125 Α' 2014

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 81/2014

Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος−Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.) και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών.

ΜΕΡΟΣ Α΄ - Μετατάξεις, καταργήσεις, μεταφορά έδρας Περιφερειακών Υπηρεσιών Λιμενικού ΣώματοςΕλληνικής Ακτοφυλακής και καθορισμός της κατά τόπον αρμοδιότητάς τους.
29 Μαΐου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 125
29 Μαΐου 2014

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 81
Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος−Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.) και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α) Της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του ν. 4150/2013 «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» (Α΄ 102) και ιδίως την περίπτωση δ΄ της παραγράφου αυτής.
β) Της παραγράφου 1 του άρθρου 14 του ν. 3922/2011 «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις» (Α΄ 35).
γ) Του ν. ΑΥΜΖ΄/1887 «Περί οργανισμού των λιμενικών αρχών του Κράτους» (Α΄ 131).
δ) Του άρθρου 5 του π.δ. 85/2012 «΄Ιδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών» (Α΄ 141), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του π.δ 94/2012 (Α΄ 149) και τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 του π.δ. 98/2012 (Α΄ 160).
ε) Του π.δ. 119/2013 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄ 153).
στ) Του άρθρου 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Α΄ 98).
ζ) Της αριθμ. Y48/9−7−2012 απόφασης του Πρωθυπουργού «Καθορισμός αρμοδιοτήτων του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα» (Β΄ 2105).
2. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις αυτού του διατάγματος προκαλείται δαπάνη ύψους 80.000,00 ευρώ σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού η οποία υπερκαλύπτεται από τις εξοικονομούμενες δαπάνες λειτουργίας των καταργούμενων Λιμενικών Αρχών.
3. Την υπ’ αριθμ. 78/2014 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά από πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου και του Αναπληρωτή Υπουργού
Οικονομικών, αποφασίζουμε:

ΜΕΡΟΣ Α΄Μετατάξεις, καταργήσεις, μεταφορά έδρας Περιφερειακών Υπηρεσιών Λιμενικού ΣώματοςΕλληνικής Ακτοφυλακής και καθορισμός της κατά τόπον αρμοδιότητάς τους.
Άρθρο 1Περιφερειακές Διοικήσεις Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι Λιμενικές Αρχές της χώρας υπάγονται σε Περιφερειακές Διοικήσεις του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., η τοπική αρμοδιότητα των οποίων έχει ως ακολούθως: α. Η 1η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τον Πειραιά και περιοχή δικαιοδοσίας αυτήν των Λιμενικών Αρχών που λειτουργούν στην Περιφέρεια Αττικής, πλην της νήσου Κυθήρων, καθώς και στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. β. Η 2η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα την Καβάλα και περιοχή δικαιοδοσίας αυτήν των Λιμενικών Αρχών που λειτουργούν στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Σερρών, Καβάλας, Θάσου, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ημαθίας και Πιερίας. γ. Η 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα την Ηγουμενίτσα και περιοχή δικαιοδοσίας αυτήν των Λιμενικών Αρχών που λειτουργούν στις Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Ιθάκης, Λευκάδας, Κέρκυρας, Αιτωλοακαρνανίας επί των ακτών της βορείως της άκρας Πετηνάρι, Άρτας, Πρέβεζας, και Θεσπρωτίας. δ. Η 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα το Βόλο και περιοχή δικαιοδοσίας αυτήν των Λιμενικών Αρχών που λειτουργούν στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Μαγνησίας, Σποράδων, Φθιώτιδας, βόρειας Βοιωτίας και Εύβοιας. ε. Η 5η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα την Πάτρα και περιοχή δικαιοδοσίας αυτήν των Λιμενικών Αρχών που λειτουργούν στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας επί των ακτών της νοτίως της άκρας Πετηνάρι, Αχαΐας, Ηλείας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Φωκίδας, νότιας Βοιωτίας επί των ακτών του Κορινθιακού Κόλπου καθώς και η νήσος Κύθηρα της Περιφέρειας Αττικής. στ. Η 6η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ. − ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τη Σύρο και περιοχή δικαιοδοσίας αυτήν των Λιμενικών Αρχών που λειτουργούν στις Περιφερειακές Ενότητες Άνδρου, Κέας−Κύθνου, Μήλου, Θήρας, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Πάρου και Νάξου. ζ. Η 7η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα το Ηράκλειο και περιοχή δικαιοδοσίας αυτήν των Λιμενικών Αρχών που λειτουργούν στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου. η. Η 8Η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τη Ρόδο και περιοχή δικαιοδοσίας αυτήν των Λιμενικών Αρχών που λειτουργούν στις Περιφερειακές Ενότητες Καλύμνου, Καρπάθου, Κω και Ρόδου. θ. Η 9Η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τη Μυτιλήνη και περιοχή δικαιοδοσίας αυτήν των Λιμενικών Αρχών που λειτουργούν στις Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου, Λήμνου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄1η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.
Άρθρο 2Κεντρικό Λιμεναρχείο ΠειραιάΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Από τη δυτική άκρα νήσου Μεγάλης Κυράς μέχρι το ανατολικό άκρο των εκβολών του Κηφισού ποταμού. β. Τη νήσο Σαλαμίνα με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, εξαιρουμένης της θαλάσσιας περιοχής πέραν των εκατό (100) μέτρων από τις βόρειες ακτές της που ορίζονται από την άκρα Καράς μέχρι την άκρα Πέτρα Καλογήρου, καθώς και τις νησίδες Λέρος, Κανάκια, Περιστέρια, Πέρανη, Ψυττάλεια, Αταλάντη, Μυρμήγκια και Άγιος Γιώργης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με έδρα την Ακτή Τζελέπη, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από τη νοητή ευθεία που ενώνει τον πράσινο και τον κόκκινο φανό εισόδου του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά και την αντίστοιχη θαλάσσια περιοχή που περικλείεται εσωτερικά αυτών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με έδρα στο Κερατσίνι, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται ως εξής: α. Από τη θέση ανατολικό άκρο όρμου Αρμός Περάματος μέχρι την εξωτερική πλευρά του πράσινου φανού εισόδου Κεντρικού Λιμένα Πειραιά. β. Τις νησίδες Ψυτάλλεια, Αταλάντη και Μυρμήγκια Σαλαμίνας. γ. Τη θαλάσσια περιοχή που περικλείεται από την εξωτερική πλευρά του πράσινου φανού εισόδου Κεντρικού Λιμένα Πειραιά, το γεωγραφικό στίγμα φ: 370 50΄Β, λ: 230 31΄Α, τα δυτικά όρια του αγκυροβολίου Πειραιά όπως αυτά κάθε φορά ορίζονται, τη θέση άκρα Κυνοσούρα καθώς και τη θέση ανατολικό άκρο όρμου Αρμός Περάματος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με έδρα στη Σαλαμίνα, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται ως εξής: α. Τη νήσο Σαλαμίνα, β. Τη θαλάσσια περιοχή που περικλείεται από τη θέση άκρα Καρά, το γεωγραφικό στίγμα φ: 370 57,58΄ Β, λ: 230 15΄ Α, το γεωγραφικό στίγμα φ: 370 50΄Β λ: 230 16,6΄ Α, το γεωγραφικό στίγμα φ:370 50΄Β λ: 230 31΄Α, τα δυτικά όρια του αγκυροβολίου Πειραιά όπως αυτά κάθε φορά ορίζονται, τη θέση άκρα Κυνοσούρα, το γεωγραφικό στίγμα φ: 370 57,65΄ Β, λ: 230 33΄ Α, το γεωγραφικό στίγμα φ: 370 58, 18΄ Β, λ: 230 32,7΄ Α, τη θέση δυτικό άκρο της νησίδας Μεγάλη Κυρά μέχρι την άκρα Πέτρα Καλογήρου. γ. Τη θαλάσσια περιοχή που περικλείεται μέχρι 100 μέτρα από τις βόρειες ακτές της νήσου Σαλαμίνας, από τη θέση άκρα Πέτρα Καλογήρου μέχρι τη θέση άκρα Καρά. δ. Τις νησίδες Άγιος Γεώργιος, Λέρος, Κανάκια, Πέρανη και Περιστέρια.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Δ΄ Λιμενικού Τμήματος Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με έδρα στο Πέραμα Αττικής, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται ως εξής: α. Από το ανατολικό άκρο όρμου Αρμός Περάματος μέχρι το δυτικό άκρο της νησίδας Μεγάλη Κυρά. β. Τη θαλάσσια περιοχή που περικλείεται μεταξύ της νοητής ευθείας που ενώνει τη θέση ανατολικό άκρο όρμου Αρμός Περάματος με τη θέση άκρο Κυνοσούρα, το γεωγραφικό στίγμα φ:370 57,65΄ Β, λ: 230 33΄ Α, το γεωγραφικό στίγμα φ: 370 58, 18΄ Β, λ: 230 32,7΄ Α και τη θέση Δυτικό άκρο της νησίδας Μεγάλη Κυρά.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Ε΄ Λιμενικού Τμήματος Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με έδρα το λιμένα Ζέας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται ως εξής: α. Από το ανατολικό άκρο των εκβολών του Κηφισού ποταμού μέχρι την εξωτερική πλευρά του πράσινου φανού εισόδου Κεντρικού Λιμένα Πειραιά. β. Τη θαλάσσια περιοχή που περικλείεται μεταξύ της εξωτερικής πλευράς του πράσινου φανού εισόδου Κεντρικού Λιμένα Πειραιά, του γεωγραφικού στίγματος φ: 370 50΄Β, λ: 230 31΄Α, του γεωγραφικού στίγματος φ: 370 49,38΄Β λ: 230 35,9΄Α, του γεωγραφικού στίγματος φ: 370 50,82΄ Β λ: 230 39,95΄Α, τα ανατολικά όρια του αγκυροβολίου Όρμου Φαλήρου, όπως αυτά κάθε φορά ορίζονται, και του ανατολικού άκρου των εκβολών του Κηφισού ποταμού.

Άρθρο 3Κεντρικό Λιμεναρχείο ΡαφήναςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

α. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, που ιδρύθηκε με το διάταγμα 5/1941 «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εν Ραφίνη» (Α΄ 246), μετατάχθηκε σε Λιμεναρχείο με το β.δ. 360/1970 «Περί μετατάξεως του Υπολιμεναρχείου Ραφήνας εις Λιμεναρχείον και καθορισμού της περιφερείας δικαιοδοσίας τούτου» (Α΄ 114) και σε Κεντρικό Λιμεναρχείο με το π.δ. 47/1994 «Μετάταξη Λιμεναρχείου Ραφήνας σε Κεντρικό Λιμεναρχείο, ίδρυση σε αυτό Α΄ Λιμενικού Τμήματος και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλη αρμοδιότητός του» (Α΄ 33), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται επί των ακτών της Αττικής προς βορρά από το Σέσι Γραμματικού Αττικής νοτίου Ευβοϊκού κόλπου, συμπεριλαμβανόμενου, και προς νότο μέχρι την άκρα Μαυρονέρι, τις νησίδες Ράφτης, Κορώνι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες. β. Τα θαλάσσια όρια των Λιμενικών Αρχών Ραφήνας και Καρύστου καθορίζονται από τη νοητή γραμμή μέσης απόστασης μεταξύ των ακτογραμμών επί της Αττικής και Εύβοιας αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Μαρκόπουλο Μεσογαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, που ιδρύθηκε με το π.δ. 47/1994 «Μετάταξη Λιμεναρχείου Ραφήνας σε Κεντρικό Λιμεναρχείο, ίδρυση σ’ αυτό Α΄ Λιμενικού Τμήματος και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητός του» (Α΄ 33), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των ακτών της Αττικής στο νότιο Ευβοϊκό από τον όρμο Βραυρώνας, συμπεριλαμβανομένου, μέχρι την άκρα Μαυρονέρι, τις νησίδες Ράφτης, Κορώνι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Αρτέμιδας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας που ιδρύθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 324/1995 «΄Ιδρυση Β΄, Γ΄ και Δ΄ Λιμενικών Τμημάτων στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητάς τους και τροποποίηση των περιφερειών δικαιοδοσίας των Κεντρικών Λιμεναρχείων Ραφήνας και Χαλκίδας» (Α΄ 175), καταργείται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μάκρης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας που ιδρύθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 324/1995 «΄Ιδρυση Β΄, Γ΄ και Δ΄ Λιμενικών Τμημάτων στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητάς τους και τροποποίηση των περιφερειών δικαιοδοσίας των Κεντρικών Λιμεναρχείων Ραφήνας και Χαλκίδας» (Α΄ 175), καταργείται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας με έδρα στην Αγία Μαρίνα, που ιδρύθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 324/1995 «΄Ιδρυση Β΄, Γ΄ και Δ΄ Λιμενικών Τμημάτων στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητάς τους και τροποποίηση των περιφερειών δικαιοδοσίας των Κεντρικών Λιμεναρχείων Ραφήνας και Χαλκίδας» (Α΄ 175), καταργείται.

Άρθρο 4Κεντρικό Λιμεναρχείο ΕλευσίναςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, που ιδρύθηκε με το β.δ. από 18−03−1939 «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εν Ελευσίνι» (Α΄ 106), μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το β.δ. από 19−02−1951 «Περί μετατάξεως του Λιμενικού Σταθμού Ελευσίνος εις Υπολιμεναρχείον» (Α΄ 85), σε Λιμεναρχείο με το β.δ. 494/1969 «Περί μετατάξεως του Υπολιμεναρχείου Ελευσίνος εις Λιμεναρχείον και καθορισμού της περιφερείας δικαιοδοσίας τούτου» (Α΄ 149) και τελικώς σε Κεντρικό Λιμεναρχείο με το β.δ. 215/73 «Περί μετατάξεως ενίων Λιμενικών Αρχών και καθορισμού των περιφερειών δικαιοδοσίας των Λιμενικών Αρχών» (Α΄ 65), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Από τη δυτική άκρα νήσου Μεγάλης Κυράς μέχρι τις Σκυρωνίδες Πέτρες (Κακή Σκάλα) Αττικής. β. Τη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Ελευσίνας, μέχρις αποστάσεως εκατό (100) μέτρων από τις βόρειες ακτές της νήσου Σαλαμίνας. γ. Επί του κόλπου Μεγάρων, τη θαλάσσια περιοχή η οποία περικλείεται από τις ακτές της Αττικής και τη νοητή γραμμή που συνδέει προς δυσμάς την άκρα Καράς Σαλαμίνας με τα βόρεια όρια του αγκυροβολίου του Λιμένα Πειραιά στην περιοχή αυτή. δ. Τις νησίδες Μακρονήσι, Ρεβυθούσα, Πάχη, Παχάκι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας που ιδρύθηκε με το π.δ. 224/1993 «΄Ιδρυση Δ΄ Λιμενικού Τμήματος στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητάς του, τροποποίηση της τοπικής αρμοδιότητας των Κεντρικών Λιμεναρχείων Πειραιά και Ελευσίνας, καθώς και της τοπικής αρμοδιότητας των Γ΄ και Ζ΄ Τμημάτων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας» (Α΄ 91), μετονομάζεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, με έδρα τον Σκαραμαγκά. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Σκαραμαγκά του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται ως εξής: αα) Από τη δυτική άκρα της νήσου Μεγάλης Κυράς μέχρι τη θέση Λίμνη Κουμουνδούρου με γεωγραφικό στίγμα φ: 380 01΄66΄΄ Β και λ: 230 35΄93΄΄Α. ββ) Τη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Ελευσίνας μέχρις αποστάσεως εκατό (100) μέτρων από τις βόρειες ακτές της νήσου Σαλαμίνας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Ναυπηγείων Ελευσίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας που ιδρύθηκε με το π.δ. 1034/1981 «Περί συστάσεως Α΄ και Β΄ Λιμενικών Τμημάτων εν τω Κεντρικώ Λιμεναρχείω Ελευσίνας και καθορισμού της κατά τόπον και καθ’ ύλην αρμοδιότητος αυτών» (Α΄ 254) με έδρα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται ως εξής: α. Επί των ακτών της Αττικής στο Κόλπο Ελευσίνας από την θέση με γεωγραφικό στίγμα φ: 380 02΄Β και λ: 0230 29΄52΄΄Α μέχρι τη Νέα Πέραμο και την θέση με γεωγραφικό στίγμα φ: 380 00΄24΄΄Β και λ: 230 26΄Α. β. Τη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Ελευσίνας μέχρις αποστάσεως εκατό (100) μέτρων από τις βόρειες ακτές της νήσου Σαλαμίνας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Γ΄ Λιμενικoύ Τμήματος Πάχης Μεγάρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας που ιδρύθηκε με το π.δ. 56/87 «΄Ιδρυση Γ΄ Λιμενικού Τμήματος στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλη αρμοδιότητας και κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Μεγάρων» (Α΄ 36) με έδρα το Πέραμα Μεγάρων, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται ως εξής: α. Από τη Νέα Πέραμο και τη θέση με γεωγραφικό στίγμα φ: 380 00΄24΄΄Β και λ: 230 26΄Α και προς δυσμάς μέχρι τις Σκυρωνίδες πέτρες (Κακή Σκάλα) και τη θέση με γεωγραφικό στίγμα φ: 370 58΄27΄΄Β και λ: 230 17΄15΄΄Α, συμπεριλαμβανομένων των νησίδων Μακρονήσι, Ρεβυθούσας, Πάχης, Παχάκι, καθώς και των παρακείμενων βραχονησίδων. β. Επί του κόλπου Ελευσίνας τη θαλάσσια περιοχή μέχρις αποστάσεως εκατό (100) μέτρων από τις βόρειες ακτές της νήσου Σαλαμίνας. Επί του κόλπου Μεγάρων, τη θαλάσσια περιοχή η οποία περικλείεται από τις ακτές της Αττικής και τη νοητή γραμμή που συνδέει προς δυσμάς την άκρα Καράς Σαλαμίνας με τα βόρια όρια του αγκυροβολίου του Λιμένα Πειραιά στην περιοχή αυτή.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας με έδρα τον Ασπρόπυργο που ιδρύθηκε με το π.δ. 1034/1981 «Περί συστάσεως Α΄ και Β΄ Λιμενικών Τμημάτων εν τω Κεντρικώ Λιμεναρχείω Ελευσίνας και καθορισμού της κατά τόπον και καθ’ ύλην αρμοδιότητος αυτών» (Α΄ 254) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το π.δ. 126/1982 «Τροποποίηση του Π.Δ. 1034/81 «περί συστάσεως Α΄ και Β΄ Λιμενικών Τμημάτων εν τω Κεντρικώ Λιμεναρχείω Ελευσίνας και καθορισμού της κατά τόπον και καθ’ ύλην αρμοδιότητος αυτών»» (Α΄ 19), καταργείται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Ο Λιμενικός Σταθμός Πόρτο Γερμενό που ιδρύθηκε με την υπ’ αριθμ. 11068/20/84/27.6.1984 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στο ΠΟΡΤΟ−ΓΕΡΜΕΝΟ» (Β΄ 457), καταργείται.

