87 Α' 2010

ΝΟΜΟΣ 3852/2010

Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης.

ΜΕΡΟΣ Γ΄ - ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
07 Ιουνίου 2010

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 87
7 Ιουνίου 2010

NOMOΣ ΥΠ’ΑΡΙΘ. 3852
Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΜΕΡΟΣ Γ΄ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ΑΡΧΕΣ - ΟΡΓΑΝΑ
Άρθρο 113Περιφερειακές αρχέςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Όργανα της περιφέρειας είναι ο περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες, το περιφερειακό συμβούλιο, η οικο- νομική επιτροπή και η εκτελεστική επιτροπή.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Σε κάθε περιφέρεια τον περιφερειάρχη επικουρούν αντιπεριφερειάρχες που εκλέγονται άμεσα κατ’ αντι- στοιχία προς τον αριθμό των περιφερειακών ενοτήτων και οι οποίοι δεν καταλαμβάνουν θέση περιφερειακού συμβούλου. Ο αριθμός των αντιπεριφερειαρχών προ- σαυξάνεται κατά τρεις (3), κατά την ειδικότερη ρύθμιση της παραγράφου 1 του άρθρου 160 του παρόντος. Ειδικά στις περιφέρειες Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νή- σων οι ανωτέρω αντιπεριφερειάρχες εκλέγονται ανά έ- νας σε κάθε νομό. 3.Το περιφερειακό συμβούλιο αποτελείται από σαρά- ντα ένα (41) μέλη σε περιφέρειες με πληθυσμό έως 300.000 κατοίκους, πενήντα ένα (51) μέλη σε περιφέρει- ες με πληθυσμό από 300.001 έως 800.000 κατοίκους, ε- βδομήντα ένα (71) μέλη σε περιφέρειες άνω των 800.000 κατοίκων. Το περιφερειακό συμβούλιο της περι- φέρειας Αττικής αποτελείται από εκατόν ένα (101) μέλη. Το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποτελείται από πενήντα ένα (51) μέλη.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Άρθρο 114Διάρκεια περιφερειακής περιόδουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Ο περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες και τα μέ- λη του περιφερειακού συμβουλίου εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Οι εκλογές γίνονται κάθε πέντε (5) χρόνια, ταυτό- χρονα με τις δημοτικές εκλογές, στα ίδια εκλογικά τμή- ματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και εφόρους αντι- προσώπων, αλλά η ψηφοφορία διενεργείται σε διαφορε- τικές κάλπες. Οι εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την επικράτεια.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η εγκατάσταση του περιφερειάρχη, των αντιπεριφε- ρειαρχών και των μελών του περιφερειακού συμβουλίου γίνεται την 1η Σεπτεμβρίου του έτους διεξαγωγής των ε- κλογών και η θητεία τους λήγει την 31η Αυγούστου του πέμπτου έτους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Οι Ενιαίες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τα Νομαρ- χιακά Διαμερίσματα και οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις που καταργούνται κατά το άρθρο 283 εξακολουθούν να λειτουργούν μέχρι τη λήξη της διανυόμενης νομαρχια- κής περιόδου 2006 – 2010.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Οι περιφέρειες, που συνιστώνται με το άρθρο 3, αρ- χίζουν να λειτουργούν από την εγκατάσταση των αρχών τους, οι οποίες θα προκύψουν από τις περιφερειακές ε- κλογές του Νοεμβρίου 2010. Η εγκατάστασή τους γίνε- ται την 1η Ιανουαρίου 2011. Κατά τα λοιπά εφαρμόζο- νται οι διατάξεις του άρθρου αυτού.

Άρθρο 115Κανόνες διεξαγωγής των εκλογών

Η προεκλογική περίοδος αρχίζει τριάντα (30) ημέρες πριν τη διενέργειά τους. Κατά τη διάρκειά της εφαρμό- ζονται οι διατάξεις του πρώτου μέρους του ν. 3202/2003 (ΦΕΚ 284 Α΄), όπως ισχύει.

Άρθρο 116Εκλογικό δικαίωμα - Εκλογείς - ΕκλόγιμοιΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Εκλογικό δικαίωμα έχουν οι δημότες εκλογείς των δήμων της οικείας περιφέρειας. Οι δημότες εκλογείς, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλό- γους των δήμων και των κοινοτήτων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Νομαρχιακών Διαμερισμάτων που συνενώνονται, σύμφωνα με το άρθρο 3, έχουν δικαίωμα να εκλέγουν τις αρχές της περιφέρειας που προκύπτει από τη συνένωση. Κατά τα λοιπά, για την απόκτηση, τη στέρηση, την ά- σκηση του εκλογικού δικαιώματος, τις κυρώσεις για τη μη άσκησή του, καθώς και για τους εκλογικούς καταλό- γους, ισχύουν οι διατάξεις της νομοθεσίας για την εκλο- γή βουλευτών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης περιφερει- ακής ενότητας μπορεί να εκλεγεί δημότης δήμου της οι- κείας περιφέρειας, που έχει την ικανότητα του εκλέγειν και έχει συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του, κατά την ημέρα διενέργειας των εκλογών. Μέλος του περιφε- ρειακού συμβουλίου μπορεί να εκλεγεί δημότης δήμου της οικείας περιφέρειας, που έχει την ικανότητα του ε- κλέγειν και έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, κατά την ημέρα διενέργειας των εκλογών. Ως προς το όριο ηλικίας, για την άσκηση του εκλογικού δικαιώμα- τος εφαρμόζονται οι διατάξεις της νομοθεσίας για την ε- κλογή βουλευτών, όπως κάθε φορά ισχύουν. Η 1η Ιανου- αρίου κάθε έτους θεωρείται ημερομηνία γέννησης εκεί- νων που έχουν γεννηθεί κατά το έτος αυτό.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Ειδικά, για την υποβολή υποψηφιότητας επιτρέπε- ται η μεταδημότευση σε δήμο της οικείας περιφέρειας, χωρίς τη συνδρομή της προϋπόθεσης της διετούς κατοι- κίας. Το δικαίωμα αυτό μπορεί να ασκηθεί από την 1η Α- πριλίου του έτους διενέργειας των εκλογών, μέχρι την προηγούμενη ημέρα της κατάθεσης στο αρμόδιο δικα- στήριο της δήλωσης κατάρτισης των συνδυασμών. Η α- πόφαση μεταδημότευσης εκδίδεται, υποχρεωτικά, μέσα στην ίδια προθεσμία και είναι αμέσως εκτελεστή. Η απόφαση μεταδημότευσης παύει να ισχύει μετά πα- ρέλευση τριών (3) μηνών από την ανακήρυξη των συν- δυασμών, εφόσον αυτός που μεταδημότευσε δεν ανακη- ρυχθεί υποψήφιος.

Άρθρο 117Κωλύματα και ασυμβίβασταΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι περιφερειάρ- χες, αντιπεριφερειάρχες ή περιφερειακοί σύμβουλοι: α) Δικαστικοί λειτουργοί, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και θρησκευτικοί λειτουργοί των γνωστών θρησκειών. β) Εκτελεστικοί Γραμματείς Περιφερειών και περιφε- ρειακοί συμπαραστάτες, στις περιφέρειες όπου υπηρε- τούν. γ) Πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων νομικών προσώ- πων δημοσίου δικαίου με εξαίρεση τα ιδρύματα, οι οποί- οι δεν είναι αιρετοί, προϊστάμενοι υπηρεσιακών μονά- δων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας των ανωτέρω νομι- κών προσώπων δημοσίου δικαίου και ιδρυμάτων, καθώς και διευθύνοντες και εντεταλμένοι σύμβουλοι και προϊ- στάμενοι υπηρεσιακών μονάδων νομικών προσώπων ι- διωτικού δικαίου, πλην αστικών εταιρειών μη κερδοσκο- πικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν συστήσει ή στα οποία συμμετέχουν οι περιφέρειες, στις οποίες υποβάλλουν υ- ποψηφιότητα. δ) Υπάλληλοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας του Δη- μοσίου, των δήμων και των περιφερειών, νομικών προ- σώπων δημοσίου δικαίου, των κρατικών νομικών προσώ- πων ιδιωτικού δικαίου, των δημοσίων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο, με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, στις περιφέρειες στα διοικητικά όρια των οποίων άσκη- σαν καθήκοντα προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέ- δου Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης, μέσα στο δεκαο- κτάμηνο (18) πριν από τη διενέργεια των περιφερειακών εκλογών. ε) Διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι διοικητικών συμ- βουλίων, διευθύνοντες ή εντεταλμένοι σύμβουλοι των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των κρατικών νο- μικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, των δημοσίων επι- ΦΕΚ 1841 χειρήσεων και των επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, στις περιφέρειες, στις οποίες έχουν την έ- δρα τους τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα, μέσα στο δεκαο- κτάμηνο πριν από τη διενέργεια των περιφερειακών ε- κλογών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Κώλυμα εκλογιμότητας συντρέχει για όσους έχουν εκπέσει από το αιρετό αξίωμά τους, κατόπιν αμετάκλη- της δικαστικής απόφασης, ως αυτουργοί ή συμμέτοχοι σε κακούργημα ή σε οποιαδήποτε ποινή για παραχάρα- ξη, κιβδηλεία, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, δωροδο- κία, εκβίαση, κλοπή, υπεξαίρεση, απιστία, απάτη, κατα- πίεση, αιμομιξία, μαστροπεία, σωματεμπορία, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, παράβαση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τη λαθρεμπορία, κα- θώς και για παράβαση καθήκοντος, σύμφωνα με τα ορι- ζόμενα στο εδάφιο γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 236 του παρόντος. Το κώλυμα αυτό ισχύει για την επόμενη της έκπτωσης περιφερειακή περίοδο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι περιφερειάρ- χες, αντιπεριφερειάρχες ή περιφερειακοί σύμβουλοι: α. Όποιοι συνδέονται με την περιφέρεια ή τα νομικά της πρόσωπα, με συμβάσεις προμήθειας, εκτέλεσης πε- ριφερειακού έργου, παροχής υπηρεσιών, παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης περιφερειακού έργου ή πε- ριφερειακής υπηρεσίας με αντικείμενο αξίας πάνω από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ ετησίως. β. Γενικοί διευθυντές, πρόεδροι και μέλη διοικητικών συμβουλίων, διευθύνοντες ή εντεταλμένοι σύμβουλοι, διαχειριστές, μέτοχοι και εταίροι κεφαλαιουχικών εται- ρειών, που έχουν συμβληθεί με την περιφέρεια, εφόσον το ποσοστό συμμετοχής τους στις εταιρείες υπερβαίνει το πέντε τοις εκατό (5%) του συνολικού κεφαλαίου της εταιρείας, καθώς και εταίροι προσωπικών εταιρειών και κοινοπρακτούντα πρόσωπα, που έχουν συμβληθεί με την περιφέρεια, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της προηγούμενης περίπτωσης. Αν περιφέρεια συμμετέχει με οποιονδήποτε τρόπο στην επιχείρηση που συμβάλλεται, δεν υπάρχει ασυμβί- βαστο για τους αιρετούς της περιφέρειας που μετέχουν στη διοίκηση δημοσίων επιχειρήσεων, καθώς και περιφε- ρειακών επιχειρήσεων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η ιδιότητα του περιφερειάρχη ή του αντιπεριφερει- άρχη ή οποιουδήποτε άλλου αιρετού αξιώματος σε όρ- γανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού δεν αποτελεί λόγο ασυμβίβαστου ή αναστολής άσκησης του λειτουργήματός τους, με την επιφύλαξη του άρθρου 119 για: α) τους δικηγόρους και συμβολαιογράφους, β) τα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.), τα μέλη Επιστημονικού Προσωπικού των Τεχνο- λογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) και το ειδικό διδακτικό και επιστημονικό προσωπικό τους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Δεν αποτελεί ασυμβίβαστο η σύναψη σύμβασης α- γοράς ακινήτων της περιφέρειας, εφόσον η εκποίηση έ- χει γίνει ύστερα από πλειοδοτική δημοπρασία.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Δεν αποτελούν κώλυμα ή ασυμβίβαστο η ιδιότητα μέλους της διοίκησης και η ιδιότητα του υπαλλήλου δη- μοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών κοινής ωφέλειας, που συνδέονται με την περιφέρεια με σύμβαση, που εί- ναι σχετική με το αντικείμενο της δραστηριότητάς τους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Το κώλυμα που προβλέπεται στις περιπτώσεις α΄ έ- ως και γ΄ της παραγράφου 1 παύει να υπάρχει, αν τα πρόσωπα στα οποία συντρέχει, παραιτηθούν από τη θέ- ση τους πριν από την ημέρα της ανακήρυξης των υποψη- φίων. Η παραίτηση επιδίδεται με δικαστικό επιμελητή στον Πρόεδρο Εφετών, ο οποίος την υποβάλλει αμέσως στην αρχή που είναι αρμόδια να την αποδεχθεί. Η παραί- τηση θεωρείται ότι γίνεται δεκτή από την επίδοσή της και δεν ανακαλείται. Εξακολουθούν να ισχύουν ειδικές διατάξεις που απαγορεύουν την υποβολή ή την αποδοχή της παραίτησης των προσώπων, που προβλέπει η παρά- γραφος 1 ή που περιορίζουν το δικαίωμά τους να παραι- τηθούν ή την αρμοδιότητα της αρχής να αποδεχθεί την παραίτησή τους. Τα πρόσωπα της περίπτωσης α΄ της πα- ραγράφου 1 που παραιτήθηκαν πρέπει επιπροσθέτως να μην έχουν υπηρετήσει στην περιφέρεια, όπου θα υποβά- λουν υποψηφιότητα μέσα στους είκοσι τέσσερις (24) μή- νες, πριν από την ημερομηνία ανακήρυξης των υποψη- φίων. Το πρώτο εδάφιο της παρούσας δεν ισχύει για τους θρησκευτικούς λειτουργούς.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες περιφερεια- κών ενοτήτων ή περιφερειακοί σύμβουλοι που αποδέχο- νται οποιοδήποτε από τα καθήκοντα ή τα έργα που συνι- στούν ασυμβίβαστο ή αποκτούν δημοτικότητα δήμου, ε- κτός της περιφέρειας στην οποία εξελέγησαν, εκπί- πτουν, αυτοδικαίως, από το αξίωμά τους. Το Διοικητικό Εφετείο, στην περιφέρεια του οποίου υπάγεται η οικεία περιφέρεια, με απόφασή του διαπιστώνει την ύπαρξη του ασυμβιβάστου και την έκπτωση από το αξίωμα, εφό- σον υποβληθεί σχετική ένσταση από τα αναφερόμενα, στο άρθρο 147 του παρόντος, πρόσωπα. Κατά της από- φασης με την οποία διαπιστώνεται το ασυμβίβαστο χω- ρεί αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επι- κρατείας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 152 του παρόντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Υποψηφιότητα και στους δύο βαθμούς Τοπικής Αυ- τοδιοίκησης δεν επιτρέπεται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 10

Σύμπτωση στο ίδιο πρόσωπο της ιδιότητας αιρετού του πρώτου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του δεύ- τερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποκλείεται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 11

Για τις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 και για τη διανυόμενη περιφερειακή περίοδο ισχύ- ουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα του άρθρου 21 του π.δ. 30/1996 (ΦΕΚ 21 Α΄), όπως ισχύει, κατ’ αντιστοιχία προς τις υφιστάμενες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Νομαρχιακά Διαμερίσματα.

Άρθρο 118Ασυμβίβαστο εξαιτίας οφειλώνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Δεν μπορούν να είναι περιφερειάρχες, αντιπεριφε- ρειάρχες ή περιφερειακοί σύμβουλοι, όποιοι είναι, από οποιαδήποτε αιτία, οφειλέτες των περιφερειών, καθώς και των νομικών της προσώπων δημοσίου δικαίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Αν οφειλέτης της περιφέρειας και των νομικών τους προσώπων εκλεγεί περιφερειάρχης ή περιφερειακός σύμβουλος, οφείλει να εξοφλήσει την οφειλή του, έως την ημέρα της εγκατάστασης των περιφερειακών αρχών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Αν τα προαναφερόμενα πρόσωπα γίνουν οφειλέτες της περιφέρειας ή των νομικών τους προσώπων μετά την εκλογή τους, οφείλουν να εξοφλήσουν την οφειλή τους μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών, αφότου κατέστη οριστική η βεβαίωση της οφειλής και έλαβαν γνώση αυ- τής ή σε περίπτωση άσκησης ενδίκων βοηθημάτων, αφό- του εκδόθηκε τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Αν η εξό- φληση των οφειλών του άρθρου αυτού δεν γίνει κατά τη διάρκεια των ανωτέρω προθεσμιών, εκτός από την περί- πτωση διακανονισμού της οφειλής, σύμφωνα με την κεί- μενη νομοθεσία, εκπίπτουν από το αξίωμά τους. Το Διοι- κητικό Εφετείο, στην περιφέρεια του οποίου υπάγεται ο οικείος δήμος, κατόπιν ενστάσεως, με απόφασή του δια- πιστώνει την ύπαρξη του ασυμβιβάστου και την έκπτωση από το αξίωμα. Κατά της απόφασης με την οποία διαπι- στώνεται το ασυμβίβαστο χωρεί αίτηση αναίρεσης ενώ- πιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τα ο- ριζόμενα στο άρθρο 152 του παρόντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Για τις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου του έ- τους 2010 και τις τυχόν επαναληπτικές αυτών, και μόνο, το ασυμβίβαστο των ανωτέρω παραγράφων ισχύει για ο- φειλές προς τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Νο- μαρχιακά Διαμερίσματα, καθώς και προς τα νομικά τους πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Άρθρο 119Επαγγελματική δραστηριότητα του ΠεριφερειάρχηΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Κατά τη διάρκεια της θητείας του αναστέλλεται η ά- σκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας του Περιφε- ρειάρχη.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ο χρόνος αναστολής άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας θεωρείται πραγματικός χρόνος για τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατά τη διάρκεια της αναστο- λής, το σύνολο των εισφορών στον οικείο ασφαλιστικό φορέα καταβάλλεται από την περιφέρεια και βαρύνει τον προϋπολογισμό αυτής. Με την απόφαση της παρα- γράφου 9 του άρθρου 182 του παρόντος καθορίζεται η διαδικασία καταβολής των εισφορών.

Άρθρο 120ΥποψηφιότητεςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η εκλογή του περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρ- χών περιφερειακών ενοτήτων και των μελών του περι- φερειακού συμβουλίου γίνεται κατά συνδυασμούς. Υποψηφιότητες εκτός συνδυασμών αποκλείονται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Κάθε συνδυασμός περιλαμβάνει: α) Έναν υποψήφιο περιφερειάρχη. β) Τους υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες σε αριθμό ί- σο με τον αριθμό των περιφερειακών ενοτήτων. Ειδικά για τις περιφέρειες Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων ο αριθμός των υποψήφιων αντιπερι- φερειαρχών είναι ίσος με τον αριθμό των νομών. γ) Υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους σε αριθ- μό ίσο, τουλάχιστον, με τον αριθμό των εδρών κάθε ε- κλογικής περιφέρειας, με δυνατότητα προσαύξησης του αριθμού αυτού μέχρι πενήντα τοις εκατό (50%). Το κλά- σμα που προκύπτει στρογγυλοποιείται στην αμέσως με- γαλύτερη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και άνω.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Ο αριθμός των υποψήφιων περιφερειακών συμβού- λων κάθε συνδυασμού από κάθε φύλο πρέπει να ανέρχε- ται σε ποσοστό ίσο τουλάχιστον με το ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών του περιφερειακού συμβουλίου. Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιεί- ται στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι τουλάχιστον ίσο με το μισό της.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Υποψηφιότητα από το ίδιο πρόσωπο και για την ε- κλογή του ως περιφερειάρχη ή αντιπεριφερειάρχη ή μέ- λους περιφερειακού συμβουλίου δεν επιτρέπεται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Κανείς δεν επιτρέπεται να συμμετέχει σε περισσό- τερους συνδυασμούς.

Άρθρο 121Κατάρτιση συνδυασμώνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Ο συνδυασμός καταρτίζεται με γραπτή δήλωση την οποία υπογράφουν όλοι οι υποψήφιοι που τον αποτε- λούν. Στη δήλωση του συνδυασμού αναγράφονται κατά σει- ρά: α) Το τυχόν όνομα και έμβλημα του συνδυασμού. β) Το επώνυμο, το κύριο όνομα και το πατρώνυμο του υποψήφιου περιφερειάρχη, με την αντίστοιχη ένδειξη, η οποία τίθεται είτε δίπλα είτε κάτω από το όνομα του υ- ποψήφιου περιφερειάρχη. Αν δεν αναγραφεί ένδειξη, ο πρώτος υποψήφιος του συνδυασμού θεωρείται υποψή- φιος περιφερειάρχης. γ) Το επώνυμο, το κύριο όνομα και το πατρώνυμο των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών ανά περιφερειακή ενό- τητα, με την αντίστοιχη ένδειξη, η οποία τίθεται είτε δί- πλα είτε κάτω από το όνομα του υποψήφιου αντιπεριφε- ρειάρχη. Αν δεν αναγραφεί ένδειξη, ο πρώτος υποψή- φιος του συνδυασμού σε κάθε περιφερειακή ενότητα θε- ωρείται υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης. Ειδικά για τις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου τα ανωτέρω στοιχεία και οι οικείες ενδείξεις των υποψήφιων αντιπε- ριφερειαρχών αναγράφονται ανά νομό. Οι υποψήφιοι α- ντιπεριφερειάρχες είναι επικεφαλής του συνδυασμού στην εκλογική περιφέρεια που είναι υποψήφιοι. δ) Στη δήλωση ακολουθούν, κατά εκλογική περιφέ- ρεια, με αλφαβητική σειρά, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού, με αλφαβητική σειρά, με σημείωση παραπλεύρως και εντός παρενθέσεως της ε- κλογικής περιφέρειας, στην οποία είναι υποψήφιοι.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η δήλωση συντάσσεται σε απλό φύλλο χάρτου και επισυνάπτονται τα εξής δικαιολογητικά για καθέναν υ- ποψήφιο: α) Πιστοποιητικό εγγραφής του υποψηφίου στο δημο- τολόγιο δήμου της εκλογικής περιφέρειας στην οποία εί- ναι υποψήφιος. β) Υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου ότι δεν έχει στε- ρηθεί κανένα πολιτικό του δικαίωμα ή ότι έληξε η πρό- σκαιρη αποστέρηση των δικαιωμάτων αυτών ή θα έχει λήξει την ημέρα της εκλογής. γ) Αποδεικτικό είσπραξης Δ.Ο.Υ., που να αποδεικνύει κατάθεση χρηματικού ποσού εκατόν πενήντα (150) ευ- ρώ.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί πέραν του κυρίου ο- νόματος του υποψηφίου και υποκοριστικό αυτού, εφό- σον με αυτό είναι ευρύτερα γνωστός. Στην περίπτωση αυτή, το υποκοριστικό ακολουθεί το κύριο όνομα και τί- θεται σε παρένθεση. Για τις γυναίκες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρώτο ε- πώνυμο είτε το πατρικό είτε του συζύγου, ανεξαρτήτως με ποιο επώνυμο είναι εγγεγραμμένες στην οικογενεια- κή τους μερίδα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Ο συνδυασμός δηλώνεται νόμιμα, όταν περιλαμβά- νει αριθμό υποψηφίων τουλάχιστον ίσο με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Στη δήλωση μπορεί να ορίζεται όνομα και έμβλημα του συνδυασμού. Απαγορεύεται να ορίζεται ή να χρησι- μοποιείται ως όνομα ή ως έμβλημα οποιοδήποτε σύμβο- λο θρησκευτικής λατρείας, η σημαία ή άλλο παρόμοιο σύμβολο κράτους ή σημείο ιδιαίτερης ευλάβειας, στέμ- μα, όνομα ή έμβλημα πολιτικής οργανώσεως, φωτογρα- φία προσώπου, κάθε έμβλημα που χρησιμοποιείται ή χρησιμοποιήθηκε από το κράτος, καθώς και συμβόλων ή εμβλημάτων του δικτατορικού καθεστώτος της 21ης Α- πριλίου 1967 ή φωτογραφιών προσώπων, που έχουν κα- ταδικαστεί για τη συμμετοχή τους σε αυτό. Αν γίνουν περισσότερες δηλώσεις, με το ίδιο όνομα ή έμβλημα, δικαίωμα χρήσεως έχει όποιος το έχει δηλώσει πρώτος. Αν γίνει παράβαση των διατάξεων της παρού- σας και η παράβαση βεβαιωθεί από το αρμόδιο δικαστή- ριο, η δήλωση είναι απαράδεκτη.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Αν δεν έχει τηρηθεί κάποια από τις διατυπώσεις ή δεν υπάρχει κάποια από τις προϋποθέσεις ή κάποιο από τα στοιχεία που προβλέπει η παράγραφος 1 του παρό- ντος άρθρου και αυτό βεβαιωθεί από το δικαστήριο η δή- λωση είναι απαράδεκτη. Ειδικότερα, αν έχει συνταχθεί η δήλωση του συνδυα- σμού που προβλέπει η παράγραφος 1, με διαφορετικό τρόπο, δεν είναι απαράδεκτη, εφόσον περιλαμβάνει ρη- τή δήλωση που ορίζει τον υποψήφιο περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη. Απαράδεκτη είναι και η εκπρόθεσμη δήλωση, καθώς και η δήλωση που περιλαμβάνει λιγότε- ρους υποψηφίους από τα ελάχιστα όρια της παραγρά- φου 3 του παρόντος άρθρου και της παραγράφου 3 του προηγούμενου άρθρου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Η δήλωση του συνδυασμού επιδίδεται από τον υπο- ψήφιο περιφερειάρχη ή με δικαστικό επιμελητή, ύστερα από παραγγελία του υποψήφιου περιφερειάρχη, είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα της ψηφο- φορίας, στον πρόεδρο του αρμόδιου πολυμελούς πρω- τοδικείου. Στη δήλωση αυτή επισυνάπτονται τα στοιχεία που προβλέπει η παράγραφος 1, καθώς και γραπτή απο- δοχή των προσώπων που προτείνονται. Μετά τη λήξη της εικοσαήμερης προθεσμίας, που απαιτείται για την ε- πίδοση στο αρμόδιο δικαστήριο, καμία μεταβολή της δη- λώσεως δεν επιτρέπεται, εκτός από την αντικατάσταση προσώπων που παραιτήθηκαν ή απεβίωσαν, σύμφωνα με το άρθρο 123 του παρόντος νόμου. Αρμόδιο δικαστήριο είναι το πολυμελές πρωτοδικείο της έδρας της περιφέρειας. Το Πρωτοδικείο Αθηνών είναι αρμόδιο για την περιφέ- ρεια Αττικής. Το πολυμελές πρωτοδικείο της έδρας της περιφέρειας και το Πρωτοδικείο Αθηνών στην περιφέρεια Αττικής εί- ναι αρμόδια και για τις ενέργειες που ορίζονται στα άρ- θρα 122, 123, 138, 141, 142, 143, 144, 145 και 146 του παρόντος νόμου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Συμπλήρωση του συνδυασμού επιτρέπεται να γίνει μέχρι τη λήξη της εικοσαήμερης προθεσμίας, που απαι- τείται για την επίδοση της δήλωσης του συνδυασμού στο αρμόδιο δικαστήριο και μόνο προκειμένου να συ- μπληρωθεί ο συνδυασμός, έως τον επιτρεπόμενο αριθμό υποψήφιων συμβούλων. Προς τούτο υποβάλλεται συ- μπληρωματική δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη, στην οποία επισυνάπτονται τα στοιχεία που προβλέπο- νται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου. Στις περιπτώσεις αυτές απαραιτήτως επισυνάπτεται, πέραν των δικαιολογητικών που τον αφορούν, και γρα- πτή αποδοχή του προσώπου που προτείνεται.

Άρθρο 122Ανακήρυξη και κοινοποίηση συνδυασμώνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Τη δέκατη πέμπτη ημέρα πριν από την ψηφοφορία το αρμόδιο πρωτοδικείο ανακηρύσσει σε δημόσια συνε- δρίαση τους συνδυασμούς που έχουν δηλωθεί νόμιμα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ο πρόεδρος του πρωτοδικείου κοινοποιεί αμέσως τις σχετικές αποφάσεις στον περιφερειάρχη.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Ο περιφερειάρχης θεωρεί και αποστέλλει αμέσως σε κάθε δήμο πίνακα των συνδυασμών, που έχουν ανα- κηρυχθεί.

Άρθρο 123Αντικατάσταση υποψηφίων πριν από την εκλογήΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ή αντιπεριφερειάρ- χης περιφερειακής ενότητας ή περιφερειακός σύμβου- λος μπορεί να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του. Η παραίτηση γίνεται με γραπτή δήλωσή του, η οποία επιδί- δεται με δικαστικό επιμελητή ή παραδίδεται με απόδειξη στον πρόεδρο του πρωτοδικείου την όγδοη ημέρα, το αργότερο, πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Σε περίπτωση παραίτησης ή θανάτου υποψήφιου πε- ριφερειάρχη ή αντιπεριφερειάρχη περιφερειακής ενότη- τας, τη θέση του στο συνδυασμό μπορεί να καταλάβει εί- τε νέος υποψήφιος είτε ένας από τους υποψήφιους συμ- βούλους του συνδυασμού, ύστερα από δήλωση της πλει- οψηφίας των υποψηφίων. Στη δήλωση επισυνάπτονται τα στοιχεία που ορίζονται στο άρθρο 121, καθώς και η γραπτή αποδοχή του προσώπου που προτείνεται. Το αρ- μόδιο δικαστήριο ανακηρύσσει αμέσως τον νέο υποψή- φιο. Τη θέση υποψήφιου περιφερειάρχη ή αντιπεριφερει- άρχη περιφερειακής ενότητας σε περίπτωση μη αντικα- τάστασής του καταλαμβάνει όποιος σύμβουλος του επι- τυχόντος συνδυασμού λάβει τους περισσότερους σταυ- ρούς προτίμησης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Υποψήφιος σύμβουλος που παραιτήθηκε ή απεβίω- σε επιτρέπεται να αντικατασταθεί με δήλωση του υπο- ψήφιου περιφερειάρχη ακόμη και αν έχει περάσει η προ- θεσμία της παραγράφου 5 του άρθρου 121. Στη δήλωση επισυνάπτονται τα στοιχεία που ορίζουν οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 121, καθώς και η γραπτή αποδοχή του προσώπου που προτείνεται. Το αρμόδιο δικαστήριο ανακηρύσσει αμέσως τον νέο υποψήφιο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Συνδυασμός που περιέχει αριθμό υποψήφιων συμ- βούλων μικρότερο από το ελάχιστο όριο, περιλαμβανο- μένου και του ποσοστού από κάθε φύλο, εξαιτίας παραί- τησης ή θανάτου υποψηφίων του, μετέχει νόμιμα στην ε- κλογή.

Άρθρο 124Δικαιώματα συνδυασμών και υποψηφίωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Κάθε συνδυασμός έχει δικαίωμα να ορίσει έναν α- ντιπρόσωπο και δύο αναπληρωτές του σε κάθε εκλογικό τμήμα, με γραπτή δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρ- χη.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Κάθε συνδυασμός έχει δικαίωμα να διορίζει πληρε- ξούσιο με συμβολαιογραφική δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη. Ο πληρεξούσιος ενεργεί για λογαριασμό του συνδυασμού ο,τιδήποτε μπορεί, σύμφωνα με το νό- μο, να ενεργήσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης, κατά τη διεξαγωγή της εκλογής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Αν υποψήφιος περιφερειάρχης παραιτηθεί ή απο- βιώσει και δεν αντικατασταθεί, σύμφωνα με την παρά- γραφο 2 του άρθρου 123, ο διορισμός των αντιπροσώ- πων και του πληρεξουσίου γίνεται με δήλωση της πλειο- ψηφίας των υποψηφίων του οικείου συνδυασμού.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Οι υποψήφιοι, οι αντιπρόσωποι των συνδυασμών και οι αναπληρωτές τους έχουν δικαίωμα να είναι παρόντες κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας της εκλογής και να υποβάλουν κάθε είδους παρατηρήσεις και ενστάσεις.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Δεν μπορούν να διοριστούν ως αντιπρόσωποι, ανα- πληρωτές ή πληρεξούσιοι συνδυασμών, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες περιφερειακής ενότητας, μέλη περι- φερειακού συμβουλίου, όποιοι δεν έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν και όλοι όσοι δεν μπορούν να εκλεγούν, σύμ- φωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 117, εκτός αν πα- ραιτηθούν από τη θέση τους πριν από την ημέρα της α- νακήρυξης των συνδυασμών. Για την παραίτηση και την αποδοχή της εφαρμόζονται οι διατάξεις της παραγρά- φου 7 του άρθρου 117 του παρόντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Για τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 δεν μπο- ρούν να διοριστούν αντιπρόσωποι, αναπληρωτές ή πλη- ρεξούσιοι συνδυασμών οι νομάρχες και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων ή Νομαρ- χιακών Διαμερισμάτων που καταργήθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 3 του παρόντος.

Άρθρο 125Πρόγραμμα της εκλογής

Ο περιφερειάρχης εκδίδει και δημοσιεύει, με τοιχο- κόλληση, σε όλες τις συνοικίες, σε όλα τα χωριά και τους οικισμούς του δήμου και αναρτά στην ιστοσελίδα του δήμου τρεις (3) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ψηφοφορία, πρόγραμμα που αναφέρει ακριβώς την ημέ- ρα της ψηφοφορίας, τις ώρες που αρχίζει και περατώνε- ται, τον τόπο και το κατάστημα της ψηφοφορίας, τις έ- δρες για τις οποίες γίνεται η εκλογή και τους συνδυα- σμούς μαζί με τα ονόματα των υποψηφίων, που συγκρο- τούν κάθε συνδυασμό, όπως είναι γραμμένα στον πίνακα που έχει διαβιβάσει ο περιφερειάρχης.

Άρθρο 126Υπολογισμός προθεσμιώνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Στις προθεσμίες που ορίζονται κατά τη διαδικασία ε- κλογής των περιφερειακών αρχών, δεν υπολογίζεται η ημέρα της ψηφοφορίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η προθεσμία λήγει μόλις παρέλθει και η τελευταία ημέρα της, έστω και αν είναι ημέρα αργίας.

Άρθρο 127Μορφή των ψηφοδελτίωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Τα ψηφοδέλτια κατασκευάζονται από λευκό χαρτί.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Τα ψηφοδέλτια για όλη την επικράτεια έχουν σχήμα ορθογώνιο. Οι διαστάσεις των ψηφοδελτίων ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η εκτύπωση των εντύπων ψηφοδελτίων πρέπει να είναι με μαύρη απόχρωση.

Άρθρο 128Εκτύπωση και διανομή ψηφοδελτίωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Οι συνδυασμοί οφείλουν να τυπώσουν τα ψηφοδέλ- τια και να τα παραδώσουν, με απόδειξη, στον οικείο δή- μαρχο, οκτώ (8) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ψηφο- φορία, σε αριθμό επαρκή για τις ανάγκες των εκλογικών τμημάτων της περιφέρειας του δήμου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ο οικείος δήμαρχος οφείλει να εφοδιάσει τις εφο- ρευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων της περι- φέρειάς του με ψηφοδέλτια κάθε συνδυασμού, κατά εί- κοσι τοις εκατό (20%), τουλάχιστον, περισσότερα από τους εκλογείς του τμήματος.

Άρθρο 129Περιεχόμενο ψηφοδελτίωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Σε κάθε εκλογική περιφέρεια ο συνδυασμός εκτυ- πώνει ιδιαίτερο ψηφοδέλτιο, στο επάνω μέρος του οποί- ου σημειώνεται το τυχόν έμβλημα και το όνομα του συν- δυασμού και ακολουθεί το επώνυμο, το όνομα και το πα- τρώνυμο του υποψήφιου περιφερειάρχη με την αντίστοι- χη ένδειξη, η οποία τίθεται είτε δίπλα είτε κάτω από το όνομα του υποψηφίου, ακολουθεί το όνομα του υποψή- φιου αντιπεριφερειάρχη της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας, στη συνέχεια το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο των υποψήφιων συμβούλων της εκλογικής περιφέρειας με αλφαβητική σειρά.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Εγγραφές και διαγραφές δεν επιτρέπονται και αν γί- νουν έχουν ως αποτέλεσμα την ακυρότητα του ψηφο- δελτίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η προτίμηση του εκλογέα εκφράζεται με σταυρό, που σημειώνεται με στυλογράφο μαύρης ή κυανής από- χρωσης δίπλα στο ονοματεπώνυμο κάθε υποψηφίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Σταυρός προτίμησης που σημειώνεται με διαφορετι- κό τρόπο, θεωρείται ότι δεν είναι γραμμένος και η εγκυ- ρότητα του ψηφοδελτίου ερευνάται, σύμφωνα με τη διά- ταξη του άρθρου 130 του παρόντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Ο εκλογέας μπορεί να εκφράζει την προτίμησή του προς έναν (1) υποψήφιο, στις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες εκλέγονται έως τρεις (3) περιφερειακοί σύμ- βουλοι, προς έναν ή δύο υποψηφίους στις εκλογικές πε- ριφέρειες στις οποίες εκλέγονται από τέσσερις (4) έως και επτά (7) περιφερειακοί σύμβουλοι, προς έναν ή δύο ή τρεις υποψηφίους στις εκλογικές περιφέρειες στις οποί- ες εκλέγονται από οκτώ (8) έως και δώδεκα (12) περιφε- ρειακοί σύμβουλοι και προς έναν ή δύο ή τρεις ή τέσσε- ρις υποψηφίους στις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες εκλέγονται περισσότεροι από δώδεκα (12) περιφερεια- κοί σύμβουλοι. Ψηφοδέλτιο συνδυασμού με περισσότε- ρους σταυρούς προτίμησης από τους ανωτέρω κατά πε- ρίπτωση οριζόμενους είναι έγκυρο, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Για τον υποψήφιο περιφερειάρχη ή αντιπεριφερει- άρχη περιφερειακής ενότητας, δεν χρειάζεται σταυρός προτίμησης. Αν σημειωθεί, δεν συνεπάγεται ακυρότητα του ψηφοδελτίου.

