167 Α' 2010

ΝΟΜΟΣ 3883/2010

Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων − Θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας και συναφείς διατάξεις.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η΄ - ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
24 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 167
24 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3883
Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων − Θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας και συναφείς διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:
ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΙΑ
ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η΄ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Άρθρο 60Προϊσχύουσες διατάξεις

Για τις κατηγορίες στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ ανεξαρτήτως βαθμού που δεν γίνεται πρόβλεψη στον παρόντα νόμο εξακολουθούν να ισχύουν οι προϊσχύουσες διατάξεις νόμων.

Άρθρο 61Στρατιωτικοί Δικαστικοί Γραμματείς

Οι Στρατιωτικοί Δικαστικοί Γραμματείς κατατάσσονται με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού ως κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν εισηγήσεως του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ εντός τριών (3) μηνών από τη θέση σε ισχύ του παρόντος, ρυθμίζονται ο τρόπος προκηρύξεως του διαγωνισμού, οι αναγκαίες δημοσιεύσεις, τα προσόντα και οι προϋποθέσεις των υποψηφίων στο διαγωνισμό Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων, τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν και ο τρόπος υποβολής τους, ο έλεγχος των προσόντων και των δικαιολογητικών των υποψηφίων, ο τόπος και ο χρόνος της υγειονομικής εξέτασης των υποψηφίων, τα εξεταστέα μαθήματα, η εξεταστέα ύλη κάθε μαθήματος, η συγκρότηση και λειτουργία των εξεταστικών επιτροπών, ο τρόπος διενέργειας του διαγωνισμού, η βαθμολόγηση των μαθημάτων, η εξαγωγή των μερικών και τελικών αποτελεσμάτων, ο τρόπος κυρώσεως των πινάκων επιτυχίας στο διαγωνισμό, ο τρόπος κατατάξεως των επιτυχόντων, η εκπαίδευση των νεοκατατασσομένων Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων, όπως και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. Οι υπηρετούντες Ανθυπασπιστές Δικαστικοί Γραμματείς, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, κρίνονται, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου περί Ιεραρχίας και Εξέλιξης των Αξιωματικών ΕΔ, σε έκτακτη κρίση από το ΣΠΑΚΣ και προάγονται στον επόμενο βαθμό, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα τυπικά προσόντα. Μόνο για τις προϋποθέσεις κρίσεως και προαγωγής, ως ημερομηνία ονομασίας Αξιωματικών των Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων που υπηρετούν κατά τη δημοσίευση του παρόντος, λογίζεται αυτή της ονομασίας τους ως Ανθυπασπιστών.

Άρθρο 62Τροποποίηση διατάξεων του ν. 1911/1990ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (ΦΕΚ 166/Α΄), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «1. Στη γενική ειδικότητα των Ιατρών, Οδοντιάτρων, Κτηνιάτρων, Φαρμακοποιών και Ψυχολόγων του Υγειονομικού Σώματος εντάσσονται, μετά από αίτησή τους, οι Αξιωματικοί Νοσηλευτικής των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον φέρουν βαθμό μέχρι του Λοχαγού και αντιστοίχων των άλλων Κλάδων και είναι κάτοχοι πτυχίου Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής και Φαρμακευτικής Σχολής και τμημάτων Ψυχολογίας Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η παράγραφος 2 του άρθρου 26 του ν. 1911/1990 (ΦΕΚ 166/Α΄), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «2. Η ένταξη ενεργείται εντός του ιδίου Κλάδου με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ύστερα από πρόταση του οικείου Γενικού Επιτελείου. Οι εντασσόμενοι διατηρούν το βαθμό που έφεραν και τη μεταξύ τους αρχαιότητα που είχαν πριν την ένταξή τους και καθίστανται νεότεροι όσων ομοιοβάθμων τους Αξιωματικών της ειδικότητάς τους απέκτησαν το βαθμό που φέρουν κατά το ίδιο έτος. Το ίδιο ισχύει για τους ενταχθέντες μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 6 του άρθρου 8 του ν. 1911/1990 (ΦΕΚ 166/Α΄), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, μετά τη φράση «σε άλλη στρατιωτική σχολή» προστίθεται η φράση «ή σε παραγωγική σχολή των Σωμάτων Ασφαλείας».

Άρθρο 63Προσόντα κατατασσόμενων στελεχών

Όσοι κατατάσσονται ως στελέχη στις τάξεις των ΕΔ πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70 μ.) οι άνδρες και ένα μέτρο και εξήντα εκατοστά (1,60 μ.) οι γυναίκες.

Άρθρο 64Κάλυψη Δικαστικών Εξόδων

Οι διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 20 του ν. 1481/1984 (ΦΕΚ 152/Α΄), η οποία προστέθηκε με το άρθρο 16 του ν.2018/1992 (ΦΕΚ 33/Α΄) και αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου 12 του ν.3103/2003 (ΦΕΚ 23/Α΄), καθώς και οι διατάξεις του π. δ. 15/2007 (ΦΕΚ 11/Α΄) που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της παραγράφου αυτής, εφαρμόζονται ανάλογα και για τους κάθε είδους και κατηγορίας στρατιωτικούς ή πολιτικούς υπαλλήλους των ΕΔ ή μελών των οικογενειών τους για την υπεράσπιση ή την παράστασή τους ως πολιτικώς εναγόντων ενώπιον δικαστικών αρχών σε υποθέσεις που πηγάζουν από την εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Άρθρο 65Προαγωγή επ’ Ανδραγαθία

Η παράγραφος 4 του άρθρου 25 του παρόντος νόμου ισχύει για το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ.

