173 Α' 2014

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 106/2014

Οργανισμός του Υπουργείου Υγείας.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ - ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
28 Αυγούστου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 173
28 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ 106
Οργανισμός του Υπουργείου Υγείας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α) του άρθρου 54 του ν. 4178/2013 «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης − Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις» (Α΄ 174), όπως έχει τροποποιηθεί με το άρθρο 27 του ν. 4210/2013 (Α΄ 254), 55 του ν. 4238/2014 (Α΄ 38), 46 του ν. 4250/2014 (Α΄ 74) και 7 του ν. 4275/2014 (Α΄ 149) και ισχύει.
β) της παραγράφου 4 του άρθρου 35 του ν. 4024/2011 «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο−βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις, εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012−2015» (Α΄ 226) και του άρθρου 10 του ν. 4210/2013 «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» (Α΄ 254).
γ) του άρθρου 21 του ν. 4048/2012 «Ρυθμιστική Διακυβέρνηση: Αρχές, Διαδικασίες και Μέσα Καλής Νομοθέτησης» (Α΄ 34).
δ) του άρθρου 12 του ν. 3492/2006 «Οργάνωση συστήματος ελέγχου για τη διασφάλιση της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης του Κρατικού Προϋπολογισμού και των εκτός του Κρατικού Προϋπολογισμού φορέων και άλλες διατάξεις» (Α΄ 210).
ε) της παραγράφου Β του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013 «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής των νόμων 4046/2012, 4093/2012 και 4127/2013» (Α΄ 107).
στ) του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, όπως κωδικοποιήθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Α΄ 98).
2. Το π.δ. 65/2011 «Διάσπαση του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στα Υπουργεία: α) Εσωτερικών και β) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ.λπ.» (Α΄ 147).
3. Το π.δ. 85/2012 «Ίδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών» (Α΄ 141).
4. Το π.δ. 119/2013 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄ 153).
5. Το π.δ. 89/2014 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄ 134).
6. Την υπ’ αριθμ. Υ301/25−6−2013 απόφαση του Πρωθυπουργού «Καθορισμός της σειράς τάξης των Υπουργείων» (Β΄ 1594).
7. Την υπ’ αριθμ. Υ48/9−7−2012 απόφαση του Πρωθυ−
πουργού «Καθορισμός αρμοδιοτήτων του Αναπληρωτή
Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα (Β΄ 2105).
8. Την από 1−3−2013 απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, που αφορά στις μεταρρυθμιστικές δράσεις του Υπουργείου Υγείας, όπως τροποποιήθηκε με την από 26−11−2013 απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης.
9. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις του παρόντος δεν προκαλείται επιπλέον δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
10. Την υπ’ αριθμ. 145/2014 Γνωμοδότηση του Συμβουλίου Επικρατείας, μετά από πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και
Υγείας, αποφασίζουμε:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Άρθρο 4Στρατηγικοί σκοποί − ΔιάρθρωσηΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων και Διοικητικής Υποστήριξης έχει ως στρατηγικό σκοπό το σχεδιασμό, την οργάνωση και την εποπτεία όλων των ζητημάτων, που αφορούν στο Ανθρώπινο Δυναμικό και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου και του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) στοχεύοντας στην αποτελεσματικότερη υποστήριξη των Υπηρεσιών του Υπουργείου καθώς και του Ε.Σ.Υ. Ειδικότερα επιδιώκει: α) Την ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Υγείας και των Υπηρεσιών του Ε.Σ.Υ. β) Την οργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και των Υπηρεσιών του Ε.Σ.Υ. γ) Την ενδυνάμωση των εργαζομένων, μέσω της διαρκούς βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και ασφάλειας. δ) Την εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του τομέα Υγείας. ε) Το σχεδιασμό χωροθέτησης και ανάπτυξης υπηρεσιών Υγείας. στ) Την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων και Διοικητικής Υποστήριξης διαρθρώνεται ως εξής: α) Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και Υποστήριξης β) Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων Νομικών Προσώπων γ) Διεύθυνση Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας δ) Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας ε) Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στ) Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

Άρθρο 5Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και Υποστήριξης Επιχειρησιακοί στόχοι−ΔιάρθρωσηΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και Υποστήριξης έχει ως επιχειρησιακό στόχο τη διαμόρφωση της οργανωτικής δομής των υπηρεσιών του Υπουργείου, στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και την ορθολογική κατανομή του, στο χειρισμό της υπηρεσιακής τους κατάστασης και στη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας και ασφάλειας των υπηρεσιών του.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η Διεύθυνση συγκροτείται από τις ακόλουθες οργανικές μονάδες: α) Τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων Κεντρικής Υπηρεσίας β) Τμήμα Οργάνωσης και Συλλογικών Οργάνων γ) Τμήμα Πρωτοκόλλου και Εξυπηρέτησης Πολιτών δ) Τμήμα Τεχνικής Μέριμνας και Αυτοκινήτων