Άρθρο 130Άκυρα ψηφοδέλτια

Εκτός από την περίπτωση ακυρότητας, κατά την παρά- γραφο 2 του προηγούμενου άρθρου, το ψηφοδέλτιο εί- ναι άκυρο μόνο στις ακόλουθες περιπτώσεις: α) Αν έχει σχήμα ή διαστάσεις που διαφέρουν, κατά τρόπο εμφανή από αυτά που ορίζει η παράγραφος 2 του άρθρου 127 του παρόντος και η υπουργική απόφαση που προβλέπεται στην ίδια παράγραφο. β) Αν έχει τυπωθεί σε χαρτί ή με μελάνι που το χρώμα του διαφέρει, κατά τρόπο εμφανή από αυτό, που ορίζε- ται στις παράγραφους 1 και 3 του άρθρου 127 του παρό- ντος. γ) Αν έχουν σημειωθεί σε οποιαδήποτε πλευρά του λέ- ξεις, φράσεις, υπογραμμίσεις, στίγματα ή άλλα σημεία, εφόσον αποτελούν διακριτικά γνωρίσματα, που παρα- βιάζουν με τρόπο προφανή το απόρρητο της ψηφοφο- ρίας. δ) Αν βρεθεί στο φάκελο με ένα ή περισσότερα άλλα έγκυρα ή άκυρα ψηφοδέλτια του ίδιου ή διαφορετικού συνδυασμού ή με λευκά και ε) Αν βρεθεί μέσα σε φάκελο, που δεν είναι σύμφωνος με τις ρυθμίσεις του επόμενου άρθρου.

Άρθρο 131Εκλογικοί φάκελοιΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Οι φάκελοι, στους οποίους εσωκλείονται τα ψηφο- δέλτια, κατασκευάζονται για όλη την επικράτεια με φρο- ντίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από χαρτί αδιαφανές και έχουν στην εμπρός πλευρά έντυπο γνώρισμα. Με από- φαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Η- λεκτρονικής Διακυβέρνησης, που δημοσιεύεται στην Ε- φημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται οι διαστάσεις των φακέλων, το έντυπο γνώρισμά τους και η απόχρωσή τους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλε- κτρονικής Διακυβέρνησης φροντίζει να αποστέλλεται, ε- γκαίρως, στους περιφερειάρχες επαρκής αριθμός φακέ- λων. Οι περιφερειάρχες φροντίζουν να διαβιβάζονται, ε- γκαίρως, οι φάκελοι αυτοί στις δημοτικές αρχές, που ε- φοδιάζουν τις εφορευτικές επιτροπές κάθε εκλογικού τμήματος της χωρικής αρμοδιότητάς τους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Αν δεν υπάρχουν οι ανωτέρω φάκελοι, η εφορευτι- κή επιτροπή πιστοποιεί την έλλειψη και προμηθεύεται άλλους ομοιόμορφους φακέλους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Εκτός από το έντυπο γνώρισμα, τίποτε άλλο δεν α- ναγράφεται πάνω στο φάκελο. Αν σημειωθούν πάνω στο φάκελο στίγματα, σημεία ή λέξεις, μπορούν να θεωρη- θούν διακριτικά γνωρίσματα, που παραβιάζουν με τρόπο προφανή το απόρρητο της ψηφοφορίας.

Άρθρο 132Έναρξη και λήξη της ψηφοφορίας

Η ψηφοφορία αρχίζει την 07.00΄και λήγει την 19.00΄ ώρα της ίδιας ημέρας.

Άρθρο 133Ματαίωση της ψηφοφορίας

Αν κατά την ημέρα διενέργειας των περιφερειακών ε- κλογών σε ένα ή περισσότερα εκλογικά τμήματα δεν διεξήχθη ψηφοφορία, αυτή διεξάγεται την επόμενη Τε- τάρτη.

Άρθρο 134Εφαρμογή των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτώνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Οι διατάξεις της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευ- τών εφαρμόζονται αναλόγως και κατά τη διενέργεια των περιφερειακών εκλογών, για όσα θέματα δεν υφίσταται ειδική πρόβλεψη στις ρυθμίσεις του παρόντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής και οι έφοροι αυτών ψηφίζουν στις περιφερειακές εκλογές, μόνο αν είναι γραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο δήμου της οι- κείας περιφέρειας, όπου ασκούν τα καθήκοντά τους αυ- τά. Αν δεν είναι γραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο του δήμου που ανήκει το εκλογικό τμήμα, στο οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους και είναι γραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο άλλου δήμου της οικείας περιφέρειας, τότε υ- πογράφουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρεται ο δήμος στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι γραμμένοι και ψηφίζουν.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Κατά την ψηφοφορία χρησιμοποιούνται ιδιαίτερες κάλπες που φέρουν κατάλληλο διακριτικό γνώρισμα. Το διακριτικό αυτό γνώρισμα και κάθε άλλη λεπτομέρεια που αφορά το μέγεθος, το σχήμα κ.λπ. των καλπών, κα- θώς και θέματα που ανακύπτουν από την ταυτόχρονη διενέργεια των εκλογών των δημοτικών αρχών και των αρχών της περιφέρειας και οι αναγκαίες λεπτομέρειες, καθορίζονται με αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Όπου στις διατάξεις της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών αναφέρεται ο νομάρχης, προκειμένου για τις περιφερειακές εκλογές νοείται ο περιφερειάρχης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Για τις περιφερειακές εκλογές του έτους 2010 όπου αναφέρεται στις διατάξεις του παρόντος νόμου ο περι- φερειάρχης νοείται ο νομάρχης στη διοικητική περιφέ- ρεια του οποίου ανήκει ο συγκεκριμένος δήμος και όπου αναφέρεται ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης νοείται ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρει- ας στη διοικητική περιφέρεια του οποίου ανήκει, ο συ- γκεκριμένος δήμος.

Άρθρο 135Εκλογικές περιφέρειες

Κάθε περιφερειακή ενότητα κατά την έννοια του άρ- θρου 3 του παρόντος συνιστά αντίστοιχη εκλογική περι- φέρεια.

Άρθρο 136Αριθμός συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειαςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Ο αριθμός των περιφερειακών συμβούλων κάθε ε- κλογικής περιφέρειας ορίζεται με απόφαση του Υπουρ- γού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Δια- κυβέρνησης με βάση τον πληθυσμό της, όπως προκύπτει από την τελευταία απογραφή και σύμφωνα με τη διαδι- κασία που προβλέπεται στις επόμενες παραγράφους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Μέτρο για τον υπολογισμό του αριθμού των περιφε- ρειακών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας αποτε- λεί το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης του συνολικού αριθ- μού των κατοίκων όλης της περιφέρειας δια του συνολι- κού αριθμού των μελών του περιφερειακού συμβουλίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Από το πηλίκο της διαίρεσης του αριθμού των κατοί- κων κάθε εκλογικής περιφέρειας δια του εκλογικού μέ- τρου προκύπτει ο αριθμός των περιφερειακών της συμ- βούλων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Οι θέσεις στο περιφερειακό συμβούλιο που παραμέ- νουν αδιάθετες προστίθενται ανά μία στις εκλογικές πε- ριφέρειες με τα μεγαλύτερα, κατά σειρά, υπόλοιπα και ώσπου να συμπληρωθεί ο συνολικός αριθμός τους, όπως ορίζεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 113 του παρό- ντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Εάν από την παραπάνω διαδικασία προκύψουν ε- κλογικές περιφέρειες με αριθμό εδρών μικρότερο των τριών (3), οι ελλείπουσες συμπληρώνονται με την αφαί- ρεση μίας από κάθε εκλογική περιφέρεια με το μεγαλύ- τερο αριθμό εδρών και κατά αύξουσα σειρά. Σε περίπτω- ση εκλογικών περιφερειών με τον ίδιο αριθμό εδρών, στις οποίες περιλαμβάνονται όσες έχουν ήδη αφαιρεθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας παραγράφου, η έδρα αφαιρείται από εκείνη με το μικρότερο πληθυσμό. Η παρούσα παράγραφος δεν εφαρμόζεται για τις περι- φέρειες Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων και Αττικής.

Άρθρο 137Επιτυχών συνδυασμός - Επιλαχόντες συνδυασμοί Εκλογή περιφερειάρχηΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Στις εκλογές των περιφερειαρχών και περιφερεια- κών συμβούλων θεωρείται επιτυχών συνδυασμός αυτός που πλειοψήφησε με ποσοστό τουλάχιστον μεγαλύτερο του πενήντα τοις εκατό (50% +1 ψήφο) του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων και επιλαχόντες συνδυασμοί, ό- σοι συνδυασμοί έλαβαν έστω και μία έδρα, σύμφωνα με όσα ορίζονται στα άρθρα 138, 139 και 143 του παρόντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Περιφερειάρχης εκλέγεται ο επικεφαλής του επιτυ- χόντος συνδυασμού.

Άρθρο 138Κατανομή των εδρών του περιφερειακού συμβουλίουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Τα τρία πέμπτα (3/5) των εδρών του περιφερειακού συμβουλίου καταλαμβάνει ο επιτυχών συνδυασμός και τα δύο πέμπτα (2/5) οι επιλαχόντες, ανάλογα με τον α- ριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 4.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Αν ο επιτυχών συνδυασμός συγκεντρώνει ποσοστό έγκυρων ψηφοδελτίων μεγαλύτερο από το εξήντα τοις εκατό (60%) του συνόλου τους, οι έδρες του περιφερει- ακού συμβουλίου κατανέμονται αναλογικά μεταξύ των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 5.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Αν κατά τον υπολογισμό των τριών πέμπτων (3/5) και των δύο πέμπτων (2/5) του αριθμού των εδρών προ- κύπτει κλάσμα μικρότερο του ημίσεως της μονάδας δεν υπολογίζεται, ενώ στην περίπτωση που προκύπτει κλά- σμα μεγαλύτερο του ημίσεως στρογγυλοποιείται στην ε- πόμενη μονάδα. Με βάση τα παραπάνω, οι έδρες του περιφερειακού συμβουλίου που αναλογούν στα τρία πέμπτα (3/5) και στα δύο πέμπτα (2/5) έχουν, αντίστοιχα, ως εξής: στα 41 μελήσυμβούλια 25 και 16, στα 51 μελήσυμβούλια 31 και 20, στα 71 μελήσυμβούλια 43 και 28, στα 101 μελή συμβούλια 61 και 40.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η αναλογική κατανομή των εδρών μεταξύ των επι- λαχόντων συνδυασμών στην περίπτωση της παραγρά- φου 1 του παρόντος γίνεται ως εξής: Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν στο σύνολο της περιφέρειας όλοι μαζί οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές, εκτός από τον επιτυχόντα, διαιρείται με τον αριθμό των εδρών που αντιστοιχεί στα δύο πέμπτα (2/5) και το πηλίκο τους, αυξημένο κατά μία μονάδα, αποτελεί το εκλογικό μέτρο με παράλειψη τυ- χόν κλάσματος. Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού διαιρείται στη συνέχεια με το εκλογι- κό μέτρο και καθένας τους καταλαμβάνει τόσες έδρες ό- σο είναι το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης. Εάν οι έδρες που καταλαμβάνουν οι επιλαχόντες συν- δυασμοί, σύμφωνα με την προηγούμενη διαδικασία, εί- ναι λιγότερες από τις προς διάθεση, οι έδρες που απομέ- νουν διανέμονται ανά μία μεταξύ των επιλαχόντων συν- δυασμών, ανάλογα με τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους. Εάν συνδυασμοί έχουν ίσο αριθμό αχρησιμοποίητων υπολοίπων, διενεργείται κλήρωση από το αρμόδιο δικα- στήριο. Εάν και μετά την κατανομή εδρών με βάση τα αχρησι- μοποίητα υπόλοιπα παραμένουν αδιάθετες έδρες, κατα- νέμονται ανά μία κατά σειρά, ανάλογα με το συνολικό α- ριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε επιλαχόντος συν- δυασμού. Εάν έχει απομείνει για κατανομή μία μόνο έδρα, την καταλαμβάνει ο επιλαχών συνδυασμός που έχει καταλά- βει τουλάχιστον μία έδρα και παρουσιάζει το μεγαλύτε- ρο αχρησιμοποίητο υπόλοιπο. Σε περίπτωση ίσου αριθμού έγκυρων ψηφοδελτίων δύο ή και περισσότερων συνδυασμών, ενεργείται μεταξύ τους κλήρωση από το αρμόδιο δικαστήριο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η αναλογική κατανομή των εδρών στην περίπτωση της παραγράφου 2 του παρόντος γίνεται ως εξής: Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν στο σύνολο της περιφέρειας όλοι μαζί οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές διαιρείται με τον αριθμό των εδρών που αντιστοιχούν σε κάθε περιφερειακό συμβού- λιο και το πηλίκο αυξημένο κατά μία μονάδα, παραλειπο- μένου του κλάσματος, αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Ο α- ριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού δι- αιρείται στη συνέχεια με το εκλογικό μέτρο και καθένας τους καταλαμβάνει τόσες έδρες όσο και το ακέραιο πη- λίκο της διαίρεσης. Στην περίπτωση αυτή, ο επιτυχών συνδυασμός μπορεί να λάβει αριθμό εδρών που ξεπερνά το ποσοστό των τριών πέμπτων (3/5). Εάν οι έδρες που καταλαμβάνουν οι συνδυασμοί που συμμετέχουν στην κατανομή με την προηγούμενη διαδι- κασία είναι λιγότερες από τις προς διάθεση, όσες απο- μένουν κατανέμονται ανά μία μεταξύ όλων των συνδυα- σμών ανάλογα με τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους. Εάν οι συνδυασμοί αυτοί ή μερικοί από αυτούς έχουν ίσο αριθμό αχρησιμοποίητων υπολοίπων, γίνεται κλήρω- ση. Εάν μετά την κατανομή των εδρών με βάση τα αχρησι- μοποίητα υπόλοιπα παραμένουν αδιάθετες έδρες, αυτές κατανέμονται ανά μία, ανάλογα με το συνολικό αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων του συνδυασμού. Σε περίπτωση ίσου αριθμού έγκυρων ψηφοδελτίων δύο ή και περισσότερων συνδυασμών, ενεργείται μεταξύ τους κλήρωση από το αρμόδιο δικαστήριο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Αν έχει ανακηρυχθεί ένας μόνο συνδυασμός υποψη- φίων, ο περιφερειάρχης εκλέγεται από το μοναδικό συν- δυασμό. Οι πρώτοι κατά σειρά σε σταυρούς προτίμησης, και έως ότου συμπληρωθεί ο αριθμός των εδρών του πε- ριφερειακού συμβουλίου, εκλέγονται τακτικοί και οι υπό- λοιποι αναπληρωματικοί σύμβουλοι.

Άρθρο 139Επανάληψη της ψηφοφορίαςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Εάν κανένας συνδυασμός δεν συγκεντρώσει την α- πόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των έγκυρων ψηφοδελτίων, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται την επό- μενη Κυριακή ανάμεσα μόνο στους υποψήφιους περιφε- ρειάρχες των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσό- τερες ψήφους. Επιτυχών θεωρείται ο υποψήφιος περιφερειάρχης και ο συνδυασμός του που συγκέντρωσε στην επαναληπτική ψηφοφορία την απόλυτη πλειοψηφία ολόκληρου του α- ριθμού των έγκυρων ψηφοδελτίων. Εάν στην επαναληπτική ψηφοφορία οι δύο συνδυα- σμοί ισοψηφήσουν, το οικείο πρωτοδικείο ενεργεί κλή- ρωση για την ανάδειξη του επιτυχόντος συνδυασμού.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Οι έδρες των περιφερειακών συμβουλίων κατανέμο- νται, σε περίπτωση επαναληπτικής ψηφοφορίας, στους συνδυασμούς που συμμετέχουν στις εκλογές, σε δύο φάσεις, που ονομάζονται κατανομές. Στην πρώτη (Α΄) κατανομή κατανέμονται οι μισές έ- δρες του περιφερειακού συμβουλίου. Το κλάσμα που προκύπτει στρογγυλοποιείται στην αμέσως μεγαλύτερη μονάδα. Στη δεύτερη (Β΄) κατανομή κατανέμονται οι υπόλοι- πες. Με βάση τον αριθμό των εδρών των περιφερειακών συμβουλίων οι έδρες που αναλογούν σε καθεμία από τις δύο αυτές κατανομές έχουν ως εξής: - για τα 41 μελή συμβούλια οι έδρες της Α΄ κατανομής είναι 21 και της Β΄ κατανομής 20, - για τα 51 μελή συμβούλια 26 και 25 αντίστοιχα, - για τα 71 μελή συμβούλια 36 και 35 αντίστοιχα, - για τα 101 μελή συμβούλια 51 και 50 αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι έδρες της Α΄ κατανομής κατανέμονται αναλογι- κά στους συνδυασμούς που συμμετέχουν στις εκλογές σύμφωνα με την ακόλουθη διαδικασία: Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν στο σύνολο της περιφέρειας όλοι οι συνδυασμοί που συμμε- τείχαν στις εκλογές στην αρχική ψηφοφορία διαιρείται με τον αριθμό των εδρών της Α΄ κατανομής. Το πηλίκο της διαίρεσης, αυξημένο κατά μία μονάδα παραλειπομένου του κλάσματος, αποτελεί το εκλογικό μέτρο της Α΄ κατανομής. Ο αριθμός των έγκυρων ψηφο- δελτίων κάθε συνδυασμού διαιρείται στη συνέχεια με το εκλογικό μέτρο και καθένας τους καταλαμβάνει τόσες έ- δρες όσο είναι το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης. Εάν οι έδρες που καταλαμβάνουν οι συνδυασμοί με την προηγούμενη διαδικασία είναι λιγότερες από τις προς διάθεση της Α΄ κατανομής, οι έδρες που απομέ- νουν διανέμονται ανά μία μεταξύ των επιλαχόντων συν- δυασμών, ανάλογα με τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους. Εάν συνδυασμοί έχουν ίσο αριθμό αχρησιμοποίητων υπολοίπων, διενεργείται κλήρωση από το αρμόδιο δικα- στήριο. Εάν και μετά τη διανομή εδρών με βάση τα αχρησιμο- ποίητα υπόλοιπα παραμένουν αδιάθετες έδρες, κατανέ- μονται ανά μία κατά σειρά, ανάλογα με το συνολικό α- ριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε επιλαχόντος συν- δυασμού. Εάν έχει απομείνει προς διάθεση μία μόνο έδρα, την καταλαμβάνει ο επιλαχών συνδυασμός που έχει καταλά- βει τουλάχιστον μία έδρα και παρουσιάζει το μεγαλύτε- ρο αχρησιμοποίητο υπόλοιπο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Για την κατανομή των εδρών της Β΄ κατανομής, υ- πολογίζεται, αρχικά, πόσες από τις έδρες αυτές πρέπει να προσκυρωθούν στον επιτυχόντα συνδυασμό, ώστε να συγκεντρώσει συνολικά, συνυπολογιζομένων και των ε- δρών που του απονεμήθηκαν από την Α΄ κατανομή, τα τρία πέμπτα (3/5) του συνόλου των εδρών. Οι έδρες της Β΄ κατανομής που θα απομείνουν προς κατανομή, μετά την παραχώρηση των εδρών στον επιτυ- χόντα συνδυασμό, διατίθενται στον άλλο συνδυασμό που πήρε μέρος στην επαναληπτική ψηφοφορία. Στην περίπτωση, όπου λόγω του μικρού αριθμού ε- δρών που τους έχουν απονεμηθεί από την Α΄ κατανομή, ο επιτυχών συνδυασμός δεν μπορεί να συμπληρώσει τον αριθμό των τριών πέμπτων (3/5) του συνόλου των εδρών, προσκυρώνονται σε αυτόν όλες οι έδρες της Β΄ κατανο- μής και δεν γίνεται καμία μεταβολή στην κατανομή των εδρών της Α΄ κατανομής, ανάμεσα στους υπόλοιπους συνδυασμούς.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Σε περίπτωση ισοψηφίας στην πρώτη θέση κατά την πρώτη ψηφοφορία, δύο ή περισσότερων συνδυασμών, στην επαναληπτική ψηφοφορία μετέχουν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες όλων των συνδυασμών που ισοψήφη- σαν.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Σε περίπτωση ισοψηφίας στη δεύτερη θέση, κατά την αρχική ψηφοφορία δύο ή περισσότερων συνδυα- σμών, στην επαναληπτική μετέχουν ο υποψήφιος περι- φερειάρχης του πρώτου σε αριθμό έγκυρων ψηφοδελ- τίων συνδυασμού και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες των συνδυασμών που ισοψήφησαν στη δεύτερη θέση.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Στις περιπτώσεις των παραγράφων 5 και 6, επιτυ- χών θεωρείται ο υποψήφιος περιφερειάρχης και ο συν- δυασμός του που έλαβε στην επαναληπτική ψηφοφορία τη σχετική πλειοψηφία. Εάν στην ψηφοφορία αυτή ισοψηφήσουν δύο υποψή- φιοι περιφερειάρχες, το Πρωτοδικείο διενεργεί κλήρωση για την ανάδειξη του επιτυχόντος περιφερειάρχη και του συνδυασμού του. Εάν ισοψηφήσουν περισσότεροι από δύο συνδυασμοί, το Πρωτοδικείο διενεργεί κλήρωση για την ανάδειξη του επιτυχόντος περιφερειάρχη και του συνδυασμού του και εκείνου που θα συμμετάσχει στη Β΄ κατανομή σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 4.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Εάν κανένας από τους συνδυασμούς που συμμετέ- χουν στις εκλογές στην αρχική ψηφοφορία δεν συγκε- ντρώσει το εκλογικό μέτρο ή αν μόνο ένας συνδυασμός το έχει συγκεντρώσει, τότε στην Α΄ κατανομή συμμετέ- χουν οπωσδήποτε οι δύο συνδυασμοί που έχουν λάβει το μεγαλύτερο αριθμό έγκυρων ψηφοδελτίων. Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες των δύο συνδυασμών συμμετέχουν και στην επαναληπτική ψηφοφορία.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Οι τακτικοί και αναπληρωματικοί σύμβουλοι εκλέγο- νται με βάση την πρώτη ψηφοφορία σύμφωνα με τους σταυρούς προτίμησης που έλαβε καθένας στην ψηφο- φορία αυτή, όπως ορίζεται στην παράγραφο 3 του άρ- θρου 138 και του άρθρου 142 του παρόντος.

Άρθρο 140Κατανομή των εδρών του περιφερειακού συμβουλίου ανά εκλογική περιφέρεια Οι έδρες του περιφερειακού συμβουλίου ανά εκλογική περιφέρεια κατανέμονται μεταξύ του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συνδυασμών, όπως καθορίζονται στο άρθρο 138 του παρόντος, ως εξής:ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Ο επιτυχών συνδυασμός λαμβάνει καταρχήν μία (1) έδρα σε κάθε εκλογική περιφέρεια.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η κατανομή συνεχίζεται αρχίζοντας από το μικρότε- ρο σε εκλογική δύναμη συνδυασμό, ο οποίος εξασφάλι- σε, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 138 του παρό- ντος, συμμετοχή στο περιφερειακό συμβούλιο. Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων του συνδυα- σμού αυτού στην περιφέρεια διαιρείται με τον αριθμό των εδρών που δικαιούται και το ακέραιο πηλίκο της δι- αίρεσης, προσαυξημένο κατά μία μονάδα, αποτελεί το ε- κλογικό μέτρο. Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων του συνδυα- σμού αυτού διαιρείται σε κάθε εκλογική περιφέρεια με το εκλογικό του μέτρο και ο συνδυασμός καταλαμβάνει τόσες έδρες σε κάθε περιφέρεια όσο είναι το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης. Εάν ο συνδυασμός εξακολουθεί να δικαιούται έδρες στο περιφερειακό συμβούλιο, ο αριθμός τους συμπληρώ- νεται με τη διάθεση ανά μίας από κάθε εκλογική περιφέ- ρεια, όπου διατηρεί το μεγαλύτερο, κατά φθίνουσα σει- ρά, αδιάθετο υπόλοιπο ψηφοδελτίων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Εάν στην πρώτη κατά σειρά εκλογική περιφέρεια υ- πάρχουν τόσες διαθέσιμες έδρες όσες δικαιούται ο συν- δυασμός εκεί, τις καταλαμβάνει όλες και ο αριθμός τους αφαιρείται από τις διαθέσιμες της περιφέρειας. Εάν δεν υπάρχει επαρκής αριθμός, στο συνδυασμό κα- τακυρώνονται μόνο οι διαθέσιμες. Εάν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής πα- ραμένουν αδιάθετες για το συνδυασμό έδρες, κατανέ- μονται ανά μία κατά σειρά στις εκλογικές περιφέρειες, όπου ο συνδυασμός διατηρεί το μεγαλύτερο, κατά φθί- νουσα σειρά, αδιάθετο υπόλοιπο ψηφοδελτίων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Οι έδρες που κατανέμονται σύμφωνα με τις παρα- γράφους 1 και 2 αφαιρούνται από τις διαθέσιμες της ε- κλογικής περιφέρειας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Με την ίδια διαδικασία κατανέμονται οι έδρες σε κά- θε εκλογική περιφέρεια για καθέναν από τους άλλους ε- πιλαχόντες συνδυασμούς κατά αύξουσα σειρά εκλογής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Οι έδρες που παραμένουν αδιάθετες σε κάθε εκλο- γική περιφέρεια μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας και για όλους τους επιλαχόντες συνδυα- σμούς καταλαμβάνονται από τον επιτυχόντα συνδυα- σμό.

Άρθρο 141Παραίτηση ή θάνατος υποψήφιου περιφερειάρχη σε περίπτωση επαναληπτικής ψηφοφορίαςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Πριν από την επαναληπτική ψηφοφορία ο υποψή- φιος περιφερειάρχης μπορεί να παραιτηθεί από την υπο- ψηφιότητά του. Η παραίτηση γίνεται με γραπτή δήλωσή του που επιδίδεται με δικαστικό επιμελητή ή παραδίδε- ται με απόδειξη στον πρόεδρο του πρωτοδικείου την τρί- τη ημέρα, το αργότερο, πριν από την επαναληπτική ψη- φοφορία.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Αν ένας υποψήφιος περιφερειάρχης παραιτηθεί ή α- ποβιώσει, τότε η πλειοψηφία των υποψηφίων του συν- δυασμού του επιλέγει άλλον υποψήφιο περιφερειάρχη.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Αν εκείνος που έχει επιλεγεί ως υποψήφιος περιφε- ρειάρχης είναι υποψήφιος σύμβουλος του συνδυασμού, η θέση του ως συμβούλου μένει κενή.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η δήλωση της επιλογής του νέου υποψήφιου περι- φερειάρχη επιδίδεται με δικαστικό επιμελητή ή παραδί- δεται με απόδειξη στον πρόεδρο του πρωτοδικείου το αργότερο τη δεύτερη ημέρα πριν από την ψηφοφορία. Το αρμόδιο δικαστήριο ανακηρύσσει το νέο υποψήφιο σε δημόσια συνεδρίαση ακόμη και την παραμονή της ψη- φοφορίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Αν δεν υποβληθεί δήλωση επιλογής, δεν ανακηρύσ- σεται κανένας υποψήφιος και εκλέγεται περιφερειάρχης ο σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού που έχει λά- βει κατά την πρώτη εκλογή τους περισσότερους σταυ- ρούς προτίμησης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Η επαναληπτική ψηφοφορία γίνεται από τις ίδιες ε- φορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντι- προσώπους.

Άρθρο 142Τακτικοί και αναπληρωματικοί περιφερειακοί σύμβουλοι - ΙσοψηφίαΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Τακτικοί περιφερειακοί σύμβουλοι εκλέγονται, από τους υποψηφίους καθενός από τους συνδυασμούς του άρθρου 137, κατά σειρά, αυτοί που έλαβαν τους περισ- σότερους σταυρούς προτίμησης, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 141 του παρόντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες των επιλαχόντων συνδυασμών θεωρούνται πρώτοι επιτυχόντες σύμβουλοι των συνδυασμών τους. Αν ο συνδυασμός καταλαμβάνει έδρες σε περισσότερες εκλογικές περιφέρειες, ο υπο- ψήφιος περιφερειάρχης λαμβάνει την έδρα της εκλογι- κής περιφέρειας, όπου ο συνδυασμός έλαβε τις περισ- σότερες έδρες. Σε περίπτωση ίσου αριθμού εδρών σε περισσότερες περιφέρειες, τότε λαμβάνει την έδρα αυ- τής στην οποία ο συνδυασμός έλαβε τις περισσότερες ψήφους. Σε περίπτωση όπου σε περισσότερες περιφέ- ρειες ο συνδυασμός έλαβε ίσο αριθμό ψήφων, διενεργεί- ται κλήρωση.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες των επιλαχόντων συνδυασμών θεωρούνται επιτυχόντες σύμβουλοι του συνδυασμού τους στην εκλογική περιφέρεια στην οποία ήταν υποψήφιοι, εφόσον ο συνδυασμός τους έλαβε έ- δρα. Ειδικά για τις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αι- γαίου, οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες των επιλαχό- ντων συνδυασμών καταλαμβάνουν θέση περιφερειακού συμβούλου στην εκλογική περιφέρεια που ήταν υποψή- φιοι και ο συνδυασμός τους έλαβε τις περισσότερες έ- δρες. Σε περίπτωση ίσου αριθμού εδρών σε περισσότε- ρες εκλογικές περιφέρειες, τότε λαμβάνει την έδρα αυ- τής στην οποία ο συνδυασμός έλαβε τις περισσότερες ψήφους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Οι λοιποί υποψήφιοι του επιτυχόντος και των επιλα- χόντων συνδυασμών είναι αναπληρωματικοί των τακτι- κών συμβούλων της εκλογικής τους περιφέρειας, με τη σειρά των σταυρών προτίμησης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Εάν οι υποψήφιοι του ίδιου συνδυασμού ισοψηφή- σουν το αρμόδιο πρωτοδικείο διενεργεί κλήρωση.

Άρθρο 143Περιπτώσεις ισοψηφίας συνδυασμώνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Αν έχουν ανακηρυχθεί δύο μόνο συνδυασμοί και ι- σοψηφήσουν το πρωτοδικείο διενεργεί κλήρωση για α- νάδειξη του επιτυχόντος συνδυασμού. Στην περίπτωση αυτή οι έδρες των συμβούλων κατα- νέμονται κατά τα τρία πέμπτα (3/5) στον επιτυχόντα συνδυασμό και κατά τα δύο πέμπτα (2/5) στον επιλαχό- ντα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις της παρα- γράφου 3 του άρθρου 138 και του άρθρου 142 του παρό- ντος.

Άρθρο 144Εξαγωγή και δημοσίευση των αποτελεσμάτων της εκλογήςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής στέλνουν με ασφαλή τρόπο τα εκλογικά στοιχεία στον πρόεδρο του πρωτοδικείου και στην περιφέρεια. Αφού συγκεντρω- θούν τα στοιχεία όλων των εκλογικών τμημάτων της πε- ριφέρειας, ο πρόεδρος του πρωτοδικείου εξάγει το γενι- κό αποτέλεσμα, το οποίο δημοσιεύει αμέσως με τοιχο- κόλληση στο πρωτοδικείο και γνωστοποιεί στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και το Υ- πουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ο πίνακας των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, ο οποίος καταρτίζεται από τον πρόεδρο του πρωτοδικείου, περιέχει: α) τον αριθμό των εγγεγραμμένων εκλογέων, β) το συνολικό αριθμό ψηφισάντων, γ) τον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων, δ) τον αριθμό των άκυρων ψηφοδελτίων, ε) τον αριθμό των λευκών ψηφοδελτίων και στ) την εκλογική δύναμη κάθε συνδυασμού, δηλαδή το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων τα οποία έλαβε κάθε συνδυασμός. Στον πίνακα προτάσσονται οι συνδυασμοί, σύμφωνα με τη σειρά της εκλογικής τους δύναμης. Κάτω από τον πίνακα συντάσσεται πράξη, στην οποία αναγράφονται ο- λογράφως τα πιο πάνω στοιχεία για κάθε περίπτωση και υπογράφεται από τον πρόεδρο. Κατά την κατάρτιση του πίνακα μπορεί να παρίσταται ένας αντιπρόσωπος από κάθε συνδυασμό.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι εφορευτικές επιτροπές και ο πρόεδρος του πρω- τοδικείου γνωστοποιούν αμέσως το αποτέλεσμα της ψη- φοφορίας στον περιφερειάρχη.

Άρθρο 145Έκθεση πρακτικών

Ο πρόεδρος του Πρωτοδικείου εκθέτει τα πρακτικά της εκλογής και τον πίνακα των αποτελεσμάτων στο κατά- στημα του πρωτοδικείου επί πέντε (5) ημέρες και συ- ντάσσει για την έκθεση αυτή πρακτικό, που τοιχοκολλεί- ται επίσης έξω από το δικαστικό κατάστημα.

Άρθρο 146Επικύρωση εκλογήςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

α. Το πολυμελές πρωτοδικείο μετά τη λήξη του πεν- θημέρου του προηγούμενου άρθρου ανακηρύσσει, με α- πόφασή του, τον επιτυχόντα και τους επιλαχόντες συν- δυασμούς, τον περιφερειάρχη, τους αντιπεριφερειάρχες και τους τακτικούς και αναπληρωματικούς περιφερεια- κούς συμβούλους κάθε συνδυασμού που εκλέγονται. Αν ο υποψήφιος περιφερειάρχης του επιτυχόντος συνδυα- σμού απεβίωσε ή παραιτήθηκε πριν από την εκλογή και δεν έγινε αντικατάστασή του σύμφωνα με το άρθρο 141 παράγραφος 4, περιφερειάρχης ανακηρύσσεται ο πλειο- ψηφήσας σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού. β. Με την ανωτέρω απόφαση του Πολυμελούς Πρωτο- δικείου ανακηρύσσονται οι τακτικοί και αναπληρωματικοί σύμβουλοι της κάθε εκλογικής περιφέρειας κάθε συν- δυασμού, σύμφωνα με τον αριθμό των σταυρών προτιμή- σεως που έχουν λάβει. Σε περίπτωση ισοψηφίας διενερ- γείται κλήρωση. γ. Στην ίδια απόφαση ανακηρύσσονται οι τακτικοί σύμ- βουλοι μόνο κάθε συνδυασμού σύμφωνα με τον αριθμό των σταυρών προτίμησης που έχουν λάβει.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ο πρόεδρος του πρωτοδικείου αναρτά αντίγραφο των πράξεων στο κατάστημα του δικαστηρίου επί τρεις (3) συνεχείς ημέρες και αποστέλλει αντίγραφό τους στον περιφερειάρχη και στον Γενικό Γραμματέα της Α- ποκεντρωμένης Διοίκησης.

Άρθρο 147Δικαίωμα ένστασης

Ένσταση μπορεί να ασκήσει: α) κάθε εκλογέας εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους της οικείας περιφέρειας, καθώς και β) όποιος υπήρξε υποψήφιος κατά τις εκλογές στην οι- κεία περιφέρεια.

Άρθρο 148Άσκηση - Αρμόδιο δικαστήριοΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η ένσταση ασκείται με δικόγραφο, το οποίο κατατί- θεται, μαζί με τρία αντίγραφα, στο πρωτοδικείο που εξέ- δωσε την προσβαλλόμενη πράξη. Η προθεσμία για την άσκηση της ένστασης ή η άσκησή της δεν αναστέλλει την εκτέλεση της προσβαλλόμενης πράξης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Το δικόγραφο της ένστασης απαιτείται να περιέχει τα στοιχεία που προβλέπονται στο άρθρο 251 του Κώδι- κα Διοικητικής Δικονομίας (ν. 2717/1999, ΦΕΚ 97 Α΄), ό- πως εκάστοτε ισχύει.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι ενστάσεις εκδικάζονται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό από το Διοικητικό Εφετείο, στο οποίο υπάγεται η έδρα της οικείας περιφέρειας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η διαβίβαση της ένστασης στο αρμόδιο για την εκδί- κασή της δικαστήριο γίνεται σύμφωνα με τα όσα ορίζο- νται στο άρθρο 252 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας.

Άρθρο 149Περιεχόμενο της ένστασηςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η ένσταση στρέφεται κατά της απόφασης με την ο- ποία ανακηρύσσονται οι επιτυχόντες και οι επιλαχόντες συνδυασμοί και οι υποψήφιοι κάθε συνδυασμού που ε- κλέγονται ως τακτικοί ή αναπληρωματικοί, βάσει του σχετικού πίνακα των αποτελεσμάτων ο οποίος ενσωμα- τώνεται σε αυτή.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Λόγους ένστασης μπορούν να θεμελιώσουν: α) η έλλειψη νόμιμων προσόντων και η συνδρομή κω- λυμάτων σε υποψηφίους που έχουν εκλεγεί, ως τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη, β) η παράβαση νόμου κατά τη διεξαγωγή της εκλογής ή κατά την εξαγωγή του εκλογικού αποτελέσματος ή κα- τά την ανακήρυξη των υποψηφίων συνδυασμών ή κατά την ανακήρυξη των επιτυχόντων και επιλαχόντων συν- δυασμών και των προσώπων που ανήκουν σε αυτούς, γ) η ακυρότητα ή η εσφαλμένη αρίθμηση των ψηφο- δελτίων.