Άρθρο 66Έξοδα Κηδείας Αξιωματικών

Στις περιπτώσεις της υποπαραγράφου 13δ του άρθρου 26 του παρόντος νόμου, η κηδεία του αποβιώσαντος γίνεται δημοσία δαπάνη.

Άρθρο 67Μονιμοποιηθέντες εξ Εφέδρων Αξιωματικοί

Οι διατάξεις της υποπαραγράφου 4γ του άρθρου 39 του παρόντος νόμου εφαρμόζεται και για τους Αξιωματικούς που μονιμοποιήθηκαν προ της δημοσίευσής του.

Άρθρο 68Αξιωματικοί Ειδικοτήτων του ΠΝ

Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται για τους Αξιωματικούς της υποπαραγράφου 2γ(3) του άρθρου 3 του παρόντος νόμου ο όρος «Πληρωμάτων Στόλου Υπηρεσιών και Τεχνών», αντικαθίσταται με τον όρο «Ειδικοτήτων», ο οποίος περιλαμβάνει και τους Αξιωματικούς που αναφέρονται στην περίπτωση (5) της παραγράφου β΄του άρθρου 2 του παρόντος νόμου.

Άρθρο 69Μονιμοποίηση Εθελοντών Μακράς ΘητείαςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Εθελοντές Μακράς Θητείας της περίπτωσης ια΄ του άρθρου 1 του παρόντος νόμου, που υπηρετούν κατά τη δημοσίευσή του, δύνανται να μονιμοποιούνται με το βαθμό που φέρουν κατόπιν αιτήσεώς τους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η μονιμοποίηση ενεργείται με προεδρικό διάταγμα, κατόπιν προτάσεως του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ύστερα από απόφαση του οικείου Ανώτατου Συμβουλίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι μονιμοποιούμενοι διατηρούν τη μεταξύ τους αρχαιότητα εντός της επετηρίδας τους.

Άρθρο 70Αρμοδιότητες Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης

Ως προς τις αρμοδιότητες της Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) του ΠΝ: α. Όπου σε κανονιστικές πράξεις οι οποίες έχουν εκδοθεί με μέριμνα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναγράφονται αρμοδιότητες της ΔΝΕ σε θέματα διαχείρισης του κατώτερου προσωπικού του ΠΝ, αυτές αναλαμβάνονται από το ΓΕΝ. β. Με πρόταση και μέριμνα του ΓΕΝ προωθούνται οι αναγκαίες τροποποιήσεις στις υφιστάμενες κανονιστικές πράξεις, ώστε να εναρμονιστούν με τη διάταξη της προηγούμενης υποπαραγράφου. γ. Εκκρεμείς κατά την έναρξη ισχύος των ανωτέρω ρυθμίσεων υποθέσεις σε οποιοδήποτε στάδιο συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σύμφωνα με τις υφιστάμενες μέχρι τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου διατάξεις. ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΔΟΜΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΟΜΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Άρθρο 71Δομή Διοίκησης των Ενόπλων ΔυνάμεωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η παρ. 2 του άρθρου 1 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «2. Η ευθύνη για την άμυνα της Χώρας ανήκει στην Κυβέρνηση, η οποία καθορίζει την Πολιτική Εθνικής Άμυνας και ασκεί σύμφωνα με το άρθρο 45 του Συντάγματος τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων δια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) που δρα στο πλαίσιο του νόμου και των σχετικών αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ). Η Βουλή ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο στις Ένοπλες Δυνάμεις δια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ο οποίος είναι υπεύθυνος ενώπιόν της.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περίπτωση ιστ΄ της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «ιστ. Τοποθετεί τους Αντιστράτηγους και Υποστράτηγους σε θέση Αντιστράτηγου, όταν παρίσταται ανάγκη, τον Αρχηγό του Στόλου, τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας, τον Υπαρχηγό και τον Επιτελάρχη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), μετά από πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος λαμβάνει υπόψη και τις έγγραφες εισηγήσεις του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου του οικείου Κλάδου.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η παράγραφος 2 του άρθρου 5 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «2. Προΐσταται του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων και έχει όλες τις αρμοδιότητες του παρόντος νόμου, καθώς και αυτές που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η περίπτωση ζ΄της παρ. 3 του άρθρου 5 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «ζ. Αποφασίζει για τη συγκρότηση, ανασυγκρότηση και διάλυση Μονάδων των Κλάδων των ΕΔ και διακλαδικών Μονάδων, μετά από εισήγηση του οικείου Ανωτάτου Συμβουλίου ή του ΓΕΕΘΑ και γνωμάτευση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ).»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Στην παρ. 15 του άρθρου 5 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, διαγράφονται οι λέξεις «μέσω του Α/ΓΕΑ».

