ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ πρωτοκόλλου Δ. ΟΡΓ. Δ 1007713 ΕΞ 2017/2017

«Οδηγίες σχετικά με τις προμετωπίδες των εγγράφων που χρησιμοποιούν οι Υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) στην επικοινωνία τους με Διεθνείς Φορείς και Αρχές άλλων χωρών, καθώς και για τη χρήση των εντύπων που φέρουν τον τίτλο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) του Υπ. Οικονομικών, στην αγγλική γλώσσα»

18 Ιανουαρίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΑΔΕ

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ
ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ
ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Δ’ – ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ταχ. Δ/νση : Λεωχάρους 2

Ταχ. Κώδικας : 10184 Αθήνα
Πληροφορίες : Αικατερίνη Μπάκα
Τηλέφωνο : 210-32.22.516
Fax : 210-32.30.829
E-Mail : ypoik.d6d2@1988.syzefxis.gov.gr
Url :www.aade.gr
Αθήνα , 18 Ιανουαρίου 2017
Αριθ. Πρωτ.: Δ. ΟΡΓ. Δ 1007713 ΕΞ 2017
ΠΡΟΣ : Τους αποδέκτες του Π.Δ.

ΘΈΜΑ: «Οδηγίες σχετικά με τις προμετωπίδες των εγγράφων που χρησιμοποιούν οι Υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) στην επικοινωνία τους με Διεθνείς Φορείς και Αρχές άλλων χωρών, καθώς και για τη χρήση των εντύπων που φέρουν τον τίτλο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) του Υπ. Οικονομικών, στην αγγλική γλώσσα».
ΣΧΕΤ: : 1. Η αριθ. Δ. ΟΡΓ. Δ 1186513 ΕΞ 2016/21.12.2016 (Β’ 4179, ΑΔΑ: 6ΚΧΗΗ-ΔΘΦ) απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.).
2. Το αριθ. Δ. ΟΡΓ. Δ 1189288 ΕΞ 2016/29.12.2016 έγγραφο του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρώπινου Δυναμικού.
3. Το αριθ. ΔΗΛΕΔ 1190649 ΕΞ 2016/30.12.2016 έγγραφο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρώπινου Δυναμικού.
1. Σε συνέχεια της, με α/α 1, σχετικής απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.), που σας έχει αποσταλεί και των, με α/α 2 και 3 εγγράφων, για την υποβοήθηση του έργου των Υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στην επικοινωνία τους με διεθνείς Φορείς και Αρχές άλλων χωρών, παραθέτουμε το λογότυπο της Α.Α.Δ.Ε., στην αγγλική, στο οποίο η πλήρης επωνυμία αυτής “Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων” αποδίδεται στην αγγλική γλώσσα, ως κατωτέρω:
2. Το προτυπωμένο σήμα συντίθεται κατά τα οριζόμενα στο πρώτο εδάφιο της παρ.2 της, με α/α 1 απόφασης, με μόνη διαφορά ότι κάτω από το ακρωνύμιο που αποτελείται από τα αρχικά της επωνυμίας “ΑΑΔΕ” αναγράφεται, ολογράφως, η επωνυμία με την συντομογραφία αυτής στα αγγλικά “Independent Authority for Public Revenue (IAPR)”.
3. Το προτυπωμένο σήμα, στις περιπτώσεις ασπρόμαυρης αποτύπωσής του, δύναται να χρησιμοποιείται σε μαύρο χρώμα. Επίσης, η αναλογία (λόγος) πλάτους προς ύψος του σήματος αυτού είναι 4,5 : 1.
4. Επισημαίνεται ότι και τα υπόλοιπα στοιχεία της προμετωπίδας των εγγράφων, όπως η φράση «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», ο πλήρης τίτλος της Υπηρεσίας, καθώς και τα λοιπά στοιχεία (ταχυδρομική διεύθυνση, ονοματεπώνυμο), τα οποία αναφέρονται στην πρώτη παράγραφο του, με α/α 2, σχετικού εγγράφου της Διεύθυνσης Οργάνωσης, πρέπει να αναγράφονται στην αγγλική γλώσσα.
5. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι οι Υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα υπάρχοντα προεκτυπωμένα έντυπα (που εκδίδονται μηχανογραφικά ή μη) και τους φακέλους αλληλογραφίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.), στα οποία αναγράφονται στοιχεία στην αγγλική γλώσσα και μέχρι της εξαντλήσεως των αποθεμάτων αυτών, αφού θέσουν στην προμετωπίδα την τετράγωνη σφραγίδα της Υπηρεσίας, με τον τίτλο ΑΑΔΕ - Independent Authority for Public Revenue (IAPR) ή στις περιπτώσεις που αυτό δεν είναι δυνατόν, αφού αναγράψουν, χειρόγραφα, τα προαναφερθέντα στοιχεία.
6. Το παρόν αποστέλλεται στην Διεύθυνση Παραγωγικής Λειτουργίας Συστημάτων, Εκτυπώσεων & Λειτουργικής Υποστήριξης της Γενικής Διεύθυνσης Υποδομών & Υπηρεσιών Πληροφορικής – Επικοινωνιών της Γ.Γ.Π.Σ. & Δ.Υ. ΥΠ. ΟΙΚ., προκειμένου να μεριμνήσει για την καταχώρισή του στα Πρότυπα Εγγράφων της Α.Α.Δ.Ε. του Ο.Π.Σ.Κ.Υ. – Livelink , στην αγγλική γλώσσα για χρήση των Υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε., που διακινούν τα έγγραφά τους μέσω του συστήματος αυτού, καθώς και για την προσαρμογή των υφιστάμενων εντύπων, ηλεκτρονικών και εκτυπωμένων, που χρησιμοποιούν οι Υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. και εκδίδονται στην αγγλική γλώσσα.
7. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρώπινου Δυναμικού της A.A.Δ.Ε., πρέπει να μεριμνήσει, ώστε να αποσταλούν πρότυπα εγγράφων στην αγγλική γλώσσα στις Υπηρεσίες της A.A.Δ.Ε., που δεν χρησιμοποιούν το Ο.Π.Σ.Κ.Υ. – Livelink για την ενιαία και ομοιόμορφη εμφάνιση των εγγράφων τους, που εκδίδουν στην αγγλική γλώσσα.
8. Τέλος, υπενθυμίζεται, ότι οι Υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε., για τα έγγραφά τους, στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, που απευθύνονται, αντίστοιχα, σε άλλες δημόσιες Υπηρεσίες, Φορείς και πολίτες στην Ελλάδα ή σε διεθνείς Φορείς και Αρχές άλλων χωρών, τα οποία διακινούνται μέσω του Ο.Π.Σ.Κ.Υ. – Livelink, θα χρησιμοποιούν μόνο τα Πρότυπα Εγγράφων της Α.Α.Δ.Ε. που είναι καταχωρημένα στο σύστημα αυτό.

 

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Α.Α.Δ.Ε.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
& ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