258 Α' 2014

ΝΟΜΟΣ 4310/2014

Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε΄ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ − ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΕΕΑΕ)
08 Δεκεμβρίου 2014

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 258
8 Δεκεμβρίου 2014

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4310
Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε΄ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ − ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΕΕΑΕ)
Άρθρο 39ΣκοπόςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Σκοπός του παρόντος Κεφαλαίου είναι: α) Η συμπλήρωση και διεύρυνση του υπάρχοντος εθνικού νομικού, ρυθμιστικού και οργανωτικού πλαισίου για τη διασφάλιση της ραδιολογικής και πυρηνικής ασφάλειας και της προστασίας του πληθυσμού, του περιβάλλοντος και των αγαθών της χώρας από τους κινδύνους που προκύπτουν από ιοντίζουσες ακτινοβολίες, που εκπέμπονται από πάσης φύσεως μηχανήματα, πυρηνικές εγκαταστάσεις και ραδιενεργά υλικά (φυσικά και τεχνητά) και από μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες, που παράγονται τεχνητά. β) Η αειφόρος διασφάλιση της υπεύθυνης και ασφαλούς διαχείρισης αναλωθέντων καυσίμων και ραδιενεργών αποβλήτων. γ) Η θέσπιση κατάλληλων εθνικών ρυθμίσεων με σκοπό την επίτευξη υψηλού επιπέδου ασφαλείας όσον αφορά τη διαχείριση αναλωθέντων καυσίμων και ραδιενεργών αποβλήτων για την προστασία των εργαζομένων και του πληθυσμού από κινδύνους που προκύπτουν από ιοντίζουσες ακτινοβολίες και εν γένει τη φυσική προστασία του πυρηνικού υλικού και των πυρηνικών εγκαταστάσεων. δ) Η παροχή της απαραίτητης ενημέρωσης και η διασφάλιση της συμμετοχής του κοινού όσον αφορά τη διαχείριση αναλωθέντων καυσίμων και ραδιενεργών αποβλήτων, καθώς και η παροχή εκπαίδευσης και επιμόρφωσης σε θέματα ραδιενέργειας, μεταφορών και ασφάλειας καταλοίπων, με την επιφύλαξη των διατάξεων, που αφορούν τις πληροφορίες ασφαλείας και ζητήματα διανοητικής ιδιοκτησίας. ε) Ο ορισμός της ΕΕΑΕ και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργείου, ως υπεύθυνων για την εφαρμογή του νομοθετικού και ρυθμιστικού πλαισίου. στ) Η σταδιακή εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τις Οδηγίες 2011/70/ΕΥΡΑΤΟΜ, του Συμβουλίου της 19ης Ιουλίου 2011 (ΕΕ L 199), (ΕΕ L 296) και 2013/59/ ΕΥΡΑΤΟΜ του Συμβουλίου της 5ης Δεκεμβρίου 2013, καθώς και η εξειδίκευση των διατάξεων του ν. 1636/1986 (A΄ 106) και του ν. 4085/2012 (A΄ 194) για την εκπαίδευση και επιμόρφωση σε θέματα ραδιενέργειας, μεταφορών και ασφάλειας καταλοίπων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Στο πεδίο εφαρμογής των άρθρων 39 έως 46 του παρόντος νόμου δεν υπάγονται οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις και οπλισμός.

Άρθρο 40Γενικοί ορισμοί

Για τους σκοπούς εφαρμογής του παρόντος Κεφαλαίου ισχύουν οι ορισμοί, οι οποίοι περιλαμβάνονται στις εκάστοτε ισχύουσες σχετικές διατάξεις εθνικού και ενωσιακού δικαίου και ιδίως στους Κανονισμούς Ακτι− νοπροστασίας (ΥΑ 1014 «ΦΟΡ» 94/6.3.2001/B΄ 216, το ν. 3990/2011, A΄ 159), το π.δ. 122/2013, το ν. 3990/2011, το ν.  4085/2012 και συμπληρωματικά στις Οδηγίες 2009/71/ΕΥΡΑΤΟΜ, όπως τροποποιήθηκε από την Οδηγία 2014/87/ΕΥΡΑΤΟΜ, 2011/70/ΕΥΡΑΤΟΜ και 2013/59/ ΕΥΡΑΤΟΜ του Συμβουλίου της 5ης Δεκεμβρίου 2013.

Άρθρο 41Ρυθμιστική Αρχή

Αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή για τον έλεγχο, τη ρύθμιση και την εποπτεία του τομέα πυρηνικής ενέργειας, πυρηνικής τεχνολογίας, ραδιολογικής, πυρηνικής ασφάλειας και ακτινοπροστασίας αποτελούν ο κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, αρμόδιος Υπουργός και η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).

Άρθρο 42Αρμοδιότητες ΥπουργώνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Στην αρμοδιότητα του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ή των κατά περίπτωση αρμόδιων, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, Υπουργών σε σχέση με τον τομέα πυρηνικής τεχνολογίας, ακτινοπροστασίας και ραδιολογικής και πυρηνικής ασφάλειας ανήκουν: α) Η χάραξη πολιτικής με τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για την εξυπηρέτηση των σκοπών που ορίζονται στο άρθρο 39. β) Η ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία οδηγιών, αποφάσεων, συστάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Συνθήκης για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ατομικής Ενέργειας (ΕΥΡΑΤΟΜ) και του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) και η προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς το περιεχόμενο Κανονισμών. γ) Η ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας και η αξιολόγηση και ιεράρχηση της σκοπιμότητας προγραμμάτων επενδύσεων ερευνητικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα, η χρηματοδότηση δράσεων ερευνητικού και καινοτομικού χαρακτήρα που σχετίζονται με τον τομέα και την ενημέρωση, την εξοικείωση, την κατάρτιση και τη δημιουργία νοοτροπίας ασφάλειας (safety culture) και την εκπαίδευση και ο καθορισμός κριτηρίων, του μέγιστου ύψους χρηματοδοτήσεων και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. δ) Ο συντονισμός της χώρας με τα άλλα κράτη – μέλη της ΕΥΡΑΤΟΜ και του ΔΟΑΕ, η διαμόρφωση και παρακολούθηση των διεθνών σχέσεών της και η εκπροσώπησή της σε διεθνείς ενώσεις, διεθνείς οργανισμούς, στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε άλλες διεθνείς συναντήσεις, σε συνεργασία με την ΕΕΑΕ, άλλες εθνικές αρχές ή συναρμόδια Υπουργεία, όπου απαιτείται. στ) Ο καθορισμός μετά από σύμφωνη γνώμη της ΕΕΑΕ των ελάχιστων τεχνικών προδιαγραφών ασφάλειας που πρέπει να πληρούνται, της διαδικασίας περιοδικών ελέγχων των περιορισμών και κάθε τεχνικού θέματος σχετικού με τον τομέα αυτόν και μεταξύ άλλων, η προώθηση της τυποποίησης σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) και άλλους συναφείς εθνικούς και διεθνείς φορείς. ζ) Η εκπλήρωση μετά από σύμφωνη γνώμη της ΕΕΑΕ των υποχρεώσεων της χώρας που απορρέουν από το άρθρο ΙΙ της Μακροπρόθεσμης Συμφωνίας μεταξύ του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας και της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της ΕΕΑΕ, ως Περιφερειακού Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Κέντρου για θέματα ραδιενέργειας, μεταφορών και ασφάλειας καταλοίπων, η οποία κυρώθηκε με το ν. 4085/2012 (Α΄ 194). η) Η ενσωμάτωση ή η λήψη, υπόψη αντίστοιχα στο εθνικό δίκαιο των κειμένων διατάξεων, των σχετικών οδηγιών, αποφάσεων, κανονισμών της ΕΕ και της ΕΥΡΑΤΟΜ μετά από σύμφωνη γνώμη της ΕΕΑΕ, των κανόνων της πυρηνικής ασφάλειας και εν γένει της ακτινοπροστασίας και της προστασίας των εργαζομένων από ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, καθώς και του λοιπού πληθυσμού της χώρας και των ασθενών, από τους κινδύνους των ιοντιζουσών ακτινοβολιών κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων που αναφέρονται στον παρόντα νόμο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Με προεδρικά διατάγματα τα οποία εκδίδονται με εισήγηση της ΕΕΑΕ μετά από κοινή πρόταση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας καικλιματικής Αλλαγής και Υγείας ενσωματώνονται στο εθνικό δίκαιο οι διατάξεις της Οδηγίας 2013/59/ ΕΥΡΑΤΟΜ και του συμβουλίου της 5ης Δεκεμβρίου 2013 και ολοκληρώνεται η ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/70/ ΕΥΡΑΤΟΜ, η οποία έχει αρχίσει με το π.δ. 122/2013 (Α΄ 177), καθώς και της Σύμβασης του 1979 για τη Φυσική Προστασία του Πυρηνικού Υλικού και της τροποποίησής της, το 2005 (ν. 1636/1986, Α΄ 106 και ν. 3990/2011, Α΄ 159) για την αποτελεσματική φυσική προστασία του πυρηνικού υλικού, το οποίο χρησιμοποιείται για ειρηνικούς σκοπούς και των πυρηνικών εγκαταστάσεων οι οποίες χρησιμοποιούνται για ειρηνικούς σκοπούς.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Με κοινές αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και του κατά περίπτωση αρμοδίου Υπουργού, που εκδίδονται μετά από σύμφωνη γνώμη της ΕΕΑΕ, καθορίζονται: α) Οι διαδικασίες για την εφαρμογή του συστήματος ακτινοπροστασίας εν γένει, β) τα σχετικά με την προστασία των εργαζομένων που είναι λόγω του επαγγέλματός τους εκτεθειμένοι ή εκείνων που υποβάλλονται σε ιατρικές εκθέσεις, καθώς και του λοιπού πληθυσμού της χώρας από τους κινδύνους των ιοντιζουσών ακτινοβολιών κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων του παρόντος Κεφαλαίου, ειδικότερα δε όσον αφορά: α) Τις διαδικασίες για την εφαρμογή της αρχής της βελτιστοποίησης της έκθεσης. β) Τις διαδικασίες για την εφαρμογή της αρχής των ορίων δόσεων για τους εργαζομένους και τον πληθυσμό. γ) Τις διαδικασίες για την εφαρμογή της αρχής της αιτιολόγησης της έκθεσης και τον κανονιστικό έλεγχο των πρακτικών που εφαρμόζονται. δ) Τις απαιτήσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης σε θέματα ακτινοπροστασίας και της αναγνώρισης προσόντων όσων εμπλέκονται με ακτινοπροστασία. ε) Την ενημέρωση του κοινού και των εργαζομένων με ακτινοβολίες για τους κινδύνους από αυτές και για τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. στ) Τον κανονιστικό έλεγχο στο χώρο της ραδιολογικής και πυρηνικής ασφάλειας και ακτινοπροστασίας. ζ) Ειδικές ιατρικές εξετάσεις των εργαζομένων με ακτινοβολίες πριν ή αμέσως μετά από τη λήξη της απασχόλησής τους, καθώς και κατά τακτά χρονικά διαστήματα. η) Τον κανονιστικό έλεγχο των κλειστών και ανοικτών ραδιενεργών πηγών, ραδιενεργών αποβλήτων και των εκθέτων πηγών. θ) Την αντιμετώπιση καταστάσεων έκθεσης έκτακτης ανάγκης ή καταστάσεων υπάρχουσας έκθεσης. ι) Τις διαδικασίες της εξαίρεσης πρακτικών, μηχανημάτων παραγωγής ακτινοβολιών και ραδιενεργών ουσιών, καθώς και της αποδέσμευσης υλικών από τον κανονιστικό έλεγχο.