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 16 του άρθρου 5 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «16. Ο συντονισμός γίνεται μέσω του ΓΕΕΘΑ μετά από εισήγηση των αρμόδιων φορέων των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Το πρώτο εδάφιο της παρ. 17 του άρθρου 5 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «17. Με κανονισμούς που εκδίδονται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και κυρώνονται με προεδρικό διάταγμα, μετά από εισηγήσεις των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων προς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και αυτού προς τον Υπουργό, ρυθμίζονται τα παρακάτω θέματα:» 8. Στην παρ. 19 του άρθρου 5 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, οι λέξεις «σύμφωνη γνώμη του ΣΑΓΕ» αντικαθίσταται από τις λέξεις «γνωμάτευση του ΣΑΓΕ». 9. Το εδάφιο α΄της παραγράφου 4 του άρθρου 8 του ν.2292/1995(ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «α. Εκτιμήσεις επί καταστάσεων που παρουσιάζονται στο εγγύς ή ευρύτερο περιβάλλον και είναι δυνατόν να επηρεάσουν την ασφάλεια ή τις σχέσεις της Χώρας με άλλα κράτη και για θέματα που απαιτούν άμεση αντίδραση σε επεισόδια ή έκτακτες καταστάσεις, που μπορούν να οδηγήσουν σε ένταση ή κρίση.» 10. Το εδάφιο β΄της παραγράφου 4 του άρθρου 8 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «β. Θέματα δομής, διοίκησης και δυνάμεων, εξοπλιστικών και ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς και Προϋπολογισμού και Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.» 11. Η περίπτωση β΄ της παραγράφου 6 του άρθρου 10 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «β. Την υποβολή εισηγήσεων ή γνωμοδοτήσεων προς τον Α/ΓΕΕΘΑ και δια αυτού στον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας για θέματα Εθνικής Στρατιωτικής Στρατηγικής, στρατιωτικής Αξιολόγησης της κατάστασης, κατευθύνσεων αμυντικής σχεδίασης, δομής διοίκησης και 3516 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) δυνάμεων, όπως και για άλλα μείζονος σημασίας θέματα για την Εθνική ΄Αμυνα.» 12. Το εδάφιο γ΄ της παραγράφου 6 του άρθρου 10 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «γ. Την υποβολή γνωματεύσεων στον Α/ΓΕΕΘΑ για το Γενικό Σχέδιο Άμυνας της Χώρας (ΓΕ.Σ.Α.Χ.), των Γενικών Σχεδίων που απορρέουν από αυτό, καθώς και των Ειδικών και Ενδεχόμενων Σχεδίων, στο πλαίσιο της κάθετης δομής διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης υποβολή γνωματεύσεων για θέματα που αφορούν στη διαμόρφωση ενιαίων επιχειρησιακών δογμάτων, τις στρατιωτικές συμφωνίες και λοιπά θέματα αρμοδιότητάς του.» 13. Στο τέλος του πρώτου εδαφίου της παρ. 8 του άρθρου 10 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄) όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει, τίθεται αντί της τελείας κόμμα και προστίθεται η φράση «και αφορούν την υπηρεσιακή κατάσταση αξιωματικών.». 14. Η παρ. 2 του άρθρου 11 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «2. Ο Α/ΓΕΕΘΑ επιλέγεται από το ΚΥΣΕΑ, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, μεταξύ των εν ενεργεία Αντιστρατήγων Όπλων, Αντιναυάρχων Μαχίμων, Αντιπτεράρχων Ιπταμένων. Ο Α/ΓΕΕΘΑ διορίζεται με προεδρικό διάταγμα, με το οποίο και προάγεται σε Στρατηγό, Ναύαρχο ή Πτέραρχο.» 15. Η παρ. 5 του άρθρου 11 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «5. Ο Α/ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο των οδηγιών του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και αναφερόμενος σε αυτόν κατά την παρ. 2 του άρθρου 1 του νόμου αυτού, ασκεί την πλήρη διοίκηση όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.» 16. Η παρ. 6 του άρθρου 11 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «6. α. Οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας ασκούν τη διοικητική διοίκηση του κλάδου τους στο πλαίσιο των ενιαίων οδηγιών και διαταγών του Α/ΓΕΕΘΑ και των όσων ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο. β. Οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας εντάσσονται στην αλυσίδα της επιχειρησιακής διοίκησης και διοικούν τους κλάδους τους σύμφωνα με τις οδηγίες και διαταγές του Α/ΓΕΕΘΑ και με όσα ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο, αναλαμβάνοντας τις αποστολές και τα έργα που τους ανατίθενται από αυτόν.» 17. Η παρ. 7 του άρθρου 11 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «7. Ο Α/ΓΕΕΘΑ υλοποιεί τις αποφάσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του ΣΑΓΕ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.» 18. Η παρ. 8 του άρθρου 11 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει αντικαθίσταται ως εξής: «8. Ο Α/ΓΕΕΘΑ, με βάση την Πολιτική Εθνικής Άμυνας και την Εθνική Στρατιωτική Στρατηγική: α. Συντάσσει το Γενικό Σχέδιο Άμυνας της Χώρας (ΓΕ. Σ.Α.Χ.) μετά από γνωμάτευση του ΣΑΓΕ. β. Εκδίδει τα Γενικά, Ειδικά και Ενδεχόμενα Σχέδια μετά από γνωμάτευση του ΣΑΓΕ. γ. Εκδίδει τα Ενιαία Επιχειρησιακά Δόγματα μετά από γνωμάτευση του ΣΑΓΕ. δ. Εισηγείται στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, μετά από γνωμάτευση του ΣΑΓΕ, την οργάνωση του Συστήματος Χειρισμού Κρίσεων. ε. Οργανώνει στο ΓΕΕΘΑ Ενιαίο Σύστημα Συλλογής Επεξεργασίας και Εκμετάλλευσης Στρατιωτικών Πληροφοριών, εκδίδοντας τις αναγκαίες οδηγίες και διαταγές. Προς το σκοπό αυτόν και στο πλαίσιο σχετικών οδηγιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς και υπηρεσίες προς τους οποίους θέτει τις προτεραιότητες της επιχειρησιακής κατάστασης με σκοπό την αποτελεσματική υποστήριξή της. στ. Οργανώνει το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ). ζ. Καθορίζει την πολιτική διεξαγωγής ασκήσεων, μετά από γνωμάτευση του ΣΑΓΕ. η. Καθορίζει τα της συγκρότησης και λειτουργίας Σχολών και Κέντρων κοινής εκπαίδευσης προσωπικού Κλάδων ΕΔ, με ή χωρίς συμμετοχή στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και υπαλλήλων κρατικών υπηρεσιών και οργανισμών, ώστε να εξασφαλίζεται η δημιουργία στελεχών κατάλληλων για το χειρισμό θεμάτων Εθνικής Άμυνας, διακλαδικής σχεδίασης, καθώς και ελέγχου και διεύθυνσης των διακλαδικών επιχειρήσεων. θ. Εισηγείται προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας τον προϋπολογισμό του ΓΕΕΘΑ και διατυπώνει τη γνώμη του για τους προϋπολογισμούς των κλάδων. ι. Εισηγείται την προτεραιότητα των εξοπλιστικών προγραμμάτων μετά από γνωμάτευση του ΣΑΓΕ στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου και μεσοπρόθεσμου προγραμματισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. ια. Εισηγείται στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στρατολογικά θέματα, μετά από γνωμάτευση του ΣΑΓΕ. ιβ. Κατευθύνει και συντονίζει την Πολιτική Σχεδίαση Έκτακτης Ανάγκης όλου του δυναμικού του πολιτικού τομέα της Χώρας, σε ό,τι αφορά την Εθνική Άμυνα και την επιβίωση στον πόλεμο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία και την επιχειρησιακή σχεδίαση. ιγ. Συντονίζει τα θέματα πολιτικής επιστράτευσης της Χώρας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. ιδ. Συντονίζει και κατευθύνει από την περίοδο ειρήνης, σε ό,τι αφορά τη συμβολή τους στην άμυνα της Χώρας, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΚΥΣΕΑ και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και προς υποστήριξη της επιχειρησιακής σχεδίασης του ΓΕΕΘΑ, την Ελληνική Αστυνομία (μέσω του ΓΕΣ), το Πυροσβεστικό Σώμα (μέσω του ΓΕΣ), το Λιμενικό Σώμα (μέσω του ΓΕΝ), την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (μέσω του ΓΕΑ), καθώς και κάθε άλλη εμπλεκόμενη κρατική υπηρεσία. Τα παραπάνω εφαρμόζονται και σε περίοδο δοκιμής εθνικών σχεδίων, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. ιε. Εισηγείται στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, μετά από γνωμάτευση του ΣΑΓΕ, θέματα Παλλαϊκής Άμυνας, όπως ο σχετικός νόμος ορίζει.» 19. Η παράγραφος 12 του άρθρου 11 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «12. Είναι αρμόδιος για την οργάνωση, διάθεση, καθώς και για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των Δυνάμεων, που βρίσκονται σε αποστολές εκτός της Ελληνικής Επικράτειας, σύμφωνα με αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.» 20. Οι παράγραφοι 13, 14 και 15 του άρθρου 11 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, καταργούνται και οι επόμενες παράγραφοι αναριθμούνται αναλόγως. 21. Η παρ. 1 του άρθρου 13 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «1. Οι μονάδες και υπηρεσίες του ΓΕΕΘΑ καθορίζονται με αποφάσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας μετά από εισήγηση του Α/ΓΕΕΘΑ.» 22. Τα εδάφια γ΄ και δ΄ της παρ. 19 του άρθρου 11 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, καταργούνται. 23. Οι παράγραφοι 20 και 21 του άρθρου 11 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, καταργούνται. 24. Η παρ. 1 του άρθρου 12 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «1. Το ΓΕΕΘΑ είναι το επιτελικό όργανο και το Διακλαδικό Στρατηγείο μέσω του οποίου ο Α/ΓΕΕΘΑ βοηθείται στην άσκηση των καθηκόντων του στο πλαίσιο της πλήρους διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων. Το ΓΕΕΘΑ υπέρκειται των ΓΕΣ−ΓΕΝ−ΓΕΑ που αποτελούν τους τρεις πυλώνες του. Οι κλάδοι, οι διευθύνσεις και οι λοιπές μονάδες των ΓΕΕΘΑ−ΓΕΣ−ΓΕΝ−ΓΕΑ συγκροτούνται έτσι ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή επιχειρησιακή και διοικητική αποτελεσματικότητα, ευελιξία, οικονομία δυνάμεων, ομοιομορφία και διακλαδικότητα.» 25. Η παρ. 2 του άρθρου 12 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «2. Το ΓΕΕΘΑ περιλαμβάνει έναν Υπαρχηγό και τον Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ, οι οποίοι προέρχονται από τους άλλους Κλάδους των ΕΔ από αυτόν που προέρχεται ο Αρχηγός. Οι επί μέρους αρμοδιότητες καθορίζονται με τον Κανονισμό Οργάνωσης και Λειτουργίας του ΓΕΕΘΑ.» 