Άρθρο 150Προθεσμία για την άσκηση ένστασηςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η ένσταση ασκείται μέσα σε προθεσμία επτά (7) η- μερών από τη λήξη του χρόνου έκθεσης της πράξης με την οποία ανακηρύσσονται οι επιτυχόντες και οι επιλα- χόντες συνδυασμοί, καθώς και οι υποψήφιοι κάθε συν- δυασμού που εκλέγονται ως τακτικοί ή αναπληρωματι- κοί, σύμφωνα με το άρθρο 146 του παρόντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η προθεσμία της προηγούμενης παραγράφου δεν παρεκτείνεται σε καμία περίπτωση.

Άρθρο 151Διαδικασία εκδίκασης της ένστασηςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Για τα θέματα της προδικασίας, της κύριας διαδικα- σίας, της παρέμβασης, της αντένστασης, της αποδεικτι- κής διαδικασίας, του παρεμπίπτοντος ελέγχου, της από- φασης του δικαστηρίου, καθώς και της γνωστοποίησής της εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 253 έως και 260 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, όπως κάθε φο- ρά ισχύει, ο οποίος και εφαρμόζεται για κάθε σχετικό θέ- μα, που δεν ρυθμίζεται, ειδικώς, από τις διατάξεις του παρόντος. Κάθε άλλη διάταξη που ρυθμίζει τα ίδια θέμα- τα διαφορετικά, καταργείται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ο κατά το άρθρο 258 του Κώδικα Διοικητικής Δικο- νομίας παρεμπίπτων έλεγχος της εγγραφής, μετεγγρα- φής ή διαγραφής εκλογέα στους ή από τους εκλογικούς καταλόγους του οικείου δήμου, χωρεί κατά των πράξεων αυτών μόνο αν αυτές έγιναν κατά τη σύνταξη ή αναθεώ- ρηση των εκλογικών καταλόγων κατά τη διάρκεια του έ- τους, που προηγείται της ημερομηνίας διενέργειας των περιφερειακών εκλογών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Αίτηση αναθεώρησης, τριτανακοπή και αίτηση ερμη- νείας ή διόρθωσης ασκούνται κατά τις διατάξεις του άρ- θρου 261 του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας.

Άρθρο 152Αίτηση αναιρέσεωςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Κατά των αποφάσεων που εκδόθηκαν από τα διοικη- τικά εφετεία χωρεί αίτηση αναιρέσεως ενώπιον του Συμ- βουλίου της Επικρατείας μέσα σε προθεσμία δέκα (10) η- μερών από την παρέλευση του πενθημέρου που ορίζεται στο άρθρο 260 παράγραφος1 του Κώδικα Διοικητικής Δι- κονομίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Όταν ασκείται αίτηση αναιρέσεως δεν χορηγείται αναστολή εκτέλεσης της αναιρεσιβαλλόμενης αποφά- σεως.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας εκδίδε- ται εντός δύο (2) μηνών, το βραδύτερο, από την περιέ- λευση της αιτήσεως αναιρέσεως σε αυτό.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Αν η τελεσίδικη απόφαση, βάσει της οποίας μετα- βλήθηκε με οποιονδήποτε τρόπο η αρχική εγκατάσταση των περιφερειακών αρχών, αναιρεθεί και κριθεί κατ’ ου- σίαν η διαφορά από το αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο, ε- κείνοι που ανακηρύσσονται ως επιτυχόντες μετά την α- πόφαση θεωρούνται ότι εγκαταστάθηκαν αναδρομικά, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 114. Η αναδρομι- κή αυτή εγκατάσταση δεν θίγει το κύρος των πράξεων που εκδόθηκαν ή δημοσιεύτηκαν από τις αρχές των ο- ποίων η εκλογή ακυρώθηκε από το αρμόδιο διοικητικό δι- καστήριο.

Άρθρο 153Επανάληψη της εκλογής σε περίπτωση ακύρωσηςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Αν ακυρωθεί η εκλογή για παράβαση νόμου ή για ο- ποιαδήποτε πλημμέλεια, επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία ανάμεσα στους ίδιους υποψηφίους, που είχαν ανακηρυ- χθεί νόμιμα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ο δήμαρχος εκδίδει χωρίς καθυστέρηση πρόγραμ- μα, με το οποίο καλεί τους δημότες εκλογείς για την ε- πανάληψη της εκλογής για τον υπολειπόμενο χρόνο της περιόδου. Το πρόγραμμα δημοσιεύεται με τοιχοκόλληση δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα που έχει οριστεί για την ψηφοφορία και αναρτάται στην ιστοσελίδα του δήμου και της περιφέρειας.

Άρθρο 154Ορκωμοσία των περιφερειακών αρχώνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Μετά την επικύρωση της εκλογής και ανακήρυξη του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συνδυασμών και πριν από την ημέρα εγκατάστασης και ανάληψης των κα- θηκόντων τους, ο περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρ- χες περιφερειακών ενοτήτων και οι περιφερειακοί σύμ- βουλοι δίνουν τον ακόλουθο όρκο: «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου.»

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η ορκωμοσία γίνεται στο κατάστημα της περιφέρει- ας σε δημόσια συνεδρίαση, που ορίζεται από τον νεοε- κλεγέντα περιφερειάρχη.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Για την ορκωμοσία συντάσσεται πρακτικό, το οποίο υπογράφεται από τον περιφερειάρχη και όλους τους συμβούλους που ορκίστηκαν. Το πρακτικό αυτό συντάσσεται σε δύο αντίτυπα, από τα οποία το ένα αντίτυπο παραμένει στην περιφέρεια και το άλλο αποστέλλεται στον οικείο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Τα προαναφερόμενα πρό- σωπα αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους από την ημέρα της εγκατάστασης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Σε όσες περιπτώσεις η ορκωμοσία δεν πραγματο- ποιήθηκε για λόγους αντικειμενικής αδυναμίας, ο περι- φερειάρχης καλεί τον επιτυχόντα προς ορκωμοσία ε- ντός πέντε (5) ημερών, αφότου του γνωστοποιήθηκε η άρση των λόγων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Αν γίνει δεκτή η ένσταση που ασκήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 149 και ακυρωθεί από το αρμόδιο δικαστή- ριο η απόφαση του άρθρου 146, η διαδικασία των προη- γούμενων παραγράφων επαναλαμβάνεται με πρωτοβου- λία του περιφερειάρχη που εκλέγεται με βάση τη δικα- στική αυτή απόφαση.

Άρθρο 155Αποποίηση εκλογήςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Ο ανακηρυχθείς περιφερειάρχης ή αντιπεριφερειάρ- χης περιφερειακής ενότητας ή περιφερειακός σύμβου- λος που δεν αποποιείται την εκλογή του με γραπτή δή- λωσή του προς τον Γενικό Γραμματέα της οικείας Αποκε- ντρωμένης Διοίκησης έως την παραμονή εγκατάστασής τους θεωρείται ότι την έχει αποδεχθεί.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ο μη προσερχόμενος να δώσει όρκο, εκπίπτει αυτο- δικαίως από το αξίωμά του. Η σχετική διαπιστωτική πρά- ξη εκδίδεται από τον Ελεγκτή Νομιμότητας.

Άρθρο 156Παραίτηση αιρετώνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η παραίτηση περιφερειάρχη υποβάλλεται εγγρά- φως στον Γενικό Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμέ- νης Διοίκησης. Η παραίτηση γίνεται οριστική, αφότου ο Γενικός Γραμματέας της οικείας Αποκεντρωμένης Διοί- κησης την αποδεχθεί, άλλως από την παρέλευση μηνός από την κατάθεσή της στο οικείο πρωτόκολλο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η παραίτηση των αιρετών αντιπεριφερειαρχών υπο- βάλλεται εγγράφως στον οικείο περιφερειάρχη, η οποία γίνεται οριστική, αφότου ο περιφερειάρχης την αποδε- χθεί, άλλως από την παρέλευση μηνός από την κατάθε- σή της στο οικείο πρωτόκολλο. Η πλήρωση της θέσης που κενώνεται διενεργείται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 162 του παρόντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η παραίτηση των περιφερειακών συμβούλων υπο- βάλλεται εγγράφως στον οικείο περιφερειάρχη. Γίνεται οριστική, αφότου ο περιφερειάρχης την αποδεχθεί, άλ- λως από την παρέλευση μηνός από την κατάθεσή της στο οικείο πρωτόκολλο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Σε κάθε άλλη περίπτωση η παραίτηση των αιρετών των περιφερειών από τις θέσεις που κατέχουν, ως εκ της ιδιότητάς τους, υποβάλλεται γραπτώς στα όργανα, τα ο- ποία τα εξέλεξαν ή τα διόρισαν. Γίνεται οριστική αφότου τα όργανα αυτά την αποδεχθούν, άλλως από την παρέ- λευση μηνός από την κατάθεσή της στο πρωτόκολλο της οικείας υπηρεσίας. Η εκλογή ή ο ορισμός αντικαταστατών τους γίνεται για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα της περιόδου, για το οποίο θα ασκούσαν καθήκοντα οι παραιτηθέντες. Εξακολουθούν να ισχύουν διατάξεις που ρυθμίζουν διαφορετικά τον τρόπο υποβολής και αποδοχής παραίτη- σης, καθώς και αντικατάστασης των παραιτουμένων.

Άρθρο 157Αντικατάσταση και αναπλήρωση συμβούλωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Τις θέσεις περιφερειακών συμβούλων που για οποι- ονδήποτε λόγο μένουν κενές, καταλαμβάνουν οι ανα- πληρωματικοί του ίδιου συνδυασμού. Ο περιφερειάρχης καλεί αμέσως τους αναπληρωματι- κούς συμβούλους, με τη σειρά της εκλογής τους. Αυτοί οφείλουν να παρουσιαστούν για ορκωμοσία μέσα σε πέ- ντε (5) μέρες από την επίδοση της πρόσκλησης. Η ορκω- μοσία γίνεται ενώπιον του περιφερειάρχη. Αν δεν πα- ρουσιαστούν μέσα στην προθεσμία αυτή, αποβάλλουν, αυτοδικαίως, την ιδιότητα του αναπληρωματικού.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Αν εξαντληθεί ο αριθμός των αναπληρωματικών του συνδυασμού αυτού, καλούνται να καταλάβουν τις θέ- σεις, που έμειναν κενές, για οποιονδήποτε λόγο, ανα- πληρωματικοί από άλλους συνδυασμούς, με τη σειρά της εκλογικής δύναμης των συνδυασμών και με τη σειρά που έχουν ανακηρυχθεί οι αναπληρωματικοί του κάθε συνδυασμού.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Στην περίπτωση θέσης σε αργία μελών περιφερεια- κών συμβουλίων, εάν ο αριθμός των μελών που απομέ- νουν είναι μικρότερος από τον αριθμό των μελών που α- παιτείται για την απαρτία, ο περιφερειάρχης για το μέχρι λήξης της αργίας χρόνο, καλεί αναπληρωματικούς συμ- βούλους από το συνδυασμό στον οποίο ανήκουν αυτοί που έχουν τεθεί σε αργία, με τη σειρά της εκλογής τους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Αν δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί κανενός συν- δυασμού, που να συμπληρώσουν κενές θέσεις συμβού- λων, ο Γενικός Γραμματέας της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκηρύσσει, σε δύο (2) μήνες το αργότερο, την εκλογή τόσων συμβούλων όσες είναι οι κενές θέσεις και ισάριθμων αναπληρωματικών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Στην αναπληρωματική εκλογή εφαρμόζονται, ανα- λόγως, οι διατάξεις του παρόντος, που αφορούν την υ- ποβολή υποψηφιότητας και την κατάρτιση συνδυασμών. Οι κενές θέσεις κατανέμονται ανάμεσα στους συνδυα- σμούς που συγκέντρωσαν ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) τουλάχιστον του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελ- τίων, αναλόγως με την εκλογική δύναμη του καθενός α- πό αυτούς.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Στο τελευταίο έτος της περιφερειακής περιόδου, ε- κλογή γίνεται μόνο αν οι σύμβουλοι που έχουν απομεί- νει δεν αρκούν για την ύπαρξη απαρτίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Τα περιφερειακά συμβούλια λειτουργούν νόμιμα, έ- στω και με ελλιπή σύνθεση, που δεν μπορεί πάντως να είναι κατώτερη από τον αριθμό των μελών που απαιτεί- ται για την απαρτία, σε όλες τις περιπτώσεις, που μέλη περιφερειακού συμβουλίου αποποιηθούν την εκλογή τους, παραιτηθούν, αποβιώσουν, εκπέσουν ή τεθούν σε αργία ή αν οι έδρες μείνουν κενές για οποιονδήποτε άλ- λο λόγο και μέχρι οι κενές θέσεις να συμπληρωθούν.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Η απαρτία και οι πλειοψηφίες υπολογίζονται με βά- ση τον αριθμό των περιφερειακών συμβούλων, που έ- χουν ορκισθεί και εγκατασταθεί, σύμφωνα με τις διατά- ξεις των άρθρων 154 και 113 του παρόντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Όταν το περιφερειακό συμβούλιο δεν μπορεί να λει- τουργήσει νόμιμα, επειδή υπάρχει έλλειψη μελών του, αναστέλλονται κάθε είδους προθεσμίες, των οποίων η τήρηση εξαρτάται από απόφαση του συμβουλίου, μέχρι να καταστεί δυνατή η νόμιμη λειτουργία του.

Άρθρο 158Εκλογή εξαιτίας διάλυσης συμβουλίωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Αν ένα περιφερειακό συμβούλιο διαλυθεί σύμφωνα με το άρθρο 237, ο Γενικός Γραμματέας της οικείας Απο- κεντρωμένης Διοίκησης προκηρύσσει εκλογές ένα (1) μήνα το αργότερο από τη διάλυση. Κατά την εκλογή αυ- τή εκλέγονται και αναπληρωματικοί.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ο Γενικός Γραμματέας της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναθέτει σε υψηλόβαθμο δημόσιο υπάλληλο τα καθήκοντα του περιφερειάρχη, τα σχετικά με τη διε- ξαγωγή της εκλογής, καθώς και τη διεκπεραίωση των ε- πειγουσών υπηρεσιακών υποθέσεων.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Άρθρο 159Αρμοδιότητες του ΠεριφερειάρχηΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Ο περιφερειάρχης προασπίζει το δημόσιο συμφέ- ρον, κατευθύνει την υλοποίηση του σχεδίου περιφερεια- κής ανάπτυξης και ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας. Ο περιφερειάρχης έχει επίσης τις κατωτέρω αρμοδιό- τητες: α) εκδίδει όλες τις πράξεις μη κανονιστικού χαρακτή- ρα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, β) εκτελεί τις αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλί- ου, της εκτελεστικής επιτροπής και της οικονομικής επι- τροπής, γ) συγκαλεί και προεδρεύει της εκτελεστικής επιτρο- πής και συντονίζει την υλοποίηση των αποφάσεών της, δ) εκπροσωπεί την περιφέρεια δικαστικώς και εξωδί- κως, ε) είναι προϊστάμενος των υπηρεσιών της περιφέρει- ας. Ως προϊστάμενος όλου του προσωπικού της περιφέ- ρειας εκδίδει τις πράξεις που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις για το διορισμό, τις κάθε είδους υπηρεσιακές μεταβολές και την άσκηση του πειθαρχικού ελέγχου, στ) διατάσσει την είσπραξη των εσόδων της περιφέρει- ας και αποφασίζει για τη διάθεση των πιστώσεων του προϋπολογισμού, ι) υπογράφει τις συμβάσεις που συνάπτει η περιφέ- ρεια, ια) συνιστά ομάδες εργασίας και ομάδες διοίκησης έρ- γου από μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, υπαλλή- λους της περιφέρειας, υπάλληλους του δημόσιου τομέα ή ιδιώτες για τη μελέτη και επεξεργασία θεμάτων της περιφέρειας, καθορίζοντας τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας τους. ιβ) συγκροτεί συλλογικά όργανα, εφόσον η συγκρότη- σή τους δεν ανατίθεται από το νόμο σε άλλα όργανα και ιγ) μπορεί να μεταβιβάζει την άσκηση αρμοδιοτήτων του σε μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, καθώς και να παρέχει εξουσιοδότηση υπογραφής με εντολή του σε προϊσταμένους υπηρεσιών της περιφέρειας, με εξαίρε- ση χρηματικά εντάλματα πληρωμών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ο περιφερειάρχης μπορεί, κατ’ εξαίρεση, να αποφα- σίσει για θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της οι- κονομικής επιτροπής όταν δημιουργείται άμεσος κίνδυ- νος βλάβης των συμφερόντων της περιφέρειας από την αναβολή λήψης απόφασης. Στην περίπτωση αυτή ο περι- φερειάρχης οφείλει να υποβάλει προς έγκριση τη σχετι- κή απόφασή του κατά την επόμενη συνεδρίαση της οικο- νομικής επιτροπής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Σε περίπτωση όπου τα ιδιωτικά συμφέροντα του πε- ριφερειάρχη ή συγγενή του έως το δεύτερο βαθμό εξ αί- ματος ή εξ αγχιστείας συγκρούονται με τα συμφέροντα της περιφέρειας, ο περιφερειάρχης υποχρεούται να απέ- χει και τα αντίστοιχα καθήκοντα ασκεί αντιπεριφερειάρ- χης που ορίζεται από το περιφερειακό συμβούλιο. Η μη τήρηση της υποχρέωσης αυτής συνιστά σοβαρή πειθαρ- χική παράβαση καθήκοντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Ο περιφερειάρχης προσέρχεται μια φορά κατ’ έτος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σύμ- φωνα με τον Κανονισμό αυτής, όπου παρουσιάζει τον ε- τήσιο απολογισμό πεπραγμένων του περιφερειάρχη και της εκτελεστικής επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 185, συνοδευόμενο με τα πρακτικά της συνεδρίασης του πε- ριφερειακού συμβουλίου, την ετήσια έκθεση του περιφε- ρειακού συμπαραστάτη, καθώς και την ετήσια έκθεση του οικείου ελεγκτή νομιμότητας για την περιφέρειά του. Ο ανωτέρω ετήσιος απολογισμός κοινοποιείται και στον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρο- νικής Διακυβέρνησης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Ο περιφερειάρχης παρουσιάζει τον προϋπολογισμό της περιφέρειας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σύμφωνα με τα οριζόμενα σε σχετικές διατάξεις του Κα- νονισμού της.

Άρθρο 160ΑντιπεριφερειάρχεςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Τον περιφερειάρχη επικουρούν οι αντιπεριφερειάρ- χες που εκλέγονται άμεσα καθώς και τρεις (3) επιπλέον αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι ορίζονται με απόφαση του περιφερειάρχη που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Με όμοια απόφαση ο περιφερειάρχης αναθέτει σε όλους τους αντιπεριφερειάρχες την άσκηση τομέων αρ- μοδιοτήτων της περιφέρειας και μπορεί, επίσης, να τους μεταβιβάζει την άσκηση συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων του. Στις νησιωτικές περιφέρειες του άρθρου 205 παράγρα- φος 1 και για την αντιμετώπιση ειδικών προβλημάτων σε ορισμένα νησιά, ο περιφερειάρχης μπορεί να αναθέτει την άσκηση συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων στους αντιπε- ριφερειάρχες που ορίζονται από αυτόν.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι άμεσα εκλεγόμενοι αντιπεριφερειάρχες έχουν και τις ακόλουθες αρμοδιότητες: α) συντονίζουν και εποπτεύουν τις υπηρεσίες της πε- ριφέρειας που λειτουργούν στα όρια της περιφερειακής ενότητας, β) εκτελούν τις αποφάσεις του περιφερειάρχη, του πε- ριφερειακού συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής, που αφορούν την περιφερειακή ενότητα όπου είναι κατά τόπο αρμόδιοι, γ) ασκούν όλες τις αρμοδιότητες που τους μεταβιβά- ζει ο περιφερειάρχης, δ) διατυπώνουν εισήγηση προς το περιφερειακό συμ- βούλιο για το σχεδιασμό μέτρων πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας, ε) έχουν την ευθύνη της διάθεσης και του συντονι- σμού δράσης του απαραίτητου δυναμικού και μέσων για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατά- σταση των φυσικών και άλλων καταστροφών στην περι- φερειακή ενότητά τους, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις που τους παρέχει ο περιφερειάρχης, στ) προεδρεύουν του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτι- κής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η θητεία των αντιπεριφερειαρχών που ορίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 είναι ίση με το ήμισυ της θητείας των περιφερειακών αρχών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος αντιπεριφε- ρειάρχη οι αρμοδιότητές του ασκούνται από τον περιφε- ρειάρχη ή άλλον αντιπεριφερειάρχη που ορίζει ο περιφε- ρειάρχης με την πράξη της παραγράφου 2.

Άρθρο 161Αναπλήρωση και αντικατάσταση Περιφερειάρχη ή αιρετού ΑντιπεριφερειάρχηΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Τον περιφερειάρχη όταν απουσιάζει ή κωλύεται ή έ- χει τεθεί σε αργία ή για οποιονδήποτε λόγο η θέση είναι κενή, στα καθήκοντά του τον αναπληρώνει ένας από τους αντιπεριφερειάρχες με τη σειρά αναπλήρωσης που αυτός έχει ορίσει.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Αν ο περιφερειάρχης παραιτηθεί, εκπέσει, αποβιώ- σει ή ακυρωθεί η εκλογή του, τα καθήκοντά του ασκεί, ώ- σπου να εκλεγεί νέος περιφερειάρχης, ένας από τους α- ντιπεριφερειάρχες με τη σειρά αναπλήρωσης, που αυτός έχει ορίσει.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Αν δεν έχει οριστεί αντιπεριφερειάρχης, η αναπλή- ρωση του περιφερειάρχη γίνεται από τον περιφερειακό σύμβουλο του επιτυχόντος συνδυασμού, που έχει εκλε- γεί με τις περισσότερες ψήφους στην πολυπληθέστερη περιφερειακή ενότητα και, σε περίπτωση ισοψηφίας, διε- νεργείται κλήρωση.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Αν ο αιρετός αντιπεριφερειάρχης παραιτηθεί, εκπέ- σει, αποβιώσει ή ακυρωθεί η εκλογή του, τη θέση του κα- ταλαμβάνει περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας που έχει εκλεγεί στην ίδια περιφερειακή ενότητα. Η ε- κλογή του διενεργείται με ανάλογη εφαρμογή της διαδι- κασίας του επόμενου άρθρου.

Άρθρο 162Εκλογή νέου ΠεριφερειάρχηΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Στις περιπτώσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 161, μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών αφότου κενώθηκε η θέση, οι σύμβουλοι του επιτυχόντος συν- δυασμού συνέρχονται σε ειδική συνεδρίαση, ύστερα α- πό πρόσκληση του συμβούλου του συνδυασμού αυτού, που έχει εκλεγεί με τους περισσότερες σταυρούς προτί- μησης στην πολυπληθέστερη περιφερειακή ενότητα και, σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος, κατά σειρά, στην απόφαση του δικαστηρίου και εκλέγουν, με μυστική ψηφοφορία και με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των συμβούλων του συνδυασμού, έναν από αυτούς, ως περιφερειάρχη. Στη συνεδρίαση προεδρεύει εκείνος που συγκάλεσε το συμβούλιο. Η πρόσκληση επιδίδεται με οποιοδήποτε δημόσιο όργανο ή όργανο της περιφέρειας, ακόμη και την παραμονή της συνεδρίασης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Αν ύστερα από δύο διαδοχικές ψηφοφορίες κανείς δε συγκεντρώνει την πλειοψηφία που απαιτεί η παρά- γραφος 1, γίνεται τρίτη ψηφοφορία, κατά την οποία ε- κλέγεται όποιος συγκεντρώνει τη σχετική πλειοψηφία. Όλες οι ψηφοφορίες γίνονται στην ίδια συνεδρίαση. Αν στην τρίτη ψηφοφορία δύο ή περισσότεροι έλαβαν ίσο α- ριθμό ψήφων, γίνεται κλήρωση ανάμεσά τους. Για την ε- κλογή αυτή γίνεται λεπτομερής μνεία στα πρακτικά.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Αν δεν επιτευχθεί εκλογή για οποιονδήποτε λόγο ή αν η συνεδρίαση ματαιωθεί, η διαδικασία επαναλαμβάνε- ται την επόμενη Κυριακή και εφαρμόζονται όσα ορίζο- νται στις παραγράφους 1 και 2.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Αν και στη συνεδρίαση αυτή δεν επιτευχθεί εκλογή ή η συνεδρίαση ματαιωθεί, επειδή δεν υπήρξε απαρτία, θεωρείται ότι εκλέγεται απευθείας ο σύμβουλος του επι- τυχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τους περισ- σότερους σταυρούς προτίμησης και, σε περίπτωση ισο- ψηφίας, εκείνος που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η απόφαση για την εκλογή του περιφερειάρχη υπο- βάλλεται μέσα σε προθεσμία δύο (2) ημερών στον οικείο Ελεγκτή Νομιμότητας, ο οποίος αυτεπαγγέλτως ή ύστε- ρα από προσφυγή δημότη της περιοχής της περιφέρειας ελέγχει τη νομιμότητά της και εκδίδει απόφαση μέσα σε πέντε (5) ημέρες το αργότερο, αφότου την έλαβε. Αν ο Ελεγκτής Νομιμότητας ακυρώσει την εκλογή του περι- φερειάρχη, οι σύμβουλοι συνέρχονται πάλι για να εκλέ- ξουν περιφερειάρχη την πρώτη Κυριακή μετά πάροδο τριών (3) ημερών από την περιέλευση της ακυρωτικής α- πόφασης στην περιφέρεια και τηρείται η προβλεπόμενη κατά τα ανωτέρω διαδικασία.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Αν αυτός που έχει εκλεγεί περιφερειάρχης αποποι- ηθεί την εκλογή του, αποβιώσει ή ακυρωθεί η εκλογή του ή η θέση του μείνει κενή για οποιονδήποτε λόγο, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την εγκατάσταση των αρ- χών της περιφέρειας, τα καθήκοντά του εκτελεί, μέχρι να εκλεγεί νέος περιφερειάρχης, σύμφωνα με τις διατά- ξεις των παραγράφων 1 έως 4, ο αιρετός αντιπεριφερει- άρχης της περιφερειακής ενότητας της έδρας της περι- φέρειας. Η προθεσμία της παραγράφου 1 για την εκλογή νέου περιφερειάρχη αρχίζει από την ημερομηνία εγκα- τάστασης των αρχών της περιφέρειας. Σε όλες τις περι- πτώσεις της παρούσας ο Ελεγκτής Νομιμότητας εκδίδει διαπιστωτική πράξη.

Άρθρο 163Αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου

Το περιφερειακό συμβούλιο ασκεί όλες τις αρμοδιότη- τες που ανήκουν στην περιφέρεια, εκτός από εκείνες που έχουν ανατεθεί με ρητή διάταξη σε άλλο όργανο της περιφέρειας ή έχουν μεταβιβαστεί από το ίδιο το συμβούλιο σε επιτροπή του. To περιφερειακό συμβούλιο είναι αρμόδιο ιδίως για: α) την έγκριση και παρακολούθηση του επιχειρησιακού προγράμματος της περιφέρειας, β) την έγκριση και παρακολούθηση αναπτυξιακών προ- γραμμάτων κατά την κείμενη νομοθεσία, γ) την έγκριση του προϋπολογισμού και του απολογι- σμού της περιφέρειας, δ) την επιβολή τελών, εισφορών και δικαιωμάτων, ε) την απαλλοτρίωση ακινήτων, στ) την εκποίηση, ανταλλαγή και δωρεά ακινήτων, κα- θώς και τη σύσταση εμπράγματων δικαιωμάτων, ζ) την αγορά, παραχώρηση χρήσης, μίσθωση και εκμί- σθωση κινητών και ακινήτων, η) τη σύναψη δανείων, θ) την έγκριση του κανονισμού των εργασιών του, του κανονισμού των εργασιών της οικονομικής επιτροπής και των επιτροπών του άρθρου 164, καθώς και του οργα- νισμού των υπηρεσιών της περιφέρειας, ι) την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων προσω- πικού της περιφέρειας, ια) το πρόγραμμα των εκτελεστέων έργων και προμη- θειών, ιβ) τη σύσταση επιτροπών στις οποίες μεταβιβάζει αρ- μοδιότητές του κατά τις διατάξεις του επόμενου άρ- θρου.

Άρθρο 164Επιτροπές Περιφερειακού ΣυμβουλίουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου μπορεί να συστήνονται μέχρι δύο (2) επιτροπές, στις οποίες το συμβούλιο μεταβιβάζει αρμοδιότητές του για συγκεκρι- μένους τομείς περιφερειακής πολιτικής που ορίζονται α- πό αυτό ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερό- τητες της οικείας περιφέρειας. Μέλη των επιτροπών αυ- τών ορίζονται περιφερειακοί σύμβουλοι ανάλογα της δύ- ναμης των περιφερειακών παρατάξεων. Δεν αποτελεί α- συμβίβαστο η ταυτόχρονη συμμετοχή των περιφερεια- κών συμβούλων στην οικονομική επιτροπή και στις επι- τροπές του άρθρου αυτού. Ο αριθμός των μελών της κά- θε επιτροπής καθορίζεται με απόφαση του περιφερεια- κού συμβουλίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Πρόεδρος της κάθε επιτροπής είναι ο αρμόδιος σχε- τικά με το αντικείμενο της επιτροπής αντιπεριφερειάρ- χης. Αντιπρόεδρος εκλέγεται στην πρώτη συνεδρίαση έ- να από τα μέλη της επιτροπής που προέρχεται από τη μειοψηφία.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Το περιφερειακό συμβούλιο μπορεί, για θέματα ιδι- αίτερα σοβαρά, με ειδική αιτιολογία, και με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του, να αποφασίζει ότι θα ασκήσει το ίδιο αρμοδιότητες που είχε μεταβιβά- σει στις περιφερειακές επιτροπές. Οι επιτροπές, με από- φαση, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών τους, μπορούν να παραπέμπουν συ- γκεκριμένο θέμα της αρμοδιότητάς τους στο περιφερει- ακό συμβούλιο για τη λήψη απόφασης, εφόσον κρίνουν ότι αυτό επιβάλλεται από την ιδιαίτερη σοβαρότητά του.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Για τη σύσταση των επιτροπών του περιφερειακού συμβουλίου, τη σύγκληση, την απαρτία, την πλειοψηφία, τη λήψη απόφασης και κάθε άλλο σχετικό θέμα ισχύουν αναλογικά οι διατάξεις για την οικονομική επιτροπή.

Άρθρο 165Συγκρότηση - Εκλογή προεδρείου του Περιφερειακού ΣυμβουλίουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, της έναρξης της περιφερειακής περιόδου και την πρώτη Κυριακή του μηνός Μαρτίου του τρίτου έτους αυτής, το περιφερειακό συμβούλιο συνέρχεται για την εκλογή του προεδρείου του. Κατά το πρώτο έτος συνέρχεται ύστερα από πρό- σκληση του συμβούλου του επιτυχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και, σε πε- ρίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώ- τος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου, ενώ κα- τά το τρίτο έτος με πρόσκληση του προέδρου του. Αν για οποιονδήποτε λόγο το συμβούλιο δεν προσκληθεί σε συνεδρίαση, τότε συνέρχεται αυτεπαγγέλτως στις 11 το πρωί της ημέρας αυτής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Στην ανωτέρω συνεδρίαση προεδρεύει ο σύμβου- λος που συγκάλεσε το συμβούλιο και, αν αυτός απου- σιάζει, ένας σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού, κατά τη σειρά της επιτυχίας που προκύπτει από την απόφαση του δικαστηρίου. Καθήκοντα ειδικού γραμματέα, κατά μεν τη συνεδρίαση του πρώτου χρόνου της περιφερεια- κής περιόδου ασκεί ο νεότερος περιφερειακός σύμβου- λος κατά δε τη συνεδρίαση του τρίτου έτους ο γραμμα- τέας του περιφερειακού συμβουλίου. Το συμβούλιο ε- κλέγει ανάμεσα στα μέλη του, χωριστά και με μυστική ψηφοφορία, τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα του. Ο πρόεδρος προέρχεται από την πλειο- ψηφία, ενώ ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Σε περίπτωση που η μειο- ψηφία δεν υποδείξει υποψήφιο αντιπρόεδρο ή γραμμα- τέα ή ο υποδειχθείς δεν αποδεχθεί την υποψηφιότητα, η εκλογή του γίνεται από τους συμβούλους της πλειοψη- φίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Για την εκλογή του προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου τηρείται η ακόλουθη διαδικασία: Κατά τη συνεδρίαση που έχει οριστεί για την εκλογή του προεδρείου, ο πλειοψηφήσας συνδυασμός εκλέγει μεταξύ των μελών του τον υποψήφιο για το αξίωμα του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου. Υποψήφιος για το αξίωμα αυτό εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του πλειο- ψηφήσαντος συνδυασμού. Εάν κανείς από τους ενδια- φερομένους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψη- φία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται. Εάν και κατά τη δεύτερη αυτή ψηφοφορία δεν συγκεντρωθεί η απόλυ- τη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του πλειοψηφή- σαντος συνδυασμού ή υπάρξει ισοψηφία, τότε διενερ- γείται και τρίτη ψηφοφορία μεταξύ των δύο επικρατέ- στερων υποψηφίων. Κατά την τρίτη ψηφοφορία εκλέγε- ται όποιος συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία των πα- ρόντων. Σε περίπτωση ισοψηφίας διενεργείται κλήρωση από τον προεδρεύοντα σύμβουλο. Στην ίδια συνεδρίαση γίνεται η εκλογή για την ανάδει- ξη του υποψηφίου για το αξίωμα του αντιπροέδρου και του γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου. Οι υπο- ψήφιοι για τα αξιώματα αυτά αναδεικνύονται από το σύ- νολο των συμβούλων των παρατάξεων της μειοψηφίας κατά τον ίδιο τρόπο και με την ίδια διαδικασία που ακο- λουθείται για την ανάδειξη του προέδρου. Μετά την εκλογή των υποψηφίων για τα αξιώματα του προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου διενεργείται η εκλογή, από το σύνολο των συμβούλων, για την ανά- δειξη του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμμα- τέα του οργάνου. Για να εκλεγεί ο προταθείς πρέπει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του περιφερειακού συμβουλίου. Εάν κατά την πρώτη ψηφοφορία δεν συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία του προηγούμενου εδαφίου, διενεργείται δεύτερη ψηφοφορία. Εάν και κατά τη δεύτερη ψηφοφο- ρία δεν συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία του συνό- λου των μελών, τότε διενεργείται και τρίτη ψηφοφορία κατά την οποία αρκεί η ύπαρξη πλειοψηφίας των παρό- ντων μελών του περιφερειακού συμβουλίου. Αν στην τρίτη ψηφοφορία δύο ή περισσότεροι λάβουν ίσο αριθμό ψήφων, ο σύμβουλος που προεδρεύει διενερ- γεί μεταξύ αυτών κλήρωση.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Αν δεν επιτευχθεί εκλογή, για οποιονδήποτε λόγο ή η συνεδρίαση ματαιωθεί, επειδή δεν σχηματίσθηκε α- παρτία, η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυ- ριακή και εφαρμόζονται, αναλόγως, οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου. Αν και στη δεύτερη συνε- δρίαση δεν επιτευχθεί εκλογή ή η συνεδρίαση ματαιω- θεί, επειδή δεν σχηματίστηκε απαρτία, θεωρείται ότι ε- κλέγονται πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γραμματέας, α- νάλογα με την περίπτωση: α) αν πρόκειται για την πρώτη διετία της περιφερεια- κής περιόδου, οι σύμβουλοι του επιτυχόντος συνδυα- σμού που έλαβαν κατά σειρά τους περισσότερους σταυ- ρούς προτίμησης, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που τους ανακήρυξε και β) αν πρόκειται για τη δεύτερη διετία, εκείνοι που εί- χαν τα αξιώματα αυτά την προηγούμενη διετία.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Τα πρακτικά της εκλογής αποστέλλονται, μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών, στον Ελεγκτή Νομιμότητας ο οποίος αυτεπαγγέλτως ή ύστερα από προσφυγή ενός δημότη της περιοχής της περιφέρειας κρίνει μέσα σε πέ- ντε (5) ημέρες από την ημέρα παραλαβής των πρακτι- κών, αν είναι νόμιμη η εκλογή. Αν ακυρωθεί η εκλογή, επαναλαμβάνεται τη μεθεπό- μενη Κυριακή μετά την περιέλευση της ακυρωτικής απο- φάσεως στην περιφέρεια.

Άρθρο 166ΠαραίτησηΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η παραίτηση από το αξίωμα του προέδρου, του αντι- προέδρου και του γραμματέα του περιφερειακού συμ- βουλίου υποβάλλεται στο συμβούλιο και οριστικοποιεί- ται, αφότου πληρωθεί η αντίστοιχη θέση. Ο παραιτούμε- νος παραμένει σύμβουλος και δεν μπορεί να επανεκλε- γεί στο ίδιο αξίωμα μέσα στην ίδια διετία.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Για την εκλογή νέου προέδρου ή αντιπροέδρου ή γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου εφαρμόζεται η διαδικασία του προηγούμενου άρθρου.

