281 Α' 2007

ΝΟΜΟΣ 3622/2007

Ενίσχυση της ασφάλειας πλοίων, λιμενικών εγκαταστάσεων και λιμένων και άλλες διατάξεις.

Άρθρο 6 - Διαδικασία αλλαγής επιπέδων ασφάλειας
20 Δεκεμβρίου 2007

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 281
20 Δεκεμβρίου 2007

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3622
Ενίσχυση της ασφάλειας πλοίων, λιμενικών εγκαταστάσεων και λιμένων και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 6Διαδικασία αλλαγής επιπέδων ασφάλειαςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Με απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής συνιστάται η Συμβουλευτική Επιτροπή Ναυτικής Ασφάλειας (Σ.Ε.Ν.Α.) η οποία συγκροτείται από: α) τον Αρχηγό ΛΣ, ως πρόεδρο, β) τους Υπαρχηγούς ΛΣ, γ) τους Διευθυντές των Κλάδων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, δ) τον Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, ως εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ε) Ανώτατο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ως εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών, στ) τον Προϊστάμενο του Συντονιστικού Κέντρου και ζ) τον αρμόδιο Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), ως τακτικά μέλη. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται τα αναπληρωματικά μέλη και ο τρόπος λειτουργίας της Σ.Ε.Ν.Α., ως και η γραμματειακή υποστήριξή της. Ο Πρόεδρος της Σ.Ε.Ν.Α. μπορεί να προσκαλεί στις συνεδριάσεις της εμπειρογνώμονες ή άλλους ειδικούς του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, για παροχή απόψεων ή πληροφοριών σε θέματα της ειδικότητάς τους, οσάκις αυτό κρίνεται αναγκαίο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Αν υπάρξει απειλή ή πληροφορία για απειλή κατά της ασφάλειας ελληνικών πλοίων, λιμενικών εγκαταστάσεων και λιμένων της Επικράτειας, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αποφασίζει, μετά από εισήγηση της Σ.Ε.Ν.Α., την αλλαγή του επιπέδου ασφάλειας και τη λήψη πρόσθετων μέτρων ασφάλειας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις σχετικές διατάξεις του Κανονισμού, το είδος της απειλής, τη σχετική πληροφόρηση και το υφιστάμενο επίπεδο ασφάλειας στα υπό ελληνική σημαία υπόχρεα πλοία, στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Επικράτειας και στους λιμένες. Η εισήγηση της Σ.Ε.Ν.Α. έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, δεν δεσμεύει τον Υπουργό και δεν απαιτείται σε κατεπείγουσες περιπτώσεις.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Το Κέντρο Αναφορών Ασφάλειας ενημερώνει τους Υπεύθυνους Ασφάλειας του άρθρου 9 του παρόντος, για κάθε αλλαγή του επιπέδου ασφάλειας.

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2007
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Θ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓ.−Β. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Σ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΑΙΓΑΙΟΥ
ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ
Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.
Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2007
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