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι αρμοδιότητες κατανέμονται μεταξύ των Τμημάτων ως ακολούθως: α) Τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων Κεντρικής Υπηρεσίας αα) Η διαχείριση όλων των θεμάτων υπηρεσιακής κατάστασης του προσωπικού του Υπουργείου ββ) Η τήρηση του προσωπικού Μητρώου των υπαλλήλων του Υπουργείου και η έκδοση σχετικών πιστοποιητικών και βεβαιώσεων γγ) Η επεξεργασία των στοιχείων της τηρουμένης βάσης δεδομένων για την αριθμητική σύνθεση και τις αριθμητικές μεταβολές του προσωπικού του Υπουργείου, ο προγραμματισμός των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό και η στελέχωση των υπηρεσιών του Υπουργείου β) Τμήμα Οργάνωσης και Συλλογικών Οργάνων αα) Ο χειρισμός θεμάτων οργάνωσης των Υπηρεσιών του Υπουργείου και η μελέτη και εισήγηση μέτρων ορθολογικής οργάνωσης, διάρθρωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών του Υπουργείου, σε συνεργασία με τις κατά περίπτωση αρμόδιες υπηρεσίες. ββ) Η συγκρότηση των προβλεπόμενων συλλογικών οργάνων, ομάδων εργασίας και επιτροπών του Υπουργείου και των νομικών προσώπων και ο ορισμός εκπροσώπων του Υπουργείου σε συλλογικά όργανα, ομάδες εργασίας και επιτροπές άλλων Υπουργείων και φορέων. γγ) Η μέριμνα για την κατάρτιση, αξιολόγηση και ανασχεδίαση περιγραμμάτων καθηκόντων και προσόντων των θέσεων εργασίας δδ) Η μελέτη, η εισήγηση και η παρακολούθηση της εφαρμογής μέτρων για την απλούστευση γραφειοκρατικών τύπων και διαδικασιών εε) Η μέριμνα για την ανάπτυξη και εφαρμογή σύγχρονων τεχνικών και μεθόδων εργασίας για την αύξηση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων του Υπουργείου στστ) Η μελέτη, εισήγηση και παρακολούθηση της εφαρμογής μέτρων για την διευκόλυνση της επικοινωνίας και της εξυπηρέτησης των πολιτών με τις υπηρεσίες του Υπουργείου γ) Τμήμα Πρωτοκόλλου και Εξυπηρέτησης Πολιτών αα) Η διακίνηση της εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας (κοινής και εμπιστευτικής). ββ) Η τήρηση του Γενικού Πρωτοκόλλου (φυσικού ή/ και ηλεκτρονικού) του Υπουργείου. γγ) Η βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής και η επικύρωση αντιγράφων εγγράφων. δδ) Η εξυπηρέτηση−πληροφόρηση του πολίτη. δ) Τμήμα Τεχνικής Μέριμνας και Αυτοκινήτων αα) Ο προγραμματισμός, η προμήθεια και η διαχείριση υλικών, εντύπων, ειδών εξοπλισμού και επικοινωνίας των υπηρεσιών. ββ) Η μέριμνα για την ασφάλεια προσωπικού, κτιρίων, εγκαταστάσεων, αρχείου και οχημάτων και πάσης φύσεως υλικού και της συντήρησής τους γγ) Η μέριμνα για την καθαριότητα των χώρων. δδ) Η διαδικασία μίσθωσης και αναμίσθωσης κτιρίων για τη στέγαση Υπηρεσιών του Υπουργείου και η χωροταξική κατανομή των Υπηρεσιών του. εε) Η εξασφάλιση της προσβασιμότητας και λοιπών διευκολύνσεων για τα άτομα με αναπηρίες στους χώρους λειτουργίας του Υπουργείου.

Άρθρο 6Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων Νομικών Προσώπων Επιχειρησιακοί στόχοι− ΔιάρθρωσηΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων Νομικών Προσώπων έχει ως επιχειρησιακό στόχο την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού των νομικών προσώπων του Υπουργείου και το χειρισμό θεμάτων της υπηρεσιακής τους κατάστασης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η Διεύθυνση συγκροτείται από τις ακόλουθες οργανικές μονάδες: α) Τμήμα Ιατρών Εθνικού Συστήματος Υγείας. β) Τμήμα Επιστημονικού, Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. γ) Τμήμα Ιατρών υπόχρεων και επί θητεία υπηρεσίας υπαίθρου. δ) Τμήμα Ειδικευόμενων Ιατρών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι αρμοδιότητες κατανέμονται μεταξύ των Τμημάτων ως ακολούθως α) Τμήμα Ιατρών Εθνικού Συστήματος Υγείας αα) Ο προγραμματισμός και ανάπτυξη ιατρικού προσωπικού των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. ββ) Ο χειρισμός των θεμάτων υπηρεσιακής κατάστασης του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ., που υπηρετεί στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας (Κ.Υ.), Κέντρα Ψυχικής Υγείας (Κ.Ψ.Υ.) και Περιφερειακά Ιατρεία (Π.Ι.). γγ) Ο χειρισμός της πειθαρχικής διαδικασίας των Ιατρών του Ε.Σ.Υ. δδ) Ο διορισμός επικουρικών Ιατρών. εε) Η έγκριση εφημεριών ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. στστ) Ο χαρακτηρισμός περιοχών ως προβληματικών και άγονων για την κατάληψη θέσεων ιατρών Ε.Σ.Υ. β) Τμήμα Επιστημονικού, Νοσηλευτικού και Λοιπού Προσωπικού αα) Ο προγραμματισμός και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού εποπτευομένων νομικών προσώπων. ββ) Ο χειρισμός των θεμάτων υπηρεσιακής κατάστασης προσωπικού των εποπτευομένων νομικών προσώπων. γγ) Ο διορισμός οργάνων Διοίκησης των εποπτευομένων Νομικών Προσώπων. δδ) Ο διορισμός υπαλλήλων στο Ε.Κ.Α.Β., καθώς και διακριθέντων αθλητών σε Φορείς του Υπουργείου. εε) Η καθιέρωση και η κατανομή ωρών υπερωριακής, νυκτερινής και εξαιρέσιμων ημερών εργασίας, καθώς και ενεργών εφημεριών, στο προσωπικό των εποπτευομένων Νομικών Προσώπων. γ) Τμήμα Ιατρών υπόχρεων και επί θητεία Υπηρεσίας Υπαίθρου αα) Η διαδικασία έκδοσης προκήρυξης πλήρωσης κενών θέσεων ιατρών υπόχρεων υπηρεσίας υπαίθρου και πλοίων. ββ) Ο καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων τοποθέτησης για προεκπαίδευση των γιατρών στα Νοσοκομεία. γγ) Η έκδοση αποφάσεων πρόσληψης και τοποθέτησης γιατρών, για εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου και πλοίων, παράτασης αυτής και απόσπασης σε Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. για κάλυψη άμεσων και επιτακτικών αναγκών. δδ) Ο χαρακτηρισμός ή αποχαρακτηρισμός Περιφερειακών Ιατρείων ως άγονων ή προβληματικών καθώς και η παροχή κινήτρων στους γιατρούς. εε) Η χορήγηση βεβαιώσεων εκπλήρωσης, απαλλαγής ή αναστολής υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου. δ) Τμήμα Ειδικευόμενων Ιατρών αα) Η τοποθέτηση Ιατρών για ειδίκευση. ββ) Η έγκριση μετάβασης στο εξωτερικό. γγ) Ο χειρισμός των θεμάτων υπηρεσιακής κατάστασης των ειδικευόμενων ιατρών. δδ) Η παροχή στοιχείων ειδικευόμενων ιατρών για την κατάρτιση προϋπολογισμού Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, που δεν υπάγονται στις διατάξεις του ν.δ. 2592/93 και για υπότροφους αλλοδαπούς.