Άρθρο 5Κεντρικό Λιμεναρχείο ΛαυρίουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, που ιδρύθηκε με το π.δ. από 27−05−1927 «Περί διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104), και μετατάχθηκε σε Λιμεναρχείο με το β.δ. 277/1971 «Περί μετατάξεως των Υπολιμεναρχείων Αιγίνης, Σπετσών και Λαυρίου εις Λιμεναρχεία και καθορισμού της περιφερείας δικαιοδοσίας τούτων» (Α΄ 84) και σε Κεντρικό Λιμεναρχείο με το π.δ. 82/2003 «Μετάταξη Λιμενικών Αρχών» (Α΄ 78), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Δυτικά από το 44ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Αθηνών–Σουνίου και ανατολικά μέχρι την άκρα Μαυρονέρι Αττικής. β. Τις νήσους Κέα, Μακρόνησο, Αγ. Γεώργιο, Πάτροκλο, Αρσίδα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Παλαιάς Φωκαίας, που ιδρύθηκε με το από 27.03.1944 Κανονιστικό Διάταγμα «Περί συστάσεως λιμενικού σταθμού εις Ανάβυσσον» (Α΄ 80), μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου με έδρα την Παλαιά Φώκαια Αττικής. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Παλαιάς Φώκαιας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από το 44ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Αθηνών Σουνίου μέχρι το 64ο χιλιόμετρο στον όρμο Χάρακα, συμπεριλαμβανομένου, τις νησίδες Πάτροκλο, Αρσίδα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Κέας, που ιδρύθηκε με την αριθ. 7430/2094/22−01−1969 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικών Σταθμών» (Β΄ 65), μετατάσσεται σε Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, με έδρα το λιμάνι της νήσου Κέας. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στην νήσο Κέα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Άρθρο 6Λιμεναρχείο ΣαρωνικούΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

α. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, που ιδρύθηκε με το π.δ. 5/2003 (Α΄ 4) με έδρα το Δήμο Γλυφάδας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: αα. Από το ανατολικό άκρο των εκβολών του Κηφισού ποταμού βόρεια μέχρι του 44ου χιλιομέτρου της δημόσιας οδού Αθηνών−Σουνίου νότια. ββ. Τη θαλάσσια περιοχή που περικλείεται μεταξύ του ανατολικού άκρου των εκβολών του Κηφισού ποταμού, των ανατολικών ορίων του αγκυροβολίου Όρμου Φαλήρου, όπως αυτά κάθε φορά ορίζονται, του γεωγραφικού στίγματος φ: 370 50,82΄ Β λ: 230 39,95΄Α, του γεωγραφικού στίγματος φ: 370 49,38΄Β λ: 230 35,9΄Α, του γεωγραφικού στίγματος φ: 370 47΄,4΄΄Β λ: 230 37΄,2΄΄Α, του γεωγραφικού στίγματος φ: 370 38,8΄Β λ:0230 33,8΄Α, του γεωγραφικού στίγματος φ:370 39΄,35΄΄Β λ: 230 42΄Α και της θέσης του 44ου χιλιομέτρου της δημόσιας οδού Αθηνών – Σουνίου. γγ. Τις νησίδες Υδρούσσα, Μερμήγκια, Φλέβες και Ποντικονήσι. β. Το Λιμεναρχείο Σαρωνικού δεν ασκεί στην περιοχή δικαιοδοσίας του αρμοδιότητες ελέγχου κυκλοφορίας πλοίων στην ορισμένη ζώνη Διαχωρισμού Θαλάσσιας Κυκλοφορίας Πλοίων του λιμένα Πειραιά.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Φλοίσβου με έδρα τη Μαρίνα Φλοίσβου Παλαιού Φαλήρου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται ως εξής: α. Από τη θέση άκρα Αγίου Κοσμά μέχρι το ανατολικό άκρο των εκβολών του Κηφισού ποταμού. β. Τη θαλάσσια περιοχή που περικλείεται μεταξύ του ανατολικού άκρου των εκβολών του Κηφισού ποταμού, των ανατολικών ορίων του αγκυροβολίου Όρμου Φαλήρου, όπως αυτά κάθε φορά ορίζονται, του γεωγραφικού στίγματος φ: 370 50,82΄ Β λ: 230 39,95΄Α και της θέσης άκρα Αγίου Κοσμά.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Βουλιαγμένης με έδρα τη Βουλιαγμένη, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται ως εξής: α. Από το 44ου χιλιόμετρο της δημοσίας οδού Αθηνών−Σουνίου μέχρι τη θέση άκρα Καβούρι. β. Τις νησίδες Φλέβες και Ποντικονήσι, και τη θαλάσσια περιοχή που περικλείεται μεταξύ της θέσης άκρα Καβούρι, του γεωγραφικού στίγματος φ: 370 38΄,8΄΄Β λ: 230 33΄,8΄΄ Α, του γεωγραφικού στίγματος φ: 370 39΄,35΄΄Β λ: 230 42΄Α και της θέσης 44ου χιλιόμετρο της δημοσίας οδού Αθηνών−Σουνίου.

Άρθρο 7Λιμεναρχείο ΚορίνθουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Κορίνθου το οποίο ιδρύθηκε με την αριθ. 45552/5819/15−09−1947 «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις Κόρινθον» (Β΄ 136), μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το π.δ. 420/72 «Περί μετατάξεως του Λιμενικού Σταθμού Κορίνθου εις Υπολιμεναρχείον και τροποποιήσεως της περιφερείας του Λιμεναρχείου Ισθμίας» (Α΄ 309) και σε Λιμεναρχείο με το π.δ. 263/1988 «Μετάταξη Υπολιμεναρχείου Κορίνθου σε Λιμεναρχείο» (Α΄ 260), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Επί των ακτών της Πελοποννήσου από την άκρα Λυκοποριάς Κορινθίας μέχρι την άκρα Νησίδα στον Κόλπου Επιδαύρου. β. Επί της Στερεάς Ελλάδας από την άκρα Πούντα στον Κορινθιακό Κόλπο μέχρι τις Σκυρωνίδες Πέτρες (Κακιά Σκάλα) Αττικής. γ. Τις νησίδες Αλκυονίδες, Εβραίος, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Ισθμίας, που ιδρύθηκε με το π.δ. 319/1988 «΄Ιδρυση Α΄ Λιμενικού Τμήματος στο Λιμεναρχείο ΙΣΘΜΙΑΣ, καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλη αρμοδιότητάς του και κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού στο Λιμάνι Αγίων Θεοδώρων» (Α΄ 148), μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Κορίνθου, με έδρα το λιμάνι των Αγίων Θεοδώρων. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων του Λιμεναρχείου Κορίνθου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από την άκρα Σουσάκι Κορινθίας μέχρι τις Σκυρωνίδες Πέτρες (Κακιά Σκάλα) Αττικής, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α. Το Λιμεναρχείο Ισθμίας που ιδρύθηκε με το π.δ. από 27−05−1927 «Περί διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104), μετατάσσεται σε Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Κορίνθου, με έδρα την Ισθμία Κορινθίας. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Ισθμίας του Λιμεναρχείου Κορίνθου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται ως εξής: αα. Επί των ακτών της Στερεάς Ελλάδας τριακόσια (300) μέτρα από τον κυματοθραύστη εισόδου της Διώρυγας Κορίνθου στον Κορινθιακό Κόλπο μέχρι την άκρα Σουσάκι Κορινθίας. ββ. Επί των ακτών της Πελοποννήσου τριακόσια (300) μέτρα από τον κυματοθραύστη εισόδου της Διώρυγας Κορίνθου στον Κορινθιακό Κόλπο μέχρι την άκρα Σπειρί. γγ. Τη νησίδα Εβραίος, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Παλαιάς Επιδαύρου, που ιδρύθηκε με την υπ’ αριθ. 56443/11583/1966 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις Παλαιάν Επίδαυρον» (Β΄ 467/1966), μετατάσσεται σε Γ΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Κορίνθου, με έδρα την Παλαιά Επίδαυρο Αργολίδας. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Παλαιάς Επιδαύρου του Λιμεναρχείου Κορίνθου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από την άκρα Σπειρί μέχρι την άκρα Νησίδα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Κιάτου που ιδρύθηκε με την αριθ. 55936/8587/01−06−1964 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις Κιάτον» (Β΄ 271) μετατάσσεται σε Δ΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Κορίνθου, με έδρα το Κιάτο Κορινθίας. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Δ΄ Λιμενικού Τμήματος Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από την άκρα Λυκοποριάς Κορινθίας μέχρι τις εκβολές του ποταμού Ζαπάντη Κορινθίας, μη συμπεριλαμβανόμενων.

Άρθρο 8Λιμεναρχείο ΑίγιναςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Αίγινας, που ιδρύθηκε με το π.δ. από 27−05−1927 «Περί διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104), και μετατάχθηκε σε Λιμεναρχείο με το β.δ. 277/1971 «Περί μετατάξεως των Υπολιμεναρχείων Αιγίνης, Σπετσών και Λαυρίου εις Λιμεναρχεία και καθορισμού της περιφερείας δικαιοδοσίας των» (Α΄ 84), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στις νήσους Αίγινα, Αγκίστρι, τις νησίδες Κυρά, Διαπόρια, Λαγούσες, Μονή, Υψηλή, Πλατειά, Δορούσα, Μετώπη, Σταχτορρόη, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ο Λιμενικός Σταθμός Αγκιστρίου του Λιμεναρχείου Αίγινας, που ιδρύθηκε με το π.δ. 275/1999 «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στο Αγκίστρι και καθορισμός της τοπικής και καθ’ύλην αρμοδιότητάς του» (Α΄ 230), καταργείται.

Άρθρο 9Λιμεναρχείο Σπετσών

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Σπετσών, που ιδρύθηκε με το π.δ. από 27−05−1927 «Περί διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104), και μετατάχθηκε σε Λιμεναρχείο με το β.δ. 277/1971 «Περί μετατάξεως των Υπολιμεναρχείων Αιγίνης, Σπετσών και Λαυρίου εις Λιμεναρχεία και καθορισμού της περιφερείας δικαιοδοσίας των» (Α΄ 84), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στη νήσο Σπέτσες, τις νησίδες Σπετσοπούλα, Παραπόλα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Άρθρο 10Λιμεναρχείο Ύδρας

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Ύδρας, που ιδρύθηκε με το π.δ. από 27−05−1927 «Περί διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104), και μετατάχθηκε σε Λιμεναρχείο με το π.δ. 82/2003 «Μετάταξη Λιμενικών Αρχών» (Α΄ 78), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στη νήσο Ύδρα, τις νησίδες Δοκός, Σταυρός, Τρίκερι, Αλέξανδρος, Πετάσσι, Ποντικός, Κιβωτός, Άγιος Νικόλαος, Καρτέλι, Βέντζα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Άρθρο 11Λιμεναρχείο ΠόρουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Πόρου, που ιδρύθηκε με το διάταγμα από 10−07−1941 «Περί συστάσεως Υπολιμεναρχείου Πόρου» (Α΄ 233), και μετατάχθηκε σε Λιμεναρχείο με το π.δ. 82/2003 «Μετάταξη Λιμενικών Αρχών» (Α΄ 78), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Στη νήσο Πόρο, τις νησίδες Μόδι, Πλατειά, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες. β. Επί των ακτών της Πελοποννήσου από την άκρα Νησίδα στον Κόλπο Επιδαύρου Αργολίδας μέχρι το Ακρωτήριο Σκύλλαιο Τροιζηνίας νότια, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Μεθάνων, που ιδρύθηκε με την αριθ. 49158/5661/01−08−1950 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις Μέθανα» (Β΄ 131) μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Πόρου, με έδρα τα Μέθανα. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Μεθάνων του Λιμεναρχείου Πόρου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των ακτών της Πελοποννήσου από την άκρα Νησίδα στον Κόλπο Επιδαύρου Αργολίδας μέχρι το Ακρωτήριο Σκύλλαιο Τροιζηνίας νότια, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄2η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.
Άρθρο 12Κεντρικό Λιμεναρχείο ΘεσσαλονίκηςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε με το π.δ. από 27−05−1927 «Περί διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται από την θέση άκρα Σαργάνι του Τορωναίου Κόλπου Χαλκιδικής μέχρι τις εκβολές του χειμάρρου Παπαπούλι, μη συμπεριλαμβανομένων, στη θέση Καστρί Λουτρό Λάρισας, τη νησίδα Καβούρα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε με το π.δ. με το 764/1972 «Περί συστάσεως Α΄ Λιμενικού Τμήματος εν τω Κεντρικώ Λιμεναρχείω Θεσσαλονίκης και καθορισμού της κατά τόπον και καθ’ ύλην αρμοδιότητος αυτού» (Α΄ 222) με έδρα την Νέα Μηχανιώνα, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από την άκρα Μεγάλου Εμβόλου Θερμαϊκού Κόλπου μέχρι την άκρα Σμίλα Θερμαϊκού Κόλπου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α. Το Υπολιμεναρχείο Νέων Μουδανιών, που ιδρύθηκε με το π.δ. με το 216/1984 «΄Ιδρυση Β΄ Λιμενικού Τμήματος στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητάς του» (Α΄ 80) και μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το π.δ. 150/2002 «Μετάταξη Λιμενικών Αρχών Βορειοδυτικού Αιγαίου και επανακαθορισμός των ορίων τοπικής αρμοδιότητας αυτών» (Α΄ 150), μετατάσσεται σε Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, με έδρα τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται δυτικά από την άκρα Σμίλα Θερμαϊκού Κόλπου και ανατολικά μέχρι την άκρα Σαργάνι του Τορωναίου Κόλπου Χαλκιδικής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

α. Το Υπολιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης, που ιδρύθηκε με το π.δ. 235/1986 «΄Ιδρυση Γ΄ Λιμενικού Τμήματος στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητάς του» (Α΄ 97) και μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το π.δ. 150/ 2002 «Μετάταξη Λιμενικών Αρχών Βορειοδυτικού Αιγαίου και επανακαθορισμός των ορίων τοπικής αρμοδιότητας αυτών» (Α΄ 150), μετατάσσεται σε Γ΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης με έδρα τη Σκάλα Κατερίνης. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται βόρεια από τις εκβολές του ποταμού Αλιάκμονα, συμπεριλαμβανομένων, και νότια μέχρι τη Σκάλα Λιτοχώρου Πιερίας στη θέση με γεωγραφικό στίγμα φ: 400 09,16΄ Β και λ: 230 33,55΄Α, τη νησίδα Καβούρα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Πλαταμώνα Πιερίας που ιδρύθηκε με την αριθ. 1168/10/1972 Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις τον Λιμένα Πλαταμώνος Πιερίας» (Β΄ 691) μετατάσσεται σε Δ΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, με έδρα τον Πλαταμώνα Πιερίας. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Δ΄ Λιμενικού Τμήματος Πλαταμώνα Πιερίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται βόρεια από τη θέση Σκάλα Λιτοχώρου Πιερίας με γεωγραφικό στίγμα φ: 400 09,16΄ Β και λ: 230 33,55΄Α. και νότια μέχρι τις εκβολές του χειμάρρου Παπαπούλι, μη συμπεριλαμβανομένων, στη θέση Καστρί Λουτρό Λάρισας.