Άρθρο 167Σύγκληση Περιφερειακού ΣυμβουλίουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το περιφερειακό συμβούλιο συνεδριάζει υποχρεωτι- κά, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του, σε τακτι- κή συνεδρίαση τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Οι συνε- δριάσεις του συμβουλίου γίνονται πάντοτε στο κατάστη- μα της έδρας της περιφέρειας και είναι δημόσιες. Το συμβούλιο μπορεί να συνεδριάσει σε άλλον τόπο μετά α- πό απόφαση του συμβουλίου. Το συμβούλιο, με αιτιολο- γημένη απόφαση που λαμβάνεται με πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων (4/5) του συνολικού αριθμού των με- λών και απαγγέλλεται σε δημόσια συνεδρίαση, μπορεί να συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών. Στις νησιωτι- κές περιφέρειες σε εξαιρετικές και επείγουσες περιπτώ- σεις το συμβούλιο μπορεί να συνεδριάζει μέσω τηλεδιά- σκεψης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ο πρόεδρος καλεί το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και συνοδεύεται από γραπτή ει- σήγηση επί των θεμάτων που θα συζητηθούν. Η πρό- σκληση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της περιφέρειας και αποστέλλεται ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά μαζί με τις εισηγήσεις στους συμβούλους πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα που ορίζεται για τη συνεδρίαση. Ο περιφερειακός σύμβουλος οφείλει αμέ- σως μετά την εγκατάστασή του να δηλώσει στον πρόε- δρο τη διεύθυνση κατοικίας του και τα στοιχεία επικοι- νωνίας ή να ορίσει με την ίδια δήλωση αντίκλητο στην έ- δρα της περιφέρειας, στον οποίο θα επιδίδονται οι προ- σκλήσεις για τις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμ- βουλίου, καθώς και να ορίσει με την ίδια δήλωση οποιο- δήποτε, κατά την επιλογή του, πρόσφορο μέσο για τη γνωστοποίηση. Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις η πρό- σκληση αυτή μπορεί να επιδοθεί την ημέρα της συνε- δρίασης. Στην πρόσκληση πρέπει να αναφέρεται για ποιο λόγο η συνεδρίαση είναι κατεπείγουσα. Πριν από τη συζήτηση το συμβούλιο αποφαίνεται για το κατεπείγον των θεμάτων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Ο πρόεδρος καλεί επίσης το συμβούλιο, όποτε το ζητήσει ο περιφερειάρχης, η οικονομική επιτροπή ή το ένα τρίτο (1/3 ) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου με γραπτή αίτηση, στην οποία α- ναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Στην περί- πτωση αυτή τα θέματα αυτά προηγούνται, έναντι των λοιπών θεμάτων, στη συζήτηση κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Αν κατά τον υπολογισμό του ενός τρίτου (1/3) προκύπτει δεκαδικός αριθμός, τότε ο αριθμός αυτός στρογγυλοποιείται στην αμέσως μεγα- λύτερη μονάδα, εφόσον πρόκειται για υποδιαίρεση με- γαλύτερη ή ίση του ημίσεως (0,5). Οι συνεδριάσεις που συγκαλούνται στη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη περίπτωση του πρώτου εδαφίου της παραγράφου αυτής δεν μπορεί να είναι περισσότερες από μία, αντίστοιχα, το μήνα. Αν το συμβούλιο δεν συγκληθεί το αργότερο μέχρι την έκτη ημέρα από την υποβολή της αίτησης, συνέρχεται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2, ύστερα α- πό πρόσκληση εκείνων που υπέβαλαν την αίτηση και α- ποφασίζει για τα θέματα για τα οποία είχε ζητηθεί η σύ- γκλησή του. Αν ο πρόεδρος παραλείψει αδικαιολόγητα δύο συνεχείς φορές να καλέσει το συμβούλιο, μπορεί με απόφαση του οικείου Ελεγκτή Νομιμότητας, να τεθεί σε αργία και σε περίπτωση υποτροπής να κηρυχθεί έκπτω- τος από το αξίωμα, σύμφωνα με την πειθαρχική διαδικα- σία του άρθρου 234.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Στις συνεδριάσεις του συμβουλίου καλείται ο περι- φερειάρχης και οι άμεσα εκλεγμένοι αντιπεριφερειάρ- χες, διαφορετικά η συνεδρίαση είναι άκυρη. Ο περιφε- ρειάρχης και οι άμεσοι εκλεγμένοι αντιπεριφερειάρχες μετέχουν στις συζητήσεις του συμβουλίου χωρίς ψήφο. Ο περιφερειάρχης έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις από- ψεις του κατά προτεραιότητα. Στις συνεδριάσεις του πε- ριφερειακού συμβουλίου μπορούν να λάβουν το λόγο, ε- κτός του περιφερειάρχη, οι αντιπεριφερειάρχες, οι επι- κεφαλής των παρατάξεων και οι ειδικοί αγορητές ανά θέμα, οι οποίοι ορίζονται από τις παρατάξεις με σχετική γραπτή δήλωσή τους στο προεδρείο πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να εγγραφούν ως ομιλητές και οι περιφερειακοί σύμβουλοι που επιθυ- μούν να τοποθετηθούν ανά θέμα. Με τον κανονισμό λει- τουργίας του περιφερειακού συμβουλίου επιβάλλονται χρονικοί περιορισμοί για τις αγορεύσεις και τις συζητή- σεις στο περιφερειακό συμβούλιο, για τον περιφερειάρ- χη, τους αντιπεριφερειάρχες, τους επικεφαλής των πα- ρατάξεων, τους ειδικούς αγορητές και τους περιφερεια- κούς συμβούλους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέ- ντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μετά από πρόταση της Ένωσης Περιφερειών, μπορεί να εκδίδεται πρότυπος κανονισμός λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου, ο οποίος δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Εάν δεν έχει θεσπισθεί κανονισμός λει- τουργίας από το περιφερειακό συμβούλιο, ισχύει ο πρό- τυπος κανονισμός.

Άρθρο 168Λειτουργία Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφερειακές παρατάξειςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου καταρ- τίζει την ημερήσια διάταξη, στην οποία αναγράφει υπο- χρεωτικά και όλα τα θέματα που προτείνει ο περιφερει- άρχης και η οικονομική επιτροπή. Θέματα που είναι κατε- πείγοντα συζητούνται πριν από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, μόνο αν αποφασίσει το περιφερειακό συμβού- λιο με απόλυτη πλειοψηφία. Τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου που α- πουσιάζει ή κωλύεται αναπληρώνει ο αντιπρόεδρος. Αν απουσιάζει ή κωλύεται και ο αντιπρόεδρος, καθήκοντα προέδρου ασκεί όποιος από τους παρόντες συμβούλους του επιτυχόντος συνδυασμού έχει εκλεγεί με τις περισ- σότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφίας, όποιος είναι γραμμένος πρώτος στην απόφαση του δικαστηρί- ου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου μπορεί να ζητεί στοιχεία από τις υπηρεσίες της περιφέρειας και να καλεί στις συνεδριάσεις οποιονδήποτε για τη διατύ- πωση απόψεων ή παροχή στοιχείων και πληροφοριών για τις υποθέσεις της περιφέρειας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Ο πρόεδρος του συμβουλίου διευθύνει τη συζήτηση, λαμβάνει κάθε κατάλληλο μέτρο για την ομαλή διεξαγω- γή της συνεδρίασης και μπορεί να διατάξει την αποβολή από την αίθουσα κάθε προσώπου από το ακροατήριο, που διαταράσσει τη συνεδρίαση.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Για τη γραμματειακή υποστήριξη των συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου ορίζονται υπάλληλοι της περιφέρειας με απόφαση του περιφερειάρχη. Στους υ- παλλήλους αυτούς παρέχεται, για κάθε συνεδρίαση στην οποία λαμβάνουν μέρος, αποζημίωση ίση με τα δύο τρίτα (2/3) της αποζημίωσης που λαμβάνουν τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου ανήκουν σε περιφερειακές παρατάξεις ανάλογα με το συνδυασμό με τον οποίο έχουν εκλεγεί, ανεξαρτήτως αριθμού εκλεγέ- ντων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης είναι ο σύμβουλος που ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης και στην περίπτωση θανάτου, παραίτησης ή αδυναμίας του, ο σύμβουλος που εκλέγεται από την πλειοψηφία των πε- ριφερειακών συμβούλων, που ανήκουν στην παράταξη.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Κατά προτεραιότητα και πάντα μετά τον περιφερει- άρχη οι επικεφαλής των παρατάξεων εκφράζουν τις α- πόψεις τους σύμφωνα με τη σειρά εκλογής τους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Μέλος του περιφερειακού συμβουλίου μπορεί με γραπτή δήλωσή του προς το προεδρείο να ανεξαρτητο- ποιηθεί από τη περιφερειακή παράταξη, με την οποία έ- χει εκλεγεί.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Εάν η περιφερειακή παράταξη έχει τουλάχιστον τρία (3) μέλη, με αιτιολογημένη απόφαση και με πλειο- ψηφία των δύο τρίτων (2/3) αυτών, είναι δυνατόν να δια- γραφεί σύμβουλος, ο οποίος είναι μέλος της. Το μέλος του περιφερειακού συμβουλίου που ανεξαρ- τητοποιήθηκε ή διαγράφηκε από την παράταξή του δεν μπορεί να ενταχθεί σε άλλη παράταξη και δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μέλος του προεδρείου, της οικο- νομικής επιτροπής ή των επιτροπών του περιφερειακού συμβουλίου όπου έχει εκλεγεί ως μέλος της παράταξης από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε, κα- θώς και να ορισθεί ή να παραμείνει αντιπεριφερειάρχης, κατά τη διάρκεια της θητείας του. Είναι δυνατή, όμως, η επανένταξη στην παράταξη από την οποία ανεξαρτητο- ποιήθηκε ή διαγράφηκε, εφόσον τούτο γίνει δεκτό από τα δύο τρίτα (2/3) των μελών, προκειμένου για παρατά- ξεις που έχουν τουλάχιστον τρία (3) μέλη και από όλα τα μέλη, προκειμένου για παρατάξεις με λιγότερα από τρία (3) μέλη.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 10

Για την αποδοτικότερη λειτουργία των περιφερεια- κών παρατάξεων η περιφερειακή αρχή τους παραχωρεί κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο και γραμματειακή υπο- στήριξη.

Άρθρο 169Απαρτία και λήψη αποφάσεωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το συμβούλιο έχει απαρτία εφόσον τα παρόντα μέ- λη είναι περισσότερα από τα απόντα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Το συμβούλιο αποφασίζει με την απόλυτη πλειοψη- φία των παρόντων, αν δεν υπάρχει άλλη διάταξη που να ορίζει διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρξει ισο- ψηφία, υπερισχύει η ψήφος του προέδρου, εκτός αν η ψηφοφορία είναι μυστική, οπότε αυτή επαναλαμβάνεται για μια ακόμη φορά, η τυχόν δε νέα ισοψηφία ισοδυνα- μεί με απόρριψη. Αν μέλος του συμβουλίου αρνηθεί ψή- φο ή δώσει λευκή ψήφο, λογίζεται ως παρόν κατά τη συ- νεδρίαση και τόσο η άρνηση όσο και η λευκή ψήφος λο- γίζονται ως αρνητικές ψήφοι.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Τα μέλη του συμβουλίου που ήταν παρόντα κατά την έναρξη της συνεδρίασης και με την παρουσία τους υπήρξε απαρτία και αν ακόμα αποχωρήσουν μεταγενέ- στερα λογίζονται ως παρόντα μέχρι το τέλος της συνε- δρίασης, ως προς την ύπαρξη απαρτίας. Η απαρτία αυτή θεωρείται ότι συντρέχει για όλα τα θέματα που περιλαμ- βάνονται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης. Στην περίπτωση αυτή, για τη λήψη απόφασης για κάθε συγκε- κριμένο θέμα η απαιτούμενη πλειοψηφία δεν υπολογίζε- ται επί των πραγματικά παρόντων μελών κατά την ψηφο- φορία, αλλά με βάση τον αριθμό των μελών που απαι- τούνται για την απαρτία.

Άρθρο 170Πρακτικά συνεδριάσεωςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τη- ρούνται πρακτικά με ευθύνη του γραμματέα του περιφε- ρειακού συμβουλίου. Τα πρακτικά καταρτίζονται με τη βοήθεια μαγνητοφωνικής ή μαγνητοσκοπικής συσκευής ή με κάθε άλλο πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο. Ο αρμό- διος περιφερειακός υπάλληλος κρατεί παράλληλα και πρόχειρα συνοπτικά πρακτικά.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Τα απομαγνητοφωνημένα ή απομαγνητοσκοπημένα κείμενα αποτυπώνονται γραπτά και τα σχετικά φύλλα α- ριθμεί και μονογράφει ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου. Στο τέλος του έτους, τα πρακτικά αυτά βι- βλιοδετούνται, με ευθύνη του προέδρου και του γραμμα- τέα του περιφερειακού συμβουλίου. Αν σε κάποια συνε- δρίαση δεν είναι δυνατή η χρήση μαγνητοφωνικής ή μα- γνητοσκοπικής συσκευής, τηρούνται πρόχειρα πρακτικά, τα οποία αντιγράφονται και φέρουν τη μονογραφή του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου. Τα φύλλα αυ- τά παίρνουν αρίθμηση που αποτελεί συνέχεια της αριθ- μήσεως των απομαγνητοφωνημένων ή απομαγνητοσκο- πημένων κειμένων και βιβλιοδετούνται μαζί με τα κείμε- να αυτά. Η μη τήρηση των πρακτικών, σύμφωνα με τα ανωτέρω, συνιστά πειθαρχικό αδίκημα για τον πρόεδρο και τον γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Τα πρακτικά, τα οποία ορίζουν οι προηγούμενες πα- ράγραφοι, υπογράφονται από τα μέλη του προεδρείου και τον γραμματέα και επικυρώνονται στην επόμενη συ- νεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Τα πρακτικά κάθε συνεδρίασης παίρνουν ιδιαίτερο αύξοντα αριθμό, με διακεκριμένη αρίθμηση κατ’ έτος. Πρακτικό συντάσσεται και όταν η συνεδρίαση ματαιώνε- ται για οποιονδήποτε λόγο. Κάθε απόφαση του συμβου- λίου παίρνει ιδιαίτερο αριθμό και στην αρχή κάθε χρόνου γίνεται νέα αρίθμηση.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Οποιοσδήποτε περιφερειακός σύμβουλος το ζητή- σει μπορεί να λάβει αντίγραφα των πρακτικών ή να λάβει πλήρη γνώση αυτών ή ηλεκτρονικό αντίγραφο στην πε- ρίπτωση που είναι δυσχερής η έκδοση αντιγράφων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Τρεις (3) ημέρες μετά τη συνεδρίαση του περιφερει- ακού συμβουλίου, με ευθύνη του γραμματέα, δημοσιεύ- εται πίνακας στον οποίο σημειώνονται τα θέματα που συζητήθηκαν, ο αριθμός των αποφάσεων και το περιε- χόμενό τους. Ο πίνακας αυτός αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα της περιφέρειας, παράλληλα με άλλες δια- τάξεις που προβλέπουν τυχόν ειδικό τρόπο για τη δημο- σίευση των αποφάσεων του περιφερειακού συμβουλίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Όποιος έχει ειδικό έννομο συμφέρον μπορεί να ζη- τήσει, εγγράφως, κυρωμένα αντίγραφα συγκεκριμένων πρακτικών και αποφάσεων ή να λάβει πλήρη γνώση αυ- τών στην περίπτωση που είναι δυσχερής η έκδοση αντι- γράφων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Η μη δημοσίευση των αποφάσεων στην ιστοσελίδα συνιστά λόγο ακυρότητας της απόφασης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Οι ρυθμίσεις του άρθρου 71 του παρόντος νόμου για ΦΕΚ 1857 το κατάστημα, τα βιβλία, τα αρχεία και την ιστοσελίδα ε- φαρμόζονται αναλόγως στις περιφέρειες.

Άρθρο 171Υποχρεώσεις συμβούλωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Οι σύμβουλοι υποχρεούνται να μετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις του συμβουλίου και όλων των επιτρο- πών, στις οποίες τους έχει εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ο σύμβουλος εκφράζει τη γνώμη του και ψηφίζει κατά συνείδηση.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Σε σύμβουλο που απουσιάζει αδικαιολόγητα σε τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 234 του παρό- ντος, η πειθαρχική ποινή της αργίας και σε περίπτωση υ- ποτροπής μπορεί να επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης. Σύμβουλος που επιθυμεί να μην εκτελεί τις υ- ποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τις τριάντα (30) ημέρες, πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του συμ- βουλίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Σε σύμβουλο που δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις (3) συνεχείς μή- νες, χωρίς την άδεια του συμβουλίου, μπορεί να επιβλη- θεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 234 του πα- ρόντος, η πειθαρχική ποινή της αργίας ή η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης με απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότη- τας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου έχει το καθήκον να ενημερώνει γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας για κάθε περίπτωση αδικαιο- λόγητης απουσίας συμβούλου από τρεις (3) ή περισσό- τερες συνεχείς συνεδριάσεις, καθώς και σε κάθε περί- πτωση μη εκτέλεσης των υποχρεώσεων συμβούλου για διάστημα μεγαλύτερο από τρεις (3) συνεχείς μήνες. Η παράλειψη αυτής της υποχρέωσης από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου αποτελεί το πειθαρχικό πα- ράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος.

Άρθρο 172Κώλυμα συμμετοχής σε συνεδρίαση

Ο περιφερειακός σύμβουλος δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση και λήψη απόφασης του συμβουλίου ή να συμμετέχει σε γνωμο- δοτικά συλλογικά όργανα τα οποία γνωμοδοτούν για θέμα που θα εισαχθεί στο συμβούλιο, εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του, έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας, έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον. Απόφαση που λαμβάνεται κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι ά- κυρη. Σε σύμβουλο που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρ- θρου 234 του παρόντος, η πειθαρχική ποινή της αργίας ή η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης με απόφαση του Ελε- γκτή Νομιμότητας.

Άρθρο 173Συγκρότηση Εκτελεστικής ΕπιτροπήςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η εκτελεστική επιτροπή αποτελείται από τον περι- φερειάρχη, ως πρόεδρο, και τους αντιπεριφερειάρχες. Η εκτελεστική επιτροπή είναι συλλογικό συντονιστικό και εκτελεστικό όργανο της περιφέρειας και παρακολουθεί την εφαρμογή της περιφερειακής πολιτικής σε όλους τους τομείς αρμοδιότητας της περιφέρειας, καθώς και την εφαρμογή του προγράμματος περιφερειακής ανά- πτυξης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Στις συνεδριάσεις της εκτελεστικής επιτροπής κα- λείται υποχρεωτικά και συμμετέχει χωρίς δικαίωμα ψή- φου ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας, ενώ καλούνται επίσης, όποτε κρίνεται αναγκαίο, οι προϊστά- μενοι των γενικών διευθύνσεων, διευθύνσεων και λοι- πών οργανικών μονάδων της περιφέρειας.

Άρθρο 174Αρμοδιότητες της Εκτελεστικής Επιτροπής

Η εκτελεστική επιτροπή ασκεί τις ακόλουθες αρμοδιό- τητες: α) Συντονίζει την κατάρτιση και έχει την ευθύνη της υ- λοποίησης του επιχειρησιακού προγράμματος της περι- φέρειας, το οποίο και εισηγείται στο περιφερειακό συμ- βούλιο. β) Καταρτίζει και εισηγείται στο περιφερειακό συμβού- λιο τα τομεακά προγράμματα δράσης και έχει την ευθύ- νη της υλοποίησής τους. γ) Συγκεντρώνει και αξιολογεί τις προτάσεις των υπη- ρεσιών της περιφέρειας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και εισηγείται το προσχέδιο του προϋπολογισμού προς την οικονομική ε- πιτροπή. δ) Συντάσσει και εισηγείται προς το περιφερειακό συμ- βούλιο τις προβλεπόμενες εκθέσεις πεπραγμένων. ε) Έχει την ευθύνη για την πιστή εκτέλεση του προϋ- πολογισμού. στ) Παρακολουθεί, αξιολογεί και συντονίζει τη δράση των υπηρεσιών της περιφέρειας. ζ) Εισηγείται στο περιφερειακό συμβούλιο το σχέδιο: i) οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας, ii) κανονισμού λει- τουργίας υπηρεσιών, iii) κανονισμού μέτρησης και αξιο- λόγησης της απόδοσης των περιφερειακών υπηρεσιών. η) Εισηγείται στο περιφερειακό συμβούλιο σχέδιο χάρτας δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των πολιτών και μεριμνά για την έκδοση, ενημέρωση και διακίνηση οδη- γού του πολίτη για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της περι- φέρειας σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. θ) Εισηγείται το σχέδιο του κανονισμού πληροφόρη- σης των πολιτών και του κανονισμού διαβούλευσης. ι) Εισηγείται τα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων ανα- γκών και φυσικών καταστροφών, σε εναρμόνιση με τα α- ντίστοιχα σχέδια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. ια) Παρακολουθεί, αξιολογεί και συντονίζει τη δράση των νομικών προσώπων που ανήκουν στην εποπτεία της περιφέρειας. ιβ) Καταρτίζει τον κανονισμό λειτουργίας της.

Άρθρο 175Οικονομική ΕπιτροπήΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η οικονομική επιτροπή αποτελείται από τον περιφε- ρειάρχη ή τον οριζόμενο από αυτόν αντιπεριφερειάρχη ως πρόεδρό της και έξι (6) μέλη στις περιφέρειες με πλη- θυσμό έως 300.000 κατοίκους, οκτώ (8) μέλη στις περι- φέρειες έως 800.000 κατοίκους και δέκα (10) μέλη στις περιφέρειες με πληθυσμό άνω των 800.000 κατοίκων. Τα μέλη της οικονομικής επιτροπής εκλέγονται από το περι- φερειακό συμβούλιο. Στις οικονομικές επιτροπές, συ- μπεριλαμβανομένου και του προέδρου, που έχουν επτά (7) μέλη, δύο (2) μέλη εκλέγονται από το σύνολο της μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου, στις οικονο- μικές επιτροπές που εκλέγουν εννέα (9) μέλη, τρία (3) μέλη εκλέγονται από το σύνολο της μειοψηφίας, στις οικονομικές επιτροπές που έχουν ένδεκα (11) μέλη, τέσ- σερα (4) εκλέγονται από το σύνολο της μειοψηφίας. Αν σύμβουλοι της μειοψηφίας δεν δέχονται να εκλεγούν ως μέλη της οικονομικής επιτροπής, εκλέγονται στη θέση τους άλλα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η διάρκεια της θητεία της οικονομικής επιτροπής εί- ναι δυόμιση έτη. Το περιφερειακό συμβούλιο, μετά την εκλογή του προεδρείου κατά τις ημερομηνίες που ορίζο- νται στην παράγραφο 1 του άρθρου 165 του παρόντος και κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης, εκλέγει με- ταξύ των μελών του με μυστική ψηφοφορία τα μέλη της οικονομικής επιτροπής. Δεν επιτρέπεται να εκλεγεί μέλος της οικονομικής επι- τροπής ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Κάθε σύμβουλος ψηφίζει υποψήφιους ισάριθμους με τα μέλη της οικονομικής επιτροπής. Εκλέγονται από την πλειοψηφία και τη μειοψηφία, αντίστοιχα, όσοι λά- βουν την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. H ψηφο- φορία επαναλαμβάνεται για τις θέσεις για τις οποίες δεν επιτυγχάνεται απόλυτη πλειοψηφία. Αν δεν επιτυγχάνε- ται απόλυτη πλειοψηφία και στη δεύτερη ψηφοφορία, γί- νεται τρίτη ψηφοφορία οπότε εκλέγονται όσοι λάβουν τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων. Αν σε οποιαδήπο- τε ψηφοφορία υπάρχει ισοψηφία, ο πρόεδρος του συμ- βουλίου ενεργεί κλήρωση στην ίδια συνεδρίαση. Στην ί- δια συνεδρίαση και με τον ίδιο τρόπο εκλέγονται και, ι- σάριθμα με τα τακτικά, αναπληρωματικά μέλη κατά αντι- στοιχία προς τη σύνθεση της επιτροπής, τα οποία με τη σειρά της εκλογής τους παίρνουν τις θέσεις των τακτι- κών μελών που μένουν κενές κατά τη διάρκεια της θητεί- ας τους. Αναπληρώνουν, επίσης, τα τακτικά μέλη σε πε- ρίπτωση απουσίας ή κωλύματος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Αν δεν επιτευχθεί εκλογή για οποιονδήποτε λόγο ή η συνεδρίαση ματαιωθεί επειδή δεν σχηματίστηκε απαρ- τία, η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυρια- κή και εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παρα- γράφων 2 και 3. Αν και στη δεύτερη συνεδρίαση δεν επιτευχθεί εκλογή ή η συνεδρίαση ματαιωθεί, επειδή δεν σχηματίστηκε α- παρτία, θεωρείται ότι εκλέγονται για τις θέσεις της πλει- οψηφίας, οι σύμβουλοι που έλαβαν κατά σειρά τους πε- ρισσότερους σταυρούς προτίμησης στην παράταξη της πλειοψηφίας, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση που τους ανακήρυξε και για τις θέσεις τις μειοψηφίας οι της πρώτης σε ψήφους παράταξης της μειοψηφίας που έλα- βαν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, σύμφω- να με την ίδια δικαστική απόφαση. Αν από τις παρατά- ξεις της μειοψηφίας δεν υπάρξει υποψήφιος, τότε στη θέση τους εκλέγεται σύμβουλος της παράταξης της πλειοψηφίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Οι διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 165 του παρόντος εφαρμόζονται και για την εκλογή των μελών της οικονομικής επιτροπής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Αντιπρόεδρος της οικονομικής επιτροπής εκλέγεται στην πρώτη συνεδρίαση αυτής, μετά την εκλογή της, έ- να από τα μέλη της με μυστική ψηφοφορία. Δικαίωμα ψήφου έχει και ο πρόεδρος της επιτροπής. Ο αντιπρόε- δρος της οικονομικής επιτροπής αναπληρώνει τον πρόε- δρο όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται.

Άρθρο 176Αρμοδιότητες της Οικονομικής ΕπιτροπήςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η οικονομική επιτροπή είναι αρμόδια για: α) Την κατάρτιση σχεδίου του προϋπολογισμού της περιφέρειας και την εισήγηση στο περιφερειακό συμ- βούλιο για ψήφιση. β) Την κατάρτιση, επεξεργασία, προέλεγχο του απο- λογισμού και υποβολή σχετικής έκθεσης στο περιφερει- ακό συμβούλιο. γ) Την κατάρτιση των όρων, τη σύνταξη των διακηρύ- ξεων, τη διεξαγωγή και κατακύρωση κάθε μορφής δημο- πρασιών και διαγωνισμών, καθώς και τη συγκρότηση των ειδικών επιτροπών διεξαγωγής και αξιολόγησης από μέ- λη της ή ειδικούς επιστήμονες, υπαλλήλους της περιφέ- ρειας ή δημόσιους υπαλλήλους. δ) Τη μελέτη της ανάγκης σύναψης δανείων, τον καθο- ρισμό των όρων τους και την υποβολή της σχετικής εισή- γησης στο περιφερειακό συμβούλιο. ε) Την άσκηση όλων των ένδικων βοηθημάτων και των ένδικων μέσων, καθώς και την παραίτηση από αυτά. στ) Την υποβολή προσφυγών στις διοικητικές αρχές. ζ) Το συμβιβασμό ή την κατάργηση δίκης που έχει α- ντικείμενο μέχρι ποσού δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευ- ρώ. Δεν επιτρέπεται συμβιβασμός ή κατάργηση δίκης για απαιτήσεις μισθών, επιδομάτων, αποζημιώσεων, εξόδων παράστασης, εξόδων κίνησης και γενικά μισθολογικών παροχών οποιασδήποτε μορφής, εξαιρουμένων εκείνων για τις οποίες το νομικό ζήτημα έχει επιλυθεί με απόφα- ση ανωτάτου δικαστηρίου. η) Την πρόσληψη δικηγόρου και την ανάκληση της πληρεξουσιότητάς του, όταν δεν έχει προσληφθεί δικη- γόρος με πάγια αντιμισθία ή ο προσληφθείς δεν έχει δι- καίωμα παράστασης στο δικαστήριο που είναι διάδικος η περιφέρεια. Η αμοιβή του δικηγόρου στις περιπτώσεις αυτές ορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Πε- ρί Δικηγόρων, όπως ισχύουν κάθε φορά, με βάση πίνακα αμοιβών, που ελέγχεται ως προς το κανονικό των αμοι- βών και θεωρείται από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της έδρας της περιφέρειας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Το περιφερειακό συμβούλιο μπορεί, για θέματα ιδι- αίτερα σοβαρά, με ειδική αιτιολογία και με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του, να αποφασίζει ότι θα ασκήσει το ίδιο αρμοδιότητες των προηγούμενων παραγράφων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η οικονομική επιτροπή με ειδική απόφαση, που λαμ- βάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της, μπορεί να παραπέμπει συγκεκριμένο θέμα της αρμοδιό- τητάς της στο περιφερειακό συμβούλιο για τη λήψη από- φασης, εφόσον κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται από την ιδι- αίτερη σοβαρότητά του.

Άρθρο 177Λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής

Η οικονομική επιτροπή συνεδριάζει, κατόπιν προσκλή- σεως του προέδρου της, τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Οι συνεδριάσεις της επιτροπής γίνονται πάντοτε στο κα- τάστημα της περιφέρειας και είναι δημόσιες. Η επιτροπή μπορεί να συνεδριάσει σε άλλον τόπο μετά από απόφα- ση της απόλυτης πλειοψηφίας του συνολικού αριθμού των μελών της. Η επιτροπή, με αιτιολογημένη απόφαση που λαμβάνεται με πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων (4/5) του συνολικού αριθμού των μελών και απαγγέλλε- ται σε δημόσια συνεδρίαση, μπορεί να συνεδριάζει κε- κλεισμένων των θυρών. Η οικονομική επιτροπή βρίσκεται σε απαρτία, εφόσον τα παρόντα μέλη είναι περισσότερα από αυτά που απου- σιάζουν. Η επιτροπή αποφασίζει με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. Σε περίπτωση ισοψηφίας επικρατεί η ψή- φος του προέδρου. Αν μέλος της επιτροπής αρνηθεί ψή- φο ή δώσει λευκή ψήφο, λογίζεται ως παρόν κατά τη συ- νεδρίαση και, τόσο η άρνηση όσο και η λευκή ψήφος λο- γίζονται ως αρνητικές ψήφοι. Αν σε δυο συνεχείς συνεδριάσεις δεν επιτυγχάνεται απαρτία ή απόλυτη πλειοψηφία, το σχετικό θέμα παρα- πέμπεται στο περιφερειακό συμβούλιο για λήψη αποφά- σεως με ευθύνη του προέδρου της περιφερειακής επι- τροπής.

Άρθρο 178Περιφερειακή Επιτροπή ΔιαβούλευσηςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Σε κάθε περιφέρεια συνιστάται, με απόφαση του πε- ριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται εντός δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των περιφερειακών αρχών, περιφερει- ακή επιτροπή διαβούλευσης ως γνωμοδοτικό όργανο. Η θητεία της επιτροπής διαβούλευσης ακολουθεί τη θητεία των περιφερειακών αρχών. Η περιφερειακή επιτροπή διαβούλευσης αποτελείται από τους δημάρχους της πε- ριφέρειας, καθώς και από εκπροσώπους: α) των οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων, β) των επιμελητηρίων και των επιστημονικών οργανώ- σεων, συλλόγων και φορέων, γ) των συνεταιριστικών οργανώσεων, δ) της αποκεντρωμένης διοίκησης στην οποία υπάγε- ται η περιφέρεια, ε) των κρατικών υπηρεσιών που έχουν την έδρα τους στην περιφέρεια, στ) οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολι- τών στην περιφέρεια και ζ) πολίτες. Ο συνολικός αριθμός των μελών της περιφερειακής ε- πιτροπής διαβούλευσης, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, είναι τριάντα πέντε (35) έως εξήντα (60) μέ- λη. Σε ποσοστό ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών ορίζονται ως μέλη μετά από κλήρωση και δη- μότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Στην περιφερειακή επιτροπή διαβούλευσης προεδρεύει ο περιφερειάρχης ή ο αντιπεριφερειάρχης που ορίζει ο περιφερειάρχης με απόφασή του. Στις συνεδριάσεις της περιφερειακής επιτροπής διαβούλευσης προσκαλούνται και συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομ- μάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, καθώς και οι ε- πικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων που εκπρο- σωπούνται στο περιφερειακό συμβούλιο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η περιφερειακή επιτροπή διαβούλευσης: α) Εισηγείται στο περιφερειακό συμβούλιο σχετικά με τις βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες της περιφέ- ρειας. β) Γνωμοδοτεί ως προς θέματα γενικότερου περιφε- ρειακού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή α- πό το περιφερειακό συμβούλιο ή τον περιφερειάρχη. γ) Εξετάζει τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνα- τότητες της περιφέρειας και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνα- τοτήτων αυτών. Η διατύπωση γνώμης από την περιφερειακή επιτροπή διαβούλευσης δεν αποκλείει την παράλληλη ηλεκτρονι- κή διαβούλευση με τους πολίτες, μέσω διαδικτύου. Οι προτάσεις της ηλεκτρονικής διαβούλευσης συγκεντρώ- νονται και συστηματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρε- σίες της περιφέρειας και παρουσιάζονται από τον πρόε- δρο της περιφερειακής επιτροπής διαβούλευσης κατά την αντίστοιχη συνεδρίασή της.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η περιφερειακή επιτροπή διαβούλευσης συνεδριά- ζει δημόσια τουλάχιστον μια φορά ανά τρίμηνο και δια- τυπώνει τη γνώμη της για τα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση. Η σύγκλησή της γίνεται με πρόσκληση του προέδρου της, η οποία κοινοποιείται στα μέλη με κά- θε πρόσφορο μέσο επτά (7) εργάσιμες ημέρες πριν τη συνεδρίαση. Η πρόσκληση περιλαμβάνει την ημερήσια διάταξη, τον τόπο, την ημερομηνία και ώρα της συνε- δρίασης και συνοδεύεται από εισήγηση επί των υπό συ- ζήτηση θεμάτων. Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την αμέσως επόμενη ερ- γάσιμη ημέρα, οπότε θεωρείται σε κάθε περίπτωση ότι υ- φίσταται απαρτία. Η γραμματειακή στήριξη της περιφε- ρειακής επιτροπής διαβούλευσης γίνεται από τις υπηρε- σίες της περιφέρειας και τηρούνται πρακτικά. Η περιφε- ρειακή επιτροπή διαβούλευσης διατυπώνει τη γνώμη της μετά από συζήτηση στην οποία αναγράφονται όλες οι γνώμες των μελών της.

Άρθρο 179Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της ΕπιχείρησηςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, η ο- ποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψη- φία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του, ε- πιλέγεται πολίτης που αποτελεί προσωπικότητα εγνω- σμένου κύρους ως περιφερειακός συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης. Η σχετική διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των περιφερειακών αρχών. Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθε- ται στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής. Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την ίδια ή μεταγενέστερη συνεδρίαση με την ίδια πλειοψηφία. Είναι επιτρεπτή με την ίδια πλειοψηφία και την αυτή δια- δικασία η ανάκληση του συμπαραστάτη για πλημμελή ε- κτέλεση των καθηκόντων του, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του περιφερειακού συμβούλιου. Ως περιφερει- ακός συμπαραστάτης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δή- μου ή περιφέρειας ή βουλευτής. Η θητεία του περιφερει- ακού συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία των περιφερει- ακών αρχών. Ως προς την καταστατική θέση του περιφε- ρειακού συμπαραστάτη εφαρμόζονται αναλόγως τα ι- σχύοντα για τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλί- ου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Ο περιφερειακός συμπαραστάτης υποστηρίζεται δι- οικητικά από τις υπηρεσίες της περιφέρειας, δέχεται κα- ταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών της περιφέρειας, των νομικών της προσώπων και επιχειρήσεων και διαμεσολα- βεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλε- κτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους διοικούμε- νους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η υποβολή καταγγελίας ή αναφοράς στον περιφε- ρειακό συμπαραστάτη δεν αναιρεί τη σχετική αρμοδιότη- τα του Συνηγόρου του Πολίτη ως ανεξάρτητης αρχής ούτε τις αρμοδιότητες άλλων ελεγκτικών οργάνων και αρχών, καθώς και του Ελεγκτή Νομιμότητας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Ο περιφερειακός συμπαραστάτης συντάσσει ετήσια έκθεση. Η ετήσια έκθεση παρουσιάζεται από τον ίδιο και συζητείται στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του περιφε- ρειακού συμβουλίου για τον απολογισμό πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής κατά τις διατάξεις του άρθρου 185 του παρόντος. Ο περιφερειακός συμπαραστάτης μπορεί επίσης να προβαίνει στη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της περιφερειακής διοίκησης και των σχέσε- ών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθε- σής του όσο και επ’ ευκαιρία σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που ο ίδιος εντοπίζει. Στην τελευταία αυ- τή περίπτωση οι ειδικές προτάσεις του περιφερειακού συμπαραστάτη υποβάλλονται στον περιφερειάρχη και κοινοποιούνται στο περιφερειακό συμβούλιο και στον ε- κτελεστικό γραμματέα της περιφέρειας. Τόσο η ετήσια έκθεση όσο και οι ειδικές προτάσεις του περιφερειακού συμπαραστάτη αναρτώνται στην ιστοσελίδα της περιφέ- ρειας με φροντίδα των περιφερειακών υπηρεσιών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Ο περιφερειακός συμπαραστάτης λαμβάνει αντιμι- σθία ισόποση με την αντιμισθία του προέδρου του περι- φερειακού συμβουλίου.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ
Άρθρο 180Καταστατική θέση αιρετών της Περιφέρειας

Οι περιφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι: α) Διαθέτουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ως εκπρόσωποι του λαού της περιφέρειά τους, που ε- κλέγονται με άμεση ψηφοφορία, το δικαίωμα της κατά συνείδηση γνώμης και ψήφου. β) Έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να εκτελούν την αποστολή τους, έχοντας στη διάθεσή τους τον ανά- λογο χρόνο, τις υπηρεσίες και τα μέσα υποστήριξης, κα- θώς και τους ανάλογους οικονομικούς πόρους, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη εκπλήρωση της λαϊκής ε- ντολής. γ) Μεριμνούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους για την τήρηση των αρχών της νομιμότητας, της διαφά- νειας, της αποδοτικότητας και της χρηστής διοίκησης στους οργανισμούς όπου υπηρετούν, ενώ απέχουν υπο- χρεωτικά από τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων, που σχετίζονται άμεσα με τα ιδιωτικά τους συμφέροντα ή με τα συμφέροντα συγγενών τους έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας.

