125 Α' 2014

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 81/2014

Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος−Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.) και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών.

ΜΕΡΟΣ Α΄ - Μετατάξεις, καταργήσεις, μεταφορά έδρας Περιφερειακών Υπηρεσιών Λιμενικού ΣώματοςΕλληνικής Ακτοφυλακής και καθορισμός της κατά τόπον αρμοδιότητάς τους.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ - 2η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.
29 Μαΐου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 125
29 Μαΐου 2014

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 81
Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος−Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.) και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α) Της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του ν. 4150/2013 «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις» (Α΄ 102) και ιδίως την περίπτωση δ΄ της παραγράφου αυτής.
β) Της παραγράφου 1 του άρθρου 14 του ν. 3922/2011 «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις» (Α΄ 35).
γ) Του ν. ΑΥΜΖ΄/1887 «Περί οργανισμού των λιμενικών αρχών του Κράτους» (Α΄ 131).
δ) Του άρθρου 5 του π.δ. 85/2012 «΄Ιδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών» (Α΄ 141), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του π.δ 94/2012 (Α΄ 149) και τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 του π.δ. 98/2012 (Α΄ 160).
ε) Του π.δ. 119/2013 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄ 153).
στ) Του άρθρου 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Α΄ 98).
ζ) Της αριθμ. Y48/9−7−2012 απόφασης του Πρωθυπουργού «Καθορισμός αρμοδιοτήτων του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα» (Β΄ 2105).
2. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις αυτού του διατάγματος προκαλείται δαπάνη ύψους 80.000,00 ευρώ σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού η οποία υπερκαλύπτεται από τις εξοικονομούμενες δαπάνες λειτουργίας των καταργούμενων Λιμενικών Αρχών.
3. Την υπ’ αριθμ. 78/2014 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά από πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου και του Αναπληρωτή Υπουργού
Οικονομικών, αποφασίζουμε:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄2η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.
Άρθρο 12Κεντρικό Λιμεναρχείο ΘεσσαλονίκηςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε με το π.δ. από 27−05−1927 «Περί διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται από την θέση άκρα Σαργάνι του Τορωναίου Κόλπου Χαλκιδικής μέχρι τις εκβολές του χειμάρρου Παπαπούλι, μη συμπεριλαμβανομένων, στη θέση Καστρί Λουτρό Λάρισας, τη νησίδα Καβούρα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε με το π.δ. με το 764/1972 «Περί συστάσεως Α΄ Λιμενικού Τμήματος εν τω Κεντρικώ Λιμεναρχείω Θεσσαλονίκης και καθορισμού της κατά τόπον και καθ’ ύλην αρμοδιότητος αυτού» (Α΄ 222) με έδρα την Νέα Μηχανιώνα, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από την άκρα Μεγάλου Εμβόλου Θερμαϊκού Κόλπου μέχρι την άκρα Σμίλα Θερμαϊκού Κόλπου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α. Το Υπολιμεναρχείο Νέων Μουδανιών, που ιδρύθηκε με το π.δ. με το 216/1984 «΄Ιδρυση Β΄ Λιμενικού Τμήματος στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητάς του» (Α΄ 80) και μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το π.δ. 150/2002 «Μετάταξη Λιμενικών Αρχών Βορειοδυτικού Αιγαίου και επανακαθορισμός των ορίων τοπικής αρμοδιότητας αυτών» (Α΄ 150), μετατάσσεται σε Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, με έδρα τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται δυτικά από την άκρα Σμίλα Θερμαϊκού Κόλπου και ανατολικά μέχρι την άκρα Σαργάνι του Τορωναίου Κόλπου Χαλκιδικής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