26. Η παρ. 3 του άρθρου 12 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «3. Ο Υπαρχηγός και ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ φέρουν το βαθμό του Αντιστρατήγου, Αντιναυάρχου ή Αντιπτεράρχου και είναι προέλευσης Όπλων του ΣΞ, Μαχίμων του ΠΝ και Ιπταμένων της ΠΑ.» 27. Η παρ. 5 του άρθρου 12 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «5. Το ΓΕΕΘΑ είναι οργανωμένο σε Κλάδους, Διευθύνσεις και Τμήματα. Η οργάνωση, η διάρθρωση και οι αρμοδιότητές τους καθορίζονται με Κανονισμό Οργάνωσης και Λειτουργίας, ο οποίος συντάσσεται από τον Α/ΓΕΕΘΑ και κυρώνεται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, μετά από γνωμάτευση του ΣΑΓΕ.» 28. Η παρ. 6 του άρθρου 12 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄) αντικαθίσταται ως εξής: «6. Η σύνθεση του ΓΕΕΘΑ από πλευράς προσωπικού γίνεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται η επιβαλλόμενη εκπροσώπηση των τριών Κλάδων. Οι θέσεις των Διευθυντών Κλάδων και Διευθύνσεων κατανέμονται έτσι, ώστε να υπάρχει εναλλαγή στελεχών από όλους τους Κλάδους. Η σύνθεση καθορίζεται, όταν δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, μετά από γνωμάτευση του ΣΑΓΕ, που μπορεί να μην δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σε αντίθετη περίπτωση, καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, που επίσης μπορεί να μην δημοσιεύεται, μετά από γνωμάτευση του ΣΑΓΕ.» 29. Η παρ. 7 του άρθρου 12 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «7. Η τοποθέτηση προσωπικού στο ΓΕΕΘΑ ενεργείται με απόφαση του Α/ΓΕΕΘΑ μετά από εισήγηση του οικείου Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων, με βάση κριτήρια που καθορίζονται από το ΣΑΓΕ. Ειδικά η τοποθέτηση ανώτατων αξιωματικών ενεργείται με διαταγή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, η οποία εκδίδεται μετά από πρόταση του Α/ΓΕΕΘΑ και εισήγηση προς αυτόν του Αρχηγού του οικείου Κλάδου. Οι τοποθετούμενοι σε αυτόν καλύπτουν οργανικές θέσεις πρόσθετες αυτών που προβλέπονται σε κάθε Κλάδο. Οι ανώτατοι αξιωματικοί οι οποίοι τοποθετούνται ως Διοικητές της ΣΕΘΑ πρέπει να είναι προέλευσης Όπλων του ΣΞ, Μαχίμων του ΠΝ και Ιπταμένων της ΠΑ.» 30. Η παρ. 1 του άρθρου 14 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «1. Σε κάθε κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων προΐσταται ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, ο οποίος ασκεί τη διοικητική διοίκηση του κλάδου του σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο εδάφιο α΄της παραγράγου 6 του άρθρου 11 και εντάσσεται στην αλυσίδα της επιχειρησιακής διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο εδάφιο β΄της παραγράφου 6 του άρθρου 11.» 31. Τα εδάφια α΄, ε΄, στ΄και ζ΄της παρ. 4 του άρθρου 14 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίστανται ως εξής: «4. Έκαστος των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων: α. Είναι υπεύθυνος για την άρτια οργάνωση, επάνδρωση, εξοπλισμό, εκπαίδευση, αξιολόγηση και προπαρασκευή για πόλεμο, ετοιμότητα και χρησιμοποίηση του Κλάδου του, σύμφωνα προς τις οδηγίες και διαταγές του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Α/ΓΕΕΘΑ κατά τις παραγράφους 5 και 6α του άρθρου 11 ενώ εντάσσεται στην αλυσίδα της επιχειρησιακής διοίκησης κατά την παράγραφο 6β του ίδιου άρθρου. β. Είναι Πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου του Κλάδου του. γ. Μετέχει ως μέλος των συνεδριάσεων του Συμβουλίου Άμυνας. δ. Είναι μέλος με ψήφο στο ΣΑΓΕ. ε. Εισηγείται προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας μετά από σύμφωνη γνώμη του Α/ΓΕΕΘΑ την προώθηση των σχεδίων νόμων και κανονιστικών διαταγμάτων που αφορούν αποκλειστικά στον Κλάδο του. στ. Εισηγείται προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας τη συγκρότηση, ανασυγκρότηση ή διάλυση μονάδων του κλάδου του μετά από σύμφωνη γνώμη του Α/ΓΕΕΘΑ και γνώμη του ΣΑΓΕ. 3518 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) ζ. Είναι αρμόδιος για την επιχειρησιακή αξιολόγηση υλικού και εξοπλιστικών προγραμμάτων του κλάδου του. η. Έχει κάθε άλλη αρμοδιότητα που προσδιορίζεται από την κείμενη νομοθεσία.» 32. Η παρ. 6 του άρθρου 14 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «6. Ο Αρχηγός του ΓΕΑ, είναι υπεύθυνος για την Αεράμυνα της Χώρας στο πλαίσιο των καθοριζομένων στις παραγράφους 5 και 6 του άρθρου 11.» 33. Προστίθεται παράγραφος 7 στο άρθρο 14 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, ως εξής: «7. Οι Αξιωματικοί βαθμού Υποπτεράρχου και Υποναυάρχου που αποστρατεύονται λόγω επιλογής από το ΚΥΣΕΑ νεοτέρου τους ως Αρχηγού του οικείου ΓΕ, προάγονται στον επόμενο βαθμό από την ημερομηνία διορισμού του Αρχηγού του οικείου ΓΕ και με το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα της προαγωγής τους αποστρατεύονται ως «ευδοκίμως τερματίσαντες». Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται και για όσους αποστρατεύτηκαν για τον ίδιο λόγο μέχρι την ψήφιση του παρόντος νόμου, οι οποίοι προάγονται αναδρομικά.» 34. Η παρ. 1 του άρθρου 15 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «1. Τα Γενικά Επιτελεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας είναι τα Ανώτατα Ιεραρχικά Κλιμάκια των Κλάδων, με τα οποία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Α/ΓΕΕΘΑ και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων βοηθούνται στην άσκηση των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων τους.» 35. Η παρ. 5 του άρθρου 15 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «5. Η διάρθρωση, η οργάνωση, οι αρμοδιότητες και η εσωτερική λειτουργία των τριών Γενικών Επιτελείων καθορίζονται με κανονισμό που κυρώνεται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας μετά από γνώμη του Ανώτατου Συμβουλίου του αντίστοιχου κλάδου και του ΣΑΓΕ.» 36. Η παρ. 7 του άρθρου 15 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «7. Η σύνθεση σε προσωπικό των Επιτελείων, των Οργανικών τους Μονάδων και των Μονάδων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθορίζεται ως εξής: α. Όταν προκαλείται οικονομική επιβάρυνση με Προεδρικό Διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών ύστερα από γνώμη του Ανώτατου Συμβουλίου του αντίστοιχου κλάδου και του ΣΑΓΕ. β. Όταν δεν προκαλείται οικονομική επιβάρυνση, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας μετά από γνώμη του Ανώτατου Συμβουλίου του αντίστοιχου Κλάδου και του ΣΑΓΕ. Οι αποφάσεις αυτές μπορεί να μη δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.» 37. Το εδάφιο ε΄της παρ.1 του άρθρου 17 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «ε. Συντασσόμενα σχέδια Προϋπολογισμού και Προγράμματος των Δημοσίων Επενδύσεων του οικείου Κλάδου, πριν από την εκφορά άποψης από τον Α/ΓΕΕΘΑ, κατά την παράγραφο 8ιβ του άρθρου 11 και την έγκρισή τους από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, μετά από εξέταση στο Συμβούλιο Άμυνας.» 38. Στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 17 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, προστίθενται οι λέξεις «και προηγούμενη γνώμη του Α/ΓΕΕΘΑ». 39. Τα εδάφια γ΄και δ΄της παρ. 3 του άρθρου 19 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίστανται ως εξής: «γ. Τον Αντιναύαρχο Μηχανικό. δ. Τρεις (3) Μάχιμους Υποναυάρχους μόνιμους εν ενεργεία, οι οποίοι κατέχουν οργανικές θέσεις του Πολεμικού Ναυτικού και ΓΕΕΘΑ, που ορίζονται από τον Αρχηγό ΓΕΝ. Εφόσον υφίσταται Αντιναύαρχος, ο οποίος υπηρετεί σε οργανική θέση του Πολεμικού Ναυτικού ή του ΓΕΕΘΑ, αυτός μετέχει αντί ενός (1) Μαχίμου Υποναυάρχου, ως μέλη.» 40. Το εδάφιο δ΄της παρ. 4 του άρθρου 19 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «δ. Αντιναύαρχο Μηχανικό ή Υποναύαρχο Οικονομικού, ή Υγειονομικού, εφόσον υφίστανται θέματα της αρμοδιότητάς τους, ως μέλη.» 41. Η παρ. 3 του άρθρου 20 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «3. Το Συμβούλιο Βασικής Σύνθεσης αποτελείται από: α. Τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ως Πρόεδρο. β. Τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας. γ. Τον Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. δ. Τον Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης. ε. Τον Αντιπτέραρχο Μηχανικό. στ. Τον αρχαιότερο μόνιμο εν ενεργεία Υποπτέραρχο Ιπτάμενο, που υπηρετεί σε οργανική θέση της Πολεμικής Αεροπορίας και ΓΕΕΘΑ, εφόσον υφίσταται Αντιπτέραρχος, ο οποίος υπηρετεί σε οργανική θέση της Πολεμικής Αεροπορίας ή του ΓΕΕΘΑ, αυτός μετέχει αντί του Υποπτεράρχου Ιπταμένου, ως μέλη.» 42. Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 22 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, καταργείται. 43. Η παρ. 3 του άρθρου 23 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, καταργείται. 44. Στο τελευταίο εδάφιο του άρθρου 24 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, η φράση «πρόταση του Αρχιστρατήγου» αντικαθίσταται από τη φράση «γνώμη του Αρχιστρατήγου». 45. Οι περιπτώσεις (7) του εδαφίου β΄και (2) του εδαφίου γ΄της παρ. 1, καθώς και τα εδάφια β΄, γ΄και δ΄της παρ. 2 του άρθρου 25 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίστανται αντιστοίχως ως εξής: α. «(7) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού. (2) Τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας Ναυτικού.» β. «β. Η Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου. γ. Η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων. δ. Η Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής.» 46. Στο εδάφιο γ΄της παρ. 1 του άρθρου 25 του ν.2292/ 1995 (ΦΕΚ 35/Α΄) προστίθεται περίπτωση (8), ως εξής: «(8) Ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Μονίμων Αξιωματικών Ναυτικού.» 47. Στο άρθρο 5 του ν.2292/1995 (ΦΕΚ 35/Α΄), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, προστίθεται παράγραφος 24 ως εξής: «24. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ρυθμίζει με απόφασή του θέματα που αφορούν τη μέριμνα κατηγοριών στρατιωτικού προσωπικού που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά προβλήματα. Παρέχει κατευθύνσεις στους Αρχηγούς των Επιτελείων για την έκδοση διακλαδικών Γενικών Διαταγών, με τις οποίες ρυθμίζονται τα θέματα αυτά, καθορίζονται οι προϋποθέσεις ένταξης των στελεχών στις κατηγορίες αυτές και τα ευεργετικά διοικητικά μέτρα που λαμβάνονται, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. Η υπαγωγή των στελεχών στις παραπάνω ρυθμίσεις θα γίνεται με απόφαση του οικείου Επιτελείου. Κατά της μη υπαγωγής το στέλεχος δύναται να προσφύγει. Η προσφυγή αυτή εξετάζεται από Διακλαδική Επιτροπή Κοινωνικών Προβλημάτων, η οποία συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται οι αρμοδιότητες της Επιτροπής και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.»

