ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ πρωτοκόλλου 5026669/3232/A0019/2009

Κοινοποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθμ.1192/2008 της Επιτροπής της 17ης Νοεμβρίου 2008 περί τροποποιήσεως του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθμ. 2454/93 για τον καθορισμό ορισμένων διατάξεων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΟΚ) 2913/92 του Συμβουλίου περί θεσπίσεως του κοινοτικού τελωνειακού κώδικα

17 Ιουλίου 2009

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ
& ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ∆/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & ΕΦΚ
- ∆/ΝΣΗ 19Η - ΤΜΗΜΑΤΑ Α΄, Β΄& Γ΄
- ∆/ΝΣΗ 18Η – ΤΜΗΜΑΤΑ Β΄, Γ΄
- ∆/ΝΣΗ 17Η – ΤΜΗΜΑ Α΄
Ταχ. ∆/νση : Καρ. Σερβίας 10
Ταχ. Κωδ. : 101 84 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες: Ε.Κανελλοπούλου/Α.Κατρινάκη
Σ. Γαυγιωτάκη/Ε. Μεταξά
Τηλέφωνο : 210-3214287/3243866
Fax : 210-3225731
e-mail : d19diadi@otenet.gr
ΠΡΟΣ :
Αθήνα 10 Ιουλίου 2009
Αρ.Πρωτ.:5026669/3232/A0019
Ως Π.∆.

ΘΕΜΑ : Κοινοποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθμ.1192/2008 της Επιτροπής της 17ης Νοεμβρίου 2008 περί τροποποιήσεως του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθμ. 2454/93 για τον καθορισμό ορισμένων διατάξεων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΟΚ) 2913/92 του Συμβουλίου περί θεσπίσεως του κοινοτικού τελωνειακού κώδικα

Σας κοινοποιούμε συνημμένα τον εν θέματι κανονισμό για ενημέρωση και εφαρμογή, με τον οποίο θεσπίζονται διατάξεις που καθιερώνουν την ενιαία άδεια και τη συνολική ενιαία άδεια απλουστευμένων διαδικασιών που ήδη έχει προβλεφθεί και εφαρμόζεται για τα οικονομικά τελωνειακά καθεστώτα και τον ειδικό προορισμό όταν εμπλέκονται τελωνειακές διοικήσεις σε περισσότερα από ένα κράτη-μέλη και στη χρήση της απλουστευμένης διασάφησης και της διαδικασίας εκτελωνισμού στον οριζόμενο απ΄ τον ενδιαφερόμενο τόπο.
Με τις νέες διατάξεις, καθορίζεται η διαδικασία υποβολής της αίτησης και της αδειοδότησης, καθώς επίσης και οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια για τη χορήγηση τόσο των εθνικών όσο και των ενιαίων αδειών για την απλουστευμένη διασάφηση και τη διαδικασία εκτελωνισμού στον οριζόμενο απ΄ τον ενδιαφερόμενο τόπο. Παράλληλα, θεσπίζονται κοινοί κανόνες για την τροποποίηση, ανάκληση ή αναστολή των εν λόγω αδειών, αποσκοπώντας στην εξασφάλιση της εφαρμογής μιας κοινής πρακτικής σε όλο το τελωνειακό έδαφος της Κοινότητας.
Επίσης, με τον κοινοποιούμενο κανονισμό τροποποιούνται διατάξεις του Καν. (ΕΟΚ) 2454/93, που αφορούν στο καθεστώς της κοινοτικής/κοινής διαμετακόμισης και του καθεστώτος TIR, όπως αναλύονται παρακάτω.
Α- Θέση σε εφαρμογή:
Με το άρθρο 3 του κοινοποιούμενου κανονισμού, καθορίζεται η έναρξη εφαρμογής των διατάξεών του. Όμως για την καλύτερη κατανόηση, επιμέρους συσχέτιση του χρόνου έναρξης εφαρμογής της κάθε ρύθμισης, γίνεται με την ανάλυση των βασικών ρυθμίσεων του κοινοποιούμενου κανονισμού, που ακολουθεί στη συνέχεια.
