125 Α' 2014

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 81/2014

Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος−Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.) και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών.

ΜΕΡΟΣ Γ΄ - Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις του προσωπικού Λιμενικού ΣώματοςΕλληνικής Ακτοφυλακής.
29 Μαΐου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 125
29 Μαΐου 2014

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 81
Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος−Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.) και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α) Της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του ν. 4150/2013 «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» (Α΄ 102) και ιδίως την περίπτωση δ΄ της παραγράφου αυτής.
β) Της παραγράφου 1 του άρθρου 14 του ν. 3922/2011 «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις» (Α΄ 35).
γ) Του ν. ΑΥΜΖ΄/1887 «Περί οργανισμού των λιμενικών αρχών του Κράτους» (Α΄ 131).
δ) Του άρθρου 5 του π.δ. 85/2012 «΄Ιδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών» (Α΄ 141), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του π.δ 94/2012 (Α΄ 149) και τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 του π.δ. 98/2012 (Α΄ 160).
ε) Του π.δ. 119/2013 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄ 153).
στ) Του άρθρου 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Α΄ 98).
ζ) Της αριθμ. Y48/9−7−2012 απόφασης του Πρωθυπουργού «Καθορισμός αρμοδιοτήτων του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα» (Β΄ 2105).
2. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις αυτού του διατάγματος προκαλείται δαπάνη ύψους 80.000,00 ευρώ σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού η οποία υπερκαλύπτεται από τις εξοικονομούμενες δαπάνες λειτουργίας των καταργούμενων Λιμενικών Αρχών.
3. Την υπ’ αριθμ. 78/2014 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά από πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου και του Αναπληρωτή Υπουργού
Οικονομικών, αποφασίζουμε:

ΜΕΡΟΣ Γ΄Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις του προσωπικού Λιμενικού ΣώματοςΕλληνικής Ακτοφυλακής.
Άρθρο 70

H παράγραφος 2 του άρθρου 2 του π.δ. 33/2009 «Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» (Α΄ 50), όπως τροποποιήθηκε με το π.δ. 97/2012 (Α΄ 156), αντικαθίσταται ως εξής: «2. Τόπος επιλογής»: θεωρείται η έδρα υπηρεσίας ή Λιμενικής Αρχής πλην Λιμενικού Τμήματος, η οποία ευρίσκεται πλησιέστερα στον τόπο που πληροί τις κατωτέρω περιοριστικά οριζόμενες προϋποθέσεις: α) αποτελεί τόπο γέννησης ή πολιτογράφησης ή εγγραφής στα δημοτολόγια του ιδίου ή της συζύγου του, ή β) αποτελεί τόπο στον οποίο υπηρετεί ο ίδιος ή εργάζεται η σύζυγός του, ή γ) αποτελεί τόπο, στον οποίο έχει ιδιόκτητη κατοικία ο ίδιος ή η σύζυγός του, ή διαμένουν οι γονείς του ιδίου ή της συζύγου του. Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να δηλώνει ένα μόνο τόπο επιλογής, σύμφωνα με τα ανωτέρω κριτήρια. Λογίζεται ως τόπος επιλογής, ανεξάρτητα από διαφορετική δήλωσή του, ο τόπος όπου υπηρετεί στέλεχος Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. για τουλάχιστον οκτώ συνεχή έτη, χωρίς να έχει υποβάλει αίτημα μετάθεσης, ή να έχει δηλώσει επιθυμία παραμονής. Δε θεωρούνται ως διαφορετικός τόπος επιλογής: α) Οι έδρες υπηρεσιών ή Λιμενικών Αρχών οι οποίες ευρίσκονται στις περιφερειακές ενότητες Αθηνών και Πειραιώς, καθώς και στους δήμους Βάρης−ΒούλαςΒουλιαγμένης, Σαρωνικού, Σαλαμίνας, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Αχαρνών. β) Οι έδρες υπηρεσιών ή Λιμενικών Αρχών οι οποίες ευρίσκονται στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης. γ) Οι έδρες υπηρεσιών ή Λιμενικών Αρχών όταν η μεταξύ τους απόσταση είναι μικρότερη ή ίση των δεκαπέντε χιλιομέτρων.».