Άρθρο 72Δομή ΔυνάμεωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) που λαμβάνεται μετά από πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) διαμορφώνεται η δομή, σε προσωπικό και μέσα, των Ενόπλων Δυνάμεων (Δομή Δυνάμεων). Η πρόταση του ΥΕΘΑ διαμορφώνεται σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Άμυνας (ΣΑΜ), μετά από εισήγηση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) στο οποίο εισάγεται για διατύπωση γνώμης συνολική πρόταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για όλους τους κλάδους, η οποία λαμβάνει υπόψη της τις μελέτες− εισηγήσεις κάθε κλάδου που εγκρίνονται με απόφαση του οικείου Ανωτάτου Συμβουλίου. Στην πρόταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ συντίθενται οι ανάγκες των Κλάδων και καθορίζεται η σειρά προτεραιότητας των αναγκαίων μέσων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Οι μελέτες, εισηγήσεις, γνώμες, προτάσεις και αποφάσεις της προηγούμενης παραγράφου διατυπώνονται με βάση την Πολιτική Εθνικής Άμυνας, την Εθνική Στρατιωτική Στρατηγική, τη Γενική Σχεδίαση Άμυνας της Χώρας και τις κατευθύνσεις της Κυβέρνησης και περιγράφουν το συνολικό σχήμα οργάνωσης, λειτουργίας και δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, που ανταποκρίνεται στην εκτίμηση της απειλής και τους τρόπους με τους οποίους αυτή ενδέχεται να εκδηλωθεί, καθώς και στην ανάγκη κάλυψης των αποστολών των ΕΔ.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι μελέτες, εισηγήσεις, γνώμες, προτάσεις και αποφάσεις των προηγούμενων παραγράφων περιλαμβάνουν την πλήρη καταγραφή των υπαρχόντων κυρίων μέσων και υλικών και πλήρως τεκμηριωμένη αξιολόγηση για το βαθμό πραγματικής και λειτουργικής ενσωμάτωσής τους, καθώς και αποτίμηση των προμηθειών αμυντικού υλικού της τελευταίας −κάθε φορά− εικοσαετίας. Η καταγραφή και η αποτίμηση του προηγούμενου εδαφίου περιλαμβάνει οπωσδήποτε εκτίμηση της επιχειρησιακής κατάστασης κάθε οπλικού συστήματος και κάθε άλλου μέσου, της εναπομένουσας διάρκειας ζωής του, της ανάγκης εκσυγχρονισμού ή αναβάθμισής του, των διαθέσιμων ανταλλακτικών και πυρομαχικών, των δυνατοτήτων συντήρησης και εν γένει υποστήριξης και κάθε άλλο συναφές στοιχείο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η απόφαση της παραγράφου 1 για τη Δομή Δυνάμεων ως προς τα μέσα επαναξιολογείται και επικαιροποιείται κάθε πέντε χρόνια ή και συντομότερα, εάν μεταβάλλονται κρίσιμα δεδομένα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Με την απόφαση της παραγράφου 1 πρέπει να διασφαλίζεται η πλήρης εφαρμογή της διακλαδικότητας, να επιτυγχάνονται οι μέγιστες δυνατές συνέργειες και οικονομίες κλίμακας, η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και να λαμβάνονται υπόψη τα δεδομένα των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών−μελών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Πριν τη λήψη της απόφασης της παραγράφου 1 ενημερώνεται πλήρως και διατυπώνει τη γνώμη της η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής.