Β- Βασικές ρυθμίσεις:
Οι κυριότερες ρυθμίσεις του κοινοποιούμενου κανονισμού, αφορούν στα θέματα που αναλύονται παρακάτω :
1- Ενιαία άδεια και ενιαία συνολική άδεια.
Με τον κοινοποιούμενο κανονισμό, προστίθενται στο άρθρο 1 του κανονισμού (ΕΟΚ) 2454/93 ∆ΕΚΤΚ τα σημεία 13, 14 και 15, με τους ορισμούς της «ενιαίας άδειας» και της «συνολικής άδειας» απλουστευμένων διαδικασιών, καθώς και της «τελωνειακής αρχής έκδοσης της άδειας».
Σύμφωνα με τον ορισμό του άρθρου 1 του κανονισμού (ΕΟΚ) 2454/93, «ενιαία άδεια» είναι η άδεια στην οποία εμπλέκονται τελωνειακές διοικήσεις σε περισσότερα από ένα κράτη-μέλη, για μία από τις παρακάτω διαδικασίες :
• τη διαδικασία απλουστευμένης διασάφησης (άρθρο 76 παράγραφος 1 του κανονισμού ΕΟΚ 2913/92 ΚΤΚ)
• τη διαδικασία εκτελωνισμού στον οριζόμενο απ΄τον ενδιαφερόμενο τόπο (άρθρο 76 παράγραφος 1 του κανονισμού ΕΟΚ 2913/92 ΚΤΚ) • τα οικονομικά τελωνειακά καθεστώτα (άρθρο 84 παράγραφος 1 στοιχείο β του κανονισμού ΕΟΚ 2913/92 ΚΤΚ)
• τον ειδικό προορισμό (άρθρο 21 παράγραφος 1 του κανονισμού ΕΟΚ 2913/92 ΚΤΚ) Η ενιαία άδεια μπορεί ακόμη να λάβει τη μορφή της ενιαίας συνολικής άδειας, όταν αυτή αφορά περισσότερες της μιας από τις ανωτέρω διαδικασίες και εμπλέκονται περισσότερες από μία τελωνειακές διοικήσεις.
Με τον κοινοποιούμενο κανονισμό, προστίθενται άρθρα 253η, 253θ, 253ι, 253ια, 253ιβ, 253ιγ με τα οποία καθορίζονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα :
• οι αρμόδιες τελωνειακές αρχές στις οποίες πρέπει να υποβάλλεται η αίτηση για τη χορήγηση ενιαίας άδειας για την απλουστευμένη διασάφηση ή τη διαδικασία εκτελωνισμού στον οριζόμενο απ΄ τον ενδιαφερόμενο τόπο (άρθρο 14δ παράγραφοι 1 και 2 των ∆ΕΚΤΚ),
• η χρήση των εντύπων για την υποβολή της αίτησης και τη χορήγηση της άδειας απλουστευμένης διασάφησης ή διαδικασίας εκτελωνισμού στον οριζόμενο από τον ενδιαφερόμενο τόπο, που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα 67 των ∆ΕΚΤΚ, • η υποχρέωση των κρατών μελών να κοινοποιούν στην Επιτροπή κατάλογο των τελωνειακών αρχών, στις οποίες υποβάλλονται οι αιτήσεις για τη χορήγηση των ενιαίων αδειών και τις τυχόν μεταγενέστερες τροποποιήσεις, οι οποίες λειτουργούν ως τελωνειακές αρχές έκδοσης των ενιαίων αδειών για την απλουστευμένη διασάφηση και τη διαδικασία εκτελωνισμού στον οριζόμενο απ΄ τον ενδιαφερόμενο τόπο, • η διαδικασία έκδοσης, αναστολής, επανεξέτασης και ανάκλησης της ενιαίας άδειας, από την αρμόδια τελωνειακή αρχή έκδοσης και κοινοποίησης των απαιτούμενων πληροφοριών στις ενδιαφερόμενες τελωνειακές αρχές των κρατών μελών,
• το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ της τελωνειακής αρχής έκδοσης της ενιαίας άδειας και των τελωνειακών αρχών των άλλων κρατών-μελών που αφορά η σχετική αίτηση για τον καθορισμό των απαιτήσεων σε θέματα επιχειρησιακά και σύνταξης πρακτικών, καθώς και για τον καθορισμό ενός σχεδίου ελέγχου για την επιτήρηση της χρησιμοποιούμενης τελωνειακής διαδικασίας,
