125 Α' 2014

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 81/2014

Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος−Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.) και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών.

ΜΕΡΟΣ Α΄ - Μετατάξεις, καταργήσεις, μεταφορά έδρας Περιφερειακών Υπηρεσιών Λιμενικού ΣώματοςΕλληνικής Ακτοφυλακής και καθορισμός της κατά τόπον αρμοδιότητάς τους.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε΄ - 5η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.
Άρθρο 37 - Λιμεναρχείο Ιτέας
29 Μαΐου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 125
29 Μαΐου 2014

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 81
Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος−Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.) και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α) Της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του ν. 4150/2013 «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» (Α΄ 102) και ιδίως την περίπτωση δ΄ της παραγράφου αυτής.
β) Της παραγράφου 1 του άρθρου 14 του ν. 3922/2011 «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις» (Α΄ 35).
γ) Του ν. ΑΥΜΖ΄/1887 «Περί οργανισμού των λιμενικών αρχών του Κράτους» (Α΄ 131).
δ) Του άρθρου 5 του π.δ. 85/2012 «΄Ιδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών» (Α΄ 141), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του π.δ 94/2012 (Α΄ 149) και τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 του π.δ. 98/2012 (Α΄ 160).
ε) Του π.δ. 119/2013 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄ 153).
στ) Του άρθρου 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Α΄ 98).
ζ) Της αριθμ. Y48/9−7−2012 απόφασης του Πρωθυπουργού «Καθορισμός αρμοδιοτήτων του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα» (Β΄ 2105).
2. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις αυτού του διατάγματος προκαλείται δαπάνη ύψους 80.000,00 ευρώ σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού η οποία υπερκαλύπτεται από τις εξοικονομούμενες δαπάνες λειτουργίας των καταργούμενων Λιμενικών Αρχών.
3. Την υπ’ αριθμ. 78/2014 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά από πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου και του Αναπληρωτή Υπουργού
Οικονομικών, αποφασίζουμε:

Άρθρο 37Λιμεναρχείο ΙτέαςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

α. Το Υπολιμεναρχείο Ιτέας, που ιδρύθηκε με το β.δ. από 04−11−1940 «Περί συστάσεως λιμενικών σταθμών εις Ελευθεράς, Ιτέαν, Κεραμωτήν, Λίμνην (Ευβοίας), Μαρμάριον, Σκύρον και Σκίαθον» (Α΄ 376) και μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το π.δ. από 25−10−1958 «Περί μετατάξεως του μεν Υπολιμεναρχείου Αιγίου εις Λιμενικόν Σταθμόν του δε Λιμενικού Σταθμού Ιτέας εις Υπολιμεναρχείον και τροποποιήσεως των περιφερειών δικαιοδοσίας ενίων Λιμενικών Αρχών» (Α΄ 193), μετατάσσεται σε Λιμεναρχείο, με έδρα την Ιτέα. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Ιτέας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: αα. Από τον παραλιακό οικισμό Αγίου Σπυρίδωνα Φωκίδας, μη συμπεριλαμβανομένου, μέχρι την άκρα Πούντα Κορινθιακού Κόλπου, προς ανατολάς. ββ. Τη νησίδα Τσαρούχι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Το Υπολιμεναρχείο Αντίκυρας, που ιδρύθηκε με την αριθ. 45552/5266/03−07−1958 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις Αντίκυρα» (Β΄ 189) και μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το β.δ. 459/1969 «Περί μετατάξεως του Λιμενικού Σταθμού Αντικύρας σε Υπολιμεναρχείο και τροποποιήσεως της περιφερείας δικαιοδοσίας Υπολιμεναρχείου Ιτέας» (Α΄ 135), μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Ιτέας, με έδρα την Αντίκυρα. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Αντίκυρας του Λιμεναρχείου Ιτέας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από την άκρα Πάγκαλος Φωκίδας και προς ανατολάς μέχρι τον όρμο Αγυιάς Βοιωτίας, συμπεριλαμβανομένου, τη νησίδα Τσαρούχι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α. Το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Δόμβραινας του Υπολιμεναρχείου Αντίκυρας, που ιδρύθηκε με το π.δ. 337/1991 «Ίδρυση Α΄ Λιμενικού Τμήματος στο Υπολιμεναρχείο Αντίκυρας και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητάς του» (Α΄ 118), μετατάσσεται σε Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Ιτέας, με έδρα την Δόμβραινα. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Δόμβραινας του Λιμεναρχείου Ιτέας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από τον όρμο Αγυιάς, μη συμπεριλαμβανομένου, και προς ανατολάς μέχρι την άκρα Πούντα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

α. Το Υπολιμεναρχείο Γαλαξιδίου, που ιδρύθηκε με το κανονιστικό διάταγμα από 16−07−1942 «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εν Γαλαξιδίω» (Β΄ 226) και μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το π.δ. 11/2009 «Μετάταξη του Λιμενικού Σταθμού Γαλαξιδίου σε Υπολιμεναρχείο, καθορισμός της τοπικής αρμοδιότητας αυτού και της κατηγορίας συνθέσεως του προσωπικού. Επανακαθορισμός των ορίων της τοπικής αρμοδιότητας του Υπολιμεναρχείου Ιτέας» (Α΄ 21), μετατάσσεται σε Γ΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Ιτέας, με έδρα το Γαλαξίδι. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Γαλαξιδίου του Λιμεναρχείου Ιτέας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από την έναντι της νησίδας Μολυσμένο άκρα Τρίπορι του όρμου Γαλαξιδίου και δυτικά μέχρι τον παραλιακό οικισμό Αγίου Σπυρίδωνα Φωκίδας, μη συμπεριλαμβανομένου, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Αθήνα, 26 Μαΐου 2014
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