121 Α' 2009

ΝΟΜΟΣ 3774/2009

Κύρωση της Συμφωνίας Έδρας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου.

Άρθρο VI - Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου
ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 14
21 Ιουλίου 2009

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 121
21 Ιουλίου 2009

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3774
Κύρωση της Συμφωνίας Έδρας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 14

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, η περιουσία του, κινητή ή ακίνητη, τα στοιχεία του ενεργητικού του, τα εισοδήματα του οποιασδήποτε φύσεως όπως για παράδειγμα τόκοι, κεφαλαιουχικά κέρδη, κέρδη από συναλλαγματικές διαφορές, κέρδη, κλπ., όπως επίσης οι δραστηριότητες και οι συναλλαγές τους, η αγορά αγαθών και υπηρεσιών και κάθε άλλης περιουσίας, δημοσιεύσεις ή όποιο άλλο προϊόν που τυχόν θα παραγάγουν ή υπηρεσίες που τυχόν θα προσφέρουν κατά την επιδίωξη των σκοπών του: (α) θα απαλλάσσονται από όλους τους τωρινούς και μελλοντικούς άμεσους και έμμεσους φόρους και δασμούς, συμπεριλαμβανομένου αλλά όχι μόνον του ΦΠΑ, του φόρου εισοδήματος, των τοπικών φόρων, παρακράτησης φόρου και κάθε άλλου φόρου ή επιβαρύνσεων ισοδυνάμου αποτελέσματος, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων του τέλους απόκτησης πινακίδων των αυτοκινήτων ή οποιουδήποτε άλλου πληρωτέου ποσού, τελών χαρτοσήμου, τοπικού ή κυβερνητικού χαρακτήρα. Όσον αφορά τις ανωτέρω διατάξεις, ο ΕυρΟΔΔ επίσης θα απαλλάσσεται από κάθε υποχρέωση πληρωμής, παρακράτησης ή είσπραξης οποιουδήποτε φόρου. Ο ΕυρΟΔΔ δεν θα αξιώνει όμως την απαλλαγή του από φόρους που ουσιαστικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά χρεώσεις για τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας. (β) θα εξαιρείται από φόρους και δασμούς, απαγορεύσεις και περιορισμούς επί των εισαγωγών και εξαγωγών σε ό,τι αφορά είδη που εισάγονται ή εξάγονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου για την υπηρεσιακή του χρήση.

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2009
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Θ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Φ. ΠΑΛΛΗ – ΠΕΤΡΑΛΙΑ Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.