Άρθρο 71

Η παράγραφος 1 του άρθρου 4 του π.δ. 33/2009, αντικαθίσταται ως εξής: «1. Τα στελέχη Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. μέχρι και το βαθμό του Αντιπλοιάρχου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., υποβάλλουν άπαξ δήλωση του τόπου επιλογής τους, σύμφωνα με τα κριτήρια της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του παρόντος. Αλλαγή του τόπου επιλογής επιτρέπεται μόνον ύστερα από νέα δήλωση του στελέχους Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. στις εξής περιπτώσεις: α) τέλεσης ή λύσης γάμου, β) θανάτου συζύγου, γ) μεταβολής των στοιχείων της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του παρόντος διατάγματος, δ) απόκτησης πρώτης κατοικίας, ε) κατάργησης κεντρικής ή περιφερειακής υπηρεσίας του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., η έδρα της οποίας έχει δηλωθεί ως τόπος επιλογής. στ) μετάταξης σε ανώτερη ή κατώτερη τάξη περιφερειακής υπηρεσίας του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., η έδρα της οποίας έχει δηλωθεί ως τόπος επιλογής. ζ) μεταβολής έδρας κεντρικής ή περιφερειακής υπηρεσίας του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., η έδρα της οποίας έχει δηλωθεί ως τόπος επιλογής. Τα μόρια τα οποία δικαιούται το κάθε στέλεχος Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και η αλλαγή του τόπου επιλογής, λαμβάνονται υπόψιν για τις μεταθέσεις του αμέσως επόμενου της δήλωσης ημερολογιακού έτους.».

Άρθρο 72

Στο άρθρο 11 του π.δ. 33/2009, όπως τροποποιήθηκε με το π.δ. 97/2012, προστίθενται παράγραφοι 2, 3 και 4 και η πρώτη παράγραφος αριθμείται σε 1, ως εξής: «2. Στις περιπτώσεις ίδρυσης νέας κεντρικής ή περιφερειακής υπηρεσίας του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ή μετάταξης σε ανώτερη τάξη περιφερειακής υπηρεσίας του Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., διενεργούνται έκτακτες μεταθέσεις από το Συμβούλιο Τοποθετήσεων−Μεταθέσεων, με βάση τα κριτήρια του άρθρου 3 του παρόντος διατάγματος, προς πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων. 3. Στην περίπτωση μετάταξης σε κατώτερη τάξη περιφερειακής υπηρεσίας του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. πλην Λιμενικών Τμημάτων, διενεργούνται έκτακτες μεταθέσεις από το Συμβούλιο Τοποθετήσεων−Μεταθέσεων, με βάση τα κριτήρια του άρθρου 3 του παρόντος διατάγματος, εφόσον η νέα οργανική σύνθεση μετά τη μετάταξη σε κατώτερη τάξη, δεν επιτρέπει την περαιτέρω παραμονή των υπηρετούντων στελεχών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. σε αυτήν. Τα ανωτέρω στελέχη, μετατίθενται σε υπηρεσίες οι οποίες υπάγονται διοικητικά στην ίδια Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. 4. Τα στελέχη Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία υπηρετούν σε κεντρική ή περιφερειακή υπηρεσία του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. που καταργείται ή μεταβάλλεται η έδρα της, τοποθετούνται αντιστοίχως, μετά από απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ., στην αμέσως διοικητικά ανώτερη υπηρεσία η οποία υποκαθιστά την καταργούμενη, καθώς και σε υπηρεσίες οι οποίες έχουν ίδια έδρα με εκείνη της οποίας η έδρα μεταβάλλεται, πριν τη μεταβολή. Ειδικά σε περίπτωση μεταβολής έδρας Περιφερειακής Διοικήσεως Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., τα στελέχη τα οποία υπηρετούν σε αυτή, τοποθετούνται σε Λιμενικές Αρχές οι οποίες έχουν ίδια έδρα με εκείνη της Περιφερειακής Διοικήσεως Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. πριν τη μεταβολή. Σε περίπτωση υπέρβασης της οργανικής σύνθεσης των υπηρεσιών όπου γίνονται οι ανωτέρω τοποθετήσεις, διενεργούνται από το Συμβούλιο Τοποθετήσεων−Μεταθέσεων, έκτακτες μεταθέσεις του προσωπικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο υπηρετεί σε αυτές, σε κενές οργανικές θέσεις, σε υπηρεσίες οι οποίες υπάγονται διοικητικά στις ίδιες Περιφερειακές Διοικήσεις Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., με βάση τα κριτήρια του άρθρου 3 του παρόντος διατάγματος. Για τη στελέχωση των κεντρικών ή περιφερειακών υπηρεσιών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. των οποίων μεταβάλλεται η έδρα, διενεργούνται από το Συμβούλιο Τοποθετήσεων−Μεταθέσεων, μετά τη μεταβολή της έδρας, έκτακτες μεταθέσεις με βάση τα κριτήρια του άρθρου 3 του παρόντος διατάγματος.».