Άρθρο 181ΑντιμισθίαΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Οι περιφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες, οι πρόε- δροι των περιφερειακών συμβουλίων δικαιούνται αντιμι- σθίας, η οποία καταβάλλεται από την περιφέρεια.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η αντιμισθία του περιφερειάρχη είναι ισόποση με τις κάθε είδους αποδοχές, τα έξοδα παράστασης και τα επι- δόματα ή προσαυξήσεις του Γενικού Γραμματέα Υπουρ- γείου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Στον αντιπεριφερειάρχη και στον πρόεδρο του πε- ριφερειακού συμβουλίου καταβάλλεται αντιμισθία ίση με το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) της αντιμισθίας του περιφερειάρχη.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η αντιμισθία που δικαιούνται τα ανωτέρω αιρετά όργανα, τα οποία χαρακτηρίζονται ως Άτομα με Αναπη- ρίες, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, προσαυξάνεται κατά είκοσι τοις εκατό (20%).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Σε περίπτωση που η αντιμισθία των αντιπεριφερει- αρχών και προέδρων περιφερειακών συμβουλίων της παραγράφου 1 του άρθρου 182 είναι μικρότερη των πά- σης φύσεως αποδοχών της θέσης τους, η αντιμισθία προσαυξάνεται κατά το ποσό της διαφοράς και μέχρι το ύψος της αντιμισθίας του περιφερειάρχη.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Αν ο περιφερειάρχης ή ο αντιπεριφερειάρχης ή ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου έχει τεθεί σε αργία, την αντιμισθία του λαμβάνει ο αναπληρωτής του. Αν ο αναπληρωτής είναι αντιπεριφερειάρχης λαμβάνει αντιμισθία από ένα μόνο αξίωμα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Περιφερειάρχης που απουσιάζει δικαιολογημένα, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, λαμβά- νει το ήμισυ (1/2) της αντιμισθίας. Το υπόλοιπο ήμισυ (1/2) καταβάλλεται στον αντίστοιχο αναπληρωτή. Αν ο αναπληρωτής είναι αντιπεριφερειάρχης, λαμβάνει αντι- μισθία από ένα μόνο αξίωμα. Αν απουσιάζει αντιπεριφε- ρειάρχης για το ίδιο χρονικό διάστημα, λαμβάνει το ήμι- συ (1/2) της αντιμισθίας που δικαιούται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Οι περιφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες καθώς και οι πρόεδροι των περιφερειακών συμβουλίων και οι σύμβουλοι που έχουν περισσότερα από ένα αξιώματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποχρεούνται να εισπράτ- τουν την αντιμισθία μόνο από ένα αξίωμα. Οι ανωτέρω ε- πιλέγουν την αντιμισθία που λαμβάνουν από κάθε αξίω- μα με υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλεται και στους δύο φορείς.

Άρθρο 182Ειδική άδεια κατά τη διάρκεια της θητείας των αιρετών της ΠεριφέρειαςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Στους περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και προ- έδρους του περιφερειακού συμβουλίου που είναι δημό- σιοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι Ν.Π.Δ.Δ. ή υπάλληλοι κρατι- κών Ν.Π.Ι.Δ. και δημόσιων επιχειρήσεων ή άλλων επιχει- ρήσεων, τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, καθώς και σε εκείνους που είναι υπάλληλοι λοιπών Ν.Π.Ι.Δ. χορη- γείται από την υπηρεσία της οργανικής τους θέσης υπο- χρεωτικά, ανεξαρτήτως υποβολής σχετικής αίτησης, ει- δική άδεια άνευ αποδοχών για όλο το διάστημα που α- σκούν τα καθήκοντά τους. Οι ανωτέρω ρυθμίσεις εφαρμόζονται και ως προς τον περιφερειακό συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχεί- ρησης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Στα μέλη της οικονομικής επιτροπής και των λοιπών διοικητικών επιτροπών της περιφέρειας, τα οποία έχουν την ιδιότητα της παραγράφου 1 χορηγείται από την υπη- ρεσία τους ειδική άδεια έως εξήντα (60) ημέρες το χρό- νο για την άσκηση των καθηκόντων τους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Στους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων που έχουν την ιδιότητα της παραγράφου 1 χορηγείται α- πό την υπηρεσία τους ειδική άδεια τριάντα (30) εργάσι- μων ημερών επιπλέον της κανονικής άδειας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Στα μέλη του διοικητικού ή του εποπτικού συμβουλί- ου της Ένωσης Περιφερειών, που δεν έχουν τα αξιώμα- τα της παραγράφου 1, χορηγείται άδεια εξήντα (60) ημε- ρών το χρόνο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η ειδική άδεια των τριάντα (30) ή εξήντα (60) ημε- ρών μπορεί να χορηγείται και τμηματικά σε εργάσιμες η- μέρες και ώρες με αίτηση του αιρετού και χορηγείται ε- πιπλέον των ημερών απουσίας του άρθρου 183 του πα- ρόντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Το χρονικό διάστημα χρήσης της ειδικής άδειας θε- ωρείται πραγματικός χρόνος υπηρεσίας για όλα τα υ- παλληλικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που απορρέουν.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Οι ασφαλιστικές εισφορές των αιρετών οργάνων της παραγράφου 1 βαρύνουν τον προϋπολογισμό της οι- κείας περιφέρειας. Για τους υπαλλήλους των λοιπών Ν.Π.Ι.Δ. της παρα- γράφου 1 το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών βαρύ- νει τον προϋπολογισμό της οικείας περιφέρειας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Οι ρυθμίσεις των προηγούμενων παραγράφων ε- φαρμόζονται και για όσους είναι ιατροί του Ε.Σ.Υ., μέλη Δ.Ε.Π. Πανεπιστημίων και Ε.Π. Τ.Ε.Ι. περιλαμβανομένου και του ειδικού και επιστημονικού προσωπικού, καθώς και για αναπληρωτές καθηγητές μέσης εκπαίδευσης και δικηγόρους με σχέση έμμισθης εντολής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέ- ντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ρυθμίζονται τα θέματα τα σχετικά με τη διαδικασία καταβολής των ει- σφορών, επί των αποδοχών της θέσης που κατέχουν τα ανωτέρω αιρετά όργανα στους οικείους ασφαλιστικούς φορείς, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια. Με όμοια απόφαση ρυθμίζονται και τα σχετικά θέματα της παρα- γράφου 2 του επόμενου άρθρου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 10

Δημόσιοι υπάλληλοι και υπάλληλοι των φορέων του δημόσιου τομέα με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και εάν υπηρετούν, εκλεγόμενοι περιφερειακοί σύμβουλοι, διαρκούσης της θητείας τους, δεν μετατίθενται ούτε α- ποσπώνται εκτός της εκλογικής περιφέρειας στην οποία έχουν εκλεγεί. Οι υπάλληλοι αυτοί υπηρετούν στα διοι- κητικά όρια άλλης περιφέρειας. Μετά από αίτησή τους μετατίθενται ή αποσπώνται εκεί όπου έχουν εκλεγεί. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία ή θέση, μετατίθενται ή αποσπώνται στην πλησιέστερη υπηρεσία προς την εκλογική περιφέρεια όπου εξελέγησαν.

Άρθρο 183Ειδική άδεια απουσίας για την άσκηση των καθηκόντων του περιφερειακού συμβούλουΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι οι οποίοι είναι υπάλλη- λοι του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα έχουν δικαίωμα να απουσιάσουν από την εργασία τους για δύο (2) ημέ- ρες περιλαμβανομένης της ημέρας της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι που κατοικούν και εργάζονται σε νησί έχουν δικαίωμα να απουσιάσουν από την εργασία τους μία (1) ημέρα επι- πλέον των ανωτέρω.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Στους περιφερειακούς συμβούλους και μέλη της οι- κονομικής και των λοιπών διοικητικών επιτροπών που υ- πηρετούν ως υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα καταβάλλε- ται από την περιφέρεια αποζημίωση που αντιστοιχεί στις μικτές αποδοχές, συμπεριλαμβανομένων και των εργο- δοτικών εισφορών, αναλογικά για κάθε ημέρα απουσίας κατά το παρόν άρθρο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ή της α- ντίστοιχης περιφερειακής επιτροπής χορηγεί στους πε- ριφερειακούς συμβούλους που εμπίπτουν στις παραγρά- φους 2 ή 3 βεβαίωση συμμετοχής στη συνεδρίαση, για την υπηρεσία ή τον εργοδότη. Με βάση την ίδια βεβαίω- ση εκκαθαρίζεται και καταβάλλεται η αποζημίωση που προβλέπεται στην παράγραφο 2.

Άρθρο 184Αποζημιώσεις – Δαπάνες μετακίνησης – Λοιπά έξοδαΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Οι περιφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες και οι πε- ριφερειακοί σύμβουλοι μετακινούνται εκτός της έδρας της περιφέρειας για εκτέλεση υπηρεσίας μετά από από- φαση της οικονομικής επιτροπής και κατά παρέκκλιση των σχετικών εγκριτικών πράξεων μετακίνησης. Σε περί- πτωση κατεπείγοντος επιτρέπεται να μετακινηθούν χω- ρίς απόφαση της οικονομικής επιτροπής, η οποία αποφα- σίζει στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη μετακίνηση αν η μετακίνηση ήταν επιβεβλημένη ή όχι.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Σε όσους μετακινούνται κατά την προηγούμενη πα- ράγραφο καταβάλλονται με απόφαση της οικονομικής ε- πιτροπής οι δαπάνες μετακίνησης και διαμονής, που προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις του ν. 2685/ 1999 (ΦΕΚ 35 Α΄), όπως ισχύει.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι αντιπεριφερειάρ- χες δικαιούνται εξόδων μετακίνησης σύμφωνα με την παράγραφο 2, για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, της εκτελεστικής επι- τροπής, της οικονομικής επιτροπής και των λοιπών διοι- κητικών επιτροπών, καθώς και για μετακίνηση στην έδρα της περιφέρειας για εκτέλεση υπηρεσίας. Για τον υπολο- γισμό των εξόδων κίνησης λαμβάνεται υπόψη η χιλιο- μετρική απόσταση του τόπου κατοικίας τους από την έ- δρα της περιφέρειας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι δικαιούνται αποζημίω- σης για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του περι- φερειακού συμβουλίου, της οικονομικής επιτροπής και των λοιπών διοικητικών επιτροπών. Η αποζημίωση για κάθε συνεδρίαση και μέχρι τέσσερις (4) το πολύ συνε- δριάσεις το μήνα είναι ίση με ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί της μηνιαίας αποζημίωσης του περιφερειάρχη.

Άρθρο 185Απολογισμός πεπραγμένων του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής ΕπιτροπήςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Κάθε χρόνο σε ειδική συνεδρίαση του περιφερεια- κού συμβουλίου γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης, την οικονομική κα- τάσταση και τη διοίκηση της περιφέρειας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου γίνεται μέχρι 31 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, με εξαίρεση το πρώτο έτος της εγκατάστασης των περιφερειακών αρχών και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες με κάθε πρόσφορο μέσο. Σε αυτή καλούνται τα μέλη της επιτροπής περιφε- ρειακής διαβούλευσης, οι δήμαρχοι των δήμων της περι- φέρειας και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων. Το περι- φερειακό συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Κατά την ειδική δημόσια συνεδρίαση του περιφερει- ακού συμβουλίου μετά την παρουσίαση των πεπραγμέ- νων της περιφερειακής αρχής από τον περιφερειάρχη τοποθετούνται οι μετέχοντες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η περιφέρεια μεριμνά για τη μετάδοση της συνε- δρίασης από τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, το δια- δίκτυο, καθώς και για τη χρήση κάθε άλλου μέσου ενη- μέρωσης των πολιτών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα που προβλέ- πει το παρόν άρθρο παρέλθει χωρίς να κινηθούν οι διαδι- κασίες για την πραγματοποίηση δημόσιας συνεδρίασης απολογισμού, μπορούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι να προκαλέσουν τη συνεδρίαση αυτή σύμφωνα με τα προ- βλεπόμενα στις διατάξεις του άρθρου 167 για τη σύ- γκληση του περιφερειακού συμβουλίου.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε΄ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
Άρθρο 186Αρμοδιότητες Περιφερειών Ι.α. Τα όργανα των περιφερειών ασκούν τις αρμοδιότη- τές τους σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας, της α- ποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας. Η άσκηση των αρμοδιοτήτων τους οριοθετείται από τις σχετικές διατάξεις των νόμων και των κανονιστικών δια- τάξεων της διοίκησης. β. Κατά την άσκησή τους θα πρέπει να λαμβάνονται υ- πόψη: Ι. Οι εθνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές που σχετίζονται με τις αρμοδιότητές τους. ΙΙ. Η ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού με άλλες τοπικές ή δημόσιες αρχές και οργανισμούς. ΙΙΙ. Οι διαθέσιμοι πόροι για την κάλυψη των αρμοδιοτή- των και η ανάγκη να διασφαλισθεί η επωφελής και απο- τελεσματική χρήση τους, καθώς και η ισόρροπη κατανο- μή τους. ΙV. Η ανάγκη οργάνωσης των παρεχόμενων υπηρε- σιών, κατά τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η επάρκεια και η ποιότητά τους, η διαφάνεια και η ισονομία, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και V. Η ανάγκη αειφόρου ανάπτυξης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. ΙΙ. Οι αρμοδιότητες των περιφερειών, αφορούν τους τομείς: Α. Προγραμματισμού - Ανάπτυξης, στους οποίους πε- ριλαμβάνονται, ιδίως:ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Ο περιφερειακός αναπτυξιακός σχεδιασμός, ο προ- γραμματισμός, η υλοποίηση των σχετικών με αυτόν δρά- σεων και η παρακολούθηση της αναπτυξιακής πορείας της περιφέρειας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η εξειδίκευση των στόχων και των κατευθύνσεων της αναπτυξιακής πολιτικής, στο επίπεδο της περιφέρει- ας, η υλοποίηση των διαδικασιών του Δημοκρατικού Προγραμματισμού, για τα ετήσια και μεσοχρόνια προ- γράμματα ανάπτυξης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η σύνταξη προτάσεων για τη διαμόρφωση της περι- φερειακής αναπτυξιακής πολιτικής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Η προώθηση των εθνικών στρατηγικών στόχων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η διαχείριση, ο έλεγχος και η εφαρμογή των ανα- πτυξιακών παρεμβάσεων, για την προγραμματική περίο- δο 2007-2013, όπως αυτή οριοθετείται από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.), για τα περιφε- ρειακά όργανα στις διατάξεις του ν. 3614/2007 (ΦΕΚ 267 Α΄), όπως ισχύει, περιλαμβανομένης και της υποστήρι- ξης του συνόλου των φορέων της Αυτοδιοίκησης, καθώς και της κατάρτισης των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (Π.Ε.Π.).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Η κατάρτιση του αναπτυξιακού προγράμματος της περιφέρειας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Η έγκριση των μεσοχρόνιων αναπτυξιακών προ- γραμμάτων, που εκπονούνται στο πλαίσιο των αντίστοι- χων περιφερειακών αναπτυξιακών προγραμμάτων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Ο συντονισμός των φορέων εκτέλεσης και η παρα- κολούθηση της πορείας εφαρμογής του αναπτυξιακού προγράμματος της περιφέρειας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Η διατύπωση προς τους κεντρικούς φορείς του δη- μόσιου τομέα προτάσεων για έργα και μέτρα πολιτικής, εθνικής σημασίας, που αφορούν την περιφέρεια, αλλά ε- ντάσσονται στο μεσοχρόνιο εθνικό αναπτυξιακό πρό- γραμμα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 10

Η εκπόνηση γενικών και ειδικών αναπτυξιακών με- λετών που αφορούν τη χωρική αρμοδιότητα της περιφέ- ρειας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 11

Η συνεργασία με φορείς της περιφέρειας για τη σύνταξη και υποβολή προτάσεων υλοποίησης έργων που χρηματοδοτούνται από τις κοινοτικές πρωτοβουλίες και προγράμματα διαπεριφερειακής συνεργασίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 12

Η τελική διαμόρφωση, η μέριμνα για την έγκριση και η παρακολούθηση της εκτέλεσης των ετήσιων Προ- γραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων περιφερειακού επι- πέδου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 13

Η πορεία υλοποίησης, η διενέργεια ελέγχων, ως δικαιούχος, στους φορείς υλοποίησης έργων, για την τή- ρηση των δεσμεύσεων, τη νομιμότητα και κανονικότητα των δαπανών, την υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου και την αξιοπιστία των οικονομικών στοιχείων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 14

Η παρακολούθηση της υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται με εθνικούς πόρους, από το Πρό- γραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή άλλους πόρους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 15

Η κατανομή των πιστώσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 16

Η κατανομή των αντίστοιχων ποσών και η έγκριση της εκταμίευσής τους από τους λογαριασμούς, που τη- ρεί το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 17

Ο προσδιορισμός των δικαιούχων των πιστώσεων, που εγκρίνονται κατά πρόγραμμα και διαρθρωτικό τα- μείο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 18

Η συγκέντρωση, επεξεργασία και τεκμηρίωση γεω- γραφικών, δημογραφικών, οικονομικών, κοινωνικών και άλλων στοιχείων που αφορούν την περιφέρεια.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 19

Η παρακολούθηση και η αξιολόγηση του σχεδια- σμού και της υλοποίησης όλων των αναπτυξιακών και θεσμικών παρεμβάσεων στη χωρική αρμοδιότητά της.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 20

Η σύσταση Περιφερειακής Γνωμοδοτικής Επιτρο- πής, η οποία γνωμοδοτεί για τις αιτήσεις υπαγωγής ε- πενδύσεων ή προγραμμάτων χρηματοδοτικής μίσθωσης εξοπλισμού, σύμφωνα με τις διατάξεις των αναπτυξια- κών νόμων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 21

Η παραλαβή των αιτήσεων υπαγωγής επενδύσεων, ο έλεγχος των στοιχείων, η αξιολόγησή τους, η εισήγη- ση στην Περιφερειακή Γνωμοδοτική Επιτροπή, η έκδοση της απόφασης υπαγωγής, οι αποφάσεις τροποποίησης και η παρακολούθηση της υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου, ανάκλησης υπαγωγής και επιστροφής ενισχύ- σεων που έχουν καταβληθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις των αναπτυξιακών νόμων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 22

Η συγκρότηση των Περιφερειακών Οργάνων Ελέγ- χου των επενδύσεων για την πιστοποίηση των δαπανών και την υλοποίηση των εγκεκριμένων εργασιών, σύμφω- να με τις διατάξεις των αναπτυξιακών νόμων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 23

Η καταβολή της επιχορήγησης του κόστους επέν- δυσης, η ολοκλήρωση και πιστοποίηση έναρξης παραγω- γικής λειτουργίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 24

Η καταγραφή των νέων θέσεων εργασίας που δη- μιουργούνται από την υλοποίηση των εγκεκριμένων ε- πενδύσεων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 25

Η παροχή στοιχείων προς καταγραφή σε βάση δε- δομένων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότη- τας και Ναυτιλίας των στοιχείων των ενισχυόμενων ε- πενδύσεων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 26

Η σύνταξη τεχνικών δελτίων των ιδιωτικών επεν- δύσεων που εντάσσονται στα επιχειρησιακά προγράμμα- τα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 27

Η λειτουργία βάσης δεδομένων για την ενίσχυση, παρακολούθηση και εξέλιξη των μικρών και μεσαίων ε- πιχειρήσεων της περιφέρειας, κατά κλάδο και τομείς της οικονομίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 28

Η διατύπωση προτάσεων πολιτικής και μέτρων για την ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων προς το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 29

Η πληροφόρηση και υποβοήθηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε κλαδικό ή άλλο επίπεδο, με σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικής ικανότητας και ανταγωνιστικότητάς τους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 30

Η παρακολούθηση και η επισήμανση στους αρμόδι- ους φορείς ζητημάτων, που αναφέρονται στη λήψη των αναγκαίων μέτρων προς βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 31

Η γνωμοδότηση για κάθε θέμα τοπικού ή ευρύτε- ρου ενδιαφέροντος για το οποίο ζητείται η παροχή γνώ- μης. Β. Γεωργίας – Κτηνοτροφίας – Αλιείας, στους οποίους περιλαμβάνονται, ιδίως: α. Υποτομέας Προγραμματισμού 1. Η κατάρτιση ετήσιων και πολυετών περιφερειακών αναπτυξιακών προγραμμάτων για τη γεωργία, κτηνοτρο- φία και αλιεία, καθώς και η εκπόνηση και αξιολόγηση σχετικών μελετών και μέτρων πολιτικής. 2. Η παρακολούθηση εκτέλεσης των ανωτέρω προ- γραμμάτων. 3. Η έγκριση, ο έλεγχος, η πληρωμή και η παραλαβή έργων και εργασιών περιφερειακού επιπέδου. 4. Ο προγραμματισμός, η μελέτη και η κατασκευή εγ- γειοβελτιωτικών, αρδευτικών, υδροληπτικών και αντιδια- βρωτικών έργων και η μέριμνα για τη χρηματοδότησή τους. 5. Ο έλεγχος και η επεξεργασία των τεχνικών και κα- τασκευαστικών στοιχείων και μελετών των εγγειοβελ- τιωτικών έργων. 6. Η διενέργεια δημοπρατήσεων των εγγειοβελτιωτι- κών έργων και μελετών. 7. Η επίβλεψη και ο έλεγχος της κατασκευής πάσης φύσεως εγγειοβελτιωτικών έργων κατά τις διατάξεις του ν. 1418/1984 (ΦΕΚ 23 Α΄) και του π.δ. 609/1985 (ΦΕΚ 223 Α΄), όπως ισχύουν. 8. Η εκπόνηση γεωργοτεχνικών, γεωργοοικονομικών, εδαφολογικών μελετών. 9. Η διαφύλαξη και προστασία της γεωργικής γης από αλλαγή χρήσης της και ιδιαίτερα της γεωργικής γης με υψηλή παραγωγικότητα. 10. Η σύνταξη τομεακών και λοιπών προγραμμάτων έργων υποδομής για τη μεταποίηση αγροτικών προϊό- ντων και η πρόταση για την ένταξή τους σε τομεακά ε- θνικά προγράμματα. 11. Η αντιμετώπιση των τεχνικών, οικονομικών και διαρθρωτικών προβλημάτων των γεωργικών εκμεταλ- λεύσεων. 12. Η κατάρτιση μελετών και εφαρμογή προγραμμά- των ανάπτυξης του ιχθυοπονικού πλούτου των ορεινών ρεόντων υδάτων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες δασι- κές υπηρεσίες (π.δ. 402/1988, άρθρο 18 παρ. i κγ΄, άρ- θρο 1 του ν.δ. 420/1970 και άρθρο 14 του π.δ. 915/1981). 13. Η κατάρτιση μελετών ανάπτυξης του ιχθυοπονικού εν γένει πλούτου. β. Υποτομέας Γεωργίας 14. Η προώθηση της εκμηχάνισης και εξηλεκτρισμού της γεωργίας. 15. Η άσκηση εποπτείας επί των Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Γ.Ο.Ε.Β.), σύμφωνα με τις διατά- ξεις του ν.δ. 3881/1958 (ΦΕΚ 181 Α΄), όπως ισχύει, η δυ- νατότητα συγχώνευσης και κατάργησης των ανωτέρω οργανισμών, η εφαρμογή των λοιπών διατάξεων του ίδι- ου νόμου και των κατ’ εξουσιοδότησή του κανονιστικών πράξεων, καθώς και η άσκηση εποπτείας του Αρδευτικού Οργανισμού Στυμφαλίας και του Οργανισμού Κωπαΐδας. 16. Η αξιοποίηση των στοιχείων των μητρώων για τον πρωτογενή τομέα, τα οποία τηρούνται στο Υπουργείο Α- γροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 17. Η προώθηση για συγκρότηση ομάδων παραγωγών και στήριξη αυτών για την αντιμετώπιση οικονομικών και διαρθρωτικών θεμάτων σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία. 18. Η απόφαση σύστασης πρωτοβάθμιων και δευτερο- βάθμιων επιτροπών για την αναγνώριση των ομάδων παραγωγών (άρθρο 60 παρ. 1 περιπτώσεις α΄και β΄ του ν. 2637/1998). 19. Η εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων απεντόμωσης ε- ξαγόμενων από τη χώρα γεωργικών προϊόντων, των ει- σαγόμενων φυτών και προϊόντων και των διακινούμενων στο εσωτερικό της χώρας φυτών και προϊόντων. 20. Η εξέταση προσφυγής κατά της απορριπτικής από- φασης του σχεδίου βελτίωσης, καθώς και του κύρους των καταλόγων δικαιούχων εξισωτικής αποζημίωσης. 21. Ο ορισμός για την εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης των αντιπροσώπων των οργανισμών εγγείων βελτιώσε- ων των Νομών Χανίων και Ρεθύμνης (άρθρο μόνο παρ.2 του π.δ. 158/1991, ΦΕΚ 63 Α΄). 22. Ο καθορισμός ζωνών προστασίας και η καταστρο- φή εντός αυτών των παράνομων καλλιεργειών. 23. Η χορήγηση αδειών αναφύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. 24. Η τήρηση μητρώου ελαίας και αμπέλου σε επίπεδο περιφέρειας, με βάση το αντίστοιχο μητρώο που τηρεί- ται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφί- μων. 25. Η προκαταρκτική περιβαλλοντική εκτίμηση και α- ξιολόγηση και η έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τη χωροθέτηση βιομηχανικών και βιοτεχνικών δραστηριο- τήτων που αφορούν την οινοποιία – οξοποιία, καθώς και την παραγωγή, επεξεργασία, συσκευασία και τυποποίη- ση χυμού σπόρων. 26. Η παρακολούθηση και ο έλεγχος της παραγωγής και διακίνησης οίνου. 27. Η μέριμνα για την παροχή του απαραίτητου άνο- σου πολλαπλασιαστικού υλικού αμπέλου εγκατάστασης και εμβολιοληψίας. 28. Η τήρηση Μητρώου εγγραφής παραγωγών, διακι- νητών, εξαγωγέων, εισαγωγέων φυτών, φυτικών προϊό- ντων και των ενώσεων αυτών, σε επίπεδο περιφέρειας με βάση το αντίστοιχο μητρώο που τηρείται στο Υπουρ- γείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 29. Η διεξαγωγή ελέγχων και σε συνεργασία με τα Πε- ριφερειακά Κέντρα Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ε- λέγχου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφί- μων, επί των εκμεταλλεύσεων, επιχειρήσεων και ενώσε- ων αυτών, που εμπλέκονται σε οποιοδήποτε στάδιο της παραγωγής και εμπορίας φυτών, φυτικών προϊόντων και άλλων αντικειμένων. 30. Η επισήμανση και παρακολούθηση της εξέλιξης εχθρών και ασθενειών των καλλιεργειών και εφαρμογή μέτρων για την αντιμετώπισή τους. 31. Η κατάρτιση, ο συντονισμός, η εποπτεία και ο έ- λεγχος των προγραμμάτων υποχρεωτικών ή συλλογικών καταπολεμήσεων, όπως η καταπολέμηση του δάκου, α- ρουραίων, ακρίδων κ.ά.. γ. Υποτομέας Κτηνοτροφίας

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 32

Η έρευνα και η μελέτη κάθε θέματος που σχετίζε- ται με την υγιεινή κατάσταση του ζωικού κεφαλαίου, χερσαίου, υδρόβιου και αμφίβιου και της προστασίας γε- νικά της υγείας των ζώων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 33

Η εκτέλεση προγράμματος παραγωγής ζωοτρο- φών σε ορεινές - μειονεκτικές περιοχές.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 34

Η προκαταρκτική περιβαλλοντική εκτίμηση και α- ξιολόγηση και η έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την ανάπτυξη βιομηχανικών και βιοτεχνικών δραστηριοτή- των για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, κα- θώς και σφαγείων και πτηνοσφαγείων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 35

Η χορήγηση άδειας σκοπιμότητας για την ίδρυση σφαγείου παραγωγής κρέατος δυναμικότητας 801 και ά- νω τόνων ετησίως παραγωγής κρέατος ή πτηνοσφαγεί- ου δυναμικότητας 1.001 και άνω κεφαλών σφαζόμενων ορνιθοειδών ωριαίως (άρθρο 2 περ. β΄ του ν. 111/1975, ΦΕΚ 174 Α΄).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 36

Ο συντονισμός και η εποπτεία της εφαρμογής των προγραμμάτων υγείας ζώων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 37

Ο έλεγχος της νομιμότητας στην κυκλοφορία των γεωργικών και κτηνοτροφικών φαρμακευτικών προϊό- ντων και η λήψη δειγμάτων για ανάλυση εγγυημένης σύνθεσης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 38

Η τήρηση μητρώου εμπόρων ζωικών προϊόντων και προϊόντων ζωικής προέλευσης από περιφερειακού επι- πέδου κτηνιατρικές αρχές.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 39

Η παρακολούθηση του ενδοκοινοτικού εμπορίου των ζώων και εισαγόμενων ζώων, μέσω ηλεκτρονικού συστήματος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 40

Η μέριμνα για την επιζωοτιολογική διερεύνηση των νοσημάτων των άγριων ζώων που μπορούν να μετα- δοθούν στον άνθρωπο ή τα λοιπά ζώα, καθώς και ο συ- ντονισμός των ενεργειών με τους αρμόδιους φορείς για τη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου που να αποτρέπει απο- τελεσματικά τη μετάδοσή τους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 41

Η διενέργεια ελέγχων στις βιομηχανίες παραγω- γής ζωοτροφών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 42

Ο συντονισμός, η εφαρμογή προγράμματος, η λή- ψη υγειονομικών μέτρων, η σφαγή ή θανάτωση αιγοπρο- βάτων θετικών στη βουκέλλωση και ο έλεγχος εισαγω- γής βοοειδών, χοίρων και αιγοπροβάτων, καθώς και δια- κίνησης δερμάτων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 43

Η εκτέλεση κρεοσκοπικού ελέγχου και ελέγχου στις εγκαταστάσεις παραγωγής, μεταποίησης, διακίνη- σης και διάθεσης αυτών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 44

Η διενέργεια ελέγχων ζωοτροφών σχετικά με την επισήμανση γενετικώς τροποποιημένων οργανισμών. δ. Υποτομέας Αλιείας

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 45

Η διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση των ι- χθυοτρόφων εν γένει υδάτων (άρθρο 1 παρ. 1 του ν.δ. 4520/ 1970, β.δ. 18.3.40, ΦΕΚ 94 Α΄ και άρθρο 109 παρ. 1 περ. η΄ του π.δ. 433/1977, ΦΕΚ 133 Α΄).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 46

Η μίσθωση, με δημοπρασία, των ιχθυοτρόφων υδά- των, εν γένει, ο καθορισμός της προστατευτικής ζώνης πέριξ του τοποθετουμένου αλιευτικού εργαλείου, σε θα- λάσσιους παραλιακούς χώρους (άρθρο 38 παράγραφοι 1, 3 εδάφια 2 και 4 του ν.δ. 420/1970).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 47

Η παρακολούθηση της εφαρμογής των όρων των συμβάσεων εκμίσθωσης υπό του Δημοσίου, των ιχθυο- τρόφων υδάτων (π.δ. 915/1981 άρθρο 8 παρ. 2ε, ΦΕΚ 232 Α΄).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 48

Η υποβολή αιτήματος προς παροχή σύμφωνης γνώμης του Γενικού Επιτελείου Στρατού για τον καθορι- σμό των όρων των συμβάσεων εκμίσθωσης των εφαπτό- μενων των συνόρων λιμνών ή ιχθυοτρόφων υδάτων (άρ- θρο 42 παρ. 1 του ν.δ. 420/1970).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 49

Η απόφαση μονομερούς λύσης της σύμβασης μί- σθωσης ιχθυοτροφείου σε περίπτωση εκτέλεσης έργων (άρθρα 43 και 59 του ν.δ. 420/1970).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 50

Ο καθορισμός προστατευτικής ζώνης εκμισθουμέ- νου ιχθυοτροφείου (άρθρο 44 παράγραφοι 1 και 2 του ν.δ. 420/ 1970).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 51

Η απόφαση επιβολής ποινών και αποβολής ελεύ- θερων αλιέων από μίσθιο, συνεπεία αλιευτικής παράβα- σης (άρθρο 44 παρ. 4 του ν.δ. 420/1970).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 52

Η χορήγηση αδειών ίδρυσης συσκευαστηρίων νω- πών αλιευμάτων και εργαστηρίων συσκευασίας και μετα- ποίησης κατεψυγμένων αλιευμάτων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 53

Η απόφαση αυξομείωσης των συμβατικών δόσεων μίσθωσης ιχθυοτροφείου σε ιδιώτες (άρθρο 46 παρ. 1 του ν.δ. 420/1970).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 54

Η απόφαση μείωσης ή πλήρους απαλλαγής από το συμβατικό μίσθωμα, λόγω αδυναμίας αλιευτικής εκμε- τάλλευσης (άρθρο 47 παρ.1 του ν.δ. 420/1970).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 55

Η απόφαση για τη λύση μίσθωσης ιχθυοτροφείου (άρθρο 47 παρ. 2 του ν.δ. 420/1970).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 56

Η απόφαση για την παράταση της μίσθωσης ιχθυο- τροφείου (άρθρο 47 παρ. 3 του ν.δ. 420/1970).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 57

Η απόφαση εκμίσθωσης ιχθυοτροφείου χωρίς δη- μοπρασία σε αλιευτικούς συνεταιρισμούς, η υπογραφή της σχετικής σύμβασης και ο καθορισμός του μισθώμα- τος (άρθρα 50 παράγραφοι 1 και 3 και 51 του ν.δ. 420/1970).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 58

Η έγκριση περιβαλλοντικών όρων για εγκατάστα- ση μονάδων υδατοκαλλιεργειών (άρθρο 4 του ν. 1650/ 1986, ΦΕΚ 160 Α΄).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 59

Ο χαρακτηρισμός ως γεωργικών επιχειρήσεων βιο- τεχνικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων που αφο- ρούν υδατοκαλλιεργητικές εκμεταλλεύσεις.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 60

Ο καθορισμός της χωρικής περιφέρειας κάθε ιχθυόσκαλας (ν.δ. 420/1970 άρθρο 22 παρ.1).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 61

Η ίδρυση ιχθυοσκαλών και ο καθορισμός της έδρας αυτών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 62

Η παρακολούθηση της ρύπανσης και της μόλυνσης του υδάτινου περιβάλλοντος, η κατάρτιση μελετών και η εφαρμογή προγραμμάτων διαχείρισης και ανάπτυξης που έχουν σχέση με την αλιεία, τις υδατοκαλλιέργειες και την εν γένει αξιοποίηση των αλιευτικών πόρων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 63

Η απόφαση επιλογής του τρόπου εκμετάλλευσης των ιχθυοτρόφων υδάτων (άρθρο 35 περιπτώσεις α΄, β΄, γ΄ και δ΄ του ν.δ. 420/1970).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 64

Ο καθορισμός κάθε δαπάνης που απαιτείται για την προσωρινή εκμετάλλευση ιχθυοτροφείου (άρθρο 40 του π.δ. 420/1970).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 65

Η απόφαση μετάθεσης της ημερομηνίας έναρξης της μίσθωσης ιχθυοτροφείου (άρθρο 41 παρ.1 του π.δ. 420/1970).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 66

Η απόφαση εισαγωγής και κατάθεσης εσόδων και η ενέργεια εξόδων προσωρινής εκμετάλλευσης ιχθυο- τροφείου (άρθρο 41 παρ. 2 του ν.δ. 420/1970).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 67

Η απόφαση επιλογής της καταβολής του μισθώμα- τος ιχθυοτροφείου σε είδος ή χρήμα, ο καθορισμός της αποβάθρας συγκέντρωσης των αλιευμάτων ιχθύων και η ανάθεση διαχείρισης στην ΑΤΕ του ποσοστού μισθώμα- τος που καθορίστηκε σε είδος (άρθρο 52 του ν.δ. 420/ 1970).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 68

Η παρακολούθηση και ο έλεγχος της διαχείρισης μισθωτού αλιευτικού συνεταιρισμού και των εργασιών καλλιέργειας και εκμετάλλευσης του ιχθυοτρόφου ύδα- τος (άρθρο 53 του ν.δ. 420/1970).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 69

Η απόφαση καταγγελίας της μίσθωσης ιχθυοτρο- φείου (άρθρο 55 του ν.δ. 420/1970).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 70

Η απόφαση εκμίσθωσης, χωρίς δημοπρασία, εφα- πτόμενου των συνόρων ιχθυοτρόφου ύδατος και ο καθο- ρισμός των όρων της σύμβασης (άρθρο 56 του ν.δ. 420/ 1970).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 71

Η απόφαση εκμίσθωσης χώρων καταλλήλων για καλλιέργεια οστρέων και μυτίλων (άρθρο 57 του ν.δ. 420/1970).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 72

Η απόφαση δοκιμαστικής τοποθέτησης ταλιανίων και η εν συνεχεία εκμίσθωση της έκτασης (άρθρο 63 του ν.δ. 420/1970).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 73

Η απόφαση παραχώρησης χώρων για δοκιμαστική εγκατάσταση πρωτοτύπου μορφής καλλιέργειας υδρό- βιων ζώων και η εν συνεχεία μίσθωση των χώρων και η απόφαση ανανέωσης της μίσθωσης (άρθρο 64 του ν.δ. 420/1970).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 74

Η πρόσληψη επιστατοφυλάκων και ο καθορισμός της μηνιαίας αντιμισθίας ή ημερομισθίου αυτών, σύμφω- να με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις αμοιβής του με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου προσωπικού (άρθρο 61 παράγραφοι 1 και 3 του ν.δ. 420/1970).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 75

