258 Α' 2014

ΝΟΜΟΣ 4310/2014

Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄ - ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ, ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ
08 Δεκεμβρίου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 258
8 Δεκεμβρίου 2014

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4310
Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ, ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ
Άρθρο 28Βραβεία − υποτροφίες − ερευνητική άδειαΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το διοικητικό συμβούλιο ερευνητικού κέντρου μετά από γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου ή πρόταση του διευθυντή ινστιτούτου μπορεί σε περίπτωση συνδρομής περιπτώσεων αριστείας ή άσκησης πολιτικής προσέλκυσης ερευνητών της ημεδαπής ή αλλοδαπής σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του και τους εκεί αναφερόμενους δείκτες, να διαθέτει από τους ίδιους πόρους του ερευνητικού κέντρου ειδικά βραβεία, οικονομική ενίσχυση και υποτροφίες σε ερευνητές που διακρίνονται για τις ερευνητικές τους επιδόσεις και σύμφωνα με τους κανόνες αξιολόγησης που ορίζονται με τον παρόντα νόμο ή κατά την κρίση του διοικητικού συμβουλίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Σε ερευνητές όλων των βαθμίδων Α΄, Β΄και Γ΄μετά από αίτησή τους, η οποία συνοδεύεται με το προτεινόμενο πρόγραμμα ερευνητικής δραστηριότητάς τους και τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή του ινστιτούτου, στο οποίο υπηρετούν, εγκρίνεται, εφόσον δεν παρακωλύεται η λειτουργία του ερευνητικού κέντρου, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, η χορήγηση ή τροποποίηση ερευνητικής άδειας ή άδειας αξιοποίησης εφευρέσεώς του, με σκοπό τον εμπλουτισμό των γνώσεών τους μέσω της συμμετοχής τους σε ερευνητικό έργο ερευνητικού οργανισμού της αλλοδαπής. Η ερευνητική άδεια διαρκεί μέχρι δώδεκα μήνες μετά από τη συμπλήρωση έξι ετών υπηρεσίας ή μέχρι έξι μήνες μετά από τη συμπλήρωση τριών χρόνων υπηρεσίας σε εθνικά ερευνητικά κέντρα ή ινστιτούτα τους. Ο χρόνος υπηρεσίας υπολογίζεται από την ημερομηνία σύναψης της σύμβασης ή, εφόσον έλαβαν προηγούμενες ερευνητικές άδειες, από την ημερομηνία λήξης της τελευταίας άδειας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Στον ερευνητή, στον οποίο έχει χορηγηθεί ερευνητική άδεια μπορεί να καταβάλλονται οι πλήρεις αποδοχές τους προσαυξανόμενες κατά 80% εφόσον κατά τη διάρκεια της ερευνητικής τους άδειας στην αλλοδαπή συνεργάζεται χωρίς αμοιβή με ερευνητικούς οργανισμούς. Αν ο αδειούχος λαμβάνει υποτροφία ή μισθοδοτείται από το πιο πάνω ίδρυμα του εξωτερικού το ποσό αυτό αφαιρείται από τις πρόσθετες αποδοχές, οι οποίες ορίζονται σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Ο ερευνητής, στον οποίο έχει χορηγηθεί ερευνητική άδεια ή άδεια αξιοποίησης των εφευρέσεών του, υποχρεούται ανά εξάμηνο να καταθέτει αναλυτική έκθεση πεπραγμένων, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει υποβληθεί. Από την αξιολόγηση της έκθεσης πεπραγμένων εξαρτάται η συνέχιση η μη της χορηγηθείσας άδειας. Η αξιολόγηση των εκθέσεων αυτών γίνεται από το ΕΣΙ του οικείου ινστιτούτου. Σε περίπτωση αρνητικής αξιολόγησης διακόπτεται η χορηγηθείσα άδεια. Μέσα σε έξι μήνες από το πέρας της άδειας ο ερευνητής στον οποίο έχει χορηγηθεί ερευνητική άδεια καταθέτει στο διοικητικό συμβούλιο του δημόσιου ερευνητικού οργανισμού επιστημονικό απολογισμό και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας ή τις επιστημονικές δημοσιεύσεις που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της ερευνητικής του άδειας ή της προόδου αξιοποίησης των εφευρέσεών του.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Το ποσοστό χορήγησης ερευνητικών αδειών ή αδειών αξιοποίησης των εφευρέσεων αποφασίζεται από το διοικητικό συμβούλιο του ερευνητικού κέντρου με βάση τις ανάγκες και τη βέλτιστη λειτουργία του, όπως εξειδικεύεται στον εσωτερικό κανονισμό του.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Στους ερευνητές, οι οποίοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν βιομηχανικά και εμπορικά τις εφευρέσεις τους, εφόσον εμπίπτουν στο αντικείμενο του ερευνητικού κέντρου ή ινστιτούτου, δύναται να χορηγείται άδεια έως και τρία έτη χωρίς αποδοχές. Μετά από την παρέλευση της τριετίας ο ερευνητής επιλέγει ή να παραιτηθεί από το ερευνητικό κέντρο ή να επανέλθει με πλήρη απασχόληση.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Από τον Κρατικό Προϋπολογισμό δύναται να διατίθενται πόροι για χορήγηση υποτροφιών από τα ερευνητικά κέντρα, τα οποία ιδρύονται σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 13 ή ιδρύονται με ειδική διάταξη νόμου, αλλά υπάγονται στις ρυθμίσεις του παρόντος νόμου και εφόσον η δυνατότητα χορήγησης υποτροφιών προβλέπεται, ως αρμοδιότητα του ερευνητικού κέντρου είτε στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του, που εγκρίνεται σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 19 είτε προβλέπεται στον νόμο σύστασής του. Οι υποτροφίες αυτές, αφορούν μόνο την λήψη μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος, το οποίο είναι σχετικό με ένα από τα επιστημονικά πεδία του ερευνητικού κέντρου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Σε περίπτωση συνδρομής περιπτώσεων αριστείας, μετά από επιστημονική αξιολόγηση της εκτέλεσης ερευνητικού έργου, με πρόταση των οικείων ερευνητικών οργανισμών ή τεχνολογικών φορέων και γνώμη του ΕΣΕΤΑΚ ή με ίδια πρωτοβουλία, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων μετά από πρόταση του ΓΓΕΤ μπορεί να απονέμει ειδικά βραβεία, οικονομική ενίσχυση ή υποτροφίες σε ερευνητές ή ΕΛΕ ή Καθηγητές και υπηρετούντες Λέκτορες των ΑΕΙ ή ειδικό επιστημονικό προσωπικό ή συνεργαζόμενους ερευνητές ή φοιτητές που εκπονούν διδακτορική διατριβή υπό την εποπτεία ερευνητή ή προβαίνουν σε δημοσιεύσεις ή έχουν αποκτήσει ή βρίσκονται στη διαδικασία απόκτησης εθνικού ή διεθνούς διπλώματος ευρεσιτεχνίας ή προβαίνουν σε δημοσιεύσεις ή διακρίνονται γενικότερα για την ερευνητική τους δραστηριότητα με τρόπο που αντιστοιχεί στα κριτήρια αξιολόγησης του άρθρου 29 του παρόντος ή να καλύπτει δαπάνες συμμετοχής των ανωτέρω προσώπων σε διεθνή συνέδρια, καθορίζοντας το είδος του βραβείου, το ύψος της ενδεχόμενης χρηματικής αμοιβής και των δαπανών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζονται οι διαδικασίες δημοσιότητας για την υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος χορήγησης υποτροφιών από τους υποψηφίους, τα αναγκαία δικαιολογητικά, που υποβάλλονται, η χρονική διάρκεια των υποτροφιών, τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων, οι διαδικασίες χρηματοδότησης και παρακολούθησης της εξέλιξης της υποτροφίας, οι συνέπειες μη ανταπόκρισης του δικαιούχου και κάθε σχετικό θέμα για την εύρυθμη και απρόσκοπτη χορήγηση των υποτροφιών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 10

