ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ πρωτοκόλλου Δ. ΟΡΓ. Δ 1018463 ΕΞ 2015/2015

«Παρέχονται διευκρινίσεις για την πιστοποίηση υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) ως χρηστών του πληροφοριακού συστήματος για την διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου στα υποβληθέντα σε αυτές φωτοαντίγραφα εγγράφων».

11 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Δ’
Ταχ. Δ/νση :Λεωχάρους 2
Ταχ. Κώδικας :101 84 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες :Ιωάννα Ράνιου
Τηλέφωνο :210-32.22.577
Fax : 210-32.30.829
ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ-ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ
ΠΡΟΣ: Τους Προϊσταμένους των:
α) Δ.Ο.Υ.
β) Τελωνείων
Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2015
Αρ. Πρωτ: Δ. ΟΡΓ. Δ 1018463 ΕΞ 2015

ΘΕΜΑ: «Παρέχονται διευκρινίσεις για την πιστοποίηση υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) ως χρηστών του πληροφοριακού συστήματος για την διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου στα υποβληθέντα σε αυτές φωτοαντίγραφα εγγράφων».
1. Σχετικά με το αριθ.ΔΙΑΠΙΠΥΔ/Φ.15/οικ.28580/11.11.2014 έγγραφο της Διεύθυνσης Απλούστευσης Διαδικασιών και Παροχής Υπηρεσιών Δημοσίου της Γενικής Διεύθυνσης Μεταρρυθμιστικής Πολιτικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του τέως Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Υ.ΔΙ.Μ.Η.Δ.) και νυν Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο κοινοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, και στις Υπηρεσίες σας, με το αριθ. Α.Τ.Δ. 1151828 ΕΞ2014/14.11.2014 όμοιο του Αυτοτελούς Τμήματος Διοίκησης της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρώπινου Δυναμικού της Γ.Γ.Δ.Ε., επισημαίνουμε τα εξής:
α) Με τις διατάξεις του πέμπτου εδαφίου της περίπτωσης β’ της παρ. 2 του άρθρου 1 του Κεφαλαίου Α’ του Ν.4250/2014 (Α’ 74) προβλέπεται η διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου από τις υπηρεσίες και τους φορείς της περίπτωσης α’ της ίδιας παραγράφου, στους οποίους κατατίθενται φωτοαντίγραφα εγγράφων, σε ποσοστό τουλάχιστον πέντε τοις εκατό (5%) όσων υποβλήθηκαν κατά το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ίδιο εδάφιο, προκειμένου να εξακριβωθεί η ακρίβεια των στοιχείων που αναγράφονται σε αυτά.
β) Ο φορέας που διενεργεί τον έλεγχο οφείλει να επικοινωνεί με την εκδούσα αρχή (π.χ. Ληξιαρχείο, Πανεπιστήμιο, Ασφαλιστικό φορέα, κ.λπ.) με κάθε πρόσφορο τρόπο και κατά προτίμηση, με το λιγότερο γραφειοκρατικό μέσο (πρωτίστως με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με τηλέφωνο και δευτερευόντως με ΦΑΞ ή με διοικητική αλληλογραφία), προκειμένου να επαληθεύσει την ακρίβεια των στοιχείων που εμπεριέχονται στα υπό έλεγχο φωτοαντίγραφα.
γ) Τα αποτελέσματα του διενεργηθέντος ελέγχου πρέπει να καταχωρούνται, από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς, στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα με τίτλο: «Δειγματοληπτικός έλεγχος υποβληθέντων φωτοαντιγράφων (Ν.4250/2014/Αρθρο 1/παρ.2β)», στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://rns.seedd.gr/PHCP4250 .
2. Ενόψει των ανωτέρω, και προκειμένου οι υπηρεσίες σας να πιστοποιηθούν ως χρήστες του παραπάνω πληροφοριακού συστήματος, πρέπει να φροντίσετε να καταχωρηθεί σχετικό αίτημα στο Πληροφοριακό Σύστημα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://rns.seedd.gr/regusers, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί με το ως άνω έγγραφο της Διεύθυνσης Απλούστευσης Διαδικασιών και Παροχής Υπηρεσιών Δημοσίου. Για την παροχή τυχόν περαιτέρω διευκρινήσεων, σχετικά με την διαδικασία πιστοποίησης των υπηρεσιών σας, παρακαλούμε να επικοινωνείτε απευθείας με την παραπάνω Υπηρεσία, στα τηλέφωνα: 213-13.13.098, 126, 164, 128, 103, 115, 106.
3. Η Διεύθυνση Σχεδιασμού, Υποστήριξης Εργαστηρίων & Χημικοτεχνικής Δασμολογίου της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους (Γ.Χ.Κ.), στην οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται να το διαβιβάσει στις Περιφερειακές Χημικές Υπηρεσίες, εάν θεωρεί ότι η διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου, κατά τα προαναφερθέντα, τις αφορά. Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ

Ακριβές Αντίγραφο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΕΓΑΚΗ, ΠΕ /Β’
Ο/Η Προϊστάμενος/η του Αυτοτελούς
Τμήματος Διοίκησης
Ι.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Διεύθυνση Σχεδιασμού, Υποστήριξης Εργαστηρίων & Χημικοτεχνικής Δασμολογίου
Αν. Τσόχα 16, 115 21 AΘHNA
2. Φορολογικές Περιφέρειες
3. Τελωνειακές Περιφέρειες
4. Διεύθυνση: αα) Εσωτερικού Ελέγχου
αβ) Εσωτερικού Ελέγχου- Τμήμα Δ’ (Θεσσαλονίκη)
5. Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Γενική Διεύθυνση Μεταρρυθμιστικής Πολιτικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Διεύθυνση Απλούστευσης Διαδικασιών και Παροχής Υπηρεσιών Δημοσίου
Βασ. Σοφίας 15 – 10674 Αθήνα
ΙΙ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ
1. Γραφείο κας Γενικής Γραμματέως της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων
2. Προϊσταμένους των Γεν. Δ/νσεων: α) Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρώπινου Δυναμικού,
β) Φορολογικής Διοίκησης, γ) Τελωνείων & Ε.Φ.Κ. και δ) Γ.Χ.Κ.
3. Διευθύνσεις των Γεν. Δ/νσεων: α) Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρώπινου Δυναμικού,
β) Φορολογικής Διοίκησης και γ) Τελωνείων & Ε.Φ.Κ.
4. Διεύθυνση Οργάνωσης – Τμήματα Δ’ & Γ’
5. Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υποστήριξης της Γ.Γ.Δ.Ε.
6. Αυτοτελές Τμήμα Διοίκησης