Άρθρο 73

Η περίπτωση (ε) του άρθρου 11 του π.δ. 33/2009, όπως το άρθρο αυτό τροποποιήθηκε με το π.δ. 97/2012, καταργείται και οι επόμενες περιπτώσεις του ιδίου άρθρου, αναριθμούνται αναλόγως.

Άρθρο 74

Η υποπερίπτωση (αα) της περίπτωσης (γ) της παραγράφου 1 του άρθρου 13 του π.δ. 33/2009, όπως η παράγραφος αυτή τροποποιήθηκε με το π.δ. 97/2012, αντικαθίσταται ως εξής: «(αα) Τον αρμόδιο κάθε φορά για τον Κλάδο Διοίκησης, Οργάνωσης και Εκπαίδευσης Υπαρχηγό Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., ο οποίος εκτελεί καθήκοντα Προέδρου μετά ψήφου».

Άρθρο 75

Η περίπτωση (β) της παραγράφου 2 του άρθρου 13 του π.δ. 33/2009, όπως η παράγραφος αυτή τροποποιήθηκε με το π.δ. 97/2012, αντικαθίσταται ως εξής: «β) Τον έτερο Υπαρχηγό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. ο οποίος δε συμμετείχε στο Συμβούλιο Τοποθετήσεων−Μεταθέσεων.».

Άρθρο 76ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Μετά το άρθρο 28 του π.δ. 33/2009, τα οποίο προστέθηκε με το άρθρο 29 του π.δ. 97/2012, προστίθεται νέο άρθρο 29, ως εξής: «Άρθρο 29 1. Οι διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 119 του νόμου 3079/2002 (Α΄ 311), όπως αυτή προστέθηκε με την παράγραφο 13 του άρθρου 56 του νόμου 4150/2013 και ισχύει κάθε φορά, εφαρμόζονται εφόσον δεν κωλύεται η εφαρμογή των διατάξεων: α) της παραγράφου 9 του άρθρου 9 του π.δ. 33/2009, β) της περίπτωσης (α) του άρθρου 11 του π.δ. 33/2009, γ) της περίπτωσης (ζ) του άρθρου 11 του π.δ. 33/2009, δ) του άρθρου 28 του π.δ. 33/2009, ε) του νόμου 1264/1982 (Α΄ 79), όπως ισχύουν κάθε φορά. 2. Οι διατάξεις του άρθρου 28 του π.δ. 33/2009, το οποίο προστέθηκε με το άρθρο 29 του π.δ. 97/2012, εφαρμόζονται αναλόγως και στις τοποθετήσεις σε Λιμενικά Τμήματα, εφόσον πρόκειται για στελέχη Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία υπηρετούν στη Λιμενική Αρχή στην οποία υπάγονται διοικητικά και εφόσον η απόσταση των Λιμενικών Τμημάτων από τη Λιμενική Αρχή διοικητικής υπαγωγής τους είναι μεγαλύτερη των εξήντα χιλιομέτρων ή η έδρα τους ευρίσκεται σε νησί πλην της Σαλαμίνας το οποίο δε συνδέεται με γέφυρα με την ηπειρωτική χώρα. Στην περίπτωση αυτή, η σχετική αίτηση υποβάλλεται στο όργανο διοικήσεως το οποίο είναι αρμόδιο για την έκδοση της διαταγής τοποθέτησης.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Τα άρθρα 28 και 29 του π.δ. 33/2009 αναριθμούνται, αντιστοίχως, σε άρθρα 30 και 31.