Άρθρο 13Κεντρικό Λιμεναρχείο ΚαβάλαςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, που ιδρύθηκε με το π.δ. από 27−05−1927 «Περί διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104) και μετατάχθηκε σε Κεντρικό Λιμεναρχείο με το π.δ.790/1981 «Περί μετατάξεως του Λιμεναρχείου Καβάλας εις Κεντρικόν Λιμεναρχείον» (Α΄ 205), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Ανατολικά από τις εκβολές του ποταμού Νέστου, συμπεριλαμβανομένων, και δυτικά μέχρι τις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα, συμπεριλαμβανομένων. β. Τη νήσο Θάσος, τις νησίδες Ξερονήσι, Θασοπούλα, Παναγία, Κοίνυρα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, που ιδρύθηκε με το π.δ. 439/1988 «΄Ιδρυση Α΄ Λιμενικού Τμήματος στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλη αρμοδιότητάς του, κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Θάσου και επαναπροσδιορισμός της τοπικής αρμοδιότητας του Λιμενικού Σταθμού Πρίνου» (Α΄ 201), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στη νήσο Θάσος, τις νησίδες Παναγία, Κοίνυρα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες. β. Ο Λιμενικός Σταθμός Πρίνου που ιδρύθηκε με την υπ’ αριθ. 11068/24/1972 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών «Περί συστάσεως και καταργήσεως Λιμενικών Σταθμών» (Β΄ 1124), καταργείται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Κεραμωτής που ιδρύθηκε με το β.δ. από 04−11−1940 «Περί συστάσεως λιμενικών σταθμών εις Ελευθεράς, Ιτέαν, Κεραμωτήν, Λίμνην (Ευβοίας), Μαρμάριον, Σκύρον και Σκίαθον» (Α 376) μετατάσσεται σε Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, με έδρα την Κεραμωτή Καβάλας. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κεραμωτής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται ανατολικά από τις εκβολές του ποταμού Νέστου, συμπεριλαμβανομένων, και δυτικά μέχρι το δυτικό όριο του όρμου Βάλτος και στη θέση με γεωγραφικό στίγμα φ: 400 57,21΄ Β και λ: 240 30,22΄ Α., τη νησίδα Θασοπούλα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Ο Λιμενικός Σταθμός Ελευθερών Καβάλας, που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/35/25−10−1980 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί επανιδρύσεως Λιμενικού Σταθμού στο λιμένα Ελευθερών Καβάλας» (Β΄ 1195), καταργείται.

Άρθρο 14Κεντρικό Λιμεναρχείο ΑλεξανδρούποληςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, που ιδρύθηκε με το π.δ. από 27−05−1927 «Περί διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104) και μετατάχθηκε σε Κεντρικό Λιμεναρχείο με το π.δ. 290/1996 «Μετάταξη του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης σε Κεντρικό Λιμεναρχείο» (Α΄ 200), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας του Λιμενικού ΣώματοςΕλληνικής Ακτοφυλακής (εφεξής Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.) με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Από την ανατολική εσχατιά των συνόρων του Κράτους και δυτικά μέχρι το ανατολικό άκρο των εκβολών του ποταμού Νέστου. β. Τη νήσο Σαμοθράκη, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Το Υπολιμεναρχείο Σαμοθράκης που ιδρύθηκε με π.δ. 393/1985 «΄Ιδρυση Υπολιμεναρχείου στη Σαμοθράκη, καθορισμός της περιφέρειας δικαιοδοσίας του και τροποποίηση της περιφέρειας δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης» (Α΄ 136) μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, με έδρα τη Σαμοθράκη. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στη νήσο Σαμοθράκη, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α. Το Υπολιμεναρχείο Πόρτο− Λάγος που ιδρύθηκε με το β.δ. από 02−08−1940 «Περί συστάσεως λιμενικών Σταθμών εις Πότο−Λάγο, Αλιβέριον (Ευβοίας) και Τηγάνιον Σάμου» (Α΄ 241)και μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το β.δ. από 18−03−1949 «Περί μετατάξεως εις Υπολιμεναρχείο του Λιμεν. Σταθμού ΠΟΡΤΟ− ΛΑΓΟ» (Α΄ 81), μετατάσσεται σε Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, με έδρα το Πόρτο−Λάγος. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Πόρτο−Λάγος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται ανατολικά από την ακτή έναντι των βράχων Μερμήγκια Ροδόπης και δυτικά μέχρι το ανατολικό άκρο των εκβολών του ποταμού Νέστου, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Ο Λιμενικός Σταθμός Μαρώνειας Ροδόπης, που ιδρύθηκε με την υπ’ αριθ. 4128/14/1990 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Ίδρυση Λιμενικού Σταθμού στη Μαρώνεια του Ν. Ροδόπης» (Β΄ 482), καταργείται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Ο Λιμενικός Σταθμός Αβδήρων που ιδρύθηκε με την αριθ. 4128/5.95 απόφασης του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού στο λιμάνι Αβδήρων Ξάνθης» (Β΄ 291), καταργείται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Ο Λιμενικός Σταθμός Φαναρίου Ροδόπης, που ιδρύθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 142/1997 «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στο Φανάρι Ροδόπης και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητάς του» (Α΄ 125), καταργείται.

Άρθρο 15Λιμεναρχείο ΙερισσούΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Ιερισσού, που ιδρύθηκε με το π.δ. 293/1982 «΄Ιδρυση Υπολιμεναρχείου στην Ιερισσό, καθορισμός της περιφέρειας δικαιοδοσίας του και μετάταξη του Υπολιμεναρχείου Στρατωνίου σε Λιμενικό Τμήμα» (Α΄ 51) και μετατάχθηκε σε Λιμεναρχείο με το π.δ. 264/1988 «Μετάταξη Υπολιμεναρχείου Ιερισσού σε Λιμεναρχείο» (Α΄ 260), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Βόρεια από τις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα, μη συμπεριλαμβανομένων, και νότια μέχρι την άκρα Σαργάνι του Τορωναίου Κόλπου Χαλκιδικής. β. Τη νήσο Αμμουλιανή, τις νησίδες Καυκανάς, Ελευθερόνησος, Διάπορος, Κέλυφος, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Ουρανούπολης του Λιμεναρχείου Ιερισσού, που ιδρύθηκε με το π.δ. 62/1989 «΄Ιδρυση Α΄ Λιμενικού Τμήματος στο Λιμεναρχείο Ιερισσού, καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλη αρμοδιότητάς του, και κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Ουρανούπολης» (Α΄ 29), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από τη θέση Φραγκόκαστρο στο Σιγγιτικό Κόλπο μέχρι την άκρα Άμπελο Σιθωνίας, τη νήσο Αμμουλιανή, τη νησίδα Διάπορος, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Σταυρού νομού Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε με την περίπτωση θ΄ της παραγράφου 1 της υπ’ αριθ. 11068/14/72/14.08.1972 απόφασης του Υπουργού Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών «Περί συστάσεως και καταργήσεως λιμενικών σταθμών» (Β΄ 919), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, μετατάσσεται σε Β΄ Λιμενικό Τμήμα Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται βόρεια από τις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα, μη συμπεριλαμβανομένων, και νότια μέχρι τον λιμένα Ολυμπιάδας, συμπεριλαμβανομένου, τη νησίδα Καυκανά, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Δάφνης που ιδρύθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 338/1991 «΄Ιδρυση Υπολιμεναρχείου στη Δάφνη Χαλκιδικής, καθορισμός της περιφέρειας δικαιοδοσίας του και τροποποίηση της περιφερείας δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Ιερισσού» (Α΄ 118), όπως τροποποιήθηκε με το π.δ 150/2002 «Μετάταξη Λιμενικών Αρχών Βορειοδυτικού Αιγαίου και επανακαθορισμός των ορίων τοπικής αρμοδιότητας αυτών» (Α΄ 129) και ισχύει, μετατάσσεται σε Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Δάφνης του Λιμεναρχείου Ιερισσού. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Δάφνης του Λιμεναρχείου Ιερισσού, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται ανατολικά από την θέση Κουμίτσα του Κόλπου Ιερισσού μέχρι την θέση Φραγκόκαστρο στο Σιγγιτικό Κόλπο προς νότο και δυτικά, περιλαμβανομένης όλης της περιοχής του Αγίου Όρους, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

α. Το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νέου Μαρμαρά του Υπολιμεναρχείου Νέων Μουδανιών που ιδρύθηκε με το π.δ. 495/1989 «΄Ιδρυση Δ΄ Λιμενικού Τμήματος στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλη αρμοδιότητάς του» και υπήχθηκε στο Υπολιμεναρχείο Νέων Μουδανιών με την παράγραφο 2 του άρθρου 2 του π.δ. 150/2002 «Μετάταξη Λιμενικών Αρχών Βορειοδυτικού Αιγαίου και επανακαθορισμός των ορίων αρμοδιότητας αυτών" (Α΄ 129), μετονομάζεται σε Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Νέου Μαρμαρά και υπάγεται στο Λιμεναρχείο Ιερισσού. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Δ΄ Λιμενικού Τμήματος Νέου Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από την άκρα Σαργάνι του Τορωναίου Κόλπου Χαλκιδικής μέχρι την άκρα Άμπελος Χαλκιδικής, την νησίδα Κέλυφος, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Ο Λιμενικός Σταθμός Στρατωνίου που υπάγεται στο Λιμεναρχείο Ιερισσού και ιδρύθηκε με την από 22.06.1954 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Σύστασις Λιμενικών Σταθμών εις Ιερισσόν και Στρατώνιον Χαλκιδικής» (Β΄ 142), καταργείται.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄3η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.
Άρθρο 16Κεντρικό Λιμεναρχείο ΗγουμενίτσαςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, το οποίο ιδρύθηκε με την αριθ. 49768/5485/16−07−1958 «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις Ηγουμενίτσα» (Β΄ 201), μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με β.δ. 12/1959 «Περί μετατάξεως Λιμενικού Σταθμού Ηγουμενίτσης εις Υπολιμεναρχείον και τροποποιήσεως των περιφερειών δικαιοδοσίας ενίων λιμενικών Αρχών» (Α΄ 185), σε Λιμεναρχείο με το β.δ. 277/1970 «Περί μετατάξεως του Υπολιμεναρχείου Ηγουμενίτσης εις Λιμεναρχείον και καθορισμού της περιφερείας δικαιοδοσίας τούτου» (Α΄ 85), σε Κεντρικό Λιμεναρχείο με το π.δ 129/1994 «Μετάταξη Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας σε Κεντρικό Λιμεναρχείο» (Α΄ 92), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται από τη βόρεια εσχατιά των συνόρων του Κράτους μέχρι τις εκβολές του ποταμού Αχέροντα, μη συμπεριλαμβανομένων, τις νησίδες Καλάμι, Πέραμος, Σύβοτα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Συβότων που ιδρύθηκε με την αριθ. 4128/12/1994 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στα Σύβοτα Θεσπρωτίας» (Β΄415/1994), μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, με έδρα τα Σύβοτα Θεσπρωτίας. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Συβότων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από το νότιο άκρο του όρμου Πλαταριάς μέχρι την άκρα Κελαδιό (πρώην Άγιος Σπυρίδωνας), τις νησίδες Πέραμος, Σύβοτα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Πάργας που ιδρύθηκε με το κανονιστικό διάταγμα από 01−04−1942 «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εν Πάργα» (Α΄ 98), μετατάσσεται σε Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, με έδρα την Πάργα Πρέβεζας. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Πάργας του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από την άκρα Κελαηδιό (πρώην Άγιος Σπυρίδωνας) μέχρι τις εκβολές του ποταμού Αχέροντα, μη συμπεριλαμβανομένων, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας Θεσπρωτίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας που ιδρύθηκε με την αριθ. 4128/13/1994 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας» (Β΄ 415), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από τη βόρεια εσχατιά των συνόρων του Κράτους μέχρι τις παλαιές εκβολές του ποταμού Καλαμά συμπεριλαμβανομένων, τη νησίδα Καλάμι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Άρθρο 17Κεντρικό Λιμεναρχείο ΚέρκυραςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, που ιδρύθηκε με το π.δ. από 27−05−1927 «Περί διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104) και μετατάχθηκε σε Κεντρικό Λιμεναρχείο με το π.δ. 141/1974 «Περί μετατάξεως του Λιμεναρχείου Κερκύρας εις Κεντρικόν Λιμεναρχείον και καθορισμού της περιφέρειας δικαιοδοσίας τούτου» (Α΄ 52), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στις νήσους Κέρκυρα, Παξοί, Αντίπαξοι, Ερρικούσα, Οθωνοί, Μαθράκι, τις νησίδες Βίδο, Γούβινο, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας με έδρα την Παλαιοκαστρίτσα, που ιδρύθηκε με το π.δ. 32/1990 «΄Ιδρυση Α΄ Λιμενικού Τμήματος στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητάς του» (Α΄ 11), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Επί των ακτών της νήσου Κέρκυρας από την άκρα Δράστης προς βορρά μέχρι τις ακτές της νήσου έναντι των βραχονησίδων Λαγούδια προς νότο. β. στις νήσους Ερρικούσα, Μαθράκι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Λευκίμης, που ιδρύθηκε με την αριθ. 4128/6/1990 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στη Λευκίμη Κερκύρας» (Β΄ 237), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται δυτικά της νήσου Κέρκυρας από τις ακτές έναντι των βραχονησίδων Λαγούδια μέχρι τις εκβολές του ποταμού Μεσσογγή, μη συμπεριλαμβανομένων, στις ανατολικές ακτές της νήσου, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Γαϊου Παξών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/4/1971 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις Λιμένα Γαϊου Παξών» (Β΄ 380), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στις νήσους Παξοί, Αντίπαξοι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Οθωνών, που ιδρύθηκε με το π.δ. 141/1997 «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στους Οθωνούς Κέρκυρας και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητας του» (Α΄ 125), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στη νήσο Οθωνοί, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κασσιώπης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας που ιδρύθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 207/2001 «΄Ιδρυση Β΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας. Καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητάς του και τροποποίηση της περιφέρειας δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας» (Α΄ 163), καταργείται.

Άρθρο 18Λιμεναρχείο ΠρέβεζαςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, που ιδρύθηκε με το π.δ. από 27−05−1927 «Περί διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Προς βορρά από τις εκβολές του ποταμού Αχέροντα, συμπεριλαμβανομένων, και προς νότο εκτεινόμενη στις ακτές Πρεβέζης, του Αμβρακικού κόλπου και της Αιτωλοακαρνανίας μέχρι τον όρμο Αγίου Νικολάου, συμπεριλαμβανομένου. β. Τις νησίδες Βούβαλος, Κέφαλος, Άγιος Αντώνιος, Διαπόρι, Βλάχος, Βουζνάρα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Αμφιλοχίας που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/15/71/18−06−1971 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις λιμένα Αμφιλοχίας Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας» (Β΄ 689), μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Πρέβεζας με έδρα την Αμφιλοχία. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Αμφιλοχίας του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των ακτών του Αμβρακικού κόλπου από την Άκρα Γελάδα Άρτας μέχρι την Άκρα Καρακονήσια Αιτωλοακαρνανίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Ο Λιμενικός Σταθμός Μενιδίου Αιτωλοακαρνανίας, που ιδρύθηκε με την αριθ. 4128/12/1994 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Επανίδρυση Λιμενικού Σταθμού στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας» (Β΄ 415), καταργείται.

