87 Α' 2010

ΝΟΜΟΣ 3852/2010

Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης.

ΜΕΡΟΣ Β΄ - ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΗΜΟΙ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄ - ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
07 Ιουνίου 2010

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 87
7 Ιουνίου 2010

NOMOΣ ΥΠ’ΑΡΙΘ. 3852
Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Άρθρο 58Αρμοδιότητες του δημάρχουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Ο δήμαρχος προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα, κα- τευθύνει τις δράσεις του δήμου για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης, διασφαλίζει την ενότητα της τοπι- κής κοινωνίας και ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας. Ειδικότερα, ο δήμαρχος: α) Eκπροσωπεί το δήμο στα δικαστήρια και σε κάθε δη- μόσια αρχή. β) Eκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, της οικονομικής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. H μη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών συνιστά σοβαρή πει- θαρχική παράβαση καθήκοντος. γ) Ορίζει τους αντιδημάρχους, συγκαλεί και προεδρεύ- ει της εκτελεστικής επιτροπής και συντονίζει την υλο- ποίηση των αποφάσεών της. δ) Eίναι προϊστάμενος των υπηρεσιών του δήμου. Ως προϊστάμενος όλου του προσωπικού του δήμου εκδίδει τις πράξεις που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις για το διορισμό, τις κάθε είδους υπηρεσιακές μεταβολές και την άσκηση του πειθαρχικού ελέγχου. ε) Συνυπογράφει τους βεβαιωτικούς καταλόγους και τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής των δαπανών, οι ο- ποίες έχουν εκκαθαριστεί από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου. στ) Υπογράφει τις συμβάσεις που συνάπτει ο δήμος. ζ) Εκδίδει τις άδειες που προβλέπονται από τις διατά- ξεις που διέπουν τις αρμοδιότητες του δήμου. η) Εκδίδει πιστοποιητικά προσωπικής και οικογενεια- κής κατάστασης των δημοτών, καθώς και τις βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας. θ) Συνιστά ομάδες εργασίας και ομάδες διοίκησης έρ- γου από μέλη του δημοτικού συμβουλίου, υπαλλήλους του δήμου, υπαλλήλους του δημόσιου τομέα ή ιδιώτες για τη μελέτη και επεξεργασία θεμάτων του δήμου, κα- θορίζοντας τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας τους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Όταν δημιουργείται άμεσος και προφανής κίνδυνος ή απειλείται άμεση ζημία των δημοτικών συμφερόντων από την αναβολή λήψης απόφασης, ο δήμαρχος μπορεί να αποφασίσει για θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότη- τα της οικονομικής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής. Στην περίπτωση αυτή οφείλει να υποβάλει προς έγκριση τη σχετική απόφασή του κατά την επόμενη συνεδρίαση της αντίστοιχης επιτροπής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Σε περίπτωση όπου τα ιδιωτικά συμφέροντα του δη- μάρχου ή συγγενή του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας συγκρούονται με τα συμφέροντα του δή- μου, ο δήμαρχος υποχρεούται να απέχει και τα αντίστοι- χα καθήκοντα ασκεί αντιδήμαρχος ή σύμβουλος του επι- τυχόντος συνδυασμού που ορίζεται από το δημοτικό συμβούλιο. Η μη τήρηση της υποχρέωσης αυτής συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Στις περιπτώσεις που ο δήμαρχος εκτελεί αποφά- σεις σύμφωνα με τη ρύθμιση του εδαφίου β΄ της παρα- γράφου 1 του παρόντος, δεν υπέχει αστική, ποινική και πειθαρχική ευθύνη, εφόσον αυτές δεν έχουν ακυρωθεί, ανακληθεί ή ανασταλεί.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Ο δήμαρχος δεν θεωρείται υπόλογος κατά την έν- νοια του άρθρου 25 του π.δ. 774/1980 (ΦΕΚ 189 Α΄), ό- πως ισχύει, και σε βάρος του επιτρέπεται καταλογισμός μόνο για δόλο ή βαριά αμέλεια.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Οι ρυθμίσεις των παραγράφων 4 και 5 ισχύουν και για τους αντιδημάρχους όταν σε αυτούς ανατίθεται η ά- σκηση αρμοδιοτήτων του δημάρχου.

Άρθρο 59ΑντιδήμαρχοιΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το δήμαρχο επικουρούν οι αντιδήμαρχοι. Αντιδή- μαρχοι είναι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που ορίζει ο δήμαρχος και στους οποίους μεταβιβάζει την άσκηση αρμοδιοτήτων καθ’ ύλην και κατά τόπο. Οι κατά τόπον αρμοδιότητες ασκούνται στα όρια μιας ή περισσότερων δημοτικών ενοτήτων της παρ. 1 του άρθρου 2 του παρό- ντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ο αριθμός των αντιδημάρχων στους δήμους που προέρχονται από συνένωση κατά τον παρόντα νόμο ορί- ζεται ως εξής: Σε δήμους με πληθυσμό έως πέντε χιλιά- δες (5.000) κατοίκους ορίζονται έως δύο (2) αντιδήμαρ- χοι, ενώ σε δήμους με πληθυσμό πάνω από πέντε χιλιά- δες έναν (5.001) και έως είκοσι χιλιάδες (20.000) κατοί- κους ορίζονται έως τέσσερις (4). Σε δήμους που έχουν πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες έναν (20.001) έως πενή- ντα χιλιάδες (50.000) κατοίκους ορίζονται έως πέντε (5) αντιδήμαρχοι, ενώ σε δήμους από πενήντα χιλιάδες έ- ναν (50.001) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους ο- ρίζονται έως έξι (6) αντιδήμαρχοι. Σε δήμους από εκατό χιλιάδες έναν (100.001) κατοίκους και άνω ορίζονται έ- ως οκτώ (8) αντιδήμαρχοι. Ο αριθμός των αντιδημάρχων αυξάνεται κατά έναν (1), εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων που συνενώθηκαν είναι από πέντε (5) έως και επτά (7), κατά δύο (2) εάν ο αριθμός των δημοτικών ε- νοτήτων είναι από οκτώ (8) έως και εννέα (9) και κατά τρεις (3) εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων είναι δέκα (10) και ανώτερος. Σε περίπτωση που στους νησιω- τικούς δήμους ο αριθμός των αντιδημάρχων που ορίζε- ται βάσει του πληθυσμού τους είναι μικρότερος από τον αριθμό των δημοτικών ενοτήτων, τότε αυτός προσαυξά- νεται ισάριθμα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Ο αριθμός των αντιδημάρχων στους δήμους που δεν προέρχονται από συνένωση Ο.Τ.Α. κατά τον παρόντα νόμο ορίζεται ως εξής: Σε δήμους με πληθυσμό έως δύο χιλιάδες (2.000) κατοίκους ορίζεται ένας (1) αντιδήμαρ- χος. Στους δήμους με πληθυσμό από δύο χιλιάδες έναν (2.001) έως δέκα χιλιάδες (10.000) κατοίκους ορίζονται έως δύο (2) αντιδήμαρχοι. Στους δήμους με πληθυσμό α- πό δέκα χιλιάδες έναν (10.001) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) κατοίκους ορίζονται έως τρεις (3) αντιδήμαρχοι. Από είκοσι χιλιάδες έναν (20.001) έως σαράντα χιλιάδες (40.000) κατοίκους ορίζονται έως τέσσερις (4) αντιδή- μαρχοι. Στους δήμους με πληθυσμό σαράντα χιλιάδες έ- ναν (40.001) κατοίκους έως εκατό χιλιάδες (100.000) ο- ρίζονται έως πέντε (5) αντιδήμαρχοι. Στους δήμους με πληθυσμό εκτατό χιλιάδες έναν (100.001) κατοίκους και άνω που διαιρούνται σε δημοτικές κοινότητες ο αριθμός των αντιδημάρχων είναι ίσος με τον αριθμό των δημοτι- κών κοινοτήτων και μπορεί να αυξηθεί κατά τρεις (3).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Οι αντιδήμαρχοι εκτός των καθ’ ύλην αρμοδιοτήτων που μεταβιβάζει σε αυτούς ο δήμαρχος, μεταξύ των ο- ποίων περιλαμβάνονται οπωσδήποτε και οι αρμοδιότη- τες για θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρ- νησης, ασκούν και τις ακόλουθες κατά τόπον αρμοδιότη- τες: α) Έχουν την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενό- τητα. β) Παρακολουθούν την εξέλιξη των έργων και των ερ- γασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα. γ) Μεριμνούν για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα. δ) Υπογράφουν με εξουσιοδότηση του δημάρχου, βε- βαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λει- τουργούν στα όρια της δημοτικής ενότητας. ε) Συνεργάζονται με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των τοπι- κών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους. στ) Ασκούν κάθε άλλη αρμοδιότητα που μπορεί να τους μεταβιβάζει με απόφασή του ο δήμαρχος, που αφο- ρά τη δημοτική ενότητα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η θητεία των αντιδημάρχων δεν μπορεί να είναι μι- κρότερη των δυόμισι ετών. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Η ανάκληση αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αι- τιολογημένη απόφαση του δημάρχου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Η απόφαση του δημάρχου με την οποία ορίζονται οι αντιδήμαρχοι και τους μεταβιβάζονται αρμοδιότητες κα- τά την παράγραφο 1 του παρόντος δημοσιεύεται σε μία τουλάχιστον ημερήσια εφημερίδα και, αν δεν υπάρχει η- μερήσια, σε μία εβδομαδιαία εφημερίδα της πρωτεύου- σας του νομού και αναρτάται και στην ιστοσελίδα του δήμου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Αν ο αντιδήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τις αρμο- διότητές του ασκεί ο ίδιος ο δήμαρχος. Τις κατά τόπον αρμοδιότητες του αντιδημάρχου που απουσιάζει ή κω- λύεται ασκεί άλλος αντιδήμαρχος που ορίζεται από τον δήμαρχο ή ο ίδιος ο δήμαρχος.