Από τον Κρατικό Προϋπολογισμό δύναται να διατίθενται πόροι για την απονομή χρηματικών βραβείων σε ερευνητικούς οργανισμούς, τεχνολογικούς φορείς, επιχειρήσεις και λοιπούς φορείς. Τα βραβεία αναφέρονται: α) είτε σε επιτεύγματα τεχνολογικής καινοτομίας προϊόντος, υπηρεσίας ή διαδικασίας, β) είτε σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας που μπορεί να αξιοποιηθούν από την ελληνική οικονομία, γ) είτε σε δικαιώματα εκμετάλλευσης που βρίσκονται στην δικαιοδοσία του εφευρέτη είτε έχουν μεταβιβασθεί. Με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και ο χρόνος υποβολής των προτάσεων, η σύσταση επιτροπής αξιολόγησής τους και η δυνατότητα υποστήριξης της επιτροπής από εμπειρογνώμονες, η διαδικασία και τα κριτήρια βαθμολόγησης αυτών, καθώς και το ύψος και ο τρόπος απονομής των βραβείων. Οι προτάσεις υποβάλλονται στη ΓΓΕΤ, μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που εκδίδεται από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Άρθρο 29Αξιολόγηση προσωπικούΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η εκλογή του ερευνητικού προσωπικού γίνεται με ανοικτή διαδικασία μετά από προκήρυξη, στην οποία ορίζονται και οι βαθμίδες στις οποίες εντάσσεται. Η προκήρυξη αναρτάται στον δικτυακό τόπο του ερευνητικού κέντρου και της ΓΓΕΤ, κοινοποιείται στις πρεσβείες και σε προξενικά γραφεία της Ελλάδας στην αλλοδαπή κατά την κρίση του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η εκλογή και η εξέλιξη των ερευνητών γίνεται με βάση τα προσόντα των υποψηφίων, όπως προσδιορίζονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 18 ανάλογα με τη βαθμίδα στην οποία γίνεται η εκλογή ή η εξέλιξη, το γνωστικό αντικείμενο της θέσης και τις ερευνητικές ανάγκες του ερευνητικού κέντρου, όπως τα προσόντα αυτά εξειδικεύονται στον εσωτερικό κανονισμό του.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Για την εκλογή σε θέση ερευνητή για όλες τις βαθμίδες απαιτείται η κατοχή διδακτορικού διπλώματος και η συνάφεια είτε του αντικειμένου της διδακτορικής διατριβής είτε του ερευνητικού ή επιστημονικού εν γένει έργου του υποψηφίου με το γνωστικό αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης, η ύπαρξη διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ή επαρκούς αριθμού και υψηλής ποιότητας διεθνώς δημοσιευμένου ερευνητικού έργου του, καθώς και η ύπαρξη επαρκούς αριθμού και υψηλής ποιότητας διεθνώς δημοσιευμένου ερευνητικού έργου του. Για την αποτύπωση των στοιχείων κάθε υποψηφίου συντάσσεται πρότυπο βιογραφικό σημείωμα σύμφωνο με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Για την πρόσληψη ή την εξέλιξη σε βαθμίδα ερευνητών συγκροτείται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ερευνητικού κέντρου μετά από σχετική εισήγηση του διευθυντή του οικείου ινστιτούτου και γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου του, ειδική επταμελής επιτροπή κριτών, η οποία απαρτίζεται από τον διευθυντή του οικείου ινστιτούτου ή του ερευνητικού κέντρου, εάν δεν υφίσταται ινστιτούτο, ως πρόεδρο και έξι μέλη, καθηγητές ή ερευνητές Α΄ βαθμίδας που περιλαμβάνονται κατά προτίμηση από τον εθνικό κατάλογο κριτών και τουλάχιστον δύο προέρχονται από ερευνητικά κέντρα ή ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή αλλοδαπής για την πρόσληψη ή εξέλιξη ερευνητών Α΄ και Β΄ βαθμίδας ή ερευνητικά κέντρα μόνο της ημεδαπής για τους λοιπούς. Τα υπόλοιπα προέρχονται, είτε από το οικείο ερευνητικό κέντρο είτε από άλλα ερευνητικά κέντραή ΑΕΙ της ημεδαπής. Σε περίπτωση κρίσης ερευνητών για εκλογή ή εξέλιξη σε βαθμίδες Γ΄έως και Β΄η ως άνω επιτροπή απαρτίζεται από καθηγητές ή ερευνητές ανώτερης βαθμίδας με επιστημονικό έργο στο ίδιο ή, αν δεν υπάρχει, σε συναφές γνωστικό αντικείμενο με εκείνο της υπό πλήρωση ή υπό εξέλιξη θέσης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Για την υποβοήθηση της επιτροπής στην αξιολόγηση των υποψηφίων, ο πρόεδρος της ειδικής επιτροπής κριτών δικαιούται να αναζητεί από την αντίστοιχη επιστημονική κοινότητα του αξιολογούμενου πρόσφορα στοιχεία για την απήχηση του έργου του.