Άρθρο 43Ελληνική Επιτροπή Ατομικής ΕνέργειαςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, η οποία έχει συσταθεί με το άρθρο 28 του ν. 1733/1987 (Α΄ 171), υπάγεται στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και εποπτεύεται από αυτόν. Σκοποί της ΕΕΑΕ είναι: α) Η προστασία του γενικού πληθυσμού, των ασθενών, των εργαζομένων και του περιβάλλοντος από τις ιοντίζουσες και τις τεχνητά παραγόμενες μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες. β) Ο έλεγχος και η εποπτεία των εφαρμογών της πυρηνικής τεχνολογίας, των πυρηνικών επιστημών και των ακτινοβολιών (ιοντιζουσών και μη ιοντιζουσών) στη βιομηχανία, στη γεωργία, στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, στην υγεία, στις βιολογικές και άλλες επιστήμες. γ) Η ασφαλής και ειρηνική χρήση των εφαρμογών της πυρηνικής ενέργειας και τεχνολογίας. δ) Η ασφαλής διαχείριση αναλωθέντων καυσίμων και ραδιενεργών αποβλήτων. ε) Η οργάνωση και λειτουργία, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4085/2012 (Α΄ 194), ως Περιφερειακού Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Κέντρου για θέματα ραδιενέργειας, μεταφορών και ασφάλειας καταλοίπων, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Διάσκεψης του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας και στο πλαίσιο των εγκεκριμένων από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΑΕ έργων για την εκπαίδευση και επιμόρφωση σε θέματα ραδιενέργειας, μεταφορών και ασφάλειας καταλοίπων. στ) Η υποστήριξη των αρμόδιων Υπουργών στην άσκηση των ρυθμιστικών αρμοδιοτήτων τους στον τομέα πυρηνικής ενέργειας, πυρηνικής τεχνολογίας, ραδιολογικής, πυρηνικής ασφάλειας και ακτινοπροστασίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η ΕΕΑΕ είναι τεχνολογικός φορέας, έχει χαρακτήρα νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου και απολαμβάνει πλήρους διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος σε σχέση με την εκτέλεση των καθηκόντων που της ανατίθενται. Η ΕΕΑΕ έχει ικανότητα δικαίου και παρίσταται αυτοτελώς σε κάθε είδους δίκες που έχουν ως αντικείμενο πράξεις ή παραλείψεις της ή έννομες σχέσεις που την αφορούν. Εκπροσωπείται στις σχέσεις της με άλλες Αρχές και τρίτους, καθώς και ενώπιον των δικαστηρίων, από τον πρόεδρό της και, όταν αυτός κωλύεται ή απουσιάζει, από τον αντιπρόεδρο. Σε περίπτωση κωλύματος ή απουσία και του τελευταίου, η ΕΕΑΕ ορίζει με απόφασή της το μέλος που θα την εκπροσωπεί για συγκεκριμένη πράξη ή ενέργεια ή κατηγορία πράξεων ή ενεργειών. Η ΕΕΑΕ κατά την άσκηση των καθηκόντων της ως ρυθμιστική αρχή ενεργεί ανεξάρτητα και κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων σύμφωνα με τις κατά περίπτωση εφαρμοζόμενες διατάξεις. Η ΕΕΑΕ υποβάλλει κατ’ έτος έκθεση πεπραγμένων στον Πρόεδρο της Βουλής και στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και σε κάθε αρμόδιο Υπουργό, εκθέσεις για την κατάσταση στους τομείς των αρμοδιοτήτων της κατόπιν αιτήματός τους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Με προεδρικό διάταγμα το οποίο εκδίδεται με εισήγηση της ΕΕΑΕ μετά από πρόταση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργού Οικονομικών ρυθμίζεται η στελέχωση της ΕΑΕΕ, η προσαρμογή του οργανισμού της στις διατάξεις του παρόντος νόμου, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία ρύθμιση για την εφαρμογή του παρόντος Κεφαλαίου, ιδίως η σύσταση και διαβάθμιση των οργανικών θέσεων, η εσωτερική διάρθρωση της ΕΕΑΕ, οι επιμέρους υπηρεσιακές μονάδες αυτής και οι αρμοδιότητές αυτών, τα προσόντα και ο τρόπος εξέλιξης του προσωπικού της, τα προσόντα και ο τρόπος επιλογής των προϊστάμενων του προσωπικού, οι όροι εργασίας του προσωπικού της. Μέχρι την προσαρμογή του οργανισμού της στις διατάξεις του παρόντος νόμου, εφαρμόζονται οι διατάξεις του π.δ. 404/1993 (Α΄ 173). Με το ίδιο προεδρικό διάταγμα ρυθμίζονται η λειτουργία της, ως περιφερειακού ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού κέντρου και ενδεικτικά η οργάνωση των εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων της και της συμμετοχής σε αυτές σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4085/2012 σε θέματα ραδιενέργειας, μεταφοράς και ασφάλειας καταλοίπων. Επίσης, η παροχή των εγκαταστάσεων, υπηρεσιών και εξοπλισμού που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία της ΕΕΑΕ, ως περιφερειακού ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού κέντρου, η διάθεση των υπηρεσιών: α) διευθυντή κύκλου σπουδών, β) του αναγκαίου διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού για την ομαλή διεξαγωγή των σειρών μαθημάτων του ΔΟΑΕ στο περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο, γ) στελέχους οικονομικών, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση των πληρωμών εκ μέρους του ΔΟΑΕ, ως προς τους συμμετέχοντες, δ) των ομιλητών και εκπαιδευτών από την Ελλάδα, κατά περίπτωση, καθώς και οι ρυθμίσεις για τις τακτικές επισκέψεις και τις τοπικές μετακινήσεις, κατά περίπτωση και οι ρυθμίσεις για κατάλληλα καταλύματα για όλα τα άτομα που συμμετέχουν στις σειρές μαθημάτων. Με το ίδιο προεδρικό διάταγμα ρυθμίζονται ζητήματα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των εγκαταστάσεων του περιφερειακού εκπαιδευτικού κέντρου και την ασφάλεια των υπαλλήλων της ΔΟΑΕ, τα λοιπά μέρη του περιφερειακού εκπαιδευτικού κέντρου, όπως αυτές εγκρίνονται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η ΕΕΑΕ έχει τις εξής αρμοδιότητες: α) Εκδίδει κανονιστικές πράξεις που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με τις οποίες ρυθμίζεται κάθε διαδικασία και λεπτομέρεια σε σχέση με τις κατά νόμο αρμοδιότητές της. β) Εκδίδει αποφάσεις, εγκυκλίους και τεχνικές οδηγίες και συντάσσει κανονισμούς λειτουργίας, εγκαταστάσεων και μηχανημάτων που εκπέμπουν ιοντίζουσες και μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες, οι οποίοι δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. γ) Τηρεί την εθνική βάση δεδομένων, η οποία περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποτυπώνουν την κατάσταση του τομέα πυρηνικής ενέργειας, πυρηνικής τεχνολογίας, ραδιολογικής και πυρηνικής ασφάλειας και ακτινοπροστασίας στην Ελλάδα. Με απόφασή της καθορίζονται οι όροι τήρησης της Βάσης, η συμβατότητά της με τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, τα μέτρα για την τήρηση του απορρήτου και οι όροι και οι διαδικασίες προσβασιμότητας του αρχείου. δ) Εισηγείται στον αρμόδιο Υπουργό και τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την έκδοση υπουργικών αποφάσεων, προεδρικών διαταγμάτων για την υλοποίηση της εθνικής πολιτικής. Παρακολουθεί και ελέγχει την τήρηση της νομοθεσίας στους τομείς της πυρηνικής ενέργειας, της πυρηνικής τεχνολογίας, της ραδιολογικής και πυρηνικής ασφάλειας και της ακτινοπροστασίας. Για τη διαπίστωση των σχετικών παραβάσεων, οι εντεταλμένοι υπάλληλοι της ΕΕΑΕ έχουν την αρμοδιότητα, ιδίως: ε) αα) Να ζητούν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, από τις επιχειρήσεις, καθώς και από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον τομέα, κάθε πληροφορία τεχνικού, χρηματοοικονομικού ή νομικού περιεχομένου, που απαιτείται για να διασφαλίζεται η συμμόρφωση προς τις διατάξεις του παρόντος νόμου, τις κανονιστικές της αποφάσεις και τους όρους της αδείας τους. ββ) Να ενεργούν έρευνες στα γραφεία, τις κατοικίες και τα μεταφορικά μέσα των επιχειρηματιών, διοικητών, διευθυνόντων συμβούλων, διαχειριστών και γενικά εντεταλμένων όσον αφορά τη διοίκηση ή διαχείριση προσώπων, καθώς και του προσωπικού των επιχειρήσεων ή ενώσεων επιχειρήσεων, εφόσον υπάρχουν εύλογες υπόνοιες, ότι φυλάσσονται εκεί βιβλία ή άλλα έγγραφα που συνδέονται με την επιχείρηση και το αντικείμενο του ελέγχου, τηρώντας τις διατάξεις του άρθρου 9 του Συντάγματος. γγ) Να ελέγχουν, σφραγίζουν, κατάσχουν κάθε είδους και κατηγορίας βιβλία και λοιπά έγγραφα και μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας και αποθήκευσης ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θεωρείται αναγκαίο για τον έλεγχο της εφαρμογής των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας στους τομείς της αρμοδιότητας της ΕΕΑΕ, των φυσικών προσώπων, επιχειρήσεων και λοιπών φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που ασκούν δραστηριότητες που εμπίπτουν στους τομείς της αρμοδιότητας της ΕΕΑΕ, να σφραγίζουν στο αναγκαίο μέτρο οποιονδήποτε επαγγελματικό χώρο, κατά την περίοδο που διενεργείται ο έλεγχος να ενεργεί έρευνες στα γραφεία και λοιπές εγκαταστάσεις των τελευταίων, οπουδήποτε και εάν αυτά φυλάσσονται και να λαμβάνουν αντίγραφα ή αποσπάσματά τους, να λαμβάνουν ένορκες ή ανωμοτί καταθέσεις, με την επιφύλαξη του άρθρου 212 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. δδ) Να ελέγχουν και να συλλέγουν πληροφορίες και δεδομένα κινητών τερματικών, φορητών συσκευών, καθώς και των εξυπηρετητών τους (servers) σε συνεργασία με τις αρμόδιες κατά περίπτωση αρχές, που βρίσκονται μέσα ή έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων ή ενώσεων αυτών που ελέγχονται. εε) Να λαμβάνουν, κατά την κρίση τους, ένορκες ή ανωμοτί καταθέσεις, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 212 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, και να ζητούν από κάθε αντιπρόσωπο ή μέλος του προσωπικού της επιχείρησης ή ένωσης επιχειρήσεων, εξηγήσεις για τα γεγονότα ή τα έγγραφα που σχετίζονται με το αντικείμενο και το σκοπό του ελέγχου και να καταγράφουν τις σχετικές απαντήσεις. στ) Πραγματοποιεί ελέγχους και μετρήσεις στο περιβάλλον όλων των ειδών διατάξεων και εγκαταστάσεων εκπομπής στατικών και χαμηλών συχνοτήτων ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμόρφωση με τα όρια ασφαλούς έκθεσης του γενικού πληθυσμού και ορίζει τα αναγκαία, κατά περίπτωση, μέτρα προφύλαξης του κοινού. Ελέγχει τις μελέτες ραδιοεκπομπών και τις περιβαλλοντικές μελέτες ή εκθέσεις για τις εγκαταστάσεις κεραιών στην ξηρά και παρέχει γνωματεύσεις συμμόρφωσης με τα όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού, καθώς και τη σύμφωνη γνώμη της προς τους αρμόδιους φορείς για την αδειοδότηση των σταθμών κεραιών αντίστοιχα, ορίζοντας τα αναγκαία, κατά περίπτωση, μέτρα προφύλαξης του κοινού. Πραγματοποιεί ελέγχους και μετρήσεις στο περιβάλλον όλων των ειδών διατάξεων και εγκαταστάσεων εκπομπής ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο φάσμα των ραδιοσυχνοτήτων και δημοσιεύει τα αποτελέσματα των μετρήσεων στο περιβάλλον σταθμών κεραιών στην ιστοσελίδα της, προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμόρφωση με τα όρια ασφαλούς έκθεσης του γενικού πληθυσμού, καθώς επίσης και ορίζει τα αναγκαία, κατά περίπτωση, μέτρα προφύλαξης του κοινού. Δημοσιεύει υποδείγματα μελετών για διάφορες κατηγορίες κεραιών. Προσδιορίζει τη μεθοδολογία μετρήσεων, καθορίζει τις λεπτομέρειες που αφορούν την εξουσιοδότηση των συνεργείων άλλων φορέων που διενεργούν μετρήσεις και συντονίζει τη διαδικασία διεξαγωγής μετρήσεων. ζ) Μεριμνά για την επαρκή ενημέρωση του κοινού και των εργαζομένων για τα θέματα αρμοδιότητάς της, τηρώντας την αρχή της διαφάνειας και λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. Η ενημέρωση γίνεται σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, εφόσον δεν θέτει σε κίνδυνο άλλα συμφέροντα, τα οποία αναγνωρίζονται στην εθνική νομοθεσία ή στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, όπως, μεταξύ άλλων, τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. η) Καθορίζει, με απόφασή της, τη διαδικασία συλλογής, φύλαξης και επεξεργασίας ηλεκτρονικών αρχείων και αλληλογραφίας, που συλλέγονται για τους σκοπούς του παρόντος νόμου. θ) Καταρτίζει σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση πυρηνικού ή ραδιολογικού συμβάντος ή απειλής με πυρηνικό ή ραδιολογικό παράγοντα, τα οποία εγκρίνονται με αποφάσεις των εκάστοτε καθ’ ύλην αρμόδιων Υπουργών. Είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» (υ.