• το ηλεκτρονικό σύστημα ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ των εμπλεκομένων κρατών- μελών, το οποίο είναι απαραίτητο για τους σκοπούς της τελωνειακής διαδικασίας και • οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση ενιαίας άδειας σε κάτοχο πιστοποιητικού ΑΕΟ και η διαδικασία ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ του αιτούντος και της τελωνειακής αρχής έκδοσης της άδειας καθώς και των άλλων εμπλεκομένων τελωνειακών αρχών που αφορά η ενιαία άδεια.
2- Απλουστευμένη διασάφηση και διαδικασία εκτελωνισμού στον οριζόμενο από τον ενδιαφερόμενο τόπο.
Με τον κοινοποιούμενο κανονισμό, τροποποιούνται οι διατάξεις που αφορούν στη διαδικασία της απλουστευμένης διασάφησης και στη διαδικασία εκτελωνισμού στον οριζόμενο απ΄ τον ενδιαφερόμενο τόπο. Ειδικότερα :
α) Στο άρθρο 253 προστίθενται παράγραφοι 4 έως και 8, με τις οποίες καθορίζονται κυρίως: • η παροχή εγγύησης για τη χρήση απλουστευμένης διασάφησης ή διαδικασίας εκτελωνισμού στον οριζόμενο από τον ενδιαφερόμενο τόπο, • η ενημέρωση της τελωνειακής αρχής εκ μέρους του δικαιούχου της άδειας για τυχόν αλλαγές που μπορεί να έχουν επίπτωση στη διατήρηση της άδειας ή στο περιεχόμενό της και • οι περιπτώσεις στις οποίες η τελωνειακή αρχή προβαίνει σε επανεξέταση της άδειας απλουστευμένης διασάφησης ή διαδικασίας εκτελωνισμού στον οριζόμενο απ΄τον ενδιαφερόμενο τόπο.
β) Στο άρθρο 253α, προστίθεται εδάφιο σύμφωνα με το οποίο, προϋπόθεση για τη χρήση απλουστευμένης διασάφησης ή διαδικασίας εκτελωνισμού στον οριζόμενο από τον ενδιαφερόμενο τόπο, είναι η κατάθεση ηλεκτρονικών διασαφήσεων και γνωστοποιήσεων. Η ημερομηνία εφαρμογής της διάταξης αυτής είναι η 1 Ιανουαρίου 2011.
γ) Με τον κοινοποιούμενο κανονισμό, προστίθενται τα άρθρα 253β, 253γ, 253δ, 253ε,
253στ και 253ζ, με τα οποία καθορίζονται τα ακόλουθα :
• η χρήση των εντύπων για την υποβολή της αίτησης και τη χορήγηση της άδειας απλουστευμένης διασάφησης ή διαδικασίας εκτελωνισμού στον οριζόμενο από τον ενδιαφερόμενο τόπο, που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα 67 των ∆ΕΚΤΚ, • οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται για τη χορήγηση της άδειας,
• οι περιπτώσεις στις οποίες η τελωνειακή αρχή έκδοσης της άδειας αναστέλλει την άδεια απλουστευμένης διασάφησης ή διαδικασίας εκτελωνισμού στον οριζόμενο από τον ενδιαφερόμενο τόπο,
• οι περιπτώσεις ανάκλησης της άδειας για την απλουστευμένη διασάφηση ή τη διαδικασία εκτελωνισμού στον οριζόμενο από τον ενδιαφερόμενο τόπο και • οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας απλουστευμένης διασάφησης ή διαδικασίας εκτελωνισμού στον οριζόμενο από τον ενδιαφερόμενο τόπο, στην περίπτωση που ο αιτών είναι κάτοχος πιστοποιητικού ΑΕΟ τύπου C ή F.
