139 Α' 2012

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 81/2012

Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε΄ - ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ
Άρθρο 23 - Συντάκτες εκθέσεων και σημειωμάτων αξιολόγησης
14 Ιουνίου 2012

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 139
14 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 81
Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α) Της παραγράφου 1 περιπτώσεις ζ και στ του άρθρου 14 του ν. 3922/2011 «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις.» (Α΄ 35).
β) Τις διατάξεις του ν. 3079/2002 «Κύρωση του Κώδικα Προσωπικού Λιμενικού Σώματος» (Α΄ 311), περί ιεραρχίας, προαγωγών και αποστρατείας του προσωπικού Λιμενικού Σώματος.
γ) Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» (Α΄ 98).
2. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.
3. Την αριθ. «98/2012» Γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ύστερα από πρόταση του Υπουργού
Προστασίας του Πολίτη αποφασίζουμε:

Άρθρο 23Συντάκτες εκθέσεων και σημειωμάτων αξιολόγησηςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης των Αντιναυάρχων και των Υποναυάρχων Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., συντάσσονται από τον Αρχηγό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και δεν υπόκεινται σε γνωμάτευση.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης των προϊσταμένων της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και της Διεύθυνσης Παλλαϊκής Άμυνας−Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης και Θαλασσίων Κρατικών Μεταφορών συντάσσονται από τον Αρχηγό Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. και δεν υπόκεινται σε γνωμάτευση. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης των Τμηματαρχών των ανωτέρω Υπηρεσιών, καθώς και εκείνων της Γενικής Επιθεώρησης συντάσσονται από τους προϊσταμένους των Υπηρεσιών αυτών και γνωματεύει ο Αρχηγός Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. Για το λοιπό προσωπικό που υπηρετεί στις συγκεκριμένες Υπηρεσίες, συντάσσονται εκθέσεις και σημειώματα αξιολόγησης από τον εκάστοτε Τμηματάρχη και γνωματεύει ο αρμόδιος προϊστάμενος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του προσωπικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί στα Γραφεία του Υπουργού, Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Γενικού Γραμματέα Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, συντάσσονται από το δεύτερο σε αρχαιότητα Αξιωματικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και γνωματεύει ο αρχαιότερος Αξιωματικός Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του δευτέρου σε αρχαιότητα Αξιωματικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., συντάσσονται από τον αρχαιότερο αυτού Αξιωματικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και γνωματεύει ο Διευθυντής Προσωπικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του αρχαιότερου Αξιωματικού Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. συντάσσονται από τον Διευθυντή Προσωπικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και γνωματεύει ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοίκησης Οργάνωσης και Εκπαίδευσης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του προσωπικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί στο Επιτελικό Γραφείο του Αρχηγού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς επίσης και του Υπασπιστή αυτού, συντάσσονται από το δεύτερο σε αρχαιότητα Αξιωματικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και γνωματεύει ο Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του δευτέρου σε αρχαιότητα Αξιωματικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. συντάσσονται από τον Διευθυντή του Επιτελικού Γραφείου και γνωματεύει ο Αρχηγός Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του Διευθυντή του Επιτελικού Γραφείου συντάσσονται από τον Αρχηγό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και δεν υπόκεινται σε γνωμάτευση. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του προσωπικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί στο Γραφείο του Υπαρχηγού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. συντάσσονται από τον βοηθό αυτού και γνωματεύει ο Υπαρχηγός Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του βοηθού του Υπαρχηγού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. συντάσσονται από τον Υπαρχηγό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και δεν υπόκεινται σε γνωμάτευση. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του προσωπικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί στο Γραφείο του Επιτελάρχη Αρχηγείου Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και του βοηθού αυτού, συντάσσονται από τον δεύτερο σε αρχαιότητα Αξιωματικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και γνωματεύει ο αρχαιότερος Αξιωματικός Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του δευτέρου σε αρχαιότητα Αξιωματικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. συντάσσονται από τον αρχαιότερο αυτού Αξιωματικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. του Γραφείου του Επιτελάρχη Αρχηγείου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και γνωματεύει ο Επιτελάρχης Αρχηγείου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του αρχαιότερου Αξιωματικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. συντάσσονται από τον Επιτελάρχη Αρχηγείου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και δεν υπόκεινται σε γνωμάτευση.