121 Α' 2009

ΝΟΜΟΣ 3774/2009

Κύρωση της Συμφωνίας Έδρας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου.

Άρθρο VI - Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου
ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 10
21 Ιουλίου 2009

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 121
21 Ιουλίου 2009

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3774
Κύρωση της Συμφωνίας Έδρας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 10

Σε εκτέλεση της διατάξεως του Άρθρου 21, παράγραφος 8 του Καταστατικού, νομοθεσία που επιτρέπει στο Κράτος ή σε άλλα δημόσια νομικά πρόσωπα να προσφέρουν γη ή οποιαδήποτε άλλο είδος ιδιοκτησίας ή οικονομική υποστήριξη οποιουδήποτε είδους σε κρατικούς οργανισμούς, ή σε νομικά πρόσωπα με παρόμοιο χαρακτήρα και σκοπούς με εκείνους του ΕυρΟΔΔ, ή σε οργανισμούς δημόσιου ή εθνικού συμφέροντος, ή σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς, ή άλλους, θα εφαρμόζεται επίσης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου. Επιπλέον, οι χορηγίες προς τον ΕυρΟΔΔ ή τις δραστηριότητες του είναι ελεύθερες από άμεση ή έμμεση φορολογία και δασμών, συμπεριλαμβανομένων, αλλά χωρίς να περιορίζεται σε αυτά, του ΦΠΑ, φορολογίας εισοδήματος, παρακράτησης φόρου, και κάθε άλλων φόρων ή επιβαρύνσεων ισοδυνάμου αποτελέσματος και ο χορηγός απαλλάσσεται του φόρου γι’ αυτές. Το ίδιο εφαρμόζεται σε όλα τα είδη δωρεών, κληροδοτημάτων, κληρονομιών και κάθε άλλη μορφή προσφορών στον ΕυρΟΔΔ.

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2009
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Θ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Φ. ΠΑΛΛΗ – ΠΕΤΡΑΛΙΑ Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.