Άρθρο 7Διεύθυνση Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας Επιχειρησιακοί στόχοι− ΔιάρθρωσηΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας έχει ως επιχειρησιακό στόχο τον καθορισμό του θεσμικού πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων και Φορέων Υγείας, του τρόπου παροχής υπηρεσιών δευτεροβάθμιας περίθαλψης, την άσκηση εποπτείας και ελέγχου αυτών καθώς και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η Διεύθυνση συγκροτείται από τις ακόλουθες οργανικές μονάδες: α) Τμήμα Οργάνωσης Νοσοκομείων και Ιδιωτικών Κλινικών β) Τμήμα Εποπτευομένων Φορέων και λειτουργίας νοσοκομείων γ) Τμήμα Παροχών Υπηρεσιών Υγείας και οργάνωσης και υποστήριξης των υγειονομικών περιφερειών δ) Τμήμα Προστασίας Δικαιωμάτων Ασθενών 3) Οι αρμοδιότητες κατανέμονται μεταξύ των Τμημάτων ως ακολούθως: α) Τμήμα Οργάνωσης Νοσοκομείων και Ιδιωτικών Κλινικών αα) Ο προγραμματισμός ίδρυσης και ανάπτυξης Νοσοκομειακών Μονάδων Ε.Σ.Υ. καθώς και η άσκηση εποπτείας και ελέγχου αυτών. ββ) Η άσκηση της εποπτείας και ελέγχου των νοσοκομείων Ε.Σ.Υ. και των επιχορηγούμενων από το κράτος Ν.Π.Ι.Δ., πλην των μονάδων Υγείας αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης και Ψυχικής Υγείας. γγ) Η σύσταση, μεταφορά, κατάργηση, συγχώνευση νοσοκομείων ή τμημάτων αυτών, καθώς και θέσεων: α) γιατρών Ε.Σ.Υ., β) ειδικευομένων γιατρών σε μονάδες υγείας του Ε.Σ.Υ. και λοιπές υπηρεσίες, γ) εξειδικευμένων γιατρών και δ) επιστημονικού και λοιπού προσωπικού. δδ) Η έκδοση του ενιαίου πλαισίου οργάνωσης και του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας των νοσοκομείων και ιδρυμάτων. εε) Ο καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων οργάνωσης και λειτουργίας των ιδιωτικών κλινικών και των Ν.Π.Ι.Δ. του άρθρου 52 ν. 2071/1992, η χορήγηση άδειας και λειτουργίας τους και η παρακολούθηση εφαρμογής αυτών. β) Τμήμα Εποπτευομένων Φορέων και Λειτουργίας Νοσοκομείων αα) Ο προγραμματισμός για τη δημιουργία και ανάπτυξη υποδομής των νοσοκομείων. ββ) Η μέριμνα για την κατανομή των πιστώσεων που γράφονται στον Τακτικό Προϋπολογισμό στα Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., για λειτουργικές δαπάνες, σε συνεργασία με τις καθ’ ύλην αρμόδιες Διευθύνσεις και Υπηρεσίες. γγ) Η ανάθεση εκτέλεσης έργων, εκπόνησης μελετών και προμήθειας εξοπλισμού των νομικών προσώπων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης στην ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. δδ) Η μέριμνα για την κατανομή του προϊόντος του αντικαρκινικού εράνου, σε συνεργασία με τις καθ’ ύλην αρμόδιες Διευθύνσεις και Υπηρεσίες. εε) Η οργάνωση και εποπτεία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Κεντρικής Υπηρεσίας, παραρτημάτων και τομέων), του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και των Κέντρων Αίματος των Νοσοκομειακών Υπηρεσιών Αιμοδοσίας. στστ) Ο προγραμματισμός και η παρακολούθηση εφαρμογής μέτρων για την εξασφάλιση αυτάρκειας της χώρας με προσφερόμενο αίμα, καθώς και η διάθεση, διακίνηση και διασφάλιση ποιότητας του αίματος και των παραγώγων του. ζζ) Ο τρόπος και οι διαδικασίες διακίνησης των εκτάκτων και μη περιστατικών και της παροχής επείγουσας ιατρικής βοήθειας, τόσο από το Ε.Κ.Α.Β., όσο και από τα ασθενοφόρα των υγειονομικών μονάδων της χώρας, καθώς και η διασύνδεση των Τ.Ε.Π. των Νοσοκομείων με το Ε.Κ.Α.Β. ηη) Η υγειονομική κάλυψη αγώνων εκδηλώσεων. θθ) Ο καθορισμός του συστήματος εφημερίας νοσοκομείων λεκανοπεδίου Αττικής. ιι) Η διαχείριση αεροδιακομιδών εξωτερικού. γ) Τμήμα Παροχών Υπηρεσιών Υγείας και Οργάνωσης και Υποστήριξης Των Υγειονομικών Περιφερειών αα) Ο καθορισμός των νοσηλίων. ββ) Η κοστολόγηση των ιατρικών πράξεων. γγ) Ο καθορισμός των ομάδων πληθυσμού ή ατόμων παροχής δωρεάν νοσηλείας και περίθαλψης. δδ) Ο καθορισμός του τρόπου παροχής υπηρεσιών σε ασθενείς Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ. και Ιδιωτικών Κλινικών από αποκλειστικές νοσοκόμες. εε) Ο καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων σύστασης και λειτουργίας ειδικών Μονάδων, Κέντρων, Ιατρείων και Εργαστηρίων στα νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές. στστ) Ο καθορισμός όρων και προϋποθέσεων και η έγκριση καταλληλότητας που πρέπει να πληρούν τα Νοσοκομεία και οι Ιδιωτικές Κλινικές για τη διενέργεια συγκεκριμένων ιατρικών πράξεων. ζζ) Ο καθορισμός και η έκδοση τιμολογίου νοσηλίου ιδιωτικών κλινικών. ηη) Η έγκριση σύναψης συμβάσεων για την παροχή υπηρεσιών υγείας από ιδιωτικές κλινικές σε ασφαλισμένους των Ασφαλιστικών Φορέων. θθ) Η οργάνωση και η εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.). ιι) Ο καθορισμός των όρων ίδρυσης και λειτουργίας των Ιδρυμάτων Ιστών και Οργανισμών προμήθειας ιστών προς μεταμόσχευση. ιαια) Ο καθορισμός των όρων, των προϋποθέσεων της διαδικασίας των μεταμοσχεύσεων και του κώδικα δεοντολογίας για τη λειτουργία των Μονάδων Μεταμοσχεύσεων, των Μονάδων Εφαρμογής ιστών και των Ιδρυμάτων Ιστών προς μεταμόσχευση. ιβιβ) Ο καθορισμός προσόντων και καθηκόντων Συντονιστών Μεταμοσχεύσεων. ιγιγ) Η οργάνωση και εποπτεία των Υγειονομικών Περιφερειών. δ) Τμήμα Δικαιωμάτων Ασθενών αα) Η παρακολούθηση και ο έλεγχος της προστασίας των δικαιωμάτων των ασθενών και των ατόμων με ψυχικές διαταραχές. ββ) Η διερεύνηση παραπόνων και καταγγελιών και η παραπομπή τους για εξέταση στην Επιτροπή Ελέγχους Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ασθενών και στην Επιτροπή Ελέγχου Προστασίας Δικαιωμάτων Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές. γγ) Η παροχή οδηγιών στα Γραφεία Υποστήριξης του πολίτη και τις Επιτροπές Προάσπισης δικαιωμάτων του πολίτη των Νοσοκομείων. δδ) Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για θέματα προστασίας των ασθενών των εργαζομένων σε μονάδες παροχής φροντίδας υγείας, αλλά και των πολιτών γενικά.

Άρθρο 8Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας Επιχειρησιακοί στόχοι − ΔιάρθρωσηΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας έχει ως επιχειρησιακό στόχο το σχεδιασμό και την εφαρμογή του Προγράμματος Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης «ΨΥΧΑΡΓΩΣ», το οποίο αποτελεί το Εθνικό Σχέδιο για την αλλαγή του τρόπου παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας, με μετάθεση του κέντρου βάρους από την παρεχόμενη ασυλικού τύπου περίθαλψη, στην κοινοτική φροντίδα. H Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας, αποτελούμενη από δύο (2) τμήματα, παραμένει αυτοτελής, εν όψει της εφαρμογής του μνημονίου συνεργασίας ANDOR – ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ και έως το πέρας της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης (31/12/2015), οπότε αυτοδικαίως εντάσσεται, ως ενιαίο τμήμα, στην Διεύθυνση Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας, η οποία από 01/01/2016 μετονομάζεται σε «Διεύθυνση Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας και Ψυχικής Υγείας».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η Διεύθυνση συγκροτείται από τις ακόλουθες οργανικές μονάδες: α) Τμήμα Νοσοκομειακής Περίθαλψης και Κοινοτικής Περίθαλψης Ψυχικής Υγείας β) Τμήμα Εξωνοσοκομειακής Προστασίας Ψυχικής Υγείας

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι αρμοδιότητες κατανέμονται μεταξύ των Τμημάτων ως ακολούθως: α) Τμήμα Νοσοκομειακής Περίθαλψης και Κοινοτικής Περίθαλψης Ψυχικής Υγείας αα) Ο προγραμματισμός και η εξειδίκευση της εθνικής στρατηγικής και του επιχειρησιακού σχεδιασμού στον τομέα της ψυχικής υγείας. ββ) Η εφαρμογή προγραμμάτων προαγωγής της ψυχικής υγείας και πρόληψης ψυχικών διαταραχών. γγ) Η προαγωγή και υποστήριξη της τομεοποίησης και η εποπτεία, διασύνδεση και διαβούλευση των Ν.Π.Δ.