90 Α' 2013

ΝΟΜΟΣ 4146/2013

Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις και άλλες διατάξεις.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ - ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Άρθρο 14 - Στελέχωση της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων
18 Απριλίου 2013

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 90
18 Απριλίου 2013

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4146
Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο 14Στελέχωση της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικών και Ιδιωτικών ΕπενδύσεωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Για τη στελέχωση των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων συνιστώνται στη Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων εβδομήντα (70) οργανικές θέσεις, από τις οποίες σαράντα επτά (47) θέσεις κατηγορίας ΠΕ, δεκαέξι (16) θέσεις κατηγορίας ΤΕ, έξι (6) θέσεις κατηγορίας ΔΕ και μία (1) θέση κατηγορίας ΥΕ. Οι συνιστώμενες θέσεις καλύπτονται με μεταφορές και μετατάξεις ή αποσπάσεις, υπαλλήλων του Δημοσίου, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, καθώς και νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, το μετοχικό κεφάλαιο των οποίων ανήκει στο δημόσιο είτε στο σύνολό του είτε κατά πλειοψηφία, κατόπιν αίτησής τους, με την ίδια σχέση εργασίας και με αντίστοιχη κατάργηση των οργανικών θέσεων στο φορέα στον οποίο υπηρετούν. Για τις μετατάξεις και αποσπάσεις που προβλέπονται με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων, δεν απαιτείται έγκριση των αρμόδιων Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Οι θέσεις της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου κατανέμονται, σε εφαρμογή των διατάξεων του π.δ. 50/2000 «Κωδικοποίηση προσοντολογίου» (Α΄ 39) όπως ισχύει, ως εξής: σαράντα επτά (47) θέσεις Κατηγορίας ΠΕ, στους ακόλουθους Κλάδους: Είκοσι θέσεις του Κλάδου ΠΕ Μηχανικών, που κατανέμονται σε πέντε (5) θέσεις ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ή Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, πέντε (5) θέσεις ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, πέντε (5) θέσεις ΠΕ Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών ή Τοπογράφων Μηχανικών, πέντε (5) θέσεις ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών, τέσσερις (4) θέσεις του κλάδου ΠΕ Περιβάλλοντος, ήτοι ΠΕ Μηχανικών Περιβάλλοντος ή ΠΕ Χημικών Μηχανικών ή ΠΕ Περιβάλλοντος ή ΠΕ Διοίκησης Περιβάλλοντος ή ΠΕ Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων ή ΠΕ Χημείας, τέσσερις θέσεις του Κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών, ήτοι ΠΕ Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ή ΠΕ Γεωλογίας, τέσσερις (4) θέσεις του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, εννέα (9) θέσεις του κλάδου ΠΕ Διοικητικού−Οικονομικού, οι τέσσερις (4) θέσεις εκ των οποίων με πτυχίο Νομικής, έξι (6) θέσεις του κλάδου ΠΕ Αρχαιολόγων, δεκαέξι (16) θέσεις Κατηγορίας ΤΕ, στους ακόλουθους Κλάδους: οκτώ (8) θέσεις του Κλάδου ΤΕ Μηχανικών με ειδικότητες Τεχνολογίας Περιβάλλοντος ή Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας ή Δομικών Έργων, δύο (2) θέσεις του κλάδου ΤΕ Βιβλιοθηκονόμων, τρεις (3) θέσεις του κλάδου ΤΕ Λογιστικής, τρεις (3) θέσεις ΤΕ του Κλάδου ΤΕ Πληροφορικής, έξι (6) θέσεις κατηγορίας ΔΕ Διοικητικών−Γραμματέων, μία (1) θέση κατηγορίας ΥΕ (βοηθητικού προσωπικού).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων στελεχώνεται, κατόπιν έκδοσης σχετικής πρόσκλησης από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με μεταφορά, μετάταξη ή απόσπαση, κατά τις διατάξεις της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου. Η διάρκεια των αποσπάσεων μπορεί να είναι έως τρία έτη με δυνατότητα παράτασης έως τρία επιπλέον έτη. Για χρονικό διάστημα τριών ετών από τη δημοσίευση του παρόντος επιτρέπεται να γίνονται αποσπάσεις υπαλλήλων στη Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του κατά περίπτωση οικείου Υπουργού.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Για την κάλυψη έκτακτων ή εξειδικευμένων αναγκών της Γενικής Γραμματείας, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μπορεί να ζητά και από άλλα Υπουργεία, εποπτευόμενα από αυτά νομικά πρόσωπα και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, την απόσπαση υπαλλήλων, για διάστημα έως έξι μήνες με αποκλειστική απασχόληση. Για την απόσπαση και το χρόνο διάρκειάς της εκδίδεται κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του κατά περίπτωση συναρμόδιου Υπουργού, κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων του Υπαλληλικού Κώδικα. Ειδικά για τους υπαλλήλους που υπηρετούν σε Ν.Π.Δ.Δ. ή σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα για την κατά τα ως άνω απόσπαση απαιτείται συγκατάθεση και του οργάνου διοικήσεως του οικείου νομικού προσώπου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Για την υποβοήθηση του έργου της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Υπουργεία, Ν.Π.Δ.Δ. και λοιποί φορείς του Δημοσίου υποχρεούνται να της παράσχουν κάθε αναγκαία συνδρομή, καθώς και πληροφοριακό ή έντυπο υλικό και κάθε αναγκαία διευκρίνιση επ’ αυτών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Στη Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων συστήνεται θέση μετακλητού προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικών Επενδύσεων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Τα προσόντα και οι αρμοδιότητες των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων (Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων) της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων καθορίζονται με το προεδρικό διάταγμα της παραγράφου 2 του άρθρου 13 του παρόντος νόμου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4024/2011 (Α΄226), από τις οποίες εξαιρείται ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικών Επενδύσεων ως προς τον τρόπο επιλογής του, ενώ δεν εξαιρείται από τις σχετικές μισθολογικές διατάξεις του ν. 4024/2011.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, εν ελλείψει υπαλλήλων με οργανική θέση στη Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων με τα προβλεπόμενα στο προεδρικό διάταγμα του προηγούμενου εδαφίου προσόντα, μπορεί να ανατίθενται καθήκοντα αναπλήρωσης προϊσταμένων οργανικών μονάδων της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων σε υπαλλήλους που υπηρετούν ως αποσπασμένοι σε Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας αυτής και υπάγονται στις διατάξεις του ν. 4024/2011, έως και για τρία έτη από την έκδοση του προεδρικού διατάγματος της παραγράφου 2 του άρθρου 13 του παρόντος νόμου.

Αθήνα, 18 Απριλίου 2013
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.
Αθήνα, 18 Απριλίου 2013
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