180 Α' 2014

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 113/2014

Οργανισμός Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ΄ - Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.)
29 Αυγούστου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 180
29 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΜΕ ΑΡΙΘ. 113
Οργανισμός Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις: α. του άρθρου 54 «Περιεχόμενο, έγκριση και τροποποίηση Οργανισμών» του ν. 4178/2013 «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης − Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις» (Α΄ 174), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 27 του ν. 4210/2013 «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» (Α΄ 254), με το άρθρο 55 του ν. 4238/2014 «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), αλλαγή σκοπού Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και λοιπές διατάξεις» (Α΄ 38), με το άρθρο 46 του ν. 4250/2014 «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα – Τροποποίηση Διατάξεων του π.δ. 318/1992 (Α΄ 161) και λοιπές ρυθμίσεις» (Α΄ 74) και με το άρθρο 7 του ν. 4275/2014 «Τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3526/2007) − Επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων και άλλες διατάξεις» (Α΄ 149), β. του άρθρου 35, παρ. 4, του ν. 4024/2011 «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο−βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις, εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012−2015» (Α΄ 226) και του άρθρου 10 του ν. 4210/2013 «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» (Α΄ 254), γ. του άρθρου 21 του ν. 4048/2012 «Ρυθμιστική Διακυβέρνηση: Αρχές, Διαδικασίες και Μέσα Καλής Νομοθέτησης» (Α΄ 34), δ. του άρθρου 12 του ν. 3492/2006 «Οργάνωση συστήματος ελέγχου για τη διασφάλιση της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης του Κρατικού Προϋπολογισμού και των εκτός του Κρατικού Προϋπολογισμού φορέων και άλλες διατάξεις» (Α΄ 210), ε. της παρ. Β του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013 «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής των νόμων 4046/2012, 4093/2012 και 4127/2013» (Α΄ 107), στ. του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, όπως κωδικοποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Α΄ 98), ζ. του ν. 4052/2012,«Νόμος αρμοδιότητας Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για εφαρμογή του νόμου «Έγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας» και άλλες διατάξεις» (Α΄ 41), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, η. του ν.3996/2011 «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις» (Α΄ 170) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
2. Το π.δ.86/2012 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄ 141) και το π.δ. 119/2013 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄ 153).
3. Την υπ’ αριθ. Υ301/25−6−2013 απόφαση του Πρωθυπουργού «Καθορισμός της σειράς τάξης των Υπουργείων» (Β΄ 1594).
4. Την υπ’ αριθ. Υ48/9−7−2012 απόφαση του Πρωθυπουργού περί καθορισμού αρμοδιοτήτων του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα (Β΄ 2105).
5. Τις από 14.02.2013 και 26−11−2013 αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, σχετικά με τις μεταρρυθμιστικές δράσεις του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
6. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος δεν προκαλείται πρόσθετη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.
7. Την υπ’ αριθ. 144/2014 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας , απο−
φασίζουμε:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ΄Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.)
Άρθρο 40ΑποστολήΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), αποτελεί ελεγκτικό μηχανισμό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για τον έλεγχο της εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας και έχει ως βασικό σκοπό τη διασφάλιση αφενός των εργασιακών δικαιωμάτων και αφετέρου της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων. Επιπλέον, το Σ.ΕΠ.Ε. είναι αρμόδιο να ερευνά, παράλληλα και ανεξάρτητα από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, την ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων, αποτελώντας σημαντικό παράγοντα στο πεδίο έλεγχου της αδήλωτης εργασίας στην Ελλάδα. Το Σ.ΕΠ.Ε. επικεντρώνεται ιδίως στα ακόλουθα αντικείμενα: α) Στη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και των συνθηκών ασφάλειας και υγείας στην εργασία μέσω ελέγχων εφαρμογής των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας. β) Στη δημιουργία πνεύματος συμφιλίωσης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. γ) Στην παροχή πληροφοριών προς εργαζόμενους και εργοδότες σχετικά με τα πλέον αποτελεσματικά μέσα για την τήρηση των κείμενων διατάξεων. δ) Στη διενέργεια ελέγχων σχετικών με την ασφαλιστική κάλυψη και τη νομιμότητα της απασχόλησης των εργαζομένων. ε) Στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στο πλαίσιο της κατασταλτικής του δράσης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Τo Σ.ΕΠ.Ε. ιδρύθηκε με το ν. 3996/2011, Α΄ 170 και υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Του Σώματος αυτού προΐσταται μετακλητός Ειδικός Γραμματέας (άρθρο 53 του π.δ/τος 63/2005, Α΄ 98), η θέση του οποίου συστάθηκε με το άρθρο 1 του παραπάνω νόμου.

Άρθρο 41Διάρθρωση Υπηρεσιών To Σ.ΕΠ.Ε, οι αρμοδιότητες του οποίου ασκούνται σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, διαρθρώνεται ως εξής:ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Κεντρική Υπηρεσία. α) Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας. β) Διεύθυνση Προγραμματισμού και Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων. γ) Διεύθυνση Προγραμματισμού και Συντονισμού Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. δ) Τμήμα Υποστήριξης του Σ.ΕΠ.Ε.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Περιφερειακές Υπηρεσίες. α) Περιφερειακές Διευθύνσεις Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων. β) Περιφερειακές Διευθύνσεις Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

Άρθρο 42Υπηρεσία Ειδικών ΕπιθεωρητώνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Ο Επιχειρησιακός στόχος της Υπηρεσίας Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας είναι: α) Η διενέργεια τεκμηριωμένων εσωτερικών ελέγχων της λειτουργίας των επί μέρους υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. Στο πλαίσιο αυτό υποβάλλουν στον Ειδικό Γραμματέα αναφορές για τη βελτίωση του παρεχόμενου έργου, προκειμένου να διατυπωθούν έγγραφες συστάσεις στις υπό έλεγχο υπηρεσίες. β) Η διενέργεια ελέγχων σε χώρους εργασίας ανά την επικράτεια και η εκτέλεση κάθε άλλου έργου που τους ανατίθεται από τον Ειδικό Γραμματέα και έχει σχέση με την οργάνωση και τη λειτουργία του Σ.ΕΠ.Ε.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Οι αρμοδιότητες της Υπηρεσίας Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας εκτείνονται σε όλη την Ελληνική Επικράτεια και ασκούνται παράλληλα και ανεξάρτητα από τις λοιπές Υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε. Η Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας συγκροτείται από Επιθεωρητές Εργασίας οι οποίοι είναι Προϊστάμενοι Διεύθυνσης και Προϊστάμενοι Τμήματος και υπάγεται απευθείας στον Ειδικό Γραμματέα. Οι Ειδικοί Επιθεωρητές Εργασίας ασκούν όλες τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα και έχουν όλες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των Επιθεωρητών του Σ.ΕΠ.