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Οι ερευνητές οφείλουν να επικαιροποιούν σε ετήσια βάση το κατά την παράγραφο 3 τυποποιημένο βιογραφικό τους σημείωμα, το οποίο καταχωρείται στο ΕΜΕΕΥ σύμφωνα με την παράγραφο 8 του παρόντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Η ειδική επιτροπή κριτών συνεδριάζει ύστερα από πρόσκληση του διευθυντή του οικείου ινστιτούτου για την λήψη ειδικά αιτιολογημένης αποφάσεως περί κατάταξης ανά προκηρυχθείσα βαθμίδα των υποψηφίων που έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για την κατάληψη της θέσης σε βαθμίδα και του αριθμού ψήφων που κάθε υποψήφιος συγκέντρωσε. Η ειδική επιτροπή προεδρεύεται από τον διευθυντή του ινστιτούτου και έχει απαρτία αν είναι παρόντα τα πέντε τουλάχιστον από τα επτά μέλη, εκ των οποίων ένα τουλάχιστον μέλος της δεν ανήκει στο ερευνητικό κέντρο. Ρόλο εισηγητή έχει ο διευθυντής του ινστιτούτου. Ο διευθυντής του οικείου ινστιτούτου διαβιβάζει άμεσα το πρακτικό της επιλογής ή εξέλιξης στο διοικητικό συμβούλιο του ερευνητικού κέντρου για τον έλεγχο νομιμότητας και το διορισμό αυτού που επιλέχθηκε. Το διοικητικό συμβούλιο εκλέγει υποχρεωτικά τον πρώτο στην κατάταξη της ανώτερης βαθμίδας εάν έχει συγκεντρώσει πέντε τουλάχιστον ψήφους της ειδικής επιτροπής κριτών. Σε περίπτωση μη ύπαρξης υποψηφίου στην κατάταξη της ανώτερης βαθμίδας ή μη αποδοχής της εκλογής του ή ανάκλησης της απόφασης εκλογής του ή εάν συντρέχει στο πρόσωπό του αντικειμενικό κώλυμα κάλυψης της θέσης, το διοικητικό συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τις κατατάξεις σε βαθμίδες αποφασίζει κατά την κρίση του να εκλέξει είτε τον επόμενο στην ανώτερη βαθμίδα είτε άλλο υποψήφιο επόμενης βαθμίδας που έχει συγκεντρώσει μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Εάν επιλεγεί για την Α΄ βαθμίδα κατά την ως άνω διαδικασία άλλος υποψήφιος και όχι υποψήφιος ερευνητής Β΄ που ήδη υπηρετεί στο ερευνητικό κέντρο ο τελευταίος παραμένει στο ερευνητικό κέντρο σε προσωποπαγή θέση, εφόσον έχει την ιδιότητα μόνιμου υπαλλήλου, που συνιστάται για το σκοπό αυτόν ή η σχέση τους μετατρέπεται σε αορίστου διάρκειας, εφόσον η σχέση τους είναι ιδιωτικού δικαίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Με τον εσωτερικό κανονισμό κάθε ιδρύματος, μπορεί να καθορίζονται τα σχετικά με τη δυνατότητα υποβολής των δικαιολογητικών των υποψηφίων, καθώς και με τη διεξαγωγή της διαδικασίας επιλογής ή εξέλιξης σε ξένη γλώσσα ή και με τηλεδιάσκεψη.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Οι ερευνητές Β΄ βαθμίδας μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εξέλιξη στην επόμενη βαθμίδα μετά από θητεία τουλάχιστον τριών ετών. Οι ερευνητές Α΄ βαθμίδας και όσοι ερευνητές Β΄ βαθμίδας δεν έχουν υποβάλει αίτηση για εξέλιξη, αξιολογούνται κάθε πέντε έτη, αρχής γενομένης από την έναρξη ισχύος του παρόντος με βάση τα κριτήρια της παραγράφου 10, από τριμελή ειδική επιτροπή κριτών η οποία απαρτίζεται από τον διευθυντή του οικείου ινστιτούτου, ως πρόεδρο και δύο (2) μέλη, ερευνητές Α΄ βαθμίδας ή καθηγητές Α΄ βαθμίδας, ΑΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, με διεθνώς αναγνωρισμένο συναφές επιστημονικό έργο, οι οποίοι ορίζονται από το διοικητικό συμβούλιο του ερευνητικού κέντρου μετά από εισήγηση του διευθυντή του οικείου ινστιτούτου. Η αξιολόγηση περιλαμβάνει έκθεση δραστηριοτήτων του ερευνητή για την παρελθούσα πενταετία και έκθεση προγραμματισμού των δραστηριοτήτων του για την επόμενη πενταετία. Για τη συμπλήρωση της πενταετίας δεν συνυπολογίζονται, ο χρόνος που διανύθηκε σε θέση διευθυντή ινστιτούτου ή ερευνητικού κέντρου, καθώς και ο χρόνος αναστολής των καθηκόντων τους. Οι ερευνητές Β΄ βαθμίδας αν δεν εξελιχθούν στην επόμενη βαθμίδα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν εκ νέου την προκήρυξη της θέσης μετά από παρέλευση τριών ετών από τη λήψη της απόφασης για τη μη εξέλιξή τους. Εάν και μετά από τη δεύτερη κρίση δεν προαχθούν στην επόμενη βαθμίδα, τότε παραμένουν στο ερευνητικό κέντρο σε προσωποπαγή θέση, εφόσον έχουν την ιδιότητα μόνιμου υπαλλήλου, που συνιστάται για το σκοπό αυτό ή η σχέση τους μετατρέπεται σε αορίστου διάρκειας, εφόσον η σχέση τους είναι ιδιωτικού δικαίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 10