Άρθρο 19Λιμεναρχείο ΛευκάδαςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Λευκάδας, που ιδρύθηκε ως Υπολιμεναρχείο με το π.δ. από 27−05−1927 «Περί διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104) και μετατάχθηκε σε Λιμεναρχείο με το π.δ. 82/ 2003 «Μετάταξη Λιμενικών Αρχών» (Α΄ 78), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Στις νήσους Λευκάδα και Μεγανήσι, τις νησίδες Σκορπιό, Σπάρτη, Μαδουρή, Κάλαμο, Καστό, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες. β. Επί των ακτών της Αιτωλοακαρνανίας από όρμο Αγίου Νικολάου, μη συμπεριλαμβανόμενου, μέχρι το ακρωτήριο Πετεινάρι, Δήμου Ξηρομέρου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Νυδρίου που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/01/1984 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Επανίδρυση Λιμενικού Σταθμού στο Νυδρί της Λευκάδας» (Β΄ 42), μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Λευκάδας, με έδρα το Νυδρί. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των ανατολικών ακτών της νήσου Λευκάδας από το Λιμένα Νικιάνας, συμπεριλαμβανομένου, μέχρι το άκρο Δουκάτο προς νότια, την νήσο Μεγανήσι, τις νησίδες Σπάρτη, Μαδουρή, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Άρθρο 20Λιμεναρχείο ΙθάκηςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το Υπολιμεναρχείο Ιθάκης, που ιδρύθηκε με το από 27.05.1927 διάταγμα «Περί Διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104), μετατάσσεται σε Λιμεναρχείο, με έδρα την Ιθάκη.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Ιθάκης, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στη νήσο Ιθάκη, τις νησίδες Αρκούδι, Άτοκος, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Άρθρο 21Λιμεναρχείο ΚεφαλληνίαςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας, που ιδρύθηκε με το από 27.05.1927 διάταγμα «Περί Διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στη νήσο Κεφαλληνία, τις νησίδες Βαρδιάνοι, Αγία Ρούσσαλη, Παρανιαγάκι (Σκοπιά), Δώδεκα Νησιά, Πετάλι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Πόρου που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/30/1980 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού στον Πόρο Κεφαλληνίας» (Β΄ 978), μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας, με έδρα τον Πόρο. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από τον όρμο Κουτσουπιάς και την θέση με γεωγραφικό στίγμα φ: 380 13,9΄ Β και λ: 200 43,5΄Α, μέχρι την άκρα Κατελείου, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Σάμης που ιδρύθηκε με το β.δ. από 20−04−1938 «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού Σάμης Κεφαλληνίας» (Α΄ 179), μετατάσσεται σε Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας, με έδρα τη Σάμη. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Σάμης του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από τον όρμο Κουτσουπιάς και την θέση με γεωγραφικό στίγμα φ: 380 13,9΄ Β και λ: 200 43,5΄Α, μέχρι τον όρμο Γιαγάνα και την θέση με γεωγραφικό στίγμα φ: 380 20,7΄ Β και λ: 200 38,2΄Α, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Φισκάρδου του Λιμεναρχείου Καφαλληνίας, που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/32/05−09−1984 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στο Φισκάρδο Κεφαλληνίας» (Β΄ 626), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από τον όρμο Γιαγάνα και την θέση με γεωγραφικό στίγμα φ: 380 20,7΄ Β και λ: 200 38,2΄Α, μέχρι την άκρα Ασπρόκαβος, την νησίδα Αγία Ρούσσαλη, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Ο Λιμενικός Σταθμός Ληξουρίου Κεφαλληνίας, που ιδρύθηκε με την αριθ. 15868/911/08−05−1946 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις Μούδρον (Λήμνου) και Ληξουρίου (Κεφαλληνίας)» (Β΄ 88), καταργείται.

Άρθρο 22Λιμεναρχείο ΖακύνθουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Ζακύνθου, που ιδρύθηκε με το νόμο ΑΥΜΖ/1887 «Περί οργανισμού λιμενικών αρχών του Κράτους» (Α΄ 131), μετατάχθηκε σε Λιμεναρχείο με το π.δ. 392/1986 «Μετάταξη Υπολιμεναρχείου Ζακύνθου σε Λιμεναρχείο» (Α΄ 174), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στη νήσο Ζάκυνθος, τις νησίδες Στροφάδες, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ο Λιμενικός Σταθμός Αγίου Νικολάου Βολιμών Ζακύνθου που ιδρύθηκε με το π.δ. 178/2003 «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στον Άγιο Νικόλαο Βολιμών Ζακύνθου και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητας του. Επανακαθορισμός των ορίων της τοπικής αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου Ζακύνθου» (Α΄ 143), καταργείται

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.
Άρθρο 23Κεντρικό Λιμεναρχείο ΒόλουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, που ιδρύθηκε με το π.δ. από 27−05−1927 «Περί διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104) και μετατάχθηκε σε Κεντρικό Λιμεναρχείο με το π.δ. 1013/1977 «Περί μετατάξεως του Λιμεναρχείου Βόλου εις Κεντρικόν Λιμεναρχείον» (Α΄ 341), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Βόρεια από τις εκβολές του χειμάρρου Παπαπούλι, συμπεριλαμβανομένων, στη θέση Καστρί Λουτρό Λάρισας και νότια μέχρι την άκρα Άγιος Σώστης Φθιώτιδας. β. Τις νησίδες Παλαιό Τρίκερι, Αλατάς, Άγιος Νικόλαος, Αργυρόνησο, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες γ. Τα θαλάσσια όρια των Λιμενικών Αρχών Βόλου και Αιδηψού καθορίζονται από τη νοητή γραμμή μέσης απόστασης μεταξύ των ακτογραμμών επί της Μαγνησίας και Εύβοιας αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Αγιόκαμπου Λάρισας που ιδρύθηκε με την αριθ. 1168/26/1984 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στον Αγιόκαμπο Λαρίσης» (Β΄ 531), μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, με έδρα τον Αγιόκαμπο Λάρισας. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Αγιοκάμπου Λάρισας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται βόρεια από τις εκβολές του χειμάρρου Παπαπούλι, συμπεριλαμβανομένων, στη θέση Καστρί Λουτρό Λάρισας και νότια μέχρι την θέση Ασπρόβραχος Λάρισας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Αγίας Κυριακής Τρικέρων Μαγνησίας που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/5/1977 Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις όρμον Αγίας Κυριακής Τρικέρων Νομού Μαγνησίας» (Β΄764), μετατάσσεται σε Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου με έδρα την Αγία Κυριακή Τρικέρων Μαγνησίας. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Αγίας Κυριακής Τρικέρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στα παράλια του Νομού Μαγνησίας επί του Αιγαίου Πελάγους από την άκρα Σηπιάς Μαγνησίας και νότια μέχρι την θέση άκρα Κεφάλα Μαγνησίας, τη νησίδα Παλαιό Τρίκερι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Αμαλιάπολης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, που ιδρύθηκε με το π.δ 92/2005 «΄Ιδρυση Γ΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και καθορισμός των αρμοδιοτήτων του» (Α΄ 129), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από τα δυτικά παράλια του Παγασητικού Κόλπου από τη θέση Χολόρεμα Μαγνησίας μέχρι την άκρα Άγιος Σώστης Φθιώτιδας, τις νησίδες Άγιος Νικόλαος, Αργυρόνησο, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

α. Το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου που ιδρύθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 511/1982 «΄Ιδρυση Α΄ Λιμενικού Τμήματος στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου» (Α΄ 94), καταργείται. β. Ο Λιμενικός Σταθμός Στομίου, που ιδρύθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 1 του π.δ. 88/2005 «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στο Στόμιο Λάρισας, καθορισμός των αρμοδιοτήτων του, κατάταξή του σε κατηγορία σε σχέση με τα κριτήρια μεταθέσεων και μεταβολή των ορίων της τοπικής αρμοδιότητας του Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου Λάρισας» (Α΄ 126), καταργείται. γ. Ο Λιμενικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου Μαγνησίας που ιδρύθηκε με το π.δ. 238/2004 «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στον Άγιο Ιωάννη Μουρεσίου Μαγνησίας, καθορισμός αρμοδιοτήτων του και κατάταξή του σε κατηγορία σε σχέση με τα κριτήρια μεταθέσεων» (Α΄ 219), καταργείται.

Άρθρο 24Κεντρικό Λιμεναρχείο ΧαλκίδαςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, που ιδρύθηκε με τον νόμο ΑΥΜΖ/1887 «Περί οργανισμού των λιμενικών αρχών του Κράτους» (Α΄ 131), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Στη Στερεά Ελλάδα προς βορρά από άκρα Θεολόγος Φθιώτιδας και προς νότο μέχρι το Σέσι Γραμματικού Αττικής, μη συμπεριλαμβανόμενου. β. Επί της δυτικής πλευράς της νήσου Εύβοιας, προς βορρά από τη θέση Λίμνη Βόρειου Ευβοϊκού, μη συμπεριλαμβανόμενης, και προς νότο μέχρι την άκρα «Τηγάνι» Νότιου Ευβοϊκού γ. Επί της ανατολικής πλευράς της νήσου Εύβοιας προς βορρά από την άκρα Άγιος Βασίλειος και προς νότο μέχρι την άκρα Σαρακήνικο. δ. Τις νησίδες Γάιδαρος, Βερδούγια, Ψάρι, Στρογγυλό, Καβαλιανή καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, που ιδρύθηκε με το π.δ. 70/1993 «΄Ιδρυση Α΄και Β΄Λιμενικών Τμημάτων στο Λιμεναρχείο Χαλκίδος και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητάς τους» (Α΄ 30), με έδρα στον Ωρωπό Αττικής, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των Βορειοανατολικών ακτών της Στερεάς Ελλάδας, από το Δήλεσι Βοιωτίας και τη θέση με γεωγραφικό στίγμα φ: 380 20΄24΄΄Β και λ: 0230 41΄34΄΄Α μέχρι το Σέσι Γραμματικού Αττικής, μη συμπεριλαμβανόμενου, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Ερέτριας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, που ιδρύθηκε με το π.δ. 70/1993 «΄Ιδρυση Α΄ και Β΄ Λιμενικών Τμημάτων στο Λιμεναρχείο Χαλκίδος και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητάς τους» (Α΄ 30), με έδρα στην Ερέτρια Ευβοίας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί της δυτικής πλευράς της νήσου Εύβοιας στο νότιο Ευβοϊκό από την περιοχή Άγιος Ανδρέας Ερέτριας μέχρι την άκρα Αμάρινθος προς νότο, τις νησίδες Ψάρι, Στρογγυλό, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Λάρυμνας που ιδρύθηκε με την περίπτωση γ΄ της υπ’ αριθ. 11068/29/70/25.11.1970 απόφασης του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικών Σταθμών» (Β΄ 908), μετατάσσεται σε Γ΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, με έδρα στην Λάρυμνα Φθιώτιδας. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από την άκρα Θεολόγος Φθιώτιδας προς βορρά μέχρι την άκρα Ταμέρα Βοιωτίας προς νότο, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

α. Το Υπολιμεναρχείο Αλιβερίου που ιδρύθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 607/1982 «΄Ιδρυση Υπολιμεναρχείου στο Αλιβέρι, καθορισμός της περιφέρειας δικαιοδοσίας του και τροποποίηση των περιφερειών δικαιοδοσίας των Λιμεναρχείων Χαλκίδας και Ραφήνας» (Α΄ 118), μετατάσσεται σε Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Αλιβερίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, με έδρα το Αλιβέρι Ευβοίας. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Δ΄ Λιμενικού Τμήματος Αλιβερίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται ως εξής: αα. Επί της δυτικής πλευράς της νήσου Εύβοιας προς βορά από την άκρα Αμάρινθος, μη συμπεριλαμβανομένης, και προς νότο μέχρι την άκρα Τηγάνι. ββ. Τις νησίδες Καβαλιανή, Βερδούγια, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου Ευβοίας που ιδρύθηκε με την υπ’ αριθ. 11068/6/1971 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις τον όρμον Μαντουδίου Ευβοίας» (Β΄ 437), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί της ανατολικής πλευράς της νήσου Εύβοιας προς βορρά από την άκρα Άγιος Βασίλειος και προς νότο μέχρι την άκρα Σαρακίνικο, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Ο Λιμενικός Σταθμός Παραλίας Πετριών Ευβοίας που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/29/1985 απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στην παραλία Πετριές Ευβοίας» (Β΄ 596), καταργείται.

Άρθρο 25Λιμεναρχείο ΣτυλίδαςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

α. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Στυλίδας, που ιδρύθηκε με το β.δ. από 14−02−1940 «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις Στυλίδα» (Α΄ 66), μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το β.δ. από 19−02−1951 «Περί μετατάξεως του Λιμενικού Σταθμού Στυλίδος εις Υπολιμεναρχείο» (Α΄ 66), μετατάχθηκε σε Λιμεναρχείο με το π.δ. 81/2006 «Μετάταξη Υπολιμεναρχείου Στυλίδας σε Λιμεναρχείο» (Α΄ 85), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται από την άκρα Άγιος Σώστης Φθιώτιδας μέχρι την άκρα Θεολόγου Φθιώτιδας, τις νησίδες Αταλάντη, Γάϊδαρος, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες. β. Τα θαλάσσια όρια των Λιμενικών Αρχών Στυλίδας και Αιδηψού ορίζονται από τη νοητή γραμμή μέσης απόστασης μεταξύ των ακτογραμμών επί της Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας αντίστοιχα, νοουμένων σε ευθεία γραμμή των ακτών του Μαλιακού Κόλπου από άκρα Χιλιομίλι μέχρι άκρα Δρέπανο και του κολπίσκου Αταλάντης από την άκρα Αρκίτσας μέχρι την άκρα Θεολόγου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Γλύφας νομού Φθιώτιδας που ιδρύθηκε με την περίπτωση ια΄ της παραγράφου 1 της υπ’ αριθμ. 11068/14/72/12.10.1972 απόφασης του Υπουργού Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών «Περί συστάσεως και καταργήσεως Λιμενικών Σταθμών» (Β΄ 919), μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Στυλίδας, με έδρα τη Γλύφα Φθιώτιδας. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Γλύφας του Λιμεναρχείου Στυλίδας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από την άκρα Άγιος Σώστης Φθιώτιδας προς βορρά μέχρι την άκρα Τάπια Φθιώτιδας προς νότο, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Αγίου Κωνσταντίνου νομού Φθιώτιδας που ιδρύθηκε με την περίπτωση γ΄ της παραγράφου 1 της αριθ. 11068/7/72/04.08.1972 απόφασης του Υπουργού Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών «Περί συστάσεως και καταργήσεως Λιμενικών Σταθμών» (Β΄ 692), μετατάσσεται σε Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Στυλίδας, με έδρα τον Άγιο Κωνσταντίνο. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Αγίου Κωνσταντίνου του Λιμεναρχείου Στυλίδας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται βόρεια από τη άκρα Χιλιομήλι μέχρι την άκρα Καλάμου Φθιώτιδας προς νότο, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

α. Το Υπολιμεναρχείο Σκάλας Αταλάντης, που ιδρύθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 361/1995 «΄Ιδρυση Υπολιμεναρχείου στη Σκάλα Αταλάντης και Α΄ Λιμενικού Τμήματος σ’ αυτό, καθορισμός της περιφέρειας αρμοδιότητας του, μετάταξη του Υπολιμεναρχείου Αιδηψού σε Λιμεναρχείο και τροποποίηση της περιφέρειάς του» (Α΄ 193), μετατάσσεται σε Γ΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Στυλίδας, με έδρα τη Σκάλα Αταλάντης. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται βόρεια από τη άκρα Καλάμου Φθιώτιδας μέχρι την άκρα Θεολόγου Φθιώτιδας προς νότο, τις νησίδες Αταλάντη, Γάϊδαρος, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Αρκίτσας του Υπολιμεναρχείου Σκάλας Αταλάντης, που ιδρύθηκε με το άρθρο 2 του π.δ. 361/1995 «΄Ιδρυση Υπολιμεναρχείου στη Σκάλα Αταλάντης και Α΄ Λιμενικού Τμήματος σ’ αυτό, καθορισμός της περιφέρειας αρμοδιότητας του, μετάταξη του Υπολιμεναρχείου Αιδηψού σε Λιμεναρχείο και τροποποίηση της περιφέρειάς του» (Α΄ 193), καταργείται.