Η έγκριση διάθεσης πίστωσης και πληρωμών βελ- τιωτικών έργων στα εσωτερικά ύδατα από το ποσοστό 5% της αξίας της αλιευόμενης παραγωγής του μισθίου. Γ. Φυσικών Πόρων – Ενέργειας – Βιομηχανίας, στους οποίους περιλαμβάνονται, ιδίως: α. Υποτομέας Διαχείρισης Υδάτων Η άσκηση αρμοδιοτήτων για την προστασία και διαχεί- ριση των υδάτων. Ειδικότερα οι ανωτέρω αρμοδιότητες αφορούν: i. Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για: Τη συμμετοχή σε προγράμματα διαπεριφερειακών η διμερών συμφωνιών, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμ- ματεία Υδάτων για τη διαχείριση και προστασία των υδά- των. ii. Τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που προβλέ- πονται από τα σχέδια διαχείρισης και τα προγράμματα μέτρων, ώστε να πραγματοποιείται: Ο έλεγχος της διαχείρισης υπόγειων και επιφανεια- κών αρδευτικών υδάτων. Ο έλεγχος της εκτέλεσης εργασιών για την ανεύρεση υπόγειων υδάτων και έργων αξιοποίησης υδάτινων πό- ρων. Η εξέταση αιτήσεων για τη χορήγηση αδειών χρήσης νερού και εκτέλεσης έργων αξιοποίησης υδάτινων πό- ρων. iii. Την έκδοση αποφάσεων του περιφερειάρχη για την επιβολή περιορισμών η άλλων μέτρων για τη χρήση των υδάτων και την εκτέλεση έργων αξιοποίησής τους. iv. Τη διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων για την ενημέρωση του κοινού σε θέματα προστασίας των υδάτι- νων οικοσυστημάτων. v. Τη μέριμνα για τον έλεγχο των σημειακών και διάχυ- των εκπομπών ρύπων στα επιφανειακά, υπόγεια και πα- ράκτια ύδατα. vi. Την εφαρμογή και την επιβολή όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση εκτάκτων α- ναγκών. vii. Την επιβολή μέτρων και κυρώσεων για την προστα- σία των υδάτων και την αντιμετώπιση αυξητικών τάσεων που προκύπτουν από ανθρώπινες δραστηριότητες στις συγκεντρώσεις ουσιών στα υπόγεια ύδατα, και viii. Τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων, προκει- μένου να διαπιστωθεί η ποιότητα των πλαστικών σωλή- νων και των εξαρτημάτων από μη πλαστικοποιημένο πο- λυβινυλοχλωρίδιο (σκληρό PVC), που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πόσιμου νερού και αποχετευτικών λυ- μάτων, καθώς και για συστήματα αποχετεύσεως στα κτί- ρια. β. Υποτομέας ορυκτού πλούτου 1. Ο καθορισμός και ο αποχαρακτηρισμός λατομικών περιοχών. 2. Η χορήγηση αδειών μεταλλευτικών ερευνών και η άσκηση συναφών αρμοδιοτήτων, κατά τις ειδικότερες προβλέψεις του άρθρου 3 παράγραφοι 1 έως και 8 του π.δ. 78/2006. 3. Η χορήγηση και η ανάκληση αδειών εκμετάλλευσης σε ιδιόκτητα λατομεία αδρανών υλικών, καθώς και σε δη- μοτικά, κοινοτικά και λατομεία Ν.Π.Δ.Δ. σύμφωνα και με την παράγραφο 10 του άρθρου 3 του π.δ. 78/2006. 4. Η παράταση αδειών λειτουργίας λατομείων αδρα- νών υλικών, που λειτουργούν εκτός λατομικών περιο- χών, εφόσον συντρέχουν προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 20 του ν. 2115/1993 (ΦΕΚ 15 Α΄). 5. Η χορήγηση αδειών εκμετάλλευσης λατομείων αρ- γίλων και μαργών πλινθοποιίας και κεραμοποιίας. 6. Η χορήγηση αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων λατομείων α- δρανών υλικών. 7. Η χορήγηση αδειών διενέργειας γομώσεων και πυ- ροδοτήσεων υπονόμων, καθώς και αποκολλήσεων επι- σφαλών όγκων από τα μέτωπα εξόρυξης σε μεταλλεία και λατομεία. 8. Η χορήγηση αδειών εκμετάλλευσης λατομείων σχι- στολιθικών πλακών. 9. Η σφράγιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκατα- στάσεων λατομείων αδρανών υλικών, σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 21 του π.δ. 78/2006. 10. Η έγκριση ατελούς εισαγωγής μηχανημάτων, που προορίζονται για μεταλλευτικές και λατομικές εγκατα- στάσεις και ειδικών μηχανημάτων για τις ανάγκες των μεταλλείων. 11. Η έγκριση εισφοράς σε εταιρεία του συνόλου των μισθωτικών δικαιωμάτων, επί ιδιωτικών λατομείων. 12. Η έκδοση απόφασης για το χαρακτηρισμό των λα- τομικών επιχειρήσεων αδρανών υλικών. γ. Υποτομέας Ενέργειας 13. Η υλοποίηση προγραμμάτων υποστήριξης των μι- κρομεσαίων επιχειρήσεων, αξιοποίησης των ήπιων μορ- φών ενέργειας, όπως ηλιακή, αιολική, γεωθερμία, καθώς και η παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης αναπτυ- ξιακών προγραμμάτων και σχεδίων αρμοδιότητας του Υ- πουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. 14. Η χορήγηση αδειών εγκατάστασης για ίδια χρήση ενεργειακών συστημάτων θέρμανσης ή ψύξης χώρων, μέσω της εκμετάλλευσης της θερμότητας των γεωλογι- κών σχηματισμών και των νερών επιφανειακών και υπο- γείων, που δεν χαρακτηρίζονται σύμφωνα με τις διατά- ξεις του ν. 3175/2003 (ΦΕΚ 207 Α΄) γεωθερμικό υλικό. 15. Η χορήγηση αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας εφεδρικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής σε ιδιώτες. 16. Η χορήγηση άδειας μεταπωλητή πετρελαιοειδών προϊόντων για θέρμανση. 17. Η χορήγηση αδειών εγκατάστασης, επέκτασης και λειτουργίας εγκαταστάσεων αποθήκευσης και διακίνη- σης υγρών καυσίμων, υγραερίων, λιπαντικών και ασφάλ- του χωρητικότητας από 10.000 μέχρι 50.000 κ.μ., καθώς και μονάδων αναγέννησης ορυκτελαίων, ανεξαρτήτως ιπποδύναμης, εμφιαλώσεως υγραερίων, συσκευασίας λι- παντικών, ερευνών και εκμετάλλευσης υδρογονανθρά- κων, αποθήκευσης, διακίνησης και διανομής φυσικού αε- ρίου. 18. Η χορήγηση άδειας πωλητή πετρελαιοειδών προϊ- όντων για θέρμανση, διανομή και εμφιάλωση υγραερίου, καθώς και η επιβολή κυρώσεων σε διυλιστήρια και σε ε- ταιρίες εμπορίας με εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων, υγραερίων, λιπαντικών και ασφάλτου, στις μονάδες εμφιάλωσης υγραερίου και στους πωλητές πετρελαίου θέρμανσης. 19. Η έκδοση απόφασης σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 3 του ν. 2244/1994 (ΦΕΚ 168 Α΄), όπως ισχύει, με την οποία σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, που προκα- λούν δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον ή κίνδυνο για τους εργαζόμενους αυτούς εξαιρούνται από την α- παλλαγή υποχρέωσης εφοδιασμού με άδεια εγκατάστα- σης και λειτουργίας. 20. Η χορήγηση άδειας εγκατάστασης, λειτουργίας ή επέκτασης σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. ή Σ.Η.Θ.Υ.Α. σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 3468/2006 (ΦΕΚ 129 Α΄). δ. Υποτομέας Βιομηχανίας και Βιοτεχνίας 21. Η χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας βιο- μηχανιών και βιοτεχνιών, σύμφωνα με το ν. 3325/2005 (ΦΕΚ 68 Α΄), όπως ισχύει. 22. Η ενημέρωση των επενδυτών σε θέματα ίδρυσης επιχειρήσεων, αναπτυξιακών προγραμμάτων, δικαιολο- γητικών και διαδικασιών προκειμένου να χορηγηθούν οι απαιτούμενες άδειες και οι επί μέρους εγκρίσεις. 23. Η συνεργασία με αρμόδιους συλλογικούς φορείς και Επιμελητήρια για την εξέταση θεμάτων, τα οποία α- φορούν στην αδειοδότηση και στη λειτουργία των μετα- ποιητικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, για την υπαγωγή των ανωτέρω επιχειρηματι- κών μονάδων σε αναπτυξιακά προγράμματα και σχέδια και γενικά στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. 24. Η υποβολή προτάσεων στο αρμόδιο Υπουργείο, σχετικά με την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστη- ριότητας στο νομό, με τις διαμορφούμενες τάσεις οικο- νομικής δραστηριότητας, με την υπαγωγή των μεταποιη- τικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων παροχής υπη- ρεσιών σε αναπτυξιακά προγράμματα και σχέδια, καθώς και με τη βελτίωση των διαδικασιών αδειοδότησης των μεταποιητικών επιχειρήσεων. 25. Η επιβολή κυρώσεων σε όσους ιδρύουν, επεκτεί- νουν, εκσυγχρονίζουν και λειτουργούν βιομηχανίες, βιο- τεχνίες, επαγγελματικά εργαστήρια και αποθήκες, κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων. 26. Η έγκριση παραγωγής και κυκλοφορίας εκρηκτι- κών υλικών, καθώς και: α) Η αποδοχή των πιστοποιητικών καταλληλότητας των μηχανημάτων παραγωγής εκρηκτικών υλών, β) η α- ποδοχή του διορισμού, της απολύσεως ή της παραιτήσε- ως των υπευθύνων συντηρήσεως και του Διευθυντή πα- ραγωγής των μονάδων παραγωγής εκρηκτικών υλών, καθώς και η διενέργεια ελέγχου περί του εάν συντρέχει η προϋπόθεση της διετούς προϋπηρεσίας σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών υλών στην περίπτωση διορισμού του ως άνω Διευθυντή, γ) η αποδοχή της αναφοράς των μονάδων παραγωγής εκρηκτικών υλών για τυχόν ατυχή- ματα που έχουν συμβεί και η σύνταξη σχετικής έκθεσης, δ) η έγκριση της γενικής διαταγής που εκδίδει κάθε μο- νάδα παραγωγής εκρηκτικών υλών, ε) η θεώρηση των η- μερολογίων - βιβλίων των μονάδων παραγωγής εκρηκτι- κών υλών για τις πραγματοποιούμενες δοκιμές και ελέγ- χους των εκρηκτικών και για τη συντήρηση του μηχανο- λογικού εξοπλισμού. 27. Η έκδοση της απόφασης που προβλέπεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 2 της υπ’ αριθμ. 3329/1989 κοι- νής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 132 Β΄), σχετικά με τη μείωση των αποστάσεων ασφαλείας, μεταξύ εργοστασί- ου και αποθήκης, προκειμένου για εγκαταστάσεις εργο- στασίου εκρηκτικών. 28. Η επιβολή προστίμων σε βάρος οποιουδήποτε πα- ράγει, κατέχει ή διαθέτει στην αγορά εκρηκτικά που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις. 29. Η χορήγηση βεβαιώσεων σε βιομηχανίες, για την πλήρωση των προϋποθέσεων, που απαιτούνται, κατά το άρθρο 4 παρ. 16 του π.δ. 78/2006. 30. Η πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων και τήρησης προδιαγραφών κατασκευής παιχνιδιών, που διακινούνται στην αγορά, κατ’ άρθρο 4 παρ. 8 του π.δ. 78/2006. 31. Η χορήγηση μηχανολογικών αδειών εγκατάστα- σης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού σε βιομηχανικές, βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, επαγγελματικά εργαστήρια και αποθήκες κατά την ειδικότερη πρόβλεψη του άρθρου 1 παρ. 1 του π.δ. 78/2006. 32. Η χορήγηση αδειών ίδρυσης εγκατάστασης και λειτουργίας αρτοποιείων. 33. Η έγκριση τεχνικών μελετών ηλεκτρομηχανολογι- κών εγκαταστάσεων του Δημοσίου και Ν.Π.Δ.Δ. συνολι- κού προϋπολογισμού άνω των 5.870 ευρώ. 34. Η χορήγηση ειδικών αδειών εργοστασίων κατα- σκευής και επισκευής ατμολεβήτων και ο έλεγχος τού- των. 35. Η απόφαση απαλλαγής από την καταβολή των προβλεπόμενων δασμών, του Φ.Π.Α., καθώς και του προ- βλεπόμενου ειδικού φόρου κατά την εισαγωγή των φορ- τηγών οχημάτων, κατά το άρθρο 4 παρ. 17 του π.δ. 78/ 2006. 36. Η έγκριση ατελούς εισαγωγής μηχανημάτων και ε- ξαρτημάτων προοριζόμενων για επαρχιακές βιομηχα- νίες, βιοτεχνίες και επαγγελματικά εργαστήρια. 37. Η έγκριση ατελούς εισαγωγής κάθε είδους εξοπλι- σμού που προορίζεται για επαρχιακές ξενοδοχειακές ε- πιχειρήσεις. 38. Η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων που προβλέ- πονται στις διατάξεις του άρθρου 24 του ν. 3325/2005, καθώς και από τις διατάξεις του άρθρου 3 παράγραφοι 30 και 37, 38 και 39 του π.δ. 78/2006, όπως ισχύουν. 39. Η τήρηση και ενημέρωση ηλεκτρονικού Ειδικού Μητρώου των επιχειρήσεων ναυπήγησης, μετατροπής, επισκευής και συντήρησης πλοίων, η εγγραφή στο Ειδι- κό Μητρώο και η διαγραφή από το Μητρώο αυτό των α- νωτέρω επιχειρήσεων, η παρακολούθηση, ο έλεγχος και η επιβολή σε αυτές των προβλεπόμενων κυρώσεων. 40. Η χορήγηση βεβαίωσης σχετικά με την αρτιότητα και καταλληλότητα του μηχανολογικού εξοπλισμού βιο- μηχανικών - βιοτεχνικών μονάδων επεξεργασίας βιομη- χανικής ντομάτας. 41. Η χορήγηση βεβαίωσης ότι προϊόντα που εισάγο- νται από το εξωτερικό, απευθείας, από εγχώριες βιομη- χανίες, βιοτεχνίες ή επαγγελματικά εργαστήρια, για να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά ως πρώτες ύλες, δεν πα- ράγονται από την εγχώρια βιομηχανία κατάλληλα για τη χρήση που προορίζονται και σε επάρκεια και ότι η οικο- νομική σημασία του παραγόμενου τελικού προϊόντος δι- καιολογεί τον προθεσμιακό διακανονισμό ή την απαλλα- γή από την υποχρέωση κατάθεσης χρηματικών προκατα- βολών. 42. Η χορήγηση βεβαίωσης ότι μηχανήματα, ανταλλα- κτικά μηχανημάτων, καθώς και κάθε άλλο είδος εγχώ- ριας ή ξένης προέλευσης, τα οποία έχουν ανάγκη επι- σκευής, δεν μπορούν να επισκευασθούν από εγχώριες επιχειρήσεις, προκειμένου να επιτραπεί η εξαγωγή των μηχανημάτων αυτών για την επισκευή και την εκ νέου ει- σαγωγή τους. 43. Η χορήγηση βεβαίωσης για την ύπαρξη ή μη εγχώ- ριας επιχείρησης κατασκευής γεωργικών μηχανημάτων, προκειμένου τα εισαγόμενα γεωργικά μηχανήματα να χρηματοδοτούνται από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλά- δος. 44. Η χορήγηση βεβαίωσης ότι μορφές χλωριούχου πολυβινυλίου δεν παράγονται από την εγχώρια βιομηχα- νία, κατάλληλα και σε επάρκεια, προκειμένου να μην επι- βάλλεται, κατά την εισαγωγή τους, ο προβλεπόμενος δασμός. 45. Η εκτίμηση της αξίας μηχανημάτων για τον προσ- διορισμό της φορολογητέας αξίας τους. 46. Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για βιομηχα- νικές, βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, επαγγελματικά εργα- στήρια, αποθήκες και ηλεκτρομηχανολογικές εγκατα- στάσεις παροχής υπηρεσιών, κατηγορίας Β4, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΗΠ15393/2332/2002 κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1022 Β΄), όπως ισχύει. 47. Ο έλεγχος, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 1650/1986 (ΦΕΚ 160 Α΄) τήρησης των περιβαλλο- ντικών όρων, προκειμένου περί μονάδων του ν. 3325/ 2005, όπως ισχύει. 48. Ο έλεγχος της πληρότητας του φακέλου της προ- καταρκτικής περιβαλλοντικής εκτίμησης και αξιολόγη- σης, της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της περιβαλλοντικής έκθεσης, που υποβάλλονται στην αδει- οδοτούσα αρχή και αφορούν μονάδες που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ν. 3325/2005 (ΦΕΚ 68 Α΄), ό- πως ισχύει και η αποστολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του φακέλου της προκαταρκτικής περιβαλλοντικής εκτίμη- σης και αξιολόγησης και της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Δ. Απασχόλησης – Εμπορίου – Τουρισμού, στους οποί- ους περιλαμβάνονται, ιδίως: 1. Η συμμετοχή και η υλοποίηση σε προγράμματα δρά- σεων και πρωτοβουλιών προώθησης της απασχόλησης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης διαφόρων κατηγοριών ανέργων στο πλαίσιο των Εθνικών και Ευρωπαϊκών πολι- τικών. 2. Η έγκριση ή απόρριψη των ομαδικών απολύσεων που προγραμματίζονται από τον εργοδότη και η παράτα- ση διαβουλεύσεων μεταξύ εργοδότη και εργαζομένων. 3. Η επιβολή της ποινής του προστίμου σε εργοδότες, βάσει εισήγησης της οικείας Συμβουλευτικής Επιτροπής. 4. Η κύρωση εσωτερικών κανονισμών εργασίας επιχει- ρήσεων, κατά τις διατάξεις του ν.δ. 3789/1957 (ΦΕΚ 210 Α΄). Η έγκριση ή απόρριψη παραπόνων οργανώσεων ερ- γαζομένων κατά διατάξεων κανονισμών εργασίας, βάσει της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν.δ. 3789/1957. Η επέκταση της υποχρέωσης κύρωσης εσωτερικών κανονισμών ερ- γασίας σε επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες, που απασχολούν προσωπικό κατώτερο των 70 ατόμων. Η εκδίκαση εφέσεων κατά ποινών, που επιβάλλονται στους εργαζομένους με βάση τους κανονισμούς εργα- σίας, που έχουν κυρωθεί κατά τη διαδικασία του ν.δ. 3789/1957. 5. Η επέκταση της τήρησης Ημερολογίου Μέτρων Α- σφαλείας στις οικοδομές και σε πόλεις με πληθυσμό κά- τω των 10.000 κατοίκων. Η επιβολή προστίμου σε εργο- δότη, που δεν συμμoρφώθηκε στις υποδείξεις σχετικά με την προστασία των εργαζομένων από τη χρήση βεν- ζολίου. 6. Η συγκρότηση συμβουλίων και επιτροπών αρμοδιό- τητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. 7. Η μετάθεση της εικοσιτετράωρης ανάπαυσης των μισθωτών των επιχειρήσεων θεάτρου από τη Δευτέρα, η εξαίρεση επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων, υπηρεσιών ή εργασιών γενικά από τις διατάξεις περί ανάπαυσης κατά Κυριακή και κατά ημέρες αργίας. Η εξαίρεση από την εκ περιτροπής Κυριακή αργία των εστιατορίων, ζαχαροπλα- στείων, καφενείων κ.λπ., που λειτουργούν ως εξοχικά. Η χορήγηση αναπληρωματικής ανάπαυσης των μισθωτών σε άλλη ημέρα, εκτός από την Κυριακή. Η επέκταση της ανάπαυσης σε ημέρα Κυριακή και σε ημέρες αργίας. 8. Η έκδοση απόφασης, όταν λόγω ειδικών κλιματολο- γικών συνθηκών καθυστερεί η έναρξη της τυροκομικής περιόδου, με την οποία και καθορίζεται η έναρξη, ανάλο- γα με τις τοπικές συνθήκες κάθε νομού της περιφέρειας, χωρίς να είναι δυνατόν να υπερβεί το πεντάμηνο. 9. Η άσκηση αρμοδιοτήτων σχετικά με την ίδρυση, λει- τουργία, λύση των ανωνύμων εταιρειών κ.λπ. θέματα που αφορούν τις εταιρείες αυτές, όπως: - Η έγκριση καταστατικών ανωνύμων εταιρειών και η τροποποίηση αυτών. - Η έγκριση συγχώνευσης ανωνύμων εταιρειών. - Η έγκριση διάσπασης Α.Ε. ή η μετατροπή τους σε Ε.Π.Ε.. - Η έγκριση σύστασης Α.Ε. με μετατροπή ή συγχώνευ- ση επιχειρήσεων άλλης μορφής, καθώς και η τήρηση του μητρώου ανωνύμων εταιρειών και η άσκηση εποπτείας ε- πί των Α.Ε. και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών Α.Ε. και Ε.Π.Ε.. 10. Η παράταση, με απόφαση του περιφερειακού συμ- βουλίου, του εθνικού ενιαίου πλαισίου λειτουργίας των καταστημάτων κάθε είδους. 11. Η διενέργεια ελέγχων και η επιβολή προστίμων για ανακριβείς ή παραπλανητικές εκπτώσεις ή προσφορές και η συγκρότηση της οικείας επιτροπής επιβολής προ- στίμων. 12. Η διατύπωση γνώμης από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας για την ίδρυση Εμπορευματι- κού Κέντρου. 13. Η τήρηση Μητρώου χονδρεμπόρων πρωτογενών προϊόντων γης και ανθέων. 14. Η συγκρότηση δευτεροβάθμιου συμβουλίου Θεά- τρων – Κινηματογράφου και Καταστημάτων άνω των διακοσίων (200) καθισμάτων. 15. Η έρευνα και ο προσδιορισμός του κόστους παρα- γωγής, εισαγωγής και διακίνησης αγαθών. 16. Ο έλεγχος τιμών, η επάρκεια και ομαλή λειτουργία της αγοράς, καθώς και ο έλεγχος της κανονικότητας των τιμών παρεχόμενων υπηρεσιών. 17. Η εξακρίβωση της τήρησης των περί σημάνσεων διατυπώσεων, η τήρηση Μητρώου των επαγγελματιών, που χρησιμοποιούν τα όργανα μέτρησης που κατασκευ- άζονται ή εισάγονται από επιχειρήσεις, καθώς και η διε- νέργεια, σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές, εκτά- κτων Αγορανομικών Ελέγχων στα μετρικά Όργανα και Σταθμικές Μονάδες. 18. Η χορήγηση άδειας παρασκευής, εισαγωγής και γενικά εμπορίας διαλυτικών, αραιωτικών, διαβρωτικών, βερνικιών, νιτρογλυκερίνης και οξικής κυτταρίνης, κα- θώς και των βοηθητικών υλών που χρησιμοποιούνται στις βαφές. 19. Η κατάρτιση προγραμμάτων για τον τουριστικό σχεδιασμό, καθώς και για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιφέρειας, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. και τους δήμους της περιφέρειας. 20. Η παροχή γνωμοδότησης, κατ’ άρθρο 29 παρ. 3 του ν. 2545/1997, για χαρακτηρισμό και οριοθέτηση Περιο- χών Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α.). 21. Η κατάρτιση, στο πλαίσιο των αναπτυξιακών προ- γραμμάτων, σχεδίου ανάπτυξης υποδομών για την αντι- μετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στον τουρισμό. Ε. Μεταφορών–Επικοινωνιών, στους οποίους περι- λαμβάνονται, ιδίως: 1. Η έκδοση απόφασης για την αλλαγή έδρας επιβατη- γών οχημάτων δημόσιας χρήσης, κατά το άρθρο 3 παρ. 2 του ν. 3109/2003 (ΦΕΚ 38 Α΄). 2. Η χορήγηση άδειας σύστασης ανωνύμων εταιρειών και συνεταιρισμών από ιδιοκτήτες επιβατηγών δημόσιας χρήσης. 3. Η χορήγηση, η αναθεώρηση και η ανάκληση των α- δειών οδήγησης οχημάτων και της ειδικής άδειας οδήγη- σης επιβατηγών δημόσιας χρήσης. 4. Ο καθορισμός των υπεραστικών γραμμών λεωφο- ρείων, καθώς και της αφετηρίας, της διαδρομής, των στάσεων και του τέρματος κάθε λεωφορειακής γραμμής Κ.Τ.Ε.Λ.. 5. Ο καθορισμός του ελάχιστου αριθμού των υποχρεω- τικών δρομολογίων κοινών, ταχέων και υπερταχέων του Κ.Τ.Ε.Λ. και η κατανομή αυτών ανά 24ωρο, μετά από ει- σήγηση του Κ.Τ.Ε.Λ. και γνώμη της Τοπικής Ένωσης Δή- μων προκειμένου για υπεραστικές γραμμές. 6. Ο καθορισμός του ύψους κομίστρου στα όρια ευθύ- νης κάθε Κ.Τ.Ε.Λ.. 7. Ο καθορισμός κομίστρων υπεραστικών φορέων πα- ροχής συγκοινωνιακού έργου, με βάση τις ρυθμίσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του ν. 2963/2001 (ΦΕΚ 268 Α΄). 8. Η ανάκληση άδειας κυκλοφορίας υπεραστικού λεω- φορείου από τον κύκλο εργασίας μέσα στο ίδιο ημερο- λογιακό έτος. 9. Η συγκρότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου επιβο- λής κυρώσεων σε φορείς παροχής συγκοινωνιακού έρ- γου και σε ιδιοκτήτες λεωφορείων. 10. Η οργάνωση του περιοδικού τεχνικού ελέγχου των μηχανοκίνητων οχημάτων, κάθε είδους, από τα Δημόσια Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου (Κ.Τ.Ε.Ο.) κάθε νομού, σύμ- φωνα με το άρθρο 18 παρ. 3α του ν. 3446/2006 (ΦΕΚ 49 Α΄). 11. Ο καθορισμός του αριθμού των νέων επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων με ή χωρίς μετρητή, που είναι αναγκαίος για την αντιμετώπιση των σχετικών με- ταφορικών αναγκών κάθε νομού της περιφέρειας. 12. Η έγκριση θέσης σε κυκλοφορία αυτοκινήτων επι- βατηγών δημόσιας χρήσης από δήμους ή επιχειρήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς αντιμετώ- πιση λειτουργικών αναγκών τους, καθώς και ο καθορι- σμός της χρονολογίας μέχρι της οποίας επιτρέπεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων αυτών, περιλαμβανομένης και της δυνατότητας παράτασής της. 13. Ο καθορισμός και άλλων χώρων της ίδιας έδρας, ε- κτός των προβλεπομένων, στους οποίους οι διαπραττό- μενες σοβαρές παραβάσεις επιβατικών δημόσιας χρή- σης αυτοκινήτων επισύρουν πειθαρχικές, καθώς και διοι- κητικές κυρώσεις. 14. Η διάθεση νέων αδειών κυκλοφορίας φορτηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων σε άλλους δικαιούχους, σε περιπτώσεις παρέλευσης άπρακτης της προθεσμίας άσκησης του παραχωρούμενου δικαιώματος από τους αρχικούς δικαιούχους. 15. Η κατ’ εξαίρεση χορήγηση οριστικών αδειών κυ- κλοφορίας φορτηγών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων σε ημεδαπά ή αλλοδαπά φυσικά ή νομικά πρόσωπα, τα ο- ποία πραγματοποιούν στην Ελλάδα σημαντικές επενδύ- σεις ή σε επιχειρήσεις, οι οποίες υπάγονται σε αναπτυ- ξιακούς νόμους. 16. Η έκδοση απόφασης για προσωρινή και σε εξαιρε- τικές περιπτώσεις οριστική εξακολούθηση της λειτουρ- γίας μεταφορικής επιχείρησης, σε περίπτωση θανάτου ή φυσικής ανικανότητας ή νομικής αδυναμίας του μεταφο- ρέα επιβατών ή εμπορευμάτων. 17. Η έκδοση και ανάκληση αδειών ίδρυσης και λει- τουργίας πρατηρίων υγρών καυσίμων – υγραερίων και μικτών πρατηρίων, σύμφωνα με τις διατάξεις των προε- δρικών διαταγμάτων 118/2006 (ΦΕΚ 119 Α΄), 595/1984 (ΦΕΚ 218 Α΄), πλυντηρίων, λιπαντηρίων και σταθμών αυ- τοκινήτων, κατά το άρθρο 23 του π.δ. 455/1976 (ΦΕΚ 169 Α΄), καθώς και η διενέργεια αυτοψιών γηπέδων για τη διαπίστωση της καταλληλότητας της θέσης προς ίδρυσή τους. 18. Η τήρηση Μητρώου αδειών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων και Μητρώο οδηγών Ε.Δ.Χ.. 19. Η χορήγηση, ανανέωση και ανάκληση αδειών ε- γκατάστασης και λειτουργίας ραδιοσταθμών CB, καθώς και η σφράγισή τους. 20. Η επιβολή διοικητικών κυρώσεων στους παραβά- τες των κανονισμών λειτουργίας ερασιτεχνικών και πει- ραματικών σταθμών ασυρμάτου, ειδικών ραδιοδικτύων και ραδιοσταθμών CB, καθώς και σχετικών τηλεπικοινω- νιακών συστημάτων. 21. Η χορήγηση αδειών κατασκευής, κατοχής, εγκατά- στασης και λειτουργίας ερασιτεχνικών και πειραματικών σταθμών ασυρμάτου και ειδικών ραδιοδικτύων, καθώς και η ανάκληση αδειών λειτουργίας αυτών. 22. Η χορήγηση άδειας σε πλωτά μέσα, που κινούνται σε φυσικές και τεχνητές λίμνες, καθώς και σε πλωτούς ποταμούς για την άσκηση τουριστικών και συγκοινωνια- κών πλόων. 23. Ο προγραμματισμός και η διενέργεια εξετάσεων, η συγκρότηση εξεταστικών επιτροπών και η χορήγηση πι- στοποιητικών επαγγελματικής ικανότητας οδικού μετα- φορέα επιβατών ή εμπορευμάτων στους απόφοιτους των σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταφορέων. 24. Η μεταφορά προσώπων σε συνέδρια, σεμινάρια, πολιτιστικές, αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις κ.λπ., από τα οικεία Κ.Τ.Ε.Λ. ή ΡΟΔΑ εντός της περιφέρειας ή σε όμορους νομούς και για δρομολόγια χωρίς διανυκτέ- ρευση των επιβατών, εφόσον διαπιστωθεί ανεπάρκεια τουριστικών λεωφορείων από την προβλεπόμενη επιτρο- πή και ο καθορισμός της συγκρότησης και του τρόπου λειτουργίας της ίδιας επιτροπής. 25. Ο καθορισμός, μετά από πρόταση της οικείας Δ.Ο.Υ., του χρηματικού ποσού που καταβάλλεται από ι- διοκτήτη Ε.Δ.Χ. οχήματος, προκειμένου να του επιτρα- πεί να συνεργαστεί με ιδιοκτήτη όμοιου οχήματος, που ανήκει σε άλλη διοικητική έδρα, για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένης τουριστικής περιοχής. 26. Η καθιέρωση νέας υπεραστικής διαπεριφερειακής γραμμής, καθώς και ο καθορισμός των όρων συνεκμε- τάλλευσης αυτής στην περίπτωση που το Κ.Τ.Ε.Λ., στην περιοχή ευθύνης του οποίου βρίσκεται το τέρμα της γραμμής, δεχθεί τη συνεκμετάλλευση. 27. Η ανάθεση της εκμετάλλευσης νέας υπεραστικής διαπεριφερειακής γραμμής στο Κ.Τ.Ε.Λ. που υποβάλλει σχετική αίτηση. Στην περίπτωση που το τέρμα της διαπε- ριφερειακής γραμμής βρίσκεται σε νομό άλλης περιφέ- ρειας, η ανάθεση της εκμετάλλευσης αυτής γίνεται με κοινή απόφαση των περιφερειαρχών. 28. Η ανάθεση στον οικείο δήμο της εκμετάλλευσης νέας αστικής και ενδοπεριφερειακής υπεραστικής γραμ- μής στην περίπτωση που η μέση πληρότητα των πρώτων 6 μηνών λειτουργίας και εκμετάλλευσης της γραμμής α- πό το Κ.Τ.Ε.Λ., στο οποίο έχει χορηγηθεί η άδεια, απο- δεικνύεται ότι είναι κατώτερη του 20% και το Κ.Τ.Ε.Λ. αρνηθεί την εκμετάλλευση της γραμμής, εφόσον όμως δεν έχει αρνηθεί την πρόταση για κάλυψη των απωλειών εσόδων στο ποσοστό του 20%. 29. Η δυνατότητα ανάθεσης της συγκοινωνιακής εξυ- πηρέτησης νησιού, που διενεργείται από Κ.Τ.Ε.Λ. νομού της ηπειρωτικής χώρας σε δήμο του νησιού μετά από σχετική αίτησή του και σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. του Κ.Τ.Ε.Λ. του νομού αυτού. 30. Η χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας ιδιω- τικών Κ.Τ.Ε.Ο., καθώς και η ανάκληση, προσωρινά η ορι- στικά, της άδειας, αν διαπιστωθεί ότι έπαυσαν να ισχύ- ουν οι προϋποθέσεις με τις οποίες χορηγήθηκε. 31. Η χορήγηση κοινοτικής άδειας για διεθνή οδική με- ταφορά επιβατών, για λογαριασμό άλλου, με πούλμαν και λεωφορεία, στο έδαφος της Κοινότητας, βάσει του άρθρου 13α του Καν. (ΕΟΚ) αριθ. 684/92 του Συμβουλίου της 16ης Μαρτίου 1992, όπως τροποποιήθηκε με Καν. (ΕΚ) αριθ. 11/98. 32. Η έκδοση Βιβλιαρίου Φύλλων Πορείας για διεθνή έκτακτα δρομολόγια που πραγματοποιούνται με πούλ- μαν και λεωφορεία μεταξύ κρατών – μελών, βάσει του άρθρου 11 του Καν. (ΕΟΚ) αριθμ. 684/92 και για έκτακτα δρομολόγια ενδομεταφορών, βάσει του άρθρου 6 του Καν. (ΕΚ) αριθ. 12/98. 33. Η χορήγηση βεβαίωσης για οδικές μεταφορές, για ίδιο λογαριασμό, που εκτελούνται με πούλμαν και λεω- φορεία μεταξύ κρατών που είναι είτε κράτη - μέλη της Ε.Ε. είτε κράτη της ΕΖΕΣ, βάσει του άρθρου 13 του Καν. (ΕΟΚ) αριθ. 684/92. 34. Η έκδοση Βιβλίων Φύλλων Ελέγχου για απελευθε- ρωμένες έκτακτες διεθνείς μεταφορές επιβατών με πούλμαν και λεωφορεία, προβλεπόμενα από τις πολυμε- ρείς συμφωνίες ASOR και INTERBUS (82/505/ΕΟΚ της 12ης Ιουλίου 1982 και 2002/917/ΕΚ της 3ης Οκτωβρίου 2002 Αποφάσεις του Συμβουλίου αντίστοιχα). 35. Η έκδοση ειδικών αδειών ρυμούλκησης για Ε.Ι.Χ. και Φ.Ι.Χ. αυτοκίνητα. 36. Η χορήγηση σχετικών βεβαιώσεων και πιστοποιητι- κών σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα αντιρρυπα- ντικής τεχνολογίας. 37. Η διενέργεια εξετάσεων και η χορήγηση πτυχίου χειριστή ασυρμάτου και ραδιοερασιτέχνη, καθώς και η χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος ραδιοηλε- κτρολόγου και ραδιοτεχνίτη. 38. Η έκδοση των αδειών δοκιμαστικής κυκλοφορίας (Δ.Ο.Κ.) Επιβατηγών Φορτηγών και Μοτοσυκλετών. 39. Η χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας σχο- λών επαγγελματικής κατάρτισης οδηγών οχημάτων με- ταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων (Σ.Ε.Κ.Ο.Ο.Μ.Ε.Ε.). ΣΤ. Έργων - Χωροταξίας - Περιβάλλοντος, στους οποί- ους περιλαμβάνονται, ιδίως: 1. Η κατασκευή, η συντήρηση και ανακαίνιση των ο- δών, που η συντήρησή τους ανήκε στην αρμοδιότητα της Κρατικής Περιφέρειας και των αντίστοιχων πρώην Νο- μαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. 2. Η μελέτη των έργων συντήρησης και βελτίωσης των οδών, που η συντήρησή τους ανήκε στην αρμοδιότητα της Κρατικής Περιφέρειας και των αντίστοιχων πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. 3. Ο σχεδιασμός, η μελέτη, η κατασκευή και συντήρη- ση συγκοινωνιακών, αντιπλημμυρικών, κτιριακών, ηλε- κτρομηχανολογικών και λιμενικών έργων. 4. Η κατάρτιση προσχεδίων προγραμμάτων εκτέλεσης έργων. 5. Η εκπόνηση κυκλοφοριακών μελετών, καθώς και ο έλεγχος των μελετών αυτών. 6. Η άσκηση αρμοδιοτήτων επί θεμάτων οδικής κυκλο- φορίας, όπως οι μετρήσεις, η σήμανση των οδών που η συντήρησή τους ανήκε στην αρμοδιότητα της Κρατικής Περιφέρειας και των αντίστοιχων πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, καθώς και η σηματοδότηση και ο φωτι- σμός αυτών. 7. Η εφαρμογή των μελετών, η συμπλήρωση και προ- σαρμογή μελετών συγκοινωνιακών έργων, καθώς και η κατάρτιση συμπληρωματικών μελετών τούτων. 8. Η συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών του πάσης φύσεως μηχανικού εξοπλισμού, καθώς και η φύλαξή του. 9. Η παραλαβή και αποθήκευση των πάσης φύσεως ε- φοδίων και υλικών συντήρησης σήμανσης, καθώς και η διαχείριση και αποθήκευση αυτών. 10. Η θεώρηση και έγκριση των μελετών ιδιωτικών λι- μενικών έργων. 11. Τα έργα που εκτελούνται από το Υπουργείο Υπο- δομών, Μεταφορών και Δικτύων χαρακτηριζόμενα ως έργα εθνικού επιπέδου (άρθρο 10 παρ. 4 του ν. 679/1977 και άρθρο 59 του π.δ. 609/1985) τα οποία έχουν αμιγώς διάσταση επιπέδου περιφέρειας ή νομού. 12. Η διαχείριση ειδικών έργων περιφερειακού επιπέ- δου που έχουν εκτελεστεί από τις ΕΥΔΕ και περιέρχο- νται στις περιφέρειες. 13. Η παροχή γνώμης του περιφερειακού συμβουλίου για τη χωροθέτηση Β.Ε.ΠΕ.. 14. Η ευθύνη τήρησης και παρακολούθησης της διαδι- κασίας κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για εκτέ- λεση δημοσίων έργων αρμοδιότητας περιφέρειας. 15. Ο καθαρισμός και αστυνόμευση ρεμάτων και απαλ- λοτριωμένων χώρων παρά τα ρέματα. 16. Ο έλεγχος τήρησης εφαρμογής των προδιαγρα- φών και κανονισμών που αφορούν τα υλικά και τους τρό- πους κατασκευής δημόσιων έργων. 17. Η σύμπραξη σε Συμβάσεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) κατά τις ρυθμίσεις του ν. 3389/2005 (ΦΕΚ 232 Α΄), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. 18. Η έγκριση περιβαλλοντικών όρων για έργα και δραστηριότητες Β΄ και Γ΄ κατηγορίας, κατά το άρθρο 2 του ν. 3010/2002 (ΦΕΚ 91 Α΄). 19. Η παρακολούθηση της εφαρμογής και η αξιολόγη- ση των κανονισμών διοίκησης και λειτουργίας, καθώς και των σχεδίων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 15 του ν. 2742/1999 (ΦΕΚ 207 Α΄), όπως ισχύει. 20. Η έκδοση αδειών διάθεσης βιομηχανικών λυμάτων και αστικών λυμάτων από σταθμούς επεξεργασίας, κατά τις ρυθμίσεις της κ.υ.α. 5673/400/1997 (ΦΕΚ 192 Β΄). 21. Ο έλεγχος τήρησης περιβαλλοντικών όρων, προς εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία του περι- βάλλοντος, κατά το άρθρο 26 του ν. 1650/1986 (ΦΕΚ 160 Α΄). 22. Η επιβολή προστίμων για θέματα προστασίας περι- βάλλοντος, κατά τις προβλέψεις των άρθρων 30 του ν. 1650/1986 και 4 του ν. 3010/2002. 23. Η ανάθεση εκπόνησης και η παρακολούθηση εφαρ- μογής Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Γ.Π.Σ.), Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. σύμφωνα με το άρθρο 6 του ν. 2508/1997. 24. Η χορήγηση άδειας για την εναπόθεση ή αποθή- κευση αποβλήτων που περιέχουν αμίαντο. 25. Η παροχή γνώμης του περιφερειακού συμβουλίου κατά τη διαδικασία κατάρτισης των περιφερειακών χω- ροταξικών σχεδίων. 26. Η εξειδίκευση των κατευθυντήριων γραμμών περι- βαλλοντικής πολιτικής σε επίπεδο περιφέρειας. 27. Η μέριμνα συγκέντρωσης των γενικών πληροφο- ριών για την ποιότητα του περιβάλλοντος και τις ρυπο- γόνες δραστηριότητες στην περιοχή, καθώς και για τη λειτουργία του εθνικού δικτύου πληροφορικής για το πε- ριβάλλον. 28. Η εισήγηση στο περιφερειακό συμβούλιο, με βάση περιβαλλοντικά κριτήρια, για την εξασφάλιση χρηματο- δοτικών πηγών και την κατανομή των σχετικών πιστώσε- ων, καθώς και για προτάσεις μέτρων προς προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής και ιδιαίτερα των ευαί- σθητων περιοχών (βιότοπων κ.λπ.). 29. Η κατάρτιση και έγκριση του περιφερειακού σχε- διασμού διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, στο πλαί- σιο του αντίστοιχου εθνικού σχεδιασμού, ο οποίος απο- σκοπεί, κυρίως, στη μελέτη και τον καθορισμό των μεθό- δων διαχείρισης, καθώς και στη χωροθέτηση των πάσης φύσεως σχετικών εγκαταστάσεων περιλαμβανόμενης και της έκδοσης των κατά περίπτωση αδειών, που προ- βλέπονται από την κείμενη νομοθεσία. Κατά το σχεδια- σμό λαμβάνονται υπόψη οι κοινωνικές, οικονομικές, τε- χνικές, περιβαλλοντικές, καθώς και οι ειδικές συνθήκες της περιοχής. 30. Η παροχή γνωμοδότησης, από το περιφερειακό συμβούλιο, σχετικά με το χαρακτηρισμό και την οριοθέ- τηση εκτάσεων ως Π.Ο.Α.Π.Δ. (Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων) από τον Υ- πουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλα- γής. 31. Η παροχή γνωμοδότησης, από το περιφερειακό συμβούλιο, σχετικά με το χαρακτηρισμό Περιοχών Ειδι- κών Χωρικών Παρεμβάσεων προς έκδοση της προβλεπό- μενης από την κείμενη νομοθεσία κοινής υπουργικής α- πόφασης. 32. Η παροχή γνωμοδότησης, από το περιφερειακό συμβούλιο για Σχέδια Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμ- βάσεων (Σ.Ο.Α.Π.), όταν η διαδικασία κινείται από τον Υ- πουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλα- γής. 33. Η σύνταξη, η παρακολούθηση της εφαρμογής και η αξιολόγηση των κανονισμών διοίκησης και λειτουργίας και των σχεδίων διαχείρισης για προστατευόμενες πε- ριοχές. 34. Η παρακολούθηση εφαρμογής Ειδικών Χωροταξι- κών Μελετών και ΖΟΕ. 35. Η χορήγηση, από την περιφέρεια του τόπου, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος ακινήτου, των εγκρίσε- ων, αδειών, βεβαιώσεων και λοιπών εγγράφων που απαι- τούνται για τη βιομηχανική, τουριστική και πολεοδομική ανάπτυξη εκτάσεων γης, που αποτελούν ή πρόκειται να συνενωθούν σε ενιαίο κτίριο, το οποίο τέμνεται από τα όρια δύο ή περισσοτέρων νομών, που ανήκουν σε πλείο- νες περιφέρειες. 36. Ο σχεδιασμός παραλαβής και διαχείρισης αποβλή- των από λιμενικές εγκαταστάσεις. 37. Η γνωμοδότηση για παρέκκλιση από τους όρους δόμησης για κατασκευή κτιρίων που προορίζονται για γεωκτηνοτροφικές, γεωπτηνοτροφικές ή υδατοκαλλιερ- γητικές εγκαταστάσεις, καθώς και εγκαταστάσεις απο- θήκευσης λιπασμάτων, φαρμάκων, ιχθυοτροφών, γεωρ- γικών και αλιευτικών εφοδίων, γεωργικών και αλιευτικών προϊόντων, στεγάστρων σφαγής ζώων και δεξαμενών α- πό οποιοδήποτε υλικό. 38. Ο συντονισμός της υλοποίησης των προγραμμά- των εκτέλεσης έργων που προβλέπονται από τα γενικά πολεοδομικά σχέδια (Γ.Π.Σ.) και τις πολεοδομικές μελέ- τες. 39. Η έγκριση σημειακών – εντοπισμένων τροποποιή- σεων των εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και των χρήσεων και όρων δόμησης αυτών, υπό την προϋπόθεση τήρησης των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 29 του ν. 2831/2000 (ΦΕΚ 140 Α΄), όπως ισχύει και υπό την προϋ- πόθεση, επίσης, ότι δεν εμπίπτουν σε ζώνη πεντακοσίων μέτρων από την ακτή, σε παραδοσιακούς οικισμούς, σε τοπία ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, σε αρχαιολογικούς χώρους, σε δάση και δασικές εκτάσεις και σε περιοχές προστατευόμενες βάσει διεθνών συνθηκών (π.χ. RAM- SAR) ή βάσει των άρθρων 18 και 19 του ν. 1650/1986 (ΦΕΚ 160 Α΄), όπως ισχύει. 40. Η κύρωση πράξης εφαρμογής πολεοδομικής μελέ- της, κατά τις διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 1337/1983 (ΦΕΚ 33 Α΄), όπως ισχύει. Ζ. Υγείας: Ι.α Οι περιφέρειες ασκούν τις αρμοδιότητες των Υγει- ονομικών Περιφερειών (Δ.Υ.Π.Ε.) της χώρας, οι οποίες τους μεταβιβάζονται σύμφωνα με τα επόμενα εδάφια. β. Με προεδρικό διάταγμα, το οποίο εκδίδεται με πρό- ταση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Η- λεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ύστερα από γνώμη της Έ- νωσης Περιφερειών, καθορίζονται οι σχετικές ρυθμίσεις και η μεταβατική περίοδος για την έναρξη άσκησής τους, η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τη διετία από τη δημοσί- ευση του παρόντος. γ. Στο ίδιο διάταγμα μπορεί να προβλεφθεί η μεταβί- βαση αρμοδιοτήτων τοπικού χαρακτήρα προς τις περιφέ- ρειες που ασκούνται από το Υπουργείο Υγείας και Κοι- νωνικής Αλληλεγγύης. δ. Με το ανωτέρω διάταγμα ρυθμίζεται η απόδοση στις περιφέρειες των ανάλογων οικονομικών πόρων, για την άσκηση των μεταβιβαζόμενων αρμοδιοτήτων, η κατάρ- γηση υπηρεσιακών μονάδων των Δ.Υ.Π.Ε. και των αντί- στοιχων οργανικών τους θέσεων, καθώς και οι ουσιαστι- κές και διαδικαστικές προϋποθέσεις μετάταξης του προ- σωπικού, που κατείχε, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, τις καταργηθείσες οργανικές θέσεις, περιλαμβανομένων και των δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής, κατ’ α- νάλογη εφαρμογή της διαδικασίας που προβλέπεται στο άρθρο 256 του παρόντος. ε. Οικονομικές υποχρεώσεις σε σχέση με τις μεταβι- βαζόμενες αρμοδιότητες των Δ.Υ.Π.Ε., οι οποίες έχουν αναληφθεί σε χρόνο προγενέστερο της έκδοσης του προεδρικού διατάγματος των προηγούμενων εδαφίων, δεν μπορούν να βαρύνουν τους προϋπολογισμούς των περιφερειών. II. Στον ανωτέρω τομέα περιλαμβάνονται ιδίως: 1. Η χορήγηση και ανάκληση αδειών άσκησης επαγ- γελμάτων υγείας, καθώς και αδειών ίδρυσης και λειτουρ- γίας ιδιωτικών κλινικών, ιδιωτικών προνοιακών επιχειρή- σεων, ιατρείων, οδοντιατρείων, εργαστηρίων και πάσης φύσεως χώρων άσκησης ιδιωτικού επαγγέλματος υγεί- ας και πρόνοιας. 2. Η άσκηση αρμοδιοτήτων που αφορούν θέματα δια- κρατικών υιοθεσιών. 3. Η έκδοση άδειας εισαγωγής εγκατάστασης και λει- τουργίας μηχανημάτων παραγωγής ιοντιζουσών ακτινο- βολιών για ιατρικούς σκοπούς, γενικά, όπως και εγκατά- στασης και λειτουργίας εργαστηρίων ραδιοϊσοτόπων για ιατρικές εφαρμογές. 4. Η επιβολή κυρώσεων σε ιατρούς και οδοντίατρους, κατά τις προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας. 5. Η επιβολή κυρώσεων σε ιατρούς και οδοντιάτρους, οι οποίοι αναγράφουν ναρκωτικά σε απλές συνταγές και όχι στις ειδικές για το σκοπό αυτόν, καθώς και στους φαρμακοποιούς, που πωλούν ναρκωτικά με απλές και ό- χι με ειδικές συνταγές. 6. Η υλοποίηση προγραμμάτων δημόσιας υγείας, κατά τις ρυθμίσεις του άρθρου 12 του ν. 3172/2003 (ΦΕΚ 197 Α΄). 7. Ο καθορισμός των όρων και της διαδικασίας παρα- χώρησης ακινήτων σε δικαιούχους, η έκδοση και ανά- κληση παραχωρητηρίων, η ρύθμιση των δόσεων και η βε- βαίωση των χρεών παλαιών και νέων προσφύγων, η νο- μιμοποίηση ανωμάλων αγοραπωλησιών και τα σχετικά με την ανταλλαγή και μεταβίβαση παραχωρηθέντων ακι- νήτων. 8. Η επιχορήγηση αστικών εταιρειών μη κερδοσκοπι- κού χαρακτήρα, τις οποίες είχε ιδρύσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ή μετείχε σε αυτές, εφόσον ο σκοπός τους αναφέρεται στην αντιμετώπιση προβλημάτων, που απορρέουν από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και ε- φόσον η πραγματοποίηση του σκοπού τους ασκείται, κα- τά διαδοχή, από την περιφέρεια. 9. Η χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτι- κών Μονάδων Ψυχικής Υγείας. 10. Η έκδοση αδειών εμπορίας κτηνιατρικών φαρμά- κων. 11. Ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων για την η- λεκτρονική συμβατότητα σύμφωνα με την κ.υ.α. 50268/ 5137/3.9.2007 (ΦΕΚ 1853 Β΄) και ο καθορισμός των ορ- γάνων τήρησης αυτών. 12. Η εποπτεία Ιατρικών, Οδοντιατρικών και Φαρμα- κευτικών Συλλόγων των νομών της περιφέρειας. 13. Η ανάληψη χορηγούμενων οικονομικών ενισχύσε- ων σε φορείς κοινωνικής αντίληψης που εποπτεύονται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας που αποτε- λούν προϊόν των Ειδικών Κρατικών Λαχείων. 14. Η χορήγηση αδειών διενέργειας εράνων, λαχειο- φόρων και φιλανθρωπικών αγορών σε υπερτοπικό επίπε- δο. 15. Η διενέργεια κοινωνικών ερευνών για την εφαρ- μογή των προγραμμάτων πρόνοιας, καθώς και θέματα ά- σκησης κοινωνικής εργασίας. 16. Ο καθορισμός των προϋποθέσεων και τρόπου ά- σκησης του αντικειμένου της κοινωνικής εργασίας σε ό- λους τους τομείς εφαρμογής, καθώς και η εκπαίδευση σπουδαστών κοινωνικής εργασίας κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης. 17. Η χορήγηση και η ανάκληση της άδειας άσκησης ε- παγγέλματος κοινωνικού λειτουργού και της άδειας ά- σκησης ελεύθερου επαγγέλματος του κοινωνικού λει- τουργού σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και η τήρη- ση σχετικού μητρώου με διαρκή ενημέρωση. 18. Η άσκηση αρμοδιοτήτων σχετικών με τον Κοινωνι- κό Σύμβουλο, κατ’ εφαρμογή της παρ. 4 του άρθρου 1 του ν. 2345/1995, καθώς και αρμοδιοτήτων ελέγχου του ιδρύματος ή της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.) και των Φορέων παιδικής προστασίας, περιλαμ- βανομένης της σύνταξης σχετικών εκθέσεων και διατύ- πωσης αντίστοιχων προτάσεων. 19. Η εφαρμογή προγραμμάτων προστασίας της μητέ- ρας και των παιδιών προσχολικής ηλικίας. 20. Η χορήγηση άδειας λειτουργίας Μονάδων Αδυνα- τίσματος μετά από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής που συγκροτείται στην έδρα της οικείας περιφέρειας. 21. Ο υγειονομικός έλεγχος καταστημάτων, βιοτε- χνιών και βιομηχανιών παρασκευής και επεξεργασίας τροφίμων ζωικής προέλευσης, καθώς και οι λοιποί υγειο- νομικοί έλεγχοι, που προβλέπονται από την κείμενη νο- μοθεσία σε περιφερειακό επίπεδο. 22. Η χορήγηση αδειών για την καταλληλότητα ζωι- κών τροφίμων. 23. Η χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των κάθε είδους δημόσιων και ιδιωτικών εργαστηρίων, τα ο- ποία πραγματοποιούν μικροβιολογικές εξετάσεις ελέγ- χου νερού, τροφίμων ή ποτών, με εξαίρεση τα εργαστή- ρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, το κλείσιμο όσων λειτουργούν χωρίς τη νόμιμη άδεια και η επιβολή προ- στίμου σε βάρος αυτών. Η. Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού, στους οποί- ους περιλαμβάνονται, ιδίως: 1. Η εξειδίκευση και κατάρτιση προγραμμάτων, προς υ- ποστήριξη της δια βίου μάθησης, στο πλαίσιο των κατευ- θύνσεων και του σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σύμφωνα και με την κείμενη νομοθεσία. 2. Η άσκηση λειτουργικού χαρακτήρα αρμοδιοτήτων, περιλαμβανομένης και της θεματικής εξειδίκευσης, για τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. 3. Η εκπόνηση και εκτέλεση προγραμμάτων, τα οποία αφορούν θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, Νέας Γενιάς και εκπαίδευσης ενηλίκων σύμφωνα με τον αντί- στοιχο σχεδιασμό και τις εφαρμοζόμενες, από το Υ- πουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμά- των, πολιτικές. 4. Ο διορισμός και η αντικατάσταση διοικητών ιδρυμά- των, που χορηγούν υποτροφίες στη χωρική αρμοδιότητα της περιφέρειας. 5. Η διακοπή μαθημάτων, λόγω έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου στη χωρική αρμοδιότητα της περιφέ- ρειας. 6. Η αντικατάσταση των κινητήρων αυτοκινήτων των περιφερειακών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθώς και η έ- γκριση της εγκατάστασης, μεταφοράς ή επισκευής oποιασδήποτε κατηγορίας τηλεφωνικών συνδέσεων για τις ανωτέρω υπηρεσίες. 7. Η έγκριση σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. 8. Η συγκρότηση σχολικών εφορειών, που λειτουρ- γούν στις σχολικές μονάδες εκκλησιαστικής εκπαίδευ- σης. 9. Η έγκριση της αδελφοποίησης σχολείων της χώρας με σχολεία της αλλοδαπής, της συνεργασίας αυτών, κα- θώς και της συμμετοχής μαθητών σε διεθνείς μαθητικές συναντήσεις. 10. Η χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας Ανώ- τερων Σχολών Δραματικής Τέχνης, Χορού και Κινηματο- γράφου κατά τις ρυθμίσεις του ν. 1158/1981 (ΦΕΚ 127 Α΄). 11. Η συμμετοχή σε προγράμματα πολιτιστικών και α- θλητικών φορέων της περιφέρειας και των δήμων. 12. Ο συντονισμός δράσεων των πολιτιστικών φορέων της περιφέρειας. 13. Η υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων και εκ- δηλώσεων υπερτοπικής σημασίας. 14. Η θέσπιση βραβείων, χορηγιών και άλλων μέσων για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης των γραμμάτων και των τεχνών, με παράλληλη εποπτεία και ενίσχυση συλ- λόγων και φορέων που επιδιώκουν αντίστοιχους σκο- πούς. 15. Η κοινή οργάνωση με τοπικούς φορείς πολιτιστι- κών εκδηλώσεων με σκοπό τη διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και τη διάδοσή της στους νέ- ους. 16. Η σύσφιξη σχέσεων της περιφέρειας με τις δευτε- ροβάθμιες και τριτοβάθμιες Οργανώσεις Αποδήμων, που εκπροσωπούν πανελλαδικά ή διεθνώς όλους τους απο- δήμους. 17. Η συγκρότηση και η μέριμνα για τη λειτουργία των υφιστάμενων Νομαρχιακών Επιτροπών Λαϊκής Επιμόρ- φωσης (Ν.Ε.Λ.Ε.), καθώς και η διαχείριση των λογαρια- σμών τους, που τηρούνται στην Τράπεζα της Ελλάδος. 18. Ο συντονισμός των επιμορφωτικών φορέων, που συμμετέχουν στις υφιστάμενες Ν.Ε.Λ.Ε.. 19. Η υλοποίηση Αθλητικών προγραμμάτων σε συνερ- γασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Γενική Γραμμα- τεία Αθλητισμού, αθλητικούς συλλόγους, δήμους, καθώς και με άλλους φορείς Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου. 20. Η άσκηση εποπτείας επί των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, που καθορίζονται με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυ- βέρνησης και Πολιτισμού και Τουρισμού. Με την απόφα- ση αυτή, η οποία εκδίδεται, ύστερα από γνώμη της Ένω- σης Περιφερειών, εντός έτους από τη δημοσίευση του παρόντος, προσδιορίζονται ειδικότερα τα Εθνικά Αθλητι- κά Κέντρα, κατ’ αντιστοιχία προς τις οικείες περιφέρει- ες, εξειδικεύονται τα θέματα που αναφέρονται στην ε- ποπτεία, καθώς και κάθε σχετικό τεχνικό, λεπτομερειακό και διαδικαστικό ζήτημα. Θ. Πολιτικής Προστασίας και Διοικητικής Μέριμνας, στους οποίους περιλαμβάνονται, ιδίως: 1. Ο συντονισμός και η επίβλεψη του έργου της πολιτι- κής προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώ- πιση και αποκατάσταση των καταστροφών, εντός των ο- ρίων της εδαφικής της περιφέρειας, στο πλαίσιο και του ν. 3013/2002 (ΦΕΚ 102 Α΄), όπως ισχύει. 2. Η ευθύνη για την εφαρμογή του ετήσιου εθνικού σχεδιασμού πολιτικής προστασίας, κατά το σκέλος που τα οικεία προγράμματα, μέτρα και δράσεις εφαρμόζο- νται σε επίπεδο περιφέρειας. 3. Η διατύπωση εισηγήσεων για το σχεδιασμό πολιτι- κής προστασίας της περιφέρειας, προκειμένου να απο- τελέσουν αντικείμενο της εισήγησης για τον ετήσιο ε- θνικό σχεδιασμό πολιτικής προστασίας από τη Διυπουρ- γική Επιτροπή. 4. Η υποβολή εισήγησης στον Γενικό Γραμματέα Πολι- τικής Προστασίας για την έκδοση απόφασης κήρυξης κα- τάστασης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, στις ΦΕΚ 1873 περιπτώσεις τοπικών καταστροφών. 5. Η έκδοση αποφάσεων κήρυξης κατάστασης έκτα- κτης ανάγκης, προκειμένου για τοπικές καταστροφές μι- κρής έντασης. 6. Ο σχεδιασμός και η οργάνωση θεμάτων πρόληψης, ενημέρωσης και αντιμετώπισης των καταστροφών ή κα- ταστάσεων έκτακτης ανάγκης, καθώς και η διάθεση και ο συντονισμός της δράσης του απαραίτητου δυναμικού και μέσων προς την κατεύθυνση αυτή. 7. Ο συντονισμός όλων των υπηρεσιών της περιφέρει- ας, καθώς και του δημόσιου και ιδιωτικού δυναμικού και μέσων για την εξασφάλιση της ετοιμότητας, την αντιμε- τώπιση των καταστροφών και την αποκατάσταση των ζη- μιών. 8. Η έκδοση απόφασης για την επίταξη προσωπικών υ- πηρεσιών, καθώς και κινητών και ακινήτων, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του άρθρου 41 του ν. 3536/2007 (ΦΕΚ 42 Α΄). 9. Η συμμετοχή στην εκπόνηση προγραμμάτων αντι- πυρικής προστασίας δασικών εκτάσεων, στο σχεδιασμό και στη μελέτη μεθόδων και μέσων για την πρόληψη και καταστολή τους. 10. Η συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την καταστολή των δασικών πυρκαγιών. 11. Η συμμετοχή στο συντονισμό και στην αξιοποίηση των εναέριων και επίγειων μέσων, στο πλαίσιο συνεργα- σίας με τους αρμόδιους φορείς, για τη δασοπυρόσβεση. 12. Η χορήγηση της επισημείωσης της Σύμβασης της Χάγης σε έγγραφα των υπηρεσιών της περιφέρειας. 13. Η προμήθεια μηχανημάτων και αυτοκινήτων για τις ανάγκες της περιφέρειας. 14. Η μέριμνα εκποίησης άχρηστων και ακατάλληλων υλικών και εξοπλισμού, σύμφωνα με την κείμενη νομο- θεσία. ΙΙΙ. Οι αρμοδιότητες των περιφερειών ασκούνται από 1.1.2011, εκτός εκείνων του τομέα Α΄ (Προγραμματι- σμού – Ανάπτυξης) υπ’ αριθμούς 1 έως και 31, του υπoτομέα Διαχείρισης Υδάτων, ο οποίος περιλαμβάνεται στον τομέα Γ΄ (Φυσικών πόρων - Ενέργειας - Βιομηχα- νίας) και του τομέα ΣΤ΄ (Έργων - Χωροταξίας - Περιβάλ- λοντος) υπ’ αριθμούς 1 έως 12 του παρόντος άρθρου, οι οποίες ασκούνται από την 1.7.2011. Οι αρμοδιότητες του υποτομέα Αλιείας, οι οποίες εί- χαν απονεμηθεί στις κρατικές περιφέρειες, ασκούνται α- πό 1.1.2012 κατά τις ειδικότερες ρυθμίσεις της κείμενης νομοθεσίας. Ο χρόνος έναρξης των ανωτέρω αρμοδιοτήτων περι- λαμβάνει και τις αντίστοιχες της μητροπολιτικής περιφέ- ρειας Αττικής και της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσα- λονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του άρ- θρου 210. Μέχρι τις ανωτέρω ημερομηνίες οι αρμοδιότητες αυ- τές εξακολουθούν να ασκούνται από τις αποκεντρωμέ- νες διοικήσεις. IV. Oι αρμοδιότητες των παραγράφων 1 (υπ’ αριθμούς 27 έως και 29), 2 (υπ’ αριθμούς 29 έως και 39), 3 (υπ’ α- ριθμούς Β26 έως και 34) και 5 (υπ’ αριθμούς 8 έως 69) του άρθρου 94 του παρόντος νόμου εξακολουθούν να α- σκούνται από τις περιφέρειες, μέχρι 31.12.2012 σύμφω- να και με τη ρύθμιση της παραγράφου 6 του άρθρου 95 του ίδιου νόμου. V. Τα υφιστάμενα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), τα οποία είχαν συσταθεί και λειτουργούσαν σε Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις μετατρέπονται και λει- τουργούν, από την 1η Ιανουαρίου 2011, ως Κ.Ε.Π. του δήμου, όπου είναι εγκατεστημένα. Ο εξοπλισμός τους περιέρχεται στον ανωτέρω δήμο και το υπηρετούν προσωπικό τους μετατάσσεται στον ί- διο δήμο, σύμφωνα με τη ρύθμιση του άρθρου 257 παρ. 8 του παρόντος. VI.1. Σε κάθε περιφέρεια συγκροτείται, με απόφαση του Περιφερειάρχη, Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, η οποία αποτελείται από: α) τον περιφερειάρχη, ως πρόεδρο, και τον οριζόμενο από αυτόν, σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του, α- ντιπεριφερειάρχη, β) ένα μέλος του περιφερειακού συμβουλίου, που ορί- ζεται από το συμβούλιο, γ) εκπρόσωπο των δήμων της περιφέρειας, που υπο- δεικνύεται από την οικεία Περιφερειακή Ένωση Δήμων, δ) εκπρόσωπο αντιπροσωπευτικής γυναικείας οργάνω- σης της περιφέρειας, που υποδεικνύεται από αυτή και ε) εκπρόσωπο της Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, που υποδεικνύεται από τον αντίστοιχο Γενικό Γραμμα- τέα. Τα υπό στοιχεία β΄ έως και ε΄ μέλη ορίζονται με τους αναπληρωτές τους, για τετραετή θητεία. Χρέη γραμματέα της ανωτέρω Επιτροπής εκτελεί υ- πάλληλος της περιφέρειας, ο οποίος ορίζεται από τον περιφερειάρχη. 2. Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες: α) μεριμνά και υποστηρίζει την ένταξη της ισότητας των φύλων στην αναπτυξιακή πολιτική της περιφέρειας, λαμβάνοντας υπόψη τις πολιτικές της Γενικής Γραμμα- τείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. β) Διατυπώνει προτάσεις και εισηγείται προς τα αρμό- δια όργανα της περιφέρειας τη λήψη των αναγκαίων μέ- τρων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής. γ) Εισηγείται προς το περιφερειακό συμβούλιο την έ- νταξη έργων στις Σ.Α.Ε.Π. που προωθούν τα ανωτέρω μέτρα και τις σχετικές δράσεις ενημέρωσης και πληρο- φόρησης των πολιτών και δ) συνεργάζεται με το Συμβουλευτικό Κέντρο της Γενι- κής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στην περιφέρεια, καθώς και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών. VII.α. Με προεδρικό διάταγμα, το οποίο εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υποδομών, Μεταφο- ρών και Δικτύων, καθορίζονται τα αποφαινόμενα και γνωμοδοτούντα όργανα, καθώς και κάθε αναγκαία λε- πτομέρεια, για θέματα έργων, μελετών και υπηρεσιών του ν. 3316/2005 (ΦΕΚ 42 Α΄) των περιφερειών. β. Με προεδρικό διάταγμα, το οποίο εκδίδεται με πρό- ταση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Η- λεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομίας, Ανταγωνι- στικότητας και Ναυτιλίας καθορίζεται ο τρόπος διενέρ- γειας των προμηθειών των περιφερειών, στο πλαίσιο σχετικού κανονισμού. γ. Η παροχή των υπηρεσιών, με εξαίρεση εκείνες που υπάγονται στις ρυθμίσεις του ν. 3316/2005 διέπεται από τις διατάξεις του ν. 2362/1995 (ΦΕΚ 247 Α΄), των προε- δρικών διαταγμάτων 59/2007 (ΦΕΚ 63 Α΄), 60/2007 (ΦΕΚ 64 Α΄), όπως ισχύουν, με ανάλογη, επίσης, εφαρμογή και των διατάξεων του π.δ. 118/2007 (ΦΕΚ 150 Α΄), ό- πως ισχύει. VΙII. Όπου στις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας που διέπει την Πολιτική Άμυνα και τον Πολιτικό Σχεδια- σμό Έκτακτης Ανάγκης αναφέρεται Νομαρχιακή Αυτοδι- οίκηση νοείται, από την έναρξη ισχύος του παρόντος, περιφέρεια. IX. Mε αποφάσεις των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέ- ντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του, κατά περίπτωση, αρμόδιου Υπουργού, οι οποίες δημοσιεύο- νται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ρυθμίζονται ει- δικότερα θέματα, που σχετίζονται με τον τρόπο άσκησης των απονεμόμενων στις περιφέρειες αρμοδιοτήτων.