Οι ερευνητές Γ΄ που δεν έχουν υποβάλει αίτηση για εξέλιξη στην επόμενη βαθμίδα, αξιολογούνται υποχρεωτικά μετά από θητεία τεσσάρων ετών ή αν η αξιολόγηση ζητηθεί από τους ως άνω ερευνητές για εξέλιξη, μετά από θητεία τουλάχιστον δύο ετών. Το γνωστικό αντικείμενο της θέσης καθορίζεται στην προκήρυξη με βάση τις ανάγκες του ερευνητικού κέντρου και το γνωστικό αντικείμενο του υποψηφίου που ζητά την εξέλιξη. Αν δεν εξελιχθούν στην επόμενη βαθμίδα, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν εκ νέου την προκήρυξη της θέσης μετά από παρέλευση τεσσάρων ετών από τη λήψη της απόφασης για τη μη εξέλιξή τους. Εάν και μετά από την δεύτερη κρίση δεν προαχθούν στην επόμενη βαθμίδα, λύνεται η σύμβασή τους με το ερευνητικό κέντρο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 11

Η ειδική επιτροπή κριτών οφείλει να αιτιολογεί την αξιολόγησή της για κάθε υποψήφιο. Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη αφορούν, ιδίως: α) Τον αριθμό και την ποιότητα των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (εθνικά ή διεθνή) ή των αιτήσεων για την απόκτησή τους και τη φάση στην οποία βρίσκονται. β) Τις επιστημονικές και τεχνικές δημοσιεύσεις υπό μορφή άρθρων σε εξέχοντα διεθνή περιοδικά, πρακτικά διεθνών πάγιων συνεδρίων, κεφάλαια σε βιβλία, βιβλία. γ) Την απήχηση του συνολικού ερευνητικού του έργου, όπως κρίνεται ιδίως από μεγάλα διεθνή βραβεία, αναφορές στο έργο του στη διεθνή βιβλιογραφία, ομιλίες κατόπιν προσκλήσεως σε μεγάλα διεθνή συνέδρια (plenary, invited talks) και γνώμες κορυφαίων επιστημόνων του πεδίου. δ) Τις εισροές από χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα που ο υποψήφιος έχει προσελκύσει στο ερευνητικό κέντρο ή ινστιτούτο. ε) Τη συμβολή του στην περιουσιακή αξιοποίηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. ζ) Τη συμμετοχή τους στη δημιουργία τεχνοβλαστών. η) Το διδακτικό του έργο. θ) Τα προγράμματα υπολογιστών που έχει αναπτύξει, τις διαλέξεις που έχει παρουσιάσει σε εκπαιδευτικά προγράμματα διεθνών συνεδρίων (tutorials), τα σεμινάρια που έχει οργανώσει, τη συμμετοχή σε εκθέσεις, την παρουσίαση έργου σε σεμινάρια, εργαστήρια, καθώς και την οργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, τη θητεία σε διακεκριμένες θέσεις αλλοδαπών ΑΕΙ ή ερευνητικών κέντρων, την εμπειρία του σε θέματα διαχείρισης της έρευνας. ι) Τη συμμετοχή του στην προώθηση εθνικής και διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της ΕΤΑΚ.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 12

Το επιστημονικό−τεχνικό , διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό αξιολογείται κάθε δύο έτη σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζονται στον εσωτερικό κανονισμό του ερευνητικού κέντρου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 13

Στα εξωτερικά μέλη της ειδικής επιτροπής κριτών καταβάλλονται, σύμφωνα με τις κείμενες σχετικές διατάξεις, προκειμένου να συμμετάσχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης, τα προβλεπόμενα από τις κείμενες διατάξεις έξοδα μετακίνησης, διανυκτέρευσης και ημερήσιας αποζημίωσης.

Άρθρο 30Εθνικός κατάλογος κριτώνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων μετά από πρόταση του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας συγκροτείται εθνικός κατάλογος κριτών. Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει τους διευθυντές των ερευνητικών κέντρων και των ινστιτούτων τους, τους προέδρους των τεχνολογικών φορέων, τους εν ενεργεία και διατελέσαντες καθηγητές και αναπληρωτές καθηγητές ΑΕΙ και εν ενεργεία και διατελέσαντες ερευνητές Α΄ και Β΄ βαθμίδας της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Οι υποψηφιότητες όσων έχουν δικαίωμα εγγραφής στον εθνικό κατάλογο κριτών υποβάλλονται με έγγραφη τυποποιημένη αίτηση, στην οποία αναφέρονται συνοπτικά τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και η εμπειρία τους. Πρόταση εγγραφής υποψηφίων στον εθνικό κατάλογο κριτών μπορούν να υποβάλλουν και ερευνητικά κέντρα ή το ινστιτούτο του υποψηφίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Ο εθνικός κατάλογος κριτών εγκρίνεται από το ΕΣΕΚ και επικαιροποιείται ετησίως με την αυτή διαδικασία, δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και χρησιμοποιείται κατά προτίμηση από τα ερευνητικά κέντρα και τα εποπτεύοντα Υπουργεία για τις αξιολογήσεις που ενεργούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου. Σε κάθε περίπτωση ο εκάστοτε εθνικός κατάλογος κριτών ισχύει μέχρι την επικαιροποίησή του.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζεται κατ’ αποκοπή και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις αποζημίωση στα μέλη του εθνικού καταλόγου κριτών, όταν παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Άρθρο 31Αξιολόγηση ερευνητικών κέντρωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η συστηματική, αντικειμενική και υψηλής ποιότητας αξιολόγηση αποτελεί αναγκαίο παράγοντα για την αναγνώριση και την προώθηση της αριστείας σε όλα τα επίπεδα του ερευνητικού ιστού της χώρας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Κάθε ερευνητικό κέντρο είναι υπεύθυνο για τη διασφάλιση και συνεχή βελτίωση της ποιότητας του ερευνητικού έργου του, για τη διαμόρφωση αποτελεσματικών υποδομών, για την οικονομική εκμετάλλευση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και της διαθέσιμης τεχνογνωσίας, την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών όπου ζητείται από αρμόδιους δημόσιους φορείς, καθώς και για την αποτελεσματική λειτουργία και απόδοση των υπηρεσιών του, σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Τα ερευνητικά κέντρα οφείλουν για την αποτίμηση του έργου τους να τηρούν επικαιροποιημένα τα στοιχεία που επιτρέπουν την εφαρμογή των κριτηρίων του παρόντος άρθρου, να τα υποβάλουν ετησίως στον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας και να τα περιλαμβάνουν στο ΕΜΕΕΥ.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Τα ερευνητικά κέντρα και τα ινστιτούτα τους αξιολογούνται εντός του πρώτου εξαμήνου κάθε πέμπτου έτους από την προηγούμενη αντίστοιχη αξιολόγηση, υπό την επιμέλεια και εποπτεία της ΓΓΕΤ, από επιτροπές εξωτερικών αξιολογητών, που αποτελούνται από πέντε έως επτά μέλη, τα οποία προέρχονται από την ημεδαπή ή την αλλοδαπή και τα οποία διαθέτουν την κατάλληλη τεχνογνωσία, διεθνές κύρος και διεθνή εμπειρία αξιολογήσεων ερευνητικών κέντρων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η αξιολόγηση των ερευνητικών κέντρων και των ινστιτούτων τους ενεργείται με βάση κοινούς δείκτες ποιότητας και αποτελεσματικότητας, οι οποίοι καθορίζονται από τις διατάξεις των άρθρων 31 και 32 του παρόντος, βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και κριτήρια που αφορούν την πορεία των δραστηριοτήτων τους σε σχέση με τις διεθνείς επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, τα επιτεύγαματα και τις επιπτώσεις τους στην επιστημονική γνώση και την τεχνολογική ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων δραστηριοτήτων εκμετάλλευσης της γνώσης, το κόστος λειτουργίας, την ικανότητα προσέλκυσης προσωπικού υψηλού επιπέδου και εξωτερικών χρηματοδοτήσεων για παροχή επιστημονικών και τεχνολογικών υπηρεσιών και τις προοπτικές ανάπτυξης για τα επόμενα έτη.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Οι δείκτες αυτοί προσδιορίζονται από το Τμήμα Αποτίμησης και Στατιστικής Επεξεργασίας Πολιτικής Έρευνας και Καινοτομίας της ΓΓΕΤ, εγκρίνονται από το Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας και εφαρμόζονται τόσο κατά την ετήσια επικαιροποίηση των στοιχείων, όσο και κατά τις περιοδικές εξωτερικές αξιολογήσεις.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Η σχετική έκθεση επιτόπιας αξιολόγησης υποβάλλεται από την επιτροπή εξωτερικών αξιολογητών στο ΕΣΕΤΚ και τη ΓΓΕΤ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, παρακολούθησης, συντονισμού, αξιολόγησης και χρηματοδότησης των ερευνητικών κέντρων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Τα ερευνητικά κέντρα οφείλουν να τηρούν, επικαιροποιούν σε ετήσια βάση και να καταχωρούν στο ΕΜΕΕΥ, καθώς και σε σχετική ιδία βάση δεδομένων, την οποία γνωστοποιούν στην ΓΓΕΤ, τα βιογραφικά όλων των ερευνητών και τις μεταβολές τους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Η παράλειψη υποβολής από το ερευνητικό κέντρο των σχετικών στοιχείων που απαιτούνται για την αξιολόγησή του εμποδίζει τη δημόσια χρηματοδότησή του και συνιστά λόγο επιστροφής χορηγηθείσας χρηματοδότησης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 10