α. 1299/2003, Β΄ 423) κατά το λόγο των αρμοδιοτήτων της. Συμμετέχει και κατά το μέτρο που είναι αρμόδια στις ομάδες που προβλέπονται στα σχέδια αντιμετώπισης και διαχείρισης κρίσεων περιστατικών ΧΒΡΠ (χημικά, βιολογικά, ραδιολογικά και πυρηνικά περιστατικά). ι) Ασκεί κάθε αρμοδιότητα σχετική με τη χορήγηση διοικητικών αδειών για την άσκηση δραστηριοτήτων στον τομέα πυρηνικής τεχνολογίας, ακτινοπροστασίας και ραδιολογικής και πυρηνικής ασφάλειας και, ενδεικτικά, εκδίδει Κανονισμό Αδειών, στο πλαίσιο της κείμενης σχετικής νομοθεσίας, με τον οποίο εξειδικεύονται οι κείμενες διατάξεις και ρυθμίζεται κάθε θέμα σχετικό με την έκδοση, τροποποίηση, ανάκληση, ανανέωση αδειών, πληρωμής τελών, επιβολή κυρώσεων, έκδοση αδειών δημιουργίας εργαστηρίων βιομηχανικών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών εφαρμογών ιοντιζουσών ακτινοβολιών, έγκριση μελετών ακτινοπροστασίας, έκδοση πιστοποιητικών καταλληλότητας, αδειών λειτουργίας των εργαστηρίων ιατρικών εφαρμογών των ιοντιζουσών και μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών και αδειών λειτουργίας των εργαστηρίων βιομηχανικών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών εφαρμογών ιοντιζουσών ακτινοβολιών. ια) Κοινοποιεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ατομικής Ενέργειας, το Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, στην European Nuclear Safety Regulators Group (ENSREG) και στις εθνικές ρυθμιστικές αρχές των άλλων κρατών − μελών τα σχέδια μέτρων, για τα οποία είναι αρμόδια και τα οποία πρέπει να κοινοποιούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου και την ενωσιακή νομοθεσία που αφορά τον τομέα πυρηνικής τεχνολογίας, ακτινοπροστασίας και ραδιολογικής και πυρηνικής ασφάλειας και δύναται να υποβάλει παρατηρήσεις στα σχέδια μέτρων των εθνικών ρυθμιστικών αρχών άλλων κρατών – μελών που κοινοποιούνται. ιβ) Εκπροσωπεί την Ελλάδα στην ENSREG, συμμετέχοντας ενεργά στις εργασίες της, για την προώθηση και την εκπλήρωση των στόχων της, καθώς και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς για θέματα της αρμοδιότητάς της, μετά από έγκριση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, όταν η εκπροσώπηση της χώρας δεν προβλέπεται από υφιστάμενες διεθνείς συμβατικές διατάξεις. Συνεργάζεται με την ENSREG και με τις αντίστοιχες εθνικές ρυθμιστικές αρχές των υπόλοιπων κρατών − μελών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ατομικής Ενέργειας ή τρίτων κρατών για κάθε κοινό θέμα, όπως ιδίως δολιοφθοράς πυρηνικού υλικού ή πυρηνικών εγκαταστάσεων, καθώς επίσης, σε θέματα αρμοδιότητάς της και με κοινοτικούς, ευρωπαϊκούς ή διεθνείς φορείς της και παρέχει κάθε αναγκαία υποστήριξη στα Υπουργεία που ασκούν ρυθμιστική αρμοδιότητα στον τομέα πυρηνικής τεχνολογίας, ακτινοπροστασίας και ραδιολογικής και πυρηνικής ασφάλειας για την εκπροσώπηση της χώρας σε διεθνείς, ευρωπαϊκούς και οργανισμούς της ευρωπαϊκής ένωσης. Συνεργάζεται και ανταλλάσσει πληροφορίες με κάθε δημόσια αρχή, ιδιαίτερα με τα Υπουργεία που ασκούν ρυθμιστική αρμοδιότητα στον τομέα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, την Επιτροπή Ανταγωνισμού, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, τη Γενική Γραμματεία Προστασίας του Καταναλωτή, τον Συνήγορο του Καταναλωτή, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Σε σχέση με τις πληροφορίες, που ανταλλάσσονται, η αποδέκτρια Αρχή εξασφαλίζει το ίδιο επίπεδο εμπιστευτικότητας με την Αρχή, η οποία τις διαβιβάζει. ιγ) Παρέχει τις υπηρεσίες της για την εξώδικη επίλυση διαφορών που προκύπτουν από την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 39 έως 46 του παρόντος νόμου μεταξύ των φορέων οι οποίοι ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα εμπίπτει στο άρθρο 39 του παρόντος ή μεταξύ αυτών, τρίτων μερών και Αρχών. ιδ) Συγκροτεί με απόφασή της κλιμάκια επιφυλακών, συνεργεία ελέγχου, μόνιμες και έκτακτες επιτροπές, καθώς και ομάδες εργασίας για την εξέταση και έρευνα για θέματα που είναι αρμόδια, καθώς και για θέματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία και άσκηση των αρμοδιοτήτων της, ορίζοντας τη σύνθεση και τα προβλεπόμενα από τις κείμενες διατάξεις έξοδα μετακίνησης, διανυκτέρευσης και ημερήσιας αποζημίωσής τους για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις τους. Στις επιτροπές και στις ομάδες εργασίας μπορούν να συμμετέχουν και πρόσωπα που δεν είναι μέλη ή στελέχη της ΕΕΑΕ. Το έργο των επιτροπών ή ομάδων εργασίας κατευθύνεται από μέλη ή στελέχη της ΕΕΑΕ. Οι εισηγήσεις και οι γνωμοδοτήσεις των επιτροπών και ομάδων εργασίας υποβάλλονται στα αρμόδια όργανα της ΕΕΑΕ, τα οποία αποφασίζουν για τη δημόσια ανακοίνωση των συμπερασμάτων. Διενεργεί ακροάσεις για τη διαπίστωση παραβάσεων διατάξεων του παρόντος νόμου, καθώς και για κάθε άλλη περίπτωση για την οποία ρητά δίδεται σχετική αρμοδιότητα με τον παρόντα νόμο ή για την εξέταση ζητημάτων που έχουν πολύπλοκο τεχνικό χαρακτήρα. Προς το σκοπό αυτόν καλεί σε ακρόαση είτε αυτεπαγγέλτως είτε κατόπιν έγγραφης καταγγελίας οποιουδήποτε έχει έννομο συμφέρον, πρόσωπα που έχουν ειδικές γνώσεις για τα θέματα αυτά. Η διαδικασία διεξαγωγής των ακροάσεων και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια ορίζονται με Κανονισμό Ακροάσεων που εκδίδει η ΕΕΑΕ, ο οποίος δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στην ιστοσελίδα της. ιε) Απευθύνει οδηγίες και συστάσεις, επιβάλλει κατ’ αποκλειστικότητα πρόστιμα και λοιπές διοικητικές κυρώσεις σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα με τη διαδικασία η οποία περιγράφεται στον Κανονισμό Ακροάσεων και παραπέμπει τους παραβάτες στις αρμόδιες δικαστικές αρχές. ιστ) Εκδίδει κανονισμούς διασφάλισης της υπεύθυνης και ασφαλούς διαχείρισης αναλωθέντων καυσίμων και ραδιενεργών αποβλήτων, τον κανονισμό ή οργανισμό εσωτερικής λειτουργίας της και άσκησης των ρυθμιστικών και ελεγκτικών εξουσιών της, καθώς και δεοντολογίας των φορέων, οι οποίοι ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα εμπίπτει στο άρθρο 39 του παρόντος και εισηγείται στους κατά περίπτωση αρμόδιους Υπουργούς που ασκούν ρυθμιστική αρμοδιότητα την ανάληψη πρωτοβουλιών λήψης ή τροποποίησης των αναγκαίων θεσμικών μέτρων. Οι κανονισμοί εγκρίνονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. ιζ) Γνωμοδοτεί στα αρμόδια όργανα για την παροχή, τροποποίηση ή ανάκληση της άδειας εισαγωγής, εγκατάστασης και λειτουργίας στη χώρα πυρηνικών αντιδραστήρων και γενικά πυρηνικών εγκαταστάσεων κάθε τύπου και προορισμού και παρέχει, τροποποιεί ή ανακαλεί, αιτιολογημένα, άδειες εισαγωγής, παραγωγής, κατοχής, διάθεσης χρήσης, μεταφοράς και απόθεσης ή απόρριψης κάθε φύσης ραδιενεργών ουσιών, καθώς και κάθε φύσης ραδιενεργών πηγών, περιλαμβανομένων και των σχασίμων υλικών. ιη) Προβαίνει στη βαθμονόμηση οργάνων ιοντιζουσών ακτινοβολιών, στην ατομική δοσιμέτρηση, όσων εκτίθενται σε ιοντίζουσες ακτινοβολίες και τηρεί το εθνικό Αρχείο των Δόσεων των εργαζομένων. Η δοσιμέτρηση πραγματοποιείται από την ΕΕΑΕ ή από κατάλληλα εργαστήρια άλλων φορέων εξουσιοδοτημένων από την ΕΕΑΕ. Προγραμματίζει, συντονίζει και αξιολογεί τις μετρήσεις ραδιενέργειας περιβάλλοντος στη χώρα και τηρεί το επίσημο αρχείο μετρήσεων. Λειτουργεί εργαστήρια, διεξάγει μετρήσεις και εκδίδει τα σχετικά πιστοποιητικά και εισηγείται στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε κάθε άλλον αρμόδιο Υπουργό, που απευθύνεται στην ΕΕΑΕ, σχέδιο ή σχέδια αντιμετώπισης κινδύνων και αναγκών που προκαλούνται από αυξημένη ραδιορύπανση. ιθ) Διενεργεί δημόσιες διαβουλεύσεις για θέματα της αρμοδιότητάς της, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4048/2011. κ) Ασκεί, ως ρυθμιστική αρχή, τις αρμοδιότητες που καθορίζονται στις θεμελιώδεις αρχές της συμφωνίας για τη φυσική προστασία του πυρηνικού υλικού. κα) Εποπτεύει και ελέγχει φορείς, οι οποίοι αναμειγνύονται στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, της πυρηνικής τεχνολογίας, της ραδιολογικής και πυρηνικής ασφάλειας και ακτινοπροστασίας και επιβάλλει τις σχετικές κυρώσεις. Για το σκοπό αυτόν, με απόφασή της συγκροτεί κλιμάκια επιφυλακών και συνεργεία ελέγχου, η αποζημίωση των οποίων καθορίζεται με βάση τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 4024/2011 (Α΄ 266), εγκαθιστά σταθερούς σταθμούς εποπτείας, με τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η πλέον αποτελεσματική εποπτεία. Για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση των ελεγκτικών καθηκόντων της ΕΕΑΕ, τα υπηρεσιακά της οχήματα εξαιρούνται από την υποχρέωση να φέρουν ειδικές σημάνσεις, διακριτικά και ειδικές πινακίδες κυκλοφορίας κρατικών οχημάτων. κβ) Συνεργάζεται με δημόσιους ερευνητικούς οργανισμούς, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου σε κοινά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών και ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα στους τομείς αρμοδιότητάς της και μεριμνά για τη μετεκπαίδευση επιστημόνων και τεχνικών στην ημεδαπή ή αλλοδαπή σε θέματα που αφορούν τους σκοπούς της και τις αρμοδιότητές της. Παρέχει εκπαίδευση, κατάρτιση και επιμόρφωση στην ακτινοπροστασία σε επιστήμονες και τεχνικούς και στο προσωπικό των ειδικών ομάδων αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Χορηγεί πιστοποιητικά επάρκειας γνώσεων και κατάρτισης των εργαζομένων στο αντικείμενο της ακτινοπροστασίας και αναγνωρίζει τα σχετικά με αυτήν προγράμματα σπουδών.