Άρθρο 77Μεταβατικές διατάξειςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Μέχρι την εκ νέου κατανομή των υπηρεσιών στις κατηγορίες οι οποίες προβλέπονται στην υποπερίπτωση (αα) της περίπτωσης (γ) της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του π.δ. 33/2009: α) οι περιφερειακές υπηρεσίες του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. οι οποίες μετατάσσονται σε ανώτερη ή κατώτερη τάξη, παραμένουν στις ίδιες κατηγορίες μετά τη μετάταξή τους. β) οι περιφερειακές υπηρεσίες του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. οι οποίες μετατάσσονται σε Λιμενικά Τμήματα, διαγράφονται από τις κατηγορίες κατάταξής τους και για το προσωπικό ισχύουν τα μόρια των Λιμενικών Αρχών διοικητικής υπαγωγής τους. γ) οι καταργούμενες περιφερειακές υπηρεσίες του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. διαγράφονται από τις κατηγορίες κατάταξής τους. δ) Οι 1η, 2η, 4η, 5η και 7η Περιφερειακές Διοικήσεις Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. κατατάσσονται στην έκτη κατηγορία υπηρεσιών. Οι 3η, 6η, 8η και 9η Περιφερειακές Διοικήσεις Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., κατατάσσονται στην τρίτη κατηγορία υπηρεσιών.» ε) τα Λιμενικά Τμήματα τα οποία κατ΄ εξαίρεση κατατάσσονται στις ισχύουσες κατηγορίες, διαγράφονται από αυτές. Στην περίπτωση αυτή, επιτρέπεται η υποβολή δήλωσης για αλλαγή του τόπου επιλογής, εφόσον οι έδρες των διαγραφομένων από τις κατηγορίες Λιμενικών Τμημάτων έχουν δηλωθεί ως τόπος επιλογής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Τα στελέχη Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία υπηρετούν σε περιφερειακές υπηρεσίες του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. οι οποίες μετατάσσονται σε Λιμενικά Τμήματα, εντάσσονται στην οργανική δύναμη των Λιμενικών Αρχών όπου υπάγονται διοικητικά. Σε περίπτωση υπέρβασης της οργανικής σύνθεσης των ανωτέρω Λιμενικών Αρχών, διενεργούνται από το Συμβούλιο Τοποθετήσεων−Μεταθέσεων έκτακτες μεταθέσεις του προσωπικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο υπηρετεί σε αυτές, σε κενές οργανικές θέσεις, σε υπηρεσίες οι οποίες υπάγονται διοικητικά στις ίδιες Περιφερειακές Διοικήσεις Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., με βάση τα κριτήρια του άρθρου 3 του π.δ. 33/2009.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Τα στελέχη Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία δεν έχουν συμπληρώσει τα τρία έτη υποχρεωτικής υπηρεσίας από την τοποθέτησή τους σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του π.δ. 33/2009, όπως ισχύει, εφόσον υπηρετούν σε Λιμενικές Αρχές που μετατάσσονται σε Λιμενικά Τμήματα υπαγόμενα διοικητικά σε Λιμενικές Αρχές οι οποίες κατατάσσονται σε κατηγορίες εκτός των τριών πρώτων κατηγοριών, λογίζεται ότι συμπληρώνουν τον υπολειπόμενο χρόνο υποχρεωτικής παραμονής, με βάση την κατηγορία κατάταξης της Λιμενικής Αρχής πριν τη μετάταξή της.