Αποτελούν κρίσιμα στοιχεία αξιολόγησης των ερευνητικών κέντρων ιδίως, οι υποδομές, ο εκσυγχρονισμός τους, η εθελοντική χορήγηση δικαιωμάτων πρόσβασης σε άλλους ερευνητικούς οργανισμούς, τεχνολογικούς φορείς, επιχειρήσεις και σε λοιπούς φορείς υπό εύλογους όρους και σε τιμές δωρεάν ή κόστους, η πιστοποίηση των ερευνητικών κέντρων από διεθνείς οργανισμούς ή η απόκτηση της ιδιότητάς τους να παρέχουν πιστοποιήσεις.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 11

Στα μέλη της επιτροπής εξωτερικών αξιολογητών της παραγράφου 4 καταβάλλονται, σύμφωνα με τις κείμενες σχετικές διατάξεις, προκειμένου να συμμετάσχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης, τα προβλεπόμενα έξοδα μετακίνησης, διανυκτέρευσης και ημερήσιας αποζημίωσης.

Άρθρο 32Αξιολόγηση προόδου της χώρας στην έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομίαΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Με την επιμέλεια της ΓΓΕΤ και την υποστήριξη του ΕΣΕΤΑΚ συλλέγονται και ταξινομούνται, τα δεδομένα για την αξιολόγηση της προόδου της χώρας στην ανάπτυξη της ΕΤΑΚ με βάση αφενός τις συνιστώσες της τεχνολογικής καινοτομίας, των επενδύσεων σε ανθρώπινο δυναμικό για τη δημιουργία δεξιοτήτων και καινοτομικότητας, της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων και υπηρεσιών έντασης γνώσης και της απασχόλησης στις ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις καινοτόμων τομέων και αφετέρου τους δείκτες μέτρησης της αποτελεσματικότητας σύμφωνα με την διεθνή πρακτική, οι οποίοι κατηγοριοποιούνται: α) στις αξιολογούμενες δραστηριότητες των ερευνητικών οργανισμών (enablers), β) στις αξιολογούμενες ιδιωτικές δραστηριότητες και γ) στα αποτελέσματα που προκύπτουν, ως ακολούθως: Α) Καταλύτες: α) Ανθρώπινοι πόροι, αα) νέοι διδάκτορες, ββ) απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, γγ) απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (δεύτερος κύκλος), β) Ανοικτά, άριστα και ελκυστικά ερευνητικά συστήματα, αα) Διεθνείς επιστημονικές (συν)δημοσιεύσεις, ββ) μη διδακτορικοί φοιτητές της ευρωπαϊκής ένωσης. γγ) αναφορές (citations) ανά ερευνητή και ανά θεματικό επιστημονικό πεδίο, δδ) σύνολο επιχορηγήσεων ανά ερευνητή. γ) Χρηματοοικονομικά και οικονομική ενίσχυση, αα) δημόσια δαπάνη για έρευνα και ανάπτυξη, ββ) επενδύσεις κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών. Β) Ιδιωτικές δραστηριότητες: α) Ιδιωτικές επενδύσεις, αα) δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη στον ιδιωτικό τομέα, ββ) δαπάνες για μη τεχνολογική/ερευνητική καινοτομία, γγ) διασυνδέσεις και επιχειρηματικότητα, δδ) ενδοεπιχειρησιακή καινοτομία σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εε) συνεργασίες καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ζζ) δημόσιες − ιδιωτικές (συν)δημοσιεύσεις. β) Πνευματική ιδιοκτησία, αα) διεθνείς αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ββ) αριθμός διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, γγ) διεθνείς αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων, δδ) κοινοτικά εμπορικά σήματα, εε) κοινοτικά σχέδια. Γ) Αποτελέσματα: α) Καινοτόμοι οργανισμοί, αα) μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εισάγουν καινοτόμα προϊόντα ή διαδικασίες, ββ) μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εισάγουν εμπορικές/οργανωτικές καινοτομίες, γγ) καινοτόμες εταιρίες με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης. β) Οικονομικές επιπτώσεις, αα) απασχόληση σε δραστηριότητες της οικονομίας της γνώσης, ββ) συνεισφορά της εξαγωγής προϊόντων μεσαίας και υψηλής τεχνολογίας στο εμπορικό ισοζύγιο, γγ) εξαγωγές υπηρεσιών της οικονομίας της γνώσης, δδ) πωλήσεις νέων καινοτόμων προϊόντων, εε) έσοδα από άδειες χρήσης και διπλώματα ευρεσιτεχνίας από το εξωτερικό.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Μέχρι το μήνα Σεπτέμβριο κάθε έτους συντάσσεται έκθεση αξιολόγησης με βάση τα δεδομένα του προηγούμενου έτους και υποβάλλεται στην ΓΓΕΤ με την μέριμνα της οποίας αναρτάται στο δικτυακό τόπο της.