Άρθρο 44Διοίκηση ΕΕΑΕΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η ΕΕΑΕ διοικείται από επταμελές διοικητικό συμβούλιο. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΑΕ διορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τριετή θητεία και αποτελείται από επτά (7) επιστήμονες που διακρίνονται για την υψηλή επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία τους σε θέματα πυρηνικής τεχνολογίας, ακτινοπροστασίας, φυσικών και πυρηνικών επιστημών ή του σχετικού δικαίου. Με την ίδια απόφαση ορίζεται ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων ή του εκάστοτε εποπτεύοντος, ρυθμίζονται οι αρμοδιότητες και η λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΑΕ, η αντικατάσταση και συμπλήρωση των μελών του και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εύρυθμη λειτουργία του. Με απόφαση των ίδιων Υπουργών ορίζεται η αποζημίωση του προέδρου, αντιπροέδρου και των υπολοίπων μελών του διοικητικού συμβουλίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η δικαστική υπεράσπιση και η νομική υποστήριξη των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΑΕ και του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτήν με οποιαδήποτε έννομη σχέση, όταν ενάγονται ή κατηγορούνται για πράξεις ή παραλείψεις που ανάγονται αποκλειστικά στην εκπλήρωση των καθηκόντων τους, σύμφωνα με το νόμο, εκπλήρωση των καθηκόντων τους, ανατίθεται σε δικηγόρο που ορίζεται από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΑΕ. Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΑΕ ορίζεται το ανώτατο ύψος της σχετικής δαπάνης, η οποία μπορεί να καλύπτεται μόνον από ίδιους πόρους της ΕΕΑΕ. Το μέλος ή ο υπάλληλος, ο οποίος θα καταδικασθεί, είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στην ΕΕΑΕ το σύνολο της δαπάνης που η ΕΕΑΕ έχει καταβάλει για τη δικαστική υπεράσπισή του. Σε περίπτωση άρνησης, το σχετικό ποσό εισπράττεται κατά τις διατάξεις του ΚΕΔΕ. Η ρύθμιση αυτή ισχύει και για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΑΕ, η θητεία των οποίων έληξε, καθώς και για το προσωπικό της, το οποίο αποχωρεί από την ΕΕΑΕ.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Δεν μπορεί να διοριστεί ή εκπίπτει αντίστοιχα μετά από το διορισμό του μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΑΕ, όποιος: α) έχει καταδικασθεί με δικαστική απόφαση σε οποιονδήποτε βαθμό για αδίκημα, που συνεπάγεται κώλυμα διορισμού ή έκπτωση δημοσίου υπαλλήλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα ή β) έχει ή αποκτά ο ίδιος ή σύζυγος ή συγγενείς του μέχρι και του τετάρτου βαθμού οποιαδήποτε δραστηριότητα ασυμβίβαστη με την ιδιότητα και τα καθήκοντά του.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΑΕ: α) Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, έχουν υποχρέωση τήρησης των αρχών της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας. β) Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, αλλά και για τέσσερα (4) χρόνια μετά από την αποχώρησή τους από αυτή, με οποιονδήποτε τρόπο, έχουν υποχρέωση εχεμύθειας, ως προς όλες τις πληροφορίες που υπέπεσαν στην αντίληψή τους. γ) Υποβάλλουν την προβλεπόμενη από το ν. 3213/2003 (Α΄ 309), όπως ισχύει, δήλωση περιουσιακής κατάστασης. δ) Απαγορεύεται να προσπορίζονται οποιοδήποτε όφελος από υπηρεσίες πυρηνικής ενέργειας, πυρηνικής τεχνολογίας και ακτινοπροστασίας ή από τρίτους, που επηρεάζονται άμεσα από τη δραστηριότητά τους. Η απαγόρευση αυτή επιβάλλεται και στο πάσης φύσεως προσωπικό της ΕΕΑΕ.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η έκπτωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΑΕ συνεπεία καταδικαστικής απόφασης, καθώς και η αποδοχή της παραίτησής τους γίνεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στη διαπίστωση των υπόλοιπων κωλυμάτων και ασυμβιβάστων του παρόντος άρθρου προβαίνει η ΕΕΑΕ χωρίς τη συμμετοχή του μέλους στο πρόσωπο του οποίου συντρέχει το ασυμβίβαστο. Η ΕΕΑΕ αποφασίζει ύστερα από ακρόαση του εν λόγω μέλους. Τη διαδικασία κινεί ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ή ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΑΕ. Την απόφαση της ΕΕΑΕ μπορεί να προσβάλει ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΑΕ για το οποίο εκδόθηκε η απόφαση και ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΑΕ υπέχουν πειθαρχική ευθύνη, αν παραβούν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τον παρόντα νόμο και την κείμενη νομοθεσία. Την πειθαρχική διαδικασία ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου κινεί ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον πρόεδρο, τους αντιπροέδρους και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της. Το πειθαρχικό συμβούλιο αποφασίζει σε πρώτο και τελευταίο βαθμό την παύση ή μη του μέλους. Το πειθαρχικό συμβούλιο αποτελείται από έναν Σύμβουλο Επικρατείας, έναν Αρεοπαγίτη και τρεις καθηγητές ΑΕΙ με γνωστικό αντικείμενο την πυρηνική ενέργεια, πυρηνική τεχνολογία, ακτινοπροστασία ή το δίκαιο, η δε θητεία τους είναι τριετής. Καθήκοντα Προέδρου ασκεί ο αρχαιότερος των δικαστικών λειτουργών. Χρέη γραμματέα του συμβουλίου εκτελεί υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο πρόεδρος, τα μέλη και ο γραμματέας του συμβουλίου ορίζονται με ισάριθμους αναπληρωτές. Το συμβούλιο συγκροτείται με κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τα προβλεπόμενα έξοδα μετακίνησης, διανυκτέρευσης και ημερήσιας αποζημίωσης των μελών του για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις υπολογίζονται κατά τις κείμενες διατάξεις και βαρύνουν την ΕΕΑΕ.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΑΕ συνέρχεται στην έδρα της ή εκτός αυτής, αν αυτό έχει οριστεί προηγουμένως, τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο (2) μήνες. Μπορεί να συνεδριάζει και εκτάκτως όταν ζητηθεί από τον πρόεδρο αυτής ή από τέσσερα τουλάχιστον μέλη της. Η ΕΕΑΕ συνεδριάζει νομίμως, εφόσον μετέχουν στη συνεδρίαση ο πρόεδρος ή αν αυτός απουσιάζει, ο αντιπρόεδρος και τρία τουλάχιστον μέλη, αποφασίζει δε με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η γνώμη του προεδρεύοντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακαλείται ο διορισμός μέλους, το οποίο απουσίασε αδικαιολόγητα από τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις της Επιτροπής. Για το υπόλοιπο της θητείας του αποχωρούντος διορίζεται νέο μέλος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΑΕ ανατίθενται στον πρόεδρο ή στον αντιπρόεδρο ή στα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΑΕ ή σε υπάλληλό της συγκεκριμένα καθήκοντα διοίκησης ή διαχείρισης. Μπορεί να μεταβιβάζεται στον πρόεδρο ή στον αντιπρόεδρο ή σε μέλη του προσωπικού της και η αρμοδιότητα έκδοσης ατομικών διοικητικών πράξεων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 10