Άρθρο 73Μακροπρόθεσμο πρόγραμμα προμηθειών των Ενόπλων ΔυνάμεωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Με βάση τη Δομή Δυνάμεων, όπως αυτή καθορίζεται κατά το άρθρο 72, καταρτίζεται το Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα Προμηθειών Αμυντικού Υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Το Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα έχει δεκαπενταετή διάρκεια και επανεξετάζεται και επικαιροποιείται ανά τριετία, ώστε να εναρμονίζεται με τους τριετείς Κρατικούς Προϋπολογισμούς.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Για την κατάρτιση, επανεξέταση και επικαιροποίηση του Μακροπρόθεσμου Προγράμματος εφαρμόζονται η διαδικασία και τα κριτήρια του άρθρου 72. Επιπλέον λαμβάνονται πλήρως υπόψη τα δημοσιονομικά δεδομένα, οι οροφές πιστώσεων που καθορίζει η Κυβέρνηση και οι προγνώσεις και προβολές ως προς τις πληρωμές και παραλαβές που επηρεάζουν το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος.

Άρθρο 74Τριετές Κυλιόμενο Πρόγραμμα Προμηθειών των Ενόπλων ΔυνάμεωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Με βάση το Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα Προμηθειών Αμυντικού Υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων του άρθρου 73 καταρτίζεται το Τριετές Κυλιόμενο Πρόγραμμα Προμηθειών Αμυντικού Υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο επανεξετάζεται και επικαιροποιείται κάθε χρόνο ώστε να εναρμονίζεται με τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Για την κατάρτιση, επανεξέταση και επικαιροποίηση του Τριετούς Κυλιόμενου Προγράμματος Προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων εφαρμόζονται η διαδικασία και τα κριτήρια του άρθρου 72, η διαδικασία όμως ολοκληρώνεται με απόφαση του ΥΕΘΑ που κινείται μέσα στο πλαίσιο των σχετικών προβλέψεων του Προϋπολογισμού.