α. Το Υπολιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης, που ιδρύθηκε με το π.δ. 235/1986 «΄Ιδρυση Γ΄ Λιμενικού Τμήματος στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητάς του» (Α΄ 97) και μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το π.δ. 150/ 2002 «Μετάταξη Λιμενικών Αρχών Βορειοδυτικού Αιγαίου και επανακαθορισμός των ορίων τοπικής αρμοδιότητας αυτών» (Α΄ 150), μετατάσσεται σε Γ΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης με έδρα τη Σκάλα Κατερίνης. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται βόρεια από τις εκβολές του ποταμού Αλιάκμονα, συμπεριλαμβανομένων, και νότια μέχρι τη Σκάλα Λιτοχώρου Πιερίας στη θέση με γεωγραφικό στίγμα φ: 400 09,16΄ Β και λ: 230 33,55΄Α, τη νησίδα Καβούρα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Πλαταμώνα Πιερίας που ιδρύθηκε με την αριθ. 1168/10/1972 Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών «Περί συστάσεως Λιμενικού Σταθμού εις τον Λιμένα Πλαταμώνος Πιερίας» (Β΄ 691) μετατάσσεται σε Δ΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, με έδρα τον Πλαταμώνα Πιερίας. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Δ΄ Λιμενικού Τμήματος Πλαταμώνα Πιερίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται βόρεια από τη θέση Σκάλα Λιτοχώρου Πιερίας με γεωγραφικό στίγμα φ: 400 09,16΄ Β και λ: 230 33,55΄Α. και νότια μέχρι τις εκβολές του χειμάρρου Παπαπούλι, μη συμπεριλαμβανομένων, στη θέση Καστρί Λουτρό Λάρισας.

Άρθρο 13Κεντρικό Λιμεναρχείο ΚαβάλαςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, που ιδρύθηκε με το π.δ. από 27−05−1927 «Περί διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104) και μετατάχθηκε σε Κεντρικό Λιμεναρχείο με το π.δ.790/1981 «Περί μετατάξεως του Λιμεναρχείου Καβάλας εις Κεντρικόν Λιμεναρχείον» (Α΄ 205), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Ανατολικά από τις εκβολές του ποταμού Νέστου, συμπεριλαμβανομένων, και δυτικά μέχρι τις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα, συμπεριλαμβανομένων. β. Τη νήσο Θάσος, τις νησίδες Ξερονήσι, Θασοπούλα, Παναγία, Κοίνυρα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, που ιδρύθηκε με το π.δ. 439/1988 «΄Ιδρυση Α΄ Λιμενικού Τμήματος στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλη αρμοδιότητάς του, κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Θάσου και επαναπροσδιορισμός της τοπικής αρμοδιότητας του Λιμενικού Σταθμού Πρίνου» (Α΄ 201), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στη νήσο Θάσος, τις νησίδες Παναγία, Κοίνυρα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες. β. Ο Λιμενικός Σταθμός Πρίνου που ιδρύθηκε με την υπ’ αριθ. 11068/24/1972 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών «Περί συστάσεως και καταργήσεως Λιμενικών Σταθμών» (Β΄ 1124), καταργείται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Κεραμωτής που ιδρύθηκε με το β.δ. από 04−11−1940 «Περί συστάσεως λιμενικών σταθμών εις Ελευθεράς, Ιτέαν, Κεραμωτήν, Λίμνην (Ευβοίας), Μαρμάριον, Σκύρον και Σκίαθον» (Α 376) μετατάσσεται σε Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, με έδρα την Κεραμωτή Καβάλας. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κεραμωτής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται ανατολικά από τις εκβολές του ποταμού Νέστου, συμπεριλαμβανομένων, και δυτικά μέχρι το δυτικό όριο του όρμου Βάλτος και στη θέση με γεωγραφικό στίγμα φ: 400 57,21΄ Β και λ: 240 30,22΄ Α., τη νησίδα Θασοπούλα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Ο Λιμενικός Σταθμός Ελευθερών Καβάλας, που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/35/25−10−1980 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Περί επανιδρύσεως Λιμενικού Σταθμού στο λιμένα Ελευθερών Καβάλας» (Β΄ 1195), καταργείται.

