102 Α' 2013

ΝΟΜΟΣ 4150/2013

Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΑ΄ - ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Άρθρο 56 - Ζητήματα προσωπικού Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής
29 Απριλίου 2013

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 102
29 Απριλίου 2013

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4150
Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 56Ζητήματα προσωπικού Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής ΑκτοφυλακήςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής με την επιφύλαξη των διατάξεων του ν. 3865/2010 (Α΄ 120), όπως ισχύει, εξακολουθεί να έχει ως κύριο φορέα ασφάλισης το Δημόσιο και ως φορέα επικουρικής ασφάλισης το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού, που προβλέπεται από το π.δ. 21/31 Οκτωβρίου 1932 (Α΄ 387) και συμμετέχει στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής που προβλέπεται από το β.δ. 160/1970 (Α΄ 44). Στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής παρέχεται νοσοκομειακή και υγειονομική περίθαλψη, όπως αυτή ορίζεται ιδίως στις διατάξεις του ν. 154/1975 (Α΄ 185), του π.δ. 432/1983 (Α΄162), του π.δ. 133/2002 (Α΄ 109), του ν. 3079/2002 (Α΄ 311), του π.δ. 169/2004 (Α΄ 142) και της παρ. 9 του άρθρου 16 του ν. 3922/2011 (Α΄ 35).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Όσοι αποφοιτούν από τις παραγωγικές σχολές του Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής μπορεί να τοποθετούνται στις Επισκευαστικές Βάσεις Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής, εφόσον κατέχουν πτυχίο ή δίπλωμα αντίστοιχης ειδικότητας, σύμφωνα με το π.δ. 50/2001 (Α΄39), όπως ισχύει κάθε φορά. O αριθμός των κενών οργανικών θέσεων που θα πληρωθούν καθορίζεται με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής, σύμφωνα με τη διαδικασία της παρ. 3 του άρθρου 6 του π.δ. 33/2009 (Α΄ 50), όπως ισχύει.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής που μετακινείται στο εξωτερικό προς εκτέλεση υπηρεσίας, παρέχεται η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής στο μετακινούμενο σε βάρος της Παγίας Προκαταβολής του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής, μέχρι και του 75% του συνολικά δικαιούμενου, κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου και εγκρίσεως του Γενικού Διαχειριστή αυτής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Για τους Υποναυάρχους Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι οποίοι υπηρέτησαν μετά την 1.1.2008 σε προβλεπόμενες με βάση τα καθήκοντα οργανικές θέσεις του βαθμού τους, πλην του Υπαρχηγού Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής, τουλάχιστον για τρεις (3) μήνες, εφόσον αποστρατεύθηκαν πριν από την έκδοση του π.δ. 81/2012 (Α΄139) και εφόσον η αποστρατεία τους δεν οφείλεται σε κρίση τους ως αποστρατευτέων, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 1 του π.δ. 308/1997 (Α΄ 220), εκτός εάν με απόφαση του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής, διαπιστωθεί η συνδρομή των λόγων που καθορίζονται στο πρώτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 39 του π.δ. 81/2012, όπως ισχύει.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

α. Στην παρ. 1 του άρθρου 4 του ν.δ. 4219/1961 (Α΄ 171), προστίθεται δεύτερο εδάφιο, ως ακολούθως: «Κατ’ εξαίρεση, για το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο χρόνος των δύο (2) ετών σπουδών του προηγούμενου εδαφίου ισχύει, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις, και για σπουδές σε Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και Ανώτερες Δημόσιες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού.» β. Η διάταξη της προηγούμενης παραγράφου ισχύει αναδρομικά από την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα − Ελληνική Ακτοφυλακή του προσωπικού που εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής αυτής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Σε παραρτήματα του Οίκου Ναύτου στα οποία δεν υπηρετεί προσωπικό του Φορέα αυτού ή αυτό δεν επαρκεί για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών, αυτές καλύπτονται από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής που υπηρετεί στην οικεία Λιμενική Αρχή. Για την περίπτωση αυτή, εφαρμογή έχουν οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 18 του ν. 3922/2011.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Το τρίτο και τέταρτο εδάφιο της περίπτωσης β΄ της παρ. 2 του άρθρου 1 του π.δ. 38/2012 (Α΄75), όπως ισχύει, αντικαθίστανται ως εξής: «Το Συμβούλιο αυτό συγκροτείται από: αα) Τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ως Πρόεδρο. ββ) Τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής, ως μέλος. γγ) Έναν Αντιστράτηγο του Στρατού Ξηράς, αρχαιότερο αυτού που συμμετείχε στο πρωτοβάθμιο, ως μέλος. δδ) Έναν Αντιναύαρχο του Πολεμικού Ναυτικού, ως μέλος. εε) Έναν Αναθεωρητή Α΄ Τάξεως του Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων, ως μέλος. Τα μέλη που αναφέρονται στις περιπτώσεις γγ΄ και δδ΄, καθώς και τα αναπληρωματικά αυτών, ορίζονται με πρόταση του Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α., ενώ το μέλος της περίπτωσης εε΄ και ο αναπληρωτής του ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ύστερα από πρόταση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

α) Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 3Β του ν. 2362/ 1995 (Α΄ 247), όπως ισχύει, προστίθενται εδάφια ως εξής: «Κατ’ εξαίρεση, ομοίως, των οριζομένων στην παρούσα παράγραφο, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των παραγράφων 2, 3 και 4 ασκεί ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο οποίος δύναται να είναι Ανώτατος Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής. Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, είτε ορίζεται ο ως άνω Αξιωματικός ως Προϊστάμενος της προαναφερθείσας Γενικής Διεύθυνσης είτε προκηρύσσεται η πλήρωση της εν λόγω θέσης με τη διαδικασία που περιγράφεται στην παρούσα παράγραφο. Για καθεμία εκ των ανωτέρω περιπτώσεων, εφαρμογή έχουν οι αντίστοιχες διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.» β) Η παρ. 5 του άρθρου 34 του ν. 3979/2011 (Α΄ 138) αντικαθίσταται ως εξής: «5. Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη οι αρμοδιότητες της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπως ορίζονται στην παράγραφο 1, ασκούνται κατά περίπτωση από τη Διεύθυνση Πληροφορικής των Αρχηγείων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Γενικής Διεύθυνσης Κατάστασης Πολιτικού Προσωπικού, της Υπηρεσίας Ασύλου, της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής και του Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας.» γ) Στο άρθρο 34 του ν. 3979/2011 (Α΄ 138) προστίθεται παράγραφος 7 ως εξής: «7. Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου οι αρμοδιότητες της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπως ορίζονται στην παράγραφο 1, ασκούνται από την αρμόδια για θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Διεύθυνση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

α) Η περίπτωση ε΄ της παρ. 2 του άρθρου 5 του π.δ. 81/2012 (Α΄ 139) αντικαθίσταται ως κατωτέρω: «ε) Οι Αξιωματικοί Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής ειδικότητας Τεχνικού, Υγειονομικού, Οικονομικού και Νομικού, μέχρι και το βαθμό του Πλοιάρχου Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής». β) Η παρ. 5 του άρθρου 7 του π.δ. 81/2012 αντικαθίσταται ως εξής: «5. Οι Αξιωματικοί Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής ειδικότητας Τεχνικού, Υγειονομικού, Οικονομικού και Νομικού προάγονται με τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου ελάχιστου χρόνου παραμονής στο βαθμό, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων μέχρι και το βαθμό του Πλοιάρχου Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής.» γ) Στο άρθρο 10 του π.δ. 81/2012 προστίθεται νέα παράγραφος 2 ως εξής: «2. Για την προαγωγή στο βαθμό του Πλοιάρχου Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής των Αξιωματικών που προέρχονται από τη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής, απαιτείται να έχουν διανύσει συνολική υπηρεσία τριών (3) ετών στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής και τις υπαγόμενες σε αυτό υπηρεσίες, όπως καθορίζονται στον Οργανισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.» δ) Οι παράγραφοι 2, 3 και 4 του άρθρου 10 του π.δ. 81/ 2012 αναριθμούνται σε 3, 4 και 5 αντιστοίχως. ε) Η παρ. 1 του άρθρου 14 του π.δ. 81/2012 αντικαθίσταται ως εξής: «1. Οι Υπαρχηγοί Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής επιλέγονται μεταξύ των εν ενεργεία κατά το χρόνο επιλογής Υποναυάρχων και Αρχιπλοιάρχων που προέρχονται από τη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής, που συμπληρώνουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους επιλογής τα γενικά τυπικά προς προαγωγή προσόντα. Όταν κενώνεται μόνον η θέση του αρχαιότερου Υπαρχηγού Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής, το αρμόδιο για την επιλογή Συμβούλιο Κρίσεων, αποφασίζει μεταξύ του νεότερου Υπαρχηγού Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής και των εν ενεργεία, κατά το χρόνο επιλογής, Υποναυάρχων και Αρχιπλοιάρχων που προέρχονται από τη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής και συμπληρώνουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους επιλογής τα γενικά τυπικά προς προαγωγή προσόντα για την πλήρωση της θέσης αυτής.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 10

Ο βαθμός του Ναυάρχου Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής εν αποστρατεία, o οποίος προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 12 του π.δ. 81/2012 (Α΄ 139), μπορεί να απονέμεται με την ίδια διαδικασία και στους Αρχηγούς του Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής που αποστρατεύθηκαν πριν τις 3.4.2008.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 11