Άρθρο 78Καταργούμενες ΔιατάξειςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Από την έναρξη ισχύος του παρόντος καταργούνται: α. η παρ. 1 της αριθ. 11068/24/72/22−11−1972 απόφασης Υπουργού Ναυτιλίας Μεταφορών και Επικοινωνιών (Β΄ 1124) β. η παράγραφος 2 του άρθρου 1 του Β.Δ. 215/1973 (Α΄ 65) γ. η αριθ. 11068/2/78/23−5−1978 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας (Β΄ 528) δ. η αριθ. 11068/35/80/25−10−1980 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας (Β΄ 1195) ε. το π.δ. 511/1982 (Α΄ 94) στ. η αριθ. 11068/20/84/27−6−1984 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας (Β΄ 457) ζ. το π.δ. 394/1985 (Α΄ 136) η. η αριθ. 11068/29/85/30−8−1985 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας (Β΄ 596) θ. η αριθ. 11068/15/86/29−8−1986 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας (Β΄ 767) ι. η αριθ. 4128/17/88/4−5−1988 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας (Β΄ 326) ια. η αριθ. 4128/13/88/23−3−1988 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας (Β΄ 220) ιβ. η αριθ. 4128/14/90/12−7−1990 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας (Β΄ 482) ιγ. η αριθ. 4128/26/91/4−12−1991 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας (Β΄ 1049) ιδ. η αριθ. 4128/30/91/14−12−1991 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας (Β΄ 1063) ιε. η αριθ. 4128/9/93/16−7−1993 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας (Β΄ 585) ιστ. η αριθ. 4128/12/94/25−5−1994 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας (Β΄ 415) ιζ. τα άρθρα 2 και 3 του π.δ. 361/1995 (Α΄ 193) ιη. η αριθ. 4128/5/95/03−4−1995 απόφαση Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας (Β΄ 291) ιθ. το π.δ. 137/1997 (Α΄ 122) κ. το π.δ. 142/1997 (Α΄ 125) κα. το π.δ. 146/1999 (Α΄ 146) κβ. το π.δ. 275/1999 (Α΄ 230) κγ. το π.δ. 207/2001 (Α΄ 163) κδ. τα άρθρα 1, 2 και 3 του π.δ. 59/2002 (Α΄ 51) κε. τα άρθρα 1, 2 και 4 του π.δ. 150/2002 (Α΄ 129) κστ. το π.δ. 350/2002 (Α΄ 290) κζ. οι παράγραφοι 2, 3 και 4 του άρθρου 1 και το άρθρο 2 του π.δ. 5/2003 (Α΄ 4) κη. το π.δ. 178/2003 (Α΄ 143) κθ. το π.δ. 199/2004 (Α΄ 175) λ. το π.δ. 237/2004 (Α΄ 219) λα. το π.δ. 238/2004 (Α΄ 219) λβ. το π.δ. 225/2005 (Α΄ 271) λγ. το π.δ. 88/2005 (Α΄ 126) λδ. το π.δ. 4/2006 (Α΄ 2) λε. Το π.δ 1262/1981 (Α΄ 310)

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Από την έναρξη ισχύος του παρόντος διατάγματος καταργείται επίσης κάθε άλλη διάταξη νόμου ή κανονιστικής διοικητικής πράξης που αντίκειται σε αυτό.

Άρθρο 79Έναρξη ισχύος

Η ισχύς του παρόντος διατάγματος αρχίζει τρεις (3) μήνες μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου αναθέτουμε τη δημοσίευση και την εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.

Αθήνα, 26 Μαΐου 2014
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