Άρθρο 187Μεταβίβαση άσκησης πρόσθετων αρμοδιοτήτων στις περιφέρειες

Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλε- κτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και του κατά πε- ρίπτωση αρμόδιου Υπουργού, κατόπιν γνώμης της Ένω- σης Περιφερειών, μπορεί να μεταβιβάζονται στις περιφέ- ρειες αρμοδιότητες της Κεντρικής Διοίκησης, που συνά- πτονται με εκείνες που απονέμονται, κατά τομείς, με το προηγούμενο άρθρο, εφόσον υπηρετούν αναπτυξιακού και λειτουργικού χαρακτήρα περιφερειακές ανάγκες και δεν αφορούν θέματα άσκησης ενιαίας κρατικής πολιτι- κής. Με το ίδιο διάταγμα ρυθμίζεται και η απόδοση των α- ντίστοιχων οικονομικών πόρων για την άσκησή τους. Με όμοια διατάγματα, με τις ίδιες προϋποθέσεις και με την ίδια διαδικασία αρμοδιότητες που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου ή δημόσιες επι- χειρήσεις και οργανισμούς κοινής ωφέλειας, που συνά- πτονται με τους ανωτέρω τομείς, μπορεί να μεταβιβάζο- νται στις περιφέρειες μετά από γνώμη του διοικητικού συμβουλίου τους.

Άρθρο 188Παροχή γνώμης της Περιφέρειας για ειδικά θέματαΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Προκειμένου η Κρατική Διοίκηση να εκδώσει οποια- δήποτε κανονιστική πράξη, η οποία αφορά την αειφόρο ανάπτυξη, τα ρυθμιστικά ή χωροταξικά ή πολεοδομικά σχέδια και τις αποφάσεις χωροθέτησης εγκαταστάσεων και λοιπών δραστηριοτήτων, οφείλει να ζητά τη γνώμη των οικείων αιρετών συλλογικών οργάνων των περιφε- ρειών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Στις περιπτώσεις της προηγούμενης παραγράφου η γνώμη πρέπει να παρέχεται στην αρμόδια αρχή μέσα σε ένα μήνα, από την περιέλευση του ερωτήματος στην πε- ριφέρεια.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Στα συλλογικά όργανα της Διοίκησης που καταρτί- ζουν τα προγράμματα για την περιφερειακή ανάπτυξη, τη χωροταξία και την αειφόρο ανάπτυξη μετέχουν υπο- χρεωτικά και εκπρόσωποι των περιφερειών.

Άρθρο 189Προθεσμία για την έκδοση απόφασης ή παροχή γνώμης από άλλες αρχές προς την περιφέρεια

Όπου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαιτεί- ται προηγούμενη απόφαση ή γνώμη οποιασδήποτε αρ- χής, για θέματα που αποφασίζουν οι περιφέρειες, η σχε- τική πράξη εκδίδεται ή η οικεία γνώμη παρέχεται, μέσα σε ένα μήνα, αφότου η αρμόδια αρχή παρέλαβε το σχε- τικό έγγραφο με τα προβλεπόμενα ή ζητηθέντα στοι- χεία. Αν η προθεσμία αυτή παρέλθει χωρίς να έχει εκδο- θεί η οικεία πράξη ή να έχει παρασχεθεί η σχετική γνώμη τότε τα όργανα της περιφέρειας ασκούν την αποφασι- στική τους αρμοδιότητα. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Άρθρο 190Σύσταση - Σκοπός - ΑρμοδιότητεςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης που συστήθηκε στην έδρα κάθε κρατικής περιφέρειας σύμφωνα με το άρθρο 53 του ν. 2218/1994 (ΦΕΚ 90 Α΄) υπάγεται στην περιφέρεια του παρόντος νόμου με την επωνυμία «Περι- φερειακό Ταμείο Ανάπτυξης .....................», το οποίο φέ- ρει το όνομα της περιφέρειας και εποπτεύεται από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Σκοπός και αρμοδιότητες του Περιφερειακού Ταμεί- ου Ανάπτυξης είναι: α) Η διαχείριση, σύμφωνα με τις αποφάσεις του περι- φερειακού συμβουλίου πιστώσεων του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, χρηματοδοτήσεων φορέων του δημόσιου τομέα και άλλων νομικών προσώπων, χρημα- τοδοτήσεων προερχομένων από προγράμματα της Ευ- ρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών και λοιπών φορέων του εξωτερικού, οι οποίες αφορούν τα περιφερειακά και τα ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα της περιοχής της Περιφέρειας. Κατ’ εξαίρεση των ισχυουσών διατάξεων περί Δημο- σίων Επενδύσεων το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ο- ρίζεται υπόλογος Διαχειριστής για πληρωμές έργων σε βάρος του προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων. β) Η υποστήριξη του έργου της Εκτελεστικής Επιτρο- πής και της οικείας Διεύθυνσης. γ) Η υποστήριξη του αναπτυξιακού σχεδιασμού ευρύ- τερων της περιφέρειας χωρικών αναπτυξιακών ενοτή- των, με την παροχή αναγκαίων στοιχείων, στις οικείες υ- πηρεσίες. Η υποστήριξη των δικαιούχων κατά τη διαδικασία ιε- ράρχησης των έργων προς υλοποίηση, προετοιμασία και ένταξή τους στα αντίστοιχα επιχειρησιακά προγράμμα- τα, καθώς και η υποστήριξη κατά την εκτέλεση έως και την ολοκλήρωσή τους. δ) Η τεχνική υποστήριξη της περιφέρειας, ιδίως στον τομέα της εκπόνησης μελετών και ερευνών και εφαρμο- γής προγραμμάτων που αναθέτει στο Ταμείο η περιφέ- ρεια για την αποδοτικότερη αξιοποίηση των πόρων. ε) Η άσκηση της ταμειακής του διαχείρισης. στ) Η επιβολή, βεβαίωση και η είσπραξη τελών, δικαιω- μάτων και εισφορών υπέρ του Ταμείου, μετά από απόφα- ση του περιφερειακού συμβουλίου και έγκριση του Υ- πουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. ζ) Η συμμετοχή σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Έ- νωσης. η) Η σύναψη δανείων με χρηματοδοτικούς φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού για την εκτέλεση έργων, την παροχή υπηρεσιών και την εφαρμογή προγραμμά- των. θ) Η παροχή υπηρεσιών, η διεξαγωγή ερευνών και η εκπόνηση αναπτυξιακών, τεχνικοοικονομικών, οργανωτι- κών μελετών, καθώς και η επίβλεψη και υλοποίηση προ- γραμμάτων η διενέργεια των οποίων ανατίθεται στο Τα- μείο, από τα Υπουργεία, από την Περιφέρεια, από την Α- ποκεντρωμένη Διοίκηση, από δήμους και από Ν.Π.Δ.Δ.. Στην πράξη της ανάθεσης προβλέπονται οι όροι διενέρ- γειας και η αμοιβή του Ταμείου. Με απόφαση του Υπουρ- γού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Δια- κυβέρνησης, που εκδίδεται μετά από γνώμη της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., καθορίζονται η διαδικασία και οι προϋποθέ- σεις υπό τις οποίες είναι δυνατή η καταβολή της αμοιβής του Ταμείου από τους πόρους του άρθρου 25 του ν. 1828/1989 (ΦΕΚ 2 Α΄), όπως ισχύει, όταν η ανάθεση προς το Ταμείο έχει γίνει από δήμο.

