62 Α' 2001

Νόμος 2895/2001

Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρα­τίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας για τη συνεργα­σία και αμοιβαία συνδρομή μεταξύ των Τελωνειακών τους Διοικήσεων.

Άρθρο 5 - Μορφή και περιεχόμενο των αιτήσεων συνδρομής
30 Μαρτίου 2001

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 62

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 2895
Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρα­ τίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας για τη συνεργα­ σία και αμοιβαία συνδρομή μεταξύ των Τελωνειακών τους Διοικήσεων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 5Μορφή και περιεχόμενο των αιτήσεων συνδρομήςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Οι αιτήσεις συνδρομής δυνάμει της παρούσας Συμ­ φωνίας υποβάλλονται εγγράφως. Την αίτηση συνοδεύ­ ουν τα αναγκαία για την ικανοποίησή της έγγραφα. Κατ' εξαίρεση, όταν αυτό απαιτείται λόγω του επείγοντος χα­ ρακτήρα της κατάστασης, είναι δυνατή η αποδοχή προ­ φορικών αιτήσεων, οι οποίες όμως επιβεβαιώνονται άμε­ σα εγγράφως.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Οι αιτήσεις συνδρομής περιλαμβάνουν τα ακόλουθα στοιχεία: α) το όνομα της Τελωνειακής Διοίκησης που υποβάλλει την αίτηση· β) το αντικείμενο και το λόγο της αίτησης· γ) τα ονόματα και τις διευθύνσεις των προσώπων που α­ ποτελούν αντικείμενο ερευνών, εφόσον είναι γνωστά· δ) σύντομη περιγραφή της αντιμετωπιζόμενης υπόθε­ σης και των συναφών με αυτή νομικών στοιχείων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η ανταλλασσόμενη στο πλαίσιο της παρούσας Συμ­ φωνίας αλληλογραφία διενεργείται στις επίσημες γλώσ­ σες των Μερών με μετάφραση στην αγγλική.

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2001
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους Αθήνα, 28 Μαρτίου 2001
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Μ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