Ε, που αφορούν ιδίως στα ακόλουθα θέματα: α) Τη διενέργεια τεκμηριωμένων εσωτερικών ελέγχων της λειτουργίας των επί μέρους υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. και την υποβολή σχετικών αναφορών για τη βελτίωση του παρεχόμενου έργου, προκειμένου να διατυπωθούν έγγραφες συστάσεις στις υπό έλεγχο υπηρεσίες. β) Την επίβλεψη και τον έλεγχο της εφαρμογής των διατάξεων της κείμενης εργατικής νομοθεσίας, προβαίνοντας σε κάθε είδους έρευνα, αναγκαία εξέταση και έλεγχο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας των χώρων εργασίας με κάθε πρόσφορο μέσο σε όλες τις επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις, έχοντας ελεύθερη πρόσβαση σε οποιοδήποτε από τα βιβλία, Μητρώα, έγγραφά τους. γ) Την έρευνα των αιτιών και των συνθηκών των σοβαρών και θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών που σχετίζονται με την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων και τον έλεγχο εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας περί απαγόρευσης του καπνίσματος. δ) Την εξέταση κάθε καταγγελίας και αιτήματος που υποβάλλεται στην Υπηρεσία και την άμεση παρέμβαση στους χώρους εργασίας. ε) Τον έλεγχο εφαρμογής της αρχής των ίσων ευκαιριών και ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στην εργασία και ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού καθώς και τήρησης των διατάξεων για την προστασία της μητρότητας και των διατάξεων συμφιλίωσης επαγγελματικού, οικογενειακού και προσωπικού βίου και των εκάστοτε εθνικών γενικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. στ) Την υποστήριξη των εργοδοτών και εργαζομένων με την παροχή πληροφοριών, συμβουλών και υποδείξεων προς αυτούς. ζ) Την έρευνα για την ασφαλιστική κάλυψη και την παράνομη απασχόληση των εργαζομένων. η) Την επιβολή των κυρώσεων που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι θέσεις της Υπηρεσίας των Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κατανέμονται ως εξής: α) Δώδεκα (12) θέσεις Προϊσταμένων Διεύθυνσης, εκ των οποίων: αα) Οκτώ (8) θέσεις Επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων και αβ) Τέσσερις (4) θέσεις Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. β) Δεκατέσσερις (14) θέσεις Προϊσταμένων Τμημάτων, εκ των οποίων: βα) Εννέα (9) θέσεις Επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων και ββ) Πέντε (5) θέσεις Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Στην Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας παρέχεται διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη από το Τμήμα Υποστήριξης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Άρθρο 43Διεύθυνση Προγραμματισμού και Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών ΣχέσεωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Ο επιχειρησιακός στόχος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων είναι ο σχεδιασμός και προγραμματισμός δράσης των Υπηρεσιών Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, η διαχείριση και παροχή πληροφόρησης και ενημέρωσης σχετικά με το έργο της Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, ο συντονισμός και η παρακολούθηση της υλοποίησης του έργου τους, η αξιολόγηση του απολογισμού της δράσης τους, η εισήγηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και δια βίου κατάρτισης για τους Επιθεωρητές Εργασιακών Σχέσεων καθώς η συγκέντρωση, επεξεργασία αξιολόγηση και αξιοποίηση των σχετικών στατιστικών στοιχείων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

H Διεύθυνση Προγραμματισμού και Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων συγκροτείται από τις ακόλουθες οργανικές μονάδες α) Τμήμα Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων β) Τμήμα Αξιοποίησης Δεδομένων, Τεκμηρίωσης και Ανάλυσης Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι αρμοδιότητες των Τμημάτων που υπάγονται στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων κατανέμονται σε αυτά ως ακολούθως: α) Τμήμα Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων. αα) Η εκπόνηση προγραμμάτων δράσης και η κατάρτιση προγραμμάτων κοινών ελέγχων των Υπηρεσιών Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων και υποστηρικτικών ενεργειών με τους Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) και την Οικονομική Αστυνομία ή άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς. αβ) Ο συντονισμός και η βελτίωση του τρόπου δράσης των Υπηρεσιών Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων. αγ) Η εισήγηση προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού. αδ) Η αξιολόγηση του απολογισμού δράσης των Υπηρεσιών Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων. αε) Η εισήγηση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου για την έκδοση ή τη βελτίωση νόμων και κανονιστικών πράξεων. αστ) Η άσκηση κάθε άλλης αρμοδιότητας σχετικής με το αντικείμενο και την αποστολή του Τμήματος (άρθρο 2 του ν. 3996/2011). β) Τμήμα Αξιοποίησης Δεδομένων, Τεκμηρίωσης και Ανάλυσης Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων. βα) Η συγκέντρωση, διαχείριση και επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων που αφορούν στο έργο των Υπηρεσιών Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων. ββ) Η διαχείριση και διάχυση της πληροφόρησης σχετικά με το έργο των Υπηρεσιών Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων. βγ) H σύνταξη της ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων της Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, μέριμνα για την κοινοποίησή της. βδ) Η μέριμνα για την παροχή υποστήριξης και τεχνογνωσίας σε θέματα ανάπτυξης, υλοποίησης και λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων και σχετικών υποδομών αναφορικά με τα θέματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων. βε) Η άσκηση κάθε άλλης αρμοδιότητας σχετικής με το αντικείμενο και την αποστολή του Τμήματος (άρθρο 2 του ν. 3996/2011).

Άρθρο 44Διεύθυνση Προγραμματισμού και Συντονισμού Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Ε.Α.Υ.Ε.)ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Ο Επιχειρησιακός στόχος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Συντονισμού Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία είναι ο σχεδιασμός και προγραμματισμός δράσης των Υπηρεσιών Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, ο συντονισμός και η παρακολούθηση της υλοποίησης του έργου τους, η αξιολόγηση του απολογισμού της δράσης τους, η διαχείριση και παροχή πληροφόρησης και ενημέρωσης σχετικά με το έργο της Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Ε.Α.Υ.Ε.), η εισήγηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και δια βίου κατάρτισης για τους Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία καθώς και η συγκέντρωση, επεξεργασία, αξιολόγηση και αξιοποίηση των σχετικών στατιστικών στοιχείων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η Διεύθυνση Προγραμματισμού και Συντονισμού Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Ε.Α.Υ.Ε.) συγκροτείται από τις ακόλουθες οργανικές μονάδες: α) Τμήμα Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. β) Τμήμα Αξιοποίησης Δεδομένων, Τεκμηρίωσης και Ανάλυσης Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι αρμοδιότητες των Τμημάτων που υπάγονται στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Συντονισμού Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας κατανέμονται σε αυτά ως ακολούθως: α) Τμήμα Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. αα) Η εκπόνηση προγραμμάτων δράσης και ελέγχων των Υπηρεσιών Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. αβ) Η έκδοση εγκυκλίων και τεχνικών οδηγιών για το συντονισμό και τη βελτίωση του τρόπου δράσης των Υπηρεσιών Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. αγ) Η εισήγηση προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού. αδ) Η αξιολόγηση του απολογισμού δράσης των Υπηρεσιών Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. αε) Η εισήγηση στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου για την έκδοση ή τη βελτίωση νόμων και κανονιστικών πράξεων. αστ) Η άσκηση κάθε άλλης αρμοδιότητας σχετικής με το αντικείμενο και την αποστολή του Τμήματος (άρθρο 2 του ν. 3996/2011). β) Τμήμα Αξιοποίησης Δεδομένων, Τεκμηρίωσης και Ανάλυσης Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. βα) Η συγκέντρωση, διαχείριση και επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων και δεδομένων που αφορούν στο έργο των Υπηρεσιών Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και στα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες. ββ) Η διαχείριση και διάχυση της πληροφόρησης σχετικά με το έργο των Υπηρεσιών Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. βγ) Η σύνταξη της ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων της Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. βδ) Η μέριμνα για την παροχή υποστήριξης και τεχνογνωσίας σε θέματα ανάπτυξης, υλοποίησης και λειτουργίας Πληροφοριακών Συστημάτων και σχετικών υποδομών αναφορικά με τα θέματα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. βε) Η άσκηση κάθε άλλης αρμοδιότητας σχετικής με το αντικείμενο και την αποστολή του Τμήματος (άρθρο 2 του ν. 3996/2011).