Ο πρόεδρος καθορίζει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, χρέη δε εισηγητή ασκεί ο πρόεδρος ή άλλο μέλος, που το ορίζει αυτός. Οι αποφάσεις της ΕΕΑΕ πρέπει να είναι ειδικά αιτιολογημένες και καταχωρίζονται σε ιδιαίτερο βιβλίο. Εντός πέντε (5) ημερών από την καταχώριση αυτή οι αποφάσεις της ΕΕΑΕ ανακοινώνονται στο δικτυακό τόπο της, εκτός αν αφορούν στην εθνική άμυνα ή στην ασφάλεια της χώρας. Η ΕΕΑΕ δεν αποκαλύπτει οποιαδήποτε πληροφορία, που καλύπτεται από το επαγγελματικό απόρρητο και ιδιαίτερα τις πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρήσεις, τις επιχειρηματικές τους σχέσεις ή τα στοιχεία κόστους τους. Η υποχρέωση αυτή της ΕΕΑΕ δεν θίγει το δικαίωμά της να προβαίνει σε α−ποκάλυψη πληροφοριών που είναι αναγκαίες για την εκπλήρωση των καθηκόντων της. Στην περίπτωση αυτή, η αποκάλυψη πρέπει να βασίζεται στην αρχή της αναλογικότητας και να γίνεται με συνεκτίμηση των νόμιμων συμφερόντων των επιχειρήσεων για την προστασία του επαγγελματικού απορρήτου τους. Η ΕΕΑΕ μπορεί να δημοσιεύει πληροφορίες που δεν έχουν εμπιστευτικό χαρακτήρα. Τα τηρούμενα κατά τις συνεδριάσεις πρακτικά, καθώς και οι φάκελοι των υποθέσεων που διεκπεραιώθηκαν από την ΕΕΑΕ είναι προσιτά στους άμεσα ενδιαφερομένους, οι οποίοι μπορούν να λαμβάνουν αντίγραφα αυτών, υπό τον περιορισμό του προηγούμενου εδαφίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 11