Επιπλέον, προστίθενται στο Παράρτημα 67 των ∆ΕΚΤΚ, τα υποδείγματα των εντύπων για την υποβολή αίτησης και τη χορήγηση της άδειας χρήσης απλουστευμένων διαδικασιών που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα VI του κοινοποιούμενου κανονισμού.
Επίσης, από την 1η Ιανουαρίου 2011, καταργείται το άρθρο 288 του Καν.(ΕΟΚ) 2454/93 και απαλείφεται ο αριθμός «288» του Παραρτήματος 30Α, σημείο 1 εισαγωγικές σημειώσεις για τους Πίνακες, σημείωση 5 απλουστευμένες διαδικασίες, σημείο 5.1.
Επισημαίνεται ότι, η ημερομηνία εφαρμογής των ανωτέρω διατάξεων, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 3 του κοινοποιούμενου κανονισμού, είναι η 1η Ιανουαρίου
2009. Εντούτοις όμως όπως αναλύθηκε παραπάνω, η χρήση της απλουστευμένης διασάφησης ή της διαδικασίας εκτελωνισμού στον οριζόμενο από τον ενδιαφερόμενο τόπο, προϋποθέτει την κατάθεση ηλεκτρονικών διασαφήσεων και γνωστοποιήσεων σύμφωνα με το άρθρο 253α (η διάταξη αυτή έχει εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2011), δυνατότητα η οποία θα είναι εφικτή στη χώρα μας με τη θέση σε παραγωγική λειτουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφορικού Συστήματος Τελωνείων ICISnet. Επιπρόσθετα, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 του κοινοποιούμενου κανονισμού, οι τελωνειακές αρχές θα πρέπει να επανεξετάσουν πριν την 1η Ιανουαρίου 2012 τις άδειες για την απλουστευμένη διασάφηση και τη διαδικασία εκτελωνισμού στον οριζόμενο από τον ενδιαφερόμενο τόπο, οι οποίες έχουν εκδοθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 2009 και θα εκδώσουν νέες άδειες, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού 2454/93, όπως τροποποιήθηκαν με τον παρόντα κανονισμό. Συνεπώς, όλες οι άδειες απλουστευμένων διαδικασιών που έχουν εκδοθεί στη χώρα μας εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την επανεξέτασή τους και την έκδοση νέων αδειών, κατ΄ εφαρμογή των νέων διατάξεων και σύμφωνα με τις Υπουργικές Αποφάσεις που θα εκδοθούν και θα καθορίσουν τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές της χώρας μας για την έκδοση των αδειών αυτών και τις λεπτομέρειες για την εφαρμογής τους. 3- Καθεστώς Κοινοτικής/Κοινής ∆ιαμετακόμισης.
α) Με τον κοινοποιούμενο Κανονισμό, τροποποιούνται άρθρα που σχετίζονται με το καθεστώς της διαμετακόμισης και την κατάθεση της δήλωσης διαμετακόμισης. Επιπλέον, γίνεται διαχωρισμός των διατάξεων του Καν. (ΕΚ) 2454/93, που αναφέρονται στις μηχανογραφημένες διαδικασίες μέσω του Νέου Μηχανογραφημένου Συστήματος ∆ιαμετακόμισης και σε εκείνες που ακολουθούνται χειρόγραφα (Εφεδρικές ∆ιαδικασίες), οι οποίες ομαδοποιούνται και περιγράφονται στο νέο Παράρτημα 37δ. Για τις νέες διαδικασίες, που αφορούν στη χρήση του Νέου Μηχανογραφημένου Συστήματος ∆ιαμετακόμισης και εφαρμόζονται από 1ης Ιουλίου 2009, οδηγίες παρέχονται με σχετική διαταγή (5024773/3059/Β0019/29-6-2009).
