122 Α' 2009

ΝΟΜΟΣ 3775/2009

Κανόνες Τεκμηρίωσης Ενδοομιλικών Συναλλαγών, Κανόνες Υποκεφαλαιοδότησης Επιχειρήσεων, Διαδικασία Ταχείας Αδειοδότησης και άλλες διατάξεις

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ (FAST TRACK)
21 Ιουλίου 2009

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 122
21 Ιουλίου 2009

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3775
Κανόνες Τεκμηρίωσης Ενδοομιλικών Συναλλαγών, Κανόνες Υποκεφαλαιοδότησης Επιχειρήσεων, Διαδικασία Ταχείας Αδειοδότησης και άλλες διατάξεις
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΒΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ (FAST TRACK)
Άρθρο 9Πεδίο εφαρμογήςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Θεσπίζεται Διαδικασία Ταχείας Αδειοδότησης (στο εξής «Διαδικασία») για επενδύσεις στους τομείς που αφορούν στη βιομηχανία, στην ενέργεια, στον τουρισμό και στην πραγματοποίηση επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας, συμπεριλαμβανομένων και των επενδύσεων που εντάσσονται στο ν. 3299/2004 (ΦΕΚ 261 Α), όπως ισχύει.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Για την υπαγωγή των επενδύσεων στη Διαδικασία θα πρέπει οι επενδύσεις ή τα επιχειρηματικά σχέδια να πληρούν ένα τουλάχιστον από τα ακόλουθα κριτήρια: (α) το ποσό της επένδυσης να είναι άνω των διακοσίων εκατομμυρίων (200.000.000) ευρώ, (β) το ποσό της επένδυσης να είναι άνω των εβδομήντα πέντε εκατομμυρίων (75.000.000) ευρώ και ταυτόχρονα από την επένδυση να δημιουργούνται τουλάχιστον 200 (διακόσιες) νέες θέσεις εργασίας, (γ) ποσό τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ ετησίως να επενδύεται σε έργα υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας, ανεξαρτήτως του συνολικού ποσού της επένδυσης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Κριτήρια για την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων που πληρούν τους όρους της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου είναι η βιωσιμότητα του επενδυτικού σχεδίου, η φερεγγυότητα του επενδυτή, η αύξηση της απασχόλησης, η περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η τόνωση της επιχειρηματικότητας, η μεταφορά καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας και η αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας. Τα κριτήρια αυτά και ο τρόπος ελέγχου τους εξειδικεύονται με σχετική απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.

Άρθρο 10Διυπουργική Επιτροπή ΕπενδύσεωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η Διυπουργική Επιτροπή Επενδύσεων (ΔΕΕ) που προβλέπεται στο άρθρο 13 του ν. 3049/2002 (ΦΕΚ 212 Α΄), όπως ισχύει, είναι αρμόδια για την ένταξη των επενδύσεων στη Διαδικασία Ταχείας Αδειοδότησης, καθώς και για την εποπτεία και παρακολούθηση της. Η ΔΕΕ συγκροτείται από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών ως Πρόεδρο, από τον Υπουργό Ανάπτυξης και άλλα αρμόδια μέλη της Κυβέρνησης που συμμετέχουν ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η ΔΕΕ μπορεί να επιβάλει όρους για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στη Διαδικασία του παρόντος νόμου, με την προϋπόθεση ότι οι όροι αυτοί συναρτώνται με τα κριτήρια αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων για την ένταξη στη Διαδικασία του παρόντος νόμου. Η επιβολή όρων αποφασίζεται κατά περίπτωση και δεν είναι υποχρεωτική.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα της συγκρότησης της ΔΕΕ και εξειδικεύονται οι αρμοδιότητες της, ο τρόπος και η διαδικασία άσκησης τους, η οργάνωση και η λειτουργία της, η γραμματειακή της υποστήριξη, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα στα πλαίσια του παρόντος νόμου.