Άρθρο 60Εκλογή νέου δήμαρχουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Αν η θέση του δημάρχου μείνει κενή για οποιονδή- ποτε λόγο, μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών αφότου κενώθηκε η θέση, οι σύμβουλοι του επιτυχόντος συνδυασμού συνέρχονται σε ειδική συνεδρίαση, ύστερα από πρόσκληση του συμβούλου του συνδυασμού αυτού, που έχει εκλεγεί με τους περισσότερους σταυρούς προ- τιμήσεως και, σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που εί- ναι γραμμένος πρώτος, κατά σειρά, στην απόφαση του δικαστηρίου και εκλέγουν με μυστική ψηφοφορία και με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των συμβούλων του συνδυασμού, έναν από αυτούς, ως δή- μαρχο. Στη συνεδρίαση προεδρεύει εκείνος που συγκάλεσε το συμβούλιο. Η πρόσκληση επιδίδεται με οποιοδήποτε δημόσιο όργανο ή όργανο του δήμου, ακόμη και την πα- ραμονή της συνεδριάσεως.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Αν ύστερα από δύο διαδοχικές ψηφοφορίες κανείς δεν συγκεντρώσει την πλειοψηφία που απαιτεί η παρά- γραφος 1 γίνεται τρίτη ψηφοφορία, κατά την οποία εκλέ- γεται όποιος συγκεντρώνει τη σχετική πλειοψηφία. Ό- λες οι ψηφοφορίες γίνονται στην ίδια συνεδρίαση. Αν στην τρίτη ψηφοφορία δύο ή περισσότεροι έλαβαν ίσο α- ριθμό ψήφων γίνεται κλήρωση ανάμεσά τους. Για την ε- κλογή αυτή γίνεται λεπτομερής μνεία στα πρακτικά.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Αν δεν επιτευχθεί εκλογή για οποιονδήποτε λόγο ή αν η συνεδρίαση ματαιωθεί, η διαδικασία επαναλαμβάνε- ται την επόμενη Κυριακή και εφαρμόζονται όσα ορίζο- νται στις παραγράφους 1 και 2.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Αν και στη δεύτερη συνεδρίαση δεν επιτευχθεί ε- κλογή ή η συνεδρίαση ματαιωθεί, επειδή δεν υπήρξε α- παρτία, διενεργείται τρίτη συνεδρίαση κατά την οποία ε- κλέγεται αυτός που θα λάβει το μεγαλύτερο αριθμό ψή- φων και σε περίπτωση ισοψηφίας διενεργείται κλήρωση.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Κάθε απόφαση σχετική με την εκλογή του δημάρ- χου υποβάλλεται μέσα σε προθεσμία δύο (2) ημερών στον Ελεγκτή Νομιμότητας, ο οποίος αυτεπαγγέλτως ή ύστερα από προσφυγή ενός δημότη δήμου ελέγχει τη νομιμότητά της και εκδίδει απόφαση μέσα σε πέντε (5) ημέρες το αργότερο, αφότου την έλαβε. Αν ο Ελεγκτής Νομιμότητας ακυρώσει την εκλογή του δημάρχου, οι σύμβουλοι συνέρχονται πάλι για να εκλέξουν τον δή- μαρχο πέντε (5) ημέρες μετά την περιέλευση της ακυρω- τικής αποφάσεως στο δήμο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Αν αυτός που έχει εκλεγεί δήμαρχος αποποιηθεί την εκλογή του, αποβιώσει ή ακυρωθεί η εκλογή του στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την εγκατάσταση των αρ- χών του δήμου, μετά την εγκατάστασή τους και μέχρι να εκλεγεί νέος δήμαρχος, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1 έως και 4, τα καθήκοντά του εκτελεί, ο σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού, που έχει ε- κλεγεί με τις περισσότερες ψήφους στο πολυπληθέστε- ρο διαμέρισμα και, σε περίπτωση ισοψηφίας, διενεργεί- ται κλήρωση. Η προθεσμία της παραγράφου 1 για την ε- κλογή νέου δημάρχου αρχίζει από την ημερομηνία εγκα- τάστασης των αρχών του δήμου. Σε όλες τις προαναφε- ρόμενες περιπτώσεις της παρούσας παραγράφου ο Ελε- γκτής Νομιμότητας εκδίδει διαπιστωτική πράξη.

Άρθρο 61Υποχρεώσεις δημάρχου, αντιδημάρχου και μελών επιτροπώνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και τα μέλη της οικο- νομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής κα- τά την άσκηση των καθηκόντων τους θα πρέπει: α) να εκπληρώνουν ευσυνείδητα τις υποχρεώσεις τους και να ασκούν τα καθήκοντά τους με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, β) να σέβονται και να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των πολιτών και να μεριμνούν για την καθολική εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους προς το δήμο χωρίς διακρίσεις σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου ή του κοινού συμφέ- ροντος, γ) να δηλώνουν κάθε προσωπικό συμφέρον (ιδιοκτη- σιακό ή οικογενειακό) που έχουν σε σχέση με θέματα του δήμου, δ) να ενθαρρύνουν και να προωθούν κάθε μέτρο που προάγει τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθο- ράς στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους και λει- τουργίας του δήμου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Με ευθύνη των δημοτικών συμβουλίων σε κάθε δή- μο: α) καταρτίζονται κώδικες δεοντολογίας για τους αιρε- τούς εκπροσώπους τους εντός εξαμήνου από τη δημοσί- ευση της απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέ- ντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του άρθρου 21 παρ. 3 του ν. 3731/2008 (ΦΕΚ 263 Α΄), β) διασφαλίζεται ότι οι κώδικες δεοντολογίας διανέμο- νται στους αιρετούς εκπροσώπους, τις κεντρικές αρχές, άλλους ενδιαφερόμενους φορείς και στο κοινό, χρησι- μοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο, συμπεριλαμβανομέ- νων και των τεχνολογιών της πληροφορικής και επικοι- νωνίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος υποχρεούνται να α- παντούν εγγράφως ή προφορικώς, στα ερωτήματα που τους υποβάλλουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου μέσα σε ένα (1) μήνα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και τα μέλη της οικο- νομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής εί- ναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ι- σχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτη- ση στην ιστοσελίδα του δήμου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος δεν επιτρέπεται να απουσιάσουν περισσότερο από τριάντα (30) ημέρες συ- νολικά κάθε χρόνο, χωρίς άδεια του δημοτικού συμβου- λίου. H απουσία αυτή μπορεί να παρατείνεται για εξαιρε- τικούς λόγους, έως τρεις (3) μήνες, με άδεια του συμ- βουλίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος είναι υποχρεωμένοι να κατοικούν στο δήμο με εξαίρεση τους δημάρχους και αντιδημάρχους των δήμων των Νομών Αττικής και Θεσ- σαλονίκης.

Άρθρο 62Σύσταση και λειτουργία Εκτελεστικής ΕπιτροπήςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Σε όλους τους δήμους που έχουν περισσότερους α- πό έναν αντιδήμαρχο συνιστάται εκτελεστική επιτροπή στην οποία μετέχουν ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι. Η εκτελεστική επιτροπή είναι συλλογικό συντονιστικό και εκτελεστικό όργανο του δήμου και παρακολουθεί την ε- φαρμογή της δημοτικής πολιτικής σε όλους τους τομείς καθώς και την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου του δήμου, του μεσοχρόνιου, ετήσιου και πενταετούς προγράμματος δράσης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής είναι ο δή- μαρχος. Στις συνεδριάσεις καλείται ο πρόεδρος του συμ- βουλίου της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας, όταν συζη- τείται θέμα που την αφορούν ειδικά, καθώς και οι πρόε- δροι των νομικών προσώπων του δήμου και άλλοι υπηρε- σιακοί παράγοντες όποτε τούτο κρίνεται αναγκαίο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Υπάλληλος του δήμου τηρεί εγγράφως πρακτικά των συνεδριάσεων της εκτελεστικής επιτροπής.