β) Αντικαθίσταται ο Πίνακας ευαίσθητων προϊόντων του Παραρτήματος 44γ, κατόπιν νεώτερων στοιχείων που διαβιβάστηκαν στην αρμόδια Ε. Επιτροπή από τα κράτη-μέλη.
γ) Για τη διευκόλυνση της κατανόησης, από τις τελωνειακές αρχές των διαφόρων κρατών- μελών, των μνειών που εισάγονται στα έγγραφα του καθεστώτος διαμετακόμισης, προστέθηκαν στις μνείες αντίστοιχοι κωδικοί αριθμοί. Οι κωδικοί αυτοί περιλαμβάνονται στο νέο Τίτλο ΙΙΙ του Παραρτήματος 38 του Καν. (ΕΚ) 2454/93 και αναγράφονται στα παραστατικά μαζί με τις σχετικές μνείες. Παράδειγμα: Στα πιστοποιητικά συνολικής εγγύησης που δεν καλύπτουν τις διακινήσεις εμπορευμάτων του Παραρτήματος 44γ, στη θέση 8 αναγράφεται η μνεία Περιορισμένη ισχύς – 99200.
δ) Τροποποιείται το Παράρτημα 46β Καν. (ΕΚ) 2454/93, που αναφέρεται στη χορήγηση άδειας χρήσης συνολικής εγγύησης ή απαλλαγής από την υποχρέωση σύσταση εγγύησης, όσον αφορά στο πρώτο κριτήριο «Επαρκής πείρα» ως ακολούθως: • Για μείωση του ποσού της συνολικής εγγύησης κατά 50% και για σύσταση συνολικής εγγύησης για κάλυψη διακίνησης εμπορευμάτων του Παραρτήματος 44γ, απαιτείται προηγούμενη εμπειρία 6 μηνών αντί ενός έτους, όπως ίσχυε έως σήμερα. • Για μείωση του ποσού της συνολικής εγγύησης κατά 70% και για μείωση ποσού της συνολικής εγγύησης για κάλυψη διακίνησης εμπορευμάτων του Παραρτήματος 44γ κατά 50%, εμπειρία ενός έτους αντί δυο ετών, όπως ίσχυε έως σήμερα. • Για απαλλαγή από την υποχρέωση σύστασης εγγύησης και μείωση του ποσού της συνολικής εγγύησης για κάλυψη διακίνησης εμπορευμάτων του Παραρτήματος 44γ κατά 70%, εμπειρία δυο ετών αντί τριών ετών, όπως ίσχυε έως σήμερα.
ε) ∆ιαφοροποιούνται οι προθεσμίες γένεσης της τελωνειακής οφειλής (άρθρο 215 - παράγραφος 1 - τρίτη περίπτωση Κοινοτικού Τελωνειακού Κώδικα), ανάλογα με τον τρόπο (μηχανογραφημένο ή χειρόγραφο) με τον οποίο έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες του καθεστώτος (άρθρο 450α). Συγκεκριμένα: • για τις χειρόγραφες διαδικασίες και για τις μηχανογραφημένες διαδικασίες, όπου με την αρωγή του κύριου υπόχρεου οι πράξεις διαμετακόμισης έχουν τεθεί σε διαδικασίες έρευνας, η προθεσμία διαμορφώνεται στους επτά μήνες από την προθεσμία προσκόμισης των εμπορευμάτων στο τελωνείο προορισμού. • για τις μηχανογραφημένες διαδικασίες και σε περίπτωση που ο κύριος υπόχρεος, ο οποίος έχει ενημερωθεί σχετικά, δεν έχει παράσχει επαρκή στοιχεία για πράξη διαμετακόμισης η οποία δεν έχει λήξει, η προθεσμία διαμορφώνεται σε δυο μήνες από την προθεσμία προσκόμισης των εμπορευμάτων στο τελωνείο προορισμού. Στην περίπτωση που έχει αποσταλεί από το τελωνείο αναχώρησης αίτημα για είσπραξη σε άλλη τελωνειακή αρχή (άρθρο 365α), οι παραπάνω προθεσμίες παρατείνονται κατά ένα μήνα.