Η ΕΕΑΕ μπορεί να χρηματοδοτείται, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 22, 23, 24 του παρόντος νόμου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 12

Οι λογαριασμοί και οι οικονομικές καταστάσεις της ΕΕΑΕ υπόκεινται στον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τα στοιχεία αυτά και οι οικονομικές καταστάσεις δημοσιεύονται στο δικτυακό τόπο της ΕΕΑΕ και υποβάλλονται στον Πρόεδρο της Βουλής μαζί με την ετήσια έκθεση και τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους. Η ΕΕΑΕ υποβάλλει στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων εξαμηνιαίες απολογιστικές καταστάσεις.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 13

Τα υπηρεσιακά συμβούλια της ΕΕΑΕ συγκροτούνται, συνέρχονται, ασκούν τις αρμοδιότητές τους και λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 157 έως 163 του ν. 3528/2007.

Άρθρο 45ΠόροιΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Με αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΑΕ επιβάλλονται, κατά περίπτωση, ανταποδοτικά τέλη που περιέρχονται στον ειδικό λογαριασμό της ΕΕΑΕ για τη χρέωση των υπηρεσιών που παρέχονται από αυτή ιδίως ελέγχου, εποπτείας, μέτρησης, γνωμάτευσης, αδειοδότησης, πιστοποίησης προς τρίτους ή στο πλαίσιο χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης και εξουσιοδοτήσεων. Τα τέλη αυτά επιβάλλονται κατά τρόπο αντικειμενικό, διαφανή και αναλογικό, προς τον επιδιωκόμενο σκοπό, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι πρόσθετες διοικητικές δαπάνες και οι συναφείς δαπάνες. Για τον προσδιορισμό του ύψους των τελών μπορεί η ΕΕΑΕ να εφαρμόσει είτε μία κλείδα προσδιορισμού είτε ένα σύστημα κατ’ αποκοπή επιβάρυνσης. Οι μέθοδοι αυτοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε η καθεμία μόνη της είτε σε συνδυασμό. Η ΕΕΑΕ δημοσιεύει και στην ιστοσελίδα της πίνακα των τελών τα οποία ορίζονται στο παρόν άρθρο. Η ΕΕΑΕ μπορεί να βεβαιώνει και να εισπράττει ληξιπρόθεσμες οφειλές που αφορούν στα τέλη του παρόντος άρθρου κατά τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεων Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ). Στην ΕΕΑΕ περιέρχεται και αποδίδεται και κάθε άλλο ποσό, το οποίο εισπράττεται από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ως χρηματική ποινή ή πρόστιμο ή προϊόν κατάσχεσης σε σχέση με την άσκηση των δραστηριοτήτων που ρυθμίζονται από το παρόν Κεφάλαιο (Ε).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Για τον καθορισμό των τελών των ειδικών αδειών, στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται πόροι σε ανεπάρκεια μπορεί να επιβληθούν πρόσθετα τέλη που αντανακλούν την ανάγκη βέλτιστης χρήσης των πόρων αυτών. Τα πρόσθετα αυτά τέλη δεν πρέπει να εισάγουν διακρίσεις, ενώ πρέπει να λαμβάνεται ιδίως υπόψη η ανάγκη παροχής κινήτρων για την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών και την ενίσχυση του ανταγωνισμού. Το ποσοστό και το ύψος τους και οι αναγκαίες προς το σκοπό αυτόν λεπτομέρειες καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, εισπράττονται στο όνομα και για λογαριασμό της ΕΕΑΕ και κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό που τηρείται σε υποκατάστημα τραπεζικού ιδρύματος που λειτουργεί στην έδρα της ΕΕΑΕ.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Τα προβλεπόμενα στο παρόν άρθρο τέλη και τα πρόστιμα του άρθρου 46, καθώς και τα τέλη υπέρ ΕΕΑΕ που προβλέπονται από άλλες κείμενες διατάξεις, χρηματοδοτούν τις πάσης φύσεως δαπάνες που είναι απαραίτητες για την εξασφάλιση επαρκών χρηματοδοτικών και ανθρώπινων πόρων για την εξυπηρέτηση της λειτουργίας της ΕΕΑΕ, προς επίτευξη των σκοπών και των αρμοδιοτήτων της και τη βελτίωση της αποδοτικότητάς της. Το αποθεματικό της ΕΕΑΕ διατίθεται με αποφάσεις της ΕΕΑΕ για τις ανάγκες της, καθώς επίσης, και για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της, ως Περιφερειακού Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Κέντρου, σύμφωνα με τη μακροπρόθεσμη συμφωνία με τον ΔΟΑΕ, που κυρώθηκε με το ν. 4085/2012.