Άρθρο 63Αρμοδιότητες

Η εκτελεστική επιτροπή ασκεί τις ακόλουθες αρμοδιό- τητες: α) Παρακολουθεί την εκτέλεση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου. β) Συντονίζει την κατάρτιση και παρακολουθεί την ε- κτέλεση του επιχειρησιακού προγράμματος, το οποίο και εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο. γ) Καταρτίζει και εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου και έχει την ευθύνη της υλοποίησής του. δ) Συγκεντρώνει και αξιολογεί τις προτάσεις των υπη- ρεσιών του δήμου στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και εισηγείται το προσχέδιο του προϋπολογισμού και το ετήσιο πρόγραμ- μα δράσης προς την οικονομική επιτροπή. ε) Έχει την ευθύνη για την πιστή εκτέλεση του προϋ- πολογισμού. στ) Εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο τα σχέδια: i) Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, ii) Κανονισμού μέ- τρησης και αξιολόγησης της απόδοσης των δημοτικών υπηρεσιών κατά την ισχύουσα νομοθεσία. ζ) Εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο το Σχέδιο Χάρ- τας δικαιωμάτων και υποχρεώσεων δημοτών και κατοί- κων και μεριμνά για την έκδοση, ενημέρωση και διακίνη- ση του Οδηγού του Δημότη, στον οποίο περιγράφονται οι διαδικασίες, οι όροι και οι προϋποθέσεις παροχής των υπηρεσιών του δήμου σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. η) Εισηγείται το σχέδιο του κανονισμού πληροφόρη- σης των πολιτών και του κανονισμού διαβούλευσης. θ) Εισηγείται τα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων ανα- γκών και φυσικών καταστροφών, σε εναρμόνιση με τα α- ντίστοιχα σχέδια της περιφέρειας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. ι) Παρακολουθεί, αξιολογεί και συντονίζει τη δράση των νομικών προσώπων και υπηρεσιών του δήμου και ε- νημερώνει σχετικά το δημοτικό συμβούλιο.

Άρθρο 64Εκλογή προεδρείου δημοτικού συμβουλίουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, της έναρξης της δημοτικής περιόδου και την πρώτη Κυριακή του μη- νός Μαρτίου του τρίτου έτους αυτής, το δημοτικό συμ- βούλιο συνέρχεται, ύστερα από πρόσκληση του συμβού- λου του επιτυχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην α- πόφαση του δικαστηρίου. Στη συνεδρίαση αυτή, στην οποία προεδρεύει ο σύμ- βουλος που συγκάλεσε το συμβούλιο, το σώμα εκλέγει, χωριστά και με μυστική ψηφοφορία, τον πρόεδρο, τον α- ντιπρόεδρο και τον γραμματέα του. Ο πρόεδρος προτεί- νεται από τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό, ο αντιπρόε- δρος προτείνεται από τη μείζονα παράταξη της μειοψη- φίας και ο γραμματέας από τις λοιπές παρατάξεις της μειοψηφίας και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν προτεί- νεται από την παράταξη της πλειοψηφίας. Ο σύμβουλος που προεδρεύει αναθέτει τα καθήκοντα του ειδικού γραμματέα του συμβουλίου σε έναν από τους υπαλλή- λους του δήμου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Για την εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμ- βουλίου τηρείται η ακόλουθη διαδικασία: Κατά τη συνεδρίαση που έχει οριστεί για την εκλογή του προεδρείου, ο πλειοψηφήσας συνδυασμός εκλέγει μεταξύ των μελών του τον υποψήφιο για το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Υποψήφιος για το αξίωμα αυτό εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει την απόλυ- τη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του πλειοψηφή- σαντος συνδυασμού. Εάν κανείς από τους ενδιαφερόμε- νους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται. Εάν και κατά τη δεύτερη αυτή ψηφοφορία δεν συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψη- φία του συνόλου των μελών του πλειοψηφήσαντος συν- δυασμού ή υπάρξει ισοψηφία, τότε διενεργείται και τρίτη ψηφοφορία μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψή- φιων. Κατά την τρίτη ψηφοφορία εκλέγεται όποιος συ- γκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων. Σε περίπτωση ισοψηφίας γίνεται κλήρωση. Την κλήρωση διενεργεί ο προεδρεύων σύμβουλος. Στην ίδια συνεδρίαση γίνεται η εκλογή για την ανάδει- ξη του υποψηφίου για το αξίωμα του αντιπροέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου. Οι υποψήφιοι για τα αξιώματα αυτά αναδεικνύονται κατά τον ίδιο τρό- πο και με την ίδια διαδικασία που ακολουθείται για την α- νάδειξη του προέδρου, ο μεν αντιπρόεδρος από τους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας ο δε γραμματέας από το σύνολο των συμβούλων των λοιπών δημοτικών παρατάξεων. Σε περίπτωση που η μείζονα μειοψηφία δεν υποδείξει υποψήφιο αντιπρόεδρο ή η ελάσσονα μειοψηφία δεν υ- ποδείξει γραμματέα, αυτοί υποδεικνύονται από την ε- λάσσονα ή τη μείζονα μειοψηφία αντίστοιχα και σε δια- φορετική περίπτωση από την πλειοψηφία. Μετά την εκλογή των υποψηφίων για τα αξιώματα του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου διενεργείται η ε- κλογή, από το σύνολο των συμβούλων, για την ανάδειξη του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμματέα του οργάνου. Για να εκλεγεί ο προταθείς πρέπει να συγκε- ντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των με- λών του δημοτικού συμβουλίου. Εάν κατά την πρώτη ψη- φοφορία δεν συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία του προηγούμενου εδαφίου, διενεργείται δεύτερη ψηφοφο- ρία. Εάν και κατά τη δεύτερη ψηφοφορία δεν συγκε- ντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών, τότε διενεργείται και τρίτη ψηφοφορία κατά την οποία αρκεί η ύπαρξη πλειοψηφίας των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Αν, για οποιονδήποτε λόγο, το συμβούλιο δεν συ- γκληθεί, όπως ορίζει η παράγραφος 1, συνέρχεται χωρίς πρόσκληση την πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου στις 10 το πρωί. Αν ο σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού που πλειοψήφησε απουσιάζει, τον αντικαθιστά ένας σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού, κατά τη σειρά της ε- πιτυχίας που προκύπτει από την απόφαση του δικαστηρί- ου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Αν δεν επιτευχθεί εκλογή για οποιονδήποτε λόγο ή η συνεδρίαση ματαιωθεί, επειδή δεν σχηματίστηκε α- παρτία, η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυ- ριακή και εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των πα- ραγράφων 1 και 2. Αν και στη δεύτερη συνεδρίαση δεν επιτευχθεί εκλογή ή η συνεδρίαση ματαιωθεί, επειδή δεν σχηματίστηκε α- παρτία, θεωρείται ότι εκλέγονται, ανάλογα με την περί- πτωση, πρόεδρος και γραμματέας, οι σύμβουλοι του επι- τυχόντος συνδυασμού που έλαβαν κατά σειρά τους πε- ρισσότερους σταυρούς προτίμησης, σύμφωνα με τη δι- καστική απόφαση που τους ανακήρυξε, και αντιπρόε- δρος ο σύμβουλος του πρώτου επιλαχόντος συνδυα- σμού της μειοψηφίας που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, σύμφωνα με την ίδια δικαστική α- πόφαση.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Τα πρακτικά της εκλογής διαβιβάζονται μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από τη διενέργεια της ε- κλογής στον Ελεγκτή Νομιμότητας ο οποίος αυτεπαγ- γέλτως ή ύστερα από προσφυγή δημότη ενώπιόν του, η οποία ασκείται εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε (5) ημερών, από τη διενέργεια της εκλογής, αποφαίνε- ται, μέσα σε πέντε (5) ημέρες το αργότερο αφότου πα- ρέλαβε τα πρακτικά, για τη νομιμότητα της εκλογής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Αν ακυρωθεί οποιαδήποτε εκλογή για τα ανωτέρω αξιώματα, επαναλαμβάνεται την πρώτη Κυριακή, πέντε (5) ημέρες μετά την παραλαβή της ακυρωτικής απόφα- σης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Η παραίτηση από το αξίωμα του προέδρου, αντιπρο- έδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου υ- ποβάλλεται στο δημοτικό συμβούλιο και γίνεται οριστι- κή, αφότου πληρωθεί η αντίστοιχη θέση. Ο παραιτούμενος παραμένει σύμβουλος και δεν μπο- ρεί να επανεκλεγεί στο ίδιο αξίωμα μέσα στην ίδια διε- τία. Στην ίδια συνεδρίαση το συμβούλιο, μετά την αποδοχή της παραίτησης, προβαίνει, κατά περίπτωση, στην εκλο- γή νέου προέδρου, αντιπροέδρου ή γραμματέα κατά τον ίδιο τρόπο και την ίδια διαδικασία των παραγράφων 1 και 2.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Η εκλογή στη θέση του αντιπροέδρου και του γραμ- ματέα του δημοτικού συμβουλίου δεν συνεπάγεται κώ- λυμα συμμετοχής στις επιτροπές του δημοτικού συμβου- λίου.

Άρθρο 65Αρμοδιότητες του δημοτικού συμβουλίουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει για όλα τα θέμα- τα που αφορούν το δήμο, εκτός από εκείνα που ανήκουν εκ του νόμου στην αρμοδιότητα του δημάρχου ή άλλου οργάνου του δήμου ή το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο με- ταβίβασε σε επιτροπή του.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Το δημοτικό συμβούλιο εκφράζει τις θέσεις του σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και γνωμοδοτεί όποτε δημόσιες αρχές ή αρμόδια όργανα ζητούν τη γνώμη του.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Ορίζει τους φόρους, τα τέλη, τα δικαιώματα και τις εισφορές.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Καταρτίζει με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του τον κανονισμό λειτουργίας του, με βάση τον πρότυπο κανονισμό του άρθρου 67 του παρόντος. Αν δεν έχει θεσπισθεί κανονισμός λειτουργίας από το δημοτικό συμβούλιο, τότε ισχύει ο εν λόγω πρότυπος κανονισμός.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Ένα (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επεί- γουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Το δημοτικό συμβούλιο μπορεί με απόφασή του να μεταβιβάζει στην επιτροπή ποιότητας ζωής, αρμοδιότη- τές του σχετικές με το αντικείμενό της.