στ) Μειώνεται η προθεσμία ενημέρωσης του τριτεγγυητή, σε περίπτωση μη εκκαθάρισης του καθεστώτος σε εννέα μήνες από την προθεσμία προσκόμισης των εμπορευμάτων στο τελωνείο προορισμού (άρθρο 450γ). 4- Καθεστώς TIR. Με τον κοινοποιούμενο κανονισμό:
α) Θεσπίζεται η εντός του τελωνειακού εδάφους της Κοινότητας υποχρεωτική χρησιμοποίηση τεχνικών επεξεργασίας δεδομένων για πράξεις μεταφοράς εμπορευμάτων με το καθεστώς TIR, δίδεται νομική ισχύ στα μηνύματα και παύει η επιστροφή του αποκόμματος του φύλλου Νο 2 (άρθρο 454).
β) Τα στοιχεία που πρέπει να παρέχονται στο μηχανογραφικό σύστημα για το ηλεκτρονικό δελτίο TIR, συμπεριλήφθηκαν στα Παραρτήματα 37 Α και 37 Γ.
γ) Σε περίπτωση μη λειτουργίας του μηχανογραφικού συστήματος, τροποποιείται η προθεσμία επιστροφής του αποκόμματος του φύλλου Νο2. Οι τελωνειακές αρχές του κράτους-μέλους προορισμού ή εξόδου επιστρέφουν χωρίς καθυστέρηση το σχετικό απόκομμα του φύλλου Νο2 στις τελωνειακές αρχές του κράτους-μέλους εισόδου ή αναχώρησης και το αργότερο εντός οκτώ (8) ημερών από την ημερομηνία περάτωσης της πράξης μεταφοράς TIR (άρθρο 455α).
δ) Τροποποιούνται οι προθεσμίες για την έναρξη της διαδικασίας έρευνας (άρθρο 455α).
ε) Τροποποιούνται οι προθεσμίες ενημέρωσης του κατόχου του δελτίου TIR και του εγγυοδοτικού οργανισμού περί μη εξόφλησης της πράξης μεταφοράς με TIR (άρθρο 455α).
στ) Τροποποιείται η προθεσμία γένεσης της τελωνειακής οφειλής (άρθρο 215 παράγραφος 1 – τρίτη περίπτωση Κοινοτικού Τελωνειακού Κώδικα). Από δέκα μήνες που ήταν γίνεται επτά από την τελευταία ημερομηνία κατά την οποία τα εμπορεύματα έπρεπε να
έχουν προσκομιστεί στο τελωνείο προορισμού ή εξόδου (άρθρο 456).
Με την αριθμ. Τ. 5566 / 94 / Β0019/ 24-11-2008 Ε∆ΥΟΟ «Οδηγίες για τη λειτουργία του Υποσυστήματος ∆ιαμετακόμισης TIR - πλήρης λειτουργία μηχανογραφικού συστήματος NCTS/TIR. Ηλεκτρονική υποβολή δεδομένων δελτίου TIR» έχουν ήδη παρασχεθεί αναλυτικές οδηγίες.