Άρθρο 11Αρμοδιότητα της Invest in Greece A.E.ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων Α.Ε. (ΕΛΚΕ Α.Ε.)», η οποία έχει συσταθεί και λειτουργεί σύμφωνα με το άρθρο πρώτο του ν. 2372/1996 (ΦΕΚ 29 Α) μετονομάζεται σε «Invest in Greece Α.Ε». που αποδίδεται στα ελληνικά ως «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε». και είναι αρμόδια στα πλαίσια του παρόντος νόμου, παράλληλα με τις λοιπές αρμοδιότητες της σύμφωνα με το άρθρο 1 του άρθρου πρώτου του ν. 2372/1996 (ΦΕΚ 29 Α΄) όπως ισχύει, να: α) δέχεται τις αιτήσεις για την ένταξη των επενδύσεων που υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος νόμου, β) ελέγχει το επιχειρησιακό σχέδιο και τη μελέτη επιπτώσεων στην ελληνική οικονομία και να αξιολογεί την πλήρωση των κριτηρίων για την ένταξη στη Διαδικασία, γ) αποστέλλει τους φακέλους των επενδύσεων στη ΔΕΕ και να εισηγείται σχετικά με την ένταξη τους στη Διαδικασία, δ) λειτουργεί ως Κέντρο Εξυπηρέτησης Επενδυτών (one−stop shop) για την εμπρόθεσμη διεκπεραίωση των διαδικασιών έκδοσης των απαραίτητων αδειών προκειμένου να υλοποιηθούν οι επενδύσεις που έχουν ενταχθεί στη Διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, ε) ενημερώνει τη ΔΕΕ για συγκεκριμένες περιπτώσεις καθυστερήσεων ή δυσχερειών και για τους λόγους στους οποίους αυτές οφείλονται, καθώς και να προτείνει σχετικές λύσεις.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Όπου στο ν. 2372/1996 και την κείμενη νομοθεσία αναφέρεται η επωνυμία «Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων Α.Ε». (ΕΛΚΕ Α.Ε.) εφεξής νοείται η επωνυμία «Invest in Greece A.E»..

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Όλες οι υπηρεσίες και οργανισμοί του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα υποχρεούνται να παρέχουν στην Invest in Greece κάθε αναγκαία συνδρομή, πληροφορία και διευκόλυνση για την πραγματοποίηση του σκοπού της στο πλαίσιο του παρόντος νόμου.