Στα Ναυτικά Νοσοκομεία Αθηνών και Πειραιά, καθώς και στις Υγειονομικές Υπηρεσίες Πολεμικού Ναυτικού, μπορεί να υπηρετούν Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικοί Υγειονομικοί Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής, ανάλογων ειδικοτήτων κατά βαθμό και θέση. Με απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας και Αιγαίου καθορίζεται η διαδικασία τοποθέτησης των ανωτέρω στελεχών του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 12

Με απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας και Αιγαίου ρυθμίζονται, και κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, θέματα σχετικά με την υπηρεσιακή κατάσταση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής, τα οποία εντάσσονται και υπηρετούν σε υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 13

Στο άρθρο 119 του ν. 3079/2002 (Α΄ 311), όπως ισχύει, προστίθενται παράγραφοι 6, 7 και 8 ως ακολούθως: «6. Οι τοποθετήσεις στελεχών Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής στα Λιμενικά Τμήματα γίνονται από το προσωπικό που υπηρετεί στη Λιμενική Αρχή όπου υπάγονται διοικητικά, με διαταγή του οικείου προϊσταμένου Λιμενικής Αρχής. Το προσωπικό Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο τοποθετείται σε Λιμενικά Τμήματα με την ανωτέρω διαδικασία, ανήκει στην οργανική δύναμη της Λιμενικής Αρχής διοικητικής υπαγωγής τους. 7. Κάθε τοποθετούμενος σε Λιμενικό Τμήμα, σύμφωνα με τα παραπάνω, δύναται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών να υποβάλει προσφυγή στον προϊστάμενο του ανώτερου κλιμακίου διοικήσεως και να αιτηθεί την ακύρωση ή τροποποίηση της διαταγής τοποθέτησης. Το αρμόδιο όργανο οφείλει να γνωστοποιήσει την απόφασή του στον προσφεύγοντα το αργότερο εντός προθεσμίας σαράντα (40) ημερών. Η άσκηση προσφυγής αναστέλλει την εκτέλεση της διαταγής τοποθέτησης, εως ότου το αρμόδιο όργανο αποφανθεί σχετικά με αυτήν. 8. Κατ’ εξαίρεση, η πλήρωση των θέσεων σε Λιμενικά Τμήματα, τα οποία κατατάσσονται στις κατηγορίες των Λιμενικών Αρχών σύμφωνα με το π.δ. 33/2009 (Α΄ 50) και όπως κάθε φορά ισχύει, διενεργείται μόνο μέσω των διαδικασιών που προβλέπονται στο διάταγμα αυτό.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 14

Η οργανική δύναμη του Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής ανέρχεται σε δέκα χιλιάδες διακόσιες πενήντα (10.250) θέσεις.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 15

Η παρ. 3 του άρθρου 10 του π.δ. 81/2012 (Α΄ 139) «Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής» τροποποιείται ως ακολούθως: «Για την προαγωγή στο βαθμό του Πλωτάρχη Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής, των Αξιωματικών που προέρχονται από τη Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού Τομέα ή Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Τεχνολογικού Τομέα ή Κέντρου Ανώτερης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Κ.Α.Τ.Ε.Ε.) ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) ή διπλώματος Αξιωματικού Γ΄ τάξης Εμπορικού Ναυτικού, απαιτείται να έχουν προϋπηρεσία τριών ετών ως Αξιωματικοί, οι μεν πτυχιούχοι Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού Τομέα ή Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης Τεχνολογικού Τομέα ή Κέντρου Ανώτερης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Κ.Α.Τ.Ε.Ε.) ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.), σε Λιμενικές Αρχές ή εναέρια επιχειρησιακά μέσα Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι δε διπλωματούχοι πλοίαρχοι ή μηχανικοί σε πλωτά ή εναέρια επιχειρησιακά μέσα Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής ή στη Μ.Υ.Α. ή στην Υπηρεσία Συνδέσμων Διασωστών ή στα Κέντρα VTS VTMIS ή στις Επισκευαστικές ΒάσειςΛιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής ή στις Λιμενικές Αρχές ως Επιθεωρητές Κράτους Λιμένα σύμφωνα με το Paris MOU. Εξαιρούνται οι Αξιωματικοί Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής που έχουν αποκτήσει ως Υπαξιωματικοί ειδικότητα πληροφορικής, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία, οι οποίοι είναι δυνατόν για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών να υπηρετήσουν σε συναφείς με τις γνώσεις τους Υπηρεσίες.»

Αθήνα, 29 Απριλίου 2013
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ−ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.
Αθήνα, 29 Απριλίου 2013
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