Άρθρο 14Κεντρικό Λιμεναρχείο ΑλεξανδρούποληςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, που ιδρύθηκε με το π.δ. από 27−05−1927 «Περί διοικήσεως του Εμπορικού Ναυτικού» (Α΄ 104) και μετατάχθηκε σε Κεντρικό Λιμεναρχείο με το π.δ. 290/1996 «Μετάταξη του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης σε Κεντρικό Λιμεναρχείο» (Α΄ 200), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας του Λιμενικού ΣώματοςΕλληνικής Ακτοφυλακής (εφεξής Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.) με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Από την ανατολική εσχατιά των συνόρων του Κράτους και δυτικά μέχρι το ανατολικό άκρο των εκβολών του ποταμού Νέστου. β. Τη νήσο Σαμοθράκη, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

α. Το Υπολιμεναρχείο Σαμοθράκης που ιδρύθηκε με π.δ. 393/1985 «΄Ιδρυση Υπολιμεναρχείου στη Σαμοθράκη, καθορισμός της περιφέρειας δικαιοδοσίας του και τροποποίηση της περιφέρειας δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης» (Α΄ 136) μετατάσσεται σε Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, με έδρα τη Σαμοθράκη. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται στη νήσο Σαμοθράκη, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α. Το Υπολιμεναρχείο Πόρτο− Λάγος που ιδρύθηκε με το β.δ. από 02−08−1940 «Περί συστάσεως λιμενικών Σταθμών εις Πότο−Λάγο, Αλιβέριον (Ευβοίας) και Τηγάνιον Σάμου» (Α΄ 241)και μετατάχθηκε σε Υπολιμεναρχείο με το β.δ. από 18−03−1949 «Περί μετατάξεως εις Υπολιμεναρχείο του Λιμεν. Σταθμού ΠΟΡΤΟ− ΛΑΓΟ» (Α΄ 81), μετατάσσεται σε Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, με έδρα το Πόρτο−Λάγος. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Πόρτο−Λάγος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται ανατολικά από την ακτή έναντι των βράχων Μερμήγκια Ροδόπης και δυτικά μέχρι το ανατολικό άκρο των εκβολών του ποταμού Νέστου, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Ο Λιμενικός Σταθμός Μαρώνειας Ροδόπης, που ιδρύθηκε με την υπ’ αριθ. 4128/14/1990 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Ίδρυση Λιμενικού Σταθμού στη Μαρώνεια του Ν. Ροδόπης» (Β΄ 482), καταργείται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Ο Λιμενικός Σταθμός Αβδήρων που ιδρύθηκε με την αριθ. 4128/5.95 απόφασης του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «΄Ιδρυση Λιμενικού στο λιμάνι Αβδήρων Ξάνθης» (Β΄ 291), καταργείται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Ο Λιμενικός Σταθμός Φαναρίου Ροδόπης, που ιδρύθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 142/1997 «΄Ιδρυση Λιμενικού Σταθμού στο Φανάρι Ροδόπης και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλην αρμοδιότητάς του» (Α΄ 125), καταργείται.