Άρθρο 12Υποβολή αιτήσεων ένταξης στη Διαδικασία Ταχείας ΑδειοδότησηςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Οι φάκελοι για την υπαγωγή των επενδύσεων στις διατάξεις και διαδικασίες του παρόντος νόμου υποβάλλονται στην Invest in Greece. Τα επενδυτικά σχέδια είναι δεσμευτικά για τον επενδυτή, ο οποίος δεν δύναται να τα μεταβάλλει μεταγενέστερα, εφόσον η επένδυση του ενταχθεί στη Διαδικασία, με τρόπο που να αλλοιώνονται τα κριτήρια με τα οποία αυτή επελέγη ή / και να παραβιάζονται οι όροι που ενδεχομένως ορίσθηκαν από τη ΔΕ Ε για υπαγωγή στη Διαδικασία αυτή. Οι επενδυτές που αιτούνται την υπαγωγή του σχεδίου τους στη Διαδικασία υποχρεούνται να υποβάλουν στην Invest in Greece: α) αίτηση και εντολή προς την Invest in Greece, β) επιχειρησιακό σχέδιο (business plan) της επένδυσης, που περιλαμβάνει οικονομικοτεχνική μελέτη και μελέτη σκοπιμότητας, γ) μελέτη επιπτώσεων της επένδυσης στην ελληνική οικονομία (investment impact assessment). Με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών εξειδικεύεται το περιεχόμενο της αίτησης και της εντολής προς την Invest in Greece, προσδιορίζεται το ελάχιστο περιεχόμενο του επιχειρησιακού σχεδίου, της οικονομοτεχνικής μελέτης, της μελέτης σκοπιμότητας και της μελέτης αντίκτυπου της επένδυσης και ρυθμίζονται λεπτομερειακά διαδικαστικά θέματα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η Invest in Greece μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δεκαπέντε εργάσιμων ημερών από την παραλαβή και πρωτοκόλληση του φακέλου της παραγράφου 1, καλεί τον επενδυτή για συνεργασία σχετικά με το αίτημα του. Εφόσον ο επενδυτής υποβάλει πλήρη φάκελο, η Invest in Greece υποχρεούται: α) να αναλάβει η ίδια επ’ ονόματι, κατ’ εντολή και για λογαριασμό του επενδυτή τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών και αδειοδοτήσεων που είναι απαραίτητες για την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης, και β) να παρέχει στον επενδυτή χρονοδιάγραμμα προόδου εντός ενός μηνός από τη συνάντηση για συνεργασία μαζί του.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Υποβαλλόμενος φάκελος που περιλαμβάνει μεν τα κατά τα ανωτέρω απαιτούμενα στοιχεία, πλην όμως κατά τον έλεγχο και την εξέταση του διαπιστώνεται ότι δεν πληροί τα κριτήρια της παραγράφου 2 του άρθρου 9, απορρίπτεται με νόμιμα αιτιολογημένη απάντηση της Invest in Greece και δεν εντάσσεται στη Διαδικασία. Φάκελος που δεν είναι πλήρης ως προς τα στοιχεία της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου απορρίπτεται από την Invest in Greece χωρίς αξιολόγηση.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η Invest in Greece γνωστοποιεί με επιστολή προς τον αιτούμενο επενδυτή τη θετική απόφαση της για την προώθηση του φακέλου του προς τη ΔΕΕ.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Με την κατάθεση του φακέλου της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού και εφόσον η επένδυση ενταχθεί στη Διαδικασία, τεκμαίρεται η συγκατάθεση του επενδυτή: α) για την υποχρεωτική διεκπεραίωση από την Invest in Greece των πράξεων της παραγράφου 2α΄ του παρόντος άρθρου, και β) για τη δημοσίευση της πορείας της επένδυσης του ανά στάδιο αδειοδότησης στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Invest in Greece. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αδειοδότησης, ο επενδυτής συνεργάζεται και επικοινωνεί μόνο με την Invest in Greece.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Η Invest in Greece διατηρεί το δικαίωμα επιλογής της σειράς με την οποία προωθούνται οι αιτήσεις που πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 9 για την προώθηση τους στη ΔΕΕ.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Μετά την ένταξη της επένδυσης στη Διαδικασία από τη ΔΕΕ και μετά από πρόσκληση του επενδυτή από την Invest in Greece ο ενδιαφερόμενος επενδυτής καταθέτει στην Invest in Greece πλήρη φάκελο των δικαιολογητικών που είναι κατά το νόμο απαραίτητα για την έγκριση και έκδοση των σχετικών αδειών, προκειμένου η Invest in Greece, να προωθήσει το σχετικό φάκελο στις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, όπως αυτές ορίζονται σύμφωνα με τις κείμενες για τις άδειες αυτές διατάξεις. Ο υποψήφιος επενδυτής φέρει το βάρος της πληρότητας και αλήθειας των στοιχείων του που πρέπει να υποβληθούν στις αρμόδιες κατά το νόμο υπηρεσίες και φορείς για την α−δειοδότηση και υποχρεούται να συνεργάζεται αμελητί με την Invest in Greece, εφόσον κληθεί προς τούτο προκειμένου να συμπληρωθούν τυχόν ελλείψεις. Σε περίπτωση παράβασης της υποχρέωσης του προηγούμενου εδαφίου, τότε είναι δυνατή η απένταξη της επένδυσης του από τη Διαδικασία, με απόφαση της ΔΕΕ μετά από εισήγηση της Invest in Greece.