Άρθρο 66Δημοτικές ΠαρατάξειςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν απεριόριστο το δικαί- ωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ανήκουν σε δη- μοτικές παρατάξεις, ανάλογα με το συνδυασμό με τον ο- ποίο έχουν εκλεγεί.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης είναι ο σύμ- βουλος που ήταν υποψήφιος δήμαρχος και, στην περί- πτωση θανάτου, παραίτησης ή αδυναμίας του, ο σύμβου- λος που εκλέγεται από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων που ανήκουν στην παράταξη.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Μέλος του δημοτικού συμβουλίου μπορεί με γραπτή δήλωσή του προς το προεδρείο να ανεξαρτητοποιηθεί α- πό τη δημοτική παράταξη, με την οποία έχει εκλεγεί.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Εάν η δημοτική παράταξη έχει τουλάχιστον τρία (3) μέλη, με αιτιολογημένη απόφαση και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) αυτών, είναι δυνατόν να διαγραφεί σύμ- βουλος, ο οποίος είναι μέλος της.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Το μέλος του δημοτικού συμβουλίου που ανεξαρτη- τοποιήθηκε ή διαγράφηκε από την παράταξή του δεν μπορεί να ενταχθεί σε άλλη παράταξη και δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μέλος του προεδρείου ή της οι- κονομικής επιτροπής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής, όπου εκλέχτηκε ως μέλος της παράταξης από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε, καθώς και να ορι- σθεί ή να παραμείνει αντιδήμαρχος κατά τη διάρκεια της θητείας του. Είναι δυνατή, όμως, η επανένταξή του στην παράταξη από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγρά- φηκε, εφόσον τούτο γίνει δεκτό από τα δύο τρίτα (2/3) των μελών, προκειμένου για παρατάξεις που έχουν του- λάχιστον τρία (3) μέλη και από όλα τα μέλη, προκειμέ- νου για παρατάξεις με λιγότερα από τρία (3) μέλη.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Για την αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων η δημοτική αρχή οφείλει να παραχωρεί σε αυτές κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο, καθώς και γραμμα- τειακή υποστήριξη.

Άρθρο 67Σύγκληση του δημοτικού συμβουλίουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει ύστερα από πρόσκληση του προέδρου τουλάχιστον μία φορά το μή- να.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ο πρόεδρος καλεί επίσης το συμβούλιο σε συνε- δρίαση με γραπτή πρόσκληση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όποτε το ζητήσει ο δήμαρχος ή η οικονομική ή η επιτροπή ποιότητας ζωής ή το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου ή το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις απαι- τείται γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέμα- τα που θα συζητηθούν. Στις ίδιες περιπτώσεις δεν μπορεί να επανυποβληθεί αίτημα για το ίδιο θέμα, πριν παρέλ- θουν δύο (2) μήνες, αφότου εκδόθηκε απορριπτική από- φαση του συμβουλίου, εκτός εάν γίνεται επίκληση νεό- τερων στοιχείων. Αν κατά τον υπολογισμό του ενός τρίτου (1/3) προκύ- πτει δεκαδικός αριθμός, τότε ο αριθμός αυτός στρογγυ- λοποιείται στην αμέσως μεγαλύτερη μονάδα εφόσον πρόκειται για υποδιαίρεση μεγαλύτερη ή ίση του ημίσε- ως (0,5). Αν το συμβούλιο δεν προσκληθεί το αργότερο μέχρι την έκτη ημέρα από την υποβολή της αίτησης, συνέρχε- ται ύστερα από πρόσκληση εκείνων που υπέβαλαν την αίτηση και αποφασίζει για τα θέματα, για τα οποία είχε ζητηθεί η σύγκλησή του.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Αν ο πρόεδρος παραλείψει αδικαιολόγητα δύο συ- νεχείς φορές να καλέσει το συμβούλιο, μπορεί να τεθεί σε αργία και σε περίπτωση υποτροπής μπορεί να κηρυ- χθεί έκπτωτος από το αξίωμα του προέδρου με απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας, σύμφωνα με την πειθαρχική διαδικασία του άρθρου 234 του παρόντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η πρόσκληση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του δή- μου. Η πρόσκληση επιδίδεται ή γνωστοποιείται στους συμβούλους τρεις (3) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα που ορίζεται για τη συνεδρίαση. Δημοτικός σύμβουλος, που δεν κατοικεί στη διοικητική περιφέρεια του δήμου, οφείλει αμέσως μετά την εγκατά- σταση των δημοτικών αρχών να δηλώσει στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τη διεύθυνση κατοικίας του και να ορίσει με την ίδια δήλωση αντίκλητο στην έδρα του δήμου, στον οποίο επιδίδονται οι προσκλήσεις για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και να ορίσει με την ίδια δήλωση οποιοδήποτε, κατά την επι- λογή του, πρόσφορο μέσο για τη γνωστοποίηση των α- νωτέρω προσκλήσεων. Αν δεν ορίζεται αντίκλητος ή πρόσφορο μέσο για τη γνωστοποίηση, αρκεί η δημοσίευ- ση της πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του δήμου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, η πρόσκληση αυτή μπορεί να επιδοθεί ή να γνωστοποιηθεί την ημέρα της συνεδρίασης. Στην πρόσκληση πρέπει να αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χα- ρακτήρα. Πριν από τη συζήτηση το συμβούλιο αποφαίνε- ται για το κατεπείγον των θεμάτων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Στις συνεδριάσεις του συμβουλίου προσκαλείται ο δήμαρχος, αλλιώς η συνεδρίαση είναι άκυρη. Ο δήμαρ- χος μετέχει στις συζητήσεις του συμβουλίου χωρίς ψή- φο. Έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του κατά προτεραιότητα. Όταν ο δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύε- ται, αναπληρώνεται νομίμως. Στην περίπτωση όμως αυτή ο αναπληρωτής δεν στερείται του δικαιώματος της ψή- φου κατά τη λήψη αποφάσεων από το συμβούλιο. Στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν το λόγο, εκτός του δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρ- χου, οι επικεφαλής των παρατάξεων και ειδικοί αγορη- τές ανά θέμα, που ορίζονται από τις παρατάξεις με σχε- τική γραπτή δήλωσή τους στο προεδρείο πριν την έναρ- ξη της συνεδρίασης. Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να εγ- γραφούν ως ομιλητές και δημοτικοί σύμβουλοι που επι- θυμούν να τοποθετηθούν ανά θέμα. Με τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, επιβάλλονται πάντως αντίστοιχοι χρονικοί περιορισμοί για τις αγορεύ- σεις και τις συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, για τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους, τους επικεφαλής των πα- ρατάξεων, τους ειδικούς αγορητές και τα μέλη του δημο- τικού συμβουλίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Ο πρόεδρος καταρτίζει την ημερήσια διάταξη. Στην ημερήσια διάταξη αναγράφονται υποχρεωτικά και όλα τα θέματα που προτείνει ο δήμαρχος, η εκτελεστική επι- τροπή, καθώς και η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής. Το δημοτικό συμβούλιο έχει δικαίωμα να αποφασίζει, μετά από σχετική πρόταση-εισήγηση του προέδρου ή του δημάρχου ή συμβούλου επικεφαλής δη- μοτικής παράταξης και χωρίς συζήτηση, με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του, ότι ένα θέμα το οποίο δεν είναι γραμμένο στην ημερήσια διάταξη είναι κατεπείγον, να το συζητήσει και να πάρει απόφαση γι' αυτό με την ίδια πλειοψηφία, πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διά- ταξης. Κατά προτεραιότητα και πάντα μετά τον δήμαρχο εκφράζουν τις απόψεις τους οι επικεφαλής των παρατά- ξεων, σύμφωνα με τη σειρά εκλογής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου προ- σκαλούνται οι πρόεδροι των τοπικών και δημοτικών κοι- νοτήτων, καθώς και ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότη- τας όταν στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται ειδικά θέματα, που αφορούν τις αντίστοιχες κοινότητες. Για τα θέματα αυτά, τα ανωτέρω πρόσωπα μετέχουν στη συζή- τηση με δικαίωμα ψήφου. Σε περίπτωση μη πρόσκλησης, η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι άκυ- ρη.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μετά από πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, μπορεί να εκδίδεται πρότυπος κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμ- βουλίου, ο οποίος δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυ- βερνήσεως.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 10

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να συνεδριάζει, εκτός της έδρας του, στις τοπι- κές και δημοτικές κοινότητες, ύστερα από απόφαση των τριών πέμπτων (3/5) του συνόλου των μελών του.

