Εγκύκλιος ΑΡ πρωτοκόλλου Δ. ΟΡΓ. Δ 1095166 ΕΞ 2022/2022

Έκδοση του «Εγχειριδίου Απαντήσεων στα συνηθέστερα ερωτήματα σε θέματα του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και λοιπών διοικητικών διαδικασιών (Ηλεκτρονικά Έγγραφα - Κατάργηση της Υποχρέωσης Υποβολής Επικυρωμένων Αντιγράφων- Βεβαίωση του Γνησίου της Υπογραφής)», Οκτωβρίου 2022.

03 Οκτωβρίου 2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΑΔΕ

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ
ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (Γ.Δ.Α.Δ.Ο.)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (Δ.ΟΡΓ.)
ΤΜΗΜΑ Δ΄- ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ
ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Ταχ. Δ/νση : Λεωχάρους 2
Ταχ. Κώδικας : 10184 Αθήνα
Τηλέφωνο : 210-3222516
Url : www . aade . gr

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2022
Αριθ. Πρωτ.: Δ. ΟΡΓ. Δ 1095166 ΕΞ

ΠΡΟΣ: Τους Αποδέκτες
Α’, Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’
του Πίνακα Διανομής

Θέμα: Έκδοση του «Εγχειριδίου Απαντήσεων στα συνηθέστερα ερωτήματα σε θέματα του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και λοιπών διοικητικών διαδικασιών (Ηλεκτρονικά Έγγραφα - Κατάργηση της Υποχρέωσης Υποβολής Επικυρωμένων Αντιγράφων- Βεβαίωση του Γνησίου της Υπογραφής)», Οκτωβρίου 2022.

1. Σας στέλνουμε, συνημμένα, το αναφερόμενο στο θέμα Εγχειρίδιο, πληροφοριακού χαρακτήρα, για την καλύτερη ενημέρωση και υποστήριξη του έργου των υπαλλήλων σας και την ορθή και έγκυρη πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων, για τα θέματα που περιλαμβάνονται σε αυτό και επισημαίνουμε ότι:
α) Στο εν λόγω Εγχειρίδιο αναλύονται με τρόπο απλό και κατανοητό, υπό μορφή ερώτησης και απάντησης, θέματα που αφορούν τα Ηλεκτρονικά Έγγραφα, καθώς και την υπενθύμιση των διατάξεων για την Κατάργηση της Υποχρέωσης Υποβολής Επικυρωμένων Αντιγράφων σε υπηρεσίες και φορείς και τη Βεβαίωση του Γνησίου της Υπογραφής, σύμφωνα με τις επελθούσες μεταβολές της νομοθεσίας. Η εν λόγω έκδοση συμπληρώνει ως προς τη θεματολογία το Εγχειρίδιο, που είχε εκδοθεί τον Οκτώβριο του 2021 και αφορούσε την πρόσβαση σε έγγραφα, τις προθεσμίες διεκπεραίωσης υποθέσεων και την εκπροσώπηση των πολιτών στις διοικητικές αρχές, το οποίο σας είχε αποσταλεί με το αριθ. Δ. ΟΡΓ. Δ 1084890 ΕΞ 2021/1.10.2021 έγγραφό μας.
β) Η ύλη του προαναφερθέντος Εγχειριδίου καταρτίστηκε από την καθ’ ύλη αρμόδια Διεύθυνση Οργάνωσης.
2. Οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών παρακαλούνται, όπως, με μέριμνά τους, προωθήσουν το ηλεκτρονικό αρχείο του Εγχειριδίου, στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλων των υπαλλήλων αυτών, προς ενημέρωση και χρήση.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΉ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
Ο ΠΡΟΪΣΤΆΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΉΣ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗΣ
ΑΝΘΡΏΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΎ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΣΑΪΤΗΣ

 

Συνημμένα: Το αναφερθέν στο κείμενο