Άρθρο 33Μητρώα ερευνητών, δημόσιων ερευνητικών οργανισμών, τεχνολογικών φορέων και καινοτόμων επιχειρήσεων και υποδομών − ανοικτή πρόσβαση διαλειτουργικότηταΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Δημιουργείται στη ΓΓΕΤ και αναρτάται στο δικτυακό τόπο της, Εθνικό Μητρώο Ερευνητών, και Ερευνητικών οργανισμών (ΕΜΕΕΥ), στο οποίο καταχωρούνται υποχρεωτικά οι ερευνητές και τα στοιχεία της ερευνητικής δράσης τους, οι δημόσιοι ερευνητικοί οργανισμοί και οι τεχνολογικοί φορείς της χώρας και οι υποδομές τους. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας είναι δυνατόν να ορισθεί ότι στο ΕΜΕΕΥ καταχωρούνται και οι μεγάλες, Μικρο−Μεσαίες Επιχειρήσεις και νέες καινοτόμες επιχειρήσεις. Στο μητρώο καταχωρούνται και οι ερευνητικοί οργανισμοί του ιδιωτικού τομέα, μετά από αίτησή τους και με βάση κριτήρια και προϋποθέσεις που καθορίζονται από απόφαση του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας. Στο ΕΜΕΕΥ παρέχεται ανοικτή πρόσβαση στα ενδιαφερόμενα μέρη.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Στο μητρώο συγκεντρώνονται τα στοιχεία και τα επιτεύγματα των φορέων που καταχωρούνται, το θεματικό αντικείμενο, η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κρίνεται σκόπιμο για την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους από την ερευνητική κοινότητα και για την επίτευξη των σκοπών του παρόντος νόμου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι καταχωρούμενοι φορείς οφείλουν να υποβάλουν τη σχετική έκθεση απογραφής και κάθε ετήσια επικαιροποίησή της στη ΓΓΕΤ για την καταχώρηση στο ΕΜΕΕΥ.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας εξειδικεύονται τα στοιχεία, που αναρτώνται, ο χρόνος υποβολής και η διαδικασία ανάρτησής τους. Το ΕΜΕΕΥ συνδέεται διαλειτουργικά με τα πληροφοριακά συστήματα του δημόσιου τομέα, ιδίως, των αναθετουσών αρχών, πάσης φύσεως φορέων του δημόσιου τομέα, της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ), των Ενιαίων Κέντρων Εξυπηρέτησης, των άλλων Αρχών Εγγραφής και εντεταλμένων γραφείων, του Γενικού Εμπορικού μητρώου (ΓΕΜΗ), του ΤΑΧΙSNET, των φορολογικών και ασφαλιστικών αρχών, των δικαστικών και εισαγγελικών Αρχών, καθώς επίσης και με τα πληροφοριακά συστήματα άλλων χωρών – μελών, με την επιφύλαξη των διατάξεων για την προστασία του φορολογικού απορρήτου και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τηρούμενων των διατάξεων για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την προστασία του φορολογικού απορρήτου.

Άρθρο 34Πληροφοριακό Σύστημα Δημόσιας Χρηματοδότησης (ΠΣΥΔΧ)ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Για την υποστήριξη της εφαρμογής της δημόσιας χρηματοδότησης εγκαθίσταται και λειτουργεί στη ΓΓΕΤ Πληροφοριακό Σύστημα Δημόσιας Χρηματοδότησης (ΠΣΥΔΧ), το οποίο διασυνδέεται και διαλειτουργεί με το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, το οποίο λειτουργεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και στο οποίο παρέχεται ανοικτή πρόσβαση μέσω του δικτυακού τόπου της ΓΓΕΤ.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Την ευθύνη για την ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία του ΠΣΥΔΧ έχει η ΓΓΕΤ, η οποία μεριμνά για τη διασφάλιση της τεχνολογικής αρτιότητας, υποστήριξης και συντήρησης του συστήματος και τον συνεχή εκσυγχρονισμό του σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Η υπηρεσία αυτή έχει επίσης την ευθύνη: α) Για τη διαχείριση των δεδομένων του συστήματος και τη λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου με το οποίο εξασφαλίζεται η ακεραιότητα, η εμπιστευτικότητα και η ασφάλεια αυτών τηρούμενων των διατάξεων για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την προστασία του φορολογικού απορρήτου. β) Για την έκδοση οδηγιών λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος σχετικά με τη λειτουργία και την ασφάλειά του, καθώς και τους όρους και τις διαδικασίες πρόσβασης σε αυτό. γ) Για την υποδοχή, καταχώρηση και διαχείριση των προτάσεων χρηματοδότησης, καθώς και των σχετικών στοιχείων και πληροφοριών για την εκτέλεση έργων ή εκπόνησης μελέτης, που υποβάλλονται από δικαιούχους σύμφωνα με τις σχετικές προκηρύξεις, που εκδίδει περιοδικά η ΓΓΕΤ.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η ταυτοποίηση−αυθεντικοποίηση των φορέων στο ΠΣΥΔΧ γίνεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η αρμόδια υπηρεσία έχει την ευθύνη ενημέρωσης του συστήματος και υποχρεούται να καταχωρίζει στο ΠΣΥΔΧ τα απαραίτητα στοιχεία προτάσεων, αξιολογήσεων, εγκριτικών αποφάσεων, παρακολούθησης, ελέγχου και χρηματοδοτήσεων των έργων ή μελετών, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, τα υποδείγματα ανάπτυξης του πληροφοριακού συστήματος και τους εκάστοτε οδηγούς εφαρμογής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Οι προτάσεις χρηματοδότησης λαμβάνουν μοναδικό αριθμό στο ΠΣΥΔΧ, ο οποίος αναγράφεται υποχρεωτικά σε κάθε στοιχείο που αφορά την πρόταση και την απόφαση χρηματοδότησης.