Άρθρο 75Διάρθρωση του Μακροπρόθεσμου και του Τριετούς Κυλιόμενου Προγράμματος Προμηθειών Αμυντικού Υλικού των Ενόπλων ΔυνάμεωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Τόσο το Μακροπρόθεσμο όσο και το Τριετές Κυλιόμενο Πρόγραμμα Προμηθειών Αμυντικού Υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων διακρίνεται σε τρία μέρη: α. Στο πρώτο μέρος εντάσσονται τα κύρια αμυντικά υλικά και οι συμβάσεις εν συνεχεία υποστήριξης μείζονος οικονομικής αξίας (άνω των 50 εκατ. ευρώ). β. Στο δεύτερο μέρος εντάσσονται τα υπόλοιπα κύρια αμυντικά υλικά και οι αντίστοιχες συμβάσεις εν συνεχεία υποστήριξης. γ. Στο τρίτο μέρος εντάσσονται τα έργα υποδομής που είναι αναγκαία για την υποστήριξη συστημάτων και μέσων τα οποία εντάσσονται στο Πρόγραμμα Προμηθειών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Στο Μακροπρόθεσμο και στο Τριετές Κυλιόμενο Πρόγραμμα Προμηθειών εντάσσονται μόνον ολοκληρωμένες προτάσεις για την προμήθεια αμυντικού υλικού (υποπρογράμματα). Ολοκληρωμένη θεωρείται η πρόταση που περιλαμβάνει: α. Εκτίμηση για την αμυντική ανάγκη που πρέπει να καλυφθεί στο πλαίσιο της Δομής Δυνάμεων του άρθρου 72. β. Εκτίμηση για το συνολικό κόστος κύκλου ζωής του κάθε αμυντικού υλικού ως συστήματος στο οποίο περιλαμβάνεται οπωσδήποτε η αρχική και η εν συνεχεία υποστήριξή του και πιο συγκεκριμένα: η συντήρηση, τα ανταλλακτικά, τα πυρομαχικά, η εκπαίδευση, τα παρελκόμενα έργα υποδομής, οι δυνατότητες εκσυγχρονισμού ή παράτασης της διάρκειας ζωής ή αναβάθμισης και κάθε άλλο συναφές και κρίσιμο, για την εκτίμηση του συνολικού κόστους, στοιχείο. γ. Πρόταση για την ασφάλεια εφοδιασμού με βάση τις υπάρχουσες και άμεσα διαθέσιμες στην Ελλάδα δυνατότητες παραγωγής, συμπαραγωγής και υποστήριξης.