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του προσωπικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί στις Διευθύνσεις του Αρχηγείου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. συντάσσονται από τον αρμόδιο Τμηματάρχη και γνωματεύει ο αρμόδιος Διευθυντής. Τις εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης των Τμηματαρχών συντάσσει ο Διευθυντής και γνωματεύει ο αρμόδιος Προϊστάμενος Κλάδου και τις εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης των Διευθυντών συντάσσει ο αρμόδιος Προϊστάμενος Κλάδου και γνωματεύει ο Επιτελάρχης Αρχηγείου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. Τις εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης των Προϊσταμένων Κλάδων, συντάσσει ο Επιτελάρχης Αρχηγείου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και γνωματεύει ο Υπαρχηγός Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του προϊσταμένου της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, συντάσσονται από το Διευθυντή της Διεύθυνσης Ειδικών Μονάδων και γνωματεύει ο Προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης των προϊσταμένων της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων και της Υπηρεσίας Συνδέσμων Διασωστών, συντάσσονται από το Διευθυντή της Διεύθυνσης Εναερίων Μέσων και γνωματεύει ο Προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του δευτέρου σε αρχαιότητα Αξιωματικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. των ανωτέρω Υπηρεσιών συντάσσονται από τους προϊσταμένους και γνωματεύει ο αρμόδιος Διευθυντής της Διεύθυνσης από την οποία ελέγχονται ή εποπτεύονται. Για το λοιπό προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί στις συγκεκριμένες Υπηρεσίες συντάσσονται εκθέσεις και σημειώματα αξιολόγησης από τον δεύτερο σε αρχαιότητα Αξιωματικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και γνωματεύει ο αρμόδιος προϊστάμενος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του Διευθυντή της Υπηρεσίας Υγειονομικού, συντάσσονται από τον Επιτελάρχη Αρχηγείου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και δεν υπόκεινται σε γνωμάτευση. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης των Τμηματαρχών της ανωτέρω Υπηρεσίας, συντάσσονται από το Διευθυντή και γνωματεύει ο Επιτελάρχης Αρχηγείου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. Για το λοιπό προσωπικό που υπηρετεί στη συγκεκριμένη Υπηρεσία, συντάσσονται εκθέσεις και σημειώματα αξιολόγησης από τον εκάστοτε Τμηματάρχη και γνωματεύει ο Διευθυντής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του προϊσταμένου της Μονάδας Εσωτερικού Οικονομικού Ελέγχου συντάσσονται από τον Επιτελάρχη Αρχηγείου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και δεν υπόκεινται σε γνωμάτευση. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του δευτέρου σε αρχαιότητα Αξιωματικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. συντάσσονται από τον προϊστάμενο της ανωτέρω Υπηρεσίας και γνωματεύει ο Επιτελάρχης Αρχηγείου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. Για το λοιπό προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί στη συγκεκριμένη Υπηρεσία συντάσσονται εκθέσεις και σημειώματα αξιολόγησης από τον δεύτερο σε αρχαιότητα Αξιωματικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και γνωματεύει ο προϊστάμενος της Μονάδας Εσωτερικού Οικονομικού Ελέγχου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του Διευθυντή Μουσικής συντάσσονται από τον Επιτελάρχη Αρχηγείου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και δεν υπόκεινται σε γνωμάτευση. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης των προϊσταμένων των Τμημάτων της Υπηρεσίας Μουσικής, συντάσσονται από τον Διευθυντή Μουσικής και γνωματεύει ο Επιτελάρχης Αρχηγείου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. Για το λοιπό προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί στη συγκεκριμένη Υπηρεσία συντάσσονται εκθέσεις και σημειώματα αξιολόγησης από τους προϊσταμένους των Τμημάτων και γνωματεύει ο Διευθυντής Μουσικής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 10

Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του προσωπικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί στις παραγωγικές σχολές Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. συντάσσoνται από το δεύτερο σε αρχαιότητα Αξιωματικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και γνωματεύει ο αρχαιότερος αυτού. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του δευτέρου σε αρχαιότητα Αξιωματικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. συντάσσονται από τον αρχαιότερο αυτού και γνωματεύει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του αρχαιότερου Αξιωματικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. συντάσσονται από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και γνωματεύει ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοίκησης, Οργάνωσης και Εκπαίδευσης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 11

Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του Διοικητή του Κέντρου Εφοδιασμού, συντάσσονται από τον Διευθυντή Κτιριακών Υποδομών και Εποπτείας Εφοδιασμού και γνωματεύει ο Προϊστάμενος Κλάδου Οικονομικών και Υλικοτεχνικών Υποδομών. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του δευτέρου σε αρχαιότητα Αξιωματικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., συντάσσονται από τον Διοικητή του Κέντρου Εφοδιασμού και γνωματεύει ο Διευθυντής Κτιριακών Υποδομών και Εποπτείας Εφοδιασμού. Για το λοιπό προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί στη συγκεκριμένη Υπηρεσία, συντάσσονται εκθέσεις και σημειώματα αξιολόγησης από το δεύτερο σε αρχαιότητα Αξιωματικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και γνωματεύει ο Διοικητής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 12

Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης των προϊσταμένων των Επισκευαστικών Βάσεων, συντάσσονται από τον Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομικών και Υλικοτεχνικών Υποδομών και γνωματεύει ο Επιτελάρχης Αρχηγείου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του δευτέρου σε αρχαιότητα Αξιωματικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., συντάσσονται από τον προϊστάμενο της εκάστοτε Επισκευαστικής Βάσης και γνωματεύει ο Προϊστάμενος Κλάδου Οικονομικών και Υλικοτεχνικών Υποδομών. Για το λοιπό προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί στις συγκεκριμένες Υπηρεσίες συντάσσονται εκθέσεις και σημειώματα αξιολόγησης από το δεύτερο σε αρχαιότητα Αξιωματικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και γνωματεύει ο αρμόδιος προϊστάμενος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 13

Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του προϊσταμένου της εκάστοτε Περιφερειακής Διοίκησης συντάσσονται από τον αρμόδιο Επιθεωρητή Περιφερειακής Διοίκησης και γνωματεύει ο Υπαρχηγός Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του δευτέρου σε αρχαιότητα Αξιωματικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. συντάσσονται από τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Διοίκησης και γνωματεύει ο αρμόδιος Επιθεωρητής Περιφερειακής Διοίκησης. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του προσωπικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί στις Περιφερειακές Διοικήσεις Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. συντάσσονται από τον δεύτερο σε αρχαιότητα Αξιωματικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και γνωματεύει ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διοίκησης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 14

Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του προσωπικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί σε Λιμενικές Αρχές, καθώς και σε πλωτά μέσα που υπάγονται σε αυτές, συντάσσονται από τον Υπολιμενάρχη και γνωματεύει ο Λιμενάρχης. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του Υπολιμενάρχη συντάσσονται από τον Λιμενάρχη και γνωματεύει ο αρμόδιος προϊστάμενος Περιφερειακής Διοίκησης. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του Λιμενάρχη συντάσσονται από τον αρμόδιο προϊστάμενο Περιφερειακής Διοίκησης και γνωματεύει ο αρμόδιος Επιθεωρητής Περιφερειακής Διοίκησης. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης των Λιμεναρχών που φέρουν το βαθμό του Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. συντάσσονται από τον αρμόδιο Επιθεωρητή Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και γνωματεύει ο Επιτελάρχης Αρχηγείου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης των Λιμεναρχών που υπάγονται στη δικαιοδοσία του Ανώτερου Διοικητή Νομού Αττικής, συντάσσονται από τον Ανώτερο Διοικητή Νομού Αττικής και γνωματεύει ο Επιτελάρχης Αρχηγείου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης των Υπολιμεναρχών των Λιμενικών Αρχών που υπάγονται στη δικαιοδοσία του Ανώτερου Διοικητή Νομού Αττικής, συντάσσονται από τον αρμόδιο Λιμενάρχη και γνωματεύει ο Ανώτερος Διοικητής Νομού Αττικής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 15

Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά συντάσσονται από τον Ανώτερο Διοικητή Νομού Αττικής και γνωματεύει ο Επιτελάρχης Αρχηγείου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του Υπολιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, συντάσσονται από τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά και γνωματεύει ο Ανώτερος Διοικητής Νομού Αττικής. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του προσωπικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί στα Λιμενικά Τμήματα και στα Λιμενικά Φυλάκια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, συντάσσονται από τους αντίστοιχους προϊσταμένους και γνωματεύει ο Υπολιμενάρχης. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης των προϊσταμένων των Λιμενικών Τμημάτων και Λιμενικών Φυλακίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, συντάσσονται από τον Υπολιμενάρχη και γνωματεύει ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του προσωπικού Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. των πλωτών−επιχειρησιακών μέσων που υπάγονται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, συντάσσονται από τον προϊστάμενο του Τομέα Λιμενικής Αστυνομίας και Επιχειρησιακών Μέσων και γνωματεύει ο Υπολιμενάρχης. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του προσωπικού των Τομέων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, συντάσσονται από τους αντίστοιχους προϊσταμένους και γνωματεύει ο Υπολιμενάρχης. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης των προϊσταμένων των Τομέων, συντάσσονται από τον Υπολιμενάρχη και γνωματεύει ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του προσωπικού του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, συντάσσονται από τον αρμόδιο προϊστάμενο και γνωματεύει ο Υπολιμενάρχης. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του προϊσταμένου του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά συντάσσονται από τον Υπολιμενάρχη και γνωματεύει ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 16

Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του προσωπικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί στα Πλοία τύπου Ανοικτής Θαλάσσης και στα Πλοία τύπου «ABEKING», κατηγορίας Α1, συντάσσονται από τον αρχαιότερο Αξιωματικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. του πληρώματος, και γνωματεύει ο Τμηματάρχης του Τμήματος Πλωτών Μέσων της Διεύθυνσης Πλωτών και Χερσαίων Μέσων. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του αρχαιότερου Αξιωματικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. του πληρώματος, συντάσσονται από τον Διευθυντή Πλωτών και Χερσαίων Μέσων και γνωματεύει ο Προϊστάμενος του Κλάδου Επιχειρήσεων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 17

Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του προσωπικού Λ.Σ.− ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί στα Κέντρα VTS −VTMIS συντάσσονται από τον αρχαιότερο Αξιωματικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και γνωματεύει ο Διευθυντής Παρακολούθησης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του αρχαιότερου Αξιωματικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. συντάσσονται από τον Διευθυντή Παρακολούθησης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας και γνωματεύει ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 18

Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του προσωπικού των εδρών Ναυτιλιακών Ακολούθων συντάσσονται από τον δεύτερο σε αρχαιότητα Αξιωματικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και γνωματεύει ο προϊστάμενος της έδρας Ναυτιλιακού Ακολούθου. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του δευτέρου σε αρχαιότητα Αξιωματικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. συντάσσονται από τον προϊστάμενο της έδρας Ναυτιλιακού Ακολούθου και γνωματεύει ο Διευθυντής Προσωπικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του προϊσταμένου της έδρας Ναυτιλιακού Ακολούθου, συντάσσονται από τον Προϊστάμενο Κλάδου Διοίκησης, Οργάνωσης και Εκπαίδευσης και γνωματεύει ο Επιτελάρχης Αρχηγείου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 19

Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης των στελεχών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. που αποσπώνται σε Διεθνείς Οργανισμούς, στις υπηρεσίες των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, καθώς και στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία (ΜΕΑ), στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε άλλο Διεθνή Οργανισμό, συντάσσονται από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνών Οργανισμών και γνωματεύει ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 20

Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης των αποσπασμένων ή διατιθέμενων σε υπηρεσίες του Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. συντάσσονται από τους Αξιωματικούς Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. που είναι αρμόδιοι για τη σύνταξη των εκθέσεων και σημειωμάτων αξιολόγησης για το προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετεί μόνιμα σε αυτές.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 21

Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του προσωπικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετούν σε Υπηρεσίες εκτός Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., συντάσσονται από το δεύτερο σε αρχαιότητα Αξιωματικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και γνωματεύει ο αρχαιότερος. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του δευτέρου σε αρχαιότητα Αξιωματικού Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. συντάσσονται από τον αρχαιότερο Αξιωματικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και γνωματεύει ο Διευθυντής Προσωπικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. Οι εκθέσεις και τα σημειώματα αξιολόγησης του αρχαιότερου Αξιωματικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. συντάσσονται από τον Διευθυντή Προσωπικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και γνωματεύει ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοίκησης, Οργάνωσης και Εκπαίδευσης. Στην περίπτωση αυτή οι συντάκτες αιτούνται πληροφορίες για τα ουσιαστικά προσόντα των αξιολογουμένων από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας όπου είναι τοποθετημένος ο αξιολογούμενος. Οι πληροφορίες δίδονται με ειδικό έντυπο, ο τύπος του οποίου καθορίζεται με την διαδικασία της παραγράφου 10 του άρθρου 21 του παρόντος προεδρικού διατάγματος. Το έγγραφο παροχής πληροφοριών είναι απόρρητο και επισυνάπτεται στην έκθεση ή στο σημείωμα αξιολόγησης.

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2012
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