155 Α' 2014

ΝΟΜΟΣ 4276/2014

Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις.

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ΄ - ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Άρθρο 55 - Ρυθμίζεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου
ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2
30 Ιουλίου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 155
30 Ιουλίου 2014

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4276
Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Διορθώσεις του ν. 4256/2014 (Α΄ 92) «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» α. Στην περίπτωση δδ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 2 η φράση «του άρθρου 13» αντικαθίσταται από τη φράση «του άρθρου δέκατου τρίτου». β. Στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 7 η φράση «με καταστάσεις επιβαινόντων.» αντικαθίσταται από τη φράση «με ενημερωμένες καταστάσεις επιβαινόντων.». γ. Στο δεύτερο εδάφιο της περίπτωσης α΄ της παρ. 2 του άρθρου 8 ο αριθμός του Φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στην παρένθεση «(Α΄ 80)» αντικαθίσταται από το ορθό «(Α΄ 48)». δ. Στο δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 4 του άρθρου 9 η φράση «από τον πλοιοκτήτη ή τον κυβερνήτη» αντικαθίσταται από τη φράση «από τον πλοίαρχο ή τον κυβερνήτη». ε. Στο τέλος της υποπερίπτωσης α΄ της περίπτωσης δ΄ της παρ. 3 του άρθρου 9 του ν. 4256/2014 (Α΄ 92) προστίθεται η ακόλουθη φράση: «και τις υποχρεώσεις για την υποβολή πληροφοριών κατάπλου και απόπλου, που απορρέουν από την ενωσιακή νομοθεσία και περιγράφονται στο π.δ. 49/2005 (Α΄ 66), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, και στο π.δ. 16/2011 (Α΄ 36).» στ. Στην περίπτωση α΄ της παραγράφου 4 του άρθρου 14 η φράση «,των επιβατηγών πλοίων και των μικρών σκαφών του Πρώτου Μέρους» αντικαθίσταται από τη φράση «και των επαγγελματικών τουριστικών ημερόπλοιων του Πρώτου Μέρους». ζ. Στο δεύτερο εδάφιο του στοιχείου i) της υποπερίπτωσης ββ΄ της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 4 του άρθρου 14 η λέξη «επιβάτη» αντικαθίσταται από τη λέξη «πρόσωπο». η. Στο τελευταίο εδάφιο της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 8 του άρθρου 15 η φράση «επικυρωμένο αντίγραφο» αντικαθίσταται από τη φράση «ευκρινή αντίγραφα». θ. Στο πρώτο εδάφιο της υποπερίπτωσης ββ΄ της περίπτωσης Α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 42 η φράση «Με την επιφύλαξη των διατάξεων των περιπτώσεων β΄ και δ΄ της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου» αντικαθίσταται από τη φράση «Με την επιφύλαξη των διατάξεων των υποπεριπτώσεων ββ΄ και δδ΄ της περίπτωσης Β΄ της παρούσας παραγράφου». ι. Στην υποπερίπτωση ββ΄ της περίπτωσης Β΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 42 η φράση «της περίπτωσης α΄» αντικαθίσταται από τη φράση «της υποπερίπτωσης αα΄ ανωτέρω» και η φράση «της παραγράφου 2 του άρθρου 12» αντικαθίσταται από τη φράση «της παραγράφου 3 του άρθρου 12». ια. Η υποπερίπτωση ββ΄ της περίπτωσης Γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 42 αντικαθίσταται ως εξής: «Στα πλοία της υποπερίπτωσης αα΄ ανωτέρω έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της υποπερίπτωσης ββ΄ της περίπτωσης Α΄ και της υποπερίπτωσης δδ΄ της περίπτωσης Β΄ της παρούσας παραγράφου.» ιβ. Στην περίπτωση Δ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 42 η λέξη «έγκριση» αντικαθίσταται από τη λέξη «βεβαίωση».

Λευκάδα, 30 Ιουλίου 2014
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟI ΥΠΟΥΡΓΟI
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ−ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.
Αθήνα, 30 Ιουλίου 2014
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