Άρθρο 35Σύνδεση ερευνητικών οργανισμώνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Οι ερευνητικοί οργανισμοί και οι τεχνολογικοί φορείς μπορούν από κοινού να δημιουργούν ή να αξιοποιούν και να χρησιμοποιούν από κοινού τις υφιστάμενες ερευνητικές και διδακτικές υποδομές τους, να εκπονούν και να συνδιοργανώνουν κοινά ερευνητικά και μεταπτυχιακά προγράμματα, να συμπράττουν στην άσκηση οικονομικών ή μη οικονομικών δραστηριοτήτων και εν γένει να συμπράττουν με την επιλογή κάθε πρόσφορης μεθόδου και διαδικασίας και ιδίως μέσω της δημιουργίας διμερών ή πολυμερών δικτύων εργαστηρίων τους, με σκοπό τη βελτίωση της τεχνογνωσίας και των ερευνητικών δυνατοτήτων τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας τους. Τη δυνατότητα αυτή οι ερευνητικοί οργανισμοί την ασκούν είτε στο πλαίσιο των διατάξεων, που προβλέπονται στο άρθρο 42 του ν. 4009/2011 (Α΄ 195) είτε στο πλαίσιο διατάξεων του παρόντος άρθρου και υλοποιείται με τη σύναψη μετά από απόφαση του οικείου οργάνου διοίκησης (όπως το διοικητικό συμβούλιο) σχετικής σύμβασης μεταξύ του ερευνητικού κέντρου και του ΑΕΙ, με την οποία καθορίζονται οι όροι της συνεργασίας τους (όπως ιδίως το είδος και το ύψος της συμμετοχής του κάθε φορέα, η διάρκεια του έργου, η διάθεση του αναγκαίου εργαστηριακού εξοπλισμού, οι ερευνητές ή οι καθηγητές υπό την επίβλεψη των οποίων θα εκτελείται το έργο, ο καθορισμός των καθηκόντων τους, οι όροι επιμερισμού των πνευματικών δικαιωμάτων και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Στους ερευνητές ερευνητικών οργανισμών που είτε παρέχουν διδακτικό έργο σε ΑΕΙ έπειτα από συμφωνία του ερευνητή με τμήμα του ΑΕΙ είτε συμμετέχουν στο πλαίσιο των συμβάσεων της παραπάνω παραγράφου, σε οργανωμένα δι−ιδρυματικά μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, καθώς και στους καθηγητές ΑΕΙ που παρέχουν ερευνητικό έργο σε ερευνητικά κέντρα, στη βάση του προβλεπόμενου στις διατάξεις του άρθρου 42 του ν. 4009/2011 πρωτοκόλλου συνεργασίας, απονέμεται για μεν τους ερευνητές, ο τίτλος του «Επισκέπτη Καθηγητή» από την οικεία σχολή μεταπτυχιακών σπουδών ή από το οικείο τμήμα, για δε τους καθηγητές, ο τίτλος του «Επισκέπτη ερευνητή» αντίστοιχα από το ερευνητικό κέντρο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Ο Επισκέπτης Καθηγητής παρέχει διδακτικό έργο σε μεταπτυχιακά προγράμματα και συνεπιβλέπει διδακτορικές διατριβές, ως κύριος επιβλέπων, σε τομείς συναφείς με το επιστημονικό του πεδίο. Με απόφαση των κατά περίπτωση αρμοδίων οργάνων των Πανεπιστημίων, δύναται να ανατίθεται στον Επισκέπτη Καθηγητή διδακτικό έργο σε προπτυχιακό επίπεδο. Το διδακτικό έργο που επιτελεί λαμβάνεται υπόψη για την εξέλιξή του. Ο τίτλος του καταργείται με τη λήξη του πρωτοκόλλου συνεργασίας ή του μεταπτυχιακού προγράμματος στο οποίο συμμετέχει. Οι ερευνητικοί οργανισμοί μπορούν να εκπονούν και να συνδιοργανώνουν κοινά ερευνητικά και μεταπτυχιακά προγράμματα με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Η δυνατότητα αυτή ασκείται στο πλαίσιο των διατάξεων του παρόντος άρθρου και υλοποιείται με τη σύναψη, μετά από απόφαση των οικείων οργάνων διοίκησης, σχετικής σύμβασης του ερευνητικού οργανισμού και του ΑΕΙ του εξωτερικού με την οποία καθορίζονται οι όροι συνεργασίας τους.

Άρθρο 36Κινητικότητα ερευνητών ημεδαπής − αλλοδαπήςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Ερευνητές που υπηρετούν σε AEI ή ερευνητικούς οργανισμούς της αλλοδαπής και είναι καταξιωμένοι στο αντικείμενό τους μπορούν να απασχολούνται με οποιασδήποτε νομικής φύσης σχέση σε ελληνικούς δημόσιους ερευνητικούς οργανισμούς. Κατά το χρόνο διάρκειας της σύμβασής τους, έχουν όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις των ερευνητών του κέντρου, πλην της συμμετοχής τους στα όργανα διοίκησης του κέντρου. Για τη συμμετοχή στα όργανα διοίκησης είναι απαραίτητη η παραίτησή τους από τη θέση στο εξωτερικό.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Οι ερευνητές αυτοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ερευνητικό κέντρο και μπορούν να συμμετέχουν ή να είναι επιστημονικοί υπεύθυνοι σε ερευνητικά προγράμματα που εκπονούνται στο ινστιτούτο ή βρίσκονται στο στάδιο της υποβολής για αξιολόγηση. Το ύψος και οι προϋποθέσεις αμοιβής των ως άνω ερευνητών καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Επιπλέον μπορεί να προβλέπεται στον εσωτερικό κανονισμό εφάπαξ ερευνητική χορηγία από πόρους, που προέρχονται από δημόσια χρηματοδότηση, για την ένταξη επιστημόνων στον ερευνητικό ιστό της χώρας ή και άλλα ειδικά οικονομικά κίνητρα και μέτρα διευκόλυνσης της επιστροφής των Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού, να ρυθμίζεται η αναγνώριση προϋπηρεσίας των ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού, όπως ισχύει από τις κείμενες διατάξεις, και να προβλέπεται η ίδρυση γραφείων δραστηριοποίησης Ελλήνων επιστημόνων της διασποράς σε χώρες του εξωτερικού και ιδίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Ερευνητές των ελληνικών δημοσίων ερευνητικών οργανισμών έχουν τη δυνατότητα απασχόλησης για ορισμένο χρόνο σε θέση ερευνητή ερευνητικού οργανισμού ή τμήματος έρευνας και ανάπτυξης επιχείρησης της αλλοδαπής χωρίς να παραιτηθούν από τη θέση τους στον ελληνικό δημόσιο ερευνητικό οργανισμό, εφόσον έχουν λάβει άδεια άνευ αποδοχών μετά από σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου ή αρμόδιου οργάνου διοίκησης του ελληνικού δημοσίου ερευνητικού οργανισμού. Η άδεια μπορεί να ανακληθεί κατά την διακριτική ευχέρεια του δημόσιου ερευνητικού οργανισμού μετά από προειδοποίηση έξι μηνών και ο ερευνητής υποχρεούται να επιστρέψει στη θέση του. Σε περίπτωση μη επιστροφής λογίζεται ότι έχει υποβάλει την παραίτησή του και έχει λυθεί η σχέση του με τον δημόσιο ερευνητικό οργανισμό.