Δ. (παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας) με τις Τομεακές Επιτροπές Ψυχικής Υγείας. δδ) Η εναρμόνιση των πολιτικών ψυχικής υγείας και του θεσμικού πλαισίου, με τις διεθνείς συμβάσεις, συστάσεις, οδηγίες και κανονισμούς διεθνών και περιφερειακών οργανισμών τις οποίες έχει υιοθετήσει η χώρα μας και η παρακολούθηση εφαρμογής τους. εε) Η παρακολούθηση της αποασυλοποίησης ασθενών με ψυχικές διαταραχές των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και των εποπτευομένων από το Τμήμα Μονάδων Ψυχικής Υγείας. στστ) Ο προγραμματισμός ίδρυσης και ανάπτυξης Ψυχιατρικών Νοσοκομειακών Ε.Σ.Υ. ή τμημάτων αυτών, Ψυχιατρικών τομέων Γενικών Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ. ζζ) H εποπτεία των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ. και όλων των υπαγομένων σε αυτά Μονάδων Ψυχικής Υγείας, καθώς και των Τομέων και των Μονάδων Ψυχικής Υγείας των Γενικών Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ. ηη) Η σύσταση, μεταφορά, κατάργηση, συγχώνευση Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ή τμημάτων αυτών, καθώς και θέσεων: α) Ιατρών Ε.Σ.Υ., β) ειδικευομένων ιατρών, γ) εξειδικευμένων ιατρών και δ) επιστημονικού και λοιπού προσωπικού. θθ) Η έκδοση ενιαίου πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Μονάδων Ψυχικής Υγείας που λειτουργούν με τη μορφή ΝΠΔΔ, και ο προσδιορισμός της λειτουργικής διασύνδεσής τους. ιι) Η έγκριση σύστασης ιδρυμάτων και μετατροπής των καταστατικών τους στο σκοπό των οποίων περιλαμβάνεται η παροχή υπηρεσιών. ιαια) Ο καθορισμός και η έκδοση των νοσηλίων για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας που λειτουργούν με τη μορφή Ν.Π.Δ.Δ και η κοστολόγηση των ιατρικών πράξεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών. ιβιβ) Ο καθορισμός των ομάδων πληθυσμού ή ατόμων από τον ευρύτερο πληθυσμό των ατόμων με ψυχικές διαταραχές που τους παρέχεται δωρεάν νοσηλεία και περίθαλψη. ιγιγ) Η άσκηση εποπτείας και ελέγχου και ο καθορισμός της διαδικασίας λειτουργίας των ιδιωτικών κλινικών ψυχικής υγείας. ιδιδ) Η προαγωγή της εργασιακής ένταξης των ατόμων με ψυχικές διαταραχές των Μονάδων Ψυχικής Υγείας των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και των Ψυχιατρικών Τομέων των Γενικών Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ. β) Τμήμα Εξωνοσοκομειακής Προστασίας Ψυχικής Υγείας αα) Ο προγραμματισμός και η εξειδίκευση της εθνικής στρατηγικής και του επιχειρησιακού σχεδιασμού στον τομέα της ψυχικής υγείας. ββ) Η προαγωγή και υποστήριξη της τομεοποίησης και η εποπτεία, διασύνδεση και διαβούλευση των Ν.Π.Ι.Δ. (παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας) με τις Τομεακές Επιτροπές Ψυχικής Υγείας γγ) Η εφαρμογή εθνικών και κοινοτικών αναπτυξιακών προγραμμάτων και η ενσωμάτωση και εναρμόνιση των πολιτικών ψυχικής υγείας. δδ) Η άσκηση της εποπτείας και του ελέγχου των Μονάδων Ψυχικής Υγείας του ιδιωτικού μη κερδοσκοπικού τομέα. εε) Η επεξεργασία και εφαρμογή εξειδικευμένων προγραμμάτων παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε ευπαθείς ομάδες και πληθυσμιακές και διαγνωστικές υποομάδες με προβλήματα ψυχικής υγείας. στστ) Η έκδοση ενιαίου πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Μονάδων Ψυχικής Υγείας που λειτουργούν με τη μορφή Ν.Π.Ι.Δ., και ο προσδιορισμός της λειτουργικής διασύνδεσης τους. ζζ) Ο καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων παροχής της ιατροφαρμακευτικής, νοσηλευτικής περίθαλψης και υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. ηη) Ο καθορισμός και η έκδοση των νοσηλίων για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας που λειτουργούν με τη μορφή Ν.Π.Ι.Δ, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, και η κοστολόγηση των ιατρικών πράξεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών. θθ) Ο προγραμματισμός για την ανάπτυξη Μονάδων Ψυχικής Υγείας του ιδιωτικού μη κερδοσκοπικού τομέα. ιι) Η οικονομική αξιολόγηση και ο οικονομικός έλεγχος των Μονάδων Ψυχικής Υγείας του ιδιωτικού μη κερδοσκοπικού τομέα. ιαια) Η προαγωγή της εργασιακής ένταξης των ατόμων με ψυχικές διαταραχές, η καταπολέμηση των διακρίσεων και η προώθηση των απαραίτητων θεσμικών παρεμβάσεων.

