139 Α' 2012

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 81/2012

Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Θ΄ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΩΝ, ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Λ.Σ. −ΕΛ.ΑΚΤ., ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ
Άρθρο 46 - Ημερομηνία κένωσης οργανικής θέσης και διαγραφής των εν ενεργεία Ανθυπασπιστών, Υπαξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και Λιμενοφυλάκων.
14 Ιουνίου 2012

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 139
14 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 81
Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α) Της παραγράφου 1 περιπτώσεις ζ και στ του άρθρου 14 του ν. 3922/2011 «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις.» (Α΄ 35).
β) Τις διατάξεις του ν. 3079/2002 «Κύρωση του Κώδικα Προσωπικού Λιμενικού Σώματος» (Α΄ 311), περί ιεραρχίας, προαγωγών και αποστρατείας του προσωπικού Λιμενικού Σώματος.
γ) Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» (Α΄ 98).
2. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.
3. Την αριθ. «98/2012» Γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ύστερα από πρόταση του Υπουργού
Προστασίας του Πολίτη αποφασίζουμε:

Άρθρο 46Ημερομηνία κένωσης οργανικής θέσης και διαγραφής των εν ενεργεία Ανθυπασπιστών, Υπαξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και Λιμενοφυλάκων.ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η κένωση των οργανικών θέσεων των Ανθυπασπιστών, Υπαξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και Λιμενοφυλάκων, επέρχεται από την ημερομηνία υπογραφής της διοικητικής πράξης προαγωγής τους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η διαγραφή από τα εν ενεργεία στελέχη Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. των Ανθυπασπιστών, Υπαξιωματικών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και Λιμενοφυλάκων που αποστρατεύονται, θεωρείται ότι επέρχεται τη δέκατη πέμπτη ημέρα από τη δημοσίευση της πράξης αποστρατείας τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι κατά βαθμό οργανικές θέσεις αυτών που κρίνονται ως «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους» κενώνονται από την υπογραφή της διοικητικής πράξης προαγωγής τους, ενώ εκείνων που κρίνονται ως «αποστρατευτέοι» από την υπογραφή της διοικητικής πράξης αποστρατείας τους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Οι Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και Λιμενοφύλακες οι οποίοι αποτάσσονται, ή αποστρατεύονται λόγω σωματικής ανικανότητας ή κατάληψης από το όριο ηλικίας, θεωρούνται ως διαγραφέντες από τα εν ενεργεία στελέχη από την ημερομηνία της δημοσίευσης της πράξης απόταξης ή αποστρατείας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Οι Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και Λιμενοφύλακες που υποβάλλουν υποψηφιότητα για τη συμμετοχή τους σε εκλογές, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις περί εκλογικής νομοθεσίας, θεωρούνται αυτοδικαίως διαγραφέντες από τα εν ενεργεία στελέχη από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υποψηφιότητας στο αρμόδιο δικαστήριο, οπότε κενώνονται οι αντίστοιχες θέσεις. Της ανωτέρω διάταξης εξαιρούνται οι Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και Λιμενοφύλακες που υποβάλλουν υποψηφιότητα για τη συμμετοχή τους σε εκλογές των δημοτικών αρχών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Οι θέσεις αυτών που αποβιώνουν, ή αυτών που κηρύσσονται σε αφάνεια θεωρούνται κενές από την επομένη του θανάτου τους, ή της κήρυξής τους σε αφάνεια και αυτών που για οποιονδήποτε άλλον λόγο εξέρχονται του Σώματος, ή τίθενται σε υπηρεσία γραφείου, ή σε μόνιμη διαθεσιμότητα, ή εκτός οργανικών θέσεων σύμφωνα με τα άρθρα 41 και 47 του παρόντος, από την υπογραφή της σχετικής διοικητικής πράξης. Η διαγραφή των βαθμοφόρων Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. που αποβιώνουν καθώς και εκείνων που κηρύσσονται σε αφάνεια, επέρχεται από την επομένη της ημερομηνίας του θανάτου τους, ή της κήρυξής τους σε αφάνεια αντίστοιχα.

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2012
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