170 Α' 2011

ΝΟΜΟΣ 3996/2011

Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις.

ΜΕΡΟΣ Β΄ - ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄ - ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΑΕΔ
Άρθρο 68 - Υπηρεσιακές μεταβολές προσωπικού ΟΑΕΔ
05 Αυγούστου 2011

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 170
5 Αυγούστου 2011

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3996
Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 68Υπηρεσιακές μεταβολές προσωπικού ΟΑΕΔΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το πλεονάζον προσωπικό του ΟΑΕΔ του κλάδου ΔΕ του Εκπαιδευτικού Προσωπικού, καθώς και του κλάδου ΔΕ του Τεχνικού Προσωπικού, που υπηρετεί με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, μπορεί να μετατάσσεται σε κενές οργανικές ή δημιουργούμενες προσωποπαγείς οργανικές θέσεις διοικητικών υπαλλήλων του ίδιου Οργανισμού σε κλάδους αντίστοιχους των τυπικών του προσόντων. Το ως άνω μετατασσόμενο προσωπικό του κλάδου ΔΕ του Εκπαιδευτικού Προσωπικού εντάσσεται σε αντίστοιχο κλάδο ΔΕ του Διοικητικού Προσωπικού.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η μετάταξη γίνεται είτε με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας είτε μετά από αίτηση των υπαλλήλων. Για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου, κάθε μετάταξη συνεπιφέρει και τη μεταφορά της θέσης του μετατασσομένου από τον κλάδο του Εκπαιδευτικού Προσωπικού ή του Τεχνικού Προσωπικού στον κλάδο του Διοικητικού Προσωπικού.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Όταν η μετάταξη γίνεται με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας, για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου: α) Ως πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό θεωρείται εκείνο που κατά την έναρξη του διδακτικού έτους 2010 – 2011 (1.9.2010) υπηρετεί σε εκπαιδευτικές μονάδες του Οργανισμού, η ειδικότητα με την οποία υπηρετεί βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την εφαρμογή των εκπαιδευτικών πολιτικών του Οργανισμού και κατά τα δύο προηγούμενα έτη δεν έχει παράσχει σε αυτές εκπαιδευτικό έργο. β) Ως πλεονάζον τεχνικό προσωπικό θεωρείται εκείνο που έχει χρονικά μικρότερη προϋπηρεσία στον ΟΑΕΔ. Μεταξύ υπαλλήλων με ισόχρονη προϋπηρεσία στον ΟΑΕΔ, προς μετάταξη επιλέγονται όσοι συγκεντρώνουν συγκριτικά τα λιγότερα κοινωνικά κριτήρια. Εν όψει της εφαρμογής του ανωτέρω εδαφίου ως κοινωνικά κριτήρια λαμβάνονται κατά σειρά υπόψη: αα) η μόνιμη αναπηρία 67% και άνω ή η πάθηση από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή η σκλήρυνση κατά πλάκας ή η μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία, ββ) η μόνιμη αναπηρία 67% και άνω τέκνου, γγ) η ύπαρξη περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν, δδ) η ύπαρξη περισσότερων των δύο τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν, εε) η ύπαρξη συζύγου που είναι μακροχρόνια άνεργος και στ) η ύπαρξη συζύγου που είναι άνεργος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Για τη μετάταξη: α) Του Εκπαιδευτικού Προσωπικού της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου αποφασίζει το αρμόδιο για το διοικητικό προσωπικό του ΟΑΕΔ υπηρεσιακό συμβούλιο, μετά από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου του ΟΑΕΔ που είναι αρμόδιο για το εκπαιδευτικό προσωπικό. β) Του Τεχνικού Προσωπικού της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου αποφασίζει το αρμόδιο για το διοικητικό προσωπικό του ΟΑΕΔ υπηρεσιακό συμβούλιο. Οι μετατασσόμενοι τοποθετούνται με απόφαση του Διοικητή σε αντίστοιχες των προσόντων τους θέσεις και αμείβονται με τις αποδοχές των θέσεων, στις οποίες τοποθετούνται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΟΑΕΔ που μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου έχει αποκτήσει τυπικά προσόντα, τα οποία αντιστοιχούν σε εκπαιδευτική βαθμίδα ανώτερη εκείνης στην οποία υπηρετεί κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, είναι δυνατόν κατόπιν σχετικής αίτησης να μετατάσσεται σε ανώτερη βαθμίδα. Αν στη βαθμίδα αυτή κατά το χρόνο της μετάταξης δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις του κλάδου, στον οποίο ανήκει ο μετατασσόμενος, αυτός τοποθετείται σε αντίστοιχη του κλάδου του προσωποπαγή θέση της ανώτερης βαθμίδας, καταλαμβάνει δε την πρώτη οργανική θέση της κατηγορίας, του κλάδου και της ειδικότητάς του που θα κενωθεί στη βαθμίδα, στην οποία έχει μεταταχθεί, οπότε η προσωποπαγής θέση που κατείχε πριν αυτοδικαίως καταργείται.