Άρθρο 68Υποχρεώσεις των δημοτικών συμβούλωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν υποχρέωση να μετέ- χουν σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλί- ου και των επιτροπών του, στις οποίες έχουν εκλεγεί, καθώς και να εκτελούν με επιμέλεια τα καθήκοντά τους και κάθε εργασία που τους αναθέτει νόμιμα το συμβού- λιο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ο δημοτικός σύμβουλος εκφράζει τη γνώμη του και ψηφίζει κατά συνείδηση, αποβλέποντας πάντοτε στην ε- ξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημο- τών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Σε σύμβουλο που απουσιάζει αδικαιολόγητα σε τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις, μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 234 του παρό- ντος, η πειθαρχική ποινή της αργίας και σε περίπτωση υ- ποτροπής μπορεί να επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης. Σύμβουλος, που επιθυμεί να μην εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τις τριά- ντα (30) ημέρες, πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Σε σύμβουλο που δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις (3) συνεχείς μή- νες, χωρίς την άδεια του συμβουλίου, μπορεί να επιβλη- θεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 234 του πα- ρόντος, η πειθαρχική ποινή της αργίας ή η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης με απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότη- τας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υποχρεού- ται να ενημερώνει γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας για κάθε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας συμβού- λου σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις, καθώς και σε κάθε περίπτωση μη εκτέλεσης των υποχρεώσεων συμβούλου για διάστημα μεγαλύτερο από τρεις (3) συνεχείς μήνες. Η παράλειψη αυτής της υποχρέωσης από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος.

Άρθρο 69Λειτουργία του δημοτικού συμβουλίουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου διευθύνει τη συζήτηση και λαμβάνει κάθε κατάλληλο μέτρο για την ευταξία της συνεδρίασης. Μπορεί να ζητήσει και την α- ποβολή κάθε προσώπου που διαταράσσει τη συνεδρία- ση.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Αν ο πρόεδρος απουσιάζει ή κωλύεται, τον αναπλη- ρώνει ο αντιπρόεδρος. Αν απουσιάζει ή κωλύεται και ο α- ντιπρόεδρος, όποιος από τους παρόντες συμβούλους του επιτυχόντος συνδυασμού έχει εκλεγεί με τις περισ- σότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφίας, όποιος είναι γραμμένος πρώτος στην απόφαση του δικαστηρί- ου, ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να ζητά από τον δήμαρχο, την οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποι- ότητας ζωής πληροφορίες και συγκεκριμένα στοιχεία, που είναι χρήσιμα για την άσκηση των καθηκόντων του. Ο δήμαρχος οφείλει να παρέχει τις πληροφορίες εντός μηνός. Το δημοτικό συμβούλιο, δια του προέδρου του, δύνα- ται να καλεί στη συνεδρίαση δημοτικούς υπαλλήλους ή ι- διώτες για να του δώσουν πληροφορίες σχετικές με τα θέματα που συζητούνται. Η παρουσία των καλούμενων υπαλλήλων είναι υποχρεωτική και σε αυτούς καταβάλλε- ται, για την παράστασή τους, ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, αποζημίωση αντίστοιχη με εκείνη που λαμ- βάνουν τα μέλη συλλογικών οργάνων, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 17 του ν. 3205/2003 (ΦΕΚ 297 Α΄), όπως ισχύει.

Άρθρο 70Επιτροπές του δημοτικού συμβουλίουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το δημοτικό συμβούλιο με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του μπορεί να συγκροτεί επιτροπές για την επεξεργασία και εισήγηση θεμάτων της αρμοδιότητάς του. Ειδικότερα στους τουριστικούς δήμους συγκροτεί- ται επιτροπή για την επεξεργασία και εισήγηση στο δη- μοτικό συμβούλιο θεμάτων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του δήμου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Στις επιτροπές προεδρεύει δημοτικός σύμβουλος που ορίζεται με την απόφαση της συγκρότησης. Σε αυ- τές μετέχουν σύμβουλοι που προτείνονται από όλες τις δημοτικές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, υπάλ- ληλοι της αρμόδιας διεύθυνσης του δήμου, καθώς και ι- διώτες εμπειρογνώμονες στα θέματα της επιτροπής και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που λαμβά- νεται με την πλειοψηφία των δυο τρίτων (2/3) του συνό- λου των μελών του, είναι δυνατή η καταβολή εξόδων κί- νησης και ημερήσιας αποζημίωσης, σε ιδιώτες μέλη επι- τροπών, που συγκροτούνται από το συμβούλιο, για μετα- κινήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, οι οποίες γί- νονται για εκτέλεση υπηρεσίας, σχετικής με το έργο τους. Το ύψος της ημερήσιας αποζημίωσης για τις μετα- κινήσεις στο εσωτερικό καθορίζεται σύμφωνα με την κεί- μενη νομοθεσία. Το ύψος της ημερήσιας αποζημίωσης και τα έξοδα κίνησης στο εξωτερικό καθορίζονται σύμ- φωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες σχετικές διατάξεις.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Θέματα που έχουν εγγραφεί στην ημερήσια διάτα- ξη, ύστερα από πρόταση του δημάρχου, μπορούν να πα- ραπεμφθούν σε επιτροπή μόνο με απόφαση του δημοτι- κού συμβουλίου, με την οποία καθορίζεται και προθεσμία για την υποβολή σχετικής μελέτης ή εισηγήσεως. Θέμα- τα που εισάγει, προς συζήτηση η οικονομική ή η επιτρο- πή ποιότητας ζωής, δεν παραπέμπονται σε επιτροπή. Πλην των ανωτέρω θεμάτων, ο πρόεδρος δύναται να παραπέμπει σε επιτροπή οποιοδήποτε άλλο θέμα και πριν από την εγγραφή του στην ημερήσια διάταξη.

Άρθρο 71Δημοτικό κατάστημα, βιβλία, αρχεία και ιστοσελίδαΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν ιδιαίτερο κα- τάστημα για τη στέγαση και τη λειτουργία των υπηρε- σιών τους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Κάθε δήμος τηρεί τα βιβλία και τα αρχεία που είναι αναγκαία για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του. Αυτά ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Απο- κέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Με όμοια απόφαση μπορεί να ορίζονται οι προδιαγραφές και ο τρόπος ψηφιακής τήρησης βιβλίων και αρχείων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Ο δήμος διαθέτει επίσημη ιστοσελίδα. Σε αυτήν, πέ- ραν από όσα ειδικότερα αναφέρονται στον παρόντα νό- μο, αναρτώνται σε κάθε περίπτωση όλες οι αποφάσεις των οργάνων του, σύμφωνα με τα όσα ειδικότερα ορίζο- νται στην ισχύουσα νομοθεσία. Με απόφαση του Υπουρ- γού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Δια- κυβέρνησης μπορούν να ορίζονται ειδικότερες τεχνικές και άλλες προδιαγραφές ως προς τη σύνθεση, το περιε- χόμενο, την προσβασιμότητα και γενικότερα τη δημιουρ- γία, συντήρηση, ανανέωση και λειτουργία της ιστοσελί- δας του δήμου.

Άρθρο 72Οικονομική επιτροπή - ΑρμοδιότητεςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η οικονομική επιτροπή είναι όργανο παρακολούθη- σης και ελέγχου της οικονομικής λειτουργίας του δήμου. Ειδικότερα έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες: α) συντάσσει τον προϋπολογισμό του δήμου, β) ελέγχει την υλοποίηση του προϋπολογισμού και υ- ποβάλλει ανά τρίμηνο έκθεση προς το δημοτικό συμ- βούλιο, στην οποία παρουσιάζεται η κατάσταση των ε- σόδων και εξόδων του δήμου. Η έκθεση αυτή στην οποία καταχωρούνται και τυχόν παρατηρήσεις της μειοψηφίας, δημοσιεύεται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του δήμου, γ) προελέγχει τον απολογισμό, δ) αποφασίζει για την έγκριση των δαπανών και τη διά- θεση των πιστώσεων του προϋπολογισμού, εκτός από ε- κείνες που σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις αποφασί- ζει το δημοτικό συμβούλιο, καθώς επίσης αποφασίζει αι- τιολογημένα και για τις περιπτώσεις απευθείας ανάθε- σης προμηθειών, παροχής υπηρεσιών, εκπόνησης μελε- τών και εκτέλεσης έργων σε εξαιρετικά επείγουσες πε- ριπτώσεις, ε) με την επιφύλαξη της παραγράφου 4 του παρόντος, καταρτίζει τους όρους, συντάσσει τη διακήρυξη, διεξά- γει και κατακυρώνει όλες τις δημοπρασίες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Για τη διεξαγωγή των δημο- πρασιών και την αξιολόγηση των προσφορών μπορεί να συγκροτεί επιτροπές, από μέλη της, δημοτικούς ή δημό- σιους υπαλλήλους ή ειδικούς επιστήμονες, στ) μελετά την ανάγκη συνάψεως δανείων, καταρτίζει τους όρους τους και εισηγείται σχετικά στο δημοτικό συμβούλιο, ζ) εισηγείται προς το δημοτικό συμβούλιο την επιβολή τελών, δικαιωμάτων και εισφορών, η) αποφασίζει για την αποδοχή κληρονομιών, κληρο- δοσιών και δωρεών, θ) εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο ετήσιο σχέδιο διαχείρισης και αξιοποίησης της περιουσίας του δήμου. Παρακολουθεί την υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου και ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο, ι) αποφασίζει για ζητήματα διαφάνειας και ηλεκτρονι- κής διακυβέρνησης, ια) εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο τα σχέδια κανο- νιστικών αποφάσεων του δήμου, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 73 παρ.1B v) και παρακολουθεί την υλοποίησή τους, ιβ) αποφασίζει για την υποβολή προσφυγών στις διοι- κητικές αρχές, ιγ) αποφασίζει για την άσκηση όλων των ενδίκων βοη- θημάτων και των ενδίκων μέσων, ιδ) αποφασίζει για το δικαστικό συμβιβασμό και ειση- γείται στο δημοτικό συμβούλιο για τον εξώδικο συμβι- βασμό ή την κατάργηση δίκης που έχουν αντικείμενο μέ- χρι ποσού τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ, ιε) αποφασίζει για την πρόσληψη πληρεξουσίου δικη- γόρου και για την ανάκληση της πληρεξουσιότητάς του, σε όσους δήμους, είτε δεν έχουν προσληφθεί δικηγόροι, με μηνιαία αντιμισθία, είτε αυτοί που έχουν προσληφθεί δεν έχουν δικαίωμα να παρίστανται σε ανώτατα δικαστή- ρια. Μπορεί επίσης να αναθέτει την παροχή γνωμοδοτήσε- ων, μόνο εφόσον δεν έχουν προσληφθεί δικηγόροι, με μηνιαία αντιμισθία. Με απόφασή της είναι δυνατή, κατ’ ε- ξαίρεση, η ανάθεση σε δικηγόρο, εξώδικου ή δικαστικού χειρισμού, ανά υπόθεση, ζητημάτων, τα οποία έχουν ιδι- αίτερη σημασία για τα συμφέροντα του δήμου και απαι- τούν εξειδικευμένη γνώση ή εμπειρία. Στις περιπτώσεις αυτές η αμοιβή του δικηγόρου ορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 281 του Κ.Δ.Κ..

