40 Α' 2010

ΝΟΜΟΣ 3833/2010

Προστασία της εθνικής οικονομίας − Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄ - ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ
Άρθρο 11 - Περιορισµός προσλήψεων για τα έτη 2011 έως και 2013
15 Μαρτίου 2010

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 40
15 Μαρτίου 2010

NOMOΣ ΥΠ’ΑΡΙΘ. 3833
Προστασία της εθνικής οικονομίας − Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 11Περιορισµός προσλήψεων για τα έτη 2011 έως και 2013ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Από την 1η Ιανουαρίου 2011 και µέχρι την 31η ∆εκεµβρίου 2013, ο αριθµός των ετήσιων προσλήψεων και διορισµών του µόνιµου προσωπικού και του προσωπικού µε σχέση εργασίας αορίστου χρόνου στους φορείς της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3812/2009, δεν µπορεί να είναι µεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς πέντε (µία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις), στο σύνολο των φορέων. Οι αποχωρήσεις υπολογίζονται την 31η ∆εκεµβρίου του αµέσως προηγούµενου έτους και αφορούν στο σύνολο του έτους αυτού. Στον υπολογισµό του αριθµού του προς πρόσληψη προσωπικού στο σύνολο των φορέων, συνυπολογίζεται και ο υποχρεωτικός διορισµός των αποφοίτων της Σχολής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης και της Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και ο υποχρεωτικός διορισµός που διενεργείται βάσει ειδικών διατάξεων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ειδικά για το εκπαιδευτικό προσωπικό, όλων των βαθµίδων εκπαίδευσης, τα Σώµατα Ασφαλείας, το Λιµενικό Σώµα, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του τοµέα υγείας, ο λόγος αυτός ορίζεται σε ένα προς ένα (µία πρόσληψη ανά µία αποχώρηση).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Από τη ρύθµιση αυτή εξαιρούνται: α) οι µετακλητοί υπάλληλοι, β) το µη πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων ∆υνάµεων, γ) οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού νέων νοσηλευτικών µονάδων, δ) επιτυχόντες του Α.Σ.Ε.Π. και των φορέων, των παραγράφων 2 και 3 του προηγούµενου άρθρου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Αν για οποιαδήποτε αιτία το σύνολο των προσλήψεων είναι µικρότερο του λόγου ένα προς πέντε, µε απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης, οι υπολειπόµενες θέσεις διατηρούνται για πλήρωση σε επόµενο έτος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Οι κατά τις προηγούµενες παραγράφους προσλήψεις εγκρίνονται κατά περίπτωση από την Τετραµελή Επιτροπή της παρ. 1 του άρθρου 2 της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει, µε βάση τις προτεραιότητες και τις ανάγκες, όπως προκύπτουν από τον ετήσιο προγραµµατισµό προσλήψεων, στο σύνολο των φορέων του άρθρου 1 του ν. 3812/2009.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης και Οικονοµικών καθορίζονται οι προτεραιότητες και τα κριτήρια για την κατανοµή του προσωπικού της προηγούµενης παραγράφου. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης κατανέµονται οι εγκριθείσες θέσεις ανά υπηρεσία και φορέα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Εγκρίσεις πρόσληψης προσωπικού µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου και συµβάσεις µίσθωσης έργου για το έτος 2010 περιορίζονται κατά τριάντα τοις εκατό (30%), σε σχέση µε τις αντίστοιχες εγκρίσεις του έτους 2009. Ο περιορισµός αυτός δεν ισχύει για προσλήψεις προσωπικού ορισµένου χρόνου που γίνονται για κάλυψη απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Από τη δηµοσίευση του παρόντος δεν επιτρέπεται η απόσπαση εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέσεις χωρίς πλήρη εκπαιδευτικά και διδακτικά καθήκοντα. Με ευθύνη του Υπουργού Παιδείας, ∆ια Βίου Μάθησης και Θρησκευµάτων, οι υφιστάµενες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος αποσπάσεις εκπαιδευτικών µειώνονται υποχρεωτικά κατά πενήντα τοις εκατό (50%), το αργότερο µέχρι τις 30 Αυγούστου 2010. Επίσης απαγορεύονται στο σύνολό τους οι αποσπάσεις σε καθήκοντα διάφορα της ειδικότητάς τους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, του στρατιωτικού προσωπικού, καθώς και του προσωπικού των Σωµάτων Ασφαλείας, συµπεριλαµβανοµένου και αυτού του Λιµενικού Σώµατος. Στο νοσηλευτικό προσωπικό συµπεριλαµβάνεται το τεχνικό προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυµάτων, καθώς και το προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άµεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.). Όλες οι υπάρχουσες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος αποσπάσεις του προσωπικού αυτού ανακαλούνται µε ευθύνη των καθ’ ύλην αρµόδιων Υπουργών, µέχρι 30 Απριλίου 2010.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Οι κατά νόµο υποχρεωτικές µετατάξεις συνοδεύονται µε κατάργηση ή µεταφορά των αντίστοιχων οργανικών θέσεων.

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2010
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ι. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ
ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Κ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ
Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους Αθήνα, 12 Μαρτίου 2010
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Χ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