Άρθρο 26Λιμεναρχείο ΑιδηψούΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Αιδηψού, που ιδρύθηκε με το β.δ. από 05−03−1941 «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις Αιδηψόν» (Α΄ 64), μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το π.δ. 523/1969 «Περί μετατάξεως του Λιμενικού Σταθμού Αιδηψού εις Υπολιμεναρχείον και τροποποιήσεως των περιφερειών δικαιοδοσίας ενίων Λιμενικών Αρχών» (Α΄ 161) και σε Λιμεναρχείο με το π.δ. 361/1995 «΄Ιδρυση Υπολιμεναρχείου στη Σκάλα Αταλάντης και Α΄ Λιμενικού Τμήματος σ’αυτό, καθορισμός της περιφέρειας αρμοδιότητας του, μετάταξη του Υπολιμεναρχείου Αιδηψού σε Λιμεναρχείο και τροποποίηση της περιφέρειάς του» (Α΄ 193), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Επί των δυτικών ακτών της νήσου Ευβοίας από τη θέση Λίμνη, συμπεριλαμβανομένης, μέχρι την άκρα Άγιος Βασίλειος επί των ανατολικών ακτών της νήσου Ευβοίας. β. Τις νησίδες Στρογγύλη, Μονοληά, Ποντικονήσι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες. γ. Τα θαλάσσια όρια των Λιμενικών Αρχών Αιδηψού και Βόλου καθορίζονται από τη νοητή γραμμή μέσης απόστασης μεταξύ των ακτογραμμών επί της Εύβοιας και Μαγνησίας αντίστοιχα. δ. Τα θαλάσσια όρια των Λιμενικών Αρχών Αιδηψού και Στυλίδας καθορίζονται από τη νοητή γραμμή μέσης απόστασης μεταξύ των ακτογραμμών επί της Εύβοιας και Στερεάς Ελλάδος αντίστοιχα, νοουμένων σε ευθεία γραμμή των ακτών του Μαλιακού Κόλπου από άκρα Χιλιομίλι μέχρι άκρα Δρέπανο Φθιώτιδας και του κολπίσκου Αταλάντης από την άκρα Αρκίτσας μέχρι την άκρα Θεολόγου Φθιώτιδας

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Πευκίου Ευβοίας που ιδρύθηκε με την αριθ. 4128/10/03−06−1991 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικών Σταθμών στον Αγιόκαμπο και στο Πευκί Ευβοίας και κατάργηση των Λιμενικών Σταθμών Ωρεών και Βασιλικών» (Β΄ 412), μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Αιδηψού, με έδρα το Πευκί Ευβοίας. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Πευκίου του Λιμεναρχείου Αιδηψού, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από την άκρα Λιχάδα των βόρειων ακτών της νήσου Εύβοιας μέχρι την άκρα Άγιος Βασίλειος επί των ανατολικών ακτών της, την νησίδα Ποντικονήσι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Ο Λιμενικός Σταθμός Αγιόκαμπου Ευβοίας του Λιμεναρχείου Αιδηψού που ιδρύθηκε με την αριθ. 4128/10/1991 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικών Σταθμών στον Αγιόκαμπο και στο Πευκί Ευβοίας και κατάργηση των Λιμενικών Σταθμών Ωρεών και Βασιλικών» (Β΄ 412), καταργείται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης Ευβοίας του Λιμεναρχείου Αιδηψού που ιδρύθηκε με την αριθ. 4128/13/1988 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Επανίδρυση Λιμενικού Σταθμού Λίμνης Ευβοίας» (Β΄ 220), καταργείται.

Άρθρο 27Λιμεναρχείο ΚαρύστουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το Υπολιμεναρχείο Καρύστου, που ιδρύθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 44/1995 «΄Ιδρυση Υπολιμεναρχείου στην Κάρυστο, καθορισμός της περιφέρειας δικαιοδοσίας του και τροποποίηση της περιφέρειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας» (Α΄ 33), μετατάσσεται σε Λιμεναρχείο, με έδρα τη Κάρυστο Ευβοίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Καρύστου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται επί της νότιας Εύβοιας ως εξής: α. Από την άκρα Τηγάνι (Νοτίου Ευβοϊκού) μέχρι τον όρμο Κοραλίδες (Ανατολικής Εύβοιας), μη συμπεριλαμβανομένου. β. Τις νησίδες Στύρα, Πεταλιοί, Μανδηλού, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες. γ. Τα θαλάσσια όρια των Λιμενικών Αρχών Καρύστου και Ραφήνας καθορίζονται από τη νοητή γραμμή μέσης απόστασης μεταξύ των ακτογραμμών επί της Εύβοιας και Αττικής αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Νέων Στύρων Ευβοίας που ιδρύθηκε με την αριθ. 42250/5271/1947 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού Ν. Στύρων (Ευβοίας)» (Β΄ 142) μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Καρύστου, με έδρα τα Νέα Στύρα Ευβοίας. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Νέων Στύρων Ευβοίας του Λιμεναρχείου Καρύστου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των δυτικών ακτών της νήσου Εύβοιας από την άκρα Τηγάνι μέχρι την άκρα Βίγλα νοτίου Ευβοϊκού, την νησίδα Στύρα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Ο Λιμενικός Σταθμός Μαρμαρίου Ευβοίας που ιδρύθηκε με το β.δ. από 04−11−1940 «Περί συστάσεως λιμενικών Σταθμών εις Ελευθεράς, Ιτέαν, Κεραμωτήν, Λίμνην (Ευβοίας), Μαρμάριον, Σκύρον και Σκίαθον» (Α΄ 376), καταργείται.

Άρθρο 28Λιμεναρχείο ΚύμηςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το Υπολιμεναρχείο Κύμης, που ιδρύθηκε με το π.δ. 173/ 1983 «΄Ιδρυση Υπολιμεναρχείου στην Κύμη, καθορισμός της περιφέρειας δικαιοδοσίας του και τροποποίηση της περιφέρειας δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Χαλκίδας» (Α΄ 67), μετατάσσεται σε Λιμεναρχείο, με έδρα τη Κύμη Ευβοίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Κύμης, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Επί της ανατολικής πλευράς της νήσου Εύβοιας από την άκρα Σαρακήνικο και προς νότο μέχρι τον όρμο Καραλίδες, συμπεριλαμβανομένου. β. Τη νήσο Σκύρο, τις νησίδες Σκυροπούλα, Βαλάξα, Σαρακηνό, Πλατύ, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Σκύρου του Λιμεναρχείου Κύμης, που ιδρύθηκε με το β.δ. από 04−11−1940 «Περί συστάσεως λιμενικών σταθμών εις Ελευθεράς, Ιτέαν, Κεραμωτήν, Λίμνην (Ευβοίας), Μαρμάριον, Σκύρον, και Σκίαθον» (Α΄ 376), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στη νήσο Σκύρο, τις νησίδες Σκυροπούλα, Σαρακηνό, Βαλάξα, Πλατύ, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Άρθρο 29Λιμεναρχείο ΣκιάθουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Σκιάθου, που ιδρύθηκε με το π.δ. 136/82 «΄Ιδρυση Υπολιμεναρχείου Σκιάθου και τροποποίηση της περιφέρειας δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου» (Α΄ 20) και με το π.δ. 82/2003 «Μετάταξη Λιμενικών Αρχών» (Α΄ 78) μετατάχθηκε σε Λιμεναρχείο, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στις νήσους Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόνησος, τις νησίδες Τσουγγριά, Τσουγκράκι, Ρέπι, Αρκό, Μαραγκός, Άγιος Γεώργιος, Δέσα, Αδελφοί, Σκάντζουρα, Περιστέρια, Κυρά Παναγιά, Πιπέρι, Γιούρα, Ψαθούρα, Λυκόρεμα, Σκαντήλι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Το Υπολιμεναρχείο Σκοπέλου, που ιδρύθηκε με το π.δ. 75/2003 «Κατάργηση Λιμενικού Σταθμού Σκοπέλου. Ίδρυση Υπολιμεναρχείου Σκοπέλου και καθορισμός των ορίων τοπικής αρμοδιότητας αυτού. Επανακαθορισμός των ορίων τοπικής αρμοδιότητας του Υπολιμεναρχείου Σκιάθου» (Α΄ 74), μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Σκιάθου, με έδρα την Σκόπελο νήσου Σκοπέλου Μαγνησίας. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Σκοπέλου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στη νήσο Σκόπελος, τις νησίδες Άγιος Γεώργιος, Δέσα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/9/1984 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στην Αλόννησο» (Β΄ 144), υπάγεται στο Λιμεναρχείο Σκιάθου. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Αλοννήσου του Λιμεναρχείου Σκιάθου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στη νήσο Αλόννησος, τις νησίδες Αδελφοί, Σκάντζουρα, Περιστέρια, Κυρά Παναγιά, Πιπέρι, Γιούρα, Ψαθούρα, Λυκόρεμα, Σκαντήλι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Ο Λιμενικός Σταθμός Γλώσσας Σκοπέλου που ιδρύθηκε με την αριθ. 4128/30/14−12−1991 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στο Λουτράκι Γλώσσας Σκοπέλου» (Β΄ 1063), καταργείται.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε΄5η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.
Άρθρο 30Κεντρικό Λιμεναρχείο ΠάτραςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

α. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, που ιδρύθηκε με το π.δ. από 27−05−1927 «Περί διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104), μετατάχθηκε σε Κεντρικό Λιμεναρχείο με το κανονιστικό διάταγμα 5/1942 «Περί μετονομασίας του Λιμεναρχείου Πατρών εις Κεντρικόν Λιμεναρχείον» (Α΄ 100), οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται επί των ακτών της Πελοποννήσου από την Άκρα Κουνουπέλι Ηλείας μέχρι την άκρα Λυκοποριάς Κορινθίας και επί της Στερεάς Ελλάδος ο λιμένας Αντιρρίου με την αντίστοιχη κατά νόμο χερσαία του ζώνη. β. Τα θαλάσσια όρια των Λιμενικών Αρχών Πάτρας, Ιτέας και Μεσολογγίου ορίζονται από τη νοητή γραμμή μέσης απόστασης μεταξύ των ακτογραμμών της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδος, με εξαίρεση τη θαλάσσια περιοχή εκατέρωθεν της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου και σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από αυτήν, η οποία ανήκει στη δικαιοδοσία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, που ιδρύθηκε με το π.δ. 147/ 1979 «Περί συστάσεως Α΄ Λιμενικού Τμήματος εις το Κεντρικόν Λιμεναρχείον Πατρών (Κ.Λ. ΠΑΤΡΩΝ) και καθορισμού της κατά τόπον και καθ’ ύλην αρμοδιότητος αυτού» (Α΄ 36), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται ως εξής: α. Επί των ακτών της Πελοποννήσου από το λιμένα Ψαθόπυργου Αχαΐας, συμπεριλαμβανομένου, μέχρι τις εκβολές του χειμάρρου Χάραδρου Αχαΐας, συμπεριλαμβανομένων. β. Επί των ακτών της Στερεάς Ελλάδος ο λιμένας Αντιρρίου με την αντίστοιχη κατά νόμο χερσαία του ζώνη. γ. Η θαλάσσια περιοχή, μετά τη νοητή γραμμή μέσης απόστασης μεταξύ των ακτογραμμών της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδος, εκατέρωθεν της γέφυρας Ρίου − Αντιρρίου και σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από αυτήν.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Πάτρας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, που ιδρύθηκε με το π.δ. 158/05 «΄Ιδρυση Β΄ Λιμενικού Τμήματος στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας και καθορισμός αρμοδιοτήτων του» (Α΄ 214), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από τις εκβολές του χειμάρρου Μείλιχου Αχαΐας, συμπεριλαμβανομένων, μέχρι τις εκβολές του ποταμού Γλαύκου, συμπεριλαμβανομένων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

α. Το Υπολιμεναρχείο Αιγίου, που ιδρύθηκε με το β.δ. 988/1965 «Περί μετατάξεως Λιμενικού Σταθμού Αιγίου εις Υπολιμεναρχείον και τροποποιήσεως της περιφερείας δικαιοδοσίας Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών» (Α΄ 231), μετατάσσεται σε Γ΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, με έδρα το Αίγιο. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Αιγίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από την άκρα Λυκοποριάς Κορινθίας μέχρι το λιμένα Ψαθοπύργου Αχαΐας, μη συμπεριλαμβανομένου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Ο Λιμενικός Σταθμός Ακράτας Αχαΐας, που ιδρύθηκε με την αριθ. 4128/26/04−12−1991 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στο Δήμο Ακράτας Αχαΐας» (Β΄ 1049) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, καταργείται.

Άρθρο 31Κεντρικό Λιμεναρχείο ΚαλαμάταςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, που ιδρύθηκε με το π.δ. από 27−05−1927 «Περί διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104), και μετατάχθηκε σε Λιμεναρχείο με το π.δ. 215/1973 «Περί μετατάξεως ενίων Λιμενικών Αρχών και καθορισμού των περιφερειών δικαιοδοσίας των Λιμενικών Αρχών» (Α΄ 65) και σε Κεντρικό Λιμεναρχείο με το π.δ. 62/2005 «Μετάταξη του Λιμεναρχείου Καλαμάτας σε Κεντρικό Λιμεναρχείο» (Α΄ 97), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ., ορίζεται από την άκρα Καλτέτσι στον Μεσσηνιακό Κόλπο μέχρι το Ακρωτήριο Ακρίτας προς δυσμάς, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Κορώνης που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/9/1985 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στην Κορώνη Μεσσηνίας» (Β΄ 278) μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, με έδρα την Κορώνη Μεσσηνίας. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Κορώνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από την Επισκοπή Μεσσηνίας και την θέση με γεωγραφικό στίγμα φ: 360 52΄55,09΄΄Β και λ: 210 55΄30,34΄΄Α μέχρι το Ακρωτήριο Ακρίτας, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Ο Λιμενικός Σταθμός Αγίου Νικολάου Δήμου Λεύκτρου Μεσσηνίας, που ιδρύθηκε με το π.δ. 4/2006 «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στον Άγιο Νικόλαο του Δήμου Λεύκτρου Μεσσηνίας και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητας αυτού» (Α΄ 2), καταργείται.

Άρθρο 32Λιμεναρχείο ΝαυπλίουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, που ιδρύθηκε ως Λιμενικός Σταθμός με την αριθ. 9951/28−4−1936 απόφαση Υπουργού Ναυτικών (Β΄ 77), μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το β.δ. από 14−01−1939 «Περί μετατάξεως Υπολιμεναρχείου Σπετσών εις Λιμενικόν Σταθμόν και Λιμενικού Σταθμού Ναυπλίου εις Υπολιμεναρχείον» (Α΄ 26) και σε Λιμεναρχείο με το π.δ. 548/1989 «Μετάταξη Υπολιμεναρχείου Ναυπλίου σε Λιμεναρχείο» (Α΄ 231), οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Επί των ανατολικών ακτών της Πελοποννήσου από το Ακρωτήριο Σκύλλαιο Τροιζηνίας μέχρι την άκρα Τρίκερι Λακωνίας προς νότο. β. Τις νησίδες Μπούρτζι, Υψηλή, Πλατειά, Κουνούπι, Κοιλάδια, Σουπιά,Τσελεβίνια καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Το Υπολιμεναρχείο Πόρτο Χελίου που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/14/1972 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μεταφορών και Επικοινωνιών «Περί συστάσεως και καταργήσεως Λιμενικών Σταθμών» (Β΄ 919) και μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το β.δ. 215/73 περί «μετατάξεως ενίων Λιμενικών Αρχών και καθορισμού των περιφερειών δικαιοδοσίας των Λιμενικών Αρχών (Α΄ 65), μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, με έδρα το Πόρτο Χέλι». β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Πόρτο Χελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των ανατολικών ακτών της Πελοποννήσου από τις εκβολές του χειμάρρου Ξηροπόταμος Δισκουρίου Αργολίδας, μη συμπεριλαμβανόμενων, μέχρι την άκρα Βουρλιάς του Αργολικού κόλπου, τις νησίδες Κοιλάδια, Κουνούπι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α. Το Υπολιμεναρχείο Ερμιόνης που ιδρύθηκε με το π.δ. 74/2003 «Κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Ερμιόνης, ίδρυση Υπολιμεναρχείου Ερμιόνης και καθορισμός των ορίων τοπικής αρμοδιότητας αυτού και του Υπολιμεναρχείου Πόρτο Χελίου» (Α΄ 74), μετατάσσεται σε Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, με έδρα την Ερμιόνη. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Ερμιόνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των ανατολικών ακτών της Πελοποννήσου από το Ακρωτήριο Σκύλλαιον Τροιζηνίας, μέχρι τις εκβολές του χειμάρρου Ξηροπόταμος Δισκουρίου Αργολίδας, συμπεριλαμβανόμενων, τις νησίδες Τσελεβίνια, Σουπιά, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Παραλίου Άστρους, που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/2/1981 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στον λιμένα Παραλίου Άστρους» (Β΄ 144), μετατάσσεται σε Γ΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, με έδρα το Παράλιο Άστρος Αρκαδίας. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Παραλίου Άστρους του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των ανατολικών ακτών της Πελοποννήσου από την άκρα Κιβέρι Αρκαδίας μέχρι την άκρα Μακρονήσι Αρκαδίας, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Λεωνιδίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου που συστήθηκε με κανονιστικό διάταγμα από 19−09−1941 «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εν Λεωνιδίω Αρκαδίας» (Α΄ 323), μετατάσσεται σε Δ΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, με έδρα το Λεωνίδιο Αρκαδίας. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Δ΄ Λιμενικού Τμήματος Λεωνιδίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των ανατολικών ακτών της Πελοποννήσου από την άκρα Μακρονήσι Αρκαδίας, μέχρι την άκρα Τρίκερι Λακωνίας, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Ο Λιμενικός Σταθμός Κοιλάδας Αργολίδας, που ιδρύθηκε με την αριθ. 4128/17/1988 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στην Κοιλάδα Αργολίδας» (Β΄ 326), καταργείται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Ο Λιμενικός Σταθμός Τολού Αργολίδας, που ιδρύθηκε με την υπ’ αριθ. 11068/29/1970 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικών Σταθμών» (Β΄ 908), καταργείται.

