Ατομική διοικητική λύση D14B_1025425_EKs_2013/2013

Συντελεστής Φ.Π.Α. στις υπηρεσίες μεταφοράς ληγμένων τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης

13 Φεβρουαρίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
14η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ
ΤΜΗΜΑΤΑ Β΄
Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4
Ταχ. Κώδικας: 106 72 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες : Α. Γκότση
Τηλέφωνο : 210- 3645615, 3645848
Fax : 210- 3645413
e-mail : dfpa.α1@1992.syzefxis.gov.gr
ΠΡΟΣ: ………………….
Αθήνα, 13.2.2013
Αρ. Πρωτ: Δ14Β 1025425 ΕΞ 2013

ΘΕΜΑ: Συντελεστής Φ.Π.Α. στις υπηρεσίες μεταφοράς ληγμένων τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης

ΣΧΕΤ.: Το από …………… έγγραφό σας.
Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού σας γνωρίζουμε τα εξής:
1. Όπως προκύπτει από το έγγραφό σας, η εταιρεία σας αναλαμβάνει την υποχρέωση έναντι της εταιρείας ……………….. να μεταφέρει ληγμένα τρόφιμα ζωικής και φυτικής προέλευσης και δεδομένου ότι η εταιρία σας δεν διαθέτει μεταφορικά μέσα για την εν λόγω μεταφορά χρησιμοποιείτε τρίτους μεταφορείς. Ζητάτε να σας πληροφορήσουμε σχετικά με το συντελεστή ΦΠΑ ο οποίος εφαρμόζεται αφενός στην υπηρεσία που η εταιρία σας παρέχει στην εταιρεία ……………………….., καθώς και στην υπηρεσία που οι τρίτοι μεταφορείς παρέχουν στην εταιρία σας.
2. Δεδομένου ότι η εταιρεία σας αναλαμβάνει την υποχρέωση μεταφοράς ληγμένων προϊόντων μεταξύ συγκεκριμένων σημείων που υποδεικνύονται από τη ……………………., η υπηρεσία αυτή συνιστά μεταφορά αγαθών, η οποία υπάγεται στον κανονικό συντελεστή (23%) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Κώδικα ΦΠΑ. Το ίδιο ισχύει και για τις υπηρεσίες που παρέχουν οι τρίτοι μεταφορείς προς την επιχείρησή σας.
3. Το παρόν κοινοποιείται στη Δ.Ο.Υ. ………….. για τον έλεγχο των πραγματικών περιστατικών και την ορθή εφαρμογή των διατάξεων. Η Προϊσταμένη της Δ/νσης Βάσω Τάτση Η Προϊσταμένη της Γραμματείας Πρωτ. Εισ.: ………………….. …………………. ………………….. ………………….. ………………….. ΚΟΙΝ.: …………………... ………………… …………………….

Εσωτερική διανομή:
1. Γραφείο Αναπληρωτή Γενικού Δ/ντή Φορολογίας
2. 14η Δ/νση ΦΠΑ - Γραφείο Προϊσταμένου Δ/νσης
- Τμήματα Β΄(5), Α΄(5), Γ΄(2)