117 Α' 2007

ΝΟΜΟΣ 3566/2007

Κύρωση ως Κώδικα του «Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών».

Άρθρο 20 - Τεχνική Υπηρεσία
05 Ιουνίου 2007

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 117
5 Ιουνίου 2007

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3566
Κύρωση ως Κώδικα του «Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 20Τεχνική ΥπηρεσίαΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Στο Υπουργείο Εξωτερικών λειτουργεί Τεχνική Υπηρεσία, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκουν: α. η ευθύνη μελέτης και σύνταξης ετήσιων προγραμμάτων για την κάλυψη των αναγκών της Κεντρικής και Εξωτερικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, σε κτηριακές εγκαταστάσεις, υλικά, μηχανήματα και επίπλωση, β. η σύνταξη τεχνικών μελετών κατασκευών ή επισκευών και τεχνικών προδιαγραφών προμήθειας υλικού και μηχανημάτων, γ. η ευθύνη επίβλεψης της εκτέλεσης των εγκριθέντων ως άνω ετήσιων προγραμμάτων, δ. η μέριμνα για την ανακαίνιση, επισκευή και συντήρηση των κτηρίων και εγκαταστάσεων, τόσο της Κεντρικής όσο και της Εξωτερικής Υπηρεσίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Στην Τεχνική Υπηρεσία υφίστανται οι ακόλουθες θέσεις: α) Θέσεις τακτικού προσωπικού − Ένας (1) μηχανολόγος−ηλεκτρολόγος β) Προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου ΠΕ − Ένας (1) ηλεκτρολόγος−μηχανολόγος − Τρεις (3) αρχιτέκτονες μηχανικοί γ) Προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου ΠΕ − Τρεις (3) πολιτικοί μηχανικοί − Ένας (1) τοπογράφος μηχανικός Προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου Τ.Ε.Ι. − Ένας (1) τεχνολόγος μηχανικός δομικών έργων − Ένας (1) ηλεκτρολόγος − Ένας (1) ηλεκτρονικός − Ένας (1) συντηρητής έργων τέχνης δ) Προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου Εργοδηγοί Μέσων Τεχνικών Σχολών − Ένας (1) εργοδηγός δομικών έργων − Ένας (1) μηχανολόγος − Ένας (1) σχεδιαστής − Ένας (1) διακοσμητής ε) Προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου Τεχνίτες με σχετική εμπειρία − Τρεις (3) ηλεκτρολόγοι − Δύο (2) υδραυλικοί ηλεκτροσυγκολλητές − Ένας (1) ξυλουργός − Ένας (1) ελαιοχρωματιστής − Δύο (2) ψυκτικοί μηχανικοί. Το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας διορίζεται, με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, βάσει των γενικών περί προσλήψεως υπαλλήλων του Δημοσίου διατάξεων. Στις ανωτέρω θέσεις, επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων, η απόσπαση υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με κοινή απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών και του, κατά περίπτωση, αρμόδιου ή εποπτεύοντος Υπουργού. Με την απόφαση της απόσπασης καθορίζεται ο φορέας που επιβαρύνεται με τη δαπάνη μισθοδοσίας των αποσπωμένων. Ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας ορίζεται, με διετή θητεία, από τον Υπουργό Εξωτερικών, μετά από γνώμη του Τεχνικού Συμβουλίου, από τους υπηρετούντες σε αυτή υπαλλήλους της περιπτώσεως α΄της παρούσας παραγράφου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Για την εκπλήρωση των σκοπών της Τεχνικής Υπηρεσίας, συνιστάται Τεχνικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 36.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η ανάθεση των μελετών, των επιβλέψεων, των έργων και των προμηθειών για τις αρχές του εξωτερικού εξαιρείται των κειμένων διατάξεων και πραγματοποιείται με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών. Όταν η δαπάνη υπερβαίνει το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ, η απόφαση αυτή εκδίδεται μετά από γνώμη του Τεχνικού Συμβουλίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Καθήκοντα διοικητικού προσωπικού στην Τεχνική Υπηρεσία εκτελούν υπάλληλοι του Κλάδου ΠΕ και ΤΕ Διοικητικού και του Κλάδου Διοικητικών Γραμματέων, καθήκοντα δε βοηθητικού προσωπικού εκτελούν υπάλληλοι του Κλάδου Επιμελητών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Το προσωπικό που υπηρετεί στην Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και κατέχει οργανικές θέσεις με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εντάσσεται, αυτοδικαίως, στις οργανικές θέσεις, όπως αυτές περιγράφονται στην παράγραφο 2, κατά αντίστοιχη ειδικότητα. Για την ένταξη αυτή εκδίδεται διαπιστωτική πράξη.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Αθήνα, 24 Μαΐου 2007
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
Θ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Γ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ
Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.
Αθήνα, 25 Μαΐου 2007
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