Άρθρο 46ΚυρώσειςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Σε περίπτωση άρνησης, δυστροπίας ή καθυστέρησης παροχής των πληροφοριών που κατά περίπτωση ζητούνται ή σε περίπτωση παροχής πληροφοριών ανακριβών ή ελλιπών, με την επιφύλαξη των ποινικών ευθυνών, η ΕΕΑΕ: α) επιβάλλει πρόστιμο έως 50.000 ευρώ στους παραβάτες ή/και στους νομίμους εκπροσώπους των ιδιωτικών φορέων και επιχειρήσεων που υπόκεινται στις διατάξεις του παρόντος κεφαλαίου για κάθε παράβαση, β) αναφέρεται αρμοδίως, προκειμένου να κινηθεί πειθαρχική δίωξη κατά παραβατών, υπαλλήλων ή εκπροσώπων φορέων του δημόσιου τομέα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Οι χορηγούμενες άδειες βάσει των διατάξεων του παρόντος κεφαλαίου, καθώς και οι χορηγηθείσες μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, ανακαλούνται με αιτιολογημένη απόφαση της ΕΕΑΕ στις περιπτώσεις που εκδόθηκαν βάσει ανακριβών ή ελλιπών στοιχείων ή διαπιστώνεται, κατά την παράγραφο 3, παράβαση των γενικών ή ειδικών κανόνων της ακτινοπροστασίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Με την επιφύλαξη των διατάξεων των παραγράφων 4 έως 16 του παρόντος άρθρου με απόφαση της ΕΕΑΕ επιβάλλεται για κάθε παράβαση των διατάξεων των κανονισμών ακτινοπροστασίας και της κείμενης νομοθεσίας για την πυρηνική ασφάλεια και τη διαχείριση ραδιενεργών αποβλήτων ή των κανονιστικών πράξεων που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότηση του νόμου, μετά από προηγούμενη ακρόαση των ενδιαφερομένων, μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες κυρώσεις: α) σύσταση ή β) πρόστιμο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως τετρακόσιες χιλιάδες (400.000) ευρώ, ανάλογα με τη συχνότητα ή/και τη βαρύτητα της παράβασης. Τα επιβαλλόμενα πρόστιμα βεβαιώνονται και εισπράττονται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεων Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) και κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό της ΕΕΑΕ. Το ύψος του προστίμου κατά το παρόν άρθρο δεν αποκλείει την επιβολή άλλων κυρώσεων για την ίδια παράβαση που προβλέπονται από άλλες διατάξεις. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων μπορεί να αναπροσαρμόζεται το κατώτερο και το ανώτερο όριο του προστίμου. γ) Εισηγείται ή, κατά περίπτωση, προβαίνει, στην αναστολή λειτουργίας κάθε εγκατάστασης ιοντιζουσών ή μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών ή την τροποποίηση ή την ανάκληση της άδειάς της, οποτεδήποτε διαπιστώσει τη μη τήρηση των εφαρμοστέων κανονισμών ή/και τη σοβαρή παραβίαση των όρων της άδειας που χορηγείται κατά τις κείμενες διατάξεις. δ) Σε περιπτώσεις συστηματικής και κατ’ επανάληψη παραβίασης του νομοθετικού πλαισίου και των λοιπών όρων υπό τους οποίους χορηγούνται οι προβλεπόμενες από το νόμο αυτόν άδειες η ΕΕΑΕ, ή αν η άδεια χορηγείται με υπουργική απόφαση ο, κατά τις κείμενες διατάξεις, αρμόδιος για την έκδοση της αδείας Υπουργός, μετά από εισήγηση της ΕΕΑΕ, μπορεί να ανακαλεί προσωρινά ή οριστικά τις άδειες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Απαγορεύεται: α) η παραλαβή, η κατοχή, η χρήση, η μεταφορά, η παραγωγή, η αποθήκευση, η τροποποίηση, η διατήρηση, η διάθεση με οποιονδήποτε τρόπο (ιδίως εκποίηση, δωρεά, δανεισμός, ενεχύραση), η διασπορά πυρηνικού υλικού, χωρίς νόμιμη εξουσία, β) η παροχή βοήθειας, η ενθάρρυνση και η παρακίνηση με κάθε τρόπο δραστηριοτήτων που απαγορεύονται από τη Σύμβαση για τη Φυσική Προστασία του Πυρηνικού Υλικού, η οποία κυρώθηκε με το ν. 1636/1986 (Α΄ 106) και τροποποιήθηκε με το ν. 3990/2011 (Α΄ 159).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Όποιος εκ προθέσεως τελεί ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω εγκλήματα ή υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μία χώρα ή έναν διεθνή οργανισμό ή με σκοπό να εκφοβίσει σοβαρά έναν πληθυσμό ή να εξαναγκάσει παρανόμως δημόσια αρχή ή διεθνή οργανισμό να εκτελέσει οποιαδήποτε πράξη ή να απόσχει από αυτή ή να βλάψει σοβαρά ή να καταστρέψει τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές, οικονομικές δομές μίας χώρας ή ενός διεθνούς οργανισμού: α) χωρίς άδεια ή νόμιμη εξουσιοδότηση ή εντολή, παραλαμβάνει, κατέχει, χρησιμοποιεί, μεταφέρει, τροποποιεί, διαθέτει ή διασπείρει πυρηνικό ή ραδιενεργό υλικό και η πράξη προκαλεί ή είναι πιθανόν να προκαλέσει θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή σημαντική καταστροφή σε περιουσιακά στοιχεία ή στο περιβάλλον, β) ενεργεί πράξη η οποία στρέφεται κατά πυρηνικών εγκαταστάσεων ή παρεμποδίζει τη λειτουργία πυρηνικών εγκαταστάσεων ή γνωρίζει ότι ενδέχεται να προκαλέσει θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή σημαντικές ζημίες σε περιουσιακά στοιχεία ή στο περιβάλλον, από την έκθεση σε ακτινοβολία ή την απελευθέρωση ραδιενεργών ουσιών, εκτός αν η πράξη αυτή διενεργείται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, γ) κλοπής, ληστείας ή υπεξαίρεσης πυρηνικού υλικού, δ) εκβίασης για την ικανοποίηση αξίωσης για παροχή πυρηνικού υλικού, ε) ενεργεί πράξη, η οποία συνιστά μεταφορά, αποστολή ή διακίνηση πυρηνικού υλικού, προς ή από ένα Κράτος, χωρίς νόμιμη, άδεια ή εξουσιοδότηση ή εντολή τιμωρείται: 1) Με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα (10) ετών για ένα από τα εγκλήματα των ανωτέρω περιπτώσεων α΄, β΄και ε΄. 2) Με ισόβια κάθειρξη αν η προβλεπόμενη ποινή για ένα από τα εγκλήματα των ανωτέρω περιπτώσεων γ΄ και δ΄ είναι ισόβια κάθειρξη ή κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Στην περίπτωση αυτή η πράξη παραγράφεται μετά από τριάντα (30) χρόνια. Αν επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 105 μέχρι 110 του Ποινικού Κώδικα, εφόσον ο καταδικασθείς έχει εκτίσει ποινή είκοσι πέντε (25) ετών. 3) Με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα (10) ετών αν η προβλεπόμενη ποινή για ένα από τα εγκλήματα των ανωτέρω περιπτώσεων γ΄ και δ΄είναι πρόσκαιρη ποινή καθείρξεως. 4) Με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) ετών αν η προβλεπόμενη ποινή για ένα από τα εγκλήματα των περιπτώσεων γ΄ και δ΄ της παρούσας παραγράφου είναι ποινή φυλάκισης. Αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο περισσότερων ανθρώπων εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 94 παρ. 1 του Ποινικού Κώδικα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου δεν εφαρμόζονται αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις των άρθρων 134 έως 137 του Ποινικού Κώδικα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Όποιος απειλεί σοβαρά με την τέλεση των, κατά την παράγραφο 5, εγκλημάτων τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Με κάθειρξη μέχρι δέκα (10) ετών τιμωρείται όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται, ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα η οποία αποτελείται από τρία ή περισσότερα πρόσωπα τα οποία δρουν από κοινού και επιδιώκουν την τέλεση των εγκλημάτων της παραγράφου 5 (τρομοκρατική οργάνωση). Με ποινή μειωμένη (άρθρο 83 του Ποινικού Κώδικα) τιμωρείται η πράξη του προηγούμενου εδαφίου, όταν η τρομοκρατική οργάνωση έχει συσταθεί για την τέλεση των πλημμελημάτων της παραγράφου 5. Η παραλαβή, κατοχή, χρήση, μεταφορά, παραγωγή, η αποθήκευση, η τροποποίηση, η διατήρηση, η διάθεση με οποιονδήποτε τρόπο (ιδίως εκποίηση, δωρεά, δανεισμός, ενεχύραση), η διασπορά πυρηνικού υλικού προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης συνιστά επιβαρυντική περίσταση. Η μη τέλεση από την τρομοκρατική οργάνωση οποιουδήποτε από τα εγκλήματα των ανωτέρω περιπτώσεων α΄ έως ε΄ της παραγράφου 5 συνιστά ελαφρυντική περίσταση.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Όποιος διευθύνει την κατά το πρώτο εδάφιο της προηγούμενης παραγράφου τρομοκρατική οργάνωση τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα (10) ετών. Με την ποινή του προηγούμενου εδαφίου μειωμένη (άρθρο 83) τιμωρείται όποιος διευθύνει την κατά το δεύτερο εδάφιο της προηγούμενης παραγράφου τρομοκρατική οργάνωση.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 10