Άρθρο 45Τμήμα Υποστήριξης του Σ.ΕΠ.Ε.

Οι αρμοδιότητες του Τμήματος Υποστήριξης του Σ.ΕΠ.Ε. είναι οι ακόλουθες: α) Η τήρηση πρωτοκόλλου, γενικού αρχείου και εμπιστευτικού πρωτοκόλλου της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε. β) Η τήρηση δυναμολογίου προσωπικού των Υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε., η τήρηση βοηθητικού Μητρώου φακέλων και η εισήγηση για τη στελέχωση των Υπηρεσιών του ΣΕΠΕ. γ) Η παροχή διοικητικής και γραμματειακής υποστήριξης προς την Υπηρεσία των Ειδικών Επιθεωρητών του Σ.ΕΠ.Ε. καθώς και η υποβοήθηση του έργου του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Κ.Ε.Ε.Ε.). δ) Η εισήγηση για την εκπαίδευση και δια βίου κατάρτιση των υπαλλήλων γραμματειακής, διοικητικής και λοιπής υποστήριξης. Η εισήγηση για την εκπροσώπηση ή συμμετοχή του Σ.ΕΠ.Ε. σε ημερίδες, σεμινάρια, αποστολές, ομάδες εργασίας, επιτροπές και συμβούλια σε όργανα της Ελλάδας, της Ε.Ε. και των διεθνών οργανισμών που προβλέπονται από την ελληνική και διεθνή νομοθεσία. ε) Η υποστήριξη του έργου των Υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. με την παροχή συμβουλών, και απόψεων σε θέματα αρμοδιότητάς του, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. στ) Η καταγραφή των αναγκών για τον προϋπολογισμό των εξόδων όλων των Υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε., η υποβολή τους στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. ζ) Η μέριμνα για την παροχή τεχνικής υποστήριξης και τεχνογνωσίας σε θέματα λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων και υποδομών. η) Η μέριμνα για την υποστήριξη της Κεντρικής και των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την καταγραφή, τον προγραμματισμό, την προμήθεια, τη μελέτη και επίβλεψη ορθής διαχείρισης, συντήρησης και κατανομής κάθε είδους εξοπλισμού, τεχνικών μέσων, οχημάτων, κτιριακών εγκαταστάσεων, καθώς και την κίνηση των οχημάτων της Κεντρικής Υπηρεσίας. θ) Η διαχείριση του τηλεφωνικού κέντρου 15512. ι) Η υποστήριξη των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων που στόχο έχουν την αναβάθμιση και βελτίωση των Υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. στα πλαίσια της αποστολής του και των επιχειρησιακών του στόχων. ια) Η άσκηση κάθε άλλης αρμοδιότητας σχετικής με το αντικείμενο και την αποστολή του Τμήματος (άρθρο 2 του ν. 3996/2011).

Άρθρο 46Περιφερειακές Διευθύνσεις Επιθεώρησης Εργασιακών ΣχέσεωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Ο επιχειρησιακός στόχος των Περιφερειακών Διευθύνσεων Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων είναι η διενέργεια ελέγχων σε κάθε χώρο εργασίας για την επίβλεψη και εφαρμογή της κείμενης εργατικής νομοθεσίας σχετικά με τους όρους και τα χρονικά όρια εργασίας, την αμοιβή ή άλλες παροχές, τους ειδικούς όρους εργασίας των ευπαθών ομάδων και ειδικών κατηγοριών εργαζομένων, η έρευνα της ασφαλιστικής κάλυψης και παράνομης απασχόλησης των εργαζομένων, η συμφιλίωση και επίλυση των εργατικών διαφορών, η δίωξη των παραβατών, καθώς και η παροχή ενημέρωσης και συμβουλών στους εργαζόμενους και στους εργοδότες για την αποτελεσματική εφαρμογή των κείμενων διατάξεων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Περιφερειακές Διευθύνσεις Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων: α. Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αθηνών, με έδρα το Δήμο Αθηναίων. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αθηνών συγκροτείται από τα ακόλουθα Τμήματα: αα) Τμήμα Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων με έδρα την Αθήνα: αβ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ανατολικού Τομέα Αθηνών, με έδρα την Αθήνα. αγ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Δυτικού Τομέα Αθηνών, με έδρα την Αθήνα. αδ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Γλυφάδας−Δάφνης, με έδρα την Ηλιούπολη. αε) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Καλλιθέας, με έδρα την Καλλιθέα. αστ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Νέας Ιωνίας, με έδρα τη Νέα Ιωνία. αζ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Περιστερίου, με έδρα το Περιστέρι. αη) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Άνω Λιοσίων, με έδρα τα Άνω Λιόσια. αθ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αγίας Παρασκευής, με έδρα την Αγία Παρασκευή. αι) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Εύβοιας, με έδρα τη Χαλκίδα. β. Περιφερειακή Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων Πειραιώς, Δυτικής Αττικής και Νοτίου Αιγαίου με έδρα το Δήμο Πειραιώς. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων Πειραιώς, Δυτικής Αττικής και Νοτίου Αιγαίου συγκροτείται από τα ακόλουθα Τμήματα: βα) Τμήμα Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων με έδρα τον Πειραιά. ββ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κεντρικού Τομέα Πειραιώς, με έδρα τον Πειραιά. βγ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Νίκαιας– Αγίου Ιωάννη Ρέντη, με έδρα τη Νίκαια. βδ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Νοτίου Τομέα Πειραιώς, με έδρα το Κερατσίνι. βε)Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ελευσίνας, με έδρα την Ελευσίνα. βστ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Σύρου−Μήλου, με έδρα τη Σύρο. βζ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Νάξου, με έδρα τη Νάξο. βη)Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Θήρας, με έδρα τη Θήρα. βθ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ρόδου, με έδρα τη Ρόδο. βι) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων ΚωΚαλύμνου, με έδρα την Κω. βια) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Άνδρου, με έδρα την Άνδρο. γ. Περιφερειακή Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων Ανατολικής Αττικής και Βορείου Αιγαίου με έδρα το Δήμο Παλλήνης. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων Ανατολικής Αττικής και Βορείου Αιγαίου συγκροτείται από τα ακόλουθα Τμήματα: γα) Τμήμα Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων με έδρα την Παλλήνη γβ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Παλλήνης, με έδρα την Παλλήνη. γγ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Λαυρεωτικής, με έδρα την Κερατέα. γδ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Άνοιξης, με έδρα την Άνοιξη. γε) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Βοιωτίας, με έδρα τη Θήβα. γστ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Λέσβου, με έδρα τη Μυτιλήνη. γζ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Χίου, με έδρα τη Χίο. γη) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Σάμου, με έδρα το Βαθύ. δ. Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα το Δήμο Θεσσαλονίκης. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κεντρικής Μακεδονίας συγκροτείται από τα ακόλουθα Τμήματα: δα) Τμήμα Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. δβ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. δγ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. δδ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης– Σίνδου, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. δε) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ημαθίας, με έδρα τη Βέροια. δστ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κιλκίς, με έδρα το Κιλκίς. δζ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Πέλλας, με έδρα την Έδεσσα. δη) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Πιερίας, με έδρα την Κατερίνη. δθ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Σερρών, με έδρα τις Σέρρες. δι) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Χαλκιδικής, με έδρα τον Πολύγυρο. ε. Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας με έδρα το Δήμο Ιωαννιτών. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας συγκροτείται από τα ακόλουθα Τμήματα: εα) Τμήμα Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων με έδρα τα Ιωάννινα. εβ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Πρέβεζας − Λευκάδας, με έδρα την Πρέβεζα. εγ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κέρκυρας, με έδρα την Κέρκυρα. εδ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κοζάνης–Γρεβενών, με έδρα την Κοζάνη. εε) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Καστοριάς, με έδρα την Καστοριά. εστ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Φλώρινας, με έδρα την Φλώρινα. εζ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Άρτας, με έδρα την Άρτα. εη) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ιωαννίνων– Θεσπρωτίας, με έδρα τα Ιωάννινα. στ. Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κεντρικής Ελλάδας με έδρα το Δήμο Λαρισαίων. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κεντρικής Ελλάδας συγκροτείται από τα ακόλουθα Τμήματα: στα) Τμήμα Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων με έδρα τη Λάρισα. στβ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Λάρισας, με έδρα τη Λάρισα. στγ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Μαγνησίας, με έδρα το Βόλο. στδ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Τρικάλων, με έδρα τα Τρίκαλα. στε) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Καρδίτσας, με έδρα την Καρδίτσα. στστ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Φθιώτιδας− Ευρυτανίας, με έδρα τη Λαμία. ζ. Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων με έδρα το Δήμο Πατρέων. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων συγκροτείται από τα ακόλουθα Τμήματα: ζα) Τμήμα Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων με έδρα την Πάτρα. ζβ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αχαΐας, με έδρα την Πάτρα. ζγ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Αγρίνιο. ζδ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ηλείας, με έδρα τον Πύργο. ζε) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ζακύνθου, με έδρα την Ζάκυνθο. ζστ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κεφαλληνίας − Ιθάκης, με έδρα το Αργοστόλι. ζζ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Φωκίδας, με έδρα την Άμφισσα. η. Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Πελοποννήσου, με έδρα το Δήμο Τρίπολης. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Πελοποννήσου συγκροτείται από τα ακόλουθα Τμήματα: ηα) Τμήμα Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, με έδρα την Τρίπολη. ηβ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αρκαδίας, με έδρα την Τρίπολη. ηγ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αργολίδας, με έδρα το Ναύπλιο. ηδ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κορινθίας, με έδρα την Κόρινθο. ηε) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Λακωνίας, με έδρα την Σπάρτη. ηστ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Μεσσηνίας, με έδρα την Καλαμάτα. θ. Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κρήτης, με έδρα το Δήμο Ηρακλείου. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κρήτης συγκροτείται από τα ακόλουθα Τμήματα: θα) Τμήμα Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων με έδρα το Ηράκλειο. θβ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ηρακλείου, με έδρα το Ηράκλειο. θγ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Λασιθίου με έδρα τον Άγιο Νικόλαο. θδ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ρεθύμνου, με έδρα το Ρέθυμνο. θε) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Χανίων, με έδρα τα Χανιά. ι. Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με έδρα το Δήμο Κομοτηνής. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συγκροτείται από τα ακόλουθα Τμήματα: ια) Τμήμα Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων με έδρα την Κομοτηνή. ιβ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ροδόπης, με έδρα την Κομοτηνή. ιγ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Έβρου, με έδρα την Αλεξανδρούπολη. ιδ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Καβάλας, με έδρα την Καβάλα. ιε) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ξάνθης, με έδρα την Ξάνθη. ιστ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Δράμας, με έδρα την Δράμα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι αρμοδιότητες των Τμημάτων που υπάγονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων κατανέμονται σε αυτά ως ακολούθως: α) Τμήμα Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων. αα) Ο συντονισμός και η παρακολούθηση της καλής λειτουργίας της Διεύθυνσης και των τοπικών Τμημάτων της και η υποστήριξη του έργου τους με την επικοινωνία και συνεργασία με λοιπές Υπηρεσίες για την αποτελεσματική λειτουργία τους. αβ) Η διενέργεια επιθεωρήσεων και ελέγχων για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας της σχετικής με το αντικείμενο της Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας της Διεύθυνσης. αγ) Ο προγραμματισμός και η παρακολούθηση/αξιολόγηση της ελεγκτικής δράσης των Τμημάτων της Διεύθυνσης. αδ) Η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ορθή εφαρμογή της κείμενης εργατικής νομοθεσίας. αε) Η κύρωση, έγκριση ή απόρριψη των εσωτερικών κανονισμών εργασίας επιχειρήσεων και η έγκριση ή απόρριψη παραπόνων οργανώσεων εργαζομένων κατά διατάξεων κανονισμών εργασίας κατά τις διατάξεις του ν.δ/τος 3789/1957, (Α΄ 210), όπως ισχύει. αστ) Η διενέργεια ελέγχων των υλοποιούμενων προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Ε.Κ.Τ.) στην περιοχή ευθύνης του. β) Τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων. βα) Η επιθεώρηση των χώρων εργασίας όλο το 24ωρο, ο έλεγχος για την τήρηση διατάξεων της κείμενης εργατικής νομοθεσίας. Ιδίως: βαα) των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας σχετικά με τους όρους και τα χρονικά όρια εργασίας, την αμοιβή ή άλλες παροχές, τους ειδικούς όρους εργασίας των ευπαθών ομάδων καθώς και ειδικών κατηγοριών εργαζομένων, βαβ) των όρων κάθε είδους συλλογικών συμβάσεων εργασίας, βαγ) των διατάξεων της ασφαλιστικής νομοθεσίας της σχετικής με την ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων, την αδήλωτη εργασία και την παράνομη απασχόληση, βαδ) των διατάξεων σχετικά με τη νομιμότητα της απασχόλησης των εργαζομένων υπηκόων τρίτων χωρών και βαε) των διατάξεων της νομοθεσίας για την προώθηση και εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων στο χώρο εργασίας. ββ) Η εξέταση κάθε καταγγελίας και αιτήματος που υποβάλλονται στις Υπηρεσίες για την ορθή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας. βγ) Η συνδρομή σε συμβουλευτικό επίπεδο εργαζομένων και εργοδοτών για τη διεξαγωγή συλλογικών διαπραγματεύσεων και η επίλυση συλλογικών και ατομικών διαφορών εργασίας. βδ) Η διενέργεια ελέγχων των υλοποιούμενων προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Ε.Κ.Τ.) στην περιοχή ευθύνης τους. βε) Η άσκηση κάθε άλλης αρμοδιότητας σχετικής με το αντικείμενο και την αποστολή του Τμήματος (άρθρο 2 του ν. 3996/2011).