Άρθρο 15Λιμεναρχείο ΙερισσούΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Ιερισσού, που ιδρύθηκε με το π.δ. 293/1982 «΄Ιδρυση Υπολιμεναρχείου στην Ιερισσό, καθορισμός της περιφέρειας δικαιοδοσίας του και μετάταξη του Υπολιμεναρχείου Στρατωνίου σε Λιμενικό Τμήμα» (Α΄ 51) και μετατάχθηκε σε Λιμεναρχείο με το π.δ. 264/1988 «Μετάταξη Υπολιμεναρχείου Ιερισσού σε Λιμεναρχείο» (Α΄ 260), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, καθώς και τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., ορίζεται ως εξής: α. Βόρεια από τις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα, μη συμπεριλαμβανομένων, και νότια μέχρι την άκρα Σαργάνι του Τορωναίου Κόλπου Χαλκιδικής. β. Τη νήσο Αμμουλιανή, τις νησίδες Καυκανάς, Ελευθερόνησος, Διάπορος, Κέλυφος, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Ουρανούπολης του Λιμεναρχείου Ιερισσού, που ιδρύθηκε με το π.δ. 62/1989 «΄Ιδρυση Α΄ Λιμενικού Τμήματος στο Λιμεναρχείο Ιερισσού, καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλη αρμοδιότητάς του, και κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Ουρανούπολης» (Α΄ 29), η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από τη θέση Φραγκόκαστρο στο Σιγγιτικό Κόλπο μέχρι την άκρα Άμπελο Σιθωνίας, τη νήσο Αμμουλιανή, τη νησίδα Διάπορος, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Σταυρού νομού Θεσσαλονίκης, που ιδρύθηκε με την περίπτωση θ΄ της παραγράφου 1 της υπ’ αριθ. 11068/14/72/14.08.1972 απόφασης του Υπουργού Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών «Περί συστάσεως και καταργήσεως λιμενικών σταθμών» (Β΄ 919), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, μετατάσσεται σε Β΄ Λιμενικό Τμήμα Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται βόρεια από τις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα, μη συμπεριλαμβανομένων, και νότια μέχρι τον λιμένα Ολυμπιάδας, συμπεριλαμβανομένου, τη νησίδα Καυκανά, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

α. Ο Λιμενικός Σταθμός Δάφνης που ιδρύθηκε με το άρθρο 1 του π.δ. 338/1991 «΄Ιδρυση Υπολιμεναρχείου στη Δάφνη Χαλκιδικής, καθορισμός της περιφέρειας δικαιοδοσίας του και τροποποίηση της περιφερείας δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Ιερισσού» (Α΄ 118), όπως τροποποιήθηκε με το π.δ 150/2002 «Μετάταξη Λιμενικών Αρχών Βορειοδυτικού Αιγαίου και επανακαθορισμός των ορίων τοπικής αρμοδιότητας αυτών» (Α΄ 129) και ισχύει, μετατάσσεται σε Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Δάφνης του Λιμεναρχείου Ιερισσού. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Δάφνης του Λιμεναρχείου Ιερισσού, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται ανατολικά από την θέση Κουμίτσα του Κόλπου Ιερισσού μέχρι την θέση Φραγκόκαστρο στο Σιγγιτικό Κόλπο προς νότο και δυτικά, περιλαμβανομένης όλης της περιοχής του Αγίου Όρους, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

α. Το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νέου Μαρμαρά του Υπολιμεναρχείου Νέων Μουδανιών που ιδρύθηκε με το π.δ. 495/1989 «΄Ιδρυση Δ΄ Λιμενικού Τμήματος στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης και καθορισμός της τοπικής και καθ’ ύλη αρμοδιότητάς του» και υπήχθηκε στο Υπολιμεναρχείο Νέων Μουδανιών με την παράγραφο 2 του άρθρου 2 του π.δ. 150/2002 «Μετάταξη Λιμενικών Αρχών Βορειοδυτικού Αιγαίου και επανακαθορισμός των ορίων αρμοδιότητας αυτών" (Α΄ 129), μετονομάζεται σε Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Νέου Μαρμαρά και υπάγεται στο Λιμεναρχείο Ιερισσού. β. Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Δ΄ Λιμενικού Τμήματος Νέου Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται από την άκρα Σαργάνι του Τορωναίου Κόλπου Χαλκιδικής μέχρι την άκρα Άμπελος Χαλκιδικής, την νησίδα Κέλυφος, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Ο Λιμενικός Σταθμός Στρατωνίου που υπάγεται στο Λιμεναρχείο Ιερισσού και ιδρύθηκε με την από 22.06.1954 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας «Σύστασις Λιμενικών Σταθμών εις Ιερισσόν και Στρατώνιον Χαλκιδικής» (Β΄ 142), καταργείται.

Αθήνα, 26 Μαΐου 2014
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