Άρθρο 33Λιμεναρχείο Νεάπολης ΒοιώνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, που ιδρύθηκε με την αριθ. 31740/3522/ 24−05−1954 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικών Σταθμών εις Σητείαν Κρήτης και Νεάπολης Βοιών» (Β΄ 117), μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το π.δ. 280/1983 «΄Ιδρυση Υπολιμεναχείου Νεάπολης Βοιών και τροποποίηση της περιφέρειας δικαιοδοσίας του και τροποποίηση της περιφέρειας δικαιοδοσίας του Υπολιμεναρχείου Γυθείου» (Α΄ 103) και σε Λιμεναρχείο με το π.δ. 196/2005 «Μετάταξη του Υπολιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών σε Λιμεναρχείο» (Α΄ 237), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται από την άκρα Τρίκερι Λακωνίας στο Μυρτώο Πέλαγος μέχρι την Άκρα Αρχάγγελος Λακωνικού κόλπου, τις νήσους Ελαφόνησος, Κύθηρα, Αντικύθηρα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Μονεμβασίας που ιδρύθηκε με το ν.δ. από 03−11−1942 «Περί συστάσεως Λιμ. Σταθμού εις Π. Μονεμβασίαν» (Α΄ 310), μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, με έδρα την Παλαιά Μονεμβασία. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Παλαιάς Μονεμβασίας του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από την άκρα Τρίκερι Λακωνίας μέχρι την άκρα Καμήλι Λακωνίας, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α. Ιδρύεται στην νήσο Κύθηρα Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, με έδρα το Διακόφτι. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στις νήσους Κύθηρα, Αντικύθηρα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Ο Λιμενικός Σταθμός Αγίας Πελαγίας Κυθήρων, που ιδρύθηκε με την περίπτωση 3 της υπ’ αριθ. 19482/3291/ 1945 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικών Σταθμών εις Νάξον, Πάρον, Κύθηρα» (Β΄ 9), καταργείται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Ο Λιμενικός Σταθμός Καψαλίου Κυθήρων, που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/2/1978 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις όρμον Καψάλι Νήσου Κυθήρων» (Β΄ 528), καταργείται.

Άρθρο 34Λιμεναρχείο ΓυθείουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Γυθείου, που ιδρύθηκε με το νόμο ΑΥΜΖ/1887 «Περί οργανισμού λιμενικών αρχών του Κράτους» (Α΄ 131), μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με τον αναγκαστικό νόμο «Περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως των περί Διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού διατάξεων» (Α΄ 302) και σε Λιμεναρχείο με το π.δ. 157/2005 «Μετάταξη του Υπολιμεναρχείου Γυθείου σε Λιμεναρχείο» (Α΄ 214), οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται από την άκρα Καλτέτσι του Μεσσηνιακού Κόλπου μέχρι την άκρα Αρχάγγελος Λακωνικού Κόλπου, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ο Λιμενικός Σταθμός Δυρού, που ιδρύθηκε με την παρ. 1 της αριθ. 4128/9/1993 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στο Δυρό Λακωνίας» (Β΄ 585), καταργείται.

Άρθρο 35Λιμεναρχείο ΠύλουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Πύλου, που ιδρύθηκε με το νόμο ΑΥΜΖ/1887 «Περί οργανισμού λιμενικών αρχών του Κράτους» (Α΄ 131), μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με τον π.δ. 215/73 «Περί μετατάξεως ενίων Λιμενικών Αρχών και καθορισμού των περιφερειών δικαιοδοσίας των Λιμενικών Αρχών» (Α΄ 65) και σε Λιμεναρχείο με το β.δ. 630/1964 «Περί Μετατάξεως Υπολιμεναρχείου Πύλου εις Λιμεναρχείον» (Α΄ 177), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Από το ακρωτήριο Ακρίτας μέχρι τις εκβολές του ποταμού Νέδα, συμπεριλαμβανομένων. β. Τις νησίδες Σφακτηρία, Σχίζα, Οινούσες (Σιαπιέντζιες), Πρώτη, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Κυπαρισσίας που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/11/1986 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας» (Β΄ 86) μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Πύλου, με έδρα την Κυπαρισσία Μεσσηνίας. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας του Λιμεναρχείου Πύλου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των δυτικών ακτών της Πελοποννήσου από τις εκβολές του ποταμού Νέδα, συμπεριλαμβανομένων, και προς νότο μέχρι τις εκβολές του χειμάρρου Φιλιατρών Μεσσηνίας, συμπεριλαμβανομένων.

Άρθρο 36Λιμεναρχείο ΚατάκολουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Κατάκολου, που ιδρύθηκε με το νόμο ΑΥΜΖ/1887 «Περί οργανισμού λιμενικών αρχών του Κράτους» (Α΄ 131), μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το β.δ. 577/1966 «Περί μετατάξεως του Λιμενικού Σταθμού Κατακώλου εις Υπολιμεναρχείον και τροποποιήσεως των περιφερειών δικαιοδοσίας Κ.Λ. Πατρών και Λιμεναρχείου Πύλου» (Α΄ 132) και σε Λιμεναρχείο με το π.δ. 215/1973 «Περί μετατάξεως ενίων Λιμενικών Αρχών και καθορισμού των περιφερειών δικαιοδοσίας των Λιμενικών Αρχών» (Α΄ 65), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται επί των δυτικών ακτών της Πελοποννήσου από την Ακρα Κουνουπέλι Ηλείας και προς νότο μέχρι τις εκβολές του ποταμού Νέδα, μη συμπεριλαμβανομένων, τη νησίδα Καυκαλίδα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Το Λιμεναρχείο Κυλλήνης, που ιδρύθηκε με το π.δ. 11/1986 «΄Ιδρυση Υπολιμεναρχείου Κυλλήνης, καθορισμός της περιφέρειας δικαιοδοσίας του και τροποποίηση της περιφέρειας δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Κατακόλου» (Α΄ 05) και μετατάχθηκε σε Λιμεναρχείο με το π.δ. 82/2003 «Μετάταξη Λιμενικών Αρχών» (Α΄ 78), μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Κατάκολου, με έδρα την Κυλλήνη. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Κυλλήνης του Λιμεναρχείου Κατακόλου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από την Άκρα Κουνουπέλι Ηλείας προς βορρά μέχρι την παραλία Παλούκι Αμαλιάδος, συμπεριλαμβανομένης, τη νησίδα Καυκαλίδα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Ο Λιμενικός Σταθμός Παλούκι Αμαλιάδας, που ιδρύθηκε με την παράγραφο 1 της αριθ. 11068/15/1986 απόφασης του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στο Παλούκι Αμαλιάδος» (Β΄ 767), καταργείται.

Άρθρο 37Λιμεναρχείο ΙτέαςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

α. Το Υπολιμεναρχείο Ιτέας, που ιδρύθηκε με το β.δ. από 04−11−1940 «Περί συστάσεως λιμενικών σταθμών εις Ελευθεράς, Ιτέαν, Κεραμωτήν, Λίμνην (Ευβοίας), Μαρμάριον, Σκύρον και Σκίαθον» (Α΄ 376) και μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το π.δ. από 25−10−1958 «Περί μετατάξεως του μεν Υπολιμεναρχείου Αιγίου εις Λιμενικόν Σταθμόν του δε Λιμενικού Σταθμού Ιτέας εις Υπολιμεναρχείον και τροποποιήσεως των περιφερειών δικαιοδοσίας ενίων Λιμενικών Αρχών» (Α΄ 193), μετατάσσεται σε Λιμεναρχείο, με έδρα την Ιτέα. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Ιτέας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: αα. Από τον παραλιακό οικισμό Αγίου Σπυρίδωνα Φωκίδας, μη συμπεριλαμβανομένου, μέχρι την άκρα Πούντα Κορινθιακού Κόλπου, προς ανατολάς. ββ. Τη νησίδα Τσαρούχι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Το Υπολιμεναρχείο Αντίκυρας, που ιδρύθηκε με την αριθ. 45552/5266/03−07−1958 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις Αντίκυρα» (Β΄ 189) και μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το β.δ. 459/1969 «Περί μετατάξεως του Λιμενικού Σταθμού Αντικύρας σε Υπολιμεναρχείο και τροποποιήσεως της περιφερείας δικαιοδοσίας Υπολιμεναρχείου Ιτέας» (Α΄ 135), μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Ιτέας, με έδρα την Αντίκυρα. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Αντίκυρας του Λιμεναρχείου Ιτέας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από την άκρα Πάγκαλος Φωκίδας και προς ανατολάς μέχρι τον όρμο Αγυιάς Βοιωτίας, συμπεριλαμβανομένου, τη νησίδα Τσαρούχι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α. Το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Δόμβραινας του Υπολιμεναρχείου Αντίκυρας, που ιδρύθηκε με το π.δ. 337/1991 «Ίδρυση Α΄ Λιμενικού Τμήματος στο Υπολιμεναρχείο Αντίκυρας και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητάς του» (Α΄ 118), μετατάσσεται σε Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Ιτέας, με έδρα την Δόμβραινα. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Δόμβραινας του Λιμεναρχείου Ιτέας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από τον όρμο Αγυιάς, μη συμπεριλαμβανομένου, και προς ανατολάς μέχρι την άκρα Πούντα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

α. Το Υπολιμεναρχείο Γαλαξιδίου, που ιδρύθηκε με το κανονιστικό διάταγμα από 16−07−1942 «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εν Γαλαξιδίω» (Β΄ 226) και μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το π.δ. 11/2009 «Μετάταξη του Λιμενικού Σταθμού Γαλαξιδίου σε Υπολιμεναρχείο, καθορισμός της τοπικής αρμοδιότητας αυτού και της κατηγορίας συνθέσεως του προσωπικού. Επανακαθορισμός των ορίων της τοπικής αρμοδιότητας του Υπολιμεναρχείου Ιτέας» (Α΄ 21), μετατάσσεται σε Γ΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Ιτέας, με έδρα το Γαλαξίδι. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Γαλαξιδίου του Λιμεναρχείου Ιτέας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από την έναντι της νησίδας Μολυσμένο άκρα Τρίπορι του όρμου Γαλαξιδίου και δυτικά μέχρι τον παραλιακό οικισμό Αγίου Σπυρίδωνα Φωκίδας, μη συμπεριλαμβανομένου, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Άρθρο 38Λιμεναρχείο ΜεσολογγίουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το Υπολιμεναρχείο Μεσολογγίου που ιδρύθηκε με το π.δ. 318/1985 «΄Ιδρυση Υπολιμεναρχείου στο Μεσολόγγι, καθορισμός της περιφέρειας δικαιοδοσίας του και τροποποίηση της περιφέρειας δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας» (Α΄ 114) μετατάσσεται σε Λιμεναρχείο, με έδρα το Μεσολόγγι.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Επί των ακτών της Αιτωλοακαρνανίας από την άκρα Πετηνάρι μέχρι τον παραλιακό οικισμό του Αγίου Σπυρίδωνα Φωκίδας στον Κορινθιακό κόλπο. Εξαιρείται ο λιμένας Αντιρίου με την αντίστοιχη χερσαία του ζώνη. β. Τη νήσους Οξειά, βόρειες και νότιες Εχινάδες, τις νησίδες της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, τις νησίδες Πεταλάς, Τριζόνια, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Ναυπάκτου που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/77/21−01−1977 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις τον λιμένα Ναυπάκτου εν τω νομώ Αιτωλοακαρνανίας» (Β΄ 79), μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, με έδρα τη Ναύπακτο. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Ναυπάκτου του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από την άκρα Χαλκίς Αιτωλοακαρνανίας και ανατολικά μέχρι τον παραλιακό οικισμό του Αγίου Σπυρίδωνα Φωκίδας στον Κορινθιακό κόλπο, συμπεριλαμβανομένου, τις νησίδες Τριζόνια, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Πλατυγιαλίου, που ιδρύθηκε με το π.δ. 65/2003 «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στο Πλατυγιάλι Αιτωλοακαρνανίας και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλη αρμοδιότητάς του. Καθορισμός των ορίων της τοπικής αρμοδιότητας του Λιμενικού Σταθμού Αστακού και του Υπολιμεναρχείου Μεσολογγίου» (Α΄ 65), μετατάσσεται σε Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, με έδρα το Πλατυγιάλι Αιτωλοακαρνανίας. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Πλατυγιαλίου του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από εκβολές του Αχελώου ποταμού, μη συμπεριλαμβανομένων, μέχρι την άκρα Πετηνάρι Αιτωλοακαρνανίας, τον όρμο Αστακού, τις Βόρειες Εχινάδες νήσους, τη νησίδα Πεταλάς, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Ο Λιμενικός Σταθμός Αστακού, που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/14/1972 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών «περί συστάσεως και καταργήσεως Λιμενικών Σταθμών» (Β΄ 919), καταργείται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Ο Λιμενικός Σταθμός Αιτωλικού, που ιδρύθηκε με το π.δ. 137/1997 «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας και καθορισμός της τοπικής και καθ ύλην αρμοδιότητάς του» (Α΄ 122), καταργείται.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄6η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.
Άρθρο 39Λιμεναρχείο ΣύρουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Σύρου, που ιδρύθηκε με το νόμο Α.Υ.Μ.Ζ./ 1887 «Περί οργανισμού των λιμενικών αρχών του Κράτους» (Α΄ 131) η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, τα παράλια και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στις νήσους Σύρος, Σέριφος, Κύθνος, Γυάρος, τις νησίδες Σερφοπούλα, Στρογγυλό, Σχινονήσι, Ψαθονήσι, Αλατονήσι, Δήμητρα, Βαρβαρούσα, Γάϊδαρος, Άσπρο, Νάτα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Κύθνου που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/14/72/12−10−1972 απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών «Περί συστάσεως και καταργήσεως Λιμενικών Αρχών» (Β΄ 919), υπάγεται στο Λιμεναρχείο Σύρου. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Κύθνου του Λιμεναρχείου Σύρου, με έδρα την Κύθνο, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, τα παράλια και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στη νήσο Κύθνος, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Σερίφου που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/10/77/22−10−1977 απόφασης του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις νήσου Σέριφον Κυκλάδων» (Β΄ 1143), υπάγεται στο Λιμεναρχείο Σύρου. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Σερίφου του Λιμεναρχείου Σύρου, με έδρα τη Σέριφο, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, τα παράλια και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στην νήσο Σέριφος, τη νησίδα Σεριφοπούλα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Άρθρο 40Λιμεναρχείο ΠάρουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Πάρου, που ιδρύθηκε με το π.δ. 204/1979 «Περί ιδρύσεως Υπολιμεναρχείου εις νήσον Πάρον, καθορισμού της περιφερείας δικαιοδοσίας τούτου και τροποποιήσεως της περιφερείας δικαιοδοσίας του Υπολιμεναρχείου Νάξου» (Α΄ 54) και μετατάχθηκε σε Λιμεναρχείο με το π.δ. 59/ 2002 (Α΄ 51), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, τα παράλια και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στις νήσους Πάρος, Αντίπαρος, τις νησίδες Δεσποτικό, Στρογγυλό, Άγιος Σπυρίδωνας, Κάβουρας, Διπλό, Γαϊδουρονήσι, Οβριόκαστρο, Δρυονήσι, Τσιμηντήρι, Ρεμματονήσι, Σάλαγκο, Παντιερονήσι, Γλαροπούντα, Τούρλος, Αγία Καλή, Άγιος Αρτέμιος, Φιλίτζι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ο Λιμενικός Σταθμός Αντίπαρου του Λιμεναρχείου Πάρου, που ιδρύθηκε με το π.δ. 59/2002 «Περί ίδρυση Λιμενικού Σταθμού στην Αντίπαρο καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητάς του. Μετάταξη του Υπολιμεναρχείου Πάρου σε Λιμεναρχείο και τροποποίηση της περιφέρειας δικαιοδοσίας αυτού» (Α΄ 51), καταργείται.