Άρθρο 9Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Επιχειρησιακοί στόχοι − ΔιάρθρωσηΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχει ως επιχειρησιακό στόχο την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και προγραμμάτων ΤΠΕ, τη σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών έργων πληροφορικής και υλοποίησης δράσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον τομέα της Υγείας και την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία των υπολογιστικών συστημάτων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υ.Υ. Παράλληλα, ασχολείται με τη στατιστική επεξεργασία αξιόπιστων στοιχείων από τις δομές του Ε.Σ.Υ. και συμμετέχει, τόσο στο σχεδιασμό υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας, όσο και στην εναρμόνιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας με τα ευρωπαϊκά πρότυπα e−health.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η Διεύθυνση συγκροτείται από τις ακόλουθες οργανικές μονάδες: α) Τμήμα Μηχανογραφικών Υποδομών. β) Τμήμα Διαχείρισης έργων ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών). γ) Τμήμα Επεξεργασίας και Ανάλυσης Δεδομένων Υγείας. δ) Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Υγείας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι αρμοδιότητες κατανέμονται μεταξύ των Τμημάτων ως ακολούθως: α) Τμήμα Μηχανογραφικών Υποδομών αα) Η σχεδίαση τεχνικών λύσεων, σύνταξη τεχνικών οδηγιών και προδιαγραφών και η τεχνική αξιολόγηση συστημάτων. ββ) Ο έλεγχος συμβατότητας και διαλειτουργικότητας του λογισμικού των συστημάτων πληροφορικής και η τεκμηρίωσή τους. γγ) Η διαχείριση και διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των πληροφοριακών συστημάτων, κεντρικών εξυπηρετητών, δικτύων, επικοινωνιών και της ακεραιότητας και διαθεσιμότητας δεδομένων. δδ) Η συντήρηση Computer Room για την απρόσκοπτη φιλοξενία των servers και του κεντρικού δικτυακού εξοπλισμού. εε) Η ενσωμάτωση και αξιοποίηση υποδομών ΣΥΖΕΥΞΙΣ. στστ) Η τεχνική διαχείριση Ιστοχώρου Υπουργείου Υγείας. ζζ) Η ανάπτυξη και διαχείριση εφαρμογών software της Κ.Υ. του Υ.Υ. ηη) Η καταγραφή προβλημάτων/αιτημάτων, η παροχή τεχνικής υποστήριξης και η τήρηση αρχείου συμβάντων (Helpdesk), η καταγραφή και παρακολούθηση του πληροφοριακού εξοπλισμού, η οργάνωση και παρακολούθηση εργασιών συντήρησης και επισκευής καθώς και η παρακολούθηση συμβολαίων συντήρησης. θθ) Η ασφάλεια των Δεδομένων και των Υποδομών ευθύνης. β) Τμήμα Διαχείρισης Έργων ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών) αα) Η ανάλυση, ο σχεδιασμός, η διαχείριση, η υλοποίηση και ο συντονισμός των δράσεων ΤΠΕ, για προγράμματα και έργα του Υπουργείου Υγείας. ββ) Η επεξεργασία αιτημάτων εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Υγείας που αφορούν προδιαγραφές έργων πληροφορικής. γγ) Η συμβολή στη σύνταξη και τελική έγκριση τεχνικών προδιαγραφών για διευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας ή άλλων εποπτευόμενων φορέων, για έργα που εμπεριέχουν ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος. δδ) Η διαχείριση των συμβολαίων Υποστήριξης (SLA) των έργων Πληροφορικής της Κ.Υ. του Υπουργείου Υγείας. εε) Υλοποίηση δράσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας των υπηρεσιών και την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών, που άπτονται θεμάτων ΤΠΕ. γ) Τμήμα Επεξεργασίας και Ανάλυσης Δεδομένων Υγείας Το Τμήμα Επεξεργασίας και Ανάλυσης Δεδομένων Υγείας λειτουργεί ως Παρατηρητήριο Υγείας του ΕΣΥ. Πιο συγκεκριμένα έχει τις εξής αρμοδιότητες: αα) Η συλλογή, επεξεργασία, ανάλυση και γεωγραφική αποτύπωση οικονομικών, λειτουργικών και άλλων στατιστικών στοιχείων των δομών του Ε.Σ.Υ., μέσω του ΕΣΥ. ΝΕΤ ή άλλων πληροφοριακών συστημάτων. ββ) Η υποστήριξη των Διευθύνσεων του Υπουργείου σε θέματα στατιστικής ανάλυσης των στοιχείων που τηρούν ηλεκτρονικά σε βάσεις δεδομένων. δ) Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Υγείας αα) Ο σχεδιασμός, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία και εμπλεκόμενους φορείς, για την εισαγωγή ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων και υποδομών υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας (με τη σύνταξη προτάσεων για ανάπτυξη εφαρμογών τηλεϊατρικής, ηλεκτρονικών Μητρώων, ιατρικού φακέλου, κα). ββ) Ο συντονισμός δράσεων πληροφορικής, παροχή τεχνογνωσίας και κατευθυντηρίων οδηγιών στους φορείς παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας σε εθνικό επίπεδο. γγ) Η εξασφάλιση της Διαλειτουργικότητας και Διασυνδεσιμότητας μεταξύ των υφιστάμενων και των υπό σχεδιασμό/ανάπτυξη Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Υγείας. δδ) Ο σχεδιασμός και διαχείριση Συστημάτων παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τον Πολίτη (on−line υπηρεσίες προς το κοινό κ.α.) εε) Ο σχεδιασμός, σε συνεργασία με άλλους επιστημονικού φορείς, διαδικασιών Ασφαλείας, Ηλεκτρονικής Ταυτοποίησης, Προστασίας Δεδομένων, BCP και Disaster Recovery, με βάση τα ισχύοντα πρότυπα και διεθνή best practices. στστ) Η παρακολούθηση, συμμόρφωση με ισχύοντα πρότυπα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εναρμόνιση με Ευρωπαϊκές Οδηγίες και Κανονισμούς και συνεργασία με εμπλεκόμενους διεθνείς και εθνικούς φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με στόχο την υιοθέτηση ορθών πρακτικών σε τομείς τεχνολογιών ηλεκτρονικής υγείας.