Όποιος παρέχει κάθε είδους περιουσιακά στοιχεία, υλικά ή άυλα, κινητά ή ακίνητα ή κάθε είδους χρηματοοικονομικά μέσα, ανεξάρτητα από τον τρόπο κτήσής τους, σε τρομοκρατική οργάνωση ή σε μεμονωμένο τρομοκράτη ή για τη συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης ή για να καταστεί κάποιος τρομοκράτης ή τα εισπράττει, συλλέγει ή διαχειρίζεται χάριν των ανωτέρω, ανεξάρτητα από τη διάπραξη οποιουδήποτε εγκλήματος από τα αναφερόμενα στην παράγραφο 5, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα (10) ετών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και όποιος, εν γνώσει της μελλοντικής αξιοποίησής τους, παρέχει ουσιώδεις πληροφορίες για να διευκολύνει ή να υποβοηθήσει την τέλεση από τρομοκρατική οργάνωση ή από μεμονωμένο τρομοκράτη οποιουδήποτε από τα κακουργήματα της παραγράφου 5.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 11

Όποιος διαπράττει διακεκριμένη κλοπή (άρθρο 374), ληστεία (παράγραφοι 1 και 3 του άρθρου 380), πλαστογραφία (άρθρο 216) που αφορά δημόσιο έγγραφο ή εκβίαση (άρθρο 385) με σκοπό την τέλεση των εγκλημάτων της παραγράφου 4 τιμωρείται με κάθειρξη, εκτός αν η εκβίαση τιμωρείται με μεγαλύτερη ποινή. Αν η πράξη που τελέσθηκε είναι πλημμέλημα, επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών (3) ετών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 12

Η παρ. 4 του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα ισχύει και για τα εγκλήματα των προηγούμενων παραγράφων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 13

Όποιος: α) Ασκεί δραστηριότητα ή επιχείρηση εργαστηρίου, χωρίς την απαιτούμενη άδεια ή έγκριση, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου Ε΄ ή των κατ’ εξουσιοδότησή του εκδιδομένων διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων, ή υπερβαίνει τα όρια της άδειας ή έγκρισης που του έχει χορηγηθεί. β) δεν αντιμετωπίζει έγκαιρα και αποτελεσματικά, κατόπιν εγγράφου συστάσεως της ΕΕΑΕ, κινδύνους που ενδέχεται να προκληθούν από την άσκηση των δραστηριοτήτων της παραγράφου αυτής και δεν λαμβάνει τα προσήκοντα και αναγκαία μέτρα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών και με χρηματική ποινή τουλάχιστον πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 14

Όποιος: α) συνεχίζει τη λειτουργία εργαστηρίου ακτινοβολιών και παραλείπει να υποβάλει αίτηση με πλήρη φάκελο για την ανανέωση της άδειάς του εντός προθεσμίας τριών μηνών από τη λήξη της, β) σύμφωνα με τις διατάξεις που ρυθμίζουν την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, τους κανόνες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και τους εγκεκριμένους κανονισμούς ακτινοπροστασίας, αν και έχει νομική υποχρέωση, δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα ή λαμβάνει ελλιπή και ανεπαρκή μέτρα φυσικής προστασίας από ραδιενεργές πηγές και εγκαταστάσεις, από τις οποίες εκπέμπονται ιοντίζουσες ακτινοβολίες, γ) επιχειρεί, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, την εισαγωγή ή εξαγωγή κλειστής ραδιενεργού πηγής ενεργότητας μεταξύ 740 ΜΒq και 74 GBq (20 mCi – 2 Ci), δ) επιχειρεί την εισαγωγή ή προμήθεια ανοικτής ραδιενεργού πηγής, χωρίς την απαιτούμενη άδεια, ε) παραλείπει ή δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την εξειδίκευση και επαγγελματική κατάρτιση των εργαζομένων − απασχολουμένων στην επιχείρησή του σχετικά με τη σωστή και ενδεδειγμένη χρήση και λειτουργία μηχανημάτων και εγκαταστάσεων που εκπέμπουν ιοντίζουσες ακτινοβολίες, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή έως πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 15

Όποιος: α) επιχειρεί, χωρίς την απαιτούμενη άδεια την εισαγωγή ή εξαγωγή κλειστής ραδιενεργού πηγής ενεργότητας έως 740 ΜΒq (20 mCi), β) δεν παρέχει στους επαγγελματικά εκτιθέμενους εργαζόμενούς του σε ιοντίζουσες ακτινοβολίες την απαιτούμενη δοσιμέτρηση από εργαστήριο της ΕΕΑΕ ή άλλο πρόσωπο, εξουσιοδοτημένο από αυτή, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός (1) έτους και με χρηματική ποινή έως πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 16

Όποιος καταρτίζει εικονικές μελέτες και εκθέσεις σχετικές με τις δραστηριότητες που αναφέρονται στις διατάξεις των άρθρων 39 έως 46 του παρόντος κεφαλαίου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι (6) μηνών και με χρηματική ποινή έως πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ. Ο τεχνικός εξοπλισμός και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την τέλεση των εγκλημάτων που αναφέρονται στο παρόν άρθρο δημεύονται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 17

Για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου οι έννοιες «πυρηνικό υλικό» και «πυρηνική εγκατάσταση» νοούνται όπως εξειδικεύονται στο ν. 1636/1986.

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2014
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΡΕΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ,
ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ
ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.
Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2014
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