5- Γλωσσικές διορθώσεις.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι το δημοσιευμένο κείμενο του κοινοποιούμενου κανονισμού, στην Εφημερίδα της Ε.Ε., στην ελληνική γλώσσα, εμπεριέχει λάθη για τα οποία έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κοινότητας η διόρθωσή τους με έκδοση διορθωτικού κανονισμού, ο οποίος και θα σας κοινοποιηθεί, ευθύς αμέσως μετά την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Ε.Ε.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ∆ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & ΕΦΚ Ν. ΒΕΡΝΑ∆ΑΚΗΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ∆ΙΑΝΟΜΗΣ
Ι. ΑΠΟ∆ΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
1. Όλες τις Τελωνειακές Αρχές
2. Όλες τις Τελωνειακές Περιφέρειες
3. ∆ΙΠΕΑΚ-∆ΙΠΑΕ-∆ΙΕΤΑ
4. ΕΛΥΤ Αττικής-Θεσ/νίκης-Πατρών ΙΙ. ΑΠΟ∆ΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Γενική ∆/νση Οικονομικής Επιθεώρησης Α. ∆/νση Επιθεώρησης Υπηρεσιών Β. Οικονομικές Επιθεωρήσεις έδρες τους
2. Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) ∆ιεύθυνση Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων
2. Κεντρικές και Περιφερειακές Υπηρεσίες ΥΠΕΕ
3. Νομικό Συμβούλιο του Κράτους
4. Ομοσπονδία Εκτελωνιστών Ελλάδος (Καραϊσκου 82, ΤΚ 18532 ΠΕΙΡΑΙΑΣ)
5. Σύλλογος Εκτελωνιστών Αθηνών-Πειραιά (Τσαμαδού 38, ΤΚ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ)
6. Σύλλογος Εκτελωνιστών Θεσσαλονίκης (Κουντουριώτου 13, ΤΚ 54625 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)
7. Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Ακαδημίας 7, ΤΚ 10671 ΑΘΗΝΑ)
8. Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ακαδημίας 7, ΤΚ 10671 ΑΘΗΝΑ)
9. Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων
10. Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών
11. Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών
12. ∆ιεθνής Ένωση Ναυτικών Πρακτόρων Ελλάδος (Κολοκοτρώνη 99 ΤΚ 18535 ΠΕΙΡΑΙΑΣ)
13. Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων (Ακτή Μιαούλη 17-19 18535 ΠΕΙΡΑΙΑΣ)
14. Πανελλήνιος Σύλλογος Εφοδιαστών Πλοίων
15. Σύνδεσμος Επιχειρήσεων ∆ιεθνούς ∆ιαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος (Λεωφ. Συγγρού 137, ΤΚ 17121 Ν. Σμύρνη
16. Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) (Πατησίων 351, ΤΚ 11141 ΑΘΗΝΑ)
17. Οργανισμός Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) (Ακτή Μιαούλη 10, ΤΚ 18538 ΠΕΙΡΑΙΑΣ)
18. Οργανισμός Λιμένος Θεσ/νίκης (ΟΛΘ (Λιμάνι Θεσσαλονίκης ΤΚ 54110 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
19. Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες ΑΕ (Εμπορευματικός Σταθμός ∆ιεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» Σπάτα Αττικής, ΤΚ 19004)
20. Goldair Handling AE (∆ιεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» Κτίριο 24, Σπάτα Αττικής ΤΚ
21. European Air Transport SA (∆ιεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» Σπάτα Αττικής ΤΚ
22. Swissport Hellas Gargo SA (∆ιεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» Κτίριο 15α Σπάτα Αττικής ΤΚ 19004 ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ∆ΙΑΝΟΜΗ
1. Γραφείο κ. Υφυπουργού
2. Γραφείο κ. Γενικού Γραμματέα
3. Γραφείο κ. Γενικού ∆ιευθυντή Τελωνείων & ΕΦΚ
4. Γραφείο κ. Γενικού ∆ιευθυντή Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων
5. Γραφείο κ. Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών
6. ∆/νση 19η (10 α/φα) – Τμήματα Α΄,Β΄, Γ΄, ∆΄
7. ∆/νσεις : 3η, 17η, 18η, ΕΦΚ, 33η, ΟΠΣΤ, 30η /Τμήμα Γ΄ ∆.Ο.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & ΕΦΚ