Άρθρο 10Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Επιχειρησιακοί στόχοι − ΔιάρθρωσηΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών έχει ως επιχειρησιακό στόχο την κατάρτιση και έγκριση προδιαγραφών/ προτύπων (κτιριακών, πολεοδομικών και εξοπλισμού) για την δημιουργία των Μονάδων Υγείας, το σχεδιασμό προγραμματισμό για την καλύτερη αξιοποίηση και περιφρούρηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου και των εποπτευομένων νομικών προσώπων, τον προγραμματισμό έργων Υγείας με την κατάρτιση προγράμματος εκτέλεσης και παρακολούθησης της εφαρμογής του, την τήρηση βάσης δεδομένων για τις υπάρχουσες μονάδες και πλήρους αρχείου προόδου και στατιστικής επεξεργασίας τεχνοοικονομικών στοιχείων των έργων αυτών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η Διεύθυνση συγκροτείται από τις ακόλουθες οργανικές μονάδες: α) Τμήμα Προγραμματισμού και Εποπτείας Έργων β) Τμήμα Μελετών και Προδιαγραφών γ) Τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας δ) Τμήμα Αξιοποίησης Περιουσίας Δημοσίου, Κτηματολογίου και Τοπογραφήσεων

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι αρμοδιότητες κατανέμονται μεταξύ των Τμημάτων ως ακολούθως: α) Τμήμα Προγραμματισμού και Εποπτείας Έργων αα) Τεχνικός, χρονικός και οικονομικός προγραμματισμός κατασκευής έργων. ββ) Η γνωμοδότηση χορήγησης πιστώσεων για την υλοποίηση του προγραμματισμού έργων. γγ) Η παρακολούθηση, ο έλεγχος και η εποπτεία της κατασκευής έργων του Υπουργείου και των Νομικών Προσώπων που εποπτεύει καθώς και των έργων ανακαίνισης και συντήρησης κτιριακών εγκαταστάσεων και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου. δδ) Η άσκηση καθηκόντων Διευθύνουσας Υπηρεσίας και οι εισηγήσεις σε θέματα έργων, καθώς και επιδοτούμενων προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα οποία Προϊσταμένη Αρχή είναι η Υπηρεσία. εε) Η γνωμοδότηση σε προγραμματικές συμβάσεις κατασκευής κτιρίων Υγείας. στστ) Η κατάρτιση προγράμματος για τη δημιουργία και ανάπτυξη υποδομής των Νοσοκομείων και των λοιπών μονάδων υγείας, η έγκριση σκοπιμότητας εκτέλεσης έργων στον τομέα αυτό ύστερα από γνωμοδότηση – εισήγηση της κατά περίπτωση συναρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου, η υλοποίησή τους, καθώς και ο προσδιορισμός για την επιχορήγησή τους πιστώσεων του Π.Δ.Ε. ή άλλων πηγών εσόδων. β) Τμήμα Μελετών και Προδιαγραφών αα) Η ευθύνη για την τελική εισήγηση που αφορά τον προγραμματισμό σύνταξης κτιριακών μελετών για έργα Υγείας (κατασκευή νέων μονάδων, επέκταση και αναδιαρρύθμιση υπαρχουσών) σε συνεργασία με τις επί μέρους συναρμόδιες Διευθύνσεις για τον καθορισμό κριτηρίων και προϋποθέσεων (βαθμού προτεραιότητας, εφικτού υλοποίησης από οικονομική και τεχνική άποψη). ββ) Η έγκριση σκοπιμότητας εκπόνησης μελετών, ύστερα από γνωμοδότηση της κατά περίπτωση συναρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου, η παρακολούθηση υλοποίησης τους και η πρόταση επιχορήγησής τους από το Π.Δ.Ε. γγ) Η σύνταξη και η εξειδίκευση των προτύπων κτιριολογικών προγραμμάτων και τεχνικών προδιαγραφών, για την εκπόνηση μελετών έργων για την ίδρυση Μονάδων Υγείας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα καθώς και η κατάρτιση προδιαγραφών του τρόπου σύνταξης μελετών. δδ) Η άσκηση καθηκόντων Διευθύνουσας Υπηρεσίας για την εκπόνηση μελετών των έργων του Υπουργείου Υγείας και των φορέων που εποπτεύονται από αυτό. εε) Η σύνταξη και η ανάθεση, η εκπόνηση, ο έλεγχος και η έγκριση μελετών σκοπιμότητας, αρχιτεκτονικών, στατικών, εδαφοτεχνικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, περιβαλλοντικών επιπτώσεων μελετών ενεργειακής απόδοσης, για την κατασκευή των έργων του Υπουργείου και των φορέων που εποπτεύονται από αυτό. στστ) Ο έλεγχος και η έγκριση πινακίων αμοιβής κτιριακών μελετών για έργα του Υπουργείου και των φορέων, που εποπτεύονται από αυτό. ζζ) Ο τεχνικός, χρονικός και οικονομικός προγραμματισμός μελετών και η γνωμοδότηση χορήγησης πιστώσεων για την υλοποίηση αυτών ηη) Η γνωμοδότηση σε προγραμματικές συμβάσεις μελετών κατασκευής κτιρίων Υγείας. θθ) Η γνωμοδότηση από τεχνική άποψη για την ίδρυση ιδιωτικών κλινικών και η θεώρηση των αντίστοιχων μελετών, καθώς και η θεώρηση από λειτουργικής απόψεως μελετών ιδιωτικών έργων κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα του τομέα Υγείας, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις. ιι) Η μελέτη, εποπτεία, συντονισμός των ενεργειών και η παρακολούθηση μελετών ανακαίνισης, επισκευών και συντήρησης κτιριακών εγκαταστάσεων