74 Α' 2014

ΝΟΜΟΣ 4250/2014

Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα – Τροποποίηση Διατάξεων του π.δ. 318/1992 (Α΄ 161) και λοιπές ρυθμίσεις.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
Άρθρο 9
26 Μαρτίου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 74
26 Μαρτίου 2014

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4250
Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα – Τροποποίηση Διατάξεων του π.δ. 318/1992 (Α΄ 161) και λοιπές ρυθμίσεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 9

Κατάργηση του Ινστιτούτου Συνταγματικών Ερευνών και μετατροπή του σε εργαστήριο του Τομέα Δημοσίου Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Ε.Κ.Π.Α. 1. Το Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών, Ν.Π.Ι.Δ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο ιδρύθηκε διά του υπ’ αριθμ. 272 προεδρικού διατάγματος (Α΄ 129/22.5.1989) υπό τον τίτλο Ακαδη− μαϊκό Ερευνητικό Ινστιτούτο Ελληνικής Συνταγματικής Ιστορίας και Συνταγματικής Επιστήμης, μετονομάσθηκε δε σε Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών δια του υπ’ αριθμ. 322 προεδρικού διατάγματος (Α΄ 218/24.9.1998,) καταργείται, χωρίς να ακολουθήσει εκκαθάριση, και μετατρέπεται σε Εργαστήριο, υπό τον τίτλο Εργαστή− ριο Συνταγματικών Ερευνών, εντασσόμενο στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής του Εθνικού και Καπο− διστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 2. Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων (βιβλία, έπι− πλα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και λοιπός εξοπλισμός) του Ινστιτούτου Συνταγματικών Ερευνών περιέρχονται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ανήκουν στην αποκλειστική χρήση, ως περιουσιακό σύνολο, του «Εργαστηρίου Συνταγματικών Ερευνών» για όλο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο αυτό θα υφί− σταται. Μεταβολή της χρήσης του ως άνω περιουσιακού συνόλου ή μέρους του μπορεί να λάβει χώρα μόνο με απόφαση της Συγκλήτου του Εθνικού και Καποδιστρι− ακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά από πρόταση της τριμελούς Επιτροπής της παραγράφου 3 του «Εργα− στηρίου Συνταγματικών Ερευνών» και σύμφωνη γνώμη της Γενικής Συνέλευσης της Νομικής Σχολής. 3. Το Εργαστήριο Συνταγματικών Ερευνών διευθύνεται αμισθί από Διευθυντή και τριμελή επιτροπή που ορίζει η Νομική Σχολή Αθηνών για τριετή θητεία. 4. Τη λειτουργία του Εργαστηρίου Συνταγματικών Ερευνών ορίζει Κανονισμός, ο οποίος εγκρίνεται από τη Σύγκλητο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπι− στημίου Αθηνών. 5. Από το χρονικό σημείο της μετατροπής του Ινστι− τούτου Συνταγματικών Ερευνών σε Εργαστήριο Συνταγ− ματικών Ερευνών, ο Διευθυντής, ο Αναπληρωτής Διευ− θυντής και τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Συνταγματικών Ερευνών αποτελούν μέλη της επιτροπής της παραγράφου 3 μέχρι τη λήξη της θητείας τους. 6.α. Το χρηματικό υπόλοιπο στο λογαριασμό του Ιν− στιτούτου Συνταγματικών Ερευνών κατά το χρονικό σημείο της κατάργησής του και της μετατροπής του σε Εργαστήριο Συνταγματικών Ερευνών μεταφέρεται σε λογαριασμό του ΕΚΠΑ. β. Οφειλές εκ της λειτουργίας του Ινστιτούτου Συ− νταγματικών Ερευνών βαρύνουν το ΕΚΠΑ. 7. Τα έξοδα στέγασης, εάν δεν προσφέρεται χώρος σε ακίνητο που ανήκει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και λειτουργίας του Εργαστηρίου Συνταγματικών Ερευνών βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2014
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟI ΥΠΟΥΡΓΟI
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.
Αθήνα, 26 Μαρτίου 2014
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