Άρθρο 191Διοίκηση - Όργανα - Αρμοδιότητες αυτώνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Το ταμείο διοικείται από το διοικητικό συμβούλιο και τον πρόεδρο. Το διοικητικό συμβούλιο συγκροτείται με απόφαση του περιφερειάρχη για πενταετή θητεία και α- ποτελείται από: α) τον περιφερειάρχη ως πρόεδρο, β) ένα μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της περιφέ- ρειας, γ) ένα μέλος της οικονομικής επιτροπής της περιφέ- ρειας, δ) έναν εκπρόσωπο του πρώτου επιλαχόντος συνδυα- σμού που υποδεικνύεται από αυτόν, ε) δύο εκπροσώπους προερχόμενους από τις εργοδο- τικές οργανώσεις και τα οικεία Επιμελητήρια, στ) έναν εκπρόσωπο προερχόμενο από τις εργατικές ε- νώσεις, ζ) δύο προϊσταμένους υπηρεσιών της περιφέρειας ορι- ζόμενους από τον περιφερειάρχη, κατά προτίμηση από την οικεία Διεύθυνση. Τα υπό στοιχεία β΄, γ΄, ε΄, στ΄, ζ΄ μέλη ορίζονται με τους αναπληρωτές τους, από τον περιφερειάρχη. Με την ίδια απόφαση ορίζεται ένα από τα μέλη του Δ.Σ. ως αντι- πρόεδρος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Το διοικητικό συμβούλιο επιμελείται των υποθέσεων και των συμφερόντων του ταμείου και το διοικεί. Αποφα- σίζει για κάθε θέμα σχετικό με τις αρμοδιότητες του τα- μείου, εκτός από τα θέματα που ανήκουν στην αρμοδιό- τητα του προέδρου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Ο πρόεδρος του Ταμείου: α) Εκπροσωπεί το Ταμείο στα δικαστήρια και σε κάθε δημόσια αρχή και δίνει όρκους που επιβάλλονται στο τα- μείο. β) Εκτελεί τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου. γ) Είναι προϊστάμενος του προσωπικού του Ταμείου, αποφασίζει για το διορισμό, τις κάθε είδους υπηρεσια- κές μεταβολές και την άσκηση του πειθαρχικού ελέγχου, σύμφωνα με τον οικείο κανονισμό και εκδίδει τις σχετι- κές πράξεις. δ) Διατάζει την είσπραξη των εσόδων του Ταμείου και εκδίδει τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού. ε)Υπογράφει τις συμβάσεις που συνάπτει το Ταμείο. στ) Ασκεί τις αρμοδιότητες που ανατίθενται από το νό- μο ή άλλες διατάξεις, από τον κανονισμό και με αποφά- σεις του διοικητικού συμβουλίου. ζ) Μπορεί με απόφασή του να αναθέτει στον αντιπρό- εδρο και σε στελέχη του Ταμείου την εξουσία να υπο- γράφουν, με εντολή αυτού, αποφάσεις, έγγραφα, εντάλ- ματα ή άλλες πράξεις της αρμοδιότητάς του. Τον περιφερειάρχη ως Πρόεδρο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, όταν απουσιάζει ή κωλύεται ή η θέ- ση είναι κενή, αναπληρώνει ο αντιπρόεδρος.

Άρθρο 192Πόροι - Οικονομική διαχείρισηΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Οι πόροι του Ταμείου είναι: α) Ποσοστό από τις χρηματοδοτήσεις τις οποίες δια- χειρίζεται και το οποίο προσδιορίζεται με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονι- κής Διακυβέρνησης και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότη- τας και Ναυτιλίας. β) Έσοδα από την επιβολή τελών, δικαιωμάτων και ει- σφορών. γ) Έσοδα από τη συμμετοχή σε προγράμματα της Ευ- ρωπαϊκής Ένωσης. δ) Έσοδα από τη σύναψη δανείων. ε) Έσοδα από την παροχή υπηρεσιών, την εκτέλεση εργασιών και τη διεξαγωγή ερευνών και την εκπόνηση μελετών και προγραμμάτων. στ) Έσοδα από κάθε είδους επιχορηγήσεις. ζ) Έσοδα από δωρεές, κληροδοτήματα, κληρονομιές. η) Έσοδα από την περιουσία του Ταμείου. θ) Έσοδα από κάθε άλλη πηγή.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Η οικονομική διαχείριση του Ταμείου γίνεται με το δικό του προϋπολογισμό εσόδων και εξόδων. Το οικονο- μικό έτος συμπίπτει με το ημερολογιακό. Το Ταμείο έχει τη δική του ταμειακή υπηρεσία και διατάκτης των δαπα- νών του είναι ο πρόεδρος, αναπληρούμενος από το νόμι- μο αναπληρωτή του.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Σε όσους κάνουν χρήση σημαντικών έργων τα οποία εκτελούνται με δαπάνες του Ταμείου ή υπηρεσιών οι ο- ποίες παρέχονται με μέριμνα και δαπάνες του Ταμείου, το Ταμείο δικαιούται να επιβάλει τέλη ή δικαιώματα τα ο- ποία ορίζονται με απόφαση του διοικητικού του συμβου- λίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Οι πόροι από κάθε πηγή του Ταμείου, καθώς και οι μεταβιβαζόμενες κάθε φορά πιστώσεις προς διαχείριση στο πλαίσιο υλοποίησης των σκοπών και αρμοδιοτήτων του Ταμείου, κατατίθενται έντοκα σε λογαριασμούς που ορίζει το Διοικητικό του Συμβούλιο στην Τράπεζα της Ελλάδος ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε άλλη τράπεζα. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσω- τερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνη- σης και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καθορίζεται η χρήση των εσόδων από τους τόκους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Κατά τη διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και το πλαίσιο διαχείρι- σης των αντίστοιχων έργων που διαχειρίζονται.

Άρθρο 193Οργάνωση - Κανονισμοί - ΠροσωπικόΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Περι- φερειακού Ταμείου Ανάπτυξης καταρτίζεται ο κανονι- σμός προσωπικού του Ταμείου ο οποίος εγκρίνεται από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρο- νικής Διακυβέρνησης. Με τον κανονισμό αυτόν καθορί- ζονται οι θέσεις του προσωπικού, οι θέσεις ειδικών επι- στημόνων που μπορεί να προσλαμβάνονται με θητεία, τα προσόντα, ο τρόπος πρόσληψης του προσωπικού, το μισθολόγιο και κάθε άλλο θέμα που αφορά την υπηρε- σιακή κατάσταση του προσωπικού. Οι ειδικοί επιστήμο- νες που προσλαμβάνονται με θητεία αποχωρούν αυτοδί- καια με τη λήξη της θητείας του διοικητικού συμβουλίου που τους προσέλαβε, χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης ή ο- ποιαδήποτε άλλη αξίωση.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέ- ντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ύστερα από γνώμη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, καταρτί- ζεται ο κανονισμός της οικονομικής διοίκησης και διαχεί- ρισης, της επιβολής, βεβαίωσης και είσπραξης των τε- λών, δικαιωμάτων και εισφορών, καθώς και του τακτικού και έκτακτου οικονομικού ελέγχου των Ταμείων.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμεί- ου μπορεί να συντάσσονται και άλλοι κανονισμοί που κρίνονται απαραίτητοι για τη λειτουργία του, οι οποίοι και εγκρίνονται από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέ- ντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

α) Με απόφαση του περιφερειάρχη μπορεί να απο- σπώνται στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις στην οικεία περιφέρεια. Οι θέσεις Διευθυντών των Περιφερειακών Ταμείων Ανά- πτυξης μπορεί να καλύπτονται κατ’ όμοιο τρόπο. β) Οι αποσπάσεις της προηγούμενης περίπτωσης γί- νονται για χρονικό διάστημα μέχρι δύο (2) ετών, το ο- ποίο μπορεί να ανανεώνεται για ισόχρονο διάστημα. Με την απόφαση απόσπασης καθορίζεται ο φορέας που κα- ταβάλλει τις αποδοχές του αποσπασμένου υπαλλήλου. γ) Οι υπηρετούντες αποσπασμένοι υπάλληλoι στο Τα- μείο, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξα- κολουθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους μέχρι τη λή- ξη του χρόνου της απόσπασής τους. Ο περιφερειάρχης μπορεί μετά από γνώμη του φορέα της οργανικής θέσης να παρατείνει την απόσπασή του για μία ακόμη διετία. ε) Ο χρόνος υπηρεσίας των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων σε θέση Διευθυντή ή Προϊσταμένου Τμήμα- τος στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης συνυπολογίζε- ται ως χρόνος άσκησης καθηκόντων Προϊσταμένου Δι- εύθυνσης ή Προϊσταμένου Τμήματος, αντιστοίχως όπου κατά τις οικείες διατάξεις ή κανονισμούς εσωτερικής υ- πηρεσίας απαιτείται ως προϋπόθεση για την εξέλιξη σε Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης ή την επιλογή σε αντί- στοιχο επίπεδο καθηκόντων. Κατ’ όμοιο τρόπο συνυπολογίζεται ως χρόνος άσκη- σης καθηκόντων Προϊσταμένου Διεύθυνσης ή Προϊστα- μένου Τμήματος, αντιστοίχως και για τους αποσπασμέ- νους υπαλλήλους που κατέχουν οργανικές θέσεις στην οικεία περιφέρεια.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η πρόσληψη του πρόσθετου επιστημονικού προσω- πικού, το οποίο απαιτείται για την εκτέλεση προγραμμά- των της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή για την επίβλεψη και υ- λοποίηση προγραμμάτων η διενέργεια των οποίων ανα- τίθεται στο Ταμείο από τα Υπουργεία, τη Γενική Διοίκη- ση, τους Δήμους και τα Ν.Π.Δ.Δ. ή έργων που χρηματο- δοτούνται ή επιδοτούνται από διεθνείς οργανισμούς ή προγραμμάτων τεχνικής βοήθειας ή για την εκπλήρωση υποχρεώσεων από συμβάσεις με διεθνείς οργανισμούς, γίνεται με σύμβαση μίσθωσης έργου κατ’ εφαρμογή του άρθρου 10 του ν. 3812/2009 (ΦΕΚ 234 Α΄). Το προσωπικό αυτό εμπίπτει στην εξαίρεση της περίπτωσης δ΄ της παρ. 4 του άρθρου 10 του ανωτέρω νόμου και προσλαμ- βάνεται από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, μετά από σχετική έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι συμβάσεις του προσωπικού αυτού έχουν διάρκεια αντίστοιχη με εκείνη της λήξης του χρόνου ε- κτέλεσης του προγράμματος ή ολοκλήρωσης του έργου, αποκλειόμενης, σε κάθε περίπτωση της αναγνώρισής τους ως συμβάσεων αορίστου χρόνου.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Άρθρο 194Επιχειρήσεις περιφερειώνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Οι περιφέρειες μπορούν να συνιστούν μία επιχείρη- ση, η οποία έχει τη μορφή της αναπτυξιακής ανώνυμης εταιρίας, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλη αναπτυξια- κή ανώνυμη εταιρεία στην οποία κατέχουν την πλειοψη- φία του μετοχικού κεφαλαίου. Η αναπτυξιακή εταιρεία λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις της εμπορικής και φορολογικής νομοθεσίας και τις ειδικότερες ρυθμίσεις των επόμενων παραγράφων. Αποκλειστικό αντικείμενο της ανωτέρω επιχείρησης είναι: α) Η επιστημονική και τεχνική υποστήριξη των περιφε- ρειών, της Ένωσης Περιφερειών και των φορέων της πα- ραγράφου 2. β) Η προώθηση της επιχειρηματικής, οικονομικής και γενικότερα βιώσιμης ανάπτυξης της περιφέρειας, καθώς και η ανάπτυξη δραστηριοτήτων προστασίας του περι- βάλλοντος. γ) Η συμμετοχή τους σε αντίστοιχα προγράμματα ή η εφαρμογή σχετικών πολιτικών σε διαπεριφερειακό ή σε ευρύτερο γεωγραφικό χώρο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Στο μετοχικό κεφάλαιο των αναπτυξιακών ανωνύ- μων εταιριών συμμετέχουν περιφέρειες και δήμοι ή και άλλοι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην ανώνυμη ε- ταιρία αυτής της μορφής είναι δυνατή η συμμετοχή και φορέων του δημόσιου τομέα, συνεταιρισμών και ενώσε- ων αυτών, επιστημονικών φορέων, επιμελητηρίων, φορέ- ων συλλογικών κοινωνικών ή οικονομικών συμφερό- ντων, καθώς και τραπεζών και πιστωτικών ιδρυμάτων. Στην περίπτωση αυτή οι περιφέρειες, οι δήμοι και οι λοι- ποί φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατέχουν την πλειο- ψηφία του μετοχικού κεφαλαίου. α) Οι περιφέρειες, οι δήμοι και οι λοιποί φορείς τοπι- κής αυτοδιοίκησης διατηρούν πάντοτε κοινές μη προνο- μιούχες μετοχές, που αντιπροσωπεύουν αθροιστικά την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου. Κατά το υπόλοιπο μπορεί να συμμετέχουν το Δημόσιο και νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου . β) Όλες οι μετοχές είναι ονομαστικές και δεν εισάγο- νται στο Χρηματιστήριο Αξιών. Οι κοινές μετοχές είναι δεσμευμένες ονομαστικές, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 3 του κ.ν. 2190/1920 και οι προνο- μιούχες χωρίς δικαίωμα ψήφου. γ) Αν η επιχείρηση λυθεί, οι περιφέρειες, οι δήμοι και οι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμμετέχουν σε αυτήν, έχουν δικαίωμα προτίμησης για την αγορά της εκ- ποιούμενης περιουσίας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι περιφέρειες δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε άλλες ανώνυμες εταιρίες εκτός από εκείνες στις οποίες μετείχαν οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και τα νομαρ- χιακά διαμερίσματα που καταργούνται.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Οι αναπτυξιακές ανώνυμες εταιρίες επιτρέπεται να συμμετέχουν σε άλλες επιχειρήσεις για την προώθηση των αναπτυξιακών σκοπών της περιφέρειας. Προς τούτο απαιτείται απόφαση του οικείου διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας και σύμφωνη γνώμη του οικείου περιφερει- ακού συμβουλίου με την απόλυτη πλειοψηφία του συνο- λικού αριθμού των μελών του, εφαρμοζομένων κατά τα λοιπά των ρυθμίσεων του κ.ν. 2190/1920.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Οι αναπτυξιακές ανώνυμες εταιρίες δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε ποδοσφαιρικές, τραπεζικές και α- σφαλιστικές ανώνυμες εταιρίες και δεν επιχορηγούνται από τις περιφέρειες, εκτός αν τούτο επιτρέπεται από ει- δική διάταξη νόμου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Οι αναπτυξιακές ανώνυμες εταιρίες επιτρέπεται να συμμετέχουν σε προγραμματικές συμβάσεις.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 7

Το προσωπικό προσλαμβάνεται σύμφωνα με τις δια- τάξεις του ν. 2190/1994 όπως ισχύουν. Για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 2527/1997, όπως ισχύoυν.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 8

Η σύναψη συμβάσεων ανάθεσης έργων, προμηθει- ών, μελετών και υπηρεσιών από τις αναπτυξιακές ανώ- νυμες εταιρίες διενεργείται βάσει κανονισμού, ο οποίος καταρτίζεται από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας. Σε αυτόν περιλαμβάνονται ρυθμίσεις σχετικές με τα αρ- μόδια όργανα της εταιρίας, τις προϋποθέσεις και τους ό- ρους ανάθεσης ανάλογα με την εφαρμοζόμενη διαδικα- σία (ανοικτός, κλειστός διαγωνισμός, ανάθεση με δια- πραγμάτευση) και τα κριτήρια και τη διαδικασία αξιολό- γησης και επιλογής, ούτως ώστε να εξασφαλίζονται οι αρχές της διαφάνειας και αντικειμενικότητας. Για τις αναθέσεις της παραγράφου αυτής, των οποίων ο προϋπολογισμός υπερβαίνει τα όρια που προβλέπουν οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδηγίες, εφαρμόζονται οι διατάξεις αυτών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 9

Οι αναπτυξιακές ανώνυμες εταιρίες λύονται υπο- χρεωτικώς, αν για τρεις συνεχείς εταιρικές χρήσεις μετά την πάροδο διετίας από την ίδρυσή τους είναι ζημιογό- νες ή, αν για ισάριθμες φορές εντός δεκαετίας, τα ίδια αυτών κεφάλαια όπως προσδιορίζονται στο υπόδειγμα ι- σολογισμού που προβλέπεται από το άρθρο 42γ του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύει, γίνουν κατώτερα του πενήντα τοις εκατό (50%) του μετοχικού κεφαλαίου. Στην περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 47 του κ.ν. 2190/1920, τυχόν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που καταβάλλεται από τις περιφέρειες δεν μπορεί να υπερ- βαίνει ποσοστό μεγαλύτερο του ενός δευτέρου (1/2) του ποσού της αύξησης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 10

Οι εκπρόσωποι της περιφέρειας για την ανάδειξη των μελών του διοικητικού συμβουλίου αναπτυξιακής α- νώνυμης εταιρίας ορίζονται από το οικείο περιφερειακό συμβούλιο. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας δεν μπορεί να εί- ναι αιρετό όργανο της περιφέρειας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 11

Το διοικητικό συμβούλιο συντάσσει τους απαιτού- μενους για τη λειτουργία της κανονισμούς, όπως εσωτε- ρικό κανονισμό υπηρεσιών, κανονισμό προσωπικού και τους λοιπούς κανονισμούς.

Άρθρο 195Κανόνες σύστασηςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Η σύσταση αναπτυξιακής ανώνυμης εταιρείας γίνε- ται μετά από απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνό- λου των μελών του και υποβάλλεται για έλεγχο νομιμό- τητας στον Ελεγκτή Νομιμότητας. Στην απόφαση αυτή καθορίζονται η επωνυμία, ο σκοπός, η διάρκεια, η έδρα της επιχείρησης, το κεφάλαιο, η διοίκηση, οι πόροι και κάθε άλλο στοιχείο αναγκαίο, κατά την κρίση του περι- φερειακού συμβουλίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Για τη λήψη απόφασης απαιτείται να εκπονηθεί προηγουμένως σχετική οικονομοτεχνική μελέτη βιωσι- μότητας. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις του κ.ν. 2190/1920.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Η εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων, που εισφέ- ρονται από την περιφέρεια στην εταιρεία ενεργείται από την επιτροπή του άρθρου 9 του κ.ν. 2190/1920, όπως ι- σχύει. Οι εκθέσεις εκτίμησης δημοσιεύονται στην Εφη- μερίδα της Κυβερνήσεως.

Άρθρο 196Κανόνες λειτουργίας αστικών εταιριών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της περιφέρειαςΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Αστικές εταιρίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οι ο- ποίες έχουν συσταθεί από νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και νομαρχιακά διαμερίσματα περιέρχονται στις περιφέ- ρειες. Εφεξής, η σύσταση αστικής εταιρίας μη κερδο- σκοπικού χαρακτήρα από περιφέρειες ή άλλους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιτρέπεται μόνον, εφόσον τούτο προβλέπεται ρητά από ειδική νομοθετική ρύθμιση ή από το κανονιστικό πλαίσιο εθνικών ή κοινοτικών προ- γραμμάτων και με την προϋπόθεση της συμβατότητας της δράσης αυτών, με τις εθνικές πολιτικές και την εθνι- κή και ευρωπαϊκή νομοθεσία, εφόσον αφορούν εδαφική συνεργασία.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αστικών εταιριών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της περιφέρειας σε προγραμ- ματικές συμβάσεις, εκτός εάν υπάρχει αντίθετη ρητή νο- μοθετική ρύθμιση.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Δεν επιτρέπεται η επιχορήγηση των αστικών εται- ριών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εκτός εάν προβλέ- πεται η επιχορήγηση τέτοιων εταιρειών από ειδική νομο- θετική διάταξη. Οι ετήσιες εισφορές, τις οποίες οι περιφέρειες υπο- χρεούνται να καταβάλλουν ως εταίροι, σύμφωνα με το καταστατικό τους, σε αστικές εταιρίες μη κερδοσκοπι- κού χαρακτήρα, στις οποίες συμμετέχουν, δεν θεωρού- νται επιχορήγηση. Οποιοδήποτε ποσό έχει καταβληθεί ή καταβάλλεται από περιφέρεια, στο πλαίσιο συμμετοχής της στην καταβολή της ετήσιας εισφοράς προς τις ανω- τέρω εταιρίες, δεν συνιστά επιχορήγηση και η καταβολή του είναι νόμιμη.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Το προσωπικό προσλαμβάνεται σύμφωνα με τις δια- τάξεις του ν. 2190/1994 όπως ισχύουν. Για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 2527/1997, όπως ισχύουν.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Η σύναψη συμβάσεων ανάθεσης έργων, προμηθει- ών, μελετών και υπηρεσιών διενεργείται βάσει κανονι- σμού, ο οποίος καταρτίζεται από το διοικητικό συμβού- λιο της εταιρείας.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Οι αστικές εταιρίες τηρούν λογιστικά βιβλία Γ΄ κα- τηγορίας με τη διπλογραφική μέθοδο για την οικονομική διοίκηση και τη διαχείριση της περιουσίας τους από την πρώτη διαχειριστική περίοδο, που αρχίζει μετά τη δημο- σίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσε- ως. Σε περίπτωση που τα βιβλία αυτά τηρούνται κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις του Κ.Β.Σ., υποκαθιστούν την οριζόμενη από τον Κώδικα αυτόν υποχρέωση τήρησης βιβλίων Β΄ και Γ΄ κατηγορίας.

Άρθρο 197Ειδικές ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις των περιφερειώνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

α) Δημιουργείται Μητρώο επιχειρήσεων των περι- φερειών, το οποίο περιλαμβάνει στοιχεία, που αφορούν τη σύσταση και λειτουργία των επιχειρήσεων του παρό- ντος νόμου. Τα ανωτέρω στοιχεία κοινοποιούνται από τις περιφέρειες στην οικεία αποκεντρωμένη κρατική δι- οίκηση, η οποία τηρεί σχετική βάση δεδομένων, γνωστο- ποιούνται δε μετά από έλεγχο της πληρότητάς τους στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονι- κής Διακυβέρνησης. β) Με βάση τα στοιχεία του Μητρώου, η οικεία αποκε- ντρωμένη κρατική διοίκηση εκδίδει κάθε χρόνο βεβαίω- ση, η οποία περιέχει τα στοιχεία κάθε περιφερειακής επι- χείρησης, που είναι καταχωρημένη στο ανωτέρω Μη- τρώο. Η βεβαίωση αυτή συνυποβάλλεται στην οικεία Δη- μόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) μαζί με τη φορολο- γική δήλωση της επιχείρησης. γ) Επιχείρηση της περιφέρειας δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει σε δημόσιο διαγωνισμό ή να εισπράξει ο- ποιοδήποτε χρηματικό ποσό από περιφέρεια ή φορέα του δημόσιου τομέα, αν δεν υποβάλλει μαζί με τα ανα- γκαία, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, τη βεβαίωση του προηγούμενου εδαφίου. δ) Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέ- ντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που εκδίδε- ται μετά από γνώμη της Ένωσης Περιφερειών, ορίζονται τα ειδικότερα στοιχεία που γνωστοποιούν οι επιχειρή- σεις, ο χρόνος και ο τρόπος υποβολής των στοιχείων και έκδοσης της αντίστοιχης βεβαίωσης, η διαδικασία δημι- ουργίας και τήρησης του Μητρώου, ο χρόνος έναρξης ε- φαρμογής των διατάξεων της παρούσας παραγράφου, καθώς και κάθε ειδικό θέμα αναγκαίο για την εφαρμογή τους. Στα κοινοποιούμενα στοιχεία περιλαμβάνονται ο- πωσδήποτε οι προσλήψεις προσωπικού που οι περιφε- ρειακές επιχειρήσεις διενεργούν, καθώς και οι συμβά- σεις μίσθωσης έργου και ανάθεσης ή ανάληψης έργων, προμηθειών, μελετών και υπηρεσιών, που αυτές συνά- πτουν.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Δικηγόροι συνδεόμενοι με την περιφέρεια με σχέση έμμισθης εντολής δεν επιτρέπεται να παρέχουν υπηρε- σίες προς τις επιχειρήσεις της, καθ’ υπέρβαση της σύμ- βασης έμμισθης εντολής που έχουν καταρτίσει με την περιφέρεια.

Άρθρο 198Επιχειρήσεις των καταργούμενων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και νομαρχιακών διαμερισμάτων

Οι περιφέρειες που συνιστώνται με τον παρόντα νόμο υπεισέρχονται αυτοδικαίως από την έναρξη της λειτουρ- γίας τους, σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των καταργούμενων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και νομαρχιακών διαμερισμάτων, ως προς τις επιχειρήσεις αυτών. Σε αυτά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις περι- λαμβάνονται, μέχρι τη λήξη τους, και οι συμβάσεις μί- σθωσης έργου, καθώς και οι συμβάσεις εργασίας αορί- στου και ορισμένου χρόνου.

Άρθρο 199Μεταβατικές ρυθμίσεις για τις περιφερειακές επιχειρήσεις - Μετατροπή - Λύση επιχειρήσεωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Από την έναρξη λειτουργίας των περιφερειών, υφι- στάμενες αμιγείς επιχειρήσεις των νομαρχιακών αυτοδι- οικήσεων και διαμερισμάτων που καταργούνται, λύονται και τίθενται σε εκκαθάριση. Η εκπλήρωση των σκοπών των επιχειρήσεων που λύονται γίνεται είτε από επιχειρή- σεις στις οποίες μετέχει η περιφέρεια είτε από την ίδια την περιφέρεια με αντίστοιχη αναδοχή των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών τους. Αμιγείς επιχειρήσεις οι ο- ποίες εκτελούν προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζουν τη λειτουργία τους μέχρι την ημερομηνία λή- ξης της εκτέλεσης των προγραμμάτων αυτών. Για τη λύση των ανωτέρω επιχειρήσεων η σχετική α- πόφαση του περιφερειακού συμβουλίου λαμβάνεται ε- ντός εξαμήνου από την εγκατάσταση των νέων περιφε- ρειακών αρχών.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέ- ντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθορίζεται η διαδικασία λύσης και εκκαθάρισης των επιχειρήσεων και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των αμιγών επιχειρήσεων που λύονται, μεταφέρεται, στην επιχείρηση που αναλαμβάνει τους σκοπούς της ή στην περιφέρεια και κατατάσσεται σε α- ντίστοιχες θέσεις με απόφαση του περιφερειακού συμ- βουλίου μετά από εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Το μεταφερόμενο προσωπικό κατατάσσεται σε προ- σωποπαγείς θέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθμίδας και αντί- στοιχης ή παρεμφερούς ειδικότητας, διέπεται δε, ως προς τους όρους και το ύψος της αμοιβής της εργασίας του, από τα ισχύοντα εκάστοτε για το προσωπικό των φορέων, στους οποίους μεταφέρονται. Η πράξη κατάτα- ξης του προσωπικού εκδίδεται από το αρμόδιο για το διορισμό όργανο και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ο χρόνος υπηρεσίας του προσωπικού στις επιχειρήσεις από τις οποίες μεταφέρεται λαμβάνε- ται υπόψη για όλες τις μισθολογικές και ασφαλιστικές συνέπειες.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) που έχουν συσταθεί από τις καταργούμενες νομαρχιακές αυ- τοδιοικήσεις και έχουν πιστοποιηθεί ως τέτοια κατά την οικεία νομοθεσία, περιέρχονται αυτοδικαίως στις οικείες περιφέρειες, από την έναρξη της λειτουργίας τους. Τα α- νωτέρω Κ.Ε.Κ. συνεχίζουν να λειτουργούν με τη μορφή σύμφωνα με την οποία ιδρύθηκαν, μέχρι τη λήξη του χρόνου που προβλέπεται στη συστατική τους πράξη, χω- ρίς δυνατότητα ανανέωσης. Εξακολουθούν να διέπονται από τις ιδρυτικές τους διατάξεις, τους όρους του κατα- στατικού τους και τις ρυθμίσεις του παρόντος νόμου. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν προβλέπεται στη συστατική τους πράξη συγκεκριμένος χρόνος λειτουρ- γίας, αυτός λήγει με την πάροδο εικοσαετίας από την έ- ναρξη ισχύος του παρόντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Για το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δι- καίου αορίστου χρόνου των Κ.Ε.Κ., που έχουν συσταθεί από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση ή στα οποία συμμετέ- χουν, κατά πλειοψηφία, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκη- σης και τα οποία συγχωνεύονται, λύονται ή εξαντλείται ο χρόνος λειτουργίας τους κατά τη συστατική τους πρά- ξη, εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παραγρά- φων 3 και 4 του παρόντος άρθρου.

Άρθρο 200ΙδρύματαΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Τα νομαρχιακά ιδρύματα που είχαν συσταθεί από τις καταργούμενες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και τα κα- ταργούμενα νομαρχιακά διαμερίσματα, περιέρχονται αυ- τοδικαίως στην οικεία περιφέρεια από την έναρξη της λειτουργίας της.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Οι περιφέρειες που συνιστώνται με τον παρόντα νό- μο, υπεισέρχονται αυτοδικαίως, από την έναρξη λει- τουργίας τους, σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώ- σεις των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και διαμερισμά- των που καταργούνται και βρίσκονται μέσα στα διοικητι- κά τους όρια ως προς τα νομαρχιακά ιδρύματα. Σε αυτά τα δικαιώματα και υποχρεώσεις συμπεριλαμβάνονται και όσα προκύπτουν από συμβάσεις που έχουν συναφθεί με το προσωπικό τους μέχρι τη λήξη τους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό των νομαρχιακών ιδρυμά- των που περιέρχονται αυτοδικαίως στην οικεία περιφέ- ρεια, καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό των ιδρυμάτων αυτών, με την ίδια σχέση εργασίας.

Άρθρο 201Νομικά πρόσωπα καταργούμενων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και νομαρχιακών διαμερισμάτωνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Τα νομαρχιακά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που είχαν συσταθεί από τις καταργούμενες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και διαμερίσματα, καταργούνται αυτοδι- καίως από την έναρξη λειτουργίας των περιφερειών. Το Νομαρχιακό Λιμενικό Ταμείο Λάρισας και το Νομαρχιακό Λιμενικό Ταμείο Θεσσαλονίκης καταργούνται και το σύ- νολο των αρμοδιοτήτων τους μεταφέρεται σε αυτοτε- λείς υπηρεσίες των αντίστοιχων δήμων, με την ονομασία «Λιμενικό Γραφείο», οι οποίες λειτουργούν σύμφωνα με τις αντίστοιχες διατάξεις περί λιμενικών γραφείων του άρθρου 28 του ν. 2738/1999. Οι αντίστοιχοι δήμοι υπει- σέρχονται αυτοδικαίως σε όλα τα κινητά και ακίνητα πε- ριουσιακά στοιχεία, πόρους, δικαιώματα και εν γένει υ- ποχρεώσεις των λιμενικών ταμείων που καταργούνται. Για το προσωπικό των ανωτέρω λιμενικών ταμείων ε- φαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του άρθρου 257 πα- ράγραφος 2 και επόμενες του παρόντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Οι περιφέρειες, που συστήνονται με τον παρόντα νόμο, υπεισέρχονται αυτοδικαίως, από την έναρξη της λειτουργίας τους, σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρε- ώσεις των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και διαμερισμά- των που καταργούνται, ως προς τα νομαρχιακά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

H κυριότητα και κάθε άλλο εμπράγματο δικαίωμα ε- πί του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ανωτέρω νομικών προσώπων που καταργούνται, περιέρ- χεται στις οικείες περιφέρειες. Για καθένα από τα ακίνη- τα που περιέρχεται στην περιουσία της περιφέρειας, το περιφερειακό συμβούλιο καταρτίζει σχετική πράξη από την οποία προκύπτει η ταυτότητα του ακινήτου. Η πράξη αυτή αποτελεί μεταγραπτέο τίτλο και καταχωρίζεται α- τελώς στα οικεία βιβλία των Υποθηκοφυλακείων. Οι ιδιω- τικές περιουσίες που έχουν περιέλθει στις οικείες περι- φέρειες εξακολουθούν να διατίθενται αποκλειστικά για το σκοπό, για τον οποίο αφιερώθηκαν.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό των καταργούμενων νομι- κών προσώπων δημοσίου δικαίου καθίσταται αυτοδικαί- ως προσωπικό της οικείας περιφέρειας, με την ίδια σχέ- ση εργασίας και κατατάσσεται σε αντίστοιχες, κατά κα- τηγορία ή εκπαιδευτική βαθμίδα και κλάδο ή ειδικότητα, κενές οργανικές θέσεις και αν δεν υφίστανται τέτοιες, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις, που καταργού- νται κατά την αποχώρηση του υπαλλήλου. Η κατάταξη γίνεται με απόφαση του αρμόδιου για το διορισμό οργά- νου, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερ- νήσεως. Από την κατάταξή του, το προσωπικό υπάγεται στο υπηρεσιακό και μισθολογικό καθεστώς που ισχύει για το αντίστοιχο προσωπικό της περιφέρειας. Τυχόν ε- πιπλέον τακτικές αποδοχές, καθώς και τα πάσης φύσεως επιδόματα διατηρούνται ως προσωπική διαφορά.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Το προσωπικό που μεταφέρεται στην περιφέρεια μπορεί να διατηρήσει το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς, στο οποίο υπαγόταν πριν από την κατάταξή του στην περιφέρεια, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 17 του άρθρου 4 του ν. 3513/2006.

Άρθρο 202Δίκτυα περιφερειώνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Δύο ή περισσότερες περιφέρειες με κοινά χαρακτη- ριστικά μπορούν να συνιστούν δίκτυα κατά τις διατάξεις του άρθρου 203 του παρόντος με τη μορφή αστικής εται- ρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του άρθρου 741 του ΑΚ, για τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα και τη συνεργασία με αντίστοιχα δίκτυα του εξωτερικού ή και για άλλες δράσεις.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Τα ανωτέρω δίκτυα συστήνονται με αποφάσεις των οικείων συμβουλίων των συμμετεχόντων περιφερειών και λειτουργούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρ- θρο 741 του ΑΚ, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρ- θρου 196 του παρόντος.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σκοπών του δι- κτύου μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό κοινωνικοί φο- ρείς με σκοπούς αντίστοιχους με αυτούς του δικτύου, καθώς και πανεπιστημιακά ή ερευνητικά ιδρύματα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Με το καταστατικό τους καθορίζονται οι πόροι, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των μελών, η διοίκησή τους και κάθε άλλο θέμα σχετικό με τη λειτουργία τους.

Άρθρο 203Διεθνείς συνεργασίες περιφερειώνΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Οι περιφέρειες μπορούν να συνεργάζονται με αντί- στοιχους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και με λοιπούς φορείς της αλλοδαπής, στο πλαίσιο πά- ντοτε των αρμοδιοτήτων τους και με την επιφύλαξη των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας: α) Σε διεθνές επίπεδο, για την προαγωγή και διευκό- λυνση της διακρατικής, διαπεριφερειακής, διασυνορια- κής και εδαφικής συνεργασίας με τη συμμετοχή τους σε δίκτυα κρατικών, περιφερειακών και τοπικών αρχών και σε λοιπούς διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς. β) Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τη συμμετοχή τους σε δί- κτυα, προγράμματα, δράσεις και πρωτοβουλίες των στό- χων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συμβουλίου της Ευ- ρώπης και σε λοιπούς ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Οι περιφέρειες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και των ρυθμίσεων της προηγούμενης παραγράφου, μπορούν να συνάπτουν συμφωνίες ή να συστήνουν δί- κτυα για την ενίσχυση της οικονομικής, κοινωνικής και ε- δαφικής συνοχής τους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Οι περιφέρειες μπορούν να συμμετέχουν σε Ευρω- παϊκούς Ομίλους Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Σ.), σύμ- φωνα με τα προβλεπόμενα στο εθνικό και κοινοτικό δί- καιο και με τις διατάξεις του άρθρου 22 του ν. 3613/2007 (ΦΕΚ 263 Α΄).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Για τη συμβατότητα όλων των ανωτέρω δράσεων των περιφερειών με τις εθνικές πολιτικές, την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, σε σχέση με το εύρος των αρμο- διοτήτων τους και με την επιφύλαξη των διεθνών υπο- χρεώσεων της χώρας, απαιτείται η προηγούμενη σύμ- φωνη γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 4 παρ. 2β του ν. 3345/2005 (ΦΕΚ 138 Α΄), όπως κάθε φορά ισχύει.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 5

Για την υλοποίηση των συνεργασιών των ανωτέρω παραγράφων, οι περιφέρειες μπορούν να προβλέπουν σχετική πίστωση στον κωδικό αριθμό εξόδων του προϋ- πολογισμού τους.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6

Οι αρχές των περιφερειών εκπροσωπούνται στην α- ντιπροσωπευτική συνέλευση της Επιτροπής των Περιφε- ρειών και στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρ- χών του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα με τις δια- τάξεις του κοινοτικού και του εθνικού δικαίου.

Αθήνα, 4 Ιουνίου 2010
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΟΥΚΙΑ − ΤΑΡΣΙΤΣΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΕΠΠΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΜΑΡΙΑ − ΕΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους.
Αθήνα, 4 Ιουνίου 2010
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