και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου. ιαια) Η άσκηση καθηκόντων κυρίου του έργου σε περιπτώσεις ανάθεσης μελετών έργων για τα οποία δεν έχει συσταθεί ο αντίστοιχος φορέας. ιβιβ) Η κατάρτιση τεχνικών προδιαγραφών και οδηγιών για εκπόνηση μελετών εκτέλεσης έργων των φορέων, που εποπτεύει το Υπουργείο. ιγιγ) Η κατάρτιση και ο έλεγχος προδιαγραφών για την προμήθεια μηχανολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του Υπουργείου και των φορέων, που εποπτεύονται. ιδιδ) Ο σχεδιασμός και η σύνταξη προγραμμάτων και μελετών για την εξοικονόμηση ενέργειας και γενικά την οικονομική λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων των κτιρίων Υγείας και η εισήγηση για τη λήψη μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας. ιειε) Η συνηγορία για τη χορήγηση παρεκκλίσεων από τους ισχύοντες όρους και προσδιορισμούς δόμησης μελετών έργων Μονάδων Υγείας Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα. γ) Τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας αα) Η εκπόνηση, ο έλεγχος και η έγκριση μελετών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των Μονάδων Υγείας που εποπτεύονται από το Υπουργείο, καθώς και ο έλεγχος και η θεώρηση μελετών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού νοσηλευτικών και λοιπών μονάδων του ιδιωτικού τομέα. ββ) Η συμμετοχή στη διαμόρφωση των σχετικών Οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η εναρμόνιση τους προς αυτές της Ελληνικής Νομοθεσίας καθώς και στις σχετικές διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Διεθνών Οργανισμών. γγ) Η διατήρηση βάσης δεδομένων καταγραφής ειδών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού υψηλού επενδυτικού ή/ και λειτουργικού κόστους των εποπτευόμενων από το Υπουργείο, Μονάδων Υγείας καθώς και βάσης δεδομένων για την οργάνωση, τη στελέχωση και τη λειτουργία των Τμημάτων Βιοϊατρικής Τεχνολογίας. δδ) Η μελέτη, η αξιολόγηση, ο προγραμματισμός και οι ενέργειες για τη μεταφορά και εφαρμογή της Βιοϊατρικής τεχνολογίας και ειδικότερα η γνωμοδότηση προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες κατόπιν ερωτήματός τους για θέματα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. εε) Η έγκριση σκοπιμότητας προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού κατόπιν γνωμοδότησης−εισήγησης των αρμοδίων Διευθύνσεων του Υπουργείου, για την επιχορήγηση των Μονάδων Υγείας από οποιαδήποτε πηγή χρηματοδότησης. στστ) Η συνεργασία και η ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειρίας με διεθνείς Οργανισμούς, ερευνητικά κέντρα, Ιδρύματα και λοιπούς φορείς ή πρόσωπα επί θεμάτων συναφών προς τις αρμοδιότητες του τμήματος. δ) Τμήμα Αξιοποίησης Περιουσίας Δημοσίου, Κτηματολογίου και Τοπογραφήσεων αα) Ο σχεδιασμός και προγραμματισμός για την καλύτερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ιδιωτικού Δικαίου, που εποπτεύονται από αυτό με την παραχώρηση κυριότητας, χρήσης, αντιπαροχής, εκμίσθωσης κτιρίων και οικοπέδων. ββ) Η συγκέντρωση των πάσης φύσεως τίτλων της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου και η τήρηση για κάθε ακίνητο αρχείου και σχετικού φακέλου, που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που θεμελιώνουν τα επί του ακινήτου δικαιώματα ιδιοκτησίας του Υπουργείου, καθώς και η περιφρούρηση των δικαιωμάτων κυριότητας νομής και κατοχής του. γγ) Ο εντοπισμός και οριοθέτηση εκτάσεων για απαλλοτρίωση, για παραχώρηση και γενικά για κάθε περίπτωση αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου. δδ) Η τήρηση του αρχείου των κληροδοτημάτων του Υπουργείου, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. που εποπτεύονται από αυτό και η μέριμνα για την αξιοποίηση των ακινήτων αυτών σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και με το Γραφείο Νομικού Συμβούλου. εε) Η μέριμνα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, προκειμένου να περιέλθουν στο Υπουργείο ακίνητα προερχόμενα από κληρονομιές, δωρεές και παραχωρήσεις. στστ) Η κτηματογράφηση ή ο έλεγχος κτηματογράφησης, που εκπονήθηκε από ιδιώτες μελετητές, εκτάσεων προς απαλλοτρίωση για κάλυψη αναγκών του Υπουργείου και των φορέων που εποπτεύει αυτό, η προσαρμογή ρυμοτομικών διαγραμμάτων σύμφωνα με τις πολεοδομικές μεταβολές καθώς και οι τακτοποιήσεις ή προσκυρώσεις οικοπέδων. ζζ) Η διενέργεια αυτοψιών, μετρήσεων και εκτιμήσεων, προς υποστήριξη των συμφερόντων του Υπουργείου.

Αθήνα, 27 Αυγούστου 2014
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΥΓΕΙΑΣ
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