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Για τις περιπτώσεις ιβ΄, ιγ΄ και ιδ΄ της προηγούμε- νης παραγράφου, η απόφαση λαμβάνεται ύστερα από γνωμοδότηση δικηγόρου, η ανυπαρξία της οποίας συνε- πάγεται ακυρότητα της σχετικής απόφασης. Προκειμέ- νου για μισθολογικές απαιτήσεις, κάθε μορφής, περιλαμ- βανομένων και των επιδομάτων, δεν είναι δυνατή η πα- ραίτηση από την άσκηση ενδίκων μέσων, ο δικαστικός ή εξώδικος συμβιβασμός και η κατάργηση δίκης, εκτός α- πό τις περιπτώσεις που το νομικό ζήτημα έχει κριθεί με απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου. Η παρούσα ρύθμιση ισχύει και όταν αποφασίζει, σχετι- κά, το δημοτικό συμβούλιο, λόγω υπέρβασης του αντι- κειμένου των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ της περί- πτωσης ιδ΄ της προηγούμενης παραγράφου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Το δημοτικό συμβούλιο μπορεί, για θέματα ιδιαίτερα σοβαρά, με ειδική αιτιολογία, και με την απόλυτη πλειο- ψηφία του συνόλου των μελών του να αποφασίζει ότι θα ασκήσει το ίδιο αρμοδιότητες των προηγούμενων παρα- γράφων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η οικονομική επιτροπή με ειδική απόφαση που λαμ- βάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της μπο- ρεί να παραπέμπει συγκεκριμένο θέμα της αρμοδιότητάς της στο δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη απόφασης, ε- φόσον κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται από την ιδιαίτερη σο- βαρότητά του.

Άρθρο 73Επιτροπή Ποιότητας Ζωής - ΑρμοδιότητεςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η επιτροπή ποιότητας ζωής συνιστάται σε δήμους άνω των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων, είναι αποφα- σιστικό και εισηγητικό όργανο άσκησης των σχετικών με την ποιότητα ζωής, τη χωροταξία, την πολεοδομία και την προστασία του περιβάλλοντος αρμοδιοτήτων του δήμου. Κατά την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων της λαμβάνει ειδική μέριμνα για το σχεδιασμό δράσεων που αποβλέπουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και εν γένει την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρίες. Ειδικότερα: Α. Είναι αρμόδια, με την επιφύλαξη του άρθρου 83, για: i) τη χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστημάτων και επιχειρήσεων μετά από προέλεγχο του σχετικού αι- τήματος του ενδιαφερομένου, ii) την ανάκληση ή την οριστική αφαίρεση της άδειας ί- δρυσης και λειτουργίας των καταστημάτων επιχειρήσε- ων και λοιπών εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων αρ- μοδιότητας του δήμου, iii) τη χορήγηση ή ανάκληση της άδειας λειτουργίας μουσικής. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται μέσα σε είκοσι (20) η- μέρες αφότου περιέλθουν στην επιτροπή όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά και στοιχεία. Β. Εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο: i) θέματα καθορισμού χρήσεων γης, ii) θέματα ρυθμιστικών σχεδίων, προγραμματισμού ε- φαρμογής ρυθμιστικών σχεδίων, οικιστικής οργάνωσης ανοικτών πόλεων, εφαρμογής Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.), πολεοδομικών μελετών, ανάπλασης πε- ριοχών, πολεοδομικών επεμβάσεων, χρηματοδότησης προγραμμάτων ανάπλασης, ανασυγκρότησης υποβαθμι- σμένων περιοχών, πολεοδομικής αναμόρφωσης προβλη- ματικών περιοχών, αποζημίωσης ρυμοτομούμενων, πο- λεοδομικών ρυθμίσεων, εισφοράς σε γη ή σε χρήμα, πε- ριοχών ειδικά ρυθμιζόμενης πολεοδόμησης (Π.Ε.Ρ.ΠΟ.) και έγκρισης πολεοδομικών μελετών, iii) τη λήψη αποφάσεων για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, iv) τη λήψη αποφάσεων για θέματα χωροθέτησης κοι- μητηρίων, κατά τις προβλέψεις του ν. 2508/1997 (ΦΕΚ 124 Α΄), κέντρων αποτέφρωσης νεκρών, καθώς και άλ- λων, σχετικών με το αντικείμενο, αρμοδιοτήτων του, v) το σχέδιο κανονιστικών αποφάσεων των άρθρων 79 και 82 του Κ.Δ.Κ..

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η επιτροπή ποιότητας ζωής συντάσσει ετήσια έκθεση πεπραγμένων στους τομείς αρμοδιότητάς της, η οποία συζητείται και εγκρίνεται από το δημοτικό συμβούλιο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Το δημοτικό συμβούλιο μπορεί, για θέματα ιδιαίτερα σοβαρά, με ειδική αιτιολογία, και με την απόλυτη πλειο- ψηφία του συνόλου των μελών του να αποφασίζει ότι θα ασκήσει το ίδιο αρμοδιότητες των προηγούμενων παρα- γράφων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η επιτροπή ποιότητας ζωής με ειδική απόφαση που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της μπορεί να παραπέμπει συγκεκριμένο θέμα της αρμοδιό- τητάς της στο δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη απόφα- σης, εφόσον κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται από την ιδιαίτε- ρη σοβαρότητά του.

