141 Α' 2012

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 85/2012

Ίδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών.

Άρθρο 4 - Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
21 Ιουνίου 2012

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 141
21 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΑΡΙΘΜ. 85
Ίδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων:
α) 24 παρ. 4 του ν.1558/1985 «Κυβέρνηση και Κυβερνητικά Όργανα» (Α΄ 137).
β) 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα (π.δ. 63/2005, Α΄ 98).
2. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
3. Την υπ’ αριθμ. 102/2012 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόταση του Πρωθυπουργού , αποφα−
σίζουμε:

Άρθρο 4Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και ΠρόνοιαςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μετονομάζεται σε Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και μεταφέρεται σ’ αυτό το σύνολο των υπηρεσιών, αρμοδιοτήτων, οργάνων, θέσεων και προσωπικού της Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας του πρώην Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η εποπτεία των φορέων που επόπτευαν οι μεταφερόμενες υπηρεσίες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μεταφέρεται από το πρώην Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, ως σύνολο υπηρεσιών, αρμοδιοτήτων, οργάνων, θέσεων και προσωπικού που ανήκαν σ’ αυτήν κατά την έκδοση του παρόντος και η εποπτεία των φορέων που αυτή επόπτευε.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται Υπουργός αρμόδιος για θέματα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας νοείται εφεξής ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Έως ότου συγκροτηθούν υπηρεσιακά συμβούλια και πειθαρχικά συμβούλια του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας το προσωπικό της μεταφερόμενης Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και το προσωπικό που μεταφέρεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξακολουθεί να υπάγεται στα υπηρεσιακά συμβούλια και στα πειθαρχικά συμβούλια στα οποία υπαγόταν κατά τη δημοσίευση του παρόντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Οι δαπάνες λειτουργίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας βαρύνουν έως 31/12/2012 τον προϋπολογισμό που έχει εγκριθεί για το πρώην Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, οι πιστώσεις του οποίου μεταφέρονται στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Στο Υπουργείο αυτό μεταφέρονται από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον προϋπολογισμό του πρώην Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων οι πιστώσεις που αφορούν τη Γενική Διεύθυνση Πρόνοιας και τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης αντίστοιχα.

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2012
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