125 Α' 2014

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 81/2014

Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος−Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.) και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών.

ΜΕΡΟΣ Α΄ - Μετατάξεις, καταργήσεις, μεταφορά έδρας Περιφερειακών Υπηρεσιών Λιμενικού ΣώματοςΕλληνικής Ακτοφυλακής και καθορισμός της κατά τόπον αρμοδιότητάς τους.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄ - 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.
Άρθρο 17 - Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας
29 Μαΐου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 125
29 Μαΐου 2014

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 81
Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος−Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.) και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α) Της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του ν. 4150/2013 «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» (Α΄ 102) και ιδίως την περίπτωση δ΄ της παραγράφου αυτής.
β) Της παραγράφου 1 του άρθρου 14 του ν. 3922/2011 «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις» (Α΄ 35).
γ) Του ν. ΑΥΜΖ΄/1887 «Περί οργανισμού των λιμενικών αρχών του Κράτους» (Α΄ 131).
δ) Του άρθρου 5 του π.δ. 85/2012 «΄Ιδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών» (Α΄ 141), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του π.δ 94/2012 (Α΄ 149) και τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 του π.δ. 98/2012 (Α΄ 160).
ε) Του π.δ. 119/2013 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄ 153).
στ) Του άρθρου 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Α΄ 98).
ζ) Της αριθμ. Y48/9−7−2012 απόφασης του Πρωθυπουργού «Καθορισμός αρμοδιοτήτων του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα» (Β΄ 2105).
2. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις αυτού του διατάγματος προκαλείται δαπάνη ύψους 80.000,00 ευρώ σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού η οποία υπερκαλύπτεται από τις εξοικονομούμενες δαπάνες λειτουργίας των καταργούμενων Λιμενικών Αρχών.
3. Την υπ’ αριθμ. 78/2014 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά από πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου και του Αναπληρωτή Υπουργού
Οικονομικών, αποφασίζουμε:

Άρθρο 17Κεντρικό Λιμεναρχείο ΚέρκυραςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, που ιδρύθηκε με το π.δ. από 27−05−1927 «Περί διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104) και μετατάχθηκε σε Κεντρικό Λιμεναρχείο με το π.δ. 141/1974 «Περί μετατάξεως του Λιμεναρχείου Κερκύρας εις Κεντρικόν Λιμεναρχείον και καθορισμού της περιφέρειας δικαιοδοσίας τούτου» (Α΄ 52), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στις νήσους Κέρκυρα, Παξοί, Αντίπαξοι, Ερρικούσα, Οθωνοί, Μαθράκι, τις νησίδες Βίδο, Γούβινο, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας με έδρα την Παλαιοκαστρίτσα, που ιδρύθηκε με το π.δ. 32/1990 «΄Ιδρυση Α΄ Λιμενικού Τμήματος στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητάς του» (Α΄ 11), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Επί των ακτών της νήσου Κέρκυρας από την άκρα Δράστης προς βορρά μέχρι τις ακτές της νήσου έναντι των βραχονησίδων Λαγούδια προς νότο. β. στις νήσους Ερρικούσα, Μαθράκι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Λευκίμης, που ιδρύθηκε με την αριθ. 4128/6/1990 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στη Λευκίμη Κερκύρας» (Β΄ 237), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται δυτικά της νήσου Κέρκυρας από τις ακτές έναντι των βραχονησίδων Λαγούδια μέχρι τις εκβολές του ποταμού Μεσσογγή, μη συμπεριλαμβανομένων, στις ανατολικές ακτές της νήσου, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Γαϊου Παξών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/4/1971 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις Λιμένα Γαϊου Παξών» (Β΄ 380), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στις νήσους Παξοί, Αντίπαξοι, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σταθμού Οθωνών, που ιδρύθηκε με το π.δ. 141/1997 «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στους Οθωνούς Κέρκυρας και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητας του» (Α΄ 125), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται στη νήσο Οθωνοί, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κασσιώπης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας που ιδρύθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 207/2001 «΄Ιδρυση Β΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας. Καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητάς του και τροποποίηση της περιφέρειας δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας» (Α΄ 163), καταργείται.

Αθήνα, 26 Μαΐου 2014
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