Άρθρο 74Συγκρότηση και Εκλογή Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας ΖωήςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζω- ής αποτελούνται από τον δήμαρχο ή τον οριζόμενο από αυτόν αντιδήμαρχο ως πρόεδρο και από έξι (6) μέλη, αν το συμβούλιο έχει έως και είκοσι επτά (27) μέλη, οκτώ (8) μέλη, αν το συμβούλιο έχει έως και σαράντα πέντε (45) μέλη, και δέκα (10) μέλη, αν το συμβούλιο έχει πά- νω από σαράντα πέντε (45) μέλη. Δύο (2) μέλη στις ε- πταμελείς, τρία (3) μέλη στις εννεαμελείς και τέσσερα (4) μέλη στις εντεκαμελείς επιτροπές εκλέγονται από τις δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Το δημοτικό συμβούλιο, μετά την εκλογή του προε- δρείου κατά τις ημερομηνίες που ορίζονται στην παρ. 1 του άρθρου 64 του παρόντος και κατά τη διάρκεια της ί- διας συνεδρίασης, εκλέγει μεταξύ των μελών του με μυ- στική ψηφοφορία τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. Πρώτα εκλέγονται τα μέ- λη της οικονομικής επιτροπής και στη συνέχεια τα μέλη της επιτροπής ποιότητας ζωής. Δεν επιτρέπεται να εκλε- γεί μέλος της οικονομικής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Κάθε σύμβουλος ψηφίζει υποψήφιους ισάριθμους με τα μέλη της αντίστοιχης επιτροπής. Εκλέγονται από την πλειοψηφία και τη μειοψηφία, αντίστοιχα, όσοι λά- βουν την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. H ψηφο- φορία επαναλαμβάνεται για τις θέσεις για τις οποίες δεν επιτυγχάνεται απόλυτη πλειοψηφία. Αν δεν επιτυγχάνε- ται απόλυτη πλειοψηφία και στη δεύτερη ψηφοφορία, γί- νεται τρίτη ψηφοφορία οπότε εκλέγονται όσοι λάβουν τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων. Αν σε οποιαδήπο- τε ψηφοφορία υπάρχει ισοψηφία, ο πρόεδρος του συμ- βουλίου ενεργεί κλήρωση στην ίδια συνεδρίαση. Στην ί- δια συνεδρίαση και με τον ίδιο τρόπο εκλέγονται για την οικονομική επιτροπή και, αντιστοίχως, για την επιτροπή ποιότητας ζωής πέντε (5) αναπληρωματικά μέλη, αν η ε- πιτροπή αποτελείται από επτά (7) ή εννέα (9) μέλη και έ- ξι (6) αναπληρωματικά μέλη στις ενδεκαμελείς. Από τα αναπληρωματικά μέλη δύο (2) για τις επταμελείς και τις εννεαμελείς και τρία (3) για τις ενδεκαμελείς εκλέγονται από το σύνολο των μελών των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας για την αναπλήρωση των τακτικών με- λών που εκπροσωπούν τη μειοψηφία του δημοτικού συμ- βουλίου. Με την ίδια διαδικασία εκλέγονται νέα αναπλη- ρωματικά μέλη σε περίπτωση που έχει εξαντληθεί ο α- ριθμός τούτων ανά κατηγορία.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Αν δεν επιτευχθεί εκλογή για οποιονδήποτε λόγο ή η συνεδρίαση ματαιωθεί επειδή δεν σχηματίστηκε απαρ- τία, η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυρια- κή και εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παρα- γράφων 2 και 3. Αν και στη δεύτερη συνεδρίαση δεν επιτευχθεί εκλογή ή η συνεδρίαση ματαιωθεί, επειδή δεν σχηματίστηκε α- παρτία, θεωρείται ότι εκλέγονται για μεν την οικονομική επιτροπή, ανάλογα με την περίπτωση, για τις θέσεις της πλειοψηφίας, οι σύμβουλοι που έλαβαν κατά σειρά τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης στη δημοτική πα- ράταξη της πλειοψηφίας, σύμφωνα με τη δικαστική από- φαση που τους ανακήρυξε και για τις θέσεις τις μειοψη- φίας εκείνοι που στην πρώτη σε ψήφους δημοτική παρά- ταξη της μειοψηφίας έλαβαν τους περισσότερους σταυ- ρούς προτίμησης σύμφωνα με την ίδια δικαστική απόφα- ση, για δε την επιτροπή ποιότητας ζωής οι αμέσως επό- μενοι κατά σειρά, στις αντίστοιχες κατηγορίες. Αν από τις δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας δεν υπάρξει υποψήφιος, τότε στη θέση τους εκλέγεται σύμ- βουλος της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Τα πρακτικά της εκλογής διαβιβάζονται μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από τη διενέργεια της ε- κλογής στον Ελεγκτή Νομιμότητας, ο οποίος αυτεπαγ- γέλτως ή ύστερα από προσφυγή δημότη ενώπιόν του, η οποία ασκείται εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε (5) ημερών από τη διενέργεια της εκλογής, αποφαίνεται, μέσα σε πέντε (5) ημέρες το αργότερο αφότου παρέλα- βε τα πρακτικά, για τη νομιμότητα της εκλογής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Οι επιτροπές στην πρώτη συνεδρίαση μετά την ε- κλογή τους εκλέγουν μεταξύ των μελών τους, με φανε- ρή ψηφοφορία, τον αντιπρόεδρο, ο οποίος προέρχεται από τη μειοψηφία. Δικαίωμα ψήφου στην περίπτωση αυ- τή έχει και ο πρόεδρος της επιτροπής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Τα αναπληρωματικά μέλη ανά κατηγορία, με τη σει- ρά της εκλογής τους, παίρνουν τις θέσεις των τακτικών μελών που μένουν κενές κατά τη διάρκεια της διετίας. Όταν τα μέλη της μειοψηφίας παραιτηθούν κατά τη διάρ- κεια της διετίας και δεν υπάρχει αντικαταστάτης τους, τη θέση τους καταλαμβάνουν τα μέλη της πλειοψηφίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Όταν τα μέλη της οικονομικής ή της επιτροπής ποι- ότητας ζωής παύουν για οποιονδήποτε λόγο να είναι μέ- λη των αντίστοιχων δημοτικών παρατάξεων, εκπίπτουν αυτοδικαίως από την οικονομική ή την επιτροπή ποιότη- τας ζωής και αντικαθίστανται, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου αυτού.

Άρθρο 75Λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας ΖωήςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Οι επιτροπές έχουν απαρτία, εφόσον τα μέλη που είναι παρόντα είναι περισσότερα από αυτά που απουσιά- ζουν. Οι επιτροπές συνεδριάζουν δημόσια και αποφασί- ζουν με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. Σε πε- ρίπτωση ισοψηφίας επικρατεί η ψήφος του προέδρου. Αν σε δύο συνεχείς συνεδριάσεις δεν επιτυγχάνεται απαρ- τία ή απόλυτη πλειοψηφία, αρμόδιο να λάβει απόφαση είναι το δημοτικό συμβούλιο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Αν απουσιάζει ή κωλύεται ο πρόεδρος της επιτρο- πής, προεδρεύει ο αντιπρόεδρος και σε περίπτωση α- πουσίας ή κωλύματος του αντιπροέδρου το μέλος της πλειοψηφίας το οποίο έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους. Αν απουσιάζουν ή κωλύονται τακτικά μέλη, κα- λούνται τα αναπληρωματικά με τη σειρά της εκλογής τους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Ο πρόεδρος καταρτίζει την ημερήσια διάταξη. Στην ημερήσια διάταξη αναγράφονται υποχρεωτικά και όλα τα θέματα που προτείνει ο δήμαρχος. Η επιτροπή μπορεί να αποφασίζει με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολι- κού αριθμού των μελών της ότι συγκεκριμένο θέμα το ο- ποίο δεν έχει εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη είναι κα- τεπείγον να το συζητά και να λαμβάνει απόφαση γι’ αυτό με την ίδια πλειοψηφία, πριν από την έναρξη της συζήτη- σης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Αν ένα μέλος της επιτροπής απουσιάζει αδικαιολό- γητα από τρεις (3) τουλάχιστον συνεχείς συνεδριάσεις, το δημοτικό συμβούλιο με πράξη του το αντικαθιστά.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Ο πρόεδρος της επιτροπής καλεί τα μέλη της σε συ- νεδρίαση με γραπτή πρόσκληση, στην οποία αναφέρο- νται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όποτε το ζητή- σει ο δήμαρχος ή το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συ- νολικού αριθμού των μελών της. Στην τελευταία περί- πτωση απαιτείται γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρο- νται τα θέματα που θα συζητηθούν. Στην ίδια περίπτωση δεν μπορεί να επανυποβληθεί αίτημα για το ίδιο θέμα, πριν παρέλθει δίμηνο, αφότου εκδόθηκε απορριπτική α- πόφαση της επιτροπής, εκτός εάν γίνεται επίκληση νεό- τερων στοιχείων. Αν κατά τον υπολογισμό του ενός τρί- του (1/3) προκύπτει δεκαδικός αριθμός, τότε ο αριθμός αυτός στρογγυλοποιείται στην αμέσως μεγαλύτερη μο- νάδα εφόσον πρόκειται για υποδιαίρεση μεγαλύτερη ή ί- ση του ημίσεως (0,5). Αν η επιτροπή δεν συγκληθεί το αργότερο έξι (6) ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης, συνέρχεται ύστερα από πρόσκληση εκείνων που υπέβα- λαν την αίτηση και αποφασίζει για τα θέματα, για τα ο- ποία είχε ζητηθεί η σύγκλησή της. Η αδικαιολόγητη παράλειψη του προέδρου για δύο συ- νεχείς φορές να καλέσει την οικονομική ή την επιτροπή ποιότητας ζωής αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκο- ντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Η πρόσκληση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του δήμου. Η πρόσκληση επιδίδεται ή γνωστοποιείται στα μέλη τρεις (3) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα που ορίζεται για τη συνεδρίαση. Σε κατεπείγου- σες περιπτώσεις, η πρόσκληση αυτή μπορεί να επιδοθεί ή να γνωστοποιηθεί την ημέρα της συνεδρίασης. Στην πρόσκληση πρέπει να αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα. Πριν από τη συζήτηση η επιτροπή αποφαίνεται για το κατεπείγον των θεμάτων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Οι συνεδριάσεις των επιτροπών είναι δημόσιες και γίνονται στο δημοτικό κατάστημα. Η επιτροπή με πλειο- ψηφία των τεσσάρων πέμπτων (4/5) των μελών της και με αιτιολογημένη απόφαση, η οποία απαγγέλλεται σε δημόσια συνεδρίαση, μπορεί να συνεδριάζει κεκλεισμέ- νων των θυρών. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η επιτροπή μπορεί με την πλειοψηφία του συνόλου των μελών της να αποφασίζει να συνεδριάζει κατά περίπτωση σε άλλο κατάλληλο οίκημα της έδρας, αν κρίνει ότι το δημοτικό κατάστημα είναι ακατάλληλο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Αν κάποιο μέλος της επιτροπής αρνηθεί ψήφο ή δώ- σει λευκή ψήφο, λογίζεται ως παρόν κατά τη συνεδρία- ση και τόσο η άρνηση όσο και η λευκή ψήφος λογίζονται ως αρνητικές ψήφοι. Τα μέλη της επιτροπής που ήταν παρόντα κατά την έναρξη της συνεδρίασης και με την παρουσία τους υπήρξε απαρτία ακόμα και αν αποχωρή- σουν λογίζονται ως παρόντα μέχρι το τέλος της συνε- δρίασης, ως προς την ύπαρξη απαρτίας. Η απαρτία αυτή θεωρείται ότι συντρέχει για όλα τα θέματα που περιλαμ- βάνονται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης. Στην περίπτωση αυτή για τη λήψη απόφασης για κάθε συγκε- κριμένο θέμα η απαιτούμενη πλειοψηφία δεν υπολογίζε- ται επί των πραγματικά παρόντων μελών κατά τη ψηφο- φορία, αλλά βάσει του αριθμού των μελών που απαιτού- νται για την απαρτία. Για τις συνεδριάσεις της οικονομι- κής και της επιτροπής ποιότητας ζωής τηρούνται πρακτι- κά.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Μέλος της επιτροπής δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υ- λικό ή ηθικό συμφέρον. Απόφαση που έχει ληφθεί κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρη. Το μέλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παρά- βαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 10

Οι αποφάσεις των παραπάνω επιτροπών δημοσιεύ- ονται στην ιστοσελίδα του δήμου με ευθύνη του προέ- δρου τους.