Άρθρο 47Περιφερειακές Διευθύνσεις Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην ΕργασίαΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Ο επιχειρησιακός στόχος των Περιφερειακών Διευθύνσεων Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία είναι η διενέργεια ελέγχων σε κάθε χώρο εργασίας για την επίβλεψη εφαρμογής της κείμενης εργατικής νομοθεσίας σχετικά με τις συνθήκες εργασίας για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, η έρευνα των αιτίων των σοβαρών και θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων και των ασθενειών που σχετίζονται με την εργασία, η υπόδειξη στους εργοδότες μέτρων για την πρόληψη των κινδύνων στους χώρους εργασίας και την προστασία και προαγωγή της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, η παροχή ενημέρωσης και συμβουλών στους πολίτες για τα θέματα αυτά, η προαγωγή κουλτούρας πρόληψης στους χώρους εργασίας στην περιοχή ευθύνης τους και η δίωξη των παραβατών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Περιφερειακές Διευθύνσεις Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία: α. Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Αθηνών−Ανατολικής Αττικής − Κρήτης, με έδρα την Αθήνα. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Αθηνών−Ανατολικής Αττικής – Κρήτης συγκροτείται από τα ακόλουθα Τμήματα: αα) Τμήμα Συντονισμού Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία με έδρα την Αθήνα αβ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Α΄ Τομέα Αθηνών, με έδρα την Αθήνα. αγ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Β΄ Τομέα Αθηνών, με έδρα την Αθήνα. αδ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Α΄ Τομέα Ανατολικής Αττικής, με έδρα την Παλλήνη. αε) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Β΄ Τομέα Ανατολικής Αττικής, με έδρα την Παλλήνη. αστ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Ηρακλείου Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο. αζ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Χανίων Κρήτης, με έδρα τα Χανιά. β. Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Πειραιώς −Δυτικής Αττικής Αιγαίου, με έδρα το Δήμο Πειραιά. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Πειραιώς−Δυτικής Αττικής–Αιγαίου συγκροτείται από τα ακόλουθα Τμήματα: βα) Τμήμα Συντονισμού Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, με έδρα τον Πειραιά. ββ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Πειραιά, με έδρα τον Πειραιά. βγ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Α΄ Τομέα Δυτικής Αττικής, με έδρα την Ελευσίνα. βδ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Β΄ Τομέα Δυτικής Αττικής, με έδρα την Ελευσίνα. βε) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Σύρου, με έδρα τη Σύρο. βστ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Άνδρου, με έδρα την Άνδρο. βζ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Κορινθίας, με έδρα την Κόρινθο. βη) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Χίου−Λέσβου, με έδρα τη Χίο. γ. Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία Μακεδονίας – Θράκης, με έδρα το Δήμο Θεσσαλονίκης. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία Μακεδονίας – Θράκης συγκροτείται από τα ακόλουθα Τμήματα: γα) Τμήμα Συντονισμού Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη γβ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Α΄ Τομέα Θεσσαλονίκης– Χαλκιδικής με έδρα τη Θεσσαλονίκη. γγ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Β΄ Τομέα Θεσσαλονίκης – Πέλλας με έδρα τη Θεσσαλονίκη. γδ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Καβάλας με έδρα την Καβάλα. γε) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Δράμας – Ξάνθης με έδρα την Δράμα. γστ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Ροδόπης−Έβρου, με έδρα την Αλεξανδρούπολη. γζ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Κοζάνης−Γρεβενών, με έδρα την Κοζάνη. γη) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Καστοριάς, με έδρα την Καστοριά. γθ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Σερρών, με έδρα τις Σέρρες. γι) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Πιερίας−Ημαθίας, με έδρα την Κατερίνη. δ. Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία Πελοποννήσου − Δυτικής Ελλάδας −Ηπείρου − Ιονίων Νήσων, με έδρα το Δήμο Πατρέων. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία Πελοποννήσου −Δυτικής Ελλάδας − Ηπείρου − Ιονίων Νήσων συγκροτείται από τα ακόλουθα Τμήματα: δα) Τμήμα Συντονισμού Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, με έδρα την Πάτρα. δβ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Αχαΐας, με έδρα την Πάτρα. δγ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Ηλείας, με έδρα τον Πύργο. δδ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Αρκαδίας−Αργολίδας, με έδρα το Ναύπλιο. δε) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Μεσσηνίας–Λακωνίας, με έδρα την Καλαμάτα. δστ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Μεσολόγγι. δζ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Ιωαννίνων, με έδρα τα Ιωάννινα. δη) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Άρτας, με έδρα την Άρτα. ε. Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, με έδρα το Δήμο Λάρισας. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας συγκροτείται από τα ακόλουθα Τμήματα: εα) Τμήμα Συντονισμού Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία με έδρα τη Λάρισα. εβ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Λάρισας, με έδρα τη Λάρισα. εγ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Μαγνησίας, με έδρα το Βόλο. εδ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τρικάλων–Καρδίτσας, με έδρα τα Τρίκαλα. εε) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Βοιωτίας–Φωκίδας, με έδρα τη Λιβαδειά. εστ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Ευβοίας, με έδρα τη Χαλκίδα. εζ) Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Φθιώτιδας–Ευρυτανίας, με έδρα τη Λαμία.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι αρμοδιότητες των Τμημάτων που υπάγονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία κατανέμονται σε αυτά ως ακολούθως: α) Τμήμα Συντονισμού Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. αα) Ο συντονισμός και η παρακολούθηση της λειτουργίας της Διεύθυνσης και των Τμημάτων της και η υποστήριξη του έργου τους με σκοπό την αποτελεσματική λειτουργία τους, καθώς και η συνεργασία με λοιπές Υπηρεσίες. αβ) Η διενέργεια επιθεωρήσεων και ελέγχων όλο το 24ωρο για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας της σχετικής με την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας της Διεύθυνσης, η παροχή υποδείξεων προς τους εργοδότες για τη λήψη μέτρων βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και η επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες. αγ) Η συγκέντρωση και επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων που σχετίζονται με το έργο των υπηρεσιών αρμοδιότητας της Διεύθυνσης, ο προγραμματισμός και η μέριμνα για την υλοποίηση της ελεγκτικής τους δράσης και η ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με την ορθή εφαρμογή της κείμενης εργατικής νομοθεσίας. αδ) Η δειγματοληψία και οι μετρήσεις φυσικών, χημικών και βιολογικών παραγόντων στους χώρους εργασίας. αε) Η διενέργεια ελέγχων των υλοποιούμενων προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Ε.Κ.