Άρθρο 41Λιμεναρχείο ΝάξουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Νάξου, που ιδρύθηκε με την αριθ. 19482/3201/1945 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικών Σταθμών εις Νάξον, Πάρον και Κύθηρα» (Β΄ 9), μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το π.δ. 758/1976 «Περί μετατάξεως του Λιμενικού Σταθμού Νάξου εις Υπολιμεναρχείον και τροποποιήσεως της περιφερείας δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Σύρου» (Α΄ 273), σε Λιμεναρχείο με το π.δ. 280/2001 «Μετάταξη του Υπολιμεναρχείου Νάξου σε Λιμεναρχείο» (Α΄ 196), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, τα παράλια και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στις νήσους Νάξος, Δονούσα, Αμοργός, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Ηρακλειά, τις νησίδες Κέρος, Αντίκερος, Δρίμα, Μάκαρες, Γραμβούσα, Λιάδι, Νικουριά, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Καταπόλων του Λιμεναρχείου Νάξου, που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/7/28−4−1983 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στο λιμάνι Καταπόλων νήσου Αμοργού» (Β΄ 255), με έδρα τη νήσο Αμοργό, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, τα παράλια και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στην νήσο Αμοργός, τις νησίδες Γραμβούσα, Νικουριά, Λιάδι, καθώς τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Άρθρο 42Λιμεναρχείο ΆνδρουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Άνδρου, που ιδρύθηκε με το νόμο Α.Υ.Μ.Ζ./1887 «Περί Οργανισμού των Λιμενικών Αρχών του Κράτους» (Α΄ 131), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, τα παράλια και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στη νήσο Άνδρο, τις νησίδες Καλόγεροι, Γαυριονήσια, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Γαυρίου του Λιμεναρχείου Άνδρου, που ιδρύθηκε με το π.δ. 72/2003 «Κατάργηση Λιμενικού Σταθμού Γαυρίου Άνδρου. Ίδρυση Α΄ Λιμενικού Τμήματος Γαυρίου Άνδρου, καθορισμός των ορίων τοπικής αρμοδιότητας αυτού και του Λιμεναρχείου Άνδρου» (Α΄ 74), με έδρα το λιμένα Γαυρίου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, τα παράλια και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στις βόρειες ακτές της νήσου Άνδρου από τον όρμο Στιβάρι στη θέση με γεωγραφικό στίγμα φ: 370 50΄55΄΄ Β και λ: 240 47΄Α μέχρι τον όρμο Λεύκα στη θέση με γεωγραφικό στίγμα φ: 370 54΄10΄΄ Β και λ: 240 51΄10΄΄ Α., τις νησίδες Γαυριονήσια, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Άρθρο 43Λιμεναρχείο ΜήλουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

α. Το Υπολιμεναρχείο Μήλου, που ιδρύθηκε με το νόμο Α.Υ.Μ.Ζ./ 1887 «Περί οργανισμού των λιμενικών αρχών του Κράτους» (Α΄ 131) και μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το β.δ. 215/1973 «Περί μετατάξεως ενίων Λιμενικών Αρχών και καθορισμού των περιφερειών δικαιοδοσίας των Λιμενικών Αρχών» (Α΄ 65), μετατάσσεται σε Λιμεναρχείο, με έδρα τη νήσο Μήλο. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Μήλου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, τα παράλια και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ., ορίζεται στις νήσους Μήλος, Αντίμηλος, Σίφνος, Κίμωλος, Πολύαιγος, τις νησίδες Φαλκονέρα, Ακράδια, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Ευστάθιος, Παξιμάδι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Σίφνου του Λιμεναρχείου Μήλου, που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/16/73/18−05−1973 απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών «Περί συστάσεως και καταργήσεως Λιμενικών Σταθμών» (Β΄ 670), με έδρα τη Σίφνο, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, τα παράλια και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στη νήσο Σίφνος, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Κιμώλου του Λιμεναρχείου Μήλου, που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/15/13−05−1985 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στην Κίμωλο» (Β΄ 331) με έδρα την Κίμωλο, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, τις νησίδες, τα παράλια και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στις νήσους Κίμωλο και Πολύαιγο, τις νησίδες Άγιος Γεώργιος, Άγιος Ευστάθιος, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Άρθρο 44Λιμεναρχείο Θήρας

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Θήρας, που ιδρύθηκε με την αριθ. 40854/2271/24−12−1945 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις Θήραν» (Β΄ 8/1946) και μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το β.δ. 215/1973 (Α΄ 65), σε Λιμεναρχείο με το π.δ. 23/1996 (Α΄ 16), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, τα παράλια και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στις νήσους Θήρα, Θηρασιά, Ανάφη, τις νησίδες Νέα και Παλαιά Καμμένη, Παχειά, Μακρά, Χριστιανά, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Άρθρο 45Λιμεναρχείο ΊουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

α. Το Υπολιμεναρχείο Ίου, που ιδρύθηκε με το π.δ. 23/ 1996 «΄Ιδρυση Υπολιμεναρχείου στην Ίο, μετάταξη του Υπολιμεναρχείου Θήρας σε Λιμεναρχείο και καθορισμός των περιφερειών αρμοδιότητάς τους» (Α΄ 16), μετατάσσεται σε Λιμεναρχείο, με έδρα τη νήσο Ίο. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Ίου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στις νήσους Ίο, Σίκινο και Φολέγανδρο, τις νησίδες Καρδιώτισσα, Καλόγηρος, Άγιος Ιωάννης, Άνυδρος, Κάραβος, Διακοφτό, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Φολέγανδρου του Λιμεναρχείου Ίου, που ιδρύθηκε με την αριθ. 1168/10/6−5−1985 «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στη Φολέγανδρο» (Β΄ 278), με έδρα τη Φολέγανδρο, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, τα παράλια και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στη νήσο Φολέγανδρο, τις νησίδες Καρδιώτισσα, Καλόγηρος, Άγιος Ιωάννης, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Άρθρο 46Λιμεναρχείο ΤήνουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το Υπολιμεναρχείο Τήνου, που ιδρύθηκε με την αριθ. 61175/7316/29−09−1953 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας (Β΄ 210), μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το β.δ. 895/1969 «Περί μετατάξεως του Λιμενικού Σταθμού Τήνου εις Υπολιμεναρχείο και τροποποιήσεως της περιφέρειας δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Σύρου» (Α΄ 290), μετατάσσεται σε Λιμεναρχείο με έδρα τη νήσο Τήνο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Τήνου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στη νήσο Τήνο, τη νησίδα Πλανήτης, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Άρθρο 47Λιμεναρχείο Μυκόνου

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Μυκόνου, που ιδρύθηκε με την αριθ. 53250/6626 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις Μύκονον» (Β΄ 195/54), μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το β.δ. 1047/1966 (Α΄ 280) και σε Λιμεναρχείο με το π.δ. 82/2003 (Α΄ 78), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, τα παράλια και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στις νήσους Μύκονος, Δήλος, Ρήνεια, τις νησίδες Τραγονήσι, Χερσόνησος, Ρεματιά, καθώς και τις παρακείμενες σε αυτές βραχονησίδες.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ΄7η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.
Άρθρο 48Κεντρικό Λιμεναρχείο ΗρακλείουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, που ιδρύθηκε με το από 27.05.1927 διάταγμα «Περί Διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104), και μετατάχθηκε σε Κεντρικό Λιμεναρχείο με το β.δ. 711/1964 «Περί μετατάξεως Λιμεναρχείου Ηρακλείου εις Κεντρικόν Λιμεναρχείον και Λιμενικού Σταθμού Ρεθύμνης εις Υπολιμεναρχείον» (Α΄ 235), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Επί των βόρειων ακτών της νήσου Κρήτης από την άκρα Βιτζιλιάς μέχρι την άκρα Πούντα. β. Επί των νότιων ακτών της νήσου από τον άκρα Κακόσκαλο μέχρι την άκρα Θεόφιλος. γ. Τη νησίδα Δίας, Παπαδόπλακα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, με έδρα τα Λινοπεράματα, που ιδρύθηκε με το π.δ. 336/1991 «΄Ιδρυση Α΄ Λιμενικού Τμήματος Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλη αρμοδιότητάς του» (Α΄ 118), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των βόρειων ακτών της νήσου Κρήτης από την άκρα Βιτζιλιά μέχρι τις εκβολές του χειμάρρου Γάζανου, μη συμπεριλαμβανομένων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, με έδρα το λιμένα Χερσονήσου, που ιδρύθηκε με το π.δ. 45/1992 «΄Ιδρυση Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλη αρμοδιότητάς του» (Α΄ 19), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των βόρειων ακτών της νήσου Κρήτης από τις εκβολές του ποταμού Αποσελέμη, μη συμπεριλαμβανομένων, μέχρι την άκρα Πούντα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Κόκκινου Πύργου Τυμπακίου, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, που ιδρύθηκε με το π.δ. 236/2004 «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στον Κόκκινο Πύργο Δήμου Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης καθορισμός αρμοδιοτήτων του, κατάταξή του σε κατηγορία σε σχέση με τα κριτήρια μεταθέσεων και τροποποίηση των ορίων της τοπικής αρμοδιότητας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου και του Λιμενικού Σταθμού Αγίας Γαλήνης» (Α΄ 219), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των νότιων ακτών της νήσου Κρήτης από την άκρα Κακόσκαλο μέχρι την άκρα Λίτινο ανατολικά.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Καλών Λιμιώνων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, που ιδρύθηκε με την αριθ. 18282/2032/1963 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις Καλούς Λιμιώνες νότιας Κρήτης» (Β΄ 101), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των νότιων ακτών της νήσου Κρήτης από την άκρα Λίτινο μέχρι την άκρα Θεόφιλος ανατολικά, τη νησίδα Παπαδόπλακα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Ο Λιμενικός Σταθμός Καστρίου Βιάννου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, που ιδρύθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. 237/2004 «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στο Καστρί Βιάννου Ηρακλείου Κρήτης καθορισμός αρμοδιοτήτων του, κατάταξή του σε κατηγορία σε σχέση με τα κριτήρια μεταθέσεων και τροποποίηση των ορίων της τοπικής αρμοδιότητας του Λιμενικού Σταθμού Καλών Λιμνιώνων Ηρακλείου» (Α΄ 219), καταργείται.

Άρθρο 49Κεντρικό Λιμεναρχείο ΧανίωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

α. Η έδρα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων που ιδρύθηκε με το από 27.05.1927 διάταγμα «Περί Διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104), μεταφέρεται από τα Χανιά στη Σούδα Χανίων. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: αα. Στις βόρειες ακτές της νήσου Κρήτης, από τις εκβολές του ποταμού Μουσελά, συμπεριλαμβανομένων, προς δυτικά και νότια μέχρι την Άκρα Καλόγερος, των νοτίων ακτών της νήσου Κρήτης ββ. Τη νήσο Γαύδο, τις νησίδες Άγιοι Θεόδωροι, Σούδα, Παλαιόσουδα, Σχιστό, Ποντικονήσι, Γραμβούσα, Άγρια Γραμβούσα, Ελαφόνησος, Γαυδοπούλα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες. γ. Τo Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, με έδρα στη Σούδα που ιδρύθηκε με το π.δ. 1262/ 1981 «Περί συστάσεως Α΄ Λιμενικού Τμήματος εν τω Λιμεναρχείω Χανίων και καθορισμού της κατά τόπον και καθ’ ύλην αρμοδιότητος αυτού» (Α΄ 310), καταργείται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Ιδρύεται στα Χανιά Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, με έδρα στον λιμένα της πόλης των Χανίων. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Χανίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στις βόρειες ακτές της νήσου Κρήτης από το Ακρωτήριο Σπαθί μέχρι το λιμένα Αγίας Κυριακής, συμπεριλαμβανομένου, την νησίδα Άγιοι Θεόδωροι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Καστελίου Κισσάμου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων που ιδρύθηκε με το κανονιστικό διάταγμα από 12−08−1942 «Περί συστάσεως Λιμενικών Σταθμών εις Καστέλλιον Κισσάμου (Κρήτης), Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής και Ν. Ψαρρά Ευβοίας» (Α΄ 252), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από το Ακρωτήριο Σπαθί στις βόρειες ακτές της νήσου Κρήτης μέχρι το Ακρωτήριο Κουτουλού στις δυτικές ακτές της, τις νησίδες Ποντικονήσι, Γραμβούσα, Άγρια Γραμβούσα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Παλαιοχώρας Σελίνου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/26/19−08−1980 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού στην Παλαιοχώρα Σελίνου» (Β΄ 859), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των δυτικών ακτών των Χανίων από το Ακρωτήριο Κουτουλού μέχρι την άκρα Τρυπητή στις νότιες ακτές, την νήσο Γαύδο, τις νησίδες Ελαφόνησο, Γαυδοπούλα, Σχιστό, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Χώρας Σφακιών Κρήτης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/14/12−10−1972 απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών «Περί συστάσεως και καταργήσεως Λιμενικών Σταθμών» (Β΄ 919), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στις νότιες ακτές της νήσου Κρήτης από την άκρα Τρυπητή έως την άκρα Καλόγερος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Ο Λιμενικός Σταθμός Γεωργιούπολης Χανίων, που ιδρύθηκε με το π.δ. 199/2004 «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στη Γεωργιούπολη Χανίων, καθορισμός των αρμοδιοτήτων του και κατάταξή του σε κατηγορία σε σχέση με τα κριτήρια μεταθέσεων» (Α΄ 175), καταργείται.

Άρθρο 50Λιμεναρχείο ΡεθύμνουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, που μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το β.δ. 711/ 1964 «Περί μετατάξεως Λιμεναρχείου Ηρακλείου εις Κεντρικόν Λιμεναρχείον και Λιμενικού Σταθμού Ρεθύμνης εις Υπολιμεναρχείον» (Α΄ 235) και μετατάχθηκε σε Λιμεναρχείο με το π.δ. 128/1994 «Μετάταξη του Υπολιμεναρχείου Ρεθύμνου σε Λιμεναρχείο καθορισμός της περιφέρειας δικαιοδοσίας του και τροποποίηση της περιφέρειας δικαιδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου» (Α΄ 92), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Επί των βορείων ακτών της νήσου Κρήτης από τις εκβολές του ποταμού Μουσέλα, μη συμπεριλαμβανομένων, μέχρι την άκρα Βιτζιλιάς ανατολικά. β. Επί των νότιων ακτών της νήσου Κρήτης από την άκρα Καλόγηρος μέχρι την άκρα Κακόσκαλο ανατολικά. γ. Τις νησίδες Παξιμάδια, Διαπόρι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Αγίας Γαλήνης του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, που ιδρύθηκε με την αριθ. 74069/8893/18−11−1954 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικών Σταθμών εις Ιεράπετραν και Αγία Γαλήνην» (Β΄ 236), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται επί των ακτών της νότιας Κρήτης από την άκρα Καλόγηρος μέχρι την άκρα Κακόσκαλο ανατολικά, καθώς και τις νησίδες Παξιμάδια.