Άρθρο 37Συνεργασία ερευνητικών οργανισμών, επιχειρήσεων και λοιπών φορέωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Είναι δυνατόν να συνάπτονται ερευνητικές συμβάσεις συνεργασίας μεταξύ ερευνητικών οργανισμών, επιχειρήσεων και λοιπών φορέων ή να παρέχονται ερευνητικές υπηρεσίες από και προς ερευνητικό οργανισμό, επιχείρηση ή ερευνητική υποδομή.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ερευνητικοί οργανισμοί, τεχνολογικοί φορείς, επιχειρήσεις και λοιποί φορείς μπορούν να συμπράττουν, ως ανεξάρτητοι εταίροι, για την κατάρτιση σχεδίων συνεργασίας και την υλοποίησή τους, προκαθορίζοντας στις περιπτώσεις άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων, οι οποίες μπορούν να αποδοθούν στο Κράτος, τους όρους και τις προϋποθέσεις της συνεργασίας, ιδίως όσον αφορά τη συμμετοχή στις δαπάνες του, την κοινή ανάληψη των κινδύνων και των αποτελεσμάτων, τη διάχυση των αποτελεσμάτων, την πρόσβαση σε δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας και τη χορήγησή τους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Ερευνητικοί οργανισμοί, τεχνολογικοί φορείς, επιχειρήσεις και λοιποί φορείς μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις με τις οποίες το μόνιμο ερευνητικό προσωπικό τους ή ερευνητικό προσωπικό που απασχολείται με συμβάσεις ορισμένου ή αορίστου χρόνου, διατίθεται σε άλλους ερευνητικούς οργανισμούς ή επιχειρήσεις ή λοιπούς φορείς για την παροχή υπηρεσιών ΕΤΑΚ. Η σύμβαση συνάπτεται μετά από αίτηση οποιουδήποτε των ενδιαφερομένων μερών και απόφαση των οικείων οργάνων διοίκησής τους με τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις που προσδιορίζονται στη σχετική απόφαση και τη σύμβαση. Αν η πρόταση δεν υποβάλλεται από πρόσωπο που προέρχεται από το ερευνητικό προσωπικό απαιτείται η συναίνεσή του. Η ισχύς της σύμβασης επιτρέπεται να διαρκεί έως τρία συνεχόμενα έτη με δυνατότητα παράτασης έως τρία ακόμη έτη. Κατά το διάστημα αυτό το ως άνω προσωπικό αμείβεται από τους πόρους του οργανισμού στον οποίο μεταφέρεται και διατηρεί το ασφαλιστικό του καθεστώς. Μετά από το πέρας της περιόδου αυτής, το διατεθειμένο προσωπικό επανέρχεται στην προηγούμενή του θέση. Η ερευνητική προϋπηρεσία του στην επιχείρηση αναγνωρίζεται για την υπηρεσιακή του εξέλιξη.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Διακεκριμένοι επιστήμονες που απασχολούνται στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα μπορεί να συνεργάζονται με ερευνητικά κέντρα για ορισμένο χρόνο («Συνεργαζόμενοι ερευνητές») προκειμένου να διεξάγουν βασική ή εφαρμοσμένη έρευνα ή για να εκτελέσουν ειδικό ερευνητικό έργο μετά από απόφαση και πρόταση του διοικητικού συμβουλίου του ερευνητικού κέντρου σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας ή κατόπιν αποδοχής αντίστοιχης προτάσεως επιχείρησης και τη σύναψη σχετικής συμφωνίας ορισμένου χρόνου μεταξύ του ερευνητικού κέντρου και του φορέα στον οποίο απασχολούνται. Το ερευνητικό κέντρο, εφόσον δεν παρέχεται ήδη ασφάλιση ή μισθοδοσία από φορέα απασχόλησης στην ημεδαπή ή αλλοδαπή, φέρει το μισθολογικό και ασφαλιστικό βάρος του επιστήμονα για την περίοδο της συνεργασίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Προσωπικό δημόσιων ερευνητικών οργανισμών μπορεί να αποσπάται ή μετατάσσεται, εάν έχει την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου ή να μεταφέρεται κατόπιν αιτήσεώς του στη ΓΓΕΤ, εάν συνδέεται με το δημόσιο ερευνητικό οργανισμό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της σχετικά με την ΕΣΕΤΑΚ και το Σχέδιο Δράσης για την υλοποίησή της. Η απόσπαση ή η μεταφορά γίνεται με πρόταση του δημόσιου ερευνητικού οργανισμού και απόφαση του ΓΓΕΤ.

Άρθρο 38Συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας και σε Ευρωπαϊκούς και διεθνείς διακυβερνητικούς οργανισμούςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού μπορεί να συνάπτονται μνημόνια συνεργασίας, να θεσπίζονται οικονομικά κίνητρα ή άλλα μέτρα διευκόλυνσης για την προβολή και προώθηση εφαρμοσμένου και ώριμου προς αξιοποίηση ερευνητικού έργου στην αλλοδαπή ή για την ενίσχυση της συμμετοχής Ελλήνων επιστημόνων σε ερευνητικές και τεχνολογικές δραστηριότητες, που εκτελούνται από διεθνείς οργανισμούς ή και διεθνείς επιστημονικές, τεχνολογικές κοινοπραξίες. Με ίδια απόφαση μπορεί να προκηρυχθούν εθνικά προγράμματα, που έχουν σχέση με διεθνείς οργανισμούς ή κοινοπραξίες. Με την παραπάνω απόφαση προσδιορίζεται το ύψος των πόρων που διατίθενται για τα προγράμματα ως ποσοστό του συνόλου των εισφορών της Ελλάδας σε όλους τους διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η Ελλάδα μπορεί να συνεργάζεται με άλλες χώρες, σε ερευνητικά προγράμματα ΕΤΑΚ.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Στον τακτικό προϋπολογισμό της ΓΓΕΤ εγγράφεται κατ` έτος πίστωση για την καταβολή των εκάστοτε εισφορών της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών), ESA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος), ΕΜΒL (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας), στους οποίους συμμετέχει για την κάλυψη των αναγκαίων δαπανών συμμετοχής της χώρας στις δραστηριότητες των οργανισμών αυτών, καθώς και των εκάστοτε αναγκαίων δαπανών πρόσβασης των ερευνητικών φορέων της χώρας στις διεθνείς επιστημονικές ψηφιακές βιβλιοθήκες. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων μπορεί να εγγράφεται κατ’ έτος πίστωση στον τακτικό προϋπολογισμό της ΓΓΕΤ για την συμμετοχή και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, ή και διεθνείς επιστημονικές, τεχνολογικές κοινοπραξίες για την εξυπηρέτηση των στόχων της ΕΣΕΤΑΚ, καθώς και για την πρόσβαση στις μεγάλης κλίμακας πανευρωπαϊκές υποδομές, όπως είναι τα ERIC (Ευρωπαϊκές Συμπράξεις Ερευνητικών Υποδομών) και οι άλλες, μεγάλης κλίμακας, ερευνητικές υποδομές που περιέχονται στον Ευρωπαϊκό Οδικό Χάρτη του ESFRI (Ευρωπαϊκό Στρατηγικό Φόρουμ για τις Ερευνητικές Υποδομές).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Για την ενίσχυση της ΕΤΑΚ, η ΓΓΕΤ μπορεί να χρηματοδοτεί κατ’ έτος δημόσιους ερευνητικούς οργανισμούς, σταθμίζοντας και τις οικονομικές τους δραστηριότητες, με ποσό ίσο προς τον καταβαλλόμενο φόρο προστιθέμενης αξίας για προμήθειες τεχνικού εξοπλισμού, που είναι αναγκαίος για την εκτέλεση ερευνητικών προγραμμάτων, τα οποία χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα, το ΝΑΤΟ ή άλλους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους μετέχει η χώρα και δεν αφορούν οικονομική δραστηριότητά τους. Για το σκοπό αυτόν εγγράφεται κατ’ έτος ειδική σχετική πίστωση στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Ομοίως η ΓΓΕΤ για την ενίσχυση της ΕΤΑΚ μπορεί να χρηματοδοτεί κατ’ έτος δημόσιους ερευνητικούς οργανισμούς για την ενίσχυση της συμμετοχής τους σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις ή συνέδρια.

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2014
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΡΕΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ,
ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ
ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.
Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2014
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