Τ.) στην περιοχή ευθύνης του. β) Τμήματα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. βα) Η επιθεώρηση των χώρων εργασίας όλο το 24ωρο και ο έλεγχος για την τήρηση των διατάξεων της κείμενης εργατικής νομοθεσίας σχετικά με την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία. ββ) Η παροχή υποδείξεων προς τους εργοδότες, εργαζομένους, εμπλεκόμενα πρόσωπα και οργανισμούς για τη λήψη μέτρων βελτίωσης των συνθηκών εργασίας, την πρόληψη των κινδύνων και την προστασία και προαγωγή της Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και η επιβολή στους παραβάτες των προβλεπόμενων κυρώσεων. βγ) Η έρευνα των αιτίων και των συνθηκών των σοβαρών και θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων και ασθενειών που σχετίζονται με την εργασία και η σύνταξη σχετικών εκθέσεων έρευνας με σκοπό την αποφυγή επανάληψής τους. βδ) Η εξέταση κάθε καταγγελίας και αιτήματος που υποβάλλεται στις Υπηρεσίες για την ορθή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία. βε) Η συμμετοχή σε προβλεπόμενες μικτές επιτροπές και κλιμάκια ελέγχου με συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς. βστ) Η διενέργεια ελέγχων των υλοποιούμενων προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Ε.Κ.Τ.) στην περιοχή ευθύνης τους. βζ) Η δειγματοληψία και οι μετρήσεις φυσικών, χημικών και βιολογικών παραγόντων στους χώρους εργασίας. βη) Η άσκηση κάθε άλλης αρμοδιότητας σχετικής με το αντικείμενο και την αποστολή του Τμήματος (άρθρο 2 του ν. 3996/2011).

Άρθρο 48Κατά τόπον αρμοδιότητα των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. Α. Η κατά τόπον αρμοδιότητα των Περιφερειακών Διευθύνσεων και Τμημάτων Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας καθορίζεται ως ακολούθως:ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αθηνών. Η αρμοδιότητα της εκτείνεται στα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βορείου Τομέα Αθηνών και Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, επιπροσθέτως στους Δήμους Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, και στους Δήμους Φυλής και Ασπροπύργου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Ειδικότερα: α) Του Τμήματος Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, στα όρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης και των τοπικών Τμημάτων της. β) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ανατολικού Τομέα Αθηνών, με τοπική αρμοδιότητα στα παρακάτω Δημοτικά Διαμερίσματα: 1ο (πρώτο), 2ο (δεύτερο) και 7ο (έβδομο) Δημοτικό Διαμέρισμα. γ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Δυτικού Τομέα Αθηνών, με τοπική αρμοδιότητα στα παρακάτω Δημοτικά Διαμερίσματα: 3ο (τρίτο), 4ο (τέταρτο), 5ο (πέμπτο) και 6ο (έκτο) Δημοτικό Διαμέρισμα. δ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Γλυφάδας−Δάφνης, με τοπική αρμοδιότητα στους Δήμους Γλυφάδας, Ελληνικού − Αργυρούπολης, Αλίμου, Δάφνης−Υμηττού, Αγίου Δημητρίου, Ηλιουπόλεως, Βύρωνος, Βάρης – Βούλας − Βουλιαγμένης. ε) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Καλλιθέας, με τοπική αρμοδιότητα στους Δήμους Καλλιθέας, Μοσχάτου − Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Π. Φαλήρου. στ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Νέας Ιωνίας με τοπική αρμοδιότητα στους Δήμους Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Ν. Ιωνίας, Γαλατσίου, Φιλαδέλφειας− Χαλκηδόνος, Φιλοθέης−Ψυχικού, Μεταμορφώσεως, Λυκόβρυσης− Πεύκης. ζ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Περιστερίου, με τοπική αρμοδιότητα στους Δήμους Περιστερίου, Αγίας Βαρβάρας, Πετρουπόλεως, Ιλίου, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου (πλην παραλιακής ζώνης Σκαραμαγκά). η) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Άνω Λιοσίων, με τοπική αρμοδιότητα στους Δήμους Αγίων Αναργύρων − Καματερού, Φυλής και Ασπροπύργου. θ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αγίας Παρασκευής, με τοπική αρμοδιότητα στους Δήμους Αγ. Παρασκευής, Παπάγου − Χολαργού, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βριλησσίων, Χαλανδρίου και Πεντέλης. ι) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Εύβοιας, με κατά τόπο αρμοδιότητα που εκτείνεται στα όρια του Νομού Ευβοίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Πειραιώς, Δυτικής Αττικής και Νοτίου Αιγαίου. Η αρμοδιότητά της εκτείνεται στα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στα όρια των δήμων Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, της παραλιακής ζώνης Σκαραμαγκά, που αποτελεί τμήμα του δήμου Χαϊδαρίου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ειδικότερα: α) Του Τμήματος Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, στα όρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης και των τοπικών Τμημάτων της. β) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κεντρικού Τομέα Πειραιώς, στους Δήμους Πειραιώς, Σπετσών, Αίγινας, Κυθήρων, Ύδρας, Τροιζηνίας, Πόρου και στο Δήμο Αγκιστρίου. γ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Νίκαιας − Αγίου Ι. Ρέντη, στους Δήμους Νίκαιας − Αγ. Ι. Ρέντη και Κορυδαλλού. δ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Νοτίου Τομέα Πειραιώς, στους Δήμους ΚερατσινίουΔραπετσώνας, Περάματος, Σαλαμίνας. ε) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ελευσίνας, στους Δήμους Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μεγαρέων. στ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Σύρου − Μήλου, στις νήσους Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Μήλο, Σίφνο, Σέριφο, Κίμωλο. ζ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Νάξου, στις νήσους Νάξο, Πάρο, Αντίπαρο, Αμοργό, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Δονούσα, Σχοινούσα. η) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Θήρας, στις νήσους Θήρα, Ίο, Σίκινο, Ανάφη, Θηρασιά, Φολέγανδρο. θ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ρόδου, στις νήσους Ρόδο, Σύμη, Κάρπαθο, Κάσο, Χάλκη, Τήλο, Μεγίστη. ι) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κω−Καλύμνου, στις νήσους Κω, Νίσυρο, Κάλυμνο, Πάτμο, Αστυπάλαια, Λέρο, Λειψούς, Αγαθονήσι, Ψέριμο. ια) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Άνδρου, στις νήσους Άνδρο, Κύθνο, Κέα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ανατολικής Αττικής και Βορείου Αιγαίου. Η αρμοδιότητά της εκτείνεται στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, εκτός του Δήμου Βάρης − Βούλας − Βουλιαγμένης, στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στα όρια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Ειδικότερα: α) Του Τμήματος Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, στα όρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης και των τοπικών Τμημάτων της. β) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Παλλήνης, στους δήμους Κρωπίας, Παιανίας, Παλλήνης, Σπάτων− Αρτέμιδος, Ραφήνας−Πικερμίου, πλην του Δήμου Βάρης − Βούλας − Βουλιαγμένης. γ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Λαυρεωτικής, στους δήμους Μαρκόπουλου Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Σαρωνικού. δ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Άνοιξης, στους δήμους Αχαρνών, Μαραθώνα, Διόνυσου, Ωρωπού. ε) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Βοιωτίας, στους δήμους Αλιάρτου, Λεβαδέων, Ορχομενού, Θηβέων, Τανάγρας, Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας. στ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Λέσβου, στα όρια του νομού Λέσβου. ζ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Χίου, στα όρια του Νομού Χίου. η) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Σάμου, στα όρια του Νομού Σάμου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κεντρικής Μακεδονίας. Η αρμοδιότητά της εκτείνεται στα όρια της αντίστοιχης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ειδικότερα: α) Του Τμήματος Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, στα όρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης και των τοπικών Τμημάτων της. β) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης, στους Δήμους Καλαμαριάς, Πυλαίας−Χορτιάτη, Θερμαϊκού, Θέρμης και στο Τμήμα του Δήμου Θεσσαλονίκης που αποτελείται από τις Δ, Ε και ΣΤ Δημοτικές Κοινότητες. γ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης, στο Δήμο Νεάπολης − Συκεών, στα τμήματα Πολίχνης και Ν. Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά και στο τμήμα του Δήμου Θεσσαλονίκης που αποτελείται από τις Α και Γ Δημοτικές Κοινότητες. δ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης – Σίνδου, στους Δήμους Αμπελοκήπων−Μενεμένης, Κορδελιού−Ευόσμου, Δέλτα, Χαλκηδόνος, Λαγκαδά, Βόλβης, Ωραιοκάστρου και στο Τμήμα του Δήμου Θεσσαλονίκης που αποτελείται από τη Β Δημοτική Κοινότητα. ε) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ημαθίας, στα όρια του Νομού Ημαθίας. στ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κιλκίς, στα όρια του Νομού Κιλκίς. ζ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Πέλλας, στα όρια του Νομού Πέλλας. η) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Πιερίας, στα όρια του Νομού Πιερίας. θ) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Σερρών, στα όρια του Νομού Σερρών. ι) Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Χαλκιδικής, στα όρια του Νομού Χαλκιδικής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας. Η αρμοδιότητά της εκτείνεται στα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων των Περιφερειών Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και περιλαμβάνει επιπροσθέτως τις Περιφερειακές Ενότητες Κέρκυρας και Λευκάδας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ειδικότερα: α) Του Τμήματος Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, στα όρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης και των τοπικών Τμημάτων της. β) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Πρέβεζας− Λευκάδας, στα όρια των Νομών Πρεβέζης και Λευκάδος. γ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κέρκυρας, στα όρια του Νομού Κερκύρας. δ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κοζάνης – Γρεβενών, στα όρια των Νομών Κοζάνης και Γρεβενών. ε) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Καστοριάς, στα όρια του Νομού Καστοριάς. στ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Φλώρινας, στα όρια του Νομού Φλωρίνης. ζ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Άρτας, στα όρια του Νομού Άρτας. η) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας, στα όρια των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κεντρικής Ελλάδας. Η αρμοδιότητά της εκτείνεται στα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Ειδικότερα: α) Του Τμήματος Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, στα όρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης και των τοπικών Τμημάτων της. β) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Λάρισας, στα όρια του Νομού Λάρισας. γ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Μαγνησίας, στα όρια του Νομού Μαγνησίας. δ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Τρικάλων, στα όρια του Νομού Τρικάλων. ε) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Καρδίτσας, στα όρια του Νομού Καρδίτσας. στ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Φθιώτιδας − Ευρυτανίας, στα όρια των Νομών Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Η αρμοδιότητά της εκτείνεται στα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και της Αυτοτελούς Περιφερειακής Ενότητας Ιθάκης από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ειδικότερα: α) Του Τμήματος Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, στα όρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης και των τοπικών Τμημάτων της. β) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αχαΐας, στα όρια του Νομού Αχαΐας. γ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αιτωλοακαρνανίας, στα όρια του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. δ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ηλείας, στα όρια του Νομού Ηλείας. ε) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ζακύνθου, στα όρια του Νομού Ζακύνθου. στ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κεφαλληνίας − Ιθάκης, στα όρια του Νομού Κεφαλληνίας και της Αυτοτελούς Περιφερειακής Ενότητας Ιθάκης. ζ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Φωκίδας, στα όρια του Νομού Φωκίδας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Πελοποννήσου. Η αρμοδιότητά της εκτείνεται στα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων της αντίστοιχης Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ειδικότερα: α) Του Τμήματος Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, στα όρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης και των τοπικών Τμημάτων της. β) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αρκαδίας, στα όρια του Νομού Αρκαδίας. γ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αργολίδας, στα όρια του Νομού Αργολίδας. δ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κορινθίας, στα όρια του Νομού Κορινθίας. ε) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Λακωνίας, στα όρια του Νομού Λακωνίας. στ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Μεσσηνίας, στα όρια του Νομού Μεσσηνίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κρήτης. Η αρμοδιότητά της εκτείνεται στα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων της αντίστοιχης Περιφέρειας Κρήτης. Ειδικότερα: α) Του Τμήματος Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, στα όρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης και των τοπικών Τμημάτων της. β) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ηρακλείου, στα όρια του Νομού Ηρακλείου. γ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Λασιθίου, στα όρια του Νομού Λασιθίου. δ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ρεθύμνης, στα όρια του Νομού Ρεθύμνου. ε) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Χανίων, στα όρια του Νομού Χανίων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 10

Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η αρμοδιότητά της εκτείνεται στα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων της αντίστοιχης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ειδικότερα: α) Του Τμήματος Συντονισμού Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, στα όρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης και των τοπικών Τμημάτων της. β) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ροδόπης, στα όρια του Νομού Ροδόπης. γ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Έβρου, στα όρια του Νομού Έβρου. δ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Καβάλας, στα όρια του Νομού Καβάλας. ε) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ξάνθης, στα όρια του Νομού Ξάνθης. στ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Δράμας, στα όρια του Νομού Δράμας. Β. Η κατά τόπον αρμοδιότητα των Περιφερειακών Διευθύνσεων και των Τμημάτων Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας καθορίζεται ως ακολούθως: 1. Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Αθηνών −Ανατολικής Αττικής –Κρήτης. Η αρμοδιότητά της εκτείνεται στα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βορείου Τομέα Αθηνών και Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και της Περιφέρειας Κρήτης. Ειδικότερα: α) Του Τμήματος Συντονισμού Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, στα όρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης και των τοπικών Τμημάτων της. β) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Α΄ Τομέα Αθηνών, στους Δήμους Αθηναίων (εκτός του 2ου και του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος), Γαλατσίου, Φιλαδέλφειας−Χαλκηδόνος, Νέας Ιωνίας, Μεταμορφώσεως, Χαλανδρίου, Αγ. Παρασκευής, Παπάγου−Χολαργού, Βριλησσίων, Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Φιλοθέης−Ψυχικού, Λυκόβρυσης − Πεύκης, Πεντέλης. γ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Β΄ Τομέα Αθηνών, στους Δήμους Αθηναίων (μόνο στο 2ο και στο 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα), Καλλιθέας, Μοσχάτου−Ταύρου, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού−Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Αγίου Δημητρίου, Δάφνης−Υμηττού, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καισαριανής, Αιγάλεω, Περιστερίου, Αγίας Βαρβάρας, Χαϊδαρίου, Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων−Καματερού, Ιλίου. δ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Α΄ Τομέα Ανατολικής Αττικής, στους Δήμους Ωρωπού, Διονύσου και Αχαρνών. ε) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Β΄ Τομέα Ανατολικής Αττικής, στους Δήμους Μαραθώνος, Ραφήνας − Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας, Σπάτων – Αρτέμιδος, Λαυρεωτικής, Σαρωνικού, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Μαρκόπουλου Μεσογαίας. στ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Ηρακλείου, στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου. ζ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Χανίων, στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνης. 2. Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Πειραιώς− Δυτικής Αττικής Αιγαίου. Η αρμοδιότητά της εκτείνεται στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής και της παραλιακής ζώνης Σκαραμαγκά, που αποτελεί τμήμα του Δήμου Χαϊδαρίου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών και στα όρια των Περιφερειών Νοτίου και Βόρειου Αιγαίου. Ειδικότερα: α) Του Τμήματος Συντονισμού Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, στα όρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης και των τοπικών Τμημάτων της. β) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Πειραιώς, στους Δήμους Πειραιώς, Δραπετσώνας – Κερατσινίου, Περάματος, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας − Αγ. Ι. Ρέντη, Αίγινας, Αγκιστρίου, Πόρου, Ύδρας, Σπετσών, Τροιζηνίας, Κυθήρων και στο Νομό Δωδεκανήσου. γ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Α΄ Τομέα Δυτικής Αττικής, στους Δήμους Ελευσίνας, Μάνδρας−Ειδυλλίας, Μεγαρέων. δ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Β΄ Τομέα Δυτικής Αττικής, στους Δήμους Ασπροπύργου, Φυλής και στην παραλιακή ζώνη Σκαραμαγκά. ε) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Σύρου, στο Νομό Κυκλάδων, εκτός των νησιών που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Άνδρου. στ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Άνδρου, στην Άνδρο, στην Τήνο και Μύκονο. ζ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Κορινθίας, στα όρια του νομού Κορινθίας. η) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Χίου−Λέσβου, στα όρια των αρμοδιοτήτων των νομών Χίου, Σάμου και Λέσβου. 3. Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία Μακεδονίας – Θράκης. Η αρμοδιότητά της εκτείνεται στα όρια των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας −Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικότερα: α) Του Τμήματος Συντονισμού Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, στα όρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης και των τοπικών Τμημάτων της. β) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Α΄ Τομέα Θεσσαλονίκης − Χαλκιδικής, στους Δήμους Θεσσαλονίκης (εκτός των Δημοτικών Κοινοτήτων Β΄ και Γ΄), Λαγκαδά, Βόλβης, Θερμαϊκού, Θέρμης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Καλαμαριάς, στο Δήμο Κιλκίς του Ν. Κιλκίς, καθώς και στο νομό Χαλκιδικής. γ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Β΄ Τομέα Θεσσαλονίκης − Πέλλας, στους Δήμους Χαλκηδόνος, Δέλτα, Ωραιοκάστρου, Κορδελιού – Ευόσμου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, Νεάπολης – Συκεών, στις Δημοτικές Κοινότητες Β΄ και Γ΄ του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Δήμο Παιανίας του νομού Κιλκίς, καθώς και στο νομό Πέλλας. δ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Καβάλας, στα όρια του Νομού Καβάλας. ε) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Δράμας−Ξάνθης, στα όρια των Νομών Δράμας και Ξάνθης. στ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Ροδόπης−Έβρου, στα όρια των Νομών Έβρου και Ροδόπης. ζ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Κοζάνης−Γρεβενών, στα όρια των Νομών Κοζάνης και Γρεβενών. η) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Καστοριάς, στα όρια των Νομών Καστοριάς και Φλώρινας. θ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Σερρών, στα όρια του Νομού Σερρών. ι) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Πιερίας−Ημαθίας, στα όρια των Νομών Πιερίας και Ημαθίας. 4. Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία Πελοποννήσου − Δυτικής Ελλάδας – Ηπείρου −Ιονίων Νήσων. Η αρμοδιότητά της εκτείνεται στα όρια των Περιφερειών Πελοποννήσου− Δυτικής Ελλάδας−Ηπείρου – Ιονίων Νήσων. Ειδικότερα: α) Του Τμήματος Συντονισμού Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, στα όρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης και των τοπικών Τμημάτων της. β) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Αχαΐας, στα όρια του νομού Αχαΐας. γ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Ηλείας, στα όρια των νομών Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας. δ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Αρκαδίας −Αργολίδας, στα όρια των νομών Αρκαδίας και Αργολίδας. ε) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Μεσσηνίας – Λακωνίας, στα όρια των νομών Μεσσηνίας και Λακωνίας. στ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Αιτωλοακαρνανίας, στα όρια του νομού Αιτωλοακαρνανίας. ζ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Ιωαννίνων, στα όρια των νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Κερκύρας. η) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Άρτας, στα όρια των νομών Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας. 5. Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Η αρμοδιότητά της εκτείνεται στα όρια των Περιφερειών Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Ειδικότερα: α) Του Τμήματος Συντονισμού Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, στα όρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης και των τοπικών Τμημάτων της. β) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Λάρισας, στα όρια του νομού Λαρίσης. γ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Μαγνησίας, στα όρια του νομού Μαγνησίας. δ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τρικάλων−Καρδίτσας, στα όρια των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας. ε) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Βοιωτίας – Φωκίδας, στα όρια των νομών Βοιωτίας και Φωκίδας. στ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Ευβοίας, στα όρια του νομού Ευβοίας. ζ) Του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Φθιώτιδας – Ευρυτανίας, στα όρια των νομών Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.

Αθήνα, 29 Αυγούστου 2014
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