Άρθρο 13Υποβολή δικαιολογητικών στις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς και έκδοση αδειώνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η πληρότητα του φακέλου δικαιολογητικών ελέγχεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς μέσα σε δεκαπέντε εργάσιμες ημέρες από τη γνωστοποίηση της απόφασης από την Invest in Greece στην αρμόδια υπηρεσία ή φορέα για την ένταξη της επένδυσης στη Διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση όλα τα απαιτούμενα και ελλείποντα για την πληρότητα του φακέλου στοιχεία και οι τυχόν απαραίτητες διευκρινίσεις και συμπληρώσεις πρέπει να αναφέρονται εξαντλητικά στην απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας προς την Invest in Greece. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται στους αρμόδιους φορείς μόνο μία φορά. Κάθε φορά που η Invest in Greece λαμβάνει τέτοια ενημέρωση καλεί τον ενδιαφερόμενο επενδυτή να συμπληρώσει το φάκελο και διαβιβάζει τα συμπληρωματικά στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η εξέταση των φακέλων της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου γίνεται από τις κατά νόμο αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς κατά αποκλειστική προτεραιότητα. Για τους υπαλλήλους των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων ισχύουν οι πειθαρχικές κυρώσεις του Υπαλληλικού Κώδικα για τη μη συμμόρφωση με την υποχρέωση του πρώτου εδαφίου του παρόντος άρθρου. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς υποχρεούνται να ενημερώνουν εγγράφως την «Invest in Greece» για τους λόγους μη εμπρόθεσμης συμμόρφωσης των πειθαρχικών κυρώσεων του προηγούμενου εδαφίου εφαρμοζομένων και στην περίπτωση αυτή.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Όλες οι άδειες που απαιτούνται για τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και λειτουργία των επενδύσεων που έχουν ενταχθεί στο πεδίο εφαρμογής του νόμου αυτού λογίζεται ότι έχουν εκδοθεί, αν οι αρμόδιες και συναρμόδιες για την έκδοση τους υπηρεσίες και φορείς δεν έχουν προβεί σε έγγραφη νόμιμα αιτιολογημένη άρνηση έκδοσης προς τον Πρόεδρο της ΔΕΕ μέσα στις προθεσμίες που ορίζονται για την έκδοση αυτών των αδειών σύμφωνα με τις κείμενες για τις άδειες αυτές διατάξεις, οι οποίες είναι αποκλειστικές, και σε κάθε περίπτωση εντός τριών μηνών. Όλες οι ως άνω προθεσμίες άρχονται από τη γνωστοποίηση της παραγράφου 1, εκτός αν έχει μεσολαβήσει διαβίβαση συμπληρωματικών στοιχείων κατά το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, οπότε οι προθεσμίες αρχίζουν από τη διαβίβαση των συμπληρωματικών στοιχείων. Τα ανωτέρω ισχύουν αναλογικά για τις άδειες, εξουσιοδοτήσεις, εγκρίσεις και πράξεις που εκδίδονται από Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. του ευρύτερου δημοσίου τομέα και ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμίδας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Σε κάθε περίπτωση οι δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις και οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας προβαίνουν αμέσως και κατά προτεραιότητα στην εκτέλεση εργασιών και ενεργειών αρμοδιότητας τους, που είναι αναγκαίες για την ομαλή και απρόσκοπτη υλοποίηση των επενδύσεων που έχουν ενταχθεί στη Διαδικασία του παρόντος νόμου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Σε περίπτωση που κατά την πορεία της αδειοδότησης προκύπτει ότι συμπληρωματικές ειδικές άδειες ή διαδικασίες είναι απαραίτητες, λογίζεται ότι οι άδειες αυτές έχουν εκδοθεί και οι διαδικασίες ακολουθηθεί, αν οι αρμόδιες και συναρμόδιες προς αυτό υπηρεσίες και φορείς δεν έχουν προβεί σε έγγραφη νόμιμα αιτιολογημένη άρνηση έκδοσης προς τον Πρόεδρο της ΔΕΕ μέσα στις προθεσμίες που ορίζονται για τη βασική αδειοδότη−ση, οι οποίες λογίζονται ως αποκλειστικές και στην περίπτωση αυτή και σε κάθε περίπτωση εντός τριών μηνών από τη γνωστοποίηση της παραγράφου 1 προς τις υπηρεσίες ή φορείς που είναι αρμόδιες για τις συμπληρωματικές ειδικές άδειες ή διαδικασίες. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου ισχύουν και στην περίπτωση αυτή.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Η Διαδικασία Ταχείας Αδειοδότησης κάθε επένδυσης ολοκληρώνεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία μνημονεύει για κάθε επένδυση χωριστά κάθε άδεια που έχει εκδοθεί και κάθε άδεια που τεκμαίρεται ότι έχει εκδοθεί και δίδει την άδεια για την υλοποίηση της επένδυσης. Η απόφαση αυτή δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, είναι εκτελεστή και προσβάλλεται με αίτηση ακυρώσεως εντός της νόμιμης προθεσμίας, η οποία ξεκινά από την ημερομηνία δημοσίευσης της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Άρθρο 14 ΣύμβουλοιΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Με απόφαση της Invest in Greece μπορεί να συνάπτονται συμβάσεις παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών ή έργου με χρηματοοικονομικούς, νομικούς, τεχνικούς και άλλους συμβούλους με σκοπό την αξιολόγηση των αιτήσεων για την ένταξη των επενδύσεων ή και των επιχειρηματικών σχεδίων στο νόμο αυτόν. Η σύναψη των συμβάσεων αυτών δύναται να γίνεται με ή χωρίς διαγωνισμό κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας. Οι συμβάσεις του παρόντος άρθρου εξαιρούνται από την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 7 του άρθρου 19 του π.δ. 774/1980 (ΦΕΚ189 Α΄), καθώς και του άρθρου 6 του ν. 2527/1997 (ΦΕΚ 206 Α), όπως ισχύει.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Αν για τις υπηρεσίες που προβλέπονται στην παράγραφο 1 απαιτείται η παροχή υπηρεσιών τρίτων (υπεργολάβων), η σχετική δαπάνη περιλαμβάνεται στην αμοιβή των συμβούλων, εφόσον δεν προβλέπεται διαφορετικά στη σύμβαση. Σε κάθε περίπτωση υπεύθυνος και υπόλογος για την παροχή των υπηρεσιών και την καλή εκτέλεση της σύμβασης παραμένει ο σύμβουλος που συμβάλλεται με την Invest in Greece στα πλαίσια του παρόντος άρθρου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι σύμβουλοι πρέπει να έχουν κύρος και εμπειρία στα αντίστοιχα θέματα και ειδικότερα σε θέματα επενδύσεων. Οι σύμβουλοι οφείλουν να τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας του επαγγέλματος τους και το επαγγελματικό απόρρητο, ακόμη και μετά το πέρας της εργασίας τους. Οι σύμβουλοι οφείλουν να ενημερώνουν την Invest in Greece αν συντρέχει περίπτωση τα συμφέροντα του Δημοσίου να συγκρούονται προς τα συμφέροντα τους αναφορικά με το υπό κρίση επενδυτικό σχέδιο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Οι σύμβουλοι οφείλουν να διαθέτουν έμπειρο προσωπικό με την κατάλληλη εξειδίκευση, να οργανώνουν, διοικούν και διαχειρίζονται το έργο τους με τρόπο ώστε να μην καθυστερεί τη διαδικασία προώθησης των επενδύσεων και με το πέρας της εργασίας τους να παραδίδουν στην Invest in Greece όλο το υλικό που παρήχθη στη διάρκεια της. Το υλικό αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους συμβούλους μεταγενέστερα, χωρίς ρητή αναφορά του έργου για το οποίο παρήχθη σε συνεργασία με την Invest in Greece στα πλαίσια του παρόντος νόμου.

Αθήνα, 20 Ιουλίου 2009
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