Άρθρο 76Δημοτική Επιτροπή ΔιαβούλευσηςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) κατοίκους συγκροτείται, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με πλει- οψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του και εκδίδε- ται εντός δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των δημο- τικών αρχών, δημοτική επιτροπή διαβούλευσης ως όρ- γανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες. Η διάρκεια της θητείας της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης δεν υ- περβαίνει τα δυόμιση έτη. Δημοτική επιτροπή διαβού- λευσης μπορεί να συγκροτηθεί και σε μικρότερους δή- μους, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η δημοτι- κή επιτροπή διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώ- πους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως: α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλό- γων και οργανώσεων β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργο- δοτών δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρό- σωπα ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φο- ρέων ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολι- τών η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών θ) εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων και ι) δημότες. Ο συνολικός αριθμός των μελών της δημοτικής επι- τροπής διαβούλευσης, συμπεριλαμβανομένου του προέ- δρου, μπορεί να είναι από είκοσι πέντε (25) έως πενήντα (50) μέλη. Σε ποσοστό ένα τρίτο (1/3) του συνολικού α- ριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων ορίζονται επι- πλέον μέλη, μετά από κλήρωση, δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους καθώς και όσοι είναι εγ- γεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Στη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης προεδρεύει ο δή- μαρχος ή ο αντιδήμαρχος που ορίζει ο δήμαρχος με από- φασή του. Στις συνεδριάσεις της επιτροπής καλούνται κατά περίπτωση και συμμετέχουν χωρίς δικαίωμα ψήφου και εκπρόσωποι αρμόδιων κρατικών αρχών, των τοπικών οργανώσεων πολιτικών κομμάτων, καθώς και οι επικεφα- λής των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης: α) Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδια- φέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο. γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξια- κές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών. δ) Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιε- χομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι ο- ποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ.. Η διατύπωση γνώμης από τη δημοτική επιτροπή δια- βούλευσης δεν αποκλείει την παράλληλη ηλεκτρονική διαβούλευση με τους πολίτες, μέσω διαδικτύου. Οι προ- τάσεις της ηλεκτρονικής διαβούλευσης συγκεντρώνο- νται και συστηματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρε- σίες του δήμου και παρουσιάζονται από τον πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης κατά την αντίστοιχη συνεδρίασή της.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης συνεδριάζει δη- μόσια, μετά από πρόσκληση του προέδρου της, υποχρε- ωτικά μια φορά το χρόνο, πριν από τη σύνταξη των προ- σχεδίων του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμ- ματος δράσης και τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις (3) μήνες για άλλα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση. Η πρόσκληση κοινοποιείται στα μέλη με κάθε πρόσφορο μέσο επτά (7) εργάσιμες ημέρες πριν τη συνεδρίαση και περιλαμβάνει την ημερήσια διάταξη, τον τόπο, την ημε- ρομηνία και την ώρα της συνεδρίασης και συνοδεύεται από εισήγηση επί των υπό συζήτηση θεμάτων. Σε περί- πτωση έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση επαναλαμβά- νεται την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, οπότε θεω- ρείται σε κάθε περίπτωση ότι υφίσταται απαρτία. Η γραμματειακή υποστήριξη της δημοτικής επιτροπής δια- βούλευσης γίνεται από τις υπηρεσίες του δήμου και τη- ρούνται πρακτικά. Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης διατυπώνει τη γνώμη της μετά από σχετική συζήτηση. Στην εισήγησή της αναγράφονται όλες οι γνώμες που διατυπώνονται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να ψηφίζει σχετικό κανονισμό διαβούλευσης, ο οποίος ρυθμίζει όλα τα θέ- ματα τα σχετικά με τις διαδικασίες διαβούλευσης, τη συμμετοχή φορέων και πολιτών σε αυτή, καθώς και την παρουσίαση των πορισμάτων της διαβούλευσης στο αρ- μόδιο όργανο του δήμου.

Άρθρο 77Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησηςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Στους δήμους άνω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κα- τοίκων, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιλέ- γεται, κατόπιν προκηρύξεως που δημοσιεύεται στην ι- στοσελίδα του δήμου, πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχεί- ρησης. Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής. Ως συμπαρα- στάτης του δημότη και της επιχείρησης δεν μπορεί να ε- πιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής. Ως προς το αξίωμα του συμπαραστάτη του δημότη ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του παρόντος. Η θητεία του συμπαραστάτη α- κολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η διαδικασία για την επιλογή του συμπαραστάτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των δημοτικών αρ- χών. Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται με απόφαση η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την ίδια ή μεταγενέστερη συνεδρίαση με την ίδια πλειοψηφία. Είναι επιτρεπτή με την ίδια πλειοψηφία και την αυτή διαδικασία η ανάκληση του συμπαραστάτη για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του, με ειδικά αι- τιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Ο συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του δήμου, δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγό- μενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεω- μένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριά- ντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η υποβολή καταγγελίας ή αναφοράς στο συμπαρα- στάτη του δημότη και της επιχείρησης δεν αναιρεί τη σχετική αρμοδιότητα του Συνηγόρου του Πολίτη ως ανε- ξάρτητης αρχής, ούτε τις αρμοδιότητες άλλων ελεγκτι- κών οργάνων και αρχών, καθώς και του Ελεγκτή Νομιμό- τητας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης συντάσσει ετήσια έκθεση. Η ετήσια έκθεση παρουσιάζε- ται από τον ίδιο και συζητείται στην ειδική δημόσια συνε- δρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής κατά τις διατάξεις του άρθρου 217 του Κ.Δ.Κ., εντός τριάντα (30) ημερών από την υποβολή της. Ο συμπαραστάτης μπορεί επίσης να προβαίνει στη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκη- σης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του, όσο και επ’ ευκαιρία σημαντι- κών προβλημάτων κακοδιοίκησης που ο ίδιος εντοπίζει. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, οι ειδικές προτάσεις του συμπαραστάτη υποβάλλονται στον δήμαρχο και κοι- νοποιούνται στο δημοτικό συμβούλιο και στον γενικό γραμματέα του δήμου. Τόσο η ετήσια έκθεση όσο και οι ειδικές προτάσεις του συμπαραστάτη αναρτώνται υπο- χρεωτικά στην ιστοσελίδα του δήμου με φροντίδα των δημοτικών υπηρεσιών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης λαμβάνει αντιμισθία ισόποση με την αντιμισθία του προ- έδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ως προς την καταστα- τική θέση και τις ευθύνες του συμπαραστάτη και της επι- χείρησης ισχύουν οι σχετικές διατάξεις για τους δημοτι- κούς συμβούλους.

Άρθρο 78Συμβούλιο Ένταξης ΜεταναστώνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Σε κάθε δήμο συγκροτείται και λειτουργεί με από- φαση του δημοτικού συμβουλίου, συμβούλιο ένταξης με- ταναστών ως συμβουλευτικό όργανο του δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοι- νωνία. Τα συμβούλια ένταξης μεταναστών αποτελούνται από πέντε (5) έως έντεκα (11) μέλη, τα οποία ορίζονται από το οικείο δημοτικό συμβούλιο. Ως μέλη ορίζονται δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων μεταναστών, εφόσον η έδρα αυτών ή παραρτήματος βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου, ή εκπρόσωποι που επιλέγονται από την κοινότητα των μεταναστών που κατοικούν μόνιμα στον οικείο δήμο, σύμφωνα με τους ό- ρους που προβλέπει σχετικός κανονισμός, που εκδίδει με απόφασή του το οικείο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων οι οποίοι αναπτύσ- σουν εντός της διοικητικής περιφέρειας του οικείου δή- μου δράση σχετική με τα προβλήματα των μεταναστών. Με την ίδια απόφαση ορίζεται πρόεδρος στο συμβούλιο ένταξης μεταναστών ένας εκ των δημοτικών συμβούλων μελών του. Στα παραπάνω συμβούλια ορίζονται υποχρε- ωτικά ως μέλη αλλοδαποί δημοτικοί σύμβουλοι που έ- χουν τυχόν εκλεγεί. Η συμμετοχή στα ανωτέρω συμβού- λια είναι τιμητική και άμισθη.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Έργο των συμβουλίων ένταξης μεταναστών είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμε- τωπίζουν οι μετανάστες, που κατοικούν μόνιμα στην πε- ριφέρεια του οικείου δήμου, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρ- χές ή τη δημοτική αρχή, η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μετανα- στών και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμ- βουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και τη διοργάνωση σε συνεργασία με τον οικείο δήμο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.

Αθήνα, 4 Ιουνίου 2010
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΟΥΚΙΑ − ΤΑΡΣΙΤΣΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΕΠΠΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΜΑΡΙΑ − ΕΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.
Αθήνα, 4 Ιουνίου 2010
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