159 Α' 2012

ΝΟΜΟΣ 4076/2012

Ρυθμίσεις θεμάτων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και άλλες διατάξεις.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ - ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Άρθρο 7 - Θέματα Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.)
10 Αυγούστου 2012

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 159
10 Αυγούστου 2012

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4076
Ρυθμίσεις θεμάτων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 7Θέματα Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.)ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Στο τέλος της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του ν. 3966/2011 (Α΄ 118) προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Εάν δεν υπηρετεί στο Ι.Ε.Π. κανένας Σύμβουλος ή οι υπηρετούντες Σύμβουλοι δεν επαρκούν, τα όργανα διοίκησης στα οποία προβλέπεται συμμετοχή Συμβούλου συγκροτούνται και λειτουργούν νομίμως και χωρίς αυτόν.».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Στην παράγραφο 5 του άρθρου 13 του ν. 3966/2011 η φράση «Γραφείο Ειδικού Λογαριασμού του Τμήματος Οικονομικών Υποθέσεων» αντικαθίσταται με τη φράση «Γραφείο Προγραμμάτων και Διαγωνισμών του Τμήματος Συμβάσεων και Οικονομικών Υποθέσεων».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η παράγραφος 3 του άρθρου 14 του ν. 3966/2011 τροποποιείται ως εξής: «3. Το Τμήμα Συμβάσεων και Οικονομικών Υποθέσεων περιλαμβάνει τα Γραφεία: α) Προϋπολογισμού και Μισθοδοσίας, με αρμοδιότητα, ιδίως, την κατάρτιση και εκτέλεση του προϋπολογισμού, τη σύνταξη του ισολογισμού και του απολογισμού, τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών δαπανών και λοιπών παραστατικών στοιχείων, την τήρηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, τις κάθε φύσης πληρωμές σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα και τον έλεγχο νομιμότητας, τη μισθοδοσία του προσωπικού και την καταβολή λοιπών αμοιβών και αποζημιώσεων και β) Προγραμμάτων και Διαγωνισμών, με αρμοδιότητα, ιδίως, τη διοικητική υποστήριξη της διενέργειας πάσης φύσεως διαγωνισμών, τη σύνταξη προδιαγραφών και διακηρύξεων, τη σύνταξη σχεδίων συμβάσεων, την παρακολούθηση της εκτέλεσης των συμβάσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων ή μη προγραμμάτων, καθώς και την πάσης φύσεως οικονομική παρακολούθηση των προγραμμάτων, ενεργειών και έργων που εκτελούνται στο Ι.Ε.Π., σε συνεργασία με το Γραφείο Χρηματοδοτούμενων και Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων της Επιστημονικής Υπηρεσίας, που έχει την αποκλειστική επιστημονική ευθύνη επ’ αυτών.».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Στο τέλος της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 6 του άρθρου 20 του ν. 3966/2011, όπως αντικαταστάθηκε με την υποπερίπτωση γ΄ της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 6 του άρθρου 329 του ν. 4072/2012 (Α΄ 86), προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Στα καθήκοντα των Συμβούλων που αποσπώνται στο Ι.Ε.Π. περιλαμβάνεται και η συμμετοχή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Στο δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 26 του άρθρου 20 του ν. 3966/2011 απαλείφεται η φράση «για την αξιοποίηση των κονδυλίων επιστημονικής έρευνας».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Στο άρθρο 20 του ν. 3966/2011 προστίθεται παράγραφος 36 ως εξής: «36. Η έκθεση απολογισμού και αξιολόγησης του Ι.Ε.Π. που προβλέπεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 16 υποβάλλεται για πρώτη φορά το έτος 2013.»

Λευκάδα, 9 Αυγούστου 2012
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.
Αθήνα, 10 Αυγούστου 2012
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