Άρθρο 76Ενεργοποίηση του Προγράμματος ΠρομηθειώνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Κάθε υποπρόγραμμα (ολοκληρωμένη πρόταση) προμήθειας αμυντικού υλικού, εφόσον είναι εντεταγμένη στο Τριετές Κυλιόμενο Πρόγραμμα, ενεργοποιείται με πρόταση του Ανωτάτου Συμβουλίου του οικείου κλάδου, που εισάγεται στο ΣΑΓΕ, το οποίο και γνωματεύει σχετικά. Στη συνέχεια ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ διατυπώνει την πρότασή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ζητά τη γνώμη των Γενικών Διευθύνσεων Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης και Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων, ενώ μπορεί να θέσει το ζήτημα προς συζήτηση στο Συμβούλιο Άμυνας. Ο Υπουργός, υποχρεωτικά εφόσον το υποπρόγραμμα είναι μείζονος οικονομικής αξίας και δυνητικά σε κάθε άλλη περίπτωση, εισάγει το ζήτημα στο ΚΥΣΕΑ που αποφασίζει σχετικά μετά από γνώμη της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής. Για τα υπόλοιπα υποπρογράμματα, η απόφαση ενεργοποίησης λαμβάνεται από τον Υπουργό μετά από γνώμη της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Με την απόφαση ενεργοποίησης υποπρογράμματος καθορίζεται και η διαδικασία εκτέλεσης της προμήθειας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης 81/2009 και στη σχετική εθνική νομοθεσία. ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2010
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΑΝΑΠΛ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.
Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2010
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Χ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