Άρθρο 51Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου, που μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το β.δ. 783/1960 «Περί μετατάξεως Λιμενικού Σταθμού Αγίου Νικολάου Κρήτης εις Υπολιμεναρχείον και τροποποιήσεως των περιφερειών δικαιοδοσίας ενίων Λιμενικών αρχών» (Α΄ 186), μετατάχθηκε σε Λιμεναρχείο με το β.δ. 779/1965 «Περί μετατάξεως Υπολιμεναρχείου Αγίου Νικολάου Κρήτης εις Λιμεναρχείον» (Α΄ 191), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Επί των βόρειων ακτών της νήσου Κρήτης, από την άκρα Πούντα μέχρι την άκρα Λεγάμενης προς ανατολικά. β. Τις νησίδες Μικρόνησος, Σπιναλόγγα, Άγιοι Πάντες, Κολοκυθιά, Πρασονήσι, Κόνιδα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Άρθρο 52Λιμεναρχείο ΣητείαςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το Υπολιμεναρχείο Σητείας, που ιδρύθηκε με το π.δ. με το 438//1988 «΄Ιδρυση Υπολιμεναρχείου Σητείας Κρήτης, καθορισμός της περιφέρειας δικαιοδοσίας του, κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Σητείας και τροποποίηση της περιφέρειας δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Αγ. Νικολάου Κρήτης» (Α΄ 201), μετατάσσεται σε Λιμεναρχείο, με έδρα τη Σητεία Λασιθίου Κρήτης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Σητείας περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Επί των βόρειων ακτών της νήσου Κρήτης από την άκρα Λεγάμενης (ή Λεγάμενη), προς ανατολικά και νότια μέχρι την άκρα Αλυκή. β. Τις νησίδες, Ψείρα, Ελάσα, Γκράντες, Κάβαλλοι, Γιανυσάδες, Άγιος Νικόλαος, Δασκαλειά, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Άρθρο 53Λιμεναρχείο ΙεράπετραςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το Υπολιμεναρχείο Ιεράπετρας, που ιδρύθηκε με το π.δ. 350/2001 «Κατάργηση Λιμενικού Σταθμού Ιεράπετρας, ίδρυση Υπολιμεναρχείου Ιεράπετρας και καθορισμός ορίων τοπικής αρμοδιότητας αυτού και του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου» (Α΄ 235), μετατάσσεται σε Λιμεναρχείο, με έδρα την Ιεράπετρα Λασιθίου Κρήτης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Επί των νοτίων ακτών της νήσου Κρήτης από την άκρα Θεόφιλος μέχρι την άκρα Αλυκή προς ανατολάς. β. Τις νησίδες Γαϊδορονήσι, Κούμελη, Μικρονήσι, Κουφονήσι, Στρογγυλό, Τράχηλος, Πρασονήσι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η΄8η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.
Άρθρο 54Κεντρικό Λιμεναρχείο ΡόδουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, που ιδρύθηκε με το ν.δ. 602/1948 «Περί της εν Δωδεκανήσω Εφαρμοστέας Νομοθεσίας, περί της εμπορικής ναυτιλίας» (Α΄ 95), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στις νήσους Ρόδος, Χάλκη, Τήλος, Μεγίστη, Στρογγυλή (Υψηλή), τις νησίδες Αλιμιά, Ρω (Άγιος Γεώργιος), καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Λίνδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/21/80/ 16.05.1980 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού στη Λίνδο Ρόδου» (Β΄ 489), δια του παρόντος, μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα Λίνδου. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Λίνδου περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, τα παράλια και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στις νότιες ακτές της νήσου Ρόδου, από το ακρωτήρι Αρχάγγελος μέχρι το ακρωτήρι Αρμενιστής, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Λιβαδίων Τήλου, που ιδρύθηκε με την αριθ. 4128/18/ 21−09−1989 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στο λιμάνι Λιβάδια της Νήσου Τήλου» (Β΄ 727), με έδρα το λιμένα Λιβάδια της νήσου Τήλου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στην νήσο Τήλο, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Χάλκης, που ιδρύθηκε με την αριθ. 4128/18/21−09−1989 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στο λιμάνι Χάλκης της ομώνυμου νήσου» (Β΄ 727) με έδρα τη Χάλκη, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στην νήσο Χάλκη, τη νησίδα Αλιμιά, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Μεγίστης, που ιδρύθηκε με την αριθ. 2928/482/1948 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικών Σταθμών εις Καστελλόριζον, Κάσον και Σύμην». (Β΄ 12) με έδρα τη Μεγίστη, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες, τους όρμους, και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στις νήσους Μεγίστη (Καστελόριζο), Στρογγύλη (Υψηλή), τη νησίδα Ρω (Άγιος Γεώργιος), καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Άρθρο 55Λιμεναρχείο ΚωΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Κω, που ιδρύθηκε με το ν.δ. 602/1948 «Περί της εν Δωδεκανήσω Εφαρμοστέας Νομοθεσίας, περί της εμπορικής ναυτιλίας» (Α΄ 95/1948) και μετατάχθηκε σε Λιμεναρχείο με το β.δ. 256/1962 «Περί μετατάξεως Υπολιμεναρχείου Κω εις λιμεναρχείον και τροποποιήσεως των ενίων Λιμενικών Αρχών» (Α΄ 65) η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στις νήσους Κω, Νίσυρο, τις νησίδες Σύρνα, Γυαλί, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Νισύρου, που ιδρύθηκε 11068/10/04−05−1971 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού» (Β΄ 517), με έδρα το λιμένα της Νισύρου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στις νήσους Νίσυρο, τη νησίδα Γυαλί, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Καρδάμαινας, που ιδρύθηκε με την αριθ. 4128/26/ 05−10−1989 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στο λιμάνι Καρδάμαινας της νήσου Κω» (Β΄ 755) με έδρα το λιμένα Καρδάμαινας της νήσου την Κω, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στις νότιες ακτές της νήσου Κω από τον λιμένα Καρδάμαινας, συμπεριλαμβανομένου, μέχρι το λιμένα Μαστιχαρίου, συμπεριλαμβανομένου.

Άρθρο 56Λιμεναρχείο ΠάτμουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το Υπολιμεναρχείο Πάτμου που ιδρύθηκε με το π.δ. 524/1988 «΄Ιδρυση Υπολιμεναρχείου στην Πάτμο, καθορισμός της περιφέρειας δικαιοδοσίας του και τροποποίηση της περιφέρειας του Λιμεναρχείου Λέρου» (Α΄ 236), μετατάσσεται σε Λιμεναρχείο, με έδρα τη νήσο Πάτμο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Πάτμου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στις νήσους Πάτμος, Αρκοί, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Άρθρο 57Λιμεναρχείο ΛέρουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Λέρου, που ιδρύθηκε με το ν.δ. 602/1948 «Περί της εν Δωδεκανήσω Εφαρμοστέας Νομοθεσίας, περί της εμπορικής ναυτιλίας» (Α΄ 95), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στις νήσους Λέρος, Λειψοί και Φαρμακονήσι, τις νησίδες Λέβιθα, Κίναρος, Αρχάγγελος, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Λειψών, που ιδρύθηκε με το π.δ. 125/1996 «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στους Λειψούς και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλη αρμοδιότητάς του» (Α΄ 91) με έδρα τους Λειψούς, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στην νήσο Λειψοί, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Άρθρο 58Λιμεναρχείο ΚαλύμνουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Καλύμνου, που ιδρύθηκε με το ν.δ. 602/1948 «Περί της εν Δωδεκανήσω Εφαρμοστέας Νομοθεσίας, περί της εμπορικής ναυτιλίας» (Α΄ 95) και μετατάχθηκε σε Λιμεναρχείο με το β.δ. από 21−04−1949 «Περί μετατάξεως Υπολιμεναρχείου Καλύμνου εις Λιμεναρχείο» (Α΄ 129), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στις νήσους Κάλυμνος, Ψέριμος, Αστυπάλαια, τις νησίδες Καλόλιμνος, Τέλενδο, Πλατύ, Νέρα, Χονδρό, Κουνούποι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Αστυπάλαιας, που ιδρύθηκε με την αριθ. 6968/7087/ 28−09−1950 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις Αστυπαλαίαν» (Β΄ 171) με έδρα την ομώνυμη νήσο, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στη νήσο Αστυπάλαια, τις νησίδες Κουνούποι, Χονδρό, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Άρθρο 59Λιμεναρχείο ΣύμηςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το Υπολιμεναρχείο Σύμης που ιδρύθηκε με την αριθ. 2928/482/1948 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικών Σταθμών εις Καστελλόριζον, Κάσον και Σύμην». (Β΄ 12) και μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το π.δ. 73/2003 «Κατάργηση Λιμενικού Σταθμού Σύμης. Ίδρυση Υπολιμεναρχείου Σύμης και καθορισμός των ορίων τοπικής αρμοδιότητας αυτού και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου» (Α΄ 74), μετατάσσεται σε Λιμεναρχείο με έδρα τη νήσο Σύμη.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Σύμης, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στη νήσους Σύμη, Σεσκλί και Νίμος, τις νησίδες Διαβάτες, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Άρθρο 60Λιμεναρχείο ΚαρπάθουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Καρπάθου, που ιδρύθηκε με το π.δ. 265/1984 «΄Ιδρυση Υπολιμεναρχείου στην Κάρπαθο, καθορισμός της περιφέρειας δικαιοδοσία του και τροποποίηση της περιφέρειας δικαιοδοσία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου» (Α΄ 102) και μετατάχθηκε σε Λιμεναρχείο με το π.δ. 156/2005 «Μετάταξη του Υπολιμεναρχείου Καρπάθου σε Λιμεναρχείο» (Α΄ 214), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στις νήσους Κάρπαθο, Κάσο, στις νησίδες Σαριά, Σοφράνα, Αυγονήσι, Καμηλονήσι, Κασονήσια, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Διαφανίου, που ιδρύθηκε με την αριθ. 4128/32/05−10−1989 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στο Λιμάνι Διαφανίου Καρπάθου» (Β΄ 755) με έδρα το λιμένα Διαφανίου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στις βόρειες ακτές της νήσου Καρπάθου, από τον όρμο Λιμενίου δυτικά, μέχρι την παραλία Αγνώντια, συμπεριλαμβανομένης, προς ανατολάς, τη νησίδα Σαριά, καθώς και τις παρακείμενες σε αυτές βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Κάσου, που ιδρύθηκε με την αριθ. 75002/1005105−12−1956 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις Κάσον». (Β΄ 272) με έδρα τη νήσο Κάσο, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στην ομώνυμη νήσο Κάσο, τις νησίδες Κασονήσια, καθώς και τις παρακείμενες σε αυτές βραχονησίδες.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Θ΄9η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.
Άρθρο 61Κεντρικό Λιμεναρχείο ΜυτιλήνηςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, που ιδρύθηκε με το π.δ. από 27−05−1927 «Περί διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104) και μετατάχθηκε σε Κεντρικό Λιμεναρχείο με το π.δ. 547/ 1989 «Μετάταξη Λιμεναρχείου Μυτιλήνης σε Κεντρικό Λιμεναρχείο» (Α΄ 231), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στη νήσο Λέσβος, τις νησίδες Αγ. Γεώργιος, Τομάρια, Μερσίνια, Πέτρα, Μεγαλονήσι και Σεδούσα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Σκάλας Καλλονής Λέσβου που ιδρύθηκε με το π.δ. 190/2004 «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στη Σκάλα Καλλονής Λέσβου, καθορισμός των αρμοδιοτήτων του, κατάταξή του σε κατηγορία σε σχέση με τα κριτήρια μεταθέσεων και μεταβολή των ορίων της τοπικής αρμοδιότητας του Λιμενικού Σταθμού Πολιχνίτου Λέσβου» (Α΄ 167), μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Καλλονής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης με έδρα τη Σκάλα Καλλονής. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Καλλονής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των νότιων ακτών της νήσου Μυτιλήνης από την άκρα Μάκαρα μέχρι άκρα Αγ. Φωκάς ανατολικά, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/14/1972 απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών «Περί συστάσεως και καταργήσεως Λιμενικών Σταθμών» (Β΄ 919), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των βόρειων ακτών της νήσου Μυτιλήνης, από την άκρα Γαβαθά μέχρι την άκρα Παληός ανατολικά, τη νησίδα Πέτρα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Πλωμαρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, που ιδρύθηκε με το β.δ. από 05−03−1941 «Περί συστάσεως λιμενικών Σταθμών εν Πλωμαρίω και Καρδαμύλοις» (Α΄ 64), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των νότιων ακτών της νήσου Μυτιλήνης από την άκρα Αγ. Φωκάς μέχρι την άκρα Πέτρας ανατολικά, τις νησίδες Μιρσίνια, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Σιγρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/31−07−1979 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως λιμενικού Σταθμού εις ΣΙΓΡΙ Λέσβου» (Β΄ 800), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται επί των βόρειων ακτών της νήσου Μυτιλήνης από την άκρα Γαβαθά μέχρι την άκρα Μάκαρα επί των νότιων ακτών της, τις νησίδες Μεγαλονήσι και Σεδούσα καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Περάματος Κόλπου Γέρας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/15/1982 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Επανίδρυση Λιμενικού Σταθμού στο ΠΕΡΑΜΑ του Κόλπου Γέρας – Λέσβου» (Β΄ 193). η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται επί των νότιων ακτών της νήσου Μυτιλήνης από την άκρα Πέτρας μέχρι την άκρα Αριστερά ανατολικά.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Ο Λιμενικός Σταθμός Πολιχνίτου, που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/14/1972 απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών «Περί συστάσεως και καταργήσεως Λιμενικών Σταθμών» (Β΄ 919), καταργείται.

Άρθρο 62Κεντρικό Λιμεναρχείο ΧίουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, που ιδρύθηκε με το π.δ. από 27−05−1927 «Περί διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104) και μετατάχθηκε σε Κεντρικό Λιμεναρχείο με το π.δ. 69/1966 «Περί μετατάξεως Λιμεναρχείου Χίου εις Κεντρικόν Λιμεναρχείον» (Α΄ 15), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στις νήσους Χίος, Ψαρρά, Οινούσσες, τις νησίδες Μαργαρίτη, Αντίψαρα, Κατωνήσι, Πασσάς, Βάτος, Γαβάθι, Ποντικόνησος, Αρχοντόνησος, Πατερόνησος, Παπαποντικού, Μανδράκι, Πρασονήσια, Άγιος Στέφανος, Βενέτικο, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Οινουσσών Χίου που ιδρύθηκε με την αριθ. 27894/ 25−05−1927 απόφαση Υπουργού Ναυτικών (Β΄ 5/1928), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στη νήσο Οινούσες, τις νησίδες Πασσάς, Βάτος, Γαβάθι, Ποντικόνησος, Αρχοντόνησος, Πατερόνησος, Παπαποντικού, Μανδράκι, Πρασονήσια, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Μεστών Χίου που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/19/ 15−05−1980 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις Λιμένα Μεστών Χίου» (Β΄ 489), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από την άκρα Μάστιχο μέχρι τον όρμο Ελίντας, μη συμπεριλαμβανομένου, τη νησίδα Βενέτικο, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Καρδαμύλων, που ιδρύθηκε με την αριθ. 4128/20/27−11−1990 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, (Β΄ 772) «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στα Καρδάμυλα Χίου», η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στις βόρειες ακτές της νήσου Χίου από την άκρα Αγ. Παρασκευή μέχρι τον όρμο Ελίντας, συμπεριλαμβανομένου, τη νησίδα Μαργαρίτη, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Ψαρών Χίου που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/10/ 30−06−1987 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στο Λιμάνι Ψαρών της ομονύμου Νήσου» (Β΄ 384), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στη νήσο Ψαρά, τις νησίδες Αντίψαρα, Κατωνήσι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Άρθρο 63Λιμεναρχείο ΣάμουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Σάμου, που ιδρύθηκε με το π.δ. από 27−05−1927 «Περί Διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στις νήσους Σάμο, Ικαρία, Αγαθονήσι, Φούρνους, τη νησίδα Σαμιοπούλα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Πυθαγορείου Σάμου, που ιδρύθηκε με το β.δ. 02−08−1940 «Περί συστάσεως Λιμενικών Σταθμών εις Πόρτο Λάγο, Αλιβέριον (Ευβοίας) και Τηγάνιον Σάμου» (Α΄ 241), μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Σάμου με έδρα στο Πυθαγόρειο Σάμου. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στις νότιες ακτές της νήσου Σάμου, ανατολικά από την άκρα Γάτος μέχρι την άκρα Κολώνα δυτικά, τη νήσο Αγαθονήσι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Καρλοβασίου του Λιμεναρχείου Σάμου, που ιδρύθηκε με την αριθ. 39269/2216/28−11−1945 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις Καρλόβασι Σάμου» (Β΄ 178), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στις νότιες ακτές της νήσου Σάμου από την άκρα Κολώνα μέχρι την άκρα Αυλάκια στις βόρειες ακτές της νήσου Σάμου, τη νησίδα Σαμιοπούλα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

α. Το Υπολιμεναρχείο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, που ιδρύθηκε με το π.δ. 356/1992 «΄Ιδρυση Υπολιμεναρχείου στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, καθορισμός της περιφέρειας δικαιοδοσίας του και τροποποίηση της περιφέρειας δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Σάμου» (Α΄ 177) μετατάσσεται σε Λιμενικό Σταθμό, με έδρα στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, που υπάγεται στο Λιμεναρχείο Σάμου. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στις νότιες ακτές της νήσου Ικαρίας από την άκρα Πάππα μέχρι την άκρα Δράπανο, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Ευδήλου Ικαρίας, που ιδρύθηκε με την αριθ. 4128/35/88/31−10−1988 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στον Εύδηλο−Ικαρίας» (Β΄ 817), υπάγεται στο Λιμεναρχείο Σάμου. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Ευδήλου Ικαρίας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στις βόρειες ακτές της νήσου Ικαρίας από την άκρα Δράπανο μέχρι την άκρα Πάππα, και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Φούρνων Κορσεών, που συστάθηκε με την αριθ. 45551/5265/03−7−1958 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικών Αρχών σε Λιμενάρια Θάσου και Φούρνους Κορσεών» (Β΄ 189), με έδρα στους Φούρνους Κορσεών, υπάγεται στο Λιμεναρχείο Σάμου. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Φούρνων Κορσεών, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στο σύμπλεγμα των νήσων και βραχονησίδων Φούρνοι.

Άρθρο 64Λιμεναρχείο ΜύριναςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Μύρινας, που μετατάχθηκε σε Λιμεναρχείο με το π.δ. 07/1988 «Μετάταξη Υπολιμεναρχείου ΜΥΡΙΝΑΣ σε Λιμεναρχείο» (Α΄ 5), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στις νήσους Λήμνος, Άγιος Ευστράτιος, τη νησίδα Άλογο, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Μούδρου του Λιμεναρχείου Μύρινας, που ιδρύθηκε με την αριθ. 15868/911/08−05−1946 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις Μούδρον (Λήμνου) και Ληξουρίου (Κεφαλληνίας)» (Β΄ 88), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των ανατολικών ακτών της νήσου Λήμνου από την άκρα Πλάκας μέχρι την άκρα Φακός στις νότιες ακτές της, τη νησίδα Άλογο, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Ευστράτιου του Λιμεναρχείου Μύρινας, που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/44/1986 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στον Άγιο Ευστράτιο)» (Β΄ 715), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στη νήσο Άγιος Ευστράτιος, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Αθήνα, 26 Μαΐου 2